🔴 پرده پوشی خداوند کجاست؟
✍ استاد عالی: کسی نگوید چطور خداوند آبروی این ها را در قیامت می برد، مگر خدا ستار نیست؟ چرا، اما ستار بودن خدا و پرده پوش بودنش برای کسانی است که عفت و حیا دارند. اگر گناهی هم می کنند، سعی می کنند پنهان باشد. علنی نباشد. اما آن که آنقدر هتاک و پررو است که ابایی از گناه علنی هم ندارد و خیلی راحت حرمت دستورهای الهی را می شکند و علنا مرتکب حرام می شود، خودش آبروی خود را حفظ نمی کند و نیز آبروی دیگران را هم می برد و گناه و عیب دیگران را افشا می کند، خداوند نسبت به اینها ستاریت ندارد و پرده را بر می دارد.
📚 کتاب قيامت و حشر
🆔 @ansuiemarg_ir
💠 داستان کوتاه
✍ شخصی به پسرش وصیت کرد که پس از مرگم جوراب کهنه ای به پایم بپوشانید، میخواهم در قبر در پایم باشد. وقتی که پدرش فوت کرد و جسدش را روی تخته شست و شوی گذاشتند تا غسل بدهند، پسر وصیت پدر خود را به عالم اظهار کرد، ولی عالم ممانعت کرد و گفت: طبق اساس دین ما ، هیچ میت را به جز کفن چیزی دیگری پوشانیده نمیشود!
ولی پسر بسیار اصرار ورزید تا وصیت پدرش را بجای آورند، سر انجام تمام علمای شهر یکجا شدند و روی این موضوع مشورت کردند، که سر انجام به مناقشه انجامید... در این مجلس بحث ادامه داشت که ناگهان شخصی وارد مجلس شد و نامه پدر را به دست پسر داد، پسر نامه را باز کرد، معلوم شد که نامه(وصیت نامه) پدرش است و به صدای بلند خواند: پسرم! میبینی با وجود این همه ثروت و دارایی و باغ و این همه امکانات حتی اجازه نیست یک جوراب کهنه را با خود ببرم.
یک روز مرگ به سراغ تو نیز خواهد آمد، هوشیار باش، به توهم اجازه یک کفن بیشتر نخواهند داد.
پس کوشش کن از دارایی که برایت گذاشته ام استفاده کنی و در راه نیک و خیر به مصرف برسانی و دست افتاده گان را بگیری، زیرا یگانه چیزی که با خود به قبر خواهی برد همان اعمالت است.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴 همسایه کافر
✍ علی بن یقطین از امام کاظم علیه السلام نقل می کند که فرمود: در بنی اسرائیل مردی مؤمن همسایه ای کافر داشت. آن مرد کافر نسبت به همسایه مؤمن خود همواره نیکی و خوش رفتاری می کرد.
وقتی آن مرد کافر از دنیا رفت، خداوند در جهنم خانه ای از نوعی گِل برای او بنا کرد که مانع از رسیدن آتش به او می گردد و روزی او خارج از
اتش به او می رسید. به او گفته شد: این به خاطر نیکی تو به همسایه مؤمنت می باشد.
مرحوم مجلسی این روایت را نقل کرده و پس از آن فرموده است: این روایت و امثال آن دلیل بر آن است که عذاب از برخی جهنمیان از کفار به خاطر اعمال نیکشان برداشته می شود. و آیاتی که درباره کفار وارد شده که تخفیفی در عذابشان داده نمی شود، در موردی است که چنین اعمال خیری از آنها صادر نشده باشد.
📚 کتاب بهشت و جهنم
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴 ميزان در قيامت
✍ يكى از مسائل مهم قيامت كه در قرآن و روايات زياد به چشم مى خورد، مساءله ميزان است.
ميزان، به معناى وسيله وزن و سنجش است. قرآن مى فرمايد: وَ اَنزَلْنَا مَعَهُمُ الكِتابَ وَ المِيزَانَ ، پيامبران با كتاب و ميزان آمدند، يعنى انبيا قانون و ملاك حقّ و باطل و معيارهاى سنجش خير و شرّ را براى مردم آوردند.
ميزان و وسيله سنجش اعمال در قيامت، لازم نيست مانند ميزان و ترازوهايى باشد كه در دنيا مى بينيم، زيرا كلمه ميزان مانند كلمه چراغ است، يعنى همان گونه كه همه چراغها در يك نقطه با هم شريكند و آن نور و از بين بردن تاريكى است و كلمه چراغ شامل تمام انواع چراغ هاى قديم و جديد و آينده مى شود، ولى اكنون با لفظ چراغ، ديگر چراغ هاى گذشته به ذهن نمى آيد و شكل ونوع آن فرق نموده است، در قيامت نيز ميزان چنين خواهد بود و شكل و نوع و وسيله سنجش آن فرق خواهد كرد.
📚 کتاب معاد، استاد قرائتی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔻زمان قیامت
آیت الله جوادی آملی:
قيامت پنجاه هزار سال است فِی يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ اشاره به اين است كه قيامت پنجاه مشهد و پنجاه موقف بازرسی دارد و هر موقفی هم هزار سال است قهراً پنجاه موقف می شود.
از وجود مبارک پیامبر اکرم (ص) سؤال شد ما أطول هذا اليوم چه روز طولانی است، حضرت فرمودند: و الذی نفس محمد بيده قسم به ذات خدايی كه جانم در دست اوست اين پنجاه هزار سال برای مومن يكون أخفّ عليه مِن صلاة مكتوبة كوتاهتر از خواندن يك نماز واجب است. برای اينكه دليل ندارد مومن معطّل بشود.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🌹پیامبر گرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم
می فرمایند :
ثلاثَةٌ عُصِموا مِنْ اِبْلِیسَ: الذَّاکِرُونَ لِلَّهِ وَ الْبَاکُونَ مِنْ خَشْیَةِ اللَّهِ وَ الْمُسْتَغْفِرُونَ بِالْأَسْحَار.
‼️این سه دسته از اغوای شیطان در امانند:
✨کسانی که همواره در ذکر و به یاد خدا هستند.
✨کسانی که از ترس خدا گریه میکنند.
✨کسانی که در سحرها (در نماز شب) از گناهان استغفار مینمایند.
📚(جامع احادیثالشیعه، ج ١٤، ص ٣٧٥)
🌹 @dobare_zendegi 🌹