🔴 پرده پوشی خداوند کجاست؟
✍ استاد عالی: کسی نگوید چطور خداوند آبروی این ها را در قیامت می برد، مگر خدا ستار نیست؟ چرا، اما ستار بودن خدا و پرده پوش بودنش برای کسانی است که عفت و حیا دارند. اگر گناهی هم می کنند، سعی می کنند پنهان باشد. علنی نباشد. اما آن که آنقدر هتاک و پررو است که ابایی از گناه علنی هم ندارد و خیلی راحت حرمت دستورهای الهی را می شکند و علنا مرتکب حرام می شود، خودش آبروی خود را حفظ نمی کند و نیز آبروی دیگران را هم می برد و گناه و عیب دیگران را افشا می کند، خداوند نسبت به اینها ستاریت ندارد و پرده را بر می دارد.
📚 کتاب قيامت و حشر
🆔 @ansuiemarg_ir
💠 داستان کوتاه
✍ شخصی به پسرش وصیت کرد که پس از مرگم جوراب کهنه ای به پایم بپوشانید، میخواهم در قبر در پایم باشد. وقتی که پدرش فوت کرد و جسدش را روی تخته شست و شوی گذاشتند تا غسل بدهند، پسر وصیت پدر خود را به عالم اظهار کرد، ولی عالم ممانعت کرد و گفت: طبق اساس دین ما ، هیچ میت را به جز کفن چیزی دیگری پوشانیده نمیشود!
ولی پسر بسیار اصرار ورزید تا وصیت پدرش را بجای آورند، سر انجام تمام علمای شهر یکجا شدند و روی این موضوع مشورت کردند، که سر انجام به مناقشه انجامید... در این مجلس بحث ادامه داشت که ناگهان شخصی وارد مجلس شد و نامه پدر را به دست پسر داد، پسر نامه را باز کرد، معلوم شد که نامه(وصیت نامه) پدرش است و به صدای بلند خواند: پسرم! میبینی با وجود این همه ثروت و دارایی و باغ و این همه امکانات حتی اجازه نیست یک جوراب کهنه را با خود ببرم.
یک روز مرگ به سراغ تو نیز خواهد آمد، هوشیار باش، به توهم اجازه یک کفن بیشتر نخواهند داد.
پس کوشش کن از دارایی که برایت گذاشته ام استفاده کنی و در راه نیک و خیر به مصرف برسانی و دست افتاده گان را بگیری، زیرا یگانه چیزی که با خود به قبر خواهی برد همان اعمالت است.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴 همسایه کافر
✍ علی بن یقطین از امام کاظم علیه السلام نقل می کند که فرمود: در بنی اسرائیل مردی مؤمن همسایه ای کافر داشت. آن مرد کافر نسبت به همسایه مؤمن خود همواره نیکی و خوش رفتاری می کرد.
وقتی آن مرد کافر از دنیا رفت، خداوند در جهنم خانه ای از نوعی گِل برای او بنا کرد که مانع از رسیدن آتش به او می گردد و روزی او خارج از
اتش به او می رسید. به او گفته شد: این به خاطر نیکی تو به همسایه مؤمنت می باشد.
مرحوم مجلسی این روایت را نقل کرده و پس از آن فرموده است: این روایت و امثال آن دلیل بر آن است که عذاب از برخی جهنمیان از کفار به خاطر اعمال نیکشان برداشته می شود. و آیاتی که درباره کفار وارد شده که تخفیفی در عذابشان داده نمی شود، در موردی است که چنین اعمال خیری از آنها صادر نشده باشد.
📚 کتاب بهشت و جهنم
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴 ميزان در قيامت
✍ يكى از مسائل مهم قيامت كه در قرآن و روايات زياد به چشم مى خورد، مساءله ميزان است.
ميزان، به معناى وسيله وزن و سنجش است. قرآن مى فرمايد: وَ اَنزَلْنَا مَعَهُمُ الكِتابَ وَ المِيزَانَ ، پيامبران با كتاب و ميزان آمدند، يعنى انبيا قانون و ملاك حقّ و باطل و معيارهاى سنجش خير و شرّ را براى مردم آوردند.
ميزان و وسيله سنجش اعمال در قيامت، لازم نيست مانند ميزان و ترازوهايى باشد كه در دنيا مى بينيم، زيرا كلمه ميزان مانند كلمه چراغ است، يعنى همان گونه كه همه چراغها در يك نقطه با هم شريكند و آن نور و از بين بردن تاريكى است و كلمه چراغ شامل تمام انواع چراغ هاى قديم و جديد و آينده مى شود، ولى اكنون با لفظ چراغ، ديگر چراغ هاى گذشته به ذهن نمى آيد و شكل ونوع آن فرق نموده است، در قيامت نيز ميزان چنين خواهد بود و شكل و نوع و وسيله سنجش آن فرق خواهد كرد.
📚 کتاب معاد، استاد قرائتی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔻زمان قیامت
آیت الله جوادی آملی:
قيامت پنجاه هزار سال است فِی يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ اشاره به اين است كه قيامت پنجاه مشهد و پنجاه موقف بازرسی دارد و هر موقفی هم هزار سال است قهراً پنجاه موقف می شود.
از وجود مبارک پیامبر اکرم (ص) سؤال شد ما أطول هذا اليوم چه روز طولانی است، حضرت فرمودند: و الذی نفس محمد بيده قسم به ذات خدايی كه جانم در دست اوست اين پنجاه هزار سال برای مومن يكون أخفّ عليه مِن صلاة مكتوبة كوتاهتر از خواندن يك نماز واجب است. برای اينكه دليل ندارد مومن معطّل بشود.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🌹پیامبر گرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم
می فرمایند :
ثلاثَةٌ عُصِموا مِنْ اِبْلِیسَ: الذَّاکِرُونَ لِلَّهِ وَ الْبَاکُونَ مِنْ خَشْیَةِ اللَّهِ وَ الْمُسْتَغْفِرُونَ بِالْأَسْحَار.
‼️این سه دسته از اغوای شیطان در امانند:
✨کسانی که همواره در ذکر و به یاد خدا هستند.
✨کسانی که از ترس خدا گریه میکنند.
✨کسانی که در سحرها (در نماز شب) از گناهان استغفار مینمایند.
📚(جامع احادیثالشیعه، ج ١٤، ص ٣٧٥)
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🌺 امام على عليه السلام :
✍ دنيا، در حال انتقال از يكى به ديگرى است و از كف رفتنى است. گيرم كه دنيا براى تو بمانَد، تو براى آن نمى مانى
📚 عيون الحكم والمواعظ : ص 22
🔶 @Nahj_Et
💐پیامبر گرامی اسلام صَلّی الله عَلیهِ وَ آلهِ وَ سلّم فرمودند:
✍دو نفر که هر دو یک عمل را انجام دادهاند به بهشت میروند اما یکی از آن دو دیگری را برتر از خود میبیند، میپرسد: خدایا! عمل هر دوی ما یکی بود پس چرا مقام او بالاتر است؟!
خداوند فرماید: برای اینکه در دنیا از من دعا میکرد و درخواست مینمود ولی تو این کار را نمیکردی.
📚بحار الأنوار
🌹 @dobare_zendegi 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام #ناصری
رزق جسم و روح
🌹 @dobare_zendegi 🌹
✍امام علی علیه السلام:
اى فرزند آدم! روزى دو گونه است يكى آن روزى كه تو به دنبالش مى روى و ديگرى آن روزى كه به دنبال تو مى آيد و اگر به دنبالش نروى باز هم به سراغ تو خواهد آمد بنابراين غم و اندوه تمام سال را بر همّ و غمّ امروزت اضافه مكن. غم هر روز براى آن روز كافى است. اگر در تمام سال زنده بمانى و جزء عمر تو باشد خداوند هر روز آنچه از روزى براى تو معين كرده است به تو مى دهد و اگر تمام آن سال جزء عمر تو نباشد چرا غم و اندوه چيزى را بخورى كه مربوط به تو نيست؟ (بدان) هيچ كس پيش از تو نمى تواند روزى تو را دريافت كند و يا آن را از دست تو بيرون ببرد و آنچه براى تو مقدر شده است بدون تأخير به تو مى رسد
📚حکمت 379 نهج البلاغه
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴 پیروان دجّال چه کسانی هستند؟
🌕 پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند:
وَ إِنَّهُ يَخْرُجُ عَلَى حِمَارٍ عَرْضُ مَا بَيْنَ أُذُنَيْهِ مِيلٌ يَخْرُجُ وَ مَعَهُ جَنَّةٌ وَ نَارٌ وَ جَبَلٌ مِنْ خُبْزٍ وَ نَهَرٌ مِنْ مَاءٍ أَكْثَرُ أَتْبَاعِهِ اَلْيَهُودُ وَ اَلنِّسَاءُ وَ اَلْأَعْرَابُ
او سوار بر خـــــــری خروج کند که فاصلهٔ میان دو گوشش یک مایـــــــل باشد؛ او خروج کند و با او بهشت و دوزخ و کوهی از نان و نهری از آب باشد، بیشتر پیروانش یهـــــــود و زنان و اعراب (معاند و بادیه نشینان دور از فرهنگ حقّ)اند.
🌕 امیرالمومنین علیهالسلام نیز در روایتی درباره پیروان دجال فرمودند: «وَ إِنَّ أَكْثَرَ أَتْبَاعِهِ يَوْمَئِذٍ أَوْلاَدُ اَلزِّنَا وَ أَصْحَابُ اَلطَّيَالِسَةِ اَلْخُضْرِ...»
بدانيد كه در آن روز بيشتر پيروان او(دجّال) زنازادگان و صاحبان پوستينهاى سبزند...
📗الخرائج، ج ۳، ص ۱۱۳۸
📗کمالالدين، ج ۲، ص ۵۲۵
🌹 @dobare_zendegi 🌹
#یک_پند_یک_معرفت
✍یکی از علائم وجود تکبر در انسان آن است که اگر کسی از ما انتقادی کرد سریع شیطان در ما خواطر زده و در مورد انتقاد او دنبال جستن عیبی از او میگردیم. این خاطر، خاطر شیطانی است تا ما را تسلیم شنیدن انتقاد و عیبی که داریم ننماید.
به فرض مثال؛ وقتی کسی به ما میگوید: شما در آن روز فلان کارتان از روی تکبر بود سریع شیطان در ما خاطری میزند تا عیبی در طرف مقابل بر ما پیدا کند که بدین صورت از عیب خود غافل شویم.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
#حدیث_قدسی
✍خداوند تبارک و تعالی میفرماید:هیچ عملی نزد من محبوبتر از گریه کردن از خوف من نیست. من برای چنین کسی در اعلاترین مکان بهشت جای میدهم که به هیچ کسی نخواهم بخشید.
خداوند در ثلث سوم شب فرشتهای به آسمان زمین میفرستد و او ندا میدهد، آیا توبهکنندهای هست که من آن را سمت عرش بالا برم؟ آیا سؤالکننده و دعاگویی هست من به عرش برم تا مستجاب شود؟ با روشن شدن آسمان این فرشته به مکان خود باز میگردد.
📚شرح جامع مصباح الشریعه و مفتاح الحقیقه، ج1
🌹 @dobare_zendegi 🌹
💠هفت پل صراط💠
⚜رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند :
هنگامی که روز قیامت می شود خدا امر می کند به مالک جهنم که آتش هفتگانه را شعله ور سازد و به رضوان بهشت امر می کند که بهشت های هشتگانه را زینت دهد و می گوید:
ای میکائیل! صراط را به روی جهنم پهن کن و می گوید:
ای جبرائیل! میزان عدل را زیر عرش نصب کن و ندا می دهد:
ای محمد! امتت را برای حساب بیاور. سپس خداوند امر می کند:
که بر صراط هفت پل نصب کنند که طول هر پلی هفده هزار فرسخ است.
و هر پلی هفتادهزار ملک دارد که از زن و مرد این امت سوال می پرسند.
بر پل اول از ولایت امیرالمؤمنین علی علیه السلام و حب اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم می پرسند پس هر کس ولایت ایشان را داشت از پل اول عبور می کند مثل رعد و کسی که محبت اهل بیت را ندارد از سر در قعر آتش جهنم سقوط می کند اگر چه از اعمال نیک عمل هفتاد صدیق را داشته باشد.
📚منابع:
مناقب آشوب ج 2 ص 152,
الصراط المستقيم ج 1 ص 280,
البرهان ج 4 ص 595,
بحار الأنوار ج 7 ص 331,
تفسير كنز الدقائق ج 11 ص 123
🌹 @dobare_zendegi 🌹
گواهي محل سجود در روز قيامت
🌹 پیامبر گرامی اسلام (ص):
👈اي اباذر!
هيچ كس صورت و پيشاني بر قطعه اي از قطعات زمين نمي گذارد
مگر اينكه آن قطعه زمين شهادت مي دهد 👇
💫 آن شخص در آن براي خدا سجده كرده
💫و در آن دعا و نماز خوانده
💫و مناجات كرده ،
و او را با اين شهادت سرافراز و مفتخر مي سازد
و بهشتي مي نمايد.
در حديث است كه :
🌾در جاهاي مختلف زمين نماز بخوانيد ،
🌾تا در قيامت براي شما شهادت دهند .
(بحارالانوار ، ج 82 ، ص 234)
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🌷امام علی علیه السلام:
✍ لَنْ یَحُوزَ الْجَنَّةَ إِلاّ مَنْ جاهَدَ نَفْسَهُ.
هرگز بهشت را به دست نمی آورد مگر کسی که با نفس خود مبارزه کند.
📚 کتاب چهل حدیث بهشت و جهنم
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴 همراه با میت پس از دفن
✍ حضرت زهرا (س) در وصیت خود به حضرت امیرالمومنین (ع) فرمودند: «وقتی من وفات کردم، پس از دفن بالای سرم بنشین و برایم قرآن و دعا بسیار بخوان؛ چرا که آن ساعت ساعتی است که میت به انس گرفتن با زندگان محتاج است.»
به همین دلیل هم توصیه شده بازماندگان و نزدیکان میت پس از دفن او و پراکنده شدن مردم، میت را در قبر تنها نگذارند، بلکه او را تلقین کنند و مقداری قرآن بخوانند؛ سوره یس، ملک، حمد، و یازده مرتبه «قل هوالله» و هفت مرتبه «انا انزلناه» که همه اینها در تخفیف سختی ها و انس میت موثر است.
📚 کتاب از احتضار تا عالم قبر
🌹 @dobare_zendegi 🌹