#تفسیر_قرآن
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۵۸🌷
سلام:
تمام مردم جهان در هر قوم و ملیّتی هنگامی که به یکدیگر می رسند، به شکلی با هم سلام و احوال پرسی می کنند و به یکدیگر احترام می گزارند. در اسلام نیز سلام کردن یک ادب مهم شمرده شده است. خداوند در این آیه به تمام مسلمانان دستور می دهد که هنگام ورود به هر خانه ای سلام کنند.
این سلام ممکن است از سوی میهمان به میزبان، یا از سوی یکی از اعضای خانواده به دیگران، یا حتّی از سوی شخصی به خودش باشد.
در حدیثی از امام باقر علیه السلام می خوانیم: «هنگامی که کسی از شما وارد خانه اش می شود، اگر در آنجا کسی باشد، به او سلام کند، و اگر کسی نباشد، بگوید: «اَلسَّلامُ عَلَینا مِن عِندَ رَبِّنا».»
به فرموده ی این آیه، سلام بر اهالی خانه، لطف و رحمت خدا و برکت و پاکیزگی را برای آن ها ارمغان می آورد (تَحِیَّةً مِن عِندِ اللهِ مُبارَکَةً طَیِّبَه). امّا فراتر از این دستور ویژه، سلام کردن، یک ادب اسلامی است که هر مسلمانی باید آن را رعایت کند.
بر اساس روایات، پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمّد صلی الله علیه و آله و سلم، با هر فرد خردسال و بزرگ سالی که روبه رو می شد، ابتدا سلام می کرد، و همواره در سلام کردن از دیگران سبقت می گرفت. اهمّیّت این مطلب چنان زیاد است که در روایتی از آن حضرت می خوانیم:
«پاسخ کسی را که سخنش را پیش از سلام آغاز کند، ندهید».
در حدیث دیگری از آن حضرت آمده است: «بخیل، کسی است که از سلام کردن بخل ورزد.» خوب است بدانیم که پیشوایان ما آدابی را برای سلام کردن بیان فرموده اند. بر اساس روایات، کوچک تر به بزرگ تر، سواره به پیاده، رونده به نشسته، گروه کوچک تر به گروه بزرگ تر، کسی که وسیلهی نقلیه ی بهتر دارد به کسی که وسیله ی نقلیه ی پایین تر دارد، و افرادی که وارد مجلسی می شوند، باید به حاضران سلام کنند . همچنین پیشوایان ما توصیه کرده اند که بلند و واضح به دیگران سلام کنیم .
نکته ی دیگر این که بر اساس روایات، سلام کردن مستحب، و پاسخ آن واجب است؛ امّا به سلام کننده نودونه پاداش، و به پاسخ دهنده، تنها یک پاداش داده می شود . البتّه دادن جواب سلام چنان مهم است که اگر به شخصی که در حال نماز است، سلام شود، باید جواب سلام را در همان حال نماز بدهد.
🔴كلمات نافذتر از تيرها
#نهج_البلاغه
#نهجالبلاغه
📿رُبَّ قَوْل أَنْفَذُ مِنْ صَوْل.
🟤 چه بسيار سخن هايى كه از حمله مسلحانه (و اعمال قدرت) نافذتر است.
✍اين كلام حكمت آميز ممكن است هم ناظر به تأثيرات مثبت سخن باشد هم تأثيرات منفى آن. زيرا گاهى سخن به قدرى نافذ و مؤثر است كه ممكن است دشمن يا دشمنانى را مغلوب سازد و مردم را بر ضد آن ها بشوراند و آن ها را به فرار وادارد. نيز گاه ممكن است تأثير سخن در آزردن اشخاص و ناراحت كردن آن ها از حمله كردن با سلاح بيشتر باشد همان گونه كه شاعر عرب مى گويد:
جِراحاتُ السِّنانِ لها التِيامٌ *** وَلا يَلتامُ ما جَرَح اللِّسانُ
جراحات نيزه ها ممكن است بهبود يابد ولى اى بسا كه جراحات زبان هرگز بهبودى نيابد.
📚 #حکمت_394
🌹دعای منتظران
اَللّهُم عَرفْنى نَفْسکَ فَاِنكَ اِنْ لَمْ تُعَرفْنى نَفْسَكَ لَمْ اَعْرِف نَبِيكَ اَللّهُم عَرفْنى رَسُولَكَ فَاِنكَ اِنْ لَمْ تُعَرفْنى رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجتَكَ اَللّهُم عَرفْنى حُجتَكَ فَاِنكَ اِنْ لَمْ تُعَرفْنى حُجتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دينى
❤️برای سلامتی آقا
اللهُم کُنْ لِوَلِیکَ الْحُجةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائه فی هذِهِ السّاعَةِ وَ فی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَ حافِظاً وَ قائِدا وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فیها طَویلا
💐دعای فرج
اِلهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ،
وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ، وَانْقَطَعَ الرَّجاء
وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَولُ فِي الشِدةِ والرَّخاءِ ؛
اَللّـهُم صَل عَلى مُحَمد وَآلِ مُحَمد ، اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم
فَفَرجْ عَنا بِحَقِهِمْ فَرَجا عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛
يا مُحَمدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمدُ اِكْفِيانيفَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ
يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزمانِ ؛
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ،
اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني
السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ،
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ ،
بِحَقِ مُحَمد وَآلِهِ الطّاهِرينَ