✅ امام صادق علیه السلام:
🔸 اگر زائر حسین (ع) بداند که با زیارتش چقدر دل رسول خدا (ص) و امیرالمؤمنین و حضرت زهرا(س) و ائمه(ع) و شهداء از ما اهلبیت را شاد کرده است، و اگر بداند به خاطر دعای ایشان چه چیزهایی شامل حالش شده، و چه ثوابهای دنیوى و اخروى گیرش آمده، و چه چیزهایی نزد خدا برایش ذخیره شده، هر آینه دوست مىداشت تا زنده است، منزلش نزد آن حضرت باشد. (و پیوسته زیارت آن حضرت را بکند)
📜 عن ابی عبد الله(ع): لوْ یَعْلَمُ زَائِرُ الْحُسَیْنِ ع مَا یَدْخُلُ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ وَ مَا یَصِلُ إِلَیْهِ مِنَ الْفَرَحِ وَ إِلَى أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ إِلَى فَاطِمَةَ وَ الْأَئِمَّةِ وَ الشُّهَدَاءِ مِنَّا أَهْلَ الْبَیْتِ وَ مَا یَنْقَلِبُ بِهِ مِنْ دُعَائِهِمْ لَهُ وَ مَا لَهُ فِی ذَلِکَ مِنَ الثَّوَابِ فِی الْعَاجِلِ وَ الْآجِلِ وَ الْمَذْخُورِ لَهُ عِنْدَ اللَّهِ، لَأَحَبَّ أَنْ یَکُونَ مَا ثَمَّ دَارَهُ مَا بَقِیَ.
#حدیث_روز
@dokhtaranebeheshtiy
#تفسیر_قرآن
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۷۳ قرآن کریم 🌷
گناه پیامبر!:
دلایل محکم عقلی و آیات قرآنی ثابت می کند که پیامبران، معصوم و از ارتکاب هر گناهی دور بوده اند؛ زیرا اگر از آنان گناهی سر می زد، به نبوّت آنان و هدایت مردم به وسیله ی ایشان ایراد وارد می شد؛ زیرا پیامبران، خود را فرستادگان خدا معرّفی می کردند و مردم را به اطاعتِ بی چون و چرا از خود فرا می خواندند. با این حال اگر از آن ها گناهی سر می زد، اعتماد مردم از ایشان سلب می شد و می گفتند: ما چطور از شخصی پیروی کنیم که خودش دچار خطا و اشتباه می شود؛ شاید دعوت او نیز یکی از خطاهایش باشد؛ شاید در رساندن پیام خدا به ما اشتباه کند؛ چگونه ما در تمام زندگی از چنین شخصی اطاعت کنیم؛ آن هم اطاعتی بی چون و چرا؟ قرآن بارها اطاعت از پیامبر را با اطاعت خدا مساوی می شمرد و به مسلمانان یادآوری می کند که حق ندارند در برابر فرمان او چون و چرا کنند . بنابراین بی شک پیامبر باید از هر گونه خطا و گناه معصوم باشد تا مردم کاملاً از او پیروی کنند.
امّا آیه ی مورد بحث و آیات دیگری از قرآن، سخن از «گناه پیامبر و استغفار او» به میان آورده اند.
با توجّه به آنچه گفته شد، این آیه و آیات مانند آن، معنای دیگری دارند که باید با مطالعه و دقّت بیشتر به آن پی برد. برخی از مـفسّرانِ قرآن در این باره گفته اند که عذرخواهی همیشه نشانه ی خلاف کاری نیست؛ بلکه گاهی نشانه ی ادب و توجّه به حضور در محضـر بزرگان است. مثلاً اگر در مجلسی که افراد محترمی نشسته اند، کسی بخواهد به علت پادرد، پای خود را دراز کند، از همه ی حاضران عذرخواهی می کند؛ یا اگر گوینده ی تلویزیون سرفه ای کند، از بینندگان معذرت خواهی می کند؛ در حالی که همه می دانیم که آن دراز کردن پا سرفه کردن گوینده، گناه ندارد؛ ولی چون انسان خود را در محضر بینندگان و بزرگان محترمی می بیند و احساس می کند که می بایست جور دیگری رفتار می کرد، از آنان عذرخواهی می کند.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نیز برای این که خود را در پیشگاه آفریدگار هستی می دید و اعمال خود را هر قدر هم که خوب و خالصانه بود لایق او نمی دانست، پیوسته از او عذرخواهی می کرد ؛ چنان که از آن حضرت روایت شده که به خدا عرض می کرد:
«آنطور که شایسته ی توست، تو را عبادت نکردیم، و آن طور که سزاوار توست، تو را نشناختیم.»
در روایات اهل بیت علیهم السلام می خوانیم که آن حضرت، بدون این که مرتکب کوچک ترین گناهی شده باشد، هر روز هفتاد مرتبه استغفار
می کرد.
🌸https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
✍چرا خدا شیطان را آفرید تا انسانها را فریب دهد؟ انسانها را جهنمی کند؟
چند تا نکته خدمتتان عرض میکنم تا جواب روشن شود:
۱ ـ شیطان از اول بد نبود. شش هزار سال خدا را عبادت کرده بود، سالها همنشین فرشتگانِ مقرب خدا شده بود، بعداً با خدا مخالفت کرد، تکبر ورزید و بد شد. از اول خدا شیطان را بد نیافرید.
۲ ـ وقتی از درگاه خدا رانده شد گفت خدایا مزد این همه سال عبادتم را در دنیا به من بده. تو که ظالم نیستی، پس مزد من را بده.
خداوند فرمود چه میخواهی؟ گفت: عمر طولانی میخواهم. خداوند فرمود به تو میدهم. گفت: می خواهم بتوانم انسانها را وسوسه کنم، خداوند فرمود این امتیاز را به تو میدهم.
ولی در عوضش پنج تا امتیاز مهم هم به انسانها داد:
خداوند فرمودند: ای فرشتگان، این انسانها اگر فکرِ گناه کردند برایشان ننویسید. اگر فکرِ خوب کردند در نامه اعمالشان بنویسید، تا من پاداش بدهم.
اگر گناه انجام دادند یکی بنویسید. اگر کار خوب انجام دادند، ده برابر بنویسید.
هر وقت از آن گناهِ شان توبه کردند، من گناهشان را میبخشم.
و هر وقت گناه کردند تا هفت ساعت ننویسید اگر توبه نکردند در نامه اعمالشان بنویسید.
و به انسانها دو تا ذکر خداوند یاد داد، که با گفتن این دو تا ذکر شیطان فرار میکند؛ ذکر « أَعُوذُ بِاللّهِ مِنَ الشَّیْطانِ الرَّجِیمِ » و ذکر « لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ ».
۳ ـ شیطان این طوری نیست که بر انسانها سلطه داشته باشد و با قدرت و زور آنها را به سمت گناه بکشاند، فقط دعوتنامه گناه میفرستد. غیر مستقیم به سوی گناه وسوسه میکند در سوره حِجر آیه ۴۲ آمده که « إِنَّ عِبادِي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطانٌ » بندگان خوب خدا این گونهاند که شیطان به آنها نفوذی ندارد.
شیطان مثل یک سگ آموزش دیده میماند که به صاحب خانه و مهمانِ صاحب خانه کاری ندارد. فقط به غریبهها حمله میکند. کسانی که بندگان خوب خدا باشند شیطان جرأت حمله به آنها را ندارد.
۴ ـ همان طور که شیطان امتحان داد ما انسانها هم باید امتحان بدهیم. و در هر امتحان باید یک راه خوب وجود داشته باشد و یک راه بد.
اگر همه راهها فقط خوب باشد که دیگر نمیشود اسمش را امتحان گذاشت. راه خوب راه پیامبران است که خدا قرار داده و راه بد راه شیطان است. ما هم باید امتحان بدهیم و با وجود شیطان به حرف او گوش نکنیم، بلکه به دستور خداوند تبارک و تعالی گوش کنیم و در این امتحان پیروز شویم.
🌸https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
❣ #تدبر_در_قرآن
📢 از قدیم و ندیم گفتن: بارکج به منزل نمیرسه!
خدا هم میگه، جرم و گناه، عاقبت بخیری ندارد به هیچ وجه.
🌴 سوره یونس 🌴
🕋 إِنَّهُ لا يُفْلِحُ الْمُجْرِمُونَ «17»
⚡️ترجمه:
قطعاً مجرمان، رستگار نمىشوند.
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈