دین_و_بینالملل_مهرماه_۱۴۰۱.pdf
4.66M
📣 شماره مهرماه 1401 ماهنامه رصدی «دین و بینالملل» منتشر شد.
🔹 این ماهنامه که از سوی «مرکز ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه» و با تلاش «میز نهادهای اندیشکده #مرصاد» گرد آمده است، در پی آن است که شکاف عمیق میان فضای رسانهای فارسی با حوزه مطالعات «#نهاد_دین» را اندکی پر کرده و با بازتاب اخبار و تحلیلهای روزآمد از منابع دست اول عربی و انگلیسی، دغدغهمندان این عرصه را از پویاییهای نهادهای گوناگون دینی، بهويژه در گستره جهان اسلام، آگاه سازد.
🔹🔹پروندههای این شماره:
✳️ درگذشت شیخ یوسف قرضاوی
✳️ بیحجابی اجباری
✳️ حجاب و سیاست در ترکیه
✳️ اقتصاد حلال در سرزمینھای غیراسلامی
✳️ یھودیسازی فلسطین؛ از مساجد تا مدارس
✳️ حاکمان ظالم بحرین میزبان پاپ میشوند
#دین_و_بینالملل #ماهنامه
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
♦️تفاهم نامه ای بین جماعت اسماعیل آقا ترکیه و وزارت معارف امارت اسلامی افغانستان امضا شد. انجمن وابسته به جماعت اسماعیل آقا 5 مدرسه در پنج استان افغانستان خواهد ساخت.
@dolatedin
💢فتوای جنجالی مفتی کویت درمورد تصاویر زنان در اینستاگرام و توییتر
🔹بی بی سی عربی: #عثمان_الخمیس، واعظ کویتی در برنامه هفتگی خود در شبکه المجلس فتوا داد: «جایز نیست زنان تصاویر خود را در توئیتر و اینستگرام منتشر کنند حتی اگر موهای خود را پوشانده باشند.»
🔹این فتوای الخمیس به خشم بسیاری از زنان کویتی دامن زده است و آنها اقدام به انتشار تصاویرشان در کنار فتوای وی کرده و اظهار داشتند: «نمایان بودن چهره زنان حرام نیست.»برخی از زنان نیز به تناقض موجود میان این فتوای الخمیس و فتوای پیشین وی در جواز نمایان بودن چهره زنان در مسجد الحرام اشاره کرده اند.
🔹گروهی دیگر از کاربران کویتی به مقایسه «رویکرد کنونی عربستان در ایجاد فضای باز در جامعه» و «اتفاقهایی که برای زنان در کویت میافتد» پرداختند.
🔹در طرف مقابل نیز عدهای با طرفداری از فتوای الخمیس، این فتوا را بر اساس حکم امر به معروف و نهی از منکر دانسته و از نقش شبکههای اجتماعی در ترویج فساد انتقاد کردند.
@dolatedin
💢 اعتراض قطریها به بی بندوباریها به بهانه جام جهانی
🔹کاربران شبکههای اجتماعی در قطر با داغ کردن هشتگ #كفاكم_هدما_لقيمنا (از تخریب ارزش های ما دست بردارید) نسبت به بی بند و باری های اخیر در کشور خود اعتراض کردند.
🔹اگرچه مسئولان برگزاری رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر نسبت به رعایت شئون اسلامی در این رقابتها تاکید کردهاند اما اخیرا برخی اتفاقات به بهانه جام جهانی موجب اعتراض مردم شده است. از جمله برگزاری نمایشگاه مد Fashion Trust Arabia توسط المياسة بنت حمد خواهر امیر قطر در دوحه.
🔹حضور میشل لاوی مدل شیطان پرست آمریکایی در این نمایشگاه و انجام رقص و نمایش بی حجابی از جمه مواردی بود که موجب واکنش قطری ها در فضای مجازی شده است.
🔹 در این میان واکنش محمد الهاشمی رئیس شبکه المستقله لندن به این اقدام قطریها نیز در نوع خود جالب به نظر می رسد. وی در توییتر خود نوشت:
«ای مردم #عربستان، از مردم قطر تقلید کنید که در اعتراض به تخلفات اخلاقی که دولت آنها به نام جام جهانی مرتکب می شود، هشتگ #كفاكم_هدما_لقيمنا را راه اندازی کردند.
مردم #قطر نه از شما شجاع ترند و نه غیرت دینی بیشتری دارند. ای سعودیها، علیه ظلمهای محمد بن سلمان توییت بزنید تا بترسد و عقب نشینی کند.»
@dolatedin
هدایت شده از مطالعات یمن
💢 دادستانی دولت وابسته به ائتلاف عربی حکم بازداشت محمد العامری شیخ سلفی مشهور یمنی را به اتهام اختلاس صادر کرد.
🔺 براساس این حکم شیخ محمد العامری از شیوخ سلفی برجسته یمنی و از همراهان با ائتلاف سعودی به اتهام اختلاس مبالغ اهدایی مردم برای ساخت بیمارستان فوق تخصصی برای کودکان سرطانی بازداشت خواهد شد.
🔺 پس از صدور این حکم وی در ویدیویی که در فضای مجازی منتشر کرد تلویحا هزینه کرد این مبالغ - در حدود دو میلیون دلار - را در محلی به جز ساخت بیمارستان فوق تخصصی را تایید کرد.
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 اولین فتوای مرتبط با محیط زیست در مصر
🔹المانیتور: دارالافتای مصر در آستانه میزبانی نشست آب و هوای سازمان ملل در ماه آینده میلادی، منشور فتوایی را صادر کرد که در آن شیوههای سازگار با محیط زیست بر اساس قوانین اسلامی را بیان می کند.
🔹این منشور شامل فتواهای متعددی است که باید مطابق با قوانین اسلامی اجرا شود، از جمله منع استفاده از مواد و زباله های خطرناک، مصرف بیش از حد انرژی، تعدی به زمین های کشاورزی، استفاده از سموم دفع آفات و مواد شیمیایی ترکیبی بدون رعایت شرایط استفاده و ریختن زباله در اقیانوس ها.
🔹این منشور همچنین برخی از اقدامات مضر برای محیط زیست را که بر اساس مبانی دینی ممنوع است، از جمله شکار و کشتار پرندگان، حیوانات وحشی و موجودات دریایی و همچنین قطع یا از بین بردن گیاهان و سوزاندن زباله در فضای باز را بیان کرده است.
@dolatedin
♨️41 زندانی سیاسی شیعه دیگر در لیست اعدام سعودی!
🔺سعودی که به تازگی و در اسفند گذشته 41 زندانی سیاسی شیعه را اعدام کرده، اکنون و در کمتر از یکسال مجددا 41 شیعه دیگر را در لیست اعدام های خود قرار داده است.
🔺فعالان حقوق بشری هشدار می دهند درصورتی که اقدام جدی بین المللی جهت نجات جان این جوانان صورت نپذیرد ممکن به زودی شاهد اعدام این زندانیان سیاسی شیعه توسط رژیم سفاک سعودی باشیم.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
💢 اعتراضات در ترکیه به زیر سوال رفتن اصل سکولاریسم در دستگاه قضایی
🔹اخیرا حضور خلیل دمیر معاون دادستان آنکارا در مراسم فارغ التحصیلی حافظان قرآن کریم باعث انتقاد گروههای سکولار #ترکیه شده است.
🔹 انجمنی به نام وکلای میهن دوست در بیانیهای درواکنش به شرکت مسئولان در این مراسم اعلام کرد: #سکولاریسم زیرپا گذاشته شده است.
✍️سیستم قضایی ترکیه طبق قانون اساسی این کشور «سکولار» است و به عنوان یکی از سدهای مهم جدایی دین از سیاست در این کشور به شمار میآید.
🔸از این رو تعجب ندارد که طرفداران سکولاریسم در این کشور هر گونه نزدیک شدن دولت اسلامگرای عدالت و توسعه برای رخنه در این سد را برنتابند.
🔸همچون سال گذشته که حضور اردوغان در مراسم افتتاحیه ساختمان جدید دیوان عالی ترکیه حواشی و اعتراضاتی را به همراه داشت. تصاویری از این مراسم منتشر شد که در آن اردوغان پس از پایان مراسم در کنار علی ارباش رئیس #سازمان_دیانت ترکیه در حال دعا دیده میشد. این حرکت اردوغان نیز باعث اعتراض سکولارهای ترکیه شده بود.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ واکنش آیت الله شیخ عیسی قاسم به برگزاری نشست رهبران ادیان در بحرین 🔹 آیتالله شیخ «عیسی قاسم» ره
💢 کنفرانس سلم یا تسلیم؟
✍️ بیانیه آیت الله شیخ #عیسی_قاسم درباره کنفرانس همزیستی در #بحرین:
1️⃣کنفرانسهای مربوط به روابط بین نهادهای بین المللی - محدود یا گسترده - بر دو نوع است: کنفرانس صلح و کنفرانس تسلیم، کنفرانسی که رژیم در بحرین تحت عنوان (کنفرانس همزیستی) برگزار می کند چگونه است؟
🔹لازم به تذکر است که این امر در چارچوب روند عادی سازی و توانمندسازی اسرائیل در منطقه و به ویژه بحرین و در شرایط آزار و اذیت شدید مردم بحرین توسط رژیم حاکم بر آن صورت می گیرد. آزار و اذیت همه جانبه در همه ابعاد؛ بعد سیاسی، اجتماعی، دینی، فرهنگی و انسانی و همه آزادی های شایسته و حقوق مسلم را تحت تأثیر قرار می دهد. سطح زندگی در بحرین گواه زنده آن است و مستندات سازمان های حقوق بشری داخلی و خارجی مرجعی غنی برای اثبات این ادعا.
2️⃣ این همایش به دعوت شخصیت های برجسته علمی در سطح کشور و جهان برگزار می شود تا بر افکار عمومی تاثیر بگذارند. در صورتی که این بروندادها با مقتضیات دین از جمله عدالت و کرامت انسانی مغایرت داشته باشد، این امر منجر به فاجعه مشارکت شخصیت های مذهبی در اتخاذ این نتایج می شود. این چهرهها از مسئولیت مستثنی نیستند مگر اینکه نظر صریحی در مخالفت با این تصمیمات داشته باشند.
3️⃣فرض بر این است که منظور از همزیستی در عنوان کنفرانس، همزیستی مسالمت آمیز است و اگر این معنا باشد، صلح واقعی تنها در صورتی حاصل می شود که اساس آن عدالت باشد و بدون آن تسلیم مظلوم در برابر اراده ظالم است.
🔹امیدواریم شخصیت های مذهبی که حضور در همایش را می پذیرند، موضع قاطعانه ای اتخاذ کنند. علمای دینی باید بر اساس ایمان و عدالت، در انجام مسئولیت بزرگ خود، برای قدردانی از انسانیت انسان و بهمنظور صلح واقعی، موضعی قاطع، شرافتمندانه و صریح اتخاذ کنند که در خدمت حقیقت و عدالت باشد و آنچه را که با آنها در تضاد است انکار کنند. آنچه مردم از علمای بزرگوار انتظار دارند، رفتاری شجاعانه و صادقانه بر اساس آموزههای دینی است.
@dolatedin
🔹با بالا گرفتن انتقادها از برگزاری جشن هالووین در ریاض پایتخت #عربستان، بسیاری از کاربران فضای مجازی در حال طرح پرسش سادهای از "خادم الحرمین" هستند: «هالووین حلال است و #مولد_النبی (ص) حرام؟!»
🔹غانم الدوسری، فعال حقوق بشر عربستانی مقیم لندن و طنزپرداز سیاسی محبوب، در توییتی با طرح همین پرسش نوشت: «چرا هیئت #کبار_العلماء سعودی هالووین را حلال کرده و جشن مولد النبی را حرام؟»
@dolatedin
♦️بیانیه اداره مسلمانان قفقاز در رابطه با تنش های اخیر در روابط جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان
🔸به عنوان مرکز دینی آذربایجان، لازم می دانیم دیدگاه خود را در خصوص ادعاها و اظهارات تهدیدآمیز اخیر همسایه مان ایران علیه کشورمان و همچنین رزمایش نظامی در مرز با آذربایجان اعلام کنیم.
🔸مردم و دولت آذربایجان روابط با همسایگان خود را مبتنی بر صلح، تفاهم و احترام متقابل واجب می دانند ودر این راستا حسن نیت و گام های عملی برای توسعه روابط در همه زمینه ها از خود نشان می دهند. آذربایجان با احیای تمامیت ارضی خود در جنگ 2020، خواهان توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با همسایگان خود به منظور صلح و همکاری در منطقه است. اما متأسفانه همیشه از حسن نیت آذربایجان استقبال نمی شود، و از طرف برخی دولت ها و محافل سیاسی با رویکردی تهاجمی، غیرسازنده و خصومت آشکار مواجه می شود. این وضعیت ناگوار در رابطه با کشور همسایه مان ایران که دارای ویژگی های خاصی است، نگرانی های مشروعی را به وجود می آورد.از آنجایی که آذربایجان یک کشور سکولار حقوقی- دموکراتیک است، ابراز موضع در مسائل سیاسی و اقتصادی وظیفه و مسئولیت مقامات دولتی آذربایجان است. و از آنجایی که ایران یک دولت مسلمان است، جامعه تئوکراتیک مذهبی ایران معمولاً در مورد رویدادهای سیاسی اظهار نظر می کند. ما به عنوان مرکز دینی آذربایجان، خود را موظف میدانیم تا نسبت به واقعیتهای بهوجود آمده دیدگاهمان را بیان کنیم.
🔸اینکه عامل دینی در میان ارزش های تاریخی و اخلاقی پیوند دهنده ایران و آذربایجان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، واقعیتی است که در طول قرن ها شکل گرفته است. این واقعیت باید در خدمت نزدیک کردن مردم به یکدیگر باشد. یک دوست، یک برادر در روزهای سخت است که شناخته می شود.
متاسفانه هم در دوران اشغال قره باغ و هم در دوران پس از جنگ قره باغ شاهد حمایت ایران از ارمنستان بعنوان عامل مناقشه و جنگ بودهایم.
🔸ارمنستان اشغالگر همیشه از تعصب مذهبی مسیحیت برخوردار بوده اما اینکه ایران مسلمان از ارمنستان اشغالگر حمایت همهجانبه کند از طرف مسلمانان و مردم آذربایجان محکوم است.
🔸علیرغم اینکه برخی از کشورهای اسلامی که با اصل نفی اشغالگری هیچ رابطه سیاسی با ارمنستان برقرار نکرده و سفارت خود را در آن باز نکرده بودند جمهوری اسلامی ایران بیتوجه به مصوبات و قطعنامههای سازمان همکاری اسلامی که خود عضو آن است، روابط خود با ارمنستان را در همه زمینهها تعمیق داده بود. این در تعارض با وحدت اسلامی و تقریب مذاهب است و مورد قبول مردم متدین آذربایجان نیست و احساسات آنان را متاثر می سازد.
🔸همه ما تاریخ را به یاد داریم. در زمانی که ارمنستان سرزمینهای آذربایجان را اشغال کرد، مساجد ما را تبدیل به طویله کرد و با حیواناتی که در اسلام حرام اعلام شده اند، به مساجد توهین کرد، زنان، سالخوردگان و کودکان مسلمان آذربایجان را کشت، در خوجالی نسل کشی کرد، یک میلیون آذربایجانی را مجبور به ترک خانههای آبا و اجدادی خود کرد، اراضی آذربایجان را به آتش کشید، دولت ایران اعتراض خود را به این خرابکاری ها ابراز نکرد و حتی هیچ بیانیه قاطعی در محکومیت اشغال ارامنه به زبان نیاورد.در حالیکه مردم آذربایجان از کشور همسایه جمهوری اسلامی ایران انتظار سرزنش و محکومیت این واقعیات را داشت.
🔸ارامنهای که مساجد ما را در قلمرو قرهباغ و غرب آذربایجان با خاک یکسان کردند با مرمت مسجد گوهرآقای بالا در شوشا و مسجد کبود ایروان سعی داشتند تصویری از دولتی بسازند که ظاهراً از مساجد در چشم جهانیان مراقبت میکند، شرکتهای ایرانی که فرایند مرمت را انجام میدادند، منشأ مساجد آذربایجانیها را تغییر دادند و در واقع خرابکاری ارمنیها را لاپوشانی کردند.
🔸پدران ما خوب گفتهاند که انسان از کسی که توقع دارد میرنجد. علی رغم اینها ما همیشه توسعه مناسبات با ایرانِ همسایه را ضروری دانسته و نسبت به سرنوشت میلیونها هم تبار خود در ایران بیتفاوت نماندهایم.
🔸آذربایجان جزء لاینفک جهان اسلام و خاک اسلام است و برای آزادی این خاک هزاران مسلمان آذربایجان شهید شدهاند. ایران این شهدا را شهدای اسلام معرفی میکرد حال زیبنده کشور مسلمان است که به دنبال تبرئه عوامل شهادت این شهدا _(ارامنه)_باشد؟!
🔸اگر ایران به طرف تهدید کننده برادر مسلمانش که دستش به خون مسلمان آغشته است، قول سلاح میدهد و امنیت ارمنستان را امنیت ایران میداند این به معنای جرات بخشیدن به ارمنستان برای جنگ جدید و اقدام عملی در جهت ترغیب انتقامجویی است و تهدیدی بر علیه منافع دولت و ملت آذربایجان است.
🔸قسمت اول
https://www.qafqazislam.com/index.php?lang=az§ionid=news&id=2971
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
♦️قسمت دوم/ اگر ایران در این دوران پیچیده در ارتباط با کریدوری که از اراضی تاریخی آذربایجان- زنگهزور عبور خواهد کرد اظهارات تهدیدآمیزی بیان میدارد و در قاپان کنسولگری افتتاح می کند و اعلام می کند که آماده افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز، شهر قدیمی آذربایجان است، نمی توان آن را اقدامی دوستانه و برادرانه تلقی کرد. این زیبنده تفکر اسلامی نیست، خنجر زدن مسلمان به برادر مسلمانش از پشت است.
🔸در شرایطی که واقعیت های جدید در دوران پس از جنگ بر منطقه حاکم شده است، جامعه آذربایجان دیدگاه منفی آشکاری نسبت به برگزاری رزمایشهای نظامی ایران در مرزهای خود با آذربایجان دارد. این سوال پیش می آید که چه کسی ایران را هدف قرار داده است؟ آذربایجانی که محبت اهل بیت همیشه در آن بالا بوده و به فرزندان ائمهاطهار در تاریخ پناه آورده؟ اگر ایران در رزمایش از ارس عبور میکند، چگونه باید آن را ارزیابی کنیم؟این است، همبستگی اسلامی،و تعصب شیعی؟!
🔸قدرت سیاسی، اقتصادی و نظامی کشور آذربایجان قادر است از همه تهدیدها از جمله هرگونه تحریک در مرزهایمان جلوگیری کند. با این حال، درگیری بین همسایگان و برادران نزدیک، تنها به نفع دشمنان خواهد بود. فراموش نکنیم که اولین مورد خونریزی، محکومترین مورد در تاریخ بشر، قتل برادر توسط برادر - هابیل قابیل - بود.
🔸رودخانه آراز برای آذربایجانی های ساکن در هر دو طرف مقدس است. فقط می توان پل های دوستی را روی آن ساخت. همانطور که الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان هنگام برافراشتن پرچم آذربایجان بر روی پل خداآفرین گفت: پل خداآفرین گنجینه ملی مردم آذربایجان است... پل خداآفرین نماد دوستی آذربایجان و ایران است. مرز ایران و آذربایجان مرز دوستی و همکاری است.
🔸در آذربایجان دین از دولت جداست، ما در مساجد خود علیه هیچ دولتی تبلیغ نمی کنیم، در امور داخلی کسی دخالت نمی کنیم. با این حال، ما نمی توانیم چشم خود را بر هیچ تهدید و تهمتی علیه حیات معنوی و کشوری خود ببندیم. دین مقدس ما اسلام به ما می آموزد که با حق و عدالت جایگاهی داشته باشیم.
🔸ما به عنوان اداره مسلمانان قفقاز، اظهارات حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در مراسم افتتاحیه سرکنسولگری ارمنستان در قاپان را به شدت محکوم میکنیم و از وی میخواهیم سخنان خود را پس بگیرد. به منظور حفظ مصالح اسلامی و به نشانه احترام به آرمان های صلح و برادری دین مبین اسلام، تکذیب مقام جمهوری اسلامی ایران برای حفظ روابط بین کشورهای همسایه و عدم گسستن پیوندها در همه زمینهها، اعم از دینی و معنوی ضروری است. این برای ما خط قرمز است.
✍پ ن :
🔹این بیانیه گستاخانه در حالی صادر شده است که جمهوری اسلامی ایران همواره حمایت خود را از تمامیت ارضی آذربایجان اعلام کرده و امنیت آذربایجان را امنیت خود دانسته است.
در زمان جنگ دوم قره باغ، زمانی که بسیاری از کشورها به کلی گویی های دیپلماتیک بسنده کرده بودند جمهوری اسلامی ایران به صراحت از تمامیت ارضی آذربایجان حمایت کرد.
جمهوری اسلامی ایران همواره برای صلح و ثبات در این منطقه و کشور همسایه آذربایجان اهمیت خاصی قائل بوده و حداکثر تلاش خود را برای حفظ ثبات و گسترش روابط خود با این کشور انجام داده است.
قطعا این نوع صحبت ها و بیانات تحریک آمیز، حمایت های ایران از آذربایجان و حقایق موجود را تغییر نخواهد داد.
https://www.qafqazislam.com/index.php?lang=az§ionid=news&id=2971
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
💢گام نخست روسیه برای مقابله با دگرباشی جنسی
🔹اسلام نیوز: دومای #روسیه در جلسه اخیر خود قوانینی درمورد ترویج دگرباشی جنسی وضع نمود.
🔹این قوانین تقریباً برای همه حوزه های اطلاعاتی و هنری از جمله نشر، رسانههای الکترونیکی، موسیقی، فیلم و تبلیغات اعمال می شود.
🔹بنابر این قوانین انتشار اطلاعاتی که کودکان را تشویق به تغییر جنسیت میکند ممنوع است.
🔹افرادی که به دلیل تبلیغات برای دگرباشی جنسی محکوم شوند باید 50 تا 400 هزار روبل جریمه بپردازند.
@dolatedin
💢 آغاز نخستین اجلاس ادیان گروه ۲۰ در اندونزی
🔹نخستین اجلاس ادیان گروه ۲۰ به نام « R۲۰» امروز چهارشنبه(11 آبان 1401) در شهر بالی #اندونزی آغاز به کار می کند.
🔹این کنفرانس با عنوان «ساخت پلهای بین شرق و غرب به خاطر جهانی با بیشترین تفاهم و صلح و جوامعی آکنده از همزیستی و دوستی» برگزار میشود و به مدت دو روز ادامه دارد.
🔹در این اجلاس دو روزه ، علاوه بر جلسه افتتاحیه، هفت جلسه عمومی نیز برگزار می شود که در آن رهبران مذهبی سخنرانی می کنند.
🔹 #شوقی_علام مفتی مصر و رئیس دبیرخانه مراکز و هیئتهای فتوا در جهان و #محمد_العیسی رئیس #رابطة_العالم از جمله مهمانان این اجلاس هستند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
💢یک بام و دوهوای سیاستمداران ضد اسلامگرایی 🔹کاخ الیزه اعلام کرد که رئیس جمهور #فرانسه امروز (27 مهر
💢"اسلام فرانسوی" مکرون بازتاب سیاست های سرکوبگرانه رژیم های خلیج فارس است
«ارزشهای» رئیسجمهور فرانسه به طرز نگرانکنندهای به مدل سرکوبی که امارات برای مبارزه با «اسلام سیاسی» استفاده میکند نزدیک است.
🔹میدل ایست آی: امانوئل مکرون، رئیسجمهور #فرانسه، در بحبوحه بحثهای جاری بر سر پوشش های مذهبی همچون حجاب اسلامی در مدارس دولتی، ماه گذشته در مراسم بزرگداشت صدمین سالگرد تاسیس مسجد بزرگ پاریس، سخنانی پیرامون راهبرد دولت فرانسه درمورد اسلام ایراد کرد.
🔹مکرون در این سخنرانی دیدگاه کلی خود از اسلامی "وفادار به ارزشهای جمهوری" را ترسیم کرد.
🔹گویا منظور از ارزشهای جمهوری در بیان مکرون این است که #مسلمانان برای آنکه در جامعه فرانسه پذیرفته شوند باید با دستورات دولت، خود را مطابق کنند نه با دستورات دینی!
🔹به گفته مکرون، اسلام باید «با جمهوریت سازگار باشد» و در واقع، ناسازگاری نشانه "تجزیه طلبی" است. مفهومی که رئیس جمهور دو سال پیش با ارائه لایحه ای برای مبارزه با «اسلام گرایی رادیکال» شروع به استفاده از آن کرد.
🔹طبق این قانون، دینداری مسلمانان فرانسوی باید دارای مهر تأیید دولت باشد و این باعث کاهش چشمگیر حقوق اساسی مسلمانان در جامعه مدنی شده است.
🔹دولت فرانسه از سال 2018 بیش از 26000 تحقیق و بازرسی را آغاز کرده است که همه چیز از مشاغل مسلمان گرفته تا مدارس و مساجد را هدف قرار داده است.
🔹بیش از 800 تأسیسات را به طور دائم یا موقت تعطیل کرده و بیش از 55 میلیون یورو را مصادره کرده است.
🔹این سرکوب بر بسیاری از سازمانهای مسلمان معتبر مانند «جمعیت علیه اسلامهراسی» در فرانسه و مؤسسه خیریه «باراکا سیتی» تأثیر گذاشته است.
🔹مکرون در سخنرانی اخیر خود در مسجد بزرگ پاریس توضیح داد که چگونه دولت برای استقرار یک «اسلام فرانسوی» که از نظر سیاسی مطیع جمهوری است، کار خواهد کرد.
🔹رویکرد فرانسه که در اینجا به صراحت توسط مکرون بیان شده است، بازتاب سیاست دیگر رژیمهای استبدادی علیه مسلمانان است.
🔹به عنوان مثال، #امارات متحده عربی که ارتباطات عمیق سیاسی آن با فرانسه در گزارش های اخیر آشکار شده است، در دهه گذشته سیاستی رادیکال برای مبارزه با «اسلام سیاسی» اتخاذ کرده است.
🔹امارات از هر وسیله ای که در اختیار دارد، از جمله شکنجه، برای خفه کردن مخالفان سیاسی استفاده می کند و نهادی به نام شورای فتوا را برای تنظیم اسلام و دفاع از ارزش های «میانه رو» تأسیس کرده است.
🔹محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی در گفتگو با برونو لومر، وزیر اقتصاد فرانسه، از ضرورت سرکوب «اسلام سیاسی» حمایت کرده است. فرانسه نیز مانند متحد خود از هر ابزاری که در اختیار دارد برای سرکوب مخالفان استفاده می کند و نهاد جدیدی را طراحی کرده است تا پوشش مذهبی برای بی عدالتی های خود فراهم کند.
🔹شباهتهای بین سیاستهای دو کشور نشانههای هشداردهندهای برای مدافعان حقوق بشر است.
🔹همانطور که «اسلام فرانسوی» با دیدگاه اقتدارگرایانه امارات گره خورده است، #اسلام_هراسی گستردهتر اروپایی میتواند به خوبی توسط مدل فرانسوی تقویت شود.
🔹موسسات فرانسوی در حال تبلیغ برای گسترش دیدگاه اسلام هراسانه دولت به ده ها کشور دیگر هستند و این زنگ خطری است برای مسلمانان فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی.
@dolatedin
⭕️ آغاز به کار مجمع جهانی بین ادیان در بحرین با مشارکت پاپ و شیخ الازهر
🔹اسپوتنیک عربی: مجمع جهانی گفتوگوی #بحرین امروز پنجشنبه با مشارکت شماری از رهبران و نمایندگان ادیان از سراسر جهان آغاز به کار کرد.
🔹شماری از رهبران و وزرای کشورهای مختلف در این مجمع که به میزبانی «حمد بن عیسی آل خلیفه»، پادشاه بحرین با عنوان «شرق و غرب برای #همزیستی انسانی» در سوم و چهارم نوامبر برگزار میشود، شرکت میکنند.
🔹در همین رابطه، #پاپ فرانسیس در سفری رسمی و تاریخی در پاسخ به دعوت پادشاه بحرین برای مشارکت در این مجمع تا ساعتی دیگر وارد عوالی در بحرین میشود.
🔹در این میان، برخی از کارشناسان بر این باور هستند که برگزاری چنین جلساتی با هدف تقویت عادیسازی مناسبات میان برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با #رژیم_صهیونیستی انجام میشود و گفتوگوی بین ادیان در راستای حصول چنین هدفی است.
🔹پیش از این، یک مرکز حقوق بشری از رهبر کاتولیکهای جهان خواست به موضوع حقوق بشر در بحرین توجه کند.
@dolatedin
⭕️ پاپ وارد بحرین شد
🔹هواپیمای #پاپ فرانسیس برای آغاز یک تور تاریخی چهار روزه در #بحرین، حدود ساعت 4:40 بعد از ظهر به وقت محلی به زمین نشست.
🔹پاپ قرار است در دومین سفر خود به منطقه خلیج فارس طی سه سال گذشته از همزیستی و گفتگوی بین ادیان دفاع کند.
🔹وی همچنین عصر امروز در کاخ سلطنتی صخیر با حمد پادشاه بحرین دیدار کرد.
@dolatedin
📸 تصویر جلد آخرین شماره روزنامه «صوت الازهر»، روزنامه رسمی #الازهر مصر به مناسبت سفر #پاپ و #احمد_الطیب به #بحرین
🔺 تيتر روزنامه: کشتی برادری انسانی در سواحل بحرین پهلو می گیرد
@dolatedin
💢 اهداء جایزه صلح بین المللی امام حسن علیه السلام به رئیس جمهور اندونزی
🔹مجمع #صلح ابوظبی جایزه صلح بین المللی امام حسن علیه السلام برای سال 2022 را به جوکو ویدودو، رئیس جمهور #اندونزی اهدا کرد.
🔹شیخ عبدالله #بن_بیه رئیس مجمع صلح ابوظبی، این جایزه را در مراسمی که در کاخ #امارات در ابوظبی برگزار شد به دکتر معروف امین، معاون رئیس جمهور اندونزی اهدا کرد.
✍️جایزه صلح بین المللی امام حسن علیه السلام از سال 2015 توسط مجمع صلح ابوظبی طراحی شده است. این جایزه برای اولین بار در سال 2015 میلادی، به متفکر هندی وحید الدین خان اهدا شد.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ آیا اخوان المسلمین در مصر برای همیشه فعالیتهای سیاسی خود را متوقف کرده و خود را وقف تبلیغ و کاره
⭕️ ابراهیم منیر، رهبر اخوان لندن، درگذشت
🔹الجزیره: #ابراهیم_منیر، قائم مقام رهبر #اخوان المسلمین صبح امروز در سن 85 سالگی در لندن درگذشت.
🔹جماعت اخوان در بیانیهای در وب سایت خود، منیر را به عنوان «یکی از برجستهترین مردان دعوت و یکی از بزرگان اخوان المسلمین» توصیف کرد.
🔹منیر دو سال پیش سرپرستی جماعت را بر عهده گرفت، زیرا محمد بدیع، مرشد عام، از زمان از سال 2013 در زندان است و معاون اول او، محمود عزت، نیز در سال 2020 دستگیر شد.
🔹منیر در دهههای پنجاه و شصت قرن گذشته دو بار در #مصر زندانی شد و در چهل سال گذشته در لندن زندگی میکرد.
🔹در ژوئیه گذشته، ابراهیم منیر گفت که اخوان پس از برکناری 9 سال پیش از قدرت، درگیر جنگ قدرت جدیدی نخواهد شد و احتمال بازگشت این گروه به رقابت برای قدرت از طریق صندوقهای رای را رد کرد.
@dolatedin
💢شیخ الازهر خواستار گفتوگوی علمای شیعه و سنی شد
🔹فارس: #احمد_الطیب شیخ دانشگاه #الازهر مصر امروز (جمعه 13 آبان) در اختتامیه کنفرانس گفتوگوهای بحرین، خواستار برپایی گفتوگوی اسلامی-اسلامی با حضور علمای شیعه و سنی شد.
🔹او که در حضور پاپ فرانسیس که روز گذشته وارد #بحرین شده بود، سخن میگفت، افزود: «من و علمای بزرگ الازهر و شورای "حکمای مسلمان" از صمیم قلب و با آغوشی باز آماده هستیم تا با برادران مسلمان شیعه خود دور یک سفره بنشینیم».
🔹احمد الطیب هدف از برپایی گفتوگوی #شیعه و #سنی را مبارزه با فتنهانگیزی و درگیری فرقهای اعلام کرد و افزود: «از تمامی علمای اسلام در جهان میخواهم با تمامی اختلافات مذهبی و طائفی و مکتبی به سرعت برای برپایی گفتوگوی جدی اسلامی- اسلامی در راستای وحدت و نزدیکی و شناخت یکدیگر وارد عمل شوند».
🔹شیخ الازهر مصر تأکید کرد که هدف از این نشست عبور از گذشته و تقویت اسلام و یکدست کردن مواضع اسلامی است و گفت که باید سخنرانیهای خصمانه و نفرت پراکنی از سوی هر دو طرف متوقف شود و تحریک و تکفیر از میان برود.
🔹او گفت که باید از اختلافات تاریخی و معاصر با تمامی اشکال آن، عبور کرد.
🔹شیخ الازهر در بخش دیگری از سخنانش به جنگ اوکراین و روسیه پرداخت و در این باره بر ضرورت توقف این جنگ و نشستن دو طرف بر سر میز گفتگو و مذاکره تاکید کرد.
@dolatedin
💢 تصاویری از برگزاری مراسم عشای ربانی توسط پاپ در بحرین
🔹 #پاپ فرانسیس صبح امروز (شنبه 5 نوامبر) در سومین روز سفر خود به #بحرین مراسم عشای ربانی برگزار کرد.
🔹این مراسم در ورزشگاه ملی بحرین در جنوب منامه با حضور حدود 28 هزار نفر برگزار شد.
✍️تعداد مسیحیان بحرین از هزار نفر تجاوز نمیکند، اما دهها هزار مسیحی مهاجر از فرقههای مختلف مسیحی، عمدتاً ارتدوکس، انجیلی و کاتولیک در این کشور ساکن هستند.
@dolatedin
هدایت شده از اندیشکده مرصاد
📣 پاپ فرانسیس و پروژه صلح و عادیسازی در خاورمیانه
👤 حامد دهقانی
✂️ برشهایی از متن
🔹#پاپ هرچند برخاسته از آمریکای لاتین، مهد الهیات آزادیبخش، است، اما نمیتوان از او چندان نشانهای از آزادیخواهی گرفت. بهعکس، حتی برخی از ناظران نزدیک کلیسا، پاپ را به «اقتدارگرایی» متهم کرده و او را شخصیتی «خودکامه» میدانند که بیتوجه به منتقدان، نظم دلخواه خود را بر کلیسا اعمال کرده است. فارن پالیسی در مقالهای با عنوان «دیکتاتور واتیکان»، گوشههایی از این واقعیت را به تصویر کشیده و نوشت: «مثالهای فراوانی وجود دارد که فرانسیس به ظاهر ساده و شوخ - که بسیار مشتاق است خود را تنها به عنوان «اسقف رم» معرفی کند و با اسقفهای برادرش احساس همبستگی قوی نشان دهد - همیشه ترجیح داده است که اقتدار خود را مانند چکش برای پیگیری برنامههایش به کار گیرد.»
🔹با این همه، جای تعجب نیست که پاپ فرانسیس در مورد کلیدواژههایی همچون «صلح» یا «فقر» صدها توییت زده باشد، اما جستجوی کلیدواژه «دموکراسی» حتی یک نتیجه را هم در توییتر او به ما نشان ندهد و بیش از آنکه از او ندایی برای آزادی ملتها و دموکراسیخواهی برآید، تصاویر خوشوبشهای پاپ در کنار صهیونیستهایی همچون شیمون پرز و بنیامین نتانیاهو یا دیکتاتورهایی همچون محمد بن زاید، حمد بن عیسی و عبدالفتاح السیسی منتشر شده است.
🔹انتخابهای پاپ فرانسیس در سفرهایی که به منطقه داشته است، به خوبی نشان میدهد که چگونه او اعتبار خود را برای پیشبرد پروژه #عادیسازی و تثبیت نظم استبدادی برخی کشورهای عربی هزینه کرده است. اگر نخستین سفر خارجی پاپ به برزیل را که در واقع سفری برنامهریزیشده برای سلف او، بندیکت شانزدهم، بود، کنار بگذاریم، نخستین مقصدی که پاپ فرانسیس برای سفرهای خارجی خود انتخاب کرد، سفر به «فلسطین اشغالی» و بازدید از بیت لحم و قدس اشغالی بود (24 تا 26 مه 2014). البته فرانسیس پیش از سفر به قدس اشغالی و دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی، در همان نخستین سال ریاست خود بر کلیسای کاتولیک، از سه مقام بلندپایه صهیونیست (شیمون پرز رئیس جمهور، زیو الکین معاون وزیر خارجه و نتانیاهو) در واتیکان پذیرایی کرده بود.
🔹پاپ در راهاندازی پروژه «#دیانت_ابراهیمی» نقش ویژهای داشته و چهبسا نخستین ندا برای این پروژه که زمینهساز پیمانهای عادیسازی «ابراهیم» شد و موتور محرک «معامله قرن» بود، از پاپ فرانسیس به گوش رسید؛ او در ۲۵ ژوئن ۲۰۱۳ و تنها نزدیک به ۱۰۰ روز پس از انتخابش به عنوان پاپ کلیسای کاتولیک (در ۱۳ مارس ۲۰۱۳)، در خطابهای که از «ندای ابراهیم» سخن میگفت، «راه صلح در خاورمیانه را در حکمتهای ابراهیم، پدر ایمانی مشترک یهودیان، مسیحیان و مسلمانان» دانست.
🔗متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
💢 پنج اسقف دیگر آنگلیکن به طور علنی از درخواست کلیسای #انگلیس برای لغو ممنوعیت ازدواج همجنسگرایان حمایت کردند.
🔹گاردین: براساس یک نظرسنجی که اخیرا منتشر شده است، بیش از 1100 کشیش تمایل به انجام ازدواج همجنس گرایان در صورت قانونی شدن داشتند.
🔹 تجزیه و تحلیل جداگانه نظرات 6400 بازدیدکننده کلیسا هشدار داد که اختلاف در کلیسا بر سر این موضوع فاجعهای است که ادامه خواهد داشت.
🔹کلیساهای انگلیکن در #آمریکا، #اسکاتلند و #کانادا قبلاً مراسم عروسی همجنس گرایان را برگزار کرده بودند.
@dolatedin
💢معارض بحرینی در پاسخ به شیخ الازهر: بحران بحرین ناشی از تبعیض دینی است
🔹ایکنا: رئیس شورای اسلامی علمای بحرین در واکنش به درخواست شیخ الازهر برای گفتوگوی میان شیعه و سنی در #بحرین تأکید کرد که شهروندان مذاهب اسلامی در بحرین با هم مشکلی ندارند و مشکل بحرین سیاسی و ناشی از تبعیض دینی آل خلیفه است.
🔹المشعل تصریح کرد: رابطه بین پیروان مذاهب مختلف در بحرین و سایر کشورهای جهان اسلام خوب است و برخی کدورتها هم ناشی از اعمال غیرعادی برخی از افراطگرایان در هر فرقهای است که اندک و منزوی هستند.
🔹این معارض بحرینی گفت: مخالفت سیاسی و مطالبه حقوق ملی به معنای وفاداری به وطن یا ارتباط با خارج نیست.
🔹المجلس الإسلامي العلمائي في البحرين (شورای اسلامی علمای بحرین) در ۲۱ اکتبر ۲۰۰۴ در این کشور تأسیس شده است، اما مقامات آل خلیفه در ۲۹ ژانویه ۲۰۱۴ آن را به طور خودسرانه منحل کردند.
@dolatedin
💢 قرآنسوزی در نروژ قانونی است!
تحقیقات نشان میدهد که یک سوم از مردم نروژ علیه مسلمانان دیدگاه منفی دارند. همچنین بسیاری از مردم این کشور به دلیل ناآگاهی و عدم شناخت صحیح، از مسلمانان وحشت دارند.
🔹لایف این نروی: آمارها حاکی از آن است که در میان عموم مردم #نروژ ترس عمیقی از #مسلمانان وجود دارد. در رسانههای نروژی، #اسلام_هراسی یا نفرت از مسلمانان اصطلاحی است که برای توصیف تعصب، ترس و خصومت علیه اسلام و مسلمانان استفاده میشود.
🔹یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۷ نشان داد که ۳۰ درصد از مردم نروژ با این جمله موافق هستند که مسلمانان میخواهند #اروپا را تصاحب کنند.
🔹قرآنسوزی در این کشور قانونی است زیرا اعتراض نسبت به یک ایدئولوژی تلقی میشود و بر اساس آزادی بیان، قانونی است.
🔹تعصب و ابراز نفرت نسبت به نظامها و ایدئولوژیها اعم از اسلام یا نمادهای دینی در قانون اساسی نروژ مشروع است. با این حال، طبق قانون جنایی نروژ، ابراز نفرت از یک فرد به دلیل قومیت، رنگ پوست یا اعتقادات مذهبی غیرقانونی است.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 مراسم تجلیل از صدها حافظ قرآن کریم در روستای غمازه در استان الجیزه #مصر
@dolatedin