🔹واس: در 14 مرداد ماه، اتحادیه جهان اسلام (رابطة العالم السلامی) اقدام به برگزاری همایشی در مکه مکرمه و با حضور جمعی نزدیک به 80 نفر از روحانیان شیعه و سنی عراقی تحت عنوان همایش مرجعیات دینی عراقی (ملتقی المرجعیات العراقیه) کرد. در این همایش از جانب مشارکتکنندگان از تلاشهای ملک سلمان و محمد بن سلمان در راستای مبارزه با جریانهای افراطی و ترویج همزینستی مسالمتآمیز تقدیر شد.
🔹از جمله مشارکتکنندگان شیعی این همایش میتوان به سید محمد علی بحرالعلوم، زید بحر العلوم، حیدر الشمری رئیس دیوان وقف شیعی و همچنین فؤاد المقدادی - از روحانیون نزدیک به ایران - اشاره کرد.
✍️ تحلیل: این اقدام عربستان سعودی را میتوان در ادامه تطهیر وجهه منطقهای و اعلام بیزاری از سلوک تکفیری خود در منطقه دانست. این کشور از زمان روی کار آمدن محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد، شاهد برخوردهای بیسابقهای با جریانهای وهابی و سلفی و پشتیبانهای سیاسی آنها بوده است. لذا حکومت عربستان سعی دارد با برگزاری چنین همایشهایی در قالب دیپلماسی عمومی، بیش از اینکه به دنبال ساختن مراجع شیعی از بین مشارکتکنندگان در این همایش باشد، تغییر دیدگاه رایج در بین شیعیان عراق و همچنین در بدنه روحانیون نجف به طور خاص را دنبال میکند.
🔹برگزاری این نشست را از یک سو میتوان شروعی برای نفوذ عربستان با رویکردی جدید به بدنه شیعی و خصوصا نهاد دین در نجف اشرف دانست و از طرف دیگری اولین قدم از جانب شخصیتهای حوزه علمیه نجف در راستای برقراری رابطة با صبغه دینی با کشوری است که دهههای متمادی منشا گسترش جریانهای تکفیری در جهان اسلام و قتل دهها هزار نفر در عراق بوده است.
#عراق #عربستان #بن_سلمان #محمد_العیسی #رابطة_العالم #مرجعیت
@dolatedin
🔹الجدید: رسانههای نیجریهای خبر دادند که دادگاه عالی در ایالت کادونا، در شمال ابوجا، پایتخت این کشور، سالها پس از دستگیری، رهبر شیعیان ابراهیم الزکزاکی و همسرش «زینت» را آزاد کرد.
🔹وب سایتهای نیجریهای اعلام کردند که زکزاکی، رهبر گروه موسوم به «جنبش اسلامی»، پس از بازداشت حدود 4 سال آزاد شد.
🔹دادگاه نیجریه زکزاکی و همسرش را به جرم قتل عمد، بر هم زدن آرامش عمومی و تجمع غیرقانونی و از جمله اتهامات دیگری که توسط دولت ایالت کادونا علیه آنها مطرح شده بود، محکوم کرده بود.
🔹دولت همچنین آنها را متهم کرد که مسئول کشتن یک سرباز هستند، درست هنگامی که سربازان ارتش بیش از 300 طرفدار جنبش را در دسامبر 2015 قتل عام کردند!
✍️ ملاحظه: آذر ماه سال 94 ارتش و پلیس نیجریه با یورش به «حسینیه بقیهالله(عج)» و منزل شیخ زکزاکی در شهر «زاریا» در ایالت «کادونا» در شمال نیجریه، رهبر شیعیان این کشور را به همراه همسرش «زینت ابراهیم» و یکی از پسرانش دستگیر کردند. در این یورش صدها نفر از شیعیان نیجریه به شهادت رسیدند.
🔹برخی رسانهها شمار افراد شهید شده در حمله به خانه شیخ زکزاکی را تا 2 هزار نفر ذکر کردهاند.
🔹در این حمله شیخ زکزاکی به شدت زخمی شد و سه پسر وی نیز به شهادت رسیدند، سه پسر دیگر رهبر شیعیان نیجریه نیز یک سال قبل از آن یعنی در روز قدس سال 1393 با شلیک گلوله پلیس این کشور به شهادت رسیده بودند.
🔹متاسفانه خبر مهم آزادی شیخ زکراکی، چندان در رسانههای فارسیزبان رسانهای نشد. با وجود گذشت نزدیک به یک ماه از انتشار این خبر، تنها پیامهایی از سوی آیت الله شیخ عیسی قاسم (ابنا) و نیز رییس و نایب رییس مجمع جهانی اهلبیت(ع) فرستاده شده (ایسنا و ایرنا) و هیچ پیام دیگری از سوی مراجع و علمای برجسته شیعی صادر نشده است.
#آفریقا #نیجریه #زکزاکی #حوزه
@dolatedin
🔹بغداد نیوز: حسن الموسوی که در چند سال اخیر با ادعای مرجعیت و موضعگیریهای ضد جریانهای غالب در بیت شیعی در عراق شناخته شده بود، به علت ابتلا به کرونا در ترکیه از دنیا رفت.
🔹نام حقیقی او نزار جبار مطشر بود و به عنوان نفوذی حزب بعث در نجف اشرف چند سالی را در درسهای حوزات دینی شرکت کرده بود. با سقوط نظام صدام به اردن گریخت و از سال 2010 بار دیگر به عراق و این بار به شهر اربیل بازگشت تا ضمن اعلام مرجعیت خود با نام آیت الله سید حسن الموسوی به فعالیتهای ضد شیعی خود ادامه دهد. تا سال 2019 چندان در جذب طرفدار و تاثیرگذاری موفق عمل نکرد تا اینکه با مصاحبههای پیدرپی خود با شبکههای العربیه و الحدث و دیگر شبکههای ضدمقاوت و ضدشیعی توانست نامی برای خود دست پا کند.
🔹از مهمترین موضعگیریهای وی میتوان به ضدیت با نظام جمهوری اسلامی، ضدیت با ولایت فقیه و همچنین اعلام انتقاد به مرجعیت اعلی عراق، آیت الله سیستانی اشاره کرد.
#عراق #مرجعیت
@dolatedin
انجمنهای علمایی در قطر و امارات متحده عربی: رقابت قدرت نرم در سیاست اسلامی
✍️ کریستین دیوان
🔹در پی انقلابهای عربی در سال 2011، دو کشور ثروتمند خلیج فارس، قطر و امارات متحده عربی، میزبانی و تأسیس انجمنهایی از علمای تأثیرگذار اسلامی را آغاز کردند. این انجمنهای علمایی، «الاتحاد العالمي لعلماء المسلمين» مستقر در دوحه و «مجلس حکماء المسلمین» مستقر در ابوظبی و ابتکارات مربوط به صلح، بستری را برای ورود معتبرتر به مباحث مذهبی و سیاسی، برای شکلدهی به شبکههای جدید نفوذ در بین عموم مسلمانان و درگیر کردن کشورها و سازمانهای غیراسلامی ایجاد کردهاند.
🔹این مطالعه با تکیه بر مصاحبهها و منابع اولیه، این عملیات را در زمینه حکمرانی مذهبی مورد بررسی قرار میدهد، و گفتمان و مداخلات سیاسی این انجمنها را مقایسه میکند و چالش نامحتمل آنها را با معیارهای مذهبی حاکم از سوی عربستان، که به طور سنتی در خلیج فارس سنگینی میکند، تحلیل میکند.
🔹یافتهها نشان میدهد که اثربخشی یا تشدید این پروژههای قدرت نرم مذهبی به اعتبار -همسویی آنها با سنتهای مذهبی و جهتگیریها سیاسی ملی- و موضعگیری -هدف قرار دادن مخاطبان و ذینفعان خاص- آنها بستگی دارد.
🔹این مقاله نتیجه میگیرد که امارات دارای امتیازات خاصی نسبت به قطر در موضعگیری قدرت نرم خود در دوره ناسیونالیستی فعلی است، زیرا دولتها بر جنبشهای فراملی اسلامی غلبه یافته و روابط با قدرتهایی مانند هند، روسیه، چین و اسرائیل -که همه آنها با جنبشهای مستقل اسلامی دشمن هستند- اهمیت بیشتری یافته است. سیاستگذارانی که به قدرت سخت شگفتانگیز این دولتهای کوچک از طریق مداخلات نظامی و اهرمهای اقتصادی اذعان دارند، شاید این مطالعه آنها را در فهم تأثیرات قدرت جدید نرم و مذهبی این کشورها سود برساند.
✍️ ملاحظه: متن فوق چکیده مقاله تازه خانم کریستن اسمیت دیوان، پژوهشگر ارشد مقیم در «موسسه کشورهای عربی خلیج فارس» در واشنگتن است. این مقاله در شماره جدید مجله «امور بینالملل» انتشارات آکسفورد (دوره 97، شماره 4، ژوئیه 2021، صفحات 945-963) به چاپ رسیده و امید است با در دسترس قرار گرفتن محتوای آن در آیندهای نزدیک، ترجمهای تفصیلی از محتوای آن در کانال «دولت دین» گزارش شود.
🔹الخبر: رئیس جمهور آمریکا جو بایدن اخیراً اعلام کرد که یک جوان مسلمان با نام رشاد حسین را به عنوان سفیر آزادی بینالمللی مذهبی انتخاب کرده است و او اولین مسلمانی است که توسط یک دولت آمریکایی برای این سمت معرفی شده است.
🔹رشاد حسین، مسلمان هندی-آمریکایی، مدیر همکاریها و مشارکت جهانی در شورای امنیت ملی ایالات متحده است.
🔹وی پیش از این به عنوان مشاور ارشد بخش امنیت ملی وزارت دادگستری در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا و همچنین نماینده ویژه رئیس جمهور در سازمان همکاریهای اسلامی، فرستاده ویژه ایالات متحده در ارتباطات استراتژیک ضد تروریسم و معاون مشاور در کاخ سفید بوده است.
🔹او دکترای حقوق خود را از دانشکده حقوق ییل دریافت کرد، و به عنوان استادیار حقوق در مرکز حقوقی جورج تاون، و کالج خدمات خارجی جورج تاون و به عنوان سردبیر مجله حقوق ییل مشغول به فعالیت بود و به زبانهای اردو، عربی و اسپانیایی صحبت میکند.
🔹در ژانویه 2013، به رشاد حسین برای خدمات استثنایی وی برای سازمانهای دولتی ایالات متحده، که منجر به دستاوردهای با اهمیت ملی یا بینالمللی شد، نشان افتخار اهدا شد.
🔹لازم به ذکر است که سنای آمریکا باید انتصاب حسین را برای انجام وظایف خود تأیید کند.
#آمریکا #بایدن #اقلیتهای_مسلمان #دیپلماسی_مذهبی
@dolatedin
♨️هیئت کبار علمای سعودی: قربانیان کرونا شهید هستند
🔺هیئت کبار علمای سعودی اعلام کرد، شخصی که جان خود را بهخاطر ابتلا به ویروس کرونا از دست دهد، شهید محسوب میشود.
🔺در بیان علت صدور این فتوا آمده، مبطون (آنکه به درد شکم بمیرد) شهید است و طبق آنچه که بخاری و مسلم به نقل از ابو هریره گفتهاند، شهدا پنج گروه هستند: طاعونزده (کسی که در اثر وبا بمیرد)، آنکه به درد شکم بمیرد، کسی که در آب غرق شود، کسی که زیر آوار فوت کند و کسی که در راه خدا در میدان جهاد کشته شود. لذا امیدواریم کسانی که جان خود را به خاطر ابتلا به این بیماری از دست دادهاند، شهید محسوب شوند و پاداش بگیرند.
🔺این فتوا توسط کمیته دائمی هیئت به ریاست شیخ عبدالعزیز آل شیخ، مفتی اعظم و عضویت شیخ صالح الفوزان، شیخ عبدالسلام السلیمان، شیخ سعد الشثری و شیخ محمد آل الشیخ امضا شده است.
🔺طبق آمارهای رسمی دولت سعودی، قربانیان کرونا در عربستان بیش از 8 هزار نفر هستند. (عربی 21)
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
🔹شورای علمای شیعه افغانستان با انتشار بیانیهای ضمن تاکید بر ایجاد یک نظام اسلامی فراگیر و قابل قبول برای همه مردم این کشور اظهار داشت که در صورت برآورده شدن خواستههای آنها در ایجاد دولت آینده با طالبان همکاری میکند.
🔹شورای علمای شیعه افغانستان سه شنبه (2 شهریور) در نشستی در کابل خواستار ایجاد یک دولت فراگیر با حضور قومیتها، جناحها و مذاهب مختلف این کشور شد.
🔹در این بیانیه که «سید حسین عالمی بلخی» وزیر سابق مهاجرین آن را قرائت کرد، تاکید شد، ایجاد دولت فراگیر درتفاهم با جناحهای مختلف از یک سو موجب رفع مشکلات افغانستان شده است و از سوی دیگر حضور نخبههای همه اقوام در تشکیل حکومت زمینه را برای آبادانی و خدمت بهتر به مردم فراهم میسازد.
🔹بلخی در این نشست گفت: شورای علمای شیعه افغانستان آمادگی دارد تا در صورت برآورده شدن خواستههای قانونی آنها، با طالبان در تشکیل حکومت جدید همکاری کند.
🔹این شورا همچنین اظهارداشت که پس از ایجاد حکومت جدید، باید برای برگزاری انتخابات تلاش شود تا همه شهروندان بدون تبعیض حق انتخاب شدن و انتخاب کردن را داشته باشند.
🔹شورای علمای شیعه افغانستان در ادامه نیز بر ضرورت آزادی ادیان و مذاهب، در نظرگیری مذاهب در تشکیل شورای عالی قضا، ایجاد محاکم ویژه برای فقه جعفری، حمایت از حقوق زنان و اطفال مطابق احکام شریعت، فراهمسازی زمینه تعلیمات و تحصیلات برای مردم این کشور تاکید نمود.
🔹در این نشست همچنین تأکید شد که نباید هیچ قانونی مخالف اعتقادات مردم وجود داشته باشد. همچنین میثاقهای حقوق بشری و بینالمللی تا جایی رعایت شود که در تضاد با ارزشهای دینی نباشد.
🔹«محمد اکبری» معاون دوم شورای علمای شیعه نیز در این نشست اظهارداشت که طالبان باید هرچه زودتر نظام فراگیر اسلامی، همه جانبه و همهشمول را با شرکت همه اقوام از سنی و شیعه تشکیل بدهد تا مردم این کشور از امنیت و عدالت اجتماعی برخوردار شوند. (تسنیم)
👈 متن کامل بیانیه: +
#افغانستان #طالبان #شیعیان
@dolatedin
✍️ملاحظه: شورای علمای شیعه افغانستان تشکلی از روحانیان شیعه افغانستان است که با هدف رسمیت بخشیدن به مذهب شیعه در قانون اساسی افغانستان در پاییز ۱۳۸۲ش در کابل به وجود آمد. وارد کردن احکام و اعتقادات شیعه در نظام آموزشی افغانستان، تدوین و تصویب قانون احوال شخصیه شیعیان و بنیانگذاری شورای اخوت اسلامی میان شیعیان و اهل سنت جزو فعالیتهای این شورا است.
🔹این شورا با تلاشهای محمدآصف محسنی، قربانعلی عرفانی، محمد کرمی و محمدحسین محقق شکل گرفت. نخستین رئیس شورا، محمدآصف محسنی بود که تا زمان درگذشت در مرداد ۱۳۹۸ش ریاست آن را بر عهده داشت.
🔹در میان رهبران درجه اول شیعه در افغانستان مرحوم محمدآصف محسنی توانمندترین چهره در تعامل با طالبان بوده است.
🔹در ۲۲ مهر/میزان ۱۳۹۸ش، دو ماه پس از فوت محمدآصف محسنی، رییس شورای علما، این تشکل در پانزدهمین نشست خود، محمد هاشم صالحی (فقیه و مدرس مقیم کابل) را به ریاست این شورا انتخاب کرد.
🔹صالحی در شورای عالی نظارت حزب وحدت اسلامی افغانستان، عضو بوده و مدتی را بهعنوان مشاور امور دینی حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان، کار کرده است.
🔹آناتولی: مسجد و مجموعه «امت»، بزرگترین مسجد غرب آفریقا که به سبک معماری مشابه مسجد سلطان احمد در استانبول ساخته شده، در آکرا، پایتخت غنا افتتاح شد.
🔹نانا آکوفو-آدو، رئیس جمهور غنا، محمد باومیا، معاون رئیس جمهور، علی ارباش، رئیس امور مذهبی ترکیه، مقامات ارشد غنا و نمایندگیهای دیپلماتیک خارجی در مراسم افتتاح مسجد «امت» شرکت کردند.
🔹ارباش در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه تأکید کرد که اسلام دینی است که صلح، امنیت و رفاه انسان را مد نظر گرفته و اصول جهانی را برای دستیابی به این اهداف تعیین میکند.
🔹وی توضیح داد که مساجد زیادی در بسیاری از مناطق جهان با مشارکت ریاست امور دینی، اوقاف مذهبی ترکیه و حمایت خیرین ترک ساخته شده و مسجد و مجموعه امت در غنا یکی از آن مساجد است.
🔹این مسجد میتواند 5000 نمازگزار را در خود جای دهد و بزرگترین مسجد در غرب آفریقا است.
#آفریقا #غنا #ترکیه #مسجد_امت #دیپلماسی_مذهبی
@dolatedin
🔹هسپرس: پادشاهی مالزی به شیخ محمد بن عبدالکریم عیسی، دبیرکل اتحادیه جهان اسلام و رئیس انجمن علمای مسلمان، بالاترین جایزه مالزی را که به دانشمندان مسلمان جهان داده میشود، اعطا کرد.
🔹عیسی جایزه «مهاجرت نبوی» را به عنوان تأثیرگذارترین شخصیت بینالمللی اسلامی در جهان برنده شد و از تلاشهای وی در برجستهسازی تصویر واقعی از اسلام، اصول و ارزشهای شریف آن و پیام بشردوستانه بزرگ به جهانیان، علاوه بر مشارکتهای تأثیرگذار وی در ارتقای هماهنگی بین پیروان ادیان و فرهنگها و نقش او در گسترش صلح جهانی قدردانی شد.
🔹مراسم تجلیل در جشن بزرگ سنتی سال نو اسلامی، با حضور سلطان عبدالله بن سلطان احمد شاه، پادشاه مالزی، محی الدین یاسین، نخست وزیر مالزی، اعضای دولت و نمایندگان کشورهای اسلامی و غیر مسلمان در مالزی برگزار شد.
🔹قابل ذکر است که جایزه «مهاجرت نبوی» مهمترین جایزهای است که دولت مالزی در آغاز هر سال هجری قمری به شخصیتهای برجسته بینالمللی که نقش برجستهای در خدمت به اسلام و بشریت دارند، اعطا میکند.
#عربستان #مالزی #دیپلماسی_مذهبی #تطبیع #رابطه_العالم
@dolatedin
✍️ ملاحظه: محمد العیسی، وزیر سابق دادگستری عربستان و دبیرکل «رابطة العالم الإسلامی»، مدتها است که در پیشانی سیاستها و دیپلماسیهای مذهبی تساهلگرای عربستان سعودی خوش درخشیده است.
🔹وی یکی از اهرمهای مهم مذهبی معامله قرن و عادیسازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی بوده که بارها در نشستها و بازدیدهایی همراه با صهیونیستها شرکت کرده و تلاش نموده از حجم تنفر مسلمانان نسبت به تاریخ جنایات این رژیم بکاهد.
🔹العیسی به عنوان سفیر مذهبی عربستان، دیدارها و تعاملات گسترده و متعددی با رهبران سیاسی و مذهبی جهان دارد، به گونهای که تنها در همین یک ماه گذشته، جز برگزاری نشست مهم مرجعیات عراقی در مکه مکرمه، با سفرای هلند (+) و اتریش (+) در عربستان دیدارهای جداگانهای داشته، به ایسلند سفر کرده و با رییس و برخی نمایندگان پارلمان این کشور دیدار داشته است (+). همچنین العیسی در سفری پربار به مقدونیه شمالی، مورد استقبال رییس جمهور (+) و رییس پارلمان (+) این کشور قرار گرفت و با کمیته دولتی روابط با فرقهها و گروههای مذهبی نشستی داشته (+)، از کلیسای جامع مقدونیه بازدید کرده (+) و در جمع علمای برجسته مسلمان این کشور سخنرانی کرده است (+). این همه جز فعالیتها و برنامههایی است که العیسی با واسطه بازوهای اجرایی خود در رابطة العالم الاسلامی در این مدت کوتاه برگزار کرده است.
#عربستان #مالزی #دیپلماسی_مذهبی #تطبیع #رابطه_العالم
@dolatedin
🔻مقدسسازی نهجالبلاغه بین نجف و حله؛ (آیت الله) سیستانی و اقتدار نمادین مرجعیت
✍️عون حسن علی - دانشگاه کلرادو بولدر
🔹با وجود ساختار نسبتاً محدود اختیارات مراجع شیعه در قوانین رسمی، شواهد زیادی وجود دارد که میتوان نتیجه گرفت که آنها در قلمروهای دیگر نیز دارای اقتدار هستند.
🔹در حالی که بیشتر پژوهشها پیرامون مرجعیت، بر اقتدار سیاسی آنها در جوامع اکثرا مسلمان متمرکز بوده است، اما جایگاه آنها به عنوان نمادهای فرهنگی برای درک نفوذ جهانی آنها از اهمیت بیشتری برخوردار است.
🔹این مقاله به بررسی نحوه استفاده مرجعیت از «اقتدار نمادین» خود برای شکلدهی به مقدسات میپردازد. به ویژه، بر بیانیه اخیر (آیت الله) سید علی حسینی سیستانی متمرکز است که نهجالبلاغه را به مثابه تفسیرگر مفاهیم قرآن توصیف میکند.
🔹در این مقاله استدلال میشود که با تلاش برای سازماندهی و تنظیم شیوههای خوانش (دین)، بیانیه سیستانی به مقدسسازی متن نهجالبلاغه کمک میکند. با این حال، برای درک کامل اهمیت بیانیه سیستانی، باید آن را در تاریخ (مقدسسازی) متن (نهجالبلاغه) گنجاند.
🔹من استدلال میکنم که مکتب حله یک نقطه نظر عالی است که میتوان تاریخ مقدسسازی نهجالبلاغه را از آنجا مشاهده کرد، زیرا میتوان آن را از جنبههای مهمی، دوره شکلگیری سنت امامیه دانست.
🔹شواهد مکتب حله تأیید میکند که نهجالبلاغه در سازماندهی و بازنمایی سنت امامیه نقش داشته است، اما شواهد کمی در مورد این نظریه وجود دارد که تفسیرگر مفاهیم قرآن است. با تکیه بر تلقی کلاسیک جی. زد. اسمیت از امر (چیز) مقدس، من نتیجه میگیرم که تازگی این دیدگاه (آیت الله سیستانی)، شاهد دیگری است بر اینکه نهجالبلاغه (از سوی او) مقدسسازی شده است.
منبع: شماره اخیر مجله «مطالعات معاصر اسلام»، ویژهنامه «مرجعیت و جامعه»
#مرجعیت #سیستانی #نجف #حله #مقدس_سازی #خلاصه_مقاله
@dolatedin
♨️صدور حکم فرزندان سفر الحوالی پس از 4 سال!
🔺حساب کاربری معتقلی الرأی روز دوشنبه اعلام کرد، سیستم قضایی سعودی پسران "سفر الحوالی" که از سال 2018 در بازداشت بهسر میبرند به چهار سال زندان محکوم کرده است.
✍️سفر الحوالی که بیش از هفتاد سال سن دارد و شرایط جسمانی خوبی ندارد، هنوز بدون صدور حکم در بازداشت بهسر میبرد. مقامات سعودی در اوایل فوریه 2019 ابراهیم الحوالی، کوچکترین پسر وی را پس از هفت ماه بازداشت آزاد کردند. اما عبدالرحیم، عبدالله و عبدالرحمان همچنان در بازداشت هستند.
✍️سفر الحوالی از بنیانگذاران جریان نوسلفی عربستان جولای 2018 بهسبب طرح سوالات و ایراد سخنان تند علیه رژیم سعودی به همراه چهار فرزندش بازداشت شد. از جمله سوالات وی این بود که آیا گسترش رشوه و فساد در دستگاه اداری سعودی از احکام شرعی خداوند است؟
✍️بسیاری از طرفداران شیخ الحوالی نسخه پیدیاف کتاب او تحت عنوان "مسلمانان و تمدن غرب" را در رسانه های اجتماعی قرار دادند؛ کتابی که بیش از 3000 صفحه دارد و در آوریل 2018 آن را تالیف کرده و بهصراحت نظام سعودی را زیر سؤال میبرد.
✍️برخی کارشناسان انتشار این کتاب را امضای حکم مرگ الحوالی ارزیابی کرده بودند.
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
🔹الأهرام: محمد عبدالوهاب خفاجی، نایب رئیس شورای دولتی مصر، معتقد است که «اتحادیه بینالمللی علمای مسلمان» یک مجموعه تروریستی است که توسط هیچ کشوری در جهان مجوز ندارد، و در جهت تخریب کشورهای عربی ایجاد شده است.
🔹خفاجی میافزاید که این اتحادیه یکی از شوراهای جعلی است که از دین به عنوان پوششی برای خشونت استفاده میکند و این شورای قرضاوی، مفتی تروریسم است.
✍️ ملاحظه: این موضعگیری خفاجی در حالی صورت میگیرد که پس از بیانیه اتحادیه بینالمللی علمای مسلمان مبنی بر ممنوعیت تصمیمات رئیس جمهور تونس برای مسدود کردن مجلس نمایندگان اکثریت اخوان، درخواستهایی برای بستن شعبه این اتحادیه در تونس رسانهای شد.
🔹از جمله عبیر موسی، رئیس «حزب مشروطه آزاد» در تونس، در نامهای فوری به رئیس جمهور تونس، خواستار تعلیق فعالیت شعبه اتحادیه در تونس و کلیه اجزای اختاپوسی وابسته به آن و آغاز مراحل انحلال نهایی آن شد.
🔹پلیس مصر نیز پس از انقلاب مردم مصر در 30 ژوئن 2013، شعبه اتحادیه را در مصر بست.
#تونس #قطر #قرضاوی #اتحاد_العلما #اخوان
@dolatedin
🔹المصری الیوم: ششمین کنفرانس بینالمللی فتوا در قاهره با حضور علما و روحانیون نماینده 85 کشور طی دو روز برگزار شد. در این کنفرانس که عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، و دکتر شوقی علام، مفتی اعظم مصر، نیز حضور داشتند، موضوعات پیشنهادی دارالافتاء مصر پیرامون «نهادهای فتوا در عصر دیجیتال» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
🔹دکتر ابراهیم نجم مهمترین موضوعات این کنفرانس را چنین عنوان کرد: «فتواهای جمعی و نهادهای آن؛ واقعیت و امید»، «موسسات فتوا در عصر دیجیتال؛ چالشهای توسعه و مدلهای پردازش»، «مجموعه افتا در زمان همهگیریها و بحرانها»، «فعالسازی توسعه دیجیتال در موسسات فتوا برای مقابله با همهگیریها و بحرانهای متقابل».
#مصر #الازهر #السیسی #شوقی_علام #فتوا
@dolatedin
🔻اعضای شورای علمای شیعه افغانستان با حامد کرزی رئیس جمهور پیشین و عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی دیدار کردند.
🔹دفتر شورای عالی مصالحه ملی دیروز پنجشنبه، با نشر اعلامیهای خبر داد که در این نشست در رابطه با وضعیت جاری در کشور و یک نظام همه شمول که در آن حقوق همه اتباع کشور محفوظ باشد بحث وگفتگو صورت گرفته است.
#افغانستان #طالبان #شیعیان
@dolatedin