فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 به مناسبت سالروز شهادت مالکوم ایکس
🔹57 سال پیش، برابر 21 فوریه 1965 میلادی، #مالکوم_ایکس، سیاهپوست مسلمان و از مبارزان علیه تبعیض نژادی، طی یک سوءقصد در شهر نیویورک به قتل رسید.
🔹سوم اسفند 1395ش، در جریان برگزاری کنفرانس #فلسطین در تهران، حضرت آیتالله #خامنهای پیش از آغاز سخنان خود از حضار خواستند به مناسبت فرارسیدن سالگرد شهادت مالکوم ایکس فاتحهای قرائت کنند.
🔹مالکوم که داغ تبعیض نژادی را با تمام وجود چشیده بود، پس از آشنایی با تعالیم آگاهیبخش اسلام، مسلمان شد و به عنوان یک مسلمان، دفاع از حقوق سیاهپوستانی که سالها تحت ستم سیستماتیک حکومت و جامعه بودند را آغاز کرد.
🔹او برخلاف مارتین لوترکینگ (رهبر جنبش حقوق مدنی آمریکاییهای آفریقاییتبار) به تئوری مبارزه عاری از #خشونت باور نداشت و معتقد بود اگر دولت مایل یا قادر به تأمین امنیت برای سیاهپوستان نیست، آنها میتوانند با اعمال خشونت از خود محافظت کنند.
🔹مالکوم پس از سفر حج، نام حاج مالک الشباز را برای خود برگزید و با سخنرانیهای متعدد در مساجد و اماكن عمومی توانست تشكیلات نسبتا منسجمی از #سیاه_پوستان مقیم #آمریكا به وجود آورد.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ محکومیت سلب حضانت کودکان خانوادههای مسلمان در سوئد 🔹تی آر تی عربی: فعالان اجتماعی در #سوئد با ر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 سرنوشت کودکانِ مسلمانِ ربودهشده توسط حکومت سوئد!
⭕️ سرنوشت کودکانِ مسلمانِ ربودهشده توسط حکومت سوئد!
🔹 ربودن کودکان از والدینشان در کشورهای اروپایی پدیدهٔ نوظهوری نیست؛ همانطور که این ربودن کودکان، فقط در یک یا دو کشور نیست. اما در این اواخر، بسیاری از خانوادههای مهاجران مسلمان، در سوئد اعتراضات خود را به این آدمربایی کثیف، آغاز کردهاند.
🔹طبق قانون LVU (مخفف سوئدی «قانون مراقبت از جوانان»)، دولت #سوئد این قدرت را دارد که برای محافظت از کودکان و جوانان زیر 21 سال اقدام کند. لذا اگر گزارشی مبنی بر بدرفتاری والدین با یک کودک به پلیس برسد، آژانس «LVU» کودک را به یکی از واحدهای مراقبت و نظارت میبرند و سپس او به یک خانوادهٔ سوئدی تحویل داده میشود. بسیاری از این گزارشها مربوط به خانوادههای مهاجران و مسلمانان است.
🔹اما سناریو فقط این انتقال از جهنمِ خانوادهٔ مسلمان، به بهشت یک خانواده سوئدی نیست؛ بلکه این سکه روی تاریکی نیز دارد که یک سیاستمدار و نماینده سابق پارلمان سوئد را بر آن داشته تا کتابی دربارهٔ آن تحت عنوان «قانون LVU: کودکربایی سودآور شهرداری در سوئد» (LVU: Profitable Municipal Kidnapping in Sweden)، بنویسد.
🔹نویسنده در این کتاب اهداف و روشهای آدمربایی را جنایتکارانه و ناعادلانه توصیف میکند و همچنین مردم سوئد را ملتی خاموش در برابر آن بیعدالتی معرفی میکند.
🔹وی میگوید: «این افراد آنقدر ساکت بودهاند که به دولت اجازه دادهاند روابط میان والدین با فرزندشان را قطع کنند و به آنها اجازه ندهند آنگونه که لازم است مواظب فرزندشان باشند!»
🔹«اُوه اسویدن» نویسندهٔ کتاب، پس از سالها تحقیق در این موضوع که نتایج آن را به هیئت پلیس ملی، کمیته قانون اساسی، دادستانی عمومی و نمایندگانی در شهرداری و خدمات اجتماعی ابلاغ کرده است، مدعی میشود: «با دلیل یا بیدلیل، بدون رضایت والدین، کودکان به خانوادهٔ دیگری منتقل میشوند. این کودکان ربودهشده، در آینده به عنوان خدمتکار رایگان به کار گرفته میشوند، یا به مجرمان جنسی، یا به بچهبازها فروخته میشوند!»
🔹نهتنها سوئد، بلکه سایر کشورهای حوزهٔ اسکاندیناوی و آلمان هم درگیر اینچنین آدمرباییهایی هستند. اما آدمربایی در سوئد به طور نگرانکنندهای و بهشدت افزایش یافته و رو به رشد است.
🔹اسویدن هنگام نگارش کتاب (2013)، تخمین زده است كه سالانه «28,000 کودک» برچسب LVU میخورند. شهرداریها ماهانه «40,000SUK» برای حمایت از این کودکان از دولت بودجه میگیرند که تنها بخش کمی از این بودجه برای خود آن کودکان هزینه میشود بخش اعظم آن به جیب نهادهای خصوصی و خانوادههای سرپرست کودک میرود. (منبع)
👈 در این باره همچنین گزارش مفصل پایگاه «عربی پست» و مطالب و مستندات وبسایت «سوئد تاریک» را دنبال کنید.
@dolatedin
⭕️ درگیری کلیسای ارتدوکس در اوکراین بازتاب تنشهای تاریخی روسیه و اوکراین است
✍️ نویسنده: J. Eugene Clay
📌 بخش اول
🔹رلیجن نیوز: در حالی که #روسیه نیروهای خود را به شرق #اوکراین اعزام کرده تا برای تهاجم احتمالی آماده شود، تنش بین دو کشور از طریق درگیری در کلیسای #ارتدوکس نیز در حال رخ دادن است.
🔹دو کلیسای ارتدوکس مختلف ادعا میکنند که یک کلیسای ارتدوکس واقعی اوکراینی برای مردم اوکراین هستند. این دو کلیسا دیدگاههای متفاوتی از روابط بین مردم اوکراین و روسیه ارائه میدهند.
🔸دو کلیسای ارتدوکس
🔹از زمان حمله روسیه به اوکراین و الحاق کریمه در سال 2014، روابط بین دو کشور به ویژه تیره شده است. این تنشها در رویکردهای بسیار متفاوت دو #کلیسا نسبت به روسیه منعکس شده است.
🔹کلیسای قدیمیتر و بزرگتر، «کلیسای ارتدوکس اوکراین-پاتریارک مسکو» است. طبق آمار دولت اوکراین، این کلیسا در سال 2018 بیش از 12000 کلیسا داشت. این کلیسا که شاخهای از کلیسای ارتدوکس روسیه است، تحت اقتدار معنوی «پاتریارک کریل» مسکو است. پاتریارک کریل و سلف او، پاتریارک الکسی دوم، هر دو بارها بر پیوندهای قدرتمندی که مردم اوکراین و روسیه را به هم پیوند میدهد، تأکید کردهاند.
🔹در مقابل، کلیسای دوم و جدیدتر، کلیسای ارتدوکس اوکراین، به استقلال خود از مسکو افتخار میکند. با برکت پاتریارک کلیسای بارتولومئوس قسطنطنیه، یک شورای رسمی در دسامبر 2018 در کیف تشکیل شد، کلیسای جدید ایجاد شد و رهبر آن متروپولیتن اپیفانی انتخاب شد. در ژانویه 2019، پاتریارک بارتولومئو به طور رسمی کلیسای ارتدوکس اوکراین را به عنوان عضوی مجزا، مستقل و برابر از جامعه کلیساهای ارتدوکس در سراسر جهان به رسمیت شناخت.
🔹کلیسای ارتدوکس اوکراین که کاملاً خودمختار است، نقطه اوج دههها تلاش مسیحیان اوکراینی است که کلیسای ملی خود را فارغ از هرگونه مرجع مذهبی خارجی میخواستند. به عنوان اظهار استقلال معنوی اوکراین، این کلیسای ارتدوکس خودگردان جدید اوکراین چالشی برای مسکو شده است. در اصطلاح ارتدوکس، کلیسای ارتدوکس اوکراین ادعای خودمختاری (Autocephaly) دارد.
🔹بر خلاف کلیسای #کاتولیک که دارای یک رهبر روحانی عالی (#پاپ) است، کلیسای ارتدوکس در سراسر جهان به 14 کلیسای مشخص، مستقل و خودمختار تقسیم شده است. هر کلیسای خودمختار یک رئیس دارد. هر کلیسای خودمختار همان باورهای دینی کلیساهای همعرض خود را دارد. بیشتر کلیساهای خودمختار، کلیساهایی ملی هستند، مانند کلیساهای ارتدوکس روسی، رومانیایی و یونانی. اکنون کلیسای ارتدوکس اوکراین جایگاه خود را در میان سایر کلیساهای خودمختار مدعی است.
🔹کلیسای ارتدوکس اوکراین دارای بیش از 7000 کلیسا در 44 اسقفنشین است. این کلیسا روسها و اوکراینیها را دو قوم متفاوت میداند که هر کدام شایسته کلیسای جداگانه خود هستند.
🔸کلیسای خودمختار ارتدوکس اوکراین
🔹موضوع اصلی جدایی «کلیسای ارتدوکس اوکراین» از «کلیسای ارتدوکس اوکراین-پاتریارک مسکو»، رابطه آنها با کلیسای ارتدوکس روسیه است.
🔹کلیسای ارتدوکس اوکراین - پاتریارک مسکو دارای خودمختاری قابل توجهی در امور داخلی خود است. با این حال، در نهایت تابع پاتریارک کریل مسکو است، که باید به طور رسمی رهبر آن را تأیید کند. کلیسا بر وحدتی که با مؤمنان ارتدوکس روسی دارد، تأکید میکند.
🔹در مقابل، کلیسای ارتدوکس اوکراین مستقل از هر نهاد مذهبی دیگری است. برای حامیان این کلیسا، این استقلال به آن اجازه میدهد تا خوانش منحصر به فرد اوکراینی #مسیحیت را گسترش دهد.
🔸یک سنت رایج مسیحی ارتدوکس
🔹در روسیه و اوکراین، مسیحیت ارتدوکس سنت مذهبی غالب است. بر اساس نظرسنجی Pew در سال 2015، 71٪ از روسها و 78٪ از اوکراینیها خود را ارتدوکس معرفی کردند. هویت دینی یک عامل مهم فرهنگی در هر دو ملت باقی مانده است.
🔹#مسیحیان ارتدوکس هم در روسیه و هم در اوکراین ایمان خود را به تغییر دین شاهزاده اعظم کیف در سال 988م برمیگردانند. شاهزاده ولادیمیر که بتپرست بود، توسط مبلغان مذهبی قسطنطنیه، پایتخت امپراتوری بیزانس، غسل تعمید داده شد و پس از آن کیف به مهمترین مرکز مذهبی برای اسلاوهای شرقی تبدیل شد.
🔹کیف که در سال 1240م توسط مغولها ویران شد، همزمان با قدرتمند شدن همسایه شمالی آن، مسکو، رو به زوال رفت. در سال 1686م، روسیه شرق اوکراین و کیف را فتح کرد. در آن سال، پاتریارک قسطنطنیه به طور رسمی اقتدار معنوی خود بر اوکراین را به پاتریارک مسکو منتقل کرد.
🔹در قرن بیستم، یک جنبش ملیگرای رو به رشد خواستار استقلال کلیسا و دولت اوکراین شد. اگرچه اوکراین در سال 1991 به یک کشور مستقل تبدیل شد، اما تنها کلیسای ارتدوکس ملی آن که به طور جهانی به رسمیت شناخته شده بود، تابع مسکو باقی ماند.
👇ادامه دارد...
@dolatedin
⭕️ درگیری کلیسای ارتدوکس در اوکراین بازتاب تنشهای تاریخی روسیه و اوکراین است
✍️ نویسنده: J. Eugene Clay
📌 بخش دوم
🔹برخی از مسیحیان ارتدوکس اوکراین در سالهای 1921، 1942 و 1992 سعی در ایجاد یک کلیسای خودمختار کردند. این تلاشها تا حد زیادی شکست خورد. کلیساهایی که آنها تشکیل دادند توسط جامعه جهانی ارتدوکس به رسمیت شناخته نشدند.
🔸خودمختاری کلیسای اوکراین
🔹در آوریل 2018، پترو پوروشنکو، رئیس جمهور وقت اوکراین، دوباره تلاش کرد یک کلیسای ارتدوکس اوکراینی خودمختار تشکیل دهد.
🔹دست کم سه کلیسای مختلف ادعا میکردند که کلیسای ارتدوکس واقعی اوکراین هستند. پوروشنکو امیدوار بود که این نهادهای رقیب را متحد کند.
🔹کلیسای ارتدوکس اوکراین - پاتریارک مسکو بزرگترین کلیسا بود و از به رسمیت شناخته شدن جامعه ارتدوکس در سراسر جهان برخوردار بود. با این حال، این کلیسا تابع پاتریارک مسکو بوده و هست که وضعیتی غیر قابل قبول برای بسیاری از اوکراینیها بود.
🔹دو کلیسای دیگر، «کلیسای ارتدوکس اتوکفال اوکراین» و «کلیسای ارتدوکس اوکراین-پاتریارک کیف»، نتوانستند از سوی دیگر کلیساهای ارتدوکس به رسمیت شناخته شوند.
🔸حمایت از کلیسای اوکراین
🔹بارتولومئوی اول، پاتریارک قسطنطنیه، از پروژه پوروشنکو حمایت کرد. به عنوان اسقف برجسته پایتخت باستانی امپراتوری بیزانس، بارتولومئو از افتخار پیشگامی در میان همه سران کلیساهای ارتدوکس برخوردار است.
🔹اگرچه مسیحیت ارتدوکس شرقی هیچ روش روشنی برای ایجاد یک کلیسای خودمختار جدید ندارد، بارتولومئو استدلال کرد که او اختیار اعطای این وضعیت را دارد؛ از آنجا که اوکراین در اصل مسیحیت را از بیزانس دریافت کرده بود، قسطنطنیه کلیسای مادر کیف بود.
🔹در دسامبر 2018 یک «شورای اتحاد» به طور رسمی سایر شاخههای ارتدوکس در اوکراین را منحل کرد و کلیسای ارتدوکس اوکراین را ایجاد کرد. در ژانویه 2019، بارتولومئو فرمانی رسمی را امضا کرد که کلیسای جدید را خودمختار میدانست.
🔸حمایت و رد
🔹تاکنون، کلیسای ارتدوکس اوکراین از چهار کلیسای ارتدوکس خودمختار به رسمیت شناخته شده است. کلیساهای قسطنطنیه، اسکندریه، یونان و قبرس هر کدام از کلیسای جدید استقبال کردهاند.
🔹سه کلیسای خودمختار دیگر به صراحت کلیسای جدید را رد کردهاند. پاتریارک مسکو حتی ارتباط خود را با قسطنطنیه به دلیل نقش آن در ایجاد کلیسای جدید قطع کرد.
🔹نادیسدا کیزنکو، مورخ برجسته ارتدوکس، گفته است که بارتولومئو وحدت ارتدوکس را در هم شکست تا کلیسایی با مشروعیت مشکوک ایجاد کند.
🔹در مقابل، سیریل هوورون، متکلم مشهور، از کلیسای ارتدوکس اوکراین به عنوان یک «اظهار همبستگی مثبت با مردم اوکراینی که از تجاوز روسیه رنج میبردند»، استقبال کرد.
🔹امروزه، دو رقیب اصلی ارتدوکس در اوکراین منعکسکننده دو دیدگاه تاریخی متفاوت از رابطه بین روسها و اوکراینیها هستند.
🔹برای پاتریارک مسکو، روسها و اوکراینیها یک ملت هستند. بنابراین یک کلیسای واحد باید آنها را متحد کند.
🔹ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در مقاله اخیر خود درباره «وحدت تاریخی روسها و اوکراینیها»، این استدلال را مطرح کرده است. او کلیسای ارتدوکس اوکراین را حملهای به «وحدت معنوی» مردم روسیه و اوکراین توصیف میکند.
🔹کلیسای ارتدوکس اوکراین دیدگاه بسیار متفاوتی دارد. متروپولیتن اپیفانی در مصاحبهای «سنتهای امپراتوری روسیه» را قاطعانه رد کرد و گفت اوکراینیها بهعنوان مردمی مستقل با فرهنگ منحصربهفرد، به یک کلیسای مستقل نیاز دارند.
🔹آینده کلیسای ارتدوکس اوکراین نامشخص است. از حمایت چندین کلیسای ارتدوکس دیگر برخوردار است. در عین حال، با مخالفت شدید مسکو روبرو است. در حال حاضر، این موضوع منبع مناقشه بین روسیه و اوکراین است.
@dolatedin
♨️حضور دبیر سعودی اتحادیه جهانی مسلمانان در مراسم عبادت بوداییان
عربی 21: محمد العیسی دبیرکل الرابطه العالم الاسلامی (اتحادیه جهانی مسلمانان) و وزیر سابق سعودی، در مراسم عبادت بوداییان در تایلند شرکت کرد. رسانه های تایلندی تصاویری را منتشر کردند که العیسی را در کنار چهره هایی از اتحادیه جهانی مسلمانان دولت سعودی در داخل یک معبد بودایی نشان می دهد.
🔺وبسایتهای تایلندی نشان دادند که راهب بزرگ بودایی Somdej Phra برای العیسی مجلس جشنی تدارک دیده است. وی افزود که دو طرف توافق کردند که این نشست باید از صلح بین بشریت با مذاهب مختلف حمایت کند.
🔺اتحادیه جهانی مسلمانان خبر بازدید العیسی از معبد بودایی را نادیده گرفت و پوشش نداد، اما دیدار او با روسای شوراهای اسلامی در تایلند را منتشر ساخته و جشن گرفت.
🔺ژنرال پرایوت چائوچا، نخست وزیر تایلند، در جریان این سفر که حدود یک هفته طول می کشد، از العیسی در مقر دولت پذیرایی کرد.
✍️العیسی یک شخصیت جنجالی است که از طریق اتحادیه جهانی مسلمانان، در مقابل حملات مکرر خود به احزاب سیاسی اسلامی، بر تقریب و نزدیک شدن به جوامع دیگر ادیان تمرکز می کند.
#عربستان
🔸مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
💢 معرفی کتاب «صلح به نام خدا؛ گفتارهای اسلامی در مورد معاهدات با اسرائیل»
📚 Peace in the Name of Allah; Islamic Discourses on Treaties with Israel
✍🏼 نویسنده: Ofir Winter
📓 ناشر: De Gruyter
📅 تاریخ انتشار: فوریه 2022
🔹از پیمان دراماتیک کمپ دیوید در سال 1978 تا اعلام غافلگیرکننده #پیمان_ابراهیم در سال 2020، برقراری #صلح با #اسرائیل همیشه برای رژیمهای عربی کار سختی بوده است. کتاب «صلح به نام خدا» از طریق تجزیه و تحلیل صدها #فتوا، #خطبه، مقاله، کتاب، مصاحبه، اشعار، تمبر پستی و دیگر رسانهها، بررسی میکند که چگونه مقامات سیاسی و مذهبی #مصر، #اردن و #امارات توجیهات اسلامی برای صلح با اسرائیل را ارائه کردهاند و چگونه مخالفان با آنها مقابله کردند.
🔹این بحث ماهیت انعطافپذیر و مبهم گفتمانهای سیاسی مبتنی بر وحی را نشان میدهد. اسلام نه «طرفدار» و نه «مخالف» صلح با اسرائیل است، بلکه تنها مردم چنین هستند، همانطور که بازیگران مختلف سیاسی مسلمان مواضع رقابتی یا حتی متناقضی دارند.
🔹این کتاب اولین کتابی است که به طور سیستماتیک، در یک چشمانداز تاریخی تطبیقی، گفتمانهای عربی-اسلامی را در ترویج صلح با اسرائیل بررسی میکند.
📌فهرست مطالب:
1️⃣ پیشگفتار
2️⃣ مقدمه: صلح در اسلام
3️⃣ مصر: زمینه سازی برای صلح
4️⃣ اردن: مشروعیت بخشیدن به یک صلح گرم
5️⃣ امارات متحده عربی: پیشگام در توافق ابراهیم
6️⃣ نتیجه
@dolatedin
♨️مرثيه ترکی الحمد در سوگ وهابیت
🔺ترکی الحمد از نزدیکان بن سلمان ولیعهد سعودی در رابطه با اعلام روز تاسیس، در توییتی نوشت: جنبش وهابیت شیخ محمد بن عبدالوهاب، یک ایدئولوژی مذهبی بود که بدون شک به توسعه اولین دولت سعودی کمک کرد و پس از آن رسالت تاریخی آن به پایان رسید. درست مانند جنبش پیوریتنها که ایدئولوژی آن در زمان تاسیس انگلیسی و آمریکایی بود. امروز این ضرورت پایان یافته و بخشی از تاریخ شده است.
✍️اعلام روز تاسیس حکومت سعودی توسط ملک سلمان آن هم 18 سال پیش از ورود محمد بن عبدالوهاب به درعیه، بسیاری را به این نتیجه رساند که محمد بن سلمان در صدد فک ارتباط با وهابیت است. اما اعلام آن از سوی یکی از نزدیکان بن سلمان نکته ای قابل تامل است.
✍️تا پیش از این روایت رسمی سعودی که اعضای خاندان حاکم از جمله ملک فهد و ملک سلمان بر آن تاکید می کردند این بود که تاسیس حکومت سعودی با ورود محمد بن عبدالوهاب به درعیه و همپیمانی وی با محمد بن سعود کدخدای درعیه صورت گرفته است.
#عربستان
🔸مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞️ نژادپرستی نفرتانگیز رسانههای غربی؛ مسلمانان تروریست هستند، اما اوکراینیها مقاومت میکنند!
🔹رسانههای غربی در بحران اوکراین رویکرد متفاوتی را در مقایسه با سایر بحرانها در پیش گرفتهاند که برخی از این رویکردها رنگ و بوی نژادپرستی دارد.
@dolatedin
⭕️ انتقاد الازهر از تحریم فوتبال روسیه و بیتفاوتی به جنایات رژیم صهیونیستی
🔹راشا تودی: #الازهر مصر اقدام فیفا در تحریم فوتبال #روسیه و بی تفاوتی آن نسبت به جنایات #رژیم_صهیونیستی را سیاستهای دوگانه خواند و محکوم کرد.
🔹الازهر از فدراسیون بینالمللی فوتبال(فیفا)، پس از تصمیماتش علیه روسیه و در همبستگی با اوکراین، پرسید: «آیا شما #فلسطین را میشناسید؟ انسانیت در زمان جنگ و درگیریها تجزیهناپذیر است.»
🔹الازهر ادامه داد: «نباید استانداردهای دوگانهای وجود داشته باشد. ما اقدام فیفا را محکوم میکنیم؛ بخصوص که این فدراسیون دیرزمانی است که به مسئله داغ فلسطین با شعار جدایی سیاست از ورزش بیتوجه است.»
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
🔻 درگیری کلیسای ارتدوکس در اوکراین بازتاب تنشهای تاریخی روسیه و اوکراین است 🎞 توضیح تصویر: پاتریار
🔻 در اقدامی بیسابقه کشیشان ارتدوکس روسی با سیاست «جنگطلبانه» دولت روسیه مخالفت کردند
⭕️ در اقدامی بیسابقه کشیشان ارتدوکس روسی با سیاست «جنگطلبانه» دولت روسیه مخالفت کردند
🔹واتیکان نیوز: گروهی متشکل از ۲۳۳ کشیش و شمّاس کلیسای #ارتدوکس #روسیه در نامه ای سرگشاده خواستار پایان دادن جنگ در #اوکراین شدند. آنها وضعیت موجود را "برادرکشی" توصیف کرده و خواستار آشتی و آتشبس فوری شدند. آنها در این نامه آوردهاند: «ما عزادار مصیبتی هستیم که برادران و خواهران ما در اوکراین به ناحق در معرض آن قرار گرفتهاند.» این کشیشان و شماسها با یادآوری «عذاب ابدی» برای کسانی که «دستورات خونین» میدهند، ابراز امیدواری کردهاند که همه سربازان روسی و اوکراینی بتوانند بدون آسیب به خانه برگردند.
✍️ ملاحظه: نام #کریل، رهبر کلیسای ارتدوکس مسکو، جزو امضاکنندگان این نامه نیست، اما تاکنون در برابر این صدای مخالف نیز موضعی نگرفته است. کریل خود در آغاز جنگ (۲۴ فوریه) در بیانیهای خطاب به «مومنان روسی»، از همه طرفهای درگیر جنگ در اوکراین خواست «از تلفات غیرنظامیان جلوگیری کنند» و بر لزوم «غلبه بر اختلافات» بین مردم روسیه و اوکراین تاکید کرد. کریل بیآنکه حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرده و خواستار پایان خشونت شود، به روحانیون ارتدوکس و مومنان گفت: «با دردی عمیق و از صمیم قلب، رنج مردم در وقایع رخداده را درک میکنم. من به عنوان پدرسالار تمام روسیه و رئیس #کلیسا، که پیروان آن در روسیه، اوکراین و سایر کشورها هستند، عمیقاً با همه کسانی که تحت تأثیر بدبختی قرار گرفتهاند، همدردی میکنم.»
🔸اما در همان روز، #اسقف اونوفری، اسقف اعظم کلیسای اردتدوکس اوکراین که تحت اقتدار معنوی کلیسای مسکو و پاتریارک کریل است، با «فاجعه» خواندن جنگ اخیر، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را خطاب قرار داده و گفت: «با دفاع از حاکمیت و تمامیت اوکراین، از رئیس جمهور روسیه درخواست میکنیم و از او میخواهیم که فوراً جنگ برادرکشی را متوقف کند. مردم اوکراین و روسیه همگی از حوض غسل تعمید دنیپر بیرون آمدهاند و جنگ بین این مردمان تکرار گناه قابیل است که برادر خود را از حسادت کشت. چنین جنگی نه از جانب خدا و نه از جانب مردم توجیهی ندارد.»
🔸بیانیه اونوفری، که به کلیسای مسکو وفادار است، تا حدی همراهی با رقیب معنوی خود، اپیفانیوس، اسقف اعظم «کلیسای ارتدوکس اوکراین» است. اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس اوکراین که در اواخر ۲۰۱۸ و اوایل ۲۰۱۹ استقلال خود را از پاتریارک مسکو اعلام کرد، ۲۲ فوریه از رهبران جامعه ارتدوکس وفادار به مسکو خواسته بود تا فوراً به نفع صلح موضعگیری کنند و منتظر نباشند که رهبری آنها (در مسکو) ابتدا این کار را انجام دهد. اپیفانیوس گفته بود: «متجاوز باید بشنود و ببیند که شما منتظر او نیستید، به نیروهای او و قدرت او نیاز ندارید. این وظیفه مدنی و مسیحی هر یک از شما است.»
🔸برخی دیگر از کلیساهای خودمختار ارتدوکس نیز در موضعگیریهایی همسو، جنگ روسیه علیه اوکراین را محکوم کردند. به عنوان مثال، بارتلمیوس، پاتریارک قسطنطنیه، این تهاجم را یک حمله بیدلیل و نقض حقوق بشر خواند. دانیال، پاتریارک رومانی، نیز این خشونت را «جنگی که روسیه علیه یک کشور مستقل به راه انداخته است» برشمرد.
@dolatedin
⭕️ «زلنسکی ابرقهرمان یهودی ماست»
🔹تایمز اسرائیل: یک هفته پیش، #یهودیان کشورهای جهان ولودیمیر #زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین را رهبری جهانی میدانستند که گوشی را برداشت و در آن «تماس تلفنی عالی» موجبات استیضاح دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت ایالات متحده را فراهم کرد.
🔹اما در چند روز گذشته با تماشای زلنسکی که مردم #اوکراین را همراه خود بسیج کرده و در ترکیب متوازنی از طنز و متانت در دفع ارتش #روسیه جلو میرود، او را به عنوان «قهرمان یهودی معاصر» میشناسند.
🔹رئیس جمهوری یهودی که در صف جلو جنگ کشور خود علیه تجاوز نظامی روسیه ایستاده است، با قهرمانهای افسانهای یهودیت مقایسه میشود و همزمان تصویر «یهودی بیوطن و بدون ریشه ملی» را از اذهان میزداید.
🔹«پیتر فاکس»، یکی از ژورنالیستهای یهودی، در توئیتی نوشت: «زلنسکی به "مکابی" عصر جدید جان بخشید.»
🔹اشاره فاکس به یهودیان باستانی است که اگرچه از همه سو مورد حمله خارجی قرار گرفته بودند، اما از تلاشهای جنگجویان خارجی که توسط یک حاکم تشنه قدرت هدایت میشدند، برای از بین بردن استقلال و فرهنگ خود در #اسرائیل باستان جلوگیری کردند.
🔹از نظر یهودیان آنچه امروز در اوکراین میگذرد شباهت زیادی به آن رویداد تاریخی دارد، و یکی دیگر از دلایلی است که رهبری زلنسکی چنین در میان یهودیان سراسر جهان طنینی آشنا دارد.
🔹«مالی کراباپل»، هنرمند و نویسنده برجسته چپ، اندکی پس از آنکه زلنسکی ویدئویی از خود در مرکز کیف منتشر کرد که جسورانه در مقابل پیشروی نیروهای روس ایستادگی میکرد، در توئیتی نوشت: «به عنوان یک یهودی، غیرممکن است با تماشای پشتکار، کرامت انسانی، و مبارزهطلبی زلنسکی در لحظه حاضر احساس غرور نکرد.»
🔹در تلآویو، مردمی که برای اوکراین تظاهرات کردند، نام زلنسکی را سر میدادند. توییتی از یک موعظهگر اسرائیلی که مردم را تشویق میکرد با نام #عبری زلنسکی برای او دعا کنند، دهها هزار بار به اشتراک گذاشته شد و ممهای متعددی در اینترنت پخش شد که زلنسکی را به عنوان تجسم قدرتمندی از غرور یهودی برجسته میکرد.
🔹یکی از میمها که از سوی کمپانی رسانهای معروف «گود» به اشتراک گذاشته شد، میگفت: «این ولودیمیر زلنسکی است. رئیس جمهوری اوکراین. یهودی است. پدربزرگش در جنگ جهانی دوم با نازیها جنگید. بسیاری از خویشاوندانش در #هولوکاست کشته شدند. او در مقابل یک دیکتاتور بپا خاسته است. زیرا که او شجاع است. زیرا میداند چه پیش خواهد آمد اگر ایستادگی نکند.»
✍️ملاحظه: خاندان مکابی یا مکابیان، نام خاندانی یهودی است که در یهودیه بر سلوکیان شوریدند و پادشاهی حشمونی را پایهریختند. آنان از ۱۶۴ تا ۶۳ پیش از میلاد قدرت را در اختیار داشتند. مکابیان توانستند مرزهای سرزمین موعود را گسترش دهند، یهودیت را دوباره دین رسمی کشورشان کنند و جلو پیشروی یونانیگرایی و یهودیت هلنی را بگیرند. یکی از توضیحات در مورد ریشه لغت مکابی، کلمه آرامی maqqeba به معنی «چکش» است که به خشونت یهودیان مکابی در نبرد اشاره دارد.
👈 همچنین بخوانید: «این ابرقهرمان یهودی ماست»
@dolatedin
♨️ اعتبارسنجی احادیث نبوی از منظر بن سلمان!
🔺سی ان ان عربی: محمد بن سلمان در مصاحبه خود با نشریه آمریکایی آتلانتیک، با اشاره به احادیث رسیده از پیامبر اسلام(ص) و عدم اثبات اعتبار اکثریت قریب به اتفاق آنها، این احادیث کماعتبار را منبع اصلی تفرقه در جهان اسلام برشمرد. این سخنان بن سلمان واکنشهای گستردهای را میان فعالان در شبکههای اجتماعی برانگیخت.
🔺مجری در این مصاحبه از بن سلمان پرسید: «شنیدم مثلاً درباره اهمیت احادیث متواتر صحبت میکنید و این سطح از بحثهای مربوط به شریعت اسلامی چیزی نیست که معمولاً از یک ولیعهد یا یک پادشاه بشنویم».
🔺بن سلمان در پاسخ گفت: «این منبع اصلی اختلاف در جهان اسلام بین مسلمانان افراطی و بقیه مسلمانان است. دهها هزار حدیث وجود دارد که بخش عمدهای از آنها ثابت نشده که از پیامبر صادر شده و عدهای برای اثبات دیدگاه خود از احادیث بسیار ضعیفی استفاده میکنند که صحت آنها ثابت نشده است.»
🔺وی ادامه داد: «بنابراین خداوند در قرآن به ما میفرماید که از تعالیم رسول خدا صلی الله علیه و آله پیروی کنید و مردم قرآن را مینوشتند و احادیث رسول را مینوشتند. رسول خدا به آنها دستور داد که در آغاز اسلام حدیث را مکتوب نکنند تا حدیث با قرآن آمیخته نشود، پس باید از صحت مبنا اطمینان حاصل کنیم، و هنگامی که به احادیث رسول خدا استناد میکنیم، ما باید خیلی مراقب باشیم».
🔺وی افزود: «احادیث به سه دسته تقسیم شده است؛ اولاً، آنچه را که ما متواتر میگوییم، بدان معناست که بسیاری از مردم از رسول خدا صلی الله علیه و آله شنیدند، و افراد کمی این احادیث را از این جمعیت بسیار نقل کردهاند و افراد کمی از آن گروه دوم شنیدهاند و این مستند شده است و این احادیث سند بسیار قویای دارد و ما باید از آنها پیروی کنیم و تعداد این احادیث حدود 100 حدیث است.»
🔺«دسته دوم خبرهای واحد است که شخصی آن را از پیامبر شنیده و شخص دومی از شخص اول شنیده تا اینکه برسیم به کسی که آن حدیث را تایید کرده. یا اینکه اندکی از مردم آن را از پیامبر شنیدهاند و یک شخص آن را از آن تعداد اندک شنیده، ما به این اخبار میگوییم خبر واحد. این دسته از احادیث را باید بررسی کنیم که آیا مطابق با تعالیم قرآن است یا با احادیث متواتر و یا با مصلحت مردم منطبق و همسو هست یا خیر؟ و بر این اساس به نتیجه میرسیم که این دسته احادیث مورد استفاده قرار بگیرند یا خیر.»
🔺بن سلمان ادامه داد: «دسته سوم را اصطلاحا خبر مینامیم و آن حدیثی است که شخصی از رسول شنیده و در میان طبقات سند اسامی روایان مجهول قرار دارد و این احادیث تعدادشان به دهها هزار حدیث میرسد و اصلا نباید از آنها استفاده کنید! مگر در یک مورد و آن اینکه دو گزینه داشته باشید و هر دو بسیار خوب باشند، در این صورت میتوانید از این دسته اخبار استفاده کنید، مشروط بر اینکه به مصلحت مردم باشد و این چیزی است که ما سعی میکنیم برای فرهنگسازی استفاده از حدیث در جهان اسلام آن را انجام داده و نشر دهیم.»
🔺«این کار تاثیر بسزایی خواهد گذاشت و نیاز به زمان دارد و ما در مرحله پایانی آن هستیم. به نظر من شاید تا دو سال دیگر بتوانیم خروجی آن را مشاهده کنیم. این کار ما مستندسازی حدیث به روش صحیح است. زیرا وقتی مردم کتابهای مختلف را میخوانند، طرز فکر و دانشی برای ارتباط با آن ندارند و ما به سادگی میگوییم: این موثق و معتبر است.»
#عربستان
🔸مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
دین و بینالملل - بهمنماه ۱۴۰۰.pdf
2.8M
📣 شماره بهمنماه 1400 ماهنامه رصدی «دین و بینالملل» منتشر شد.
🔹 این ماهنامه که از سوی «مرکز ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه» و با تلاش «میز نهادهای اندیشکده #مرصاد» گرد آمده است، در پی آن است که شکاف عمیق میان فضای رسانهای فارسی با حوزه مطالعات «#نهاد_دین» را اندکی پر کرده و با بازتاب اخبار و تحلیلهای روزآمد از منابع دست اول عربی و انگلیسی، دغدغهمندان این عرصه را از پویاییهای نهادهای گوناگون دینی، به ويژه در گستره جهان اسلام، آگاه سازد.
#دین_و_بینالملل #ماهنامه
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
♨️مفتی عربستانی فرار از مالیاتهای سعودی را جایز دانست
🔺سعید بن ناصر الغامدی؛ معارض برجسته حکومت سعودی و عضو جدا شده حزب التجمع الوطنی معارض، در فتوایی با بیان دلایل مربوطه، فرار از مالیاتهای وضع شده توسط حکومت سعودی را جایز دانست و شهروندان و ساکنان سعودی را نسبت به عدم پرداخت مالیات به دولت تشویق کرد.
🔺در بخشی از این فتوی آمده مالیات آنگونه که حکومت سعودی بر مردم در عربستان وضع کرده شرعا حرام است. وی افزود در کشورهای غربی که شهروندان بر اساس اینکه در اداره کشور و انتخاب حاکم دخالت دارند، مالیات می پردازند. اما مالیات در عربستان در مسیر ویران کردن ارزش های جامعه و به فساد کشاندن آن و اشاعه منکر هزینه می شود.
🔺برای اطلاع از جدیدترین و متفاوتترین روایت از فعالیت مخالفین #محمد_بن_سلمان، اکانت معارضه سعودی به فارسی را در توییتر دنبال کنید...
👉https://twitter.com/OS_persian
#عربستان
🔸مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ جنگ روانی باکو با ارامنه قراباغ با پخش صدای اذان
🔹شبکه تلویزیون اجتماعی جمهوری #آذربایجان، آی تی وی، از پخش اذان با صدای بالای بلندگو در مناطق نزدیک محل سکونت #ارامنه در قراباغ خبر داد و تاکید کرد ارامنه باید به این صداها عادت کنند!
🔹این در حالی است که جمهوری آذربایجان همواره قشر دیندار این کشور، به ویژه شیعیان را با انواع محدودیتها روبهرو ساخته و تحمیل سبک زندگی اسلامی بر مناطق ارمنینشین را نمیتوان جز جنگ روانی دولت آذربایجان عليه ارامنه به شمار آورد.
@dolatedin
⭕️ طالبان: «نوروز رسم مجوسی است و آن را قبول نداریم»
🔹شفقنا: مولوی محمد صادق عاکف مهاجر، سخنگو و رئیس اطلاعات وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت #طالبان میگوید که #نوروز در اسلام نیست.
🔹مولوی محمد صادق عاکف مهاجر در گفتگو با یک رسانه خصوصی گفته است: «ما در اسلام فقط دو #عید داریم: عید خُرد و عید کلان. عید دیگری به نام نوروز در اسلام نیست.»
🔹وی افزوده است: «عید نوروز مختص به #مجوسیها است و ضرورت نمیبینم که نوروز را برگزار نماییم.»
🔹سخنگوی وزارت امر به معروف طالبان درباره این که آیا سه روز تعطیلی نوروز در سال آینده حفظ خواهد شد یا نه نیز گفته است: «باید دید اداره کار و امور اجتماعی چه تصمیمی خواهد گرفت اما به احتمال زیاد این سه روز تعطیل نخواهد شد.»
🔹این درحالی است که چندی پیش شهردار طالبان در مزارشریف از آمادگی این نهاد برای برگزاری جشن سالانه نوروز در این شهر خبر داده است.
✍️ طالبان در طول اولین حکومت خود از سال 1996 تا 2001، نوروز را ممنوع کرده بود و آن را به عنوان "یک جشن بتپرستی باستانی با محوریت آتشپرستی" توصیف میکرد.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
🔻 نقش آموزش دینی در ساخت هژمونی: مورد مدارس امام هاتیپ در ترکیه
⭕️ نقش آموزش دینی در ساخت هژمونی: مورد مدارس امام هاتیپ در ترکیه
✍️ نویسنده: Halil Buyruk
📓 محل انتشار:
International Journal of the History of Education, Volume 57, 2021 - Issue 6
🔹مدارس امام-هاتیپ(خطیب)، نهاد اساسی ارائهدهنده تعلیمات دینی در #ترکیه هستند که با سابقهای دیرین، الگوی برخی کشورهای دیگر مسلمان نیز قرار گرفته است.
🔹این مدارس که به استثنای دورههایی کوتاه، به طور مستمر در تاریخ معاصر ترکیه رشد و توسعه یافتهاند، امروزه رسالت تربیت نسل جدید را بر عهده دارند و تلاشهای ویژهای برای ارتقای کیفیت آن مدارس انجام میشود.
🔹مقاله مهم و خواندنی پیش رو، #مدارس_امام_هاتیپ را از نظر نقشی که در ساخت هژمونی سیاسی ایفا میکنند ارزیابی کرده و توسعه و تحول تاریخی این #مدارس_دینی را بر این اساس مطالعه میکند.
👈 ترجمهای گزینششده از این مقاله را در اینجا بخوانید.
@dolatedin
💢 مسلمانان ارتش روسیه را هدف قرار میدهند.. از ناسیونالیستهای سفیدپوست در ارتش اوکراین چه میدانید؟
📌 بخش اول
🔹المنار: همزمان با شروع جنگ #روسیه علیه #اوکراین، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، #ناسیونالیستهای_سفیدپوست در اوکراین را "تروریست" توصیف کرد و از ارتش اوکراین خواست تا دولت زلنسکی را سرنگون کند. شاید خیلیها ندانند که صحبتهای پوتین درباره خطر ناسیونالیستهای سفیدپوست ناشی از تنشهای اخیر بین دو کشور نیست، چرا که وجود این جریان راستگرای تندرو همزمان با بحران کریمه در سال 2014 آغاز شد.
🔹ناسیونالیستهای سفیدپوست که به شبهنظامیان مسلح تبدیل شده و در مقابل نیروهای پوتین اسلحه به دست میگیرند و در مبارزات #نژادپرستانه خود #مسلمانان ارتش روسیه را که به کمپین نظامی اخیر روسیه پیوستند هدف قرار میدهند، چه کسانی هستند؟ چرا پوتین در هنگام شروع جنگ روسیه علیه اوکراین گفت هدف او «نازیزدایی» اوکراین است؟
🔸شبهنظامیان آزوف: ناسیونالیستهای سفیدپوست در اوکراین چه کسانی هستند؟
🔹مبارزان شبهنظامی ناسیونالیست سفیدپوست در اوکراین به شبهنظامیان «آزوف» معروف هستند و آنها وابسته به یکی از برجستهترین احزاب راست افراطی در اوکراین، یعنی حزب «میهنپرست اوکراین» هستند که توسط آندری بلتسکی در سال 2005 تأسیس شده است. آنان قائل به برتری نژاد سفید نسبت به بقیه نژادها و مطابق با رویکرد نازیهای آلمان عمل میکنند.
🔹حزب آندری بلتسکی از سال 2010 تا 2014 خشونتهای نژادپرستانهای را در داخل اوکراین مرتکب شده و در جنگی که بین روسیه و اوکراین موسوم به "جنگ دونباس" در سال 2014 آغاز شد، مشارکت داشته و طی آن ارتش اوکراین با کمک این شبهنظامیان - جنگجویان آزوف - با گروههای شورشی علیه حکومت اوکراین در منطقه دونباس جنگید و آنها را نابود کرد. مبارزان آزوف و فرمانده آنها بلتسکی، معتقدند که نازی نیستند بلکه استقلال اوکراین را از شورش تحت حمایت مسکو حفظ میکنند.
🔹آنها - به گفته یکی از اعضای خود در سال 2014 - خصومت و نفرتی نسبت به ایده «روسیه بزرگ» یا حتی ناسیونالیستهای سفیدپوست روسی ندارند، بلکه دشمنی اصلی آنها با پوتین است که او را نه روسی، بلکه با تحقیر «#یهودی» میخوانند. در جایی دیگر این شبهنظامیان گفتند که جنگ اصلی آنها علیه جداییطلبان در منطقه دونباس و به خاطر اوکراین مستقل است که نشان میدهد دکترین جنگ شبهنظامیان در نبرد با مردم سفیدپوست دیگر، یعنی مردم روس خلاصه نشده و اعتقاد آنها به ایده ملیگرایی اوکراینی و مبارزه با جداییطلبان مورد حمایت پوتین متمایل شده است.
🔹برخی تحلیلهای غربی - در سال 2014 - ترس خود را از خطر این گروهک #افراطی در دولت اوکراین بر پیشرفت روند دموکراتیک ابراز کردند. روزنامه انگلیسی گاردین آنها را به دلیل ایدئولوژی قومی سختگیرانه، با عنوان «بزرگترین سلاح اوکراین، که خود او را نیز تهدید میکند» توصیف کرد.
🔹آندری بلتسکی در سال 2014 برای پارلمان اوکراین کاندید شد و فرماندهی مستقیم شبهنظامیان را ترک کرد و در واقع موفق شد که عضوی از پارلمان اوکراین شود، سپس بازگشته و در سال 2016 یک حزب مسلح راستگرای رسمی به نام «حزب سپاه ملی» (National Corps Party) تاسیس و بودجه مستقیم از وزارت کشور اوکراین دریافت کرد و از طریق کمیتههای داوطلب پارلمانی بهعنوان «نیروی مبارزه با جداییطلبان در اوکراین» رسماً توسط دولت اوکراین به رسمیت شناخته شد.
🔹این برخلاف گزارشهای دیگری است که به این نتیجه رسیدند که این حزب مسلح از ایگور کولومسکی، یکی از برجستهترین مردان الیگارشی - که از کمپین انتخاباتی رئیس جمهور فعلی اوکراین حمایت مالی میکرد و از ورود به آمریکا به دلیل اتهامات مربوط به فساد و سوء استفاده از قدرت منع شده است - کمک مالی دریافت کرده است و سپس شبهنظامیان آزوف رسماً - به نمایندگی از نیروهای سپاه ملی - به نیروهای ارتش ملی اوکراین ملحق شدند!
🔸آیا شبهنظامیان ملیگرا در اوکراین واقعا نازی هستند؟
🔹با وجود آنکه ناسیونالیستهای سفیدپوست و در رأس آنها #شبهنظامیان_آزوف، «#نازی» بودن خود را به معنای نژادپرستانه آن انکار میکنند، شواهد زیادی وجود دارد که ممکن است خلاف آن را تأیید کند. در سال 2015، آندری دگاشنکو، سخنگوی جنبش آزوف، اظهار داشت که بین 10 تا 20 درصد از مبارزان جنبش در واقع نازی هستند و اعلام کرد که جنبش او از استقلال و قدرت اوکراین حمایت میکند و از هرگونه ایده کودتا علیه دولت اوکراین جلوگیری میکند و در آن زمان پوتین را متهم به آغاز جنگ در دونباس در سال 2014 کردند.
👇 ادامه دارد...
@dolatedin