⭕ بازداشت دوباره یک روحانی شیعه عربستانی در مدینه منوره
ابنا: علی هاشم فعال سیاسی عربستانی فاش کرد نیروهای امنیتی سعودی شیخ کاظم العمری را درحالی بازداشت کردند که دو فرزند وی از هشتم آوریل امسال در بازداشت به سر می برند.
شیخ العمری فرزند مرحوم آیت الله شیخ محمد العمری از شخصیاتهای برجسته در مدینه منوره است.
عربستان بازداشتهای با انگیزههای سیاسی و پیگرد و محکومیت نویسندگان سیاسی و فعالان حقوقی را بویژه در منطقه شرقیه تشدید کرده است.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
🔻 «مسیر خانواده مقدس» ... اولین سفر زیارتی مسیحیان در مصر
⭕️ قرار گرفتن جشنهای مربوط به «مسیر خانواده مقدس» در فهرست میراث فرهنگی معنوی یونسکو
بی بی سی عربی: در جریان نشست کمیته میراث فرهنگی معنوی سازمان یونسکو در مراکش برای بحث در مورد 46 درخواست برای گنجاندن عناصر جدید از کشورهای مختلف در فهرست یونسکو، این سازمان جشن های مردمی مرتبط با «مسیر خانواده مقدس» (اولین سفر زیارتی مسیحیان در مصر) را در فهرست میراث فرهنگی معنوی خود قرار داد.
جشن های مسیر خانواده مقدس هفتمین موردی است که در مصر در فهرست یونسکو قرار می گیرد.
مصر هر ساله با برگزاری مراسمی که مسلمانان و مسیحیان به صورت گسترده در آن شرکت می کنند، این رویداد مذهبی و تاریخی را جشن می گیرد.
این جشن ها معمولا با آواز خواندن، نواختن موسیقی سنتی، بازی های محلی، اجرای نمادین سفر خانواده مقدس، و همچنین سازماندهی راهپیمایی های مذهبی و نمایش های هنری همراه است.
@dolatedin
⭕️چرا آمریکاییها در حال ترک کلیسا هستند
حدود یک سوم آمریکاییها در حال حاضر ادعا میکنند که هیچ وابستگی مذهبی ندارند.
رلیجن نیوز: استفان بولیوانت، جامعهشناس بریتانیایی در کتاب خود با عنوان "Nonverts: The Making of Ex-Christian America" (تغییرنیافتگان: ساخت آمریکای مسیحی سابق) که این هفته از انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر میشود با ارائه آماری از روند بی دینی در میان آمریکاییها به ارائه دلایل صعود بی دینی در آمریکا پرداخته است.
پایان جنگ سرد و از بین رفتن تهدید کمونیسم، ظهور ناگهانی اینترنت و افزایش ارتباطات و همچنین تاثیرگذاری اجتماعی جامعه بی دینها از جمله دلایلی است که بولیوانت در کتاب خود به آنها پرداخته است.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ الغریانی مفتی شورای ملی انتقالی در لیبی: سلفیها و اطلاعات سعودی در 90 درصد از مساجد طرابلس نفوذ کردهاند و علما باید به میدان بیایند و آنها را پس بگیرند.
@dolatedin
⭕️ پاپ تئودور دوم(پاپ قاره آفریقا) به مناسبت عید سنت کاترین، در کلیسای سنت کاترین سینا در شهر سوئز مصر، مراسم عبادی برگزار نمود.
این کلیسا که به دلیل آسیب دیدگی در جنگ 1976 به مدت 55 سال متروک بود، برای نخستین بار پس از بازسازی و ترمیم با حضور اعضای شورای مقدس شاهد برگزاری یک مراسم عبادی است.
پروژه توسعه سنت کاترین و ساخت شهر «تجلی اعظم»، از مهمترین برنامههای السیسی برای توسعه گردشگری مذهبی در مصر است.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ ترویج همجنسگرایی در عراق توسط آمریکا کتابات: جبار عودة رئیس اتحادیه علمای مسلمان در عراق، کاخ س
⭕️نمایندگان عراقی خواستار جرمانگاری تبلیغ و اشاعه همجنسگرایی شدند
شفقنا: 25 نماینده پارلمان عراق با ارائه پیشنویس قانونی خواستار جرمانگاری تبلیغ و اشاعه همجنسگرایی و مجازات عاملین شدند.
این پیشنویس به ریاست پارلمان عراق ارائه شده است. طبق پیشنهاد این نمایندگان، هر شخصی که اقدام به عمل فوقالذکر کند، در نهادهای دولتی و غیر دولتی باشد یا از سوی رسانهها و دانشگاهها و شبکههای اجتماعی و... مشمول مجازات خواهد شد.
طبق این پیشنویس هر فرد حقیقی در صورت اقدام به این جرم، بین 1 الی 8 میلیون دینار و هر کارمند و شخص حقوقی بین 5 الی 15 میلیون دینار جریمه خواهد شد.
نهادهای دولتی و غیر دولتی نیز در صورت تبلیغ همجنسگرایی باید بین 8 الی 24 میلیون دینار جریمه شود.
روز جمعه نیز منابع عراقی از آغاز کمپینی در شهر کوفه با دستور مقتدی صدر برای جمع آوری امضا جهت مخالفت با همجنسگرایی خبر دادند.
صدر در بیانیهای در این باره اعلام کرده بود: انگیزه دینی و عقیدتی تنها دلیل مخالفت ما نیست، بلکه انگیزه انسانی، اخلاقی و حفظ نسل بشریت از دیگر دلایل مخالفت ما با همجنسگرایی است.
@dolatedin
⭕️سی ان ان: عربستان؛ مهد اسلام یا مرکز لهو و لعب
تسنیم: جشنواره موسیقی ساوند استورم به میزبانی عربستان برای چهارمین سال پیاپی از سال ۲۰۱۹، کار خود را آغاز کرد.
سایت خبری سیانان در این باره نوشت: این جشنواره موسیقی یکی از بزرگترین و پر سر و صداترین جشنوارههای موسیقی در جهان است که حدود ۷۳۰ هزار نفر در سال گذشته از آن استقبال کردهاند.
این در حالی است که همزمان جشنواره Electric Daisy Carnival ـ که در شهر لاس وگاس آمریکا برگزار می شود و بزرگترین جشنواره موسیقی و رقص در آمریکای شمالی به حساب میآید ـ در سال جاری فقط حدود ۴۰۰ هزار شرکتکننده داشت.
در هر زمستان ظرف سه روز صدها هزار نفر از سراسر عربستان و کل خاورمیانه به محلی صحرایی در خارج از ریاض میروند تا شاهد برگزاری مهمترین فعالیت موسیقیایی غرب و جهان عرب باشند.
این شبکه آمریکایی از این که چنین مراسمی در کشوری که خود را مهد اسلام میداند، برگزار میشود، ابراز شگفتی کرده است آنهم در شرایطی که تنها شش سال قبل، این کشور برگزاری هرگونه کنسرتی را حرام میدانست.
این شبکه برگزاری چنین مراسم و برخی فعالیتهای موسیقیایی و هنری در این کشور را بخشی از اصلاحات بن سلمان، ولیعهد عربستان دانسته است.
به گزارش عرب نیوز عربستان سعودی، اکنون شاهد بیش از 64 میلیارد دلار سرمایهگذاری در زمینه تفریح و سرگرمی است که بخش زیادی از آن برای صنعت موسیقی زنده و آواز اختصاص داده شده است. این در حالی است که بالغ بر 3800 رویداد سرگرمی در کشور برگزار شده که بیش از 80 میلیون نفر در آن شرکت کردهاند.
برگزاری اینگونه جشنها با انتقادات فراوانی همراه بوده است و بسیاری این اقدام «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی را برای بهبود وجهه متزلزل خود در انظار بینالمللی میدانند.
بسیاری از کاربران سعودی خشم خود را از برگزاری چنین مراسمی ابراز کردند؛ چراکه این جشنواره آموزههای دینی و سنتهای آنها را نقض میکند، اما نکته عجیب این است که این جشنواره زیر نظر «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و دولت سعودی برگزار می شود».
سال گذشته، «جوی شیا» محقق سازمان دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد که هنرمندان شرکتکننده در کنسرت ساند استروم یا باید در مورد نقض حقوق بشر در عربستان سعودی صحبت کنند یا اصلاً در جشنواره شرکت نکنند.
@dolatedin
⭕️ریسونی، حماس و اخوان؛ انشقاق در اسلامگرایی سنی بر سر مسأله «ایران»
چندی پیش (۲۲ اکتبر) با بالا گرفتن انتقادهای اسلامگراهای اخوانی، به ویژه شاخه سوری آن، از جنبش حماس در عادیسازی روابط با دولت سوریه و دیدار رهبران جمعی از گروههای فلسطینی با بشار اسد در سوریه، احمد الریسونی، رئیس مستعفی الاتحاد العالمی لعلماء المسلمین، بیانیهای در دفاع از حماس و تصمیمات و سیاستهای آن نوشت که برای بسیاری از ناظران تازگی داشت.
گرچه پیش از این اجمالا تنشها میان ریسونی و اخوانیها به چشم آمده بود و با موضعگیری وی در مسأله صحرای غربی به اوج رسیده بود، اما بیانیه اخیر این عالم مراکشی نشان داد این اختلافها تا چه اندازه ریشهای و بنیادین بوده و هست.
ریسونی در این بیانیه به طور کامل از سیاست حماس در برقراری ارتباط با دولت سوریه و کمک و پشتیبانی گرفتن از ایران «شیعی»، حمایت میکند و از دولتهای عرب «سنی» که پشت مقاومت فلسطین را خالی کرده و بلکه حمایت از آنها را به عنوان «کمک به تروریسم» جرمانگاری کردهاند، به شدت انتقاد میکند.
وی به بهانهها و خردهگیریهای اخوانیها میتازد و تأکید میکند که فاصله گرفتن حماس از ایران، جز به نابودی حماس و آرمان آزادی فلسطین نمیانجامد.
این بیانیه مهم، گرچه رسانهای نشد و جز انتشار در سایت رسمی ریسونی، در هیچ خبرگزاری عربی بازتاب داده نشد، اما در مجامع اخوانی و به ویژه سوری با واکنشهای تندی روبرو شد.
مهمتر از این واکنشهای تند که تازگی نداشته و نشان میدهد دست کم شاخهای مهم از اخوانیها در آیندهای نزدیک جز دشمنی با ایران مسیری پیش روی خود نمیبینند، حمایت معقول و منصفانهای است که یک عالم اسلامگرای برجسته در اهل سنت از سیاستهای ایران در قبال فلسطین میکند.
چنین مینماید که مسأله «ایران» اسلامگرایی سنی را به انشقاقی مهم کشانده و ایران همچنان میتواند طیفی از اسلامگراهای سنی را در کنار خود ببیند که با وجود بحرانهای پیشآمده در روابط ایران و اسلامگرایان در یک دهه اخیر به ویژه در سوریه و یمن، همچنان میتوان به همکاری آنها در برخی پروژههای منطقهای امید داشت.
با توجه به اهمیت این بیانیه ریسونی، متن کامل ترجمه آن را در ادامه تقدیم میکنیم.
متن کامل ترجمه این بیانیه را اینجا بخوانید.
@dolatedin
⭕️ شاهرخ خان ستاره بالیوود با لباس احرام در مکه
پرشین وی: شاهرخخان ستاره مسلمان سینمای هند پس از پایان فیلمبرداری فیلم جدیدش با عنوان «Dunki» به کارگردانی «راجکومار هیرانی» در عربستان، به زیارت خانه خدا در شهر مکه رفت.
عربستان که از سال ۲۰۱۷ و پس از ۳۵ سال ممنوعیت، درهای سینماها را به روی مردم کشورش گشود به سرعت در حال جبران عقبماندگی خود در این حوزه است و همین حالا تبدیل به بزرگترین بازار سینمایی در خاورمیانه شده است.
افزایش سالنهای سینمایی، اکران آثار روز سینمای جهان، برپایی جشنواره فیلم دریای سرخ با حضور فیلمهای و سینماگران سرشناس جهان و ایجاد مشوق برای فیلمبرداری آثار سینمایی در خاک عربستان، از جمله برنامههای سعودیها برای تقویت سینما در این کشور عربی است.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕ ارائه پیشنویس قانون ممنوعیت فعالیت کلیسای ارتدوکس روسیه و نهادهای دینی ایران به رادای عالی اوکرای
⭕️تحلیلگران روسی از کلیسای ارتدکس می خواهند که زلنسکی را «دجال» اعلام کند
الجزیره: مجله آمریکایی «نیوزویک» گزارش داد تحلیلگران تلویزیون دولتی روسیه اخیراً پس از پیشنهاد مقامات کشور اوکراین مبنی بر ممنوعیت فعالیت گروههای مذهبی و کلیساهای وابسته به روسیه در اوکراین، بحث هایی را در مورد دجال بودن زلنسکی رئیس جمهور اوکراین مطرح کردهاند.
بنابر گزارش نیوزویک چند تن از تحلیلگران روسی در یک برنامه تلویزیونی، رئیس جمهور اوکراین را "شیطان" توصیف نمودند و او را به تلاش برای ریشه کن کردن کلیسای ارتدوکس متهم کردند.
زلنسکی - طی یک سخنرانی که عصر پنجشنبه گذشته (1 دسامبر) ایراد کرد - گفت: شورای امنیت ملی اوکراین از دولت خواسته است تا پیش نویس قانونی را آماده کند که فعالیت همه گروههای مذهبی وابسته به روسیه، از جمله کلیسای ارتدوکس اوکراین وابسته به کلیسای پاتریارک مسکو را ممنوع کند.
رئیس جمهور اوکراین در سخنرانی خود گفت که این قانون «فعالیت سازمان های مذهبی وابسته به مراکز نفوذ فدراسیون روسیه در اوکراین را غیرممکن می کند».
@dolatedin
⭕️هدیه "یهودی" هرتزوگ برای پادشاه بحرین
ایسنا: اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی در دیدار با حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین یک "مزوزا" از جنس نقره را به وی هدیه داد.
"مزوزا" یک طومار کوچک پوستی است که روی آن یک دعا نوشته شده و یکی از نمادهای مذهبی یهودیان است.
هرتزوک در این دیدار به زبان عربی حمد بن عیسی را "دوست" خود خطاب کرد و از وی به دلیل میزبانی از او در منامه تشکر کرد.
رئیس رژیم صهیونیستی در میان مخالفتهای شدید ملت بحرین یکشنبه به منامه سفر کرد و معترضان بحرینی با تظاهرات در مناطق مختلف این کشور همزمان با ورود رئیس رژیم صهیونیستی به منامه، پرچم رژیم صهیونیستی و تصویر اسحاق هرتزوگ را به آتش کشیدند.
@dolatedin
⭕️برگزاری مراسم طلب باران توسط یهودیان مراکش
هس پرس: روز شنبه(3 دسامبر) جامعه یهودیان مراکش در تمام کنیسههای این کشور، مراسم دعا جهت طلب باران را برگزار کردند.
در بیانیه شورای جوامع یهودی در مراکش آمده است که برپایی مراسم دعای طلب باران در راستای اجرای دستورات محمد ششم، پادشاه مراکش انجام شده است.
همچنین در بیست و نهم آبان ماه، به دستور محمد ششم، نماز باران در نمازخانهها و مساجد دانشگاههای مناطق مختلف پادشاهی مراکش اقامه شد.
@dolatedin