سلام واحترام
● امروز دوشنبه ۲۲دیماه ۹۹ از ساعت ۱۵ الی ۱۶:۱۵
زندگی به سبک سوره الرحمن
https://live.quranetratschool.net/ch/zendegi-arahman-agh-dr-ghofrani
#قطرات_بارانی_۱۶۶۴
با سلام و احترام به شما
پیشنهاد می کنم هر کجا در کلام بزرگان شیعه (یا در ترجمه احادیث) واژه « تأثیر » دیدید ، آن را به « زمینه » تعبیر کنید.
چون قطعا اکثر بزرگان شیعه هرگز معتقد به « جبر » نبوده و نیستند و « اشاعره » را (و روانشناس و جامعه شناس را) نفی کرده اند و این کلمه « تأثیر » یک غلط مصطلح است.
همسر بد، والدین بد، همسایه بد ، رفیق بد و ...... همگی « زمینه » غفلت و انحراف ما را فراهم می کنند.
(لطفا متن دوم آیه ۲۲۱ بقره و ترجمه بخش دوم آن را بعدا اینجا بنویسید. ممنون)
برای اینکه مسئله برایتان بهتر روشن شود و بپذیرید که بزرگان منظورشان سخن سخیف روانشناسان و جامعه شناسان که در کتابهای دانشگاهی به صراحت می گویند « انسان محصول وراثت است و محیط »، نیست اینکه:
اگر قرار باشد « عوامل بد » در غفلت و انحراف ما « مؤثر » باشند (و ما بالاجبار تحت تأثیر باشیم) پس هر گونه کار أنبیاء صلوات الله علیهم با جاهلان جاهلیت و هر گونه « تبلیغ » در بلاد کفر با افراد مسئله دار باید ممنوع و حرام می بود.
البته اگر این اعتراض را برای بعضی ها؟؟؟ مطرح کنید خواهند گفت: منظور ما از « تأثیر » ، « اجبار » نیست. یادتان باشد که بلافاصله بپرسید: پس منظورتان از « تأثیر » چیست؟
که اگر حتی بگویند: فقط چند درصد ، باز هم کلامشان غیر منطقی است.
حتی اگر یک درصد احتمال « تأثیر » قائل شوید یعنی از « اراده و اختیار » کم کرده اید و جبر را پذیرفته اید که خلاف صریح قرآن است.
لطفا چند آیه از قرآن بیابید که « اثر محیط و وراثت » را نفی می کنند.
🍃واژه: #تأثیر #زمینه
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۱۶۶۴ با سلام و احترام به شما پیشنهاد می کنم هر کجا در کلام بزرگان شیعه (یا در ترجمه
#قطرات_بارانی_۱۶۶۶
#پرسش
یعنی استاد مادر هیچ تاثیری نداره؟
#پاسخ
سلام و رحمت و برکات الهی بر شما.
یعنی « مادر » با اینکه « هیچ مسئولیتی » در قبال فرزند « نـــدارد » اما « بیشترین نقـــــش » را در رشد و هدایت فرزند دارد اما این مطلب مانع از « اختیار » فرزند نمی شود و او را « مجبور » نمی کند. (مانند جناب معاویه فرزند یزید ملعون که راه آباء و اجداد جنایتکارش و مادر فاسدش را دنبال نکرد.)
🍃واژه: #تأثیر #نقش
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۱۶۶۶ #پرسش یعنی استاد مادر هیچ تاثیری نداره؟ #پاسخ سلام و رحمت و برکات الهی بر ش
#قطرات_بارانی_۱۶۶۷
#پرسش
استاد من از علم روانشناسی و اینکه بر چه پایه هایی استوار است اطلاعی ندارم ولی مطمئنا آموزه هایی که به خصوص از دوران کودکی در ذهن افراد نقش بسته و تأثیر یا زمینه ای رو که در نوع رفتار افراد می ذاره نمی شه انکار کرد ، من کسانی رو دیدم که در دوره های آموزشی روانشناسی خیلی خوب یاد گرفتن این نقاط ضعف و اشتباهات رفتاریشون رو بشناسن و تصحیح کنن.
در یکی از صحبتهای شما که از نهج البلاغه نقل می کردید در خاطر دارم ،به این مضمون ، که فرمودید سخن درست را بگیرید حتی اگر از منافق باشد ، چه اشکالی داره در روانشناسی هم اونجایی که سخن درستی یا راهکارهای خوبی داده می شه، استفاده کرد؟
#پاسخ
درست می فرمائید: « تجربه » بالاتر از « علم » است.
و مسلمان مشتاق حتما از تجربیات منطقی دیگران بهره می برد.
اما باید توجه کنیم که:
اولا: « دشمنان انسان و انسانیت » و « منافقین » و « آنهایی که از پستان استکبار نوشیده اند » ، اگر « ده عبارت » به شما بگویند، ممکن است « نه مورد » آن درست باشد اما « یک مورد » مطلب دروغ و غلط و زهرآگین خود را در لابلای آن (خودآگاه یا ناخودآگاه) پنهان می کند و باعث غفلت و گمراهی می شود.
ثانیا: وقتی مسلمان به سالمترین و درست ترین و شیرین ترین و کاربردی ترین منابع یعنی « قرآن و کلام معصومین برگزیده خدا » دسترسی دارد، با کدام عقلش آنها را رها می کند و به چشمه آلوده رجوع می کند؟
ثالثا: لطفا بررسی بفرمائید و « نقش راهبردی و اصلی روانشناسان حرفه ای » را در « هالیوود » و « سازمان سیا » و « جنایتکارانه ترین مراکز ضد بشری استکباری » را در « کودتاهای رنگین » و حوادث دردناک جهانی بیابید و در اینجا اعلام کنید.
🍃واژه: #تجربه #علم
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۶۸
#پرسش
استاد میشه بفرمائید حجاب وستر وعفت به چه معناست؟
#پاسخ
*حجاب* هر چیزی است مثل: پرده و چادر، که *مانع از دیده شدن زیباییها یا زشتیهای پشت آن* میشود.
اما *ستر* هر چیزی است که مثل: کلاه ایمنی، لباس آتشنشانی، *مانع از ورود آسیبهای بیرونی* است.
پس *درِ هر خانه ای،* هم *حجاب* است (زیرا داخل خانه دیده نمی شود) و هم *ستر* است (زیرا از ورود افراد و حیوانات و حشرات جلوگیری می کند.)
اما *عفت* یعنی: *هیچ نیازی* در انسان، سببِ *ابراز غیر مجاز* او نشود.
پس انسانِ عفیف، حتی در *فقر و تنگدستی* هم *دزدی، گرانفروشی، احتکار، اختلاس، ربا و تکدّی* نمیکند و *دروغ* نمیگوید:
... يَحْسَبُهُمُ الْجاهِلُ أَغْنِياءَ *مِنَ التَّعَفُّفِ* تَعْرِفُهُمْ بِسيماهُمْ لا يَسْئَلُونَ النَّاسَ إِلْحافاً ... (بقره/۲۷۳)
... و نيازمندانى كه از شدّت عفت و خويشتندارى، ظاهربینان، آنان را توانگر مىپندارد. آنها را از سيمايشان مى شناسى. آنان با اصرار خفت بار، (چيزى) از مردم نمى خواهند.
*عفّت* یعنی: *فشارِ غرائز و نیاز به ازدواج* باشد اما هیچ رفتار *غیر مجازی* مثل: *خودإرضایی، چشمچرانی، هرزگی، گناه، ریا، تبرج، بدن نمایی، بدحجابی و زنا* نباشد:
*وَ لْيَسْتَعْفِفِ* الَّذينَ لايَجِدُونَ نِكاحاً حَتَّى يُغْنِيَهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ (نور/۳۳)
و باید آنهائی که (هنوز) « نکاح » برایشان فراهم نشده، عفت پیشه کنند تا خداوند آنها را با فضلش بی نیاز کند.
*عفت کلام* یعنی: *شخصیت والای انسان،* با *الفاظ زشت و غیر مجاز و دون شأن* او، *خدشه* پیدا نکند و *دهان* او با آن الفاظ زشت و غیرمجاز، *آلوده* نشود.
*عفّت* یعنی: *شخصیت آسمانی و متعالی زن* در هنگام حضور در اجتماع، تحت تأثیر *جمال ظاهری و اندام مادی* او قرار نگیرد.
*عفّت* یعنی: *التذاذ جنسی،* فقط *در خانه و خانواده و با همسر و محارم مشروع.* و دانشگاه و خیابان و اداره و بیمارستان و پارک و دریا، فقط برای: علم، تحقیق، كار، فعاليت اقتصادی، تولید و تفریح.
🍃واژه: #حجاب #ستر #عفت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۶۹
#پرسش
بسیاری از این آقایان که در دوران ستم شاهی کفن میپوشیدند..... مدعی احیای اسلام بودند هم اکنون... وقتی در جامعه.. چگونه میتوان آن جامعه را اسلامی نامید
#پاسخ
همانطور که هر آدم بزرگی از ابتدا بزرگ نبوده و دوران کودکی و رفتارهای کودکانه را پشت سر گذرانده تا بزرگ و کارآمد شود، مردم جوامع بشری هم باید بخواهند که دوران کودکی و خودخواهی را پشت سر بگذارند و بخواهند که *عاقل* باشند تا به *بلوغ* و *رشد* و *زندگی عاقلانه و مؤمنانه* برسند.
در طول تاریخ، *هیچ ملتی* حتی در زمان *أنبیاء و أولیاء الهی* صلوات الله علیهم تماما *مسلمان* و هیچ *کشوری* از ابتدا *اسلامی نبوده* و اسلامی *نشده* و بیش از چهار پنج سال اسلامی *نمانده* است.
أنبیاء الهی صلوات الله علیهم، *یک نفره* دعوت خود را شروع کردند و با *سعی و جهاد و صبر فراوان* توانستند بر تعداد *مؤمنان* بیفزایند اما هرگز و در هیچ دوره و زمانی (جز در زمان حضرت یونس علیه السلام) نتوانستند، *غافلین و متحجرین و منافقین* را از *خواب* بیدار و از *نفسانیت و جهالت* نجات دهند و همه را به *وظیفه شناسی و انجام تعهداتشان* هدایت کنند.
اما با عنایات الهی و به برکت تجدید بعثت رهبر کبیر انقلاب و مدیریت مقتدرانه دومین رهبر عاقل و مؤمن و صادق و مخلصمان و به برکت خون شهیدان بسیار والامقام و تلاش مخلصانه جوانان برومند و پاک و جهادگر، این *انقلاب* با شکوه توانسته است حتی با *مسئولین نالایق و خائن* و *روشنفکرهای نفوذی و رسانه های مزدور،* پرچم *عدالت خواهی* و *استکبارستیزی* و *حق طلبی* را بر افراشته نگهدارد و خود را با سرعت به *تعالیم و ارزشها و ملاکهای اسلامی* نزدیک و *تراز* کند.
این انقلاب اسلامی، بیش از چهل سال است که صبورانه توانسته در برابر تمام *قدرتهای استکباری جهان* و *منافقین داخلی* بایستد و به *أمنیت و اقتدار روزافزون* دست پیدا کند و بر خلاف دو قرن گذشته که بارها مورد *تهاجم و تحقیر و تقسیم* واقع شده بود، حتی یک وجب از خاکش را از دست ندهد و در تمام عرصه ها خود را از *قعر عقب ماندگی و وابستگی،* (که قادر به ساخت یک سوزن و دوش حمام نبود) به *قله های بالندگی* نزدیک کند.
فرمودید: *چگونه میتوان (با این همه مشکل و ایراد) این جامعه را اسلامی نامید؟*
قطعا در طول این چهل و دو سال، *حتی یک نفر* ادعای *اسلامی* بودن این جامعه را مطرح نکرده و در زمان ظهور آخرین حجت الهی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هم *به خاطر مختار بودن افراد بشر،* منافقین ریشه کن نمی شوند.
امروز تمام *افراد سالم* در سطح جهان می فهمند که *رهبر و حامیان صدیق و مؤمن* این *انقلاب،* برای *اسلامی شدن* آن و *زمینه سازی ظهور آخرین حجت الهی،* با تمام وجود تلاش می کنند و به *کوری چشم منافقین و خائنین فتنه انگیز،* هر روز و دائما از *الطاف و عنایات و نصرت الهی* هم برخوردار هستند.
🍃واژه: #انقلاب #اسلامی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۷۰
بانوی محترمی فرموده اند:
در یکی از صوتهای شما در باب ازدواج شنیدم که فرمودین « آقا تنها منزل مادرش نرود »
این مسئله برای من هم مهمه اما به دلیل نزدیکی منزلمان این مسئله پیش میاد و چند بار هم موجب ناراحتی شده چطور میتونم این مسئله رو مدیریت کنم ؟
به ایشان عرض شد:
باید از ابتدا پیشگیری می کردید.
اما الآن،
اولا: کمترین حساسیتی نشان ندهید بلکه بر عکس ایشان را تشویق کنید و اگر می توانید ایشان را « با ابراز اشتیاق نسبت به دیدن والدینشان» همراهی هم بکنید.
ثانیا: بحث موافق درمانی را در گروه یا در کانال تسبیح ۲ بیابید و بخوانید.
ثالثا: والدین ایشان را به دستور اسلام، « والدین سببی » خود بدانید و بپذیرید که آنها را باید مانند « محارم نسبی » خود، احترام کنید و دوست بدارید. زیرا « والدین سببی » حتی بعد از طلاق هم بر « عروس و داماد » محرم می مانند. پس شما فرزند آنهائید و آنها مانند والدین نسبی شما ممکن است هر ایرادی داشته باشند اما « واسطه دریافت رحمت الهی » برای شما هستند و « دعای خیر » آنها می تواند گرفتاریهای شما را در زمینه های مختلف برطرف کند.
پس امیدوارم بتوانید برای والدین نسبی و سببی خود در نمازتان و مناجات نیمه شبتان بسیار دعا کنید و به آنها « احسان » کنید. این محبت خداپسندانه شما إن شاء الله توجه و محبت همسر محترمتان را به والدین شما جلب می کند و فضای معطری برای خودتان و فرزندانتان پدید می آید.
لطفا بعدا موفقیت خود را در این زمینه برای گروه مطرح بفرمائید. ممنون.
🍃واژه: #والدین_سببی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۷۱
بانوی محترمی فرموده اند:
سالها از ازدواجم با شرایط خیلی خاصی می گذرد.
خانواده خودم به دلیل شرایط مالی و اعتقادی و..همسرم و شرایط تحصیلیم راضی نبودند
و خانواده همسر هم رفتارهای بد و تلافی جویانه به سبب مخالفت خانواده خودم
اما به لطف خدا زندگی خوبی داریم
تا اینکه خدا به ما دو تا دختر پشت هم عطا کرد... که الآن ۲ سال و نیم و ۴ ساله هستن
تقریبا یک ماه بعد از تولد دختر اولم، به صورت دوره ای همسرم قهر و ناراحتی و دلخوری پیش میاره و تنها دلیلی که دارند اینه که چرا به بچه ها رسیدگی نمیکنی..
ایشون بهترین پدری هستن که....
بنده هم واقعا اولویت اول زندگیم ایشون هستن و تمام تلاشمو...
علی ایحال واقعا بنده مستاصل هستم خصوصا در چند ماه اخیر که فاصله قهر و دلخوری هایش خیلی کمتر شده..
به ایشان عرض شد:
ماشاءالله به شما که ظاهرا خیلی با اراده و مومن و موفق هستید.
لطفا:
۱ـ همین نکات زیبایی که از بچه داری ایشان گفتید را بارها و بارها به خود ایشان هم بگوئید و ایشان را بسیار تحسین کنید و به مهربانی و فرزند دوستی ایشان غبطه بخورید و بگید داره حسودی من گُل می کنه.
تلاش کنید این محبت ایشان به بچه ها ریشه دارتر و عاقلانه تر و مؤمنانه تر شود و به تقویت « عقلانیت و مردانگی » ایشان منجر شود.
۲ـ حساسیتهای ایشان را کشف کنید و ببینید چه نوع رفتاری را از شما انتظار دارد تا با رعایت کردن آنها مانع دلخوری ایشان شوید.
۳ـ زود به زود از ایشان به بهانه ی هر چیزی مؤمنانه « عذرخواهی » کنید. (و احتمال بدهید که ایشان از جای دیگری دلخور و آزرده است و مسئله بچه ها فقط یک بهانه است. پس آن احتمال را کشف و برطرف کنید.»
۴ـ از یکسو بگوئید: هر چند که آیه ۲۳۳ بقره می فرماید بچه برای پدر به دنیا می آید اما باشه چشم چون شما دستور می فرمائید فرزندانتان را بیشتر مورد توجه قرار می دهم و نشان دهید که در حضور ایشان به آنها بیشتر رسیدگی و بازی می کنید.
اما از سوی دیگر (این گفتار ایشان را محک زدن خود تلقی کنید) و به ابراز ارادت خاص به ایشان اصرار داشته باشید و آن را «تکلیف شرعی و قانونی » خود بدانید.
امیدوارم با استعانت از خالق متعال و استمداد از مادر نازنینمان حضرت زهرای أطهر سلام الله علیها موفق و مؤید باشید.
🍃واژه: #قهر_همسر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۷۲
📌همراه با نظرات شما
سلام به همه ی دوستان
به نظرم رسید انصاف نیست که نگویم:
از وقتی که با استاد عزیزمان و کلاس ها و کتاب هاشون آشنا شدم،
به فضل خدا زندگیم شادتر شد.
همسرم نسبت به من مهربان تر شد،
دوتا دخترم با مشورت گرفتن ازخود استاد خوبمان و خوندن کتاب هاشون ازدواج خوبی داشتن، و من همیشه حضور استاد غفرانی رو تو زندگیم نعمت خوب خدا میدونم.
استاد عزیز از شما ممنونم
🍃واژه: #نظرات_شما
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۱۶۶۰ #پرسش استاد فرمودید که هر علاقه ای باعث توقف و اسارت انسانه، در مورد شهید فخری
#قطرات_بارانی_۱۶۷۳
#پرسش
ممنون از پاسخ تون استاد
بله درست میفرمایید....
بنابراین باید تلاش کنیم این نقص رو برطرف کنیم
اما سوال من راجع به *نفسِ عمل* این مدل انتخاب ها در رابطه با رشته تحصیلی بود
و میخواستم لطف کنید نظرتون رو راجع به این موضوع بفرمایید که یک انسان عاقل و مومن که انگیزه ی جهاد علمی داره بر چه اساس و اصولی باید رشته تحصیلی خودش رو انتخاب کنه؟
#پاسخ
چون هر مسلمان مؤمنی، *موظف* به *عمل مجاز* و *عمل صالح* است،
لذا اگر با *رضايت ولی خود* به *بسط علم و كاری بپردازيد كه در تقويت اقتدار نظام اسلامی، مفيد باشد،* و مانع *مأموريت اصلی* شما كه *ازدواج و جهادهمسرداری* است، نشود، ظاهرا مانعی ندارد.
🍃واژه: #تحصیل
@dr_ghofrani2