eitaa logo
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
1.1هزار دنبال‌کننده
17 عکس
102 ویدیو
175 فایل
دکتر محمد جعفر غفرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
۷۵ 🌾سلام و رحمت و برکات الهی بر أعضاء محترم گروه؛ بیائید همه با هم امروزمان را با این بیانات نورانی و شیرین مادر نازنیمنمان حضرت زهرای أطهر سلام الله علیها شروع کنیم تا از لحظات آن « عاقلانه تر و مؤمنانه تر » از دیروز بهره ببریم: اََللّهُمَّ إِنّی أَسْئَلُکَ قُوَةً فی عِبادَتِکَ وَ تَبَصُّرَاً فی کِتابِکَ وَ فَهْمَاً فِی حُکْمِکَ، اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ لاتَجْعَلِ الْقُرآنَ بِنا ماحِلاً و الصِّراطَ زائِلاً وَ مُحَمَّداً صَلّی اللهُ عَلیْهِ وَ آلِهِ عَنّا مُوَلِّیَاً. خدایا؛ از تو قدرتی میخواهم برای بندگیت و بصیرتی برای (فهم) قرآنت و فهمی برای (اطاعت) از احکامت. خدایا، تمام توجهت را برای محمد و خاندان محمد قرار ده. خدایا؛ به خاطر (کوردلی) و اعمال (خودخواهانه ی) ما، قرآن را برایمان خشک و بی حاصل قرار مده. و بر اثر رفتار (های جاهلانه) ما، ما را از صراط ملغزان و عنایتِ رسول أکرم صلی الله علیه و آله را از ما بر مگردان. (ماحل = خشک و بی حاصل، محال.)(به جای اینکه قرآن را مشعل هدایت و کتاب جامع زندگی و اقیانوسی بیکران از نعمتهای غیر قابل شمارش ببینم، آنرا کتابی کهنه و خشک و بی فایده و غیر کاربردی و تاریخ مصرف گذشته بپندارم.) 🍃واژه:
۷۶ 🌾با سلام و احترام و عرض صبح بخیر به تمام أعضاء محترم گروه. 🌴امروز سه شنبه است و طبق فرمایش حضرت صدیقة طاهره حضرت زهرا سلام الله علیها، باید در محضر خالق متعال، خودمان را به این موارد مهم محتاج ببینیم و بگوئیم: اَللّهُمَّ اجْعَلْ « غَفْلَةَ النّاسِ » لَنا ذِکْراً وَ اجْعَلْ « ذِکْرَهُمْ » لَنا شُکْــــــراً وَ اجْعَلْ « صالِحَ ما نَقُولُ بِاَلْسِنَتِنا »،« نِیّـــَةً » فِی قُلُوبِنا اَللّهُمَّ اِنَّ مَغْفِرَتَکَ اَوْسَعُ مِنْ ذُنُوبِنا وَ رَحْمَتَکَ اَرْجی عِنْدَنا مِنْ اَعْمالِنا. اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ وَفِّقْنا لِصالِحِ الْاَعْمالِ وَ الصَّوابِ مِنَ الْفِعالِ خدایا! غفلت مردم را (عاملِ) ذکر ما قرار بده. (وقتی مردم غافلند، ما بیدار باشیم.) خدایا ذکرِ مردم را (عاملِ) قدردانی ما قرار بده. (بیداری مردم، باعث شکر ما شود.) و « سخنان شایسته ای را که با زبانمان می گوئیم »،« نیت قلبی » ما (در انجام آنها) قرار ده. خدایا؛ آمرزشِ تو از گناهان ما بسیار گسترده تر است. و رحمت تو نزد ما از کارهای ما بسیار امیدبخش تر است. (پس) خدایا؛ تمام توجّه خود را برای محمّد و خاندانش قرار ده و ما را برای (انجام) بهترین رفتار و أعمال درست موفّق فرما. 🌾سپس باید در طول امروز، با « صد بار » ذکر « یا أرحم الراحمین »، این « فرصتهای بسیار گرانقدر الهی » را قدر بدانیم. 🍃واژه:
۷۷ 🌷چه تفاوتی بین قرآن مجید و کریم هست؟ 🌿کریم و مجید و مبین صفت های قرآن هستند و هیچ فرقی میان آنها نیست. 🌷منظور از دو سجده کامل ؟ چیست 🌿ارکان نماز عبارتند از : قیام ، نیت ، تکبیره الإحرام ، رکوع و « دو سجده » یعنی « دو سجده » با هم « یک رکن » محسوب می شوند. پس « تشهد » بعد از انجام دو سجده است. و اما اینکه چرا باید در هر رکعت « دو بار » سجده کرد و چرا بین آن دو « استغفار » و « توبه » کرد؟ حکایت از نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه مضاعفی داشت. حالا لطفا تحقیق کنید ببینید چرا پس از اولین سجده باید استغفار و توبه کرد و دوباره به سجده افتاد؟ 🍃واژه:
۷۸ 🌾با سلام و احترام به تمام أعضاء محترم گروه، 🌴امروز چهار شنبه است و طبق فرمایش حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، باید در محضر خالق متعال خودمان را به این سه مورد مهم محتاج ببینیم و بگوئیم: اَللّهُمَّ « احْرُسْنا » بِعَیْنِکَ الّتی لاتَنامُ وَ رُکْنِکَ الَّذی لایُرامُ وَ بِاَسْمائِکَ الْعِظامِ وَ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ « احْفَظْ » عَلَیْنا ما لَوْ حَفِظَهُ غَیْرُکَ ضاعَ وَ « اسْتُرْ » عَلَیْنا ما لَوْ سَتَرَهُ غَیْرُکَ شاعَ وَ اجْعَلْ کُلَّ ذلِکَ لَنا مِطْواعاً اِنَّکَ سَمیعُ الدُّعاءِ قَریبٌ مُجیبٌ خدایاإ با آن چشمی که نمی خوابد و آن نیرویی که مغلوب نمی شود و آن اسماء بزرگت ما را در حراست خودت قرار بده خدایا؛ تمام توجه خود را بر محمّد و خاندانش قرار ده. خدایا؛ برای ما حفظ کن آنچه را که اگر غیر تو بخواهد حفظش کند ضایع شود. و بپوشان بر ما آنچه را که اگر غیر تو بخواهد بپوشاند، آشکار شود. خدایا؛ این « حفظ » و « ستر » خود را برای ما عاملِ اطاعت خودت قرار ده. که تو هر تقاضایی را می‌شنوی و نزدیکی و إجابت کننده هستی. سپس با « صد بار » ذکر « یا حی یا قیوم »، لیاقتمان را برای اجابت این سه مورد افزایش دهیم. 🍃 واژه:
۷۹ 🌷 استاد ارجمند با سلام و احترام چون تفاوت بین مجادله و مباحثه خیلی برای من یا بعضی دوستان روشن نیست می خواستم کمی توضیح بفرمائید. 🌿سلام و رحمت و برکات الهی بر شما. « مباحثه »،» تلاشی است برای روشن تر شدن ابعاد « یک مسئله ». اما در مجادله (با دخالت ناقص و بی موقع یا نادرست و یا رعایت نکردن موازین تقوا توسط افراد)، ۱ـ دامنه مسئله بدون اینکه روشن تر شود، گسترده تر می شود. ۲ـ مسئله حالت « معمای پیچیده » پیدا می کند و أعضاء گروه را « خسته » و از پیگیری بحث منزجر می کند. ۳ـ بحث از سئوال اولیه به مسائل فرعی و دیگری منحرف می شود. ۴ـ دلخوری و کدورت خاطر بعضی از افراد حاضر در بحث را فراهم می آورد. ۵ـ « مجادله »، بحث را از « محاوره » و « محور اصلی » خارج می کند و جنبه شخصی به آن می دهد. ۶ـ در مجادله، « افراد در کنار »، ناخودآگاه، وارد « گود » می شوند و « کار میاندار » را سخت تر می کنند. (شاید بارها تجربه کرده ایم که « افراد میانجی »، به جای اینکه « دعوا و درگیری » را کاهش بدهند بیشتر باعثت گسترش آن می شوند.) ۷ـ به خاطر همین دخالتها و پاسخهای بی موقع و نادرست و ناقص و بحث افراد با یکدیگر، یک سئوال ساده مدتی است که گروه را درگیر و فرصت پاسخگویی را از من گرفته است. 🍃واژه:
۸۰ 🌾با سلام و احترام به تمام أعضاء گروه و تشکر از ابراز محبت شما. 🌴لطفا با خودداری از هر تعریف و تمجیدی اجازه بدهید که گروه فقط به « پرسشهای من و پاسخ شما » و « پرسشهای شما و پاسخ من » مشغول باشد و از طرح هر مطلب دیگری خودداری شود. 🌷به عنوان مثال: أعضاء گروه تحقیق کنند و ببینند: « أمر » کردن چه هنری است؟ و چه فرقی با « تحکم یا نصیحت یا دعوت یا تبلیغ و یا .... » دارد؟ و از میان مخلوقات « کدام فرد یا افرادی » بهتر و « مؤثرتر »، به دیگران « أمر » می کنند؟ ممنون. 🍃واژه:
۸۰/۲ 🌾قابل توجه آن أعضاء محترم گروه؛ 🌴لطفا مرا از تعجب درآورید و قانع بفرمائید: در حالی که (تمام یا) غالب مذهبی ها (و حتی بزرگان حوزه و دانشگاه)(و حتی مفسرین و لغت شناسان)، « هیچ تصور روشن و درستی از « أمـــر » ندارند یا ارائه نکرده اند، » و فرق آنرا با « تحکم و إجبار » به وضوح نمی دانند یا بیان نکرده اند، چرا این همه افراد (خصوصا خانم های مذهبی مدرک دار ازدواج نکرده)، « عاشق أمــــــر کردن » هستند؟ (و شوهر نداشته ی خود را می خواهند آدم کنند؟) چرا در میان بیش از شش هزار آیه قرآن، فقط آیه « وَ أْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلاةِ » را می بینند؟ و چرا از « نهی از منکر » فقط « بدحجابی » را می بینند؟ چرا (خصوصا بانون محترم) این آیه را ندیده اند که می فرماید: وَ كانَ يَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلاةِ وَ الزَّكـــــــاةِ ؟ و چرا تا کنون هیچ دیده و شنیده نشده که بانوی مؤمنی به شوهرش أمـــــر کند « مالیات » خود را بپرداز؟ آیا در تاریخ بشر احتمال دارد نمونه ای را بتوان پیدا کرد که بانویی مذهبی، شوهرش را به « پرداخت زکات و مالیات » فراخوانده باشد؟ (البته به پرداخت خمس، حساسیت غیر مجاز هست.) آیا مگر تعداد إقامه نماز با تعداد پرداخت زکات در قرآن برابر نیست؟ لطفا برای تصویرسازی درست از کلمه زیبای « أمر » تلاش کنید. 🍃واژه:
۸۰/۳ 🌷 استاد جسارتا کمی زیادی بد بین نشده اید؟ دیده‌ایم بانوانی را که به پرداخت مالیات امر کرده اند. 🌿بفرمائید: « لله الأمر » یعنی چه؟ و أمر چه فرقی با تحکم دارد؟ آن بانوانی را که دیده اید که به پرداخت مالیات أمر کرده اند آیا « مجاز » به این کار بوده اند؟ یا خیر؟ 🌴 پس لطفا این « موضوع » را به « مسئله خودتان » تبدیل کنید و به فرمایش اخیر حضرت آقا که فرمودند: « بسیج دانشجویی نهضت مسئله محوری را آغاز کرده »، بکوشید با تمام صاحب نظران پیرامونتان مطرح کنید و روشن کنید که « أمر » چه کار و هنری » است؟ آیا « اینکه باید أمر را بفهمیم »، خودش بهترین « أمر به معروف » نیست؟ 🌷استادگرامی اگر «ده» صلوات باعجل فرجهم بفرستیم «یک» راهنمایی میفرمایید ؟! 🌿لطفا به جای صلوات رشوه دادن، تلاش کنید روشن شود که: اولا: « أمر » برای مذهبی ها « روشن » نیست. ثانیا: اکثرا « تشنه » فهمیدن آن هم نیستند. به نظر شما در این همه * فرار مالیاتی * امروز مردها (که رقم بسیار بزرگی است)، آیا بانوان آنها هیچ نقش و سهمی دارند یا ندارند؟ آیا اینهمه * دلال * که با « درآمدهای بسیار زیاد »، از پرداخت مالیات می گریزند، بانوانشان خبر ندارند؟ آنهایی که خبر دارند چه می کنند؟ دو حالت بیشتر ندارد یا مخالفند یا موافق. اگر مخالفند دو دسته اند یا باهنرند یا بی هنر ولی این ها جزو بی هنرها و منفعل ها هستند که بلدنیستند شوهرانشان را سرعقل بیاورند. واگر موافقند، به حکم گزاره «زن شارژر شوهر است» دارند برای آتش جهنم هردونفرشان هیزم روی هیزم تل‌انبار می کنند! 🍃واژه:
۸۱ 🌾آهای اهالی محترم گروه.... با سلام و احترام و عرض صبح به خير به شما، 🌴امروز روز عزیز « جمعه » است، بیائید برویم مهمانی بهترین بنده خدا. امروز روزی است که با « ظهور انسانی سبز »، مردم به یک « اجتماع یکدل و هماهنگ و موحد » تبدیل می شوند. پس بیائید برای زمینه سازی « آن ظهور عالم تاب » به آن « انسان سبزی » که تمام مردم و تمام زمین را به شکوفایی و طراوت و بالندگی می رساند، امروز مهمان او که « چشم خدا » و « چشمه زندگی » است بشویم و به ایشان « سلام » کنیم: السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ فِى أَرْضِهِ ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَيْــــــنَ اللّٰهِ فِى خَلْقِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نُورَ اللّٰهِ الَّذِى يَهْتَدِى بِهِ الْمُهْتَدُونَ ، وَ يُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخائِفُ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْوَلِىُّ النَّاصِحُ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا سَفِينَةَ النَّجاةِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَيْــــــــنَ الْحَيَاةِ، السَّلامُ عَلَيْكَ، صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْكَ وَ عَلَىٰ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ، عَجَّلَ اللّٰهُ لَكَ مَا وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَ ظُهُورِ الْأَمْرِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مَوْلاىَ، أَنَا مَوْلاكَ عَارِفٌ بِأُولَاكَ وَ أُخْرَاكَ، أَتَقَرَّبُ إِلَى اللّٰهِ تَعَالَىٰ بِكَ وَ بِآلِ بَيْتِكَ، وَ أَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ وَ ظُهُورَ الْحَقِّ عَلَىٰ يَدَيْكَ؛ سلام بر تو ای حجّت خدا در زمینش، سلام بر تو ای دیده خدا در میان مخلوقاتش، سلام بر تو ای نور خدا که ره‌جویان به آن نور ره می‌یابند و به آن نور از مؤمنان اندوه و غم زدوده می‌شود، سلام بر تو ای پاک‌نهاد و ای هراسان از آشوب دوران، سلام بر تو ای همراه خیرخواه، سلام بر تو ای کشتی نجات، سلام بر تو ای چشمه حیات، سلام بر تو، توجه خدا بر تو و بر خاندان پاکیزه و پاکت، سلام بر تو، خدا در تحقق وعده‌ای که به تو داده از نصرت و ظهور امرت شتاب فرماید، سلام بر تو ای مولای من، من دل‌بسته تو و آگاه به شأن دنیا و آخرت توأم و به دوستی تو و خاندانت به‌ سوی خدا تقرّب می‌جویم و ظهور تو و ظهور حق را به دست تو انتظار می‌کشم؛ وَ أَسْأَلُ اللّٰهَ أَنْ يُصَلِّىَ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ أَنْ يَجْعَلَنِى مِنَ الْمُنْتَظِرِينَ لَكَ وَ التَّابِعِينَ وَ النَّاصِرِينَ لَكَ عَلَىٰ أَعْدائِكَ، وَ الْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْكَ فِى جُمْلَةِ أَوْلِيَائِكَ. يَا مَوْلاىَ يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ، صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْكَ وَ عَلَىٰ آلِ بَيْتِكَ، هٰذَا يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَ هُوَ يَوْمُكَ الْمُتَوَقَّعُ فِيهِ ظُهُورُكَ، وَ الْفَرَجُ فِيهِ لِلْمُؤْمِنِينَ عَلَىٰ يَدَيْكَ، وَ قَتْلُ الْكافِرِينَ بِسَيْفِكَ، وَ أَنَا يَا مَوْلاىَ فِيهِ ضَيْفُكَ وَ جَارُكَ، وَ أَنْتَ يَا مَوْلاىَ كَرِيمٌ مِنْ أَوْلادِ الْكِرَامِ وَ مَأْمُورٌ بِالضِّيافَةِ وَ الْإِجَارَةِ، فَأَضِفْنِى وَ أَجِرْنِى صَلَوَاتُ اللّٰهِ عَلَيْكَ وَ عَلَىٰ أَهْلِ بَيْتِكَ الطَّاهِرِينَ. و از خدا می‌خواهم توجهش را بر محمّد و خاندان محمّد قرار دهد و مرا از منتظران و پیروان و یاوران تو در برابر دشمنانت و از شهدای در آستانت در شمار شیفتگانت قرار دهد، ای سرور من، ای صاحب زمان، درودهای خدا بر تو و بر خاندانت، امروز روز جمعه و روز توست، روزی که ظهورت و گشایش کار اهل ایمان به دستت در آن روز و کشتن کافران به سلاحت امید می‌رود و من ای آقای من در این روز میهمان و پناهنده به توأم و تو ای مولای من بزرگواری از فرزندان بزرگواران و از سوی خدا به پذیرایی و پناه‌دهی مأموری، پس مرا پذیرا باش و پناه ده، درودهای خدا بر تو و خاندان پاکیزه‌ات. و برای اینکه امروز یادمان باشد که « مهمان آخرین حجت الهی » هستیم، با « صد بار صلوات » خودمان را لایق توجه پر برکت ایشان قرار می دهیم. 🍃واژه:
۸۰/۴ 🌾امروز « مهمان ولــــی أمــــر » عجل الله تعالی فرجه الشریف هستیم. إن شاء الله تعالی آن بهترین خلق خدا، ما و شما را آنقدر لایق و قابل و مستحق ببینند که « مفهوم أمر » را به ما بفهمانند. 🍃واژه: امر