#قطرات_بارانی_۸۷۹
#ادامه_قطرات_بارانی_۸۵۹
#پرسش
شاید به اینخاطر باشه که وقتی پسرها ازدواج میکنن از خواهرشون غافل میشن و وظایفی که دارن روانجام نمیدن وبه نوعی افراط تفریط میکنن وباعث میشه بین زن برادر و خواهرشوهر مسایلی پبش بیاد اونوقت خواهرهاشون خواهر شوهرگری میکنن!!!
#پاسخ
تمام *اختلافات* مردم و *خواهر شوهرها و زن برادرها،* فقط به خاطر *عینک خاص* و *زاویه نگاه* آنهاست.
اگر همه با عینک *عقل و وحی* و از *زاویه حق* به مسائل نگاه کنند (با اینکه جناب سلمان و مقداد و ابوذر ... مثل هم نمی شوند،) هرگز با هم *تضاد و عداوت* پیدا نمی کنند و با هم *درگیر* نمی شوند.
🍃واژه: #اختلافات #زاویه_نگاه
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۸۰
#ادامه_قطرات_بارانی_۸۶۵
#پرسش
چرا فرمودن *معراج* !؟
چطور میشه از دامن آسیه سلام الله ،،فرعون حتی به آسمان اول هم نرسید!؟
#پاسخ
*معراج* یعنی *نردبان*
از منظر قرآن، *زن و شوهر* (و تمام عناصر جهان)، *نردبان یکدیگرند* و تمام افراد بشر *در حال مسابقه و آزمایش* هستند.
مسابقه اینست: *کدام فرد* (کدام زن یا شوهر یا فرزند یا ...) می تواند از نزدبان دیگران، *خودش* را به بالا بکشد.
حضرت آسیه سلام الله علیها با اعتقاد به *ربوبیت الهی* توانست با *نردبان فرعون،* خودش را به *بیتی عند الله در بهشت* برساند، اما فرعون با توهم *ارباب بودن* خودش را با *نردبان جناب آسیه* به *جهنم* رساند.
#قطرات_بارانی_۸۸۱
#ادامه_قطرات_بارانی_۸۷۲
📌همراه با نظرات شما
این چند خط در نقد آن نوشته شماست و با این باور که «خدا می بیند و می شنود» پس در قضاوت ها باید آرام و متین پیش رفت.
فکر کنم آن دوست شما در خصوص تربیت کودک سخن نادرستی نگفته.
خوب بود دو کلمه مسئولیت و تربیت را در آغاز می شکافتید. مسئولیت به معنی تکلیف است. تکلیفی که حق داران در رابطه با آن از شما سئوال خواهند کرد. تربیت بر خلاف آنچه فرمودید از فرنگ برگشته ها بشما تحمیل نکرده اند، این واژه ریشه عمیق در فرنگ ما دارد. سعدی عليه الرحمة می فرماید : «تربیت» نا اهل را چون گردکان(گردو) بر گنبد است. حافظ اشاره عمیق به این واژه دارد
مساله بعدی برداشت عمومی از واژه تربیت است. تربیت یعنی از نقطه تولید نطفه تا بلوغ، هر آن کاری که لازم است برای رسیدن روح و جسم کودک به مرحله بلوغ از سوی مادر و پدر انجام گیرد( در حد وسع) . البته تربیت تا پایان عمرِ مربی و متربی موضوعیت دارد.
مساله بعدی: ملاحظه بفرمایید؛ کلمه «مسئولیت» در ساحت فقه، اخلاق، حقوق کاربرد های مختلفی دارد. مراتب مسئولیت هم در هرکدام فرق می کند. اگر یک مادر به دلیل همین فرمایش شما، از شیردادن و بزرگ کردن بچه خودداری و آنرا به پرورشگاه تحویل دهد شما قضاوتتان در مورد او چیست. اگر این مادر بدلیل بی مسئولیتی، بدرستی از بچه اش مراقبت نکند و بچه بیمار و یا بمیرد قضاوت شما در مورد او چیست؟(برخلاف فرمایش شما در تمام دنیا مجازات سخت می شود)
اون دوست شما فکر کنم به این سخن شما نقد داشته که چرا مادر را در پرورش و به بلوغ رساندن فرزند بی مسئولیت می دانید.
...... البته قضاوت بنده این است که مادران در تربیت فرزندان خود و نگهداری آنها بزرگترین مسئولیت های این جهانی و آن جهانی را دارند. این را عقل می گوید استاد. البته این اصرار شما بر بی مسئولیت کردن مادران نسبت به تربیت فرزندان نگران کننده است.
می فرمایید و اشاره دارید به نقش غير مستقيم مادر در رشد و هدایت و.....
🍃واژه: #تربیت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۸۲
#ادامه_قطرات_بارانی_۸۸۱
📌همراه با نظرات استاد
از توجه و دلسوزی مؤمنانه شما سپاسگزارم.
معمولا *پاسخ های* من، *شماره گذاری* شده اند تا اگر أعضاء محترم گروه، نکته و ابهام و شرحی را برای هر یک از موارد لازم دیدند با ذکر شماره آن مطلب، به طور دقیق مطالب خود را مطرح کنند.
اما به هر دلیل شما سرور عزیز به مواردی که در آن پاسخنامه عرض شده بود، توجه نکردید لذا اعتراضتان مشخص نیست به خاطر چیست. زیرا از *تربیت* شروع و بدون هیچ توضیحی به *هدایت* ختم کرده اید.
پس یکبار دیگر توجه شما سرور عزیز را به آن موارد جلب می کنم و تقاضا دارم هر مورد را مستقلا نقد بفرمائید.
در شماره ۲: *ضرورت واژه شناسی* و *فقدان* آن در حوزه و دانشگاه به خاطر *دو توجیه غلط* عرض شد.
و اینکه من به *رعایت حرمت هر واژه* ، خودم را متعهد می بینم. (و این تعریف نبود ـ که مجازات بخواهد ـ بلکه برای توجه مخاطبین بود به اینکه بدانند از نظر من هر بحثی بدون روشن شدن واژه های آن، کاری بی فایده و آب در هاون کوبیدن است.)
در شماره ۳: جمله ای از من *نقل و مبنای اعتراض* قرار گرفته بود که سخن من نبود و آن عزیز بزرگوار به این اشتباه خود توجه نکرد.
در شماره ۴: عرض شد که (قبل از فردوسی و حافظ ...) کلمه *تربیت* در قرآن (و برخی از روایات) آمده پس عرض نکردم در زمان قاجار این کلمه خلق شده است.
در شماره ۵: عرض شد که مادر *بیشترین نقش* را در *رشد و هدایت* فرزند دارد که نمی دانم چرا آنرا ندیدید.
۶ـ اینکه *تمام کشورها* مادر را *مسئول* فرزند نمی دانند بهترین دلیل بر *عقلانی* بودن مطلب است که نمی دانم چرا به این نکته مهم هم توجه نکردید و با طرح مسئله *ساحتها* چه چیزی را *رد* کردید؟
۷ـ اینکه هیچ آیه و روایتی، مادر را *مسئول مستقیم فرزند* معرفی نکرده، تقصیر بنده نیست که شما اعتراض کرده اید: « این چه فرمایشی است می فرمایید. »
و شما به جای اینکه در رد ادعای من، *دلیل عقلی یا قرآنی و روایی* بیاورید از *ساحتهایی* سخن گفته اید که مربوط به تقسیم بندیهای دانشگاهی است و *قرآنی نیست* و اصلا ربطی به *مسئولیت مادر* ندارد.
۸ـ تمام حساسیت و اعتراض شما بر مبنای ترجمه ای بود که برای واژه *تربیت* فرمودید که ظاهرا آن هم *غیر مستند* و *مغایر* با تعریفی است که سالها من در مراکز تربیت معلم و دانشگاه ملزم به تدریس آن بودم و اکنون در *کتابهای روانشناسی دانشگاهی* تدریس می شود.
ضمنا معنای این دو واژه *تربیت و مسئولیت* قبلا در این گروه مطرح شده است.
در پایان مجددا از عنایت و دلسوزی شما متشکرم و امیدوارم این حساسیت مرا بر روی واژه ها به بزرگواری خود ببخشید و توجه داشته باشید که از ابتدا قرار ما این بوده که مطالب این گروه را فقط بر مبنای قرآن بررسی کنیم. منتظر نقد قرآنی و دقیق تر شما و سایر أعضاء محترم گروه هستم
🍃واژه: #واژه #تربیت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۸۳
#ادامه_قطرات_بارانی_۸۸۲
📌همراه با نظرات شما/۱
آخه در پیامی استاد فرمودند:
یعنی هیچ شوهر و مسئولی حق ندارد به مادری بگوید: *چرا به بچه شیر ندادی؟* یا *چرا برای بچه چنین و چنان نکردی؟* ...
پس چه کسی مسئول این کارهای مراقبت و نگهداری بچه باید باشه؟
📌همراه با نظرات شما/۲
سلام دوستان، بله شوهر حق ندارد زن را مجبور کند. خب، شوهر آیا وظیفه امر بمعروف را دارد یا ندارد؟بله دارد. شوهر موظف است امر به معروف کند. خب مرحله بعد:
ببینید می فرماید «امر» به معروف. خب شوهر امر به معروف کرد و به مادر گفت به بچه مان شیر بده، و این مقدمه یک تکلیف است. یعنی «عمل به معروف» . یعنی مادر موظف است به معروف عمل کند
📌همراه با نظرات استاد
عزیز بزرگوار؛ ۱- *امر* به معنی *تحکم* نیست. ۲- امر به معروف، ربطی به *مسئول* بودن مادر در قبال فرزند ندارد.
🍃واژه: #مسئول
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۸۴
#ادامه_قطرات_بارانی_۸۷۷
📌همراه با نظرات شما
هر انسانی برای انجام تکالیف خاصی به این دنیا آورده شده؛ چه بسا می شود خود مكلّف باختيار خود از روی فراموشی(اِن نسینا) یا سهلانگاری ( اَواَخطأنا)، یا شهوت (كَثْرَةِ شَهَواتى)، یا ... آنچه بر او تكليف نشده را بر خود تحمیل کرده، درنتیجه دچار عقوبتی شود که طاقت آن را نخواهد داشت. پس شاید، در آیه ۲۸۶ سوره بقره، پناه به خدا میبریم از عقوبت طاقت فرسای تکالیفی غیرعقلانیایی که خود برای خود میتراشیم؛ مانند گوساله سامری و برجام.
« َلا تُعاجِلْنى بِالْعُقُوبَةِ عَلى ما عَمِلْتُهُ فى خَلَواتى مِنْ سُوءِ فِعْلى وَ اِسائَتى وَ دَوامِ تَفْريطى وَ جَهالَتى وَ وَ غَفْلَتى»
📌همراه با نظرات استاد
سلام و صلوات و برکات الهی بر شما و بر پاسخ منطقی و زیبای شما.
🍃واژه: #حمد #بقره_۲۸۶
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۸۵
💥با سلام و صلوات و برکات الهی بر شما أعضاء محترم گروه *جوانان مهدوی* و *والدین امانتدار.*
امروز روز *جمعه* و روزی است که إن شاء الله تعالی به زودی با *ظهور آخرین حجت الهی* عجل الله تعالی فرجه الشریف، غالب افراد بشر، *عاقلانه و مؤمنانه، متحول* می شوند و *جمـــع* افراد بشر، به *اجتـــماعی مهربان و همفکر و همدل و همراه* تبدیل می شوند.
برای اینکه ما و شما هم إن شاء الله تعالی در *زمینه سازی* چنین *تحول جهانی* ، سهیم و در رکاب آن *منجی* بشریت، حضور مفید و مقبولی داشته باشیم،
*دعای مادر نازنینمان* حضرت زهرای أطهر سلام الله علیها در *روز جمعه* را با هم بخوانیم و خوب بفهمیم و بر *تحول* خودمان بیفزائیم:
*اَللّهُمَّ اجْعَلْنا:* ((خدایا؛ ما را از آنهایی قرار ده که:)
۱ـ *مِنْ أَقْرَبِ مَنْ تَقَرَّبَ إِلَیْکَ،*
(بیش از همه به تو نزدیکی جسته اند،)
۲ـ *وَ أَوْجَهِ مَنْ تَوَجَّهَ إِلَیْکَ،*
(و از آنان که بیش از همه روی به سوی تو دارند،)
۳ـ *وَ أَنْجَحِ مَنْ سَأَلَکَ وَ تَضَرَّعَ إِلَیْکَ.*
(و از آنان که درخواستشان روا شده و به نزدت تضرع کرده،)
*اَللّهُمَّ اجْعَلْنا مِمَّنْ:* (خدایا؛ ما را از آنانی قرار ده که:)
۴ـ *کَأَنَّهُ یَراکَ إِلی یَوْمِ الْقِیامَةِ الَّذی فِیهِ یَلْقاکَ،*
(گویی تو را می بینند تا قیامتی که در آن، تو را ملاقات می کنند،)
۵ـ *وَ لا تَمُتْنا إِلاّ عَلی رِضاکَ.*
(و ما را نمیران مگر پس از دستیابی بر رضایت خودت.)
*اَللّهُمَّ وَ اجْعَلْنا مِمَّنْ:* (خدایا؛ ما را از آنهایی قرار ده که:)
۶ـ *أَخْلَصَ لَکَ بِعَمَلِهِ*
( با عمل خود، اخلاص به پیشگاهت آورده اند،)
۷ـ *وَ أَحَبَّکَ فی جَمِیعِ خَلْقِکَ.*
(و در میان همه خلق و آفریدگانت، فقط تو را دوست دارند.)
*اَللّهُمَّ:* (خدایا؛)
۸ـ *صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ،*
(تمام توجه خود را برای محمد و خاندان محمد قرار ده.)
۹ـ *وَ اغْفِرْ لَنا مَغْفِرَةً جَزْمَاً حَتْماً، لا نَقْتَرِفُ بَعْدَها ذَنْباً، وَ لا نَکْتَسِبُ خَطیئَةً وَ لا إِثْمَاً*
(و ما را بیامرز با آمرزشی قطعی و حتمی که پس از آن گناهی مرتکب نشویم و خطا و جرمی انجام ندهیم.)
*اَللّهُمَّ؛* (خدایا؛)
۱۰ـ *صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، صَلاةً نامِیَةً دَائِمَةً زاکِیَةً مُتَتابِعَةً مُتَواصِلَةً مُتَرادِفَةً*
(تمام توجه خود را برای محمد و خاندان محمد قرار ده، توجهی که (وساطت و فیض رحمتت آنان) همواره فزونی یابد و دائمی و پاک و بسیار و بی فاصله و پی در پی باشد.)
*بِرَحْمَتِکَ یا أَرْحَمَ الرّاحِمین.*
(به خاطر فرصت دهندگیت، ای فرصت دهنده ترین فرصت دهندگان.)
🍃واژه: #جمعه #آخرین_حجت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۸۶
💥ا*آیا«عشق» و «ازدواج» نیاز به «حرف» و «آموزش» دارند؟*
🔅اولاً عشق یک احساس نیست، بلکه *آموختنی* است و احتیاج به آموزش و آموختن دارد. ازدواج هم احتیاج به کلاس،کتاب و مطالعه دارد.
🔅نکته دوم اینکه میزان بالای قهر و دعوا و برخورد و نزاع و اختلافات و انحرافات و طلاقهای موجود میان زن و شوهرها این توجه را باید برای ما به وجود بیاورد که *آگاهانه* به این کار اقدام کنیم.
🔅نکته دیگر اینکه برخی می گویند این مباحث در گذشته نبوده، چطور قدیم ها پدرومادرهای ما که آموزش نمی دیدند، کتاب نمی خواندند و سواد نداشتند، ازدواج های خوبی داشتند؟
*به نظر میرسد که در گذشته همه ابعاد وجودی افراد به تجلی در نمی آمد.*
🔅 خانواده های موفق در طول تاریخ بسیاراندک بودند. *قرآن تعداد کمی از خانواده ها را «اهل بیت» نامید و بقیه نتوانستند اهل بیت درست کنند.* مثلا حضرت نوح علیهالسلام همسرشان مشکل داشت، یا آسیه، شوهرش مشکل داشت، بعضی پسرشان و بعضی دخترشان مشکل داشتند.خانه ای نداشتیم که اهل البیت باشند؛شوهر«علی»، همسر«زهرای اطهر»، پسران «حسنین»، و دختران «زینبین»، باشند.همه اهل علم، همه اهل فهم، همه اهل شعور، همه اهل عشق و زنده به عشق.
🍃واژه: #ازدواج_چرا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۸۷
#ادامه_قطرات_بارانی_۸۸۲
#پرسش
از مورد ۵ پاسخی که در جواب جناب ....فرمودید سوالی برای بنده پیش اومد. اینکه چرا خداوند مسئولیت رشد و هدایت فرزند رو به کسی که بیشترین نقش رو در این زمینه داره نداده و به مرد که نقش کمتری داره و میتونه داشته باشه داده؟ و کسی که نقش کمتری داره بازخواست میشه؟
#پاسخ
لطفا خود شما و سایر أعضاء محترم گروه بیاندیشید و ببینید:
*چه حکمت زیبایی* در اینست که خداوند *غذای حیاتی هر فرزندی* را به *مادر آن فرزند* می سپارد اما صریحا به او می فرماید: *اگر نخواستی ـ بدون هیچ بازخواست و مؤاخذه ای ـ می توانی فرزند شوهرت را شیر ندهی* و یا *اجرت* آن را بخواهی؟
🍃واژه: #هدایت_فرزند
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۸۸
#پرسش
اینکه همه ی انسانها یک تکلیف دارند یا هر انسانی یک تکلیف دارد؟
و اگر تکلیف خاصی است, جز بندگی نیست؟
#پاسخ
تمام *جن و إنس* باید افتخار *عبد الله* بودن را بفهمند و کاری جز *عبادت و بندگی* انجام ندهند.
اما از آنجا که *توانایی ها و استعدادها و شرائط و إقتضائات* هر فردی، *منحصر به فرد* است لذا *نقش و مأموریت و تکلیف* هر فرد، *منحصر به خود اوست.*
مثلا: وقتی مردم یک کشور مورد *تهاجم دشمن* قرار می گیرند *همه آنها موظف و مکلف به دفاع* هستند اما *دفاع و جهاد* ، *کارهای متنوع و زیادی* دارد که *توسط رهبران و فرماندهان* میان *افراد جامعه* ، تقسیم می شود و *هر فرد* باید همان *تکلیف* خودش را انجام دهد.
در جنگ *اُحد* فقط چند *دیده بان* از دستور تخلف کردند و باعث آن شکست عظیم شدند.
🍃واژه: #عبدالله #تکلیف
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۸۹
#ادامه_قطرات_بارانی_۸۸۷
💥سلام و رحمت الهی بر تمام أعضاء محترم گروه؛
خواهش کردم بیاندیشید و ببینید:
*چه حکمت زیبایی در اینست که خداوند غذای حیاتی هر فرزندی را به مادر آن فرزند می سپارد اما می فرماید: اگر مادر نخواست ـ بدون هیچ بازخواست و مؤاخذه ای ـ می تواند فرزندشوهرش را شیر ندهد و یا اجرت آن را بخواهد.؟
ضمن تشکر فراوان از اظهار نظر شما عزیزان.
خداوند در آیه ۲۳۳ سوره بقره، ابتدا *دو بار* می فرماید: *فرزند، برای پدر به دنیا می آید* = « وَ عَلَى *الْمَوْلُودِ لَــهُ* » و سپس مسئله: *شیر ندادن و دایه و أجر* را مطرح می فرماید.
به نظر می رسد حکمت این نکته در اینست که خداوند می داند که *زن* را چقدر فهیم و مهربان و بزرگوار آفریده و یقین دارد که *هیچ مادر سالمی* (حتی با تمسک به این آیه)، فرزندش را از شیر خود محروم نمی کند،
لذا با بیان *موظف نبودن مادر به شیر دادن* می خواهد زنان برای شوهرانشان، اولا: *محترم* باشند و ثانیا: خداوند انتظار دارد و از شوهران می خواهد تا از همسرانشان به خاطر هر قطره شیری که *فرزند آنها* می دهند، *متشکر* باشند.
اما مادران، این شیردادن به *فرزندان تحت ولایت شوهرانشان* را چنان بزرگوارانه و با عشق انجام می دهند که متأسفانه غالب شوهران، این کار را *وظیفه مادر* می پندارند و به زنانشان، احترام که نمی گذارند و از آنان متشکر که نیستند هیچ بلکه *طلبکار* هم هستند.
🍃واژه: #شیر_دادن_فرزند
#بقره_۲۳۳
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۹۰
💥*عشق و ازدواج*
🔅برای برخی روشن نیست که آیا پیدایش عشق، مربوط به قبل از ازدواج است یا بعد از ازدواج؟ پیدایش عشق قبل از یافتن معشوق است، یا بعد از یافتن معشوق؟ برای مردها و زنها روشن نیست که معشوق را باید در بیرون جست یا درون؟اصلا معشوق کیست؟عاشق کیست؟عشق چیست؟آیا عشق در معشوق است؟آیامعشوق عشق را درما به فوران در می آورد؟آیا ازدواج یک داد و ستد و معامله است؟آیا معشوق و محبوب عشق را به ما میدهد؟آیا عشق است که عاشق را به سوی معشوق ، میکشد؟فرق عشق با هوس چیست؟
....
🔅آیا عشق موقتی است، زمان برمیدارد،یا عشق آن است که پایه دار و همیشگی باشد؟آیا عشق آن است که اولش آتشین باشد و بعد از یک مدت فروکش کند؟
*به دلیل عدم وجود بحث های نظری، ما از کلمه عشق و مفهوم عشق، تصویر روشنی در ذهن مان نداریم و نمیدانیم «عشق آموختنی» است. نمیدانیم که برای ازدواج باید کلاس رفت، کتاب خواند، دوره دید، بحث نظری کرد و «حتی عملی اش را تا حدودی باید با محارم تمرین کرد.»*
تا این مراحل انجام نشود، نمیشود به یک ازدواج سالم و زیبا دست یافت.
🍃واژه: #عشق #ازدواج
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۹۱
#پرسش
استاد بزرگوار چه طور میشود ذهنیت منفی فرزندان مثبت شود؟
مثلا کودکی که به او هزار محبت میشود چشم به روی محبت ها میبندد و فقط با چشم گریان نقص ها را بیان میکند؟
#پاسخ
سلام و رحمت الهی بر شما.
« ذهنِ » انسان، محل « بایگانی » تمام اطلاعات و خاطرات « گذشته » است پس ذاتا « بد » نیست.
اما اگر خانواده (و خصوصا مادر) زمینه « ذاکـر » و « با حـال » شدن فرزند را فراهم نکنند و او به « تفکر و تعقل » نرسد و بالغ نشود، در طفولیت و طلبکاری در جا می زند و هرگز « شاکــر » نمی شود و تمام نگاهش در « گذشته » متوقف می ماند و دائما به مرور خاطرات و حوادث گذشته می پردازد و با مقایسه کردن و تأسف خوردن و اعتراض کردن ..... عمرش را تلف می کند.
از نقش های مهم و ارزشمندی که « مادران » باید در خانواده آنرا ایفاء کنند « قدردان و شاکر » بودن است.
مادر باید به هر بهانه ای « محبت » والدین و بستگان و همسر و فرزندانش را دائما مرور کند تا فرزندان هم آن را غیر مستقیم بیاموزند.
🍃واژه: #ذهنیت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۹۲
#پرسش
در قبال این مطلبی که توی پاراگراف آخر فرمودین آیا خانوم هیچ وظیفه ای داره که آقا رو به این مسئله هدایت بکنه یا نه همون شیر دادن خودش رو برا رضایت خدا انجام بده فقط چون همانطور که شما فرمودید خیلی از آقایان به این نکته توجه ندارند و حتی اگر خدای نکرده در آینده بچه به راه خلاف بره میگن از شیر تو بوده و نکته دیگه خیلی از آقایون با وجود تمکن مالی که دارند مواد مورد نیاز برای تکمیل شیر مادر و آسیب نرسیدن به مادر را فراهم نمی کند مثل شیر میوه و غیره
#پاسخ
وقتی دو نفر برای صرف ناهار یا شام *مهمان* شما هستند یک نفرشان زیاد می خورد و کمتر تشکر می کند و یک نفر کم می خورد و خیلی تشکر می کند، شما به کدامیک بیشتر تعارف می کنید؟
شما دو فرزند دارید، برای یکی از آنها، *هر چه می خرید و به او هدیه می دهید،* از آن *ایراد* می گیرد و *غر* می زند و *شأن* خود را بالاتر از آن می داند و می گوید *وظیفه* شما بوده و خیلی زود آن لطف شما را فراموش می کند.
فرزند دوم، *هر چه می خرید و به او هدیه می دهید،* شما را می بوسد و بارها از لطف شما تشکر می کند و از آن چیز به خوبی استفاده می کند.
*رغبت* شما برای خرید و هدیه چیزهای *بهتر و بیشتر،* برای کدامیک از آن دو بیشتر است؟
میزان *نفقه* و *تأمین رفاه خانواده* توسط شوهران، به میزان *دلبری و دلربایی و تشکر* و *هنر زن بودن* و *شیرین زبانی* بانوان بستگی دارد.
🍃واژه: #هنر_زن_بودن
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۹۳
#ادامه_قطرات_بارانی_۸۹۲
📌همراه با نظرات شما
باسلام و تشکر فراوان .مثل همیشه عالی بیان نمودید .کاش همسر و فرزندانمون قدر میدانستند .وصد البته خودما مادران هم قدرومنزلت خودرو میدانستیم .
📌همراه با نظرات استاد
آنچه مهم است، *نیت تقرب* خود شما و *سمیع و بصیر بودن خداوند* است.
🍃واژه: #نیت_تقرب
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۹۴
#پرسش
سلام استاد.اینکه میگین فرزند برای پدر به دنیا میاد به چه معنی هست؟
#پاسخ
فرزند، *مال خداوند* است که آیه ۲۳۳ سوره بقره، *دو بار* می فرماید: او *برای پدر* به دنیا آورده می شود.
لذا *تغذیه و پوشاک و مسکن و أمنیت و رفاه مادران* به عهده *پدر* (یا ورثه و یا حکومت اسلامی) است.
قرآن، ۱ـ *رشد و هدایت* و ۲ـ *تغذیه* فرزنـــــــــــد را بر *عهده خداوند* می داند:
۱ـ *رَبُّنَا الَّذي أَعْطى كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدى*
۲ـ وَ لا تَقْتُلُوا أَوْلادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلاقٍ *نَحْنُ نَرْزُقُــهُمْ*
البته اسلام، *حقوق و تکالیف محدودی* را هم برای *پدران* نسبت به فرزندان قائل شده،
و از *شوهرانی* که برای *رفاه خانواده* خود تلاش می کنند را *تشویق* می کند و آنها را *مجاهد فی سبیل الله* می نامد.
🍃واژه: #فرزند
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۹۵
#پرسش
با توجه به اینکه دین ما بر اساس سه محور اعتقادات، احکام و اخلاق است و الحمدلله رب العالمین خداوند عنایت داره که ما بخش احکام و اعتقاد و انس با قرآن را در محضر اساتید بزرگواری چون شما باشیم. برای بخش اخلاق چه پیشنهادی دارید؟
#پاسخ
به نظر می رسد *تقسیم بندی دین* به سه بخش: *اعتقادات ، احکام ، اخلاق،* توسط مراکز آموزشی صورت گرفته و *مطابقت قرآنی ندارد.*
از منظر قرآن و اسلام، *این موارد قابل تفکیک و جداشدنی از هم نیستند.*
*اساس دین،* بر *خودشناسی* و *اساس شریعت،* بر *خداباوری و تقوا و اطاعت از عقل و وحی* است.
طبق فرمایش أولیاء الهی صلوات الله علیهم، *امکان ندارد* و محال است فردی *خودش* را عاقلانه بـشناسد و *خدایش را به درستی نـشناسد* و به *خداباوری و تقوا و اطاعت از سفیران الهی* دست پیدا نکند و *هدایت* نشود.
وقتی خداوند علیم حکیم می فرماید: در قرآن، *تدبر* کنید و *آنچه برایتان میسر است،* آن را (با طهارت) *قرائت* کنید، یعنی: *تمام ابعاد زندگی انسان* با این *تدبر و قرائت* حتما و قطعا *تأمین* می شود.
متأسفانه *علوم انسانی* خصوصا مباحث اعتقادی و اخلاقی در حوزه و دانشگاه، بدون *تمسک به قرآن* و بیشتر بر اساس *نظریات افراد مشهور داخلی و خارجی* تدریس می شود و لذا با اینکه برخی حتی *کتابهای اعتقادی و اخلاقی حجیمی نوشتند* و حتی درباره *ولایت فقیه* هم کتاب نوشتند و آن را سالها تدریس هم کردند، اما از *امام خمینی رحمه الله علیه* نمره قبولی نگرفتند و مردود شدند و با ایشان و با *امام خامنه ای دامت برکاته،* مخالفت کرده و سر جنگ داشته و دارند.
و خلاصه اینکه در این حوزه و دانشگاهی که به جای *خودشناسی قرآنی،* روانشناسی استکباری می خوانند و عقل را *ناقص* می پندارند و با قرآن، *انس معنایی* ندارند، *افراد متدین و متعهد* زیادی پرورش پیدا نمی کنند.
🍃واژه: #دین
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۹۶
#ادامه_قطرات_بارانی_۸۷۸
#پرسش
اینجا چرا گفته از کاری که فردا مورد بازخواست قرار نمیگیرم مثل بچه داری بپرهیزم
مگه بچه داری کار خوبی نیست
چرا باید ازش پرهیز شه؟ یعنی بزاری خودش همین طوری بزرگ شه؟
#پاسخ
ظاهرا تا کنون کنکور شرکت نکرده اید و پاسخ را هم با دقت نخوانده اید.
زیرا در کنکور کاری به *کارهای خوب افراد* ندارند.
از هر بانوی مؤمنی فقط *جهاد همسرداری* خواسته شده است (تا اینهمه مسئولین نالایق و خائن اینهمه به مردم ظلم نکنند و مردم را از اسلام و انقلاب و زندگی بیزار نکنند.)
پس *بچه داری* (هر قدر هم کار خوبی باشد اما) از هیچ *بانوی مؤمنی* خواسته نشده است.
خداوند که *خالق فرزند* است، خودش می داند چگونه او را هدایت کند، لطفا شما نگران کار خدا نباشید.
🍃واژه: #هدایت_فرزند
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۹۷
#ادامه_قطرات_بارانی_۸۹۶
📌همراه با نظرات شما
یعنی فقط همسرداری کنیم
الان دوس داشتم تموم کارای خوب مثل قرآن زبان نقاشی امام شناسی اخلاق شناسی اینا رو یاد فرزندم بدم
پس اینطوری که می فرمایید اصن وقت اینطور کار ها رو براش نزارم خودش یاد می گیره یعنی
اخه از کجا میخواد یاد بگیره با این جامعه که خراب شده همین چار تا آموزش هم بشون نگی چی می شن
می خام خیلی خوب بشه خراب نشه مس جوانای الان
📌همراه با نظرات استاد
سلام و رحمت الهی بر شما مادر مؤمن و دلسوز
تنها *تکلیف* هر بانوی *عاقل و بالغ و مؤمنی،* پس از *مراقبت از ظاهر و باطن و إصلاح خودش،* فقط *جهاد همسرداری* است.
هر قدر رابطه شما با همسر محترمتان، عاقلانه، منطقی، مؤمنانه، مهربانانه و شادتر باشد، قطعا *فضای خانواده* شما سرشار از *آرامش و طهارت و زیبایی* خواهد بود و *ملائکه* بزرگوار مجذوب شما می شوند و تمام امور خود شما و همسر و فرزندان شما را به أمر الهی به عهده می گیرند و از جایی که گمانش را نمی برید شما را حمایت می کنند.
خوبی ها و دغدغه های خود شما، از والدین محترم شماست. والدین قدیمی، وانمود می کردند که خیلی به کار بچه ها دخالت نمی کنند اما با *هنر هدایت نامحسوس* خود شما را به این درجه از معرفت رسانیده اند.
فرزندان شما قبل از اینکه فرزندان شما باشند، مخلوق خداوندند. پس به خالق خودتان و خالق فرزندانتان ایمان و *توکل* داشته باشید و فقط *نگران* غفلت و انحراف و تخلف خودتان باشید.
مبادا غر بزنید، مبادا لحظه ای آراسته و معطر و جذاب و زیبا و دلربا نباشید، مبادا *بدن* شما را بچه ها و سایر محارم ببینند، البته بچه ها و محارم مجازند *زینت* شما را ببینند، مبادا فریاد بزنید، بداخلاقی کنید، مبادا خودتان یا همسر یا فرزندانتان را با دیگران *مقایسه* و مبادا *حسادت* کنید. مبادا نمازهایتان را تنها بخوانید و به همسرتان *اقتدا* نکنید و مبادا لبخند و شیرین زبانی و *هنر زن بودن* را لحظه ای فراموش کنید.
امیدوارم با مراقبت دائمی از ظاهر و باطن خود بتوانید مؤمنانه و با *هدایت نامحسوس* خود خانواده خود را ـ غیر مستقیم ـ به اوج طهارت و صداقت و معرف و معنویت و به حق راهنمایی کنید. إن شاء الله تعالی
🍃واژه: #تکلیف #همسرداری
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۹۸
#پرسش
آهای اهالی مشتاق گروه ، صبحانه امروز را با این « پرسش » شروع می کنیم:
آیا « میان خدا با ما » و میان « ما و خداوند »،« فاصله » هست یا خیر ؟
لطفا ابتدا با « بله یا خیر » پاسخ دهید و بعد (به احترام هر که دوستش دارید!!!) فقط « یک کم » توضیح دهید.
#پاسخ
در پاســـــــــــــــخ به این « پرسش » که:
آیا « میان خدا با ما » و میان « ما و خداوند »،« فاصله » هست یا خیر ؟
عرض می شود که:
میان « خالق متعال و مخلوق فانی » و « مبدأ همیشگی و مظهر موقتی »،« امکان فاصله و جدایی و دوری » اصلا وجود ندارد.
و اصلا « چیزی و جایی جز « خداوند نامحدود و صمد » نیست که فاصله بخواهد معنی پیدا کند.
اما میان « مخلوق و خالق » آنقدر فاصله هست که أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه در حکمت نورانی شماره ۷۷ نهج البلاغه می فرمایند: آهِ مِنْ قِلَّةِ الزَّادِ وَ طُــــولِ الطَّرِيقِ وَ بُعْـــــدِ السَّفَرِ ...
مثلا: اگر قرآن را به خودمان بچسبانیم میان او و ما فاصله ای نیست اما میان ما با مفاهیم و اسرار قرآن خیلی فاصله است.
پس « انسانی که خودش را مرغ باغ ملکوت و اخراجی می داند و در این دنیای فانی، احساس غُربت می کند » و می خواهد به بارگاه « حی قیوم »،« قُربت » پیدا کند و به آغوش رحمت الهی بازگردد، « فاصله » میان خود و کمال مطلق را می فهمد و خودش را در تمام ابعاد زندگی، محتاج « واسطه »،« وسیله »،« امام » می بیند و با تمسک کامل به امام لیاقت انا الیه راجعون را در خودش احراز می کند.
🍃واژه: #میان_خدا_با_ما
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۹۹
#ادامه_قطرات_بارانی_۸۹۸
#پرسش
بسیار ممنون استاد بزرگوار، قسمت اول کاملا مفهوم بود
در رابطه با قسمت دوم ،یعنی لزوما ربطی به این نداره که انسان در کدام درجه از بندگی قرار دارد و حتی پیامبر هم که در بالاترین درجه بندگی خدا هست نیز این غربت رو احساس میکنه؟
میتونیم با توجه به آیه ۱۲ سوره یس بگیم حتی پیامبر و ائمه نیز(با توجه به اینکه در اولین درجه بندگی قرار دارند ) باز امام دارند و امام آنها قرآن است؟
#پاسخ
لطفا تمام أعضاء گروه این « آزمایش » را انجام دهند:
میان « دو آینه » در پشت و مقابل خود قرار بگیرید
تا از شما « تصاویر بسیار زیادی » منعکس شود.
۱ـ با اینکه « تمام آن تصاویر » از « شما یک نفر » است اما هر کدامشان از « تصویر قبلی » پدید آمده اند. (وحدت در عین کثرت)
۲ـ « شفاف ترین تصویر » (که بیشترین تجلیات شما را دارد)،« تصویر اول » است که از تمام تصاویر دیگر به شما « نزدیکتر » و « شبیه تر » است که برخی به آن تصویر اول (نسبت به خداوند)، « صادر اول »،« انسان کامل »،« اشرف مخلوقات » می گویند.
پس أشرف أنبیاء و المرسلین و أشرف مخلوقات حضرت رسول أعظم صلی الله علیه و آله و أئمه أطهار صلوات الله علیهم، (و حتی أسماء و صفات الهی) با « ذات الهی »، فاصله دارند.
قرآن این « نزدیکی » را چنین می فرماید: وَ هُوَ بِالْأُفُقِ الْأَعْلى (۷) ثُمَّ دَنا فَتَدَلَّى (۸) فَكانَ قابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنى (نجم/۹)
اما درباره نسبت این سروران عالم با قرآن، بهتر است بگوئید: که آنان، خودشان قرآن ناطق و امام مبین » هستند و « امامت خاص » دارند و لذا « ایاب الخلق الیکم » و « میزان » و « قسیم بهشت و جهنم » هستند.
اما امامت سایرین، « امامت عام و امامت ظلّی و نیابتی » است.
و الله أعلم.
🍃واژه: #آینه
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۹۰۰
📌همراه با نظرات شما
سلام و رحمت الهی برشما استاد بزرگوار
واقعا خداوند رو شاکرم که رزق مرا آشنایی با شما قرار داد..
چه بیان شیوا و تاثیر گذاری دارید.
ازهفته گذشته که باشما بزرگوار آشنا شدم و متوجه شدم که دراین چندسال زندگی با هنرزن بودن چه کاررها میتوانستم انجام بدم و از همسرم دریغ کردم و با صحبت های شما از خواب غفلت بیدارشدم معجزه را در زندگیم دیدم و با تغییر یک سری از رفتارهای خودم همسرم تغییر رفتاردادند..چیزی که پنج ساله ست به دنبالش بودم و نمیدانستم باید تغییر را از خودم شروع کنم.
میخواستم خواهش کنم اگر امکانش هست کتاب هایی در زمینه تربیت فرزند و همسرداری که نوشته خودتون هست معرفی کنید.
اجرتون با حضرت زهرا سلام الله علیها
سعادتمند باشید ان شاءالله
📌همراه با نظرات استاد
با سلام و احترام و تشکر از ابراز لطف شما.
کتابهای: *از سیادت تا وزارت* و *فردای ازدواج* و *عشق و اختلاف* و *مهارتهای زندگی* را می توانید از مدرسه قرآن و عترت دانشگاه تهران تهیه بفرمائید.
*غفرانی* را در اینترنت جستجو و وارد سایت * به آسمان نگاه کن* شوید و تلفن انتشارات را در آنجا ببینید.
امیدوارم عاقبت به خیر باشید.
🍃واژه: #غفرانی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۹۰۱
📌همراه با نظرات شما
(دعای عصر غیبت ) از نامش پیداست مختص زمان غیبت هست، معانی پربار در غیبت صاحب الزمان عج و در تشریح عصر غیبت امام زمان عج دارد. چرا (( دعای عصر غیبت )) رو جایی نمیخونن
📌همراه با نظرات استاد
سلام و رحمت و برکات الهی بر شما.
ضمن تشکر از *تذکر* شما بخش اول *دعای عصر غیبت* را با هم ببینیم:
*اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي نَفْسَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي نَفْسَكَ لَمْ أَعْرِفْ رَسُولَكَ*
خدایا؛ خودت را به من بشناسان كه اگر خودت را به من نشناسانی رسول تو را نخواهم شناخت.
*اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي رَسُولَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي رَسُولَكَ لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَكَ*
خدایا؛ خودت رسولت را به من بشناسان که اگر رسول خود را به من نشناسانی حجتت را نخواهم شناخت
*اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي حُجَّتَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دِينِي*
خدايا؛ خودت حجتت را به من بشناسان زیرا اگر حجت خود را به من نشناسانی از دينم گمراه خواهم شد.
*اللَّهُمَّ لاَ تُمِتْنِي مِيتَةً جَاهِلِيَّةً وَ لاَ تُزِغْ قَلْبِي بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنِي*
خدایا؛ مرا به مرگ جاهليت نميران و قلبم را پس از آنكه مرا هدايت كردى از ظلمت گمراهى دور دار.
*اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَنِي لِوِلاَيَةِ مَنْ فَرَضْتَ عَلَيَّ طَاعَتَهُ مِنْ وِلاَيَةِ وُلاَةِ أَمْرِكَ بَعْدَ رَسُولِكَ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ*
خدایا؛ همانطور که مرا به ولايت آنان كه طاعتشان را بر من واجب كردى هدايتم فرمودى آنان كه از نزد تو بعد از رسولت كه درود خدا بر او و آلش باد خلیفه او و متولی فرمان تو هستند.
*حَتَّى وَالَيْتُ وُلاَةَ أَمْرِكَ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ وَ الْحَسَنَ وَ الْحُسَيْنَ وَ عَلِيّاً وَ مُحَمَّداً وَ جَعْفَراً وَ مُوسَى وَ عَلِيّاً وَ مُحَمَّداً وَ عَلِيّاً وَ الْحَسَنَ وَ الْحُجَّةَ الْقَائِمَ الْمَهْدِيَّ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ*
تا آنكه من با هدايت تو دوستدار واليان امر تو شدم كه آنان: امير المؤمنين على بن ابى طالب و حسن و حسين و على و محمدو جعفر و موسى و على و محمد و على و حسن عسكرى و حجت قائم مهدى كه درودت بر همگى آنان باد، می باشند
*اللَّهُمَّ فَثَبِّتْنِي عَلَى دِينِكَ وَ اسْتَعْمِلْنِي بِطَاعَتِكَ وَ لَيِّنْ قَلْبِي لِوَلِيِّ أَمْرِكَ وَ عَافِنِي مِمَّا امْتَحَنْتَ بِهِ خَلْقَكَ*
پس خدایا؛ مرا بر اين دين خود ثابت قدم گردان و به إطاعت خودت مشغول دار و قلبم را براى ولى امرت مطيع ساز و عافيت و حسن عاقبت در آنچه مردم را با آن آزمودى، به كرمت به من عطا فرما.
🍃واژه: دعای عصر #غیبت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۹۰۲
برنامه کلاس های مجازی استاد غفرانی در برنامه بله
۱. کلاس صرف و نحو عربی
زمان برگزاری: شنبه ها و سه شنبه ها ساعت ۱۰:۳۰ ارتباط با ادمین کانال :@rashidi_z
https://ble.ir/arabigh
۲. *کلاس مفاهیم قرآن از زبان قرآن* یکشنبه ها ساعت * 11:30 * الی * 12:45 * برگزار می گردد.
https://ble.ir/qofrani_mafahim_99
۳. *"زندگی از منظر سوره مبارکه الرحمن"*
*زمان:* دوشنبه ها از ساعت ۱۱:۳۰ الی ۱۲:۴۵
https://ble.ir/zendeghi_alrahman
🔸عضویت در این کانال ها به منزله ثبت نام در کلاس ها است
🍃واژه: #برنامه کلاس های مجازی #استاد_غفرانی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۹۰۳
#ادامه_قطرات_بارانی_۹۰۲
#پرسش
به تازگی اطلاعیهای در مورد ادامه کلاس های مجازی " دیدم
آدرسی رو برای ثبتنام معرفی کرده که فعّال نیست!!
چیکار باید کرد؟
من برنامهی chrome رو دارم ولی نمیدونم چرا در ارتباط با کلاس ، کمک نمیکنه؟
#پاسخ
وقتی وارد کلاس شدید و با این مشکل مواجه شدید لینک سایت را از نوار بالای صفحه کپی کرده سپس برنامه گوگل کروم را باز نموده و لینک را در نوار بالایی(نوار جستوجو) پیست کنید.اون وقت صفحه کلاس براتون باز میشه
🍃واژه: کلاس های مجازی استاد #غفرانی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۹۰۴
#پرسش
لطفا پیرامون ایه وامر اهلک بالصلوه توضیح فرموده و چنانچه اهل منزل و فرزندان علاقمند به ادای نماز نباشند تکلیف پدر چیست در صورت امکان راه کار ارایه فرمایید.
#پاسخ
برای روشن شدن *پیامها و نکات فراوان* آیه ۱۳۲ سوره طه باید به چند نکته توجه کرد:
۱ـ این آیه را باید *مرتبط با آیه قبل* و برای *رهایی از دنیاطلبی* و *خیره شدن به دنیاپرستان* ببینیم.
۲ـ *أمـر،* اولا: غیر از *تحکم و اجبار و نصیحت و اندرز و موعظه* است.
ثانیا: برای افراد *کافر و تارک الصلوه* نیست.
ثالثا: دستوری برای *پنج زمان* نیست بلکه *فرمانی دائمی و لاینقطع* و برای *تمام لحظات زندگی* است. مانند *فرمان به عدل و احسان* که برای تمام ابعاد زندگی است: *إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ،*
رابعا: باید کاری *شبیه کار شیطان!!* باشد که *دائما* افراد بشر را ( *با وسوسه های جذاب* و با *رغبت* ) به *زشتی و فحشاء، می کشاند:* إِنَّما *يَأْمُـــرُكُمْ* بِالسُّوءِ وَ الْفَحْشاءِ.
پس به نظر می رسد: *أمـر،* به معنی: *فعال کردن* و *اجرایی کردن* و *جــاری ساختن* باشد.
(شاید فرق *أمر به نماز* با *إقامه نماز* در این باشد که در أمر به نماز، ابتدا باید مفاهیم نماز در *درون فرد* چنان روشن جاری شوند که *توجــه* او به آسمان و به معبودش دوخته شود،
اما در إقامه نماز، *کاربرد* مفاهیم نماز باید چنان روشن باشد که *روابط بیرونی* فرد را عاقلانه و مؤمنانه مدیریت کند و او را از هر گونه *فحشاء و منکری،* گریزان سازد،
۳ـ *أهل،* یک *خصوصیت ثابت ذاتی نیست* بلکه شامل هر فردی می شود که با أمرکننده، *أهلیت* یافته باشد. پس ممکن است همسر و فرزند هم أهل باشند یا مانند همسر و پسر حضرت نوح علیه السلام و همسر حضرت لوط علیه السلام، أهل نشده باشند و ممکن است افرادی مثل جناب سلمان و جناب فضه ..... هم، به *أهلیت* رسیده باشند.
۴ـ *الصلوه،* به احتمال زیاد، *خواندن* نماز نیست، زیرا صلوه در اصل، *توجه دائمی به معبود* است. پس احتمالا این فرمان، برای *تفهیم مفاهیم نماز و برای إقامه و جاری شدن أجزاء آن در درون و بیرون* و در *تمام ابعاد زندگی* انسان مؤمن است. لذا بلافاصله می فرماید: *وَ اصْطَـــبِرْ عَلَیْهَا*
*اِصطَبر علیها،* هم شامل *پایداری دائمی در جریان داشتن نماز در خود فرد* و هم *پایداری دائمی در توجه دادن به أهل برای اجرای نماز* است.
۵ـ هرگاه وضع زندگى رسول أکرم صلی الله علیه و آله تنگ مى شد با خواندن این آیه به أهلشان دستور نماز مى دادند. پس این احتمال هم هست که این آیه برای *کارگشایی* و *إجابت تقاضاهای خاص* و عبور از *مشکلات سخت* است. مثلا: برای تقاضای *باران،* و یا *رفع فتنه ها* و .... باید *تقاضا کننده، أهل نماز باشد.* برخی از معصومین صلوات الله علیهم هم، قبل از ورود به دربار خلفاء غاصب و ظالم، نماز می خواندند.
۶ـ همانطور که هر سروان، سرگرد، سرهنگ و امیر و سرداری، باید *زیر مجموعه* خود را *فعال و با توجه و با نشاط و آماده باش* نگهدارد، هر *پدری، هر همسری، هر فرماندهی و هر رهبری* هم طبق این آیه، باید *تفهیم مفاهیم نماز و کاربردی و جاری شدن آنها* در *أهل* خود را *تکلیف الهی* و *واجب* خود بداند.
۷ـ *أمر أهل به نماز* و *صبر بر نماز و صبر بر این أمر،* نبـــــاید برای *ترحم به اسلام و رفع نیاز خدا* باشد بلکه هر مسلمان مؤمنی، باید برای *سلامت و سعادت خودش،* خودش را *محتاج این أمر و این نماز* بداند: *لَا نَسْـــئَلُکَ رِزْقاً نَّحْنُ نَـــرْزُقُکَ*
۸ـ خلاصه اینکه *این أمر* و *این نماز* و *این صبر بر آن دو،* باید *به نحوی ترجمه* شوند که مسلمانان مؤمن را به *تقوای الهی* برساند.
وَ أْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلَاةِ وَ اصْطَبِرْ عَلَیْهَا لَا نَسْئَلُکَ رِزْقاً نَّحْنُ نَرْزُقُکَ *وَ الْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَى*
خدایا؛ بر فهم و درک ما از آیات قرآنت بیفزا و قلب و عقل ما را با نور قرآن و کلام أهل البیت، نورانی بفرما.
🍃واژه: #امر #صلاه #اهل #طه_۱۳۲
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۹۰۵
#پرسش
با عرض سلام و تشکر فراوان از استاد گرامی.
خواستم سوال کنم از حضورتان که
اگر در ابتدای ازدواج به همسرم قول داده باشم که حجابم در حد مانتو باشد ولی الان با توجه به تغییر انسانها ، خیلی علاقه مند هستم چادر سرم کنم اما ایشان نمیگذارند .
آیا این مورد هم جز ولایت شوهر به همسرش است؟
#پاسخ
سلام و رحمت و برکات الهی بر شما؛
این شوق شما به *حجاب برتر* قابل تحسین است.
اما برخی از بانوان چادری، آنقدر در پوشیدن چادر، بی ملاحظه و ناشیانه و بد عمل می کنند که بینندگان را از این *پرچم با شکوه عفت و حیاء و وقار،* منزجر می کنند.
طبق این ضرب المثل که می فرماید: *اول برادری خود را ثابت کن و بعد ادعای ارث کن* اگر بکوشید:
از یکسو *هنر زن بودن* و *هنر شیرین زبان بودن* و *هنر دلبر و دلربا بودن* خود را خوب به کار بگیرید و با *احترام و ادب و محبت،* همسر محترمتان را *مجذوب* خود کنید،
و از سوی دیگر، *نکات مثبت* و خصوصا *تمایلات دینی* ایشان را به درستی و به زیبایی *تشویق* کنید به نحوی که *عقلانیت و اراده و ایمان* ایشان تقویت شود؛
مطمئنا می توانید *موافقت و رضایت* ایشان را برای هر *تقاضای منطقی* به دست آورید.
*احترام و ادب و چهره خندان و آراستگی ظاهر و باطن،* معجزه می کند. کافیست این عمل جراحی را به *آرامی و به تدریج و عاقلانه* انجام دهید و از *اصرار و بداخلاقی* خودداری کنید.
🍃واژه: #هنر زن بودن #حجاب
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۹۰۶
📌همراه با نظرات شما
سلام علیکم خدمت استاد بزرگوارپایدار و برقرار باشید انشاالله از پاسخ شما سپاسگزارم
اوایل دهه ۸۰ در جلساتی با عنوان تربیت دینی کودکان در خدمت شما بزرگوار بودیم، با تربیت دینی والدین آغاز به تربیت دینی کودک ختم می کردین درپاسخ به سوالهایی در ارتباط با خانواده نیز لطف می کردین پاسخ می دادین از این جهت عرض کردم اگر جلساتی در ارتباط با خانواده دارین و یا جلسات بزرگوارانی که مورد تایید شما باشند استفاده کنیم .
هرگز تاثیر کمکهای شما در تربیت فرزندانم را فراموش نمی کنم دعای خیر من ناقابل هدیه ی حداقلیس که همواره تقدیمتان می کنم.
اوایل زندگی، حقیر و همسرم در بردن فرزندانمان به مراسمهای عروسی حتی افراد درجه یک هیچ تمایلی نداشتیم اقوام بر ما خرده می گرفتن گاهی مردد می شدیم که ادامه دهیم یا خیر از خدای مهربان خواستم کمکم کندبه لطف و کمک خدا شما در یکی از جلسات فرمودین فرزندان اولین عروسی که می روند عروسی خودشان باشد آنقدر خوشحال شدم در تصمیمی که همیشه مرددم می کردند مصمم شدم و هنوز این فرمایش شما و بیشتر راهنمایی های دیگرتان را به خاطر دارم اجرا کردم به جز خیر چیزی نبوده
سایه شما مستدام عمرتان باعزت انشاالله
📌همراه با نظرات استاد
ما شاء الله به این حافظه و دقت و معرفت و حسن ظن مؤمنانه شما نورچشمی عزیز و همسر محترم و همراه شما،
امیدوارم خداوند ما و شما و جمیع مؤمنین و مؤمنات را در *ترار و تنظیم تمام امور زندگی* خود با *شرائط ظهور آخرین حجت الهی،* موفق و عاقبتمان را ختم به خیر فرماید. إن شاء الله تعالی
🍃واژه: #تربیت_دینی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۹۰۷
📌همراه با نظرات شما
سلام استاد غفرانی
در حرم امام رضا (ع) دعاگوتون بودم
📌همراه با نظرات استاد
سلام و رحمت الهی بر شما.
امیدوارم زیارتتان *مفید و مقبول* واقع شده باشد و در نورانیت آن حجت خدا، *راه درست زندگی* برایتان روشن تر شده باشد و بتوانید *گامهای محکم تری* برای رشد و تکامل و تعالی و تقرب خودتان و *نشاط خانوادگی* و زمینه سازی *ظهور آخرین حجت خدا* بردارید.
🍃واژه: #همراه با نظرات شما
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۹۰۸
#ادامه_قطرات_بارانی_۹۰۴
#پرسش
سلام ممنون از فرمایش و راهنمایی تون:۱- چنانچه مقدور باشد پیرامون قسمت دوم سوال نیز (گونه میتوان فرزندان را به نماز دعوت کرد یا نیازمند به اقامه ی نماز کرد) راهکار هایی ارایه فرمایید.۲- چنانچه در این زمینه فرزندان نخواهند به دستورات دینی عمل کنند تکلیف چیست؟ ۳-حد تکلیف ولی چیست؟
#پاسخ
۱ـ اگر شرائط لازم برای إحراز *سیادت* فرزند در هفت سال اول زندگی، به درستی فراهم شده باشد.
۲ـ و اگر بانوان مؤمن، نمازهایشان را با همسرشان بخوانند و به آنها *إقتدا* کنند،
۳ـ و اگر والدین، نمازشان را *اگاهانه* و به *زیبایی* و با *اشتیاق* بخوانند و بین دو نمازشان، اندکی پیرامون مفاهیم نماز با هم گفتگو کنند و مفاهیم نماز را به زیبایی در *گفتار و رفتار و اخلاق* خود جاری سازند و به نمایش درآورند،
۴ـ و اگر والدین خصوصا مادران، از *تحمیل* خود به فرزندان *خودداری* کنند و به *اختیار* و *نظر* آنها، *احترام* بگذارند،
۵ـ قطعا از یکسو آن *نماز با شکوه،* هر بیننده ای را *مجذوب* خود می کند، و از سوی دیگر، *ملائکه* در سوق دادن و هدایت فرزندان به نماز، *دخالت مفید* خواهند داشت.
(طبق آیات سوره کهف، اگر والدین *مؤمن* باشند، علاوه بر ملائکه، *رسول أعظمی* همچون *حضرت خضر* عجل الله تعالی فرجه الشریف، فرزند آنها را *مدیریت* می کند.)
۶- کاش می شد از *نماز خواندن* خوارج نهروان و کوفیان دیروز و تکفیریها و وهابیون و داعشی ها و طالبانی های امروز، *عبرت* بگیریم و بیش از آنکه *نگران بی نمازی فرزندان* خود باشیم، از اینکه خودمان نماز را *ضایع* کنیم و نمازمان، *سهوی* باشد، بترسیم و نگران *بهره نبردن خودمان از نماز* باشیم.
🍃واژه: #نماز
@dr_ghofrani2