#قطرات_بارانی_۲۰۰
🌷 سلام استاد بزرگوار لطف می کنید راجع به تفسیر به رای صحبت کنید ؟
🌿حضرت امام خمینی رحمه الله علیه در کتاب آداب الصلوه (صفحه : ۱۸۴_ ۲۰۲) حجاب های استفاده از قرآن را بیان فرموده اند.
و در « بخش چهارم » آن درباره « تفسیر به رأی » فرموده اند:
يكی ديگر از حجب كه مانع استفاده از اين صحيفه نورانيه است اعتقاد به آنست كه جز آن كه مفسرين نوشته يا فهميده اند كسی را حق استفاده از قرآن شريف نيست و تفكر و تدبر در آيات شريفه را با تفسير به رای، كه ممنوع است، اشتباه نموده اند و به واسطه اين رای فاسد و عقيده باطله، قرآن شريف را از جميع فنون استفاده عاری نموده و آن را بكلی مهجور نموده اند.
در صورتی كه *استفادات اخلاقی و ايمانی و عرفانی* به هيچ وجه *مربوط به تفسير نيست* تا *تفسير به رای* باشد .....
پس محتمل است بلكه مظنون است كه *تفسير به رای* راجع به « *آيات احكام* » باشد كه دست آراء و عقول از آن كوتاه است و به صرف تعبد و انقياد از خزان وحی و مهابط ملائكه الله بايد اخذ كرد ....
🍃واژه: #تفسیر_به_رای
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۰۱
#سوال
🌷 باسلام واحترام استاد بزرگوار
نظر شما راجع به نفرین خانواده جوانانی، که با بی احتیاطی و رعایت نکردن قوانین راهنمایی ورانندگی راننده ای، به رحمت ایزدی پیوسته اند ،چیست ؟؟خواهر این مرحوم، مدام راننده رو که خودش هم درقید حیات نیست و خیلی آدم خیری هم نبوده نفرین می کند ...دوجوان و خود راننده، سه نفر دراین تصادف کشته شدند
#پاسخ
🌿سلام و رحمت الهی بر شما.
خداوند آنها را مورد غفران و رحمت خود قرار دهد.
نسبت به « سخنان افراد مصیبت زده » نباید واکنش نشان داد و مستقیما نباید آنها را سرزنش کرد.
اما عقلانیت و اراده و اخلاق خود را باید چنان تقویت کنیم تا در مواجهه با « هر گونه مصیبتی »،» صبر » خود را از دست ندهیم و آن را « آزمون الهی » خود بدانیم و موضعگیری منطقی و خداپسندانه ای از خودمان ابراز کنیم.
🍃واژه: #مصیبت #عقلانیت #آزمون_الهی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۰۲
#سوال
🌷 کودک یکساله ونیم دختر دارم که خیلی وقت ها دلم راضی نیست لباس آستین کوتاه براش بپوشم یا پیراهنی که با جوراب شلواری باشه احساس می کنم نگاه مرد نامحرم به دست های دختر یکساله م هم نباید باشه یا جوراب شلواری که تنگ هست ،باتوجه به اینکه گناه درعالم اثر می گذاره باخودم میگم شاید همین نحوه پوشیدن درآینده بچه م اثر بذاره ،می خواستم ببینم آداب رعایت لباس ازچه سنی باید باشه ،آیا طرزفکر بنده صحیح است یا حساسیت زیاد ؟؟
و اینکه خودم بعنوان یه خانم دوست دارم لباسی که برای عقد خواهرم پوشیدم برای عروسی ش نپوشم باوجود اینکه دوبار بیشتر این لباس رو نپوشیدم ..قطعا پوشیدن یه لباس تکراری هیچ مسئله ومشکلی نداره اما چون خواهرم هست دوست دارم لباس دیگه ای تهیه کنم ..قطعا ازنفس من هست که هنوز بااین چیزا کنار نیومده وفرهنگ ساده زیستی ازما فاصله گرفته ...
#جواب
🌿 با سلام و احترام
از آنجا که هر نوع زینتی فقط برای جذب شوهر لازم است لذا بهتر است لباس فرزندان (دختر و پسر) راحت و پوشیده باشد و حتما تنگ و چسبان نـباشد.
درباره لباس، خود شما بانوان با تجربه ترید.
اما این فرهنگ غلطی برای بانوان شهری است که در هر مراسمی باید لباس جدید بپوشند.
بانوان مؤمن باید چنان آراسته و ساده پوش و خندان و شیرین زبان و خوش سخن و هنرمند باشند که بتوانند توجه بانوان دیگر را به مسائل دیگری معطوف کنند تا اصلا توجهات به لباس آنها منحرف نشود.
ظاهرا فقط بانوانی که در کودکی تحقیر شده و کمبود سیادت و شخصیت دارند و لباس جدیدی پوشیده اند دوست دارند با کلام و رفتار خود توجه دیگران را به خودشان جلب کنند.
و إلا *بانوان مؤمن و عفیف و متین اصلا نمی گذارند « لباسشان »،« جذاب تر از خودشان » باشد*.
🍃واژه: #لباس #بانوان_مومن
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۰۳
#سوال
سلام استاد
🌷آیا اینکه زن بعد از خداوند متعال فقط باید همسرش را راضی نگهدارد درست است؟!!
واینکه حتی با رضایت همسر امام زمامش را هم از خود خشنود ساخته؟!
#جواب
🌿سلام و رحمت الهی بر شما.
در دعایی که هر داماد مؤمنی برای خطبه عقدش باید بخواند، « رضایت عروس خانم » را « شرط » جلب رضایت خدا اعلام می کند.
اما سخن شما هم درست است که « رضایت والدین ، رضایت همسر ، رضایت فرزندان ، رضایت همسایگان، رضایت مردم، رضایت قرآن، رضایت نماز، ... » در « جلب رضایت الهی » تأثیر فراوانی دارد.
🌷استاد این کدوم دعا هست؟
🌿در مفاتیح الجنان به عنوان دعای بعد از خطبه عقد ارائه شده است.
🍃واژه: #رضایت_همسر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۰۴
#سوال
🌷 همسرم بازنشسته شده و دائما در منزل است و هیچ کاری انجام نمی دهد با او چه کنم؟
و خانم دیگری پرسیده اند : « هنر زن بودن » و « هنر هدایت نامحسوس » را بیشتر توضیح دهید.
#جواب
🌿 باید بدانیم اینکه خداوند « جهاد و جنگیدن » را از دوش بانوان برداشته برای اینست که بانوان عزیز و شیرین زبان بتوانند « کار مهم تری » را انجام دهند و آن « جنگنده ساختن و مجاهد پروری » است.
لذا یکی از مهمترین راه های ابراز « هنر زن بودن » و « هنر هدایت نامحسوس » بانوان عزیز اینست که به جای « کار کردن » از همسر (و فرزندانشان)، « کارآفرین » بسازند.
و برای این منظور اول باید « نکات مثبـــــــت » محارم و خصوصا همسرشان را « در هر زمینه ای » کشف کنند و با شیرین ترین کلمات و جذاب ترین لحن و به « زیبایی » و به شکل « مناسبی » آن موارد را تشویق نماید به نحوی که « عقلانیت و اراده و ایمان و امید و خودباوری » آنها تقویت شود و شوق فعالیت پیدا کنند.
اقدام دوم: اینست که همسرشان را با هر ترفندی به پیاده روی با هم در اطراف منزل، پارک گردی با هم ، بازدید از موزه ها ، تماشای نمایشگاههای بین المللی ، تماشای میادین گُل ، تماشای بوستان های مختلف، سفرهای کوتاه به قم ، جمکران و یا گردشگاههای اطراف هر شهر، زیارت امامزادگان متعددی که در هر شهر هستند و برکات فراوانی دارند.
و اقدام سوم: اینست که همسرشان را برای تعمیر وسائل برقی، چوبی، فلزی و شیرآلات حمام و ظرفشویی و غیره و تعمیر یا رنگ آمیزی در و پنجره و کمدها و کابینت ها و دیوارها و نقاشی در فضاهای خالی منزل به زیبایی تشویق کنند و « هرگز به کار آنها ایــــــراد نگیرند » (و شاید لازم باشد خودشان هم با همسرشان همکاری کنند و با گفتگوها و بیان خاطرات شیرین، کار کردن را برای آنها تسهیل نمایند.)
چه زیباست زن و شوهر در هر فرصت مناسبی خصوصا در ایام بازنشستگی ، با هم قرآن و دعا بخوانند و با هم بر روی آیات خاصی و عبارت های زیبای ادعیه با هم گفتگو و مباحثه و درک و فهم یکدیگر را به هر بهانه ای تشویق کنند. زیرا هر قدر توجه آنها به خدا و آخرت و تعالیم نورانی قرآن بیشتر باشد ، نشاط و سرزندگی و أنگیزه زندگی و کار و تلاش و شکر و قدردانی از امکانات موجود در آنها بیشتر موج می زند.
در هر حال زن و شوهر همانطور که دوران جوانی و شادابی را با هم بوده اند در دوران بازنشستگی هم باید با هم باشند و « أنگیزه » کار و فعالیت را در یکدیگر زنده نگهدارند تا زندگی با شیرینی ادامه پیدا کند.
در این دوران زن و شوهر بیش از هر زمانی دیگری به هم نیازمند و متعهدند لذا نباید فرصت های طلایی با هم بودن را برای بچه ها و نوه ها خرج کنند. امیدوارم شما بانوان عاقل و با اراده و مؤمن در « هنر زن بودن » و « هنر هدایت نامحسوس » خود همواره از عنایت و الطاف الهی برخوردار باشید.
🍃 واژه: #هنر_هدایت_نامحسوس #جهاد
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۰۵
#سوال
🌷استاد پیرامون آیه۸۳ سوره بقره سوالی برام ایجاد شده
خدا در قرآن بعد از بنده بودن افضل اعمال را نیکی به پدر و مادر میداند.....
لطفا این نیکی را بیشتر توضیح دهید
#جواب
🌿۱ـ إحسان: یعنی: با نیت خیر، کاری زیبا انجام دادن.
که یکی از مصادیق إحسان، *آموزش غیر مستقیم* است. با اینکه والدین، تجربیاتشان زیاد است اما همیشه نسل جدید، اطلاعات و مهارت های بیشتری نسبت به والدین خود دارند.
پس « إحسان » می تواند: « *انتقال اطلاعات و معارف خود* » به والدین باشد به نحوی که به حُرمت آنان لطمه نخورد
مثل امام حسن مجتبی صلوات الله علیه و امام حسین صلوات الله علیه وقتی در نوجوانی پیرمردی را دیدند که وضو گرفتنش ایراد دارد از او خواستند که وضو گرفتن آنها را « داوری » کند و بگوید وضوی کدامیک از آن دو به وضو گرفتن پیامبر أکرم صلی الله علیه و آله شبیه تر است.
و آن پیرمرد وضو گرفتن آن دو نوجوان را تأئید کرد و متوجه ایراد خود شد.
امروز برخی از والدین، در زمینه ازدواج، سیگار، اعتیاد، ماهواره، خبرگزاری های دشمن، راهپیمایی ها، انتخابات، .... ممکن است اطلاعات و تحلیل درستی نداشته باشند،
إحسان یعنی اینکه: با « پرسش های عاقلانه و مؤمنانه و هنرمندانه »، زمینه إصلاح « دیدگاه » والدین و بزرگترهای فامیل » را فراهم آورد.
گاهی احسان به والدین یا برادران و خواهران و بستگان، باید به صورت *کمک مالی* باشد. در این صورت باید به نحوی پول در کیف و جیب آنها قرار داد که آنها متوجه نشوند و خجالت نکشند
۲ـ احتمالا به همان اندازه که ما و شما به یاد والدین عزیز خود هستیم آنان نیز به یاد ما هستند.
و به عبارت دیگر:
هر قدر تلاش های ما « صادقانه و مخلصانه و فقط برای تقرب به خدا » باشد، محبت و رضایت و دعای خیر دیگران را هم خداوند برای ما، جلب می کند.
مثل شهید سلیمانی که رابطه خودش را با خداوند خالص کرد و خداوند هم محبت و توجه کثیری از مردم ایران و منطقه و جهان را برای او جلب نمود.
🍃واژه: #احسان
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۰۶
#سوال
🌷سلام متاهلم و از صحبت های استاد با دوران عقد کوتاه کاملا موافقم، معمولا در این دوران، هم همسر و هم پدرِ دختر و هم خانواده ی دو طرف!! ، خود را ولی دختر(یا چیزی نزدیک آن) میدانند! و دختر بین اینها گرفتار میشه .
خودم دوره عقد کوتاهی( زیر دو ماه) داشتم، و مشکلاتی که عموما پیش میاید در خانواده ها را نداشتیم؛ مگر در زمان صحبت پیامکی که داشت مساله ساز میشد که ادامه ش رو به زمان حضور همدیگه موکول کردیم و حل شد.و بعد اون صحبت کردن درباره ی مسائل رو به صورت پیامکی ممنوع کردیم بین خودمون .
دوران عقد اگر کوتاه باشه یا کلا نباشه ، شناختی که گفته شد(پنج اصل) حاصل نمیشه، پس نمیشه روی دوران عقد برای این هدف حساب کرد.
تجربه ی من اینه که اگر قراره دوران عقد خیلی کوتاه باشه(شاید نهایت تا سه ماه یا حتی کمتر ) ؛ اون محدودیت های رفت وآمدی و روابط، مناسب نیست و فایده ای نمی بینم چون شناختی حاصل نمیشه .
حتی اگر محدودیت روابط و رفت آمد باشه، اون کششی که بین دو طرف وجود داره،به هیچ وجه نمیذاره شرایط شناخت فراهم بشه.(مگر اینکه دوران عقد بسیار طولانی بشه و اون هیجانات اولیه کمتر بشه، که ضرر عقد طولانی بسسسسسسیااااااار بیشتره ؛ دیدم کسی رو که برای شناخت، دوره ی عقد رو بالاجبار طولانی کردن، و برای بی انگیزه نشدن پسر، روابط رو محدود کردن . به اقرار خودشون هم پسر بی انگیزه شد بعد مدتی، و زده شد از سخت گیری ها و هم شناخت (ی که مدنظرشون بود) حاصل نشد!
فقط یک بخش رو متوجه نمیشم، چه زمانی ولایت پدر؛ به همسر منتقل میشه؟
(اگر مردی هزینه ی نسبی زندگی را در دوران عقد به خانم بده ،ولی خانم منزل پدر باشه؛ همسر بر او ولایت داره؟ )
سوال بعدیم اینکه؛ چرا اون پنج اصل مهم که گفته شد، قبل از عقد بررسی نشه؟ امکان بررسی ش هست قبل عقد ؟ (مثلا در شرایطی که دوران عقدی نباشه کِی باید این پنج اصل بررسی بشه و چگونه؟ )
#جواب
🌿ضمن تشکر از طرح خاطرات و نظراتتان.
۱ـ فرمودید: « چه زمانی ولایت پدر بر دختر؛ به همسرش منتقل میشه؟ » پاسخ: از لحظه ای که با « مستقل شدنش » از « ولایت پدر خارج شود. ».
۲ـ « اگر مردی هزینه ای را در دوران عقد به خانمش بدهد اما خانم در منزل پدر باشه؛ همسر بر او ولایت داره؟ » پاسخ: ظاهرا « پرداخت هر مقدار از هزینه، عامل « ولایت » نیست. لذا « قبل » از مستقل شدن، شوهر (شناسنامه ای)، ولایت « ندارد » اما « بعد » از مستقل شدن، زن در منزل پدر حکم « مهمان » دارد و باید تابع همسرش باشد.
۳ـ « آیا اون پنج اصل مهم، قبل از عقد قابل بررسی است؟ » پاسخ: بله، پس از قبول یکدیگر و دوران نامزدی و عقد، زوج باید برای « تقویت تفاهم، همدلی، احترام، اعتماد و هم آهنگی » میان خود بکوشند و « قبل از اولین بارداری » باید به حد نصابی از این پنج مورد رسیده باشند و الا با انواع « بهانه جویی و نیش و کنایه » باعث آزار یکدیگر می شوند.
امیدوارم در « مراقبت از خود » و خودسازی و مدیریت مؤمنانه و هنرمندانه خانواده موفق و مؤید باشید.
🍃واژه: #عقد #ولایت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۰۷
#سوال
🌷 سلام و احترام
میشه لطفاً این ۵ اصل مهم رو یک بار دیگه بفرمایید
پیام های قبل رو نمیتونم ببینم
#جواب
🌿« تفاهم، همدلی، احترام، اعتماد و هم آهنگی »
🍃واژه: ۵ اصل مهم #ازدواج
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۰۸
#سوال
🌷میشه بفرمایید چرا مردان مصداق آیه ۳۰سوره بقره هستند
مگر خانم ها نمیتوانند مفسدباشند
#جواب
🌿به نظر می رسد « خلافت الهی » در آیه ۳۰ سوره بقره، فقط در « *امور زمینی* و « *کارهای اجرایی* » است و لذا « مردانه » است و آن ها ممکن است عمر و توانایی های خودشان یا دیگران را به فساد بکشانند.
زنان به خاطر اینکه *مظهر صفات جمال الهی* هستند و طبق آیه ۵ سوره تحریم *شش صفت ذاتی دارند* و سرشار از انس و محبت و مهربانی هستند نمی توانند مفسد باشند.
پس اگر بخواهند » مفسد » باشند ابتدا باید ابتدا « *مسخ شوند* » و یکپارچه « آقا » و « حماله الحطب » شوند تا « *کانت من الغابرین* » شوند.
لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلى ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ .... (إبراهیم/۸۸)
همه چیز عالم خلقت، زوج هستند: مثل هیدروژن و اکسیژن، آسمان و زمین ....
🍃واژه: #خلافت_الهی #زوج
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۰۹
🌾همراه با نظرات شما
چند روز پیش خانمی درباره کار بیرون سوال کردن و پاسخ شما مثال هایی از بانوان کوشا و مبارز بود من یکی از مثال های شما رو از نزدیک دیده و میشناسم ... و از نزدیکان یکی از آنها هستم و ارزش و احترام خاصی برای ایشان قائلم اما با توجه به اینکه زندگی آنان را از نزدیک لمس کردم به این نتیجه رسیدم که هر خانواده ای واقعا نیاز به حضور کامل مادر در دوران کودکی فرزندان و در واقع در تمامی مراحل داره و هر وقت وجود فیزیکی این چشمه ی جوشان وحیات بخش کمتر بشه آسیب های خودش رو وارد میکنه و هیچ وقت این آسیب ها قابل جبران یا پیشگیری نیست
با اینکه به شجاعت و دلیری آنان میبالیم اما اکثر افراد خانواده آنان بسیار مضطرب و گاها با مشکلات متعدد رو به رو هستن . من معتقدم نبود مادر در زمان طفولیت و نوجوانی را هیچ چیزی پر نمی کند و فکر میکنم هیچ وقت حضور مادر در منزل قابل جایگزینی باهیچ کار درست و خیر دیگری نیست ...
والبته خودم هم در دام این آسیب به خانواده هستم و پزشکی میخونم و هر روز فکر میکنم اگر دخترم ناخن میخورد یا... مقصر اصلی بنده هستم...
میخواستم این راز بزرگ رو با شما در میون بذارم و بگم که در بطن هر کدوم از اون خانواده ها شاید بچه ها هیچ وقت راضی نباشن آغوش مادر رو از دست بدهن تا خیر بزرگتری را کسب کنن...
🍃واژه: #حضور_مادر / همراه با #نظرات شما
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۱۰
🌾سلام و عرض ادب استادم
ان شاءالله حالتون خوبه ،،من و بچه های ۵ ساله کلاس قرآن هر وقت کلاس داریم برای سلامتی شما دعا می کنیم
اینو عرض کردم تا بدونید چقدر برای ما عزیز هستین
دو سوال داشتم، لطفا هر وقت صلاح دونستین منت گذاشته و پاسخ نورانی خود را هدیه ما کنید
#سوال
🌷استاد آیا *واژه شناسی* قرآن، با *مترجمی* قرآن فرق داره؟
و دوم لطفا برای ولادت حضرت فاطمه سلام الله و روز مادر به ما هدیه ای بدهید، مثل اینهمه هدیه خوب که هر روز با مهربانی روزی ما می کنید
#جواب
🌿 سلام و رحمت و برکات الهی بر شما و بر تمام بانوان مؤمن.
از لطف کریمانه شما ممنونم و میلاد فرخنده و نورانی حضرت مادر آن کوهسار رفیع و کوثری که سیزده چشمه ی نور و معرفت و برکت از آن می جوشد و بهترین و معطرترین خلق الهی هستند، به شما نورچشمی های آن سرور تمام بانوان تاریخ ، تبریک می گویم.
امیدوارم شما عزیزان هم بتوانید جلوه ای از وجود نورانی و پر برکت ایشان باشید.
۱ـ ظاهرا « *واژه شناسی* » با « *ترجمه قرآن* » خیلی فرق دارد و مقدمه آنست.
۲ـ به عنوان هدیه این حدیث قدسی را تقدیمان می کنم.
ذات أقدس الهی رسول أکرم صلی الله علیه و آله را خطاب قرار داد و فرمود:
« *یا احمد، لولاک لما خلقت الأفلاک و لو لا علی لما خلقتک و لو لا فاطمه لما خلقتکما* »
از کتاب: فاطمه بهجه قلب المصطفی/ ص ۹/ از آیه الله احمد رحمانی همدانی / از کتاب کشف العالی
ای احمد؛ اگر تو نبودی جهان را نمی آفریدم و اگر علی نبود تو را نمی آفریدم و اگر زهرای مرضیه نبود شما دو تن را نمی آفریدم.
🍃واژه: #واژه_شناسی #ترجمه_قرآن #فاطمه سلام الله علیها
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۱۱
#سوال
🌷یکی از أعضاء محترم پرسیده اند:
۱. ولایت فقیه را باید قبول داشته باشم یا نه و چرا؟
۲. وظیفه ولایت فقیه چیست؟
۳. آیا به درستی وظیفه اش را انجام می دهد؟
۴. اختیارات ولی فقیه چقدر است؟
۵. چه لزومی به داشتن ولی فقیه داریم؟
۶. هر فردی که در منصب ولایت فقیه هست را باید قبول داشته باشیم یا نیاز به بررسی دارد؟
#جواب
🌿به ایشان عرض شد:
اگر می پذیریم که « مالک » این جهان فقط خداست زیرا فقط او « خالق » جهان است،
پس باید اطاعت از « سفیران » او را هم با هر خصوصیتی، بپذیریم.
سفیران الهی، گاهی فقط « نبی » هستند گاهی فقط « رسول » هستند، گاهی « هم نبی و هم رسول » و گاهی فقط « رسول و امام » هستند ، و گاهی « استاندار و فرماندار و نایب » آن سفیران هستند در هر حال إطاعت از تمام آنان، به حکم عقل واجب است.
و برای اینکه « انتصاب » آن ها از جانب خدا اثبات شود، آنها یا معجزه دارند، یا توسط سفیران قبلی « معرفی » شده اند و حتما « خصوصیات مشخص و متمایزی » با بقیه مردم دارند.
آن ها گاهی با « جعل اسم » منصوب شده اند (مثل حدیث غدیر و حدیث منزلت و مالک اشتر و نواب اربعه) و گاهی با « جعل مقام و بیان خصوصیات » منصوب شده اند. (مثل حدیث سفینه نوح و حدیث ثقلین و بیان أمیرالمؤمنین در نهج البلاغه « أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَحَقَّ النَّاسِ بِهَذَا الْأَمْرِ : ۱ـ أَقْوَاهُمْ عَلَيْهِ ۲- وَ أَعْلَمُهُمْ بِأَمْرِ اللَّهِ فِيهِ » و حدیث اما الحوادث الواقعه فارجعوا الی رواه أحادیثنا ...)
۱ـ ولی فقیه همان « نایب عام » است که أئمه او را با خصوصیات « جعل و نصب » کرده اند و اطاعت از او به همان دلایلی که اطاعت از ائمه أطهار و پیامبر أکرم صلوات الله علیهم واجب است*، به همان دلایل *واجب است.
۲ـ وظائف ولی فقیه، در قانون اساسی مشخص شده است که هدایت کلی نظام و امت اسلامی است.
۳ـ نظارت به عملکرد ولی فقیه ، به عهده خداوند و رسول أکرم صلی الله علیه و آله و أئمه أطهار صلوات الله علیهم است، از نظر قانونی هم خبرگان مجلس خبرگان بر کار ایشان نظارت دارند.
۴ـ اختیارات ولی فقیه از نظر قانونی در قانون اساسی مشخص شده است.
۵ـ چون اداره هر جامعه ای بدون « رهبر » امکان ندارد پس « بدون ولی فقیه » یعنی: بدون رهبر منصوب خدا، یعنی پذیرش فراعنه و معاویه ها و یزیدها و شاهان و امثالهم،
در این صورت ارتباط ما با خالق و مالک و رازقمان و سفیران او قطع می شود و در نتیجه هر گونه خوردن و نوشیدن و عقد و معامله ای، « تصرف غیر مجاز و سرقت و ظلم و تعدی » خواهد بود.
در واقع بدون « ولایت » ولی فقیه، نمی توانیم به « ولایت الهی » متصل شویم و از عنایات الهی برخوردار شویم.
۶ـ طبق آیات و احادیث و دلایل عقلی، اگر « خصوصیات ولایت فقیه » در فقیه جامع الشرائطی جمع شد هم بر خود او « واجب است که این مقام را بپذیرد » و هم اطاعت از او بر تمام مؤمنین واجب عقلی و قانونی و شرعی می شود.
🍃واژه: #ولایت_فقیه #جعل #انتصاب
@dr_ghofrani2