#قطرات_بارانی_۱۴
🌾با سلام و احترام و عرض صبح بخیر این روزهای نورانی و معطر ربیع المولود به تمام أعضاء محترم گروه.
🌴« صبحانه » امروز موکب اربعینی ما اینست که:
در روایات نقل شده است که: امام صادق صلوات الله علیه به اصحابشان فرمودند:
مهدی ما (عجل الله تعالی فرجه الشریف) وقتی ظهور کند، مانند تعداد اصحاب رسول الله صلی الله علیه و آله در جنگ بدر، « 313 » نفر یار و حامی دارد.
ظاهرا یک نفر از ایشان می پرسد:
؟؟
آقاجان یعنی در آخرالزمان اوضاع آنقدر « بد » می شود (و اسلام آنقدر ناموفق و شکست خورده و مهجور است) که فقط 313 مسلمان در « سطح جهان » باقی می مانند؟
« پرسش » امروز اینست که « پاسخ » آن حضرت به پرسش آن شخص چه بود؟
#قطرات_بارانی_۱۵
🌾با سلام و سپاس از پاسخ دیگران و سپاس و تشکر فراوان از پاسخ کاملتر شما.
🌴« صبحانه » امروز موکب اربعینی ما این بود که:
در روایات نقل شده که: امام صادق صلوات الله علیه به اصحابشان فرمودند:
مهدی ما (عجل الله تعالی فرجه الشریف) وقتی ظهور کند، مانند تعداد اصحاب رسول الله صلی الله علیه و آله در جنگ بدر، « 313 » نفر یار و حامی دارد.
از ایشان می پرسند:
🌷آیا در آخرالزمان اوضاع آنقدر « بد » است (و اسلام آنقدر ناموفق و شکست خورده و مهجور است) که فقط 313 مسلمان در « سطح جهان » باقی می مانند؟
🌿امام صلوات الله علیه « با تاکید بیشتر » می فرمایند: خیر یاران ایشان « 313 » نفرند.
می پرسند مگر « چه رازی » در این « عدد » است که شما به آن تاکید می فرمائید؟
می فرمایند: پس از 23 سال تلاش پیگیر و محبت آمیز و منطقی و شبانروزی رسول أکرم صلی الله علیه و آله (و با ارائه بیش از ده هزار معجزه) و پس از « بیعت گرفتن » در روز روشن و در « غدیر خم »،« تمام مردم و اصحاب » ایشان، « مرتــد » شدند بجز « سه نفر »:سلمان، مقداد و ابوذر:
ارتَدَّ النّـــــــاس بَعدَ النَّبِی (صلی الله علیه و آله) اِلّا ثَلاثَة، المقداد الاسود و ابوذر الغفاری و سلمان فارسی ...(بحارالانوار ج34 ص274)
می پرسند: چرا « عمار » را نام نبردید؟
می فرمایند: او « یکبار » در « ذهنش » دچار « تردید » شد.
در حالی که مهدی ما (عجل الله تعالی فرجه الشریف) 313 نفر اصحابی مثل سلمان و مقداد و ابوذر دارد و مثل عمار، هزاران هزار و .....
از ایشان می پرسند: الآن یاران واقعی شما چند نفر هستند؟
می فرمایند: تعدادشان به این اندازه است که اگر بزغاله کوچکی را برای خوردن آنها بیاورند، آنها سیر می شوند در حالی که از آن بزغاله مقداری می ماند. (شاید حدود ده پانزده نفر)
پس معلوم می شود که با تقدیر حکیمانه الهی، « نظام جهان »،« قطعا تکاملی » است و « هر روز تمام افراد » و در « در تمام کشورهای جهان »، دائما (چه بخواهند و چه نخواهند) در حال « پیشرفت » و « فهمیدگی » و حتی « حسین شناس » می شوند!!!
(هر چند که اکثرشان پایبند علم و فهم و عقل خود نباشند)(یا مستضعف باشند و امکان و شجاعت لازم برای ابراز دینداری نداشته باشند.)
لذا وقتی آخرین حجت الهی ظهور می کند و خود را « فرزند حسین » می نامد، غالب مردم جهان او را می شناسند و شیفته و شیدای او می شوند.
پس اینکه بانوی محترمی امروز پرسیدند: با اینکه « أئمه أطهار » صلوات الله علیهم « نور واحد » هستند چرا برخی از آنان، بروز و ظهور خیلی بیشتری نسبت به سایرین داشته اند؟
پاسخ اینست که « میزان رشد و عقلانیت و بلوغ مردم » و « قابلیت و لیاقت و صلاحیت و سنخیت و پاکی آنها »،« زمینه » بروز و ظهور « کم یا زیاد عظمت وجودی » آن « ذواب مقدس » را فراهم می آورده و وقتی این « آمادگی عقلانی و منطقی و ایمانی و طهارت » به « حد نصاب لازم و کافی » برسد ظهور بلافاصله رخ می دهد. (همانطور که آب تا به « صد درجه » نرسد به جوش نمی آید.)
#قطرات_بارانی_۱۶
🌿یک پرسش موحدانه زیبا:
خداوند در قرآن بارها می فرماید: من قطعا ظُلم نمی کنم:
وَ لا يُظْلَمُونَ فَتيلاً ، وَ لا يُظْلَمُونَ نَقيراً ، وَ لا يُظْلَمُونَ شَيْئاً ، وَ ما ظَلَمُونا ، وَ ما ظَلَمْناهُمْ ، فَما كانَ اللَّهُ لِيَظْلِمَهُمْ ، إِنَّ اللَّهَ لا يَظْلِمُ النَّاسَ شَيْئاً ، وَ ما ظَلَمَهُمُ اللَّهُ ،
چگونه می توان « صدق » این گفتار و ادعای خداوند را إثبات کرد؟
چگونه می توان مطمئن شد که خداوند « نمی تواند » به ما ظُلم کند؟
#قطرات_بارانی_۱۶/۲
؟؟به نظر شما آیا می توان به « خداوند » ظلم کرد؟
مثلا اگر من نمازم را نخوانم ، روزه واجبم را نگیرم، حجاب و حیاء نداشته باشم، آیات خداوند را انکار و تکذیب کنم و .... آیا توانسته ام به خداوند « ظلم » کنم؟
🌿 ضمن عرض سلام و تحیت؛
لطفا بیاندیشید که:
اگر تمام مدارس و دانشگاهها، تعطیل شوند، چند نفر از دانش آموزان و دانشجویان ممکن است اعلام کنند که به « ما ظلم شده »؟
اگر معلمین و اساتید، برای « امتحانات پایان ترم »، « نیمی از کتابهای درسی » را « حذف » کنند، چند نفر از دانش آموزان و دانشجویان ممکن است بگویند: به « ما ظلم شده »؟
اگر معلمین مدارس به دانش آموزانشان بگویند، به جای درس خواندن ، بروید در حیاط بازی کنید،چند نفر از دانش آموزان احتمال دارد بگویند: به « ما ظلم شده »؟
لطفا « کلاسی » را « نام ببرید » که « تمام دانش آموزان آن » حتی برای « تأخیر معلم و کوچکترین اتلاف وقت و درس ندادن او » اعتراض کنند و « دیر آمدن و اتلاف وقت او را » ، « ظلم » تلقی کنند؟
و لطفا بفرمائید آیا در کشور فرانسه ، « قبــــل » از این پنجاه و چهار هفته اعتراض مردم « ظلم » بیشتر بوده یا « بعـــــد » از این تظاهرات؟ به چه دلیل؟
#قطرات_بارانی_۱۶/۳
🌿 سلام و رحمت الهی بر تمام اعضاء محترم گروه و اعضاء محترمی که در این گفتگو شرکت و اظهار نظر نمودند.
بخش اول پاسخ: اینکه: « ظُلم » یعنی چه؟ و « ظالم » کیست؟
ظُلم یعنی: پشت کردن به هر چیزی از جنس « نور » که باعث در « ظُلمت » و تاریکی قرار گرفتن می شود.
و چون خداوند « نور مطلق » و فقط او « حق » است، پس :
۱ـ بی إعتنایی و پشت کردن و تجاوز به « حدود الهی و تعالیم قرآنی و احکام شرعی » و به « هر حقی » (در خودش، والدین، همسر، فرزند، بستگان، دوستان، دشمنان و طبیعت ...)، « ظُلم » است: ... وَ مَنْ يَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ (بقره/229)
۲ـ هر گنهکاری اگر توبه نکند و تخلفش را ادامه دهد، « ظالم » است: وَ مَنْ لَمْ یَتُبْ فَأُولئِکَ هُمُ الظَّالِمُونَ (حجرات/11)
۳ـ پس مسلمانی که « ولایت » حتی بستگان « کافر » خود را بپذیرد، « ظالم » است: وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ (توبه/23)
۴ـ خودداری از « انفاق واجب »،« کفر » و « کافر، ظالم » است: يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْناكُمْ ...... وَ الْكافِرُونَ هُمُ الظَّالِمُونَ (بقره/254)
۵ـ هر که بر اساسِ « احکام اسلامی » (در هر زمینه ای) داوری و حکم نکند « ظالم » است : وَ مَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِما أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ (45)
۶ـ هر که به خدا « دورغ » نسبت دهد « ظالم » است: فَمَنِ افْتَرى عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ مِنْ بَعْدِ ذلِكَ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ (آلعمران/94)
۷ـ چون « نفسانیتِ » ما ، « حق نیست »، پس هر فرد مختاری که از « هوای نفس خودش یا دیگران » پیروی کند، قطعا « ظالم » است: وَ لَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْواءَهُمْ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ إِنَّكَ إِذاً لَمِنَ الظَّالِمينَ (بقره/145)
أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه هم میفرماید: « ظالم » سه نشانه دارد:
۱ـ مافوقش را نافرمانى میکند،
۲ـ به زیردستانش زور میگوید،
۳ـ ستمکاران را پشتیبانی میکند:
لِلظَّالِمِ مِنَ الرِّجَالِ ثَلَاثُ عَلَامَاتٍ:
۱ـ يَظْلِمُ مَنْ فَوْقَهُ بِالْمَعْصِيَةِ،
۲- وَ مَنْ دُونَهُ بِالْغَلَبَةِ،
۳ـ وَ يُظَاهِرُ الْقَوْمَ الظَّلَمَةَ (قصار/۳۵۰)
#قطرات_بارانی_۱۶/۴
🌿 بخش دوم پاسخ:
آیا « ظُلم » نشانه « بد شدن جامعه جهانی در زمان ظهور » است؟
و یا « نشانة بیداری نسبی مردم جهان است؟ »
عرض شد که « تمام » دانش آموزان و دانشجویان از تعطیلی کلاسها و « کم شدن کتابهای مورد امتحان » خوشحال می شوند و چون به آن اعتراضی ندارند پس « ظلمی » هم تلقی نمی شود.
اما در کلاسهای « کنکور » و « خصوصی » که افراد « پول زیادی » می پردازند و « أنگیزه زیادی برای آموختن » دارند، به کمترین تأخیر و تعطیلی و کم کاری و اتلاف وقت، إعتراض می کنند، به آنها « ظلم » شده است.
با اینکه طبق فرمایش قرآن، « غالب » مردم جهان به خودشان ظلم می کنند، اما وقتی می توان از « ظلم » در « جامعه » سخن گفت که « مردم »،« حق و قانون و قسط » را « بشناسند و بطلبند » ولی برای آنها « رعایت نشود ».
پس تا وقتی مردم هر کشوری، « ظُلم و رفتار « غیر قانونی » و « خلاف قسطِ » افراد متکبری مثل « معاویه و یزید و شاه » را « تحمّل » می کنند و هیچ « إعتراض عاقلانه و علنی و مفیدی » ندارند، هنوز « ظلمی » صورت نــگرفته است.
اما اگر مردم « ضرورت تحقق حق » و « قانون » و « قسط » را (در هر زمینه ای) بفهمند و به « ظلم حاکم » عاقلانه إعتراض کنند اما پاسخ درستی به آنها داده نشود، حالا می توان گفت « ظلم » در آن جامعه رخ داده است.
پس مردم فرانسه، با اینکه قبلا هم مورد ظلم بوده اند اما اکنون که « فساد و سوء نیت حاکمان و نظام غیرمنطقیشان » را فهمیده اند و با آرامش و عاقلانه به اعتراض پرداخته اند در معرض « ظلم » واقع شده اند.
(به شرط اینکه اگر همین معترضین حاکمان نالایق را کنار زدند و خودشان حایگزین آنها شدند همین نظام سرمایه داری و استکباری را دوباره پیاده نکنند.)
مثلا چهل سال پیش با اینکه مردم مستضعف ایران علیه نظام طاغوتی شاه، قیام کردند اما چون برخی از آنها از « رفاه طلبی و نوکرصفتی و استکباری » بودن آن رژیم، « متنفر و منزجر » نشدند، لذا امروز بر « کاخ نشینی » و « اشرافی گری » و « تجمل گرایی» مردم افزوده شده ، پس هنوز « لایق ظهور » نیستند.
پس زمان ظهور آخرین حجت الهی، زمانی است که « 99 درصد مردم مستضعف » به « حاکمیت غیرمنطقی و استکباری » آن « یک درصد افراد مستکبر و سرمایه دار و سلطه گر و قانون گریز »،« إعتراض و تنفر عاقلانه » داشته و « تشنه قسط و قانون » باشند تا از « استقرار قسط و عدل » در جهان استقبال کنند.
پس این فرمایش نورانی رسول أکرم صلی الله علیه و آله که فرمودند: هر وقت زمین پر از « ظلم » و « جور » شود آخرین ما می آید و آن را پر از « قسط » و « عدل » می کند ،
حکایت از
این دارد که جامعه بشری هر روز بیدارتر ، عاقل تر ، بصیرتر ، فهیم تر می شوند.
و این با آن برداشت غلط و ابلهانه برخی که « ظلم » را به « فساد » تحریف می کنند خیلی فرق دارد.
از نظر آنها باید به فساد کمک کرد و « هیچ پرچمی برای بیداری مردم نباید برافراشته شود.»
اما طبق نظر حضرت امام رحمه الله علیه ، « منتظر حقیقی » افرادی هستند که برای « زمینه سازی ظهور » از « مستضعفان جهان » حمایت می کنند و برای « بیداری آنها » بسیار تلاش می کنند. که جمهوری اسلامی چنین مقصد روشنگرانه ای را دنبال می کند
امیدوارم توانسته باشم مطلب را روشن کنم.
#قطرات_بارانی_۱۶/۵
🌿استاد محترم .فرمودید .از نشانه های ظالم ......نافرمانی از مافوق ...است طبق فرمایش حضرت امیر علیه السلام ..لطفا توضیح بیشتر بفرمایید .شامل چه مافوقی میشود؟
👈 أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه فرمودند:
لِلظَّالِمِ مِنَ الرِّجَالِ ثَلَاثُ عَلَامَاتٍ يَظْلِمُ مَنْ فَوْقَهُ بِالْمَعْصِيَةِ وَ مَنْ دُونَهُ بِالْغَلَبَةِ وَ يُظَاهِرُ الْقَوْمَ الظَّلَمَةَ
احتمالا « هر عاقل تر » از ما می شود « ما فوق » ما.
مثل: نافرمانی با « عقل » خود ما، یا با بعضی از والدین، یا با بعضی از همسران، یا با رهبری منصوب الهی و ...
البته خوب است به این نکته هم توجه کنیم که این سه نشانه را برای ظلم « مردان » فرمودند.
اما نشانه ظلم برای « بانوان » چیست احتمالا حضرت نخواستند « مقام والا و آسمانی زن » خدشه دار شود.
#قطرات_بارانی_۱۶/۶
🌿 أعضاء محترم گروه؛
من از شما عزیزان انتظار دارم تا با خواندن دقیق بخــــــش دوم پاسخــم،
« یک پرســـــش زیبا و مهم » از جانــــب شـــــــــما دریافــــت کنم.
اللهم ارزقنی
؟؟
استاد چه ویژگی هایی در این ۳مورد هست که بانوان از آنها منصرفند؟!
👈 وقتی ایشان نفرمودند یعنی دیگران هم بهتر است ورود نکنند.
؟؟
سوال دیگری که از حضورتان داشتم .....ببخشید مثلا در مورد جامعه خودمان اینکه در دولتی که میلیاردها دزدی و اختلاس را از صندوق ارزی و بیت المال جایز دانسته و کسری بودجه را از مابه التفاوت پول سوخت از جیب ملت جبران می کند ..اگر مردم اعتراض نکنند ظلم است؟
👈 با سلام خودکرده را تدبیر نیست مردم باید نتیجه انتخاب خود را ببینند. تحمیل ابو موسی اشعری و طلبکاری از علی منطقی نیست
به نظر شما نقش و مسولیت مادران و همسران و دختران و خواهران این مسولین نالایق و دروغگو و رذل و خبیث چیست؟
بزرگترین ظلم برای بانوان اهل ایمان غفلت از جهادهمسرداری و رهاسازی نفسانیت حیوانی شوهرانی است که خیلی زود زمینی میشوند.
#قطرات_بارانی_۱۶/۷
؟؟
استادگرامی شما از روی کتاب لغت خاصی معانی کلمات قران را بررسی میفرمایید ؟
من فقط التحقیق دارم
الان هم که قسط را مطالعه کردم چیز خیلی خاصی به نظرم نیامد و تکلیفم در برابرش روشن نشد!
👈 پس مطالبه افراد متدین از سخنرانان و مدرسین و علما باید تبیین قسط باشد و باید با طرح مطالب فرعی و نامناسب مخالفت کنند.
قرآن تبیان کل شی است باید منبع اصلی خود قرآن باشد.
این ظلم بسیار بزرگی است که امروز اکثر مسولین و مردم دوست دارند از قاسطین باشند و از قاسطین حمایت کنند اما از مقسطین نباشند و قسط را اقامه نکنند.
#قطرات_بارانی_۱۷
🌷 سلام استاد عزیز
از مطالب و فرمایشات دقیق و زیباتون ممنونم
خدا رو شکر از صحبت هاتون خیلی چیزها رو یاد گرفتم
از حضورتون یک سوال دارم
تکلیف دختری که هنوز ازدواج نکرده و در بهترین رشته و دانشگاه تحصیل کرده و استعداد خیلی زیادی دارد چیست؟
در حالیکه خودش هم تمایلی به کار کردن نداره و میخواد به مهمترین نقش و وظیفه اش به عنوان یک زن بپردازد.
از طرفی مادرش مدام اصرار میکنه که باید سر کار بری و ازت راضی نیستم تا موقعی که سرکار نرفتی...
و خود فرد و دیگران سرزنش میکنند که با این همه زحمتی که برای رسیدن به این درجه علمی در این دانشگاه کردی چرا بیکاری و هیچ استفاده ای ازش نمیکنی؟
واقعا سر در گم است که آیا اگر کاری نکند این همه سال عمرش را تلف کرده و بی ثمر بوده؟
با وجود امر به اطاعت از پدر و مادر تکلیفش چیست؟
فعلا که مجرد است به عنوان یک زن باید مشغول به چه کاری باشد؟ آمادگی برای ازدواج یا چه؟
🌿 با سلام و احترام به خانم....
اینکه فرمودید: مادرتان و به دنبال ایشان دیگر بستگان به شما اصرار می کنند که باید در جایی « اشتغال » پیدا کنید، مشکل رایجی است که بسیاری از دختر خانم ها با آن مواجه اند و فشار و زخم زبان زیادی را تحمل می کنند.
اما اینکه نوشته اید: « اطاعت از پدر و مادر » واجب است » ، درست نیست. قرآن می فرماید اگر والدین شما را به کاری « شرک آلود » واداشتند، آنها را اطاعت « نکنید ».
پس اطاعت از آنها مشروط است به اینکه أمر و نهی آنها خلاف عقل و شرع نباشد که در آنصورت شما در واقع ، حکم عقل و شرع را اطاعت کرده اید نه حکم آنها را.
اما اینکه چه باید کرد؟
باید بدانید که متأسفانه والدین و خصوصا مادرها و مخصوصا مادران به ظاهر مذهبی که معمولا هیچ برنامه ای برای رشد و تعالی خودشان ندارند و « جهادهمسرداری » را هم برای خود ضروری و واجب نمی دانند و اصلا قبول ندارند، تحت تأثیر إلقائات روانشناسان، « مختار » بودن فرزندان و « ولایت پدر » را هم « باور » ندارند و لذا با اصرار می خواهند خودشان را به فرزندانشان « تحمیل » و در کار آنها « دخالت مستقیم » داشته باشند.
لذا در جلسه دوم عرض کردم که هر جوانی برای جدا و مستقل شدنش ابتدا بایـــــد در مرحله اول: خودش را به عقلانیت و بلوغ و معرفت دینی و ادب و نشاط لازم برساند، و در مرحله دوم، بایـــــــد والدینش را عاقلانه و مؤدبانه و صبورانه برای جدا و مستقل شدنش ، از هر نظر آماده کند.
اینکه نوشته اید: « سر در گم شده ام » حکایت از این دارد که بلد نیستید با والدین نسبی خود به طور منطقی و مؤدبانه و به دور از ناراحتی و پرخاش و بداخلاقی گفتگو و آنها را إقناع کنید در این صورت در فردای ازدواج با والدین سببی خود هم نمی توانید تعامل سازنده ای داشته باشید.
پس بکوشید:
۱ـ برای خودشناسی،
۲ـ فهم معنی زندگی و شناخت اصول و مبانی زندگی،
۳ـ فرق ازدواج « اسلامی » با ازدواجهای رایج،
تلاشی کنید تا ابتدا برای خودتان و برای والدینتان روشن شود که « جهادهمسرداری » ، شغل بسیار مهمتری نسبت به مشاغل پزشکی، مهندسی، معلمی، استادی، خدماتی، منشیگری، فروشندگی .... است.
اگر شهردار یا استاندار در یک « اتاق » کار می کنند یک کدبانو در یک « خانه » شاغل است و کار می کند اما می تواند « خانه دار = سرایدار » نباشد و « همسرداری و خانواده داری » کند.
جالب و دردناک اینکه برای این مادران از خودغافل مهم نیست « رشته تحصیلی » دخترشان چیه فقط می خواهند دخترشان در جایی شاغل باشد و درآمد داشته باشد حتی مثلا در فروشگاههای « زنجیره ای !!!؟؟؟) قفسه تمییز کند.
متأسفانه مادران به ظاهر مذهبی، این نظر خدا که غذا و پوشاک و مسکن و رفاه و أمنیت زن به عهده مردان یا دولت است را قبول ندارند و دوست دارند برای خرید یک لنگ جوراب دستشان پیش شوهرشان دراز نباشد و از او برای مخارجشان التماس نکنند.
در حالی که اگر زنان « هنر زن بودن » را با محارمشان به درستی تمرین کرده باشند بدون التماس می توانند کاری کنند که شوهرشان تمام امکاناتش را بدون کمترین منتی و با افتخار در اختیار آنها بگذارد.
در هر حال خداوند این والدین در هر حال محترم را در اختیار شما قرار داده تا با آنها خودتان را « ورزیده » کنید و جالب اینکه فردا هم فرزندان شما همین مصیبت را با خود شما خواهند داشت.
انسان، هرقدر بالغ تر، عاقل تر و با اراده تر و مومن تر می شود رفتارش متعادلتر، زیباتر، مؤدبانه تر و توقعاتش کمتر و خلاقیت و ابتکار و شیرین زبانی و قدرت نفوذش بیشتر می شود.
ازدواج، مسابقة عقلآزمايي است نه بختآزمايي.
دنیا ، محل « آزمایش است نه آسایش ».
هر صورتی با لبخند زیباتر است.
لایق ستایش، محتاج ستایش نیست.
#قطرات_بارانی_۱۸
🌷با سلام و احترام خدمت استاد گرانقدر
منظور شما «اکثرا مشتاق مطالعه نیستند ( با دیدن و خواندن هر چیزی *طلوع* نمی کنند)» چه بود؟
🌿 با سلام و احترام به تمام شما نورچشمی های این امت بزرگ و منتظر.
از « واژه های » مظلوم در ادبیات، واژه « مطالعه » است که اکثرا آن را « مصرف کتاب » و « انباشت اطلاعات در ذهن » ترجمه می کنند در حالی که این واژه همخانوادة « طلوع » و درخشش است و انسانهای رشید، دیدن و شنیدن و خواندن هر مطلبی را « بهانه ای » قرار می دادند برای « شکوفایی و ابراز خلاقیتها و اظهار نظر و نوشتن کتابها و مقالات خود ».
وقتی دانشمندان در هر موردی « مطالعه » و در آن « اشراف » پیدا می کنند کارشان را با نگارش مقاله و کتاب به نتیجه می رسانند.
مثلا مرحوم طبرسی علیه الرحمه، با مطالعة تفاسیر أهل تسنن، سه تفسیر بزرگ و جامع از منظر شیعه نگاشته که آخرین تفسیر نفیس ایشان « مجمع البیان » است.
اولین نایب امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در آغاز غیبت کبری، مرحوم شیخ مفید بودند که حدود 200 جلد کتاب تحریر کرده بود و امام ایشان را « مفید » نامیدند.
از کتابخانه های بزرگ ایران، کتابخانه مقام معظم رهبری است و ظاهرا تمام کتابهای آن در هر زمینه ای که حضرت آقا آن را مطالعه کرده اند حتما « حاشیه » دارد. یعنی بی تفاوت از آن نگذشته اند بلکه بهانه ای بوده برای « طلوع » و ابراز نظر ایشان.
پس مطالعه، خواندن به همراه تفهّم و تفکر و تلاش برای « اشراف » بر یک مطلب و اظهار نظر منطقی و مناسب درباره آن می باشد.
#قطرات_بارانی_۱۹
🌷 با عرض سلام و احترام به تمام أعضاء محترم گروه.
این صبح زیبای جمعه را با ذکر نورانی « اللهم صل علی محمد و آل محمد » به شما منتظرین ظهور آخرین حجت الهی تبریک می گویم.
صبحانه این جمعه اینست که:
از میان « ۱۱۴ سوره قرآن »، آیا سوره ای را سراغ دارید که خداوند آن را « سوره » نامیده باشد و (خواندن و فهمیدن و عمل به) آن را « واجب » کرده باشد؟
🌿سلام و رحمت الهي بر شما أعضاء محترم و تشکر از پاسخهایتان.
در میان « ۱۱۴ » سوره قرآن، « فقط سورة نور »،« سوره » و « فریضه » نامیده شده است.
اما چه چیز آن « واجب » است؟
به احتمال زیاد، « خواندن و فهمیدن و عمل به تعالیم نورانی آن » و به عبارت دیگر، « قرائت » و « تلاوت » آن، واجب و « فریضه » است.
اکنون این پرسش مطرح میشود که این سوره « برای چه مخاطبی » واجب شده است؟ به نظر شما « پاسخ خود سوره » چیست؟
#قطرات_بارانی_۱۹/۲
🌷ضمن عرض سلام و تشکر از پاسخهای شما.
اینکه « سوره نور » برای « چه مخاطبی » واجب شده؟
🌿نظر خود سوره اینست:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
سُورَةٌ أَنْزَلْناها وَ فَرَضْناها وَ أَنْزَلْنا فيها آياتٍ بَيِّناتٍ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّـــــــــرُونَ (۱)
این سوره را ما فرود آوردیم و ما در آن « آیات بینات » را فرود آوردیم تا « شما یادآوری کنید ».
پس مخاطب این سوره، « افرادی » هستند که:
اولا: « می توانند (زیرا قدرت بیان دارند)»
و ثانیا: « می خواهند (زیرا ضرورت این وساطت و تبیین و تفهّم و تفهیم را می فهمند و به آن برای رشد و شکوفایی و کمال و تعالی خود نیازمندند.)»
(پس بایـــد) « مبین و بیان کننده و یادآور » باشند.
لطفا متن بالا را یکبار « بدون پرانتز » و یکبار « با پرانتز » بخوانید.
ضمنا:
۱ـ در احادیث نقل شده که این سوره را « دختر خانم ها و بانوان » باید بدانند.
۲ـ از منظر قرآن، « مردها »،« مذکَّر » (اسم مفعول = نیازمند نذکر و یادآوری) هستند.