#قطرات_بارانی_۷۳۴
#پرسش
استاد من همیشه برام سوال بود که حج یکبار واجب هست اونم برا شخص مستطیع ولی چرا در ماه رمضان آنقدر رزق حج طلب میشه
#پاسخ
با سلام و احترام
شاید به این خاطر در ایام ماه مبارک رمضان، باید هر روز *تقاضای توفیق حج* داشته باشیم که:
در این ماه عزیز، *مولود کعبه و قبله نمای زندگی* را به عنوان *تـــراز* زندگی بیابیم و *ضرورت تولی و ولایت* را بهتر از همیشه بفهمیم و *عملا حاجی و ناسک* شویم.
تا خصوصا در *شبهای قدر* آن (که تمام أهل آسمان خدمت حجت خدا مشتاقانه و *ویزا گرفته* سرازیر می شوند و به ما *زمین گیرها،* با انگشتشان، *حجت خدا* را به عنوان *سفینه نجات* نشان می دهند.)
با ۱ـ *ولایت پذیری و هماهنگی با نایب منصوب ایشان* و ۲ـ *تدبر فهیمانه در قرآن و تمسک جامع و جمعی به آن* ، به طور جدی بخواهیم که به *امامت متقین* برسیم و خودمان را به « *مأمومینی* بسیار *خودساخته، مؤدب، مطیع، همدل، هماهنگ، منسجم، متحد و یکپارچه* » متحول کنیم تا *زمینه و شرائط ظهور* و *أمنیت آخرین حجت خدا* فراهم شود. إن شاء الله تعالی
🍃واژه: #حج #رمضان #قدر #ولایت_پذیری
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۳۵
#ادامه_قطرات_بارانی_۷۱۰
#پرسش
لطف می کنید در مورد ازدواج عاقلانه و اسلامی بیشتر توضیح بدهید .
پاسخ
ازدواج عاقلانه و اسلامی، *به طور اجمال و به اختصار،*
۱ـ پیمان شخص عاقل و بالغ و مؤمنی است که برای انجام آن، نفسانیات و توهمات خود و حرف روانشناسان و دیگران را کنار میگذارد و فقط به *فرمان خالقش* و *مطابق با موازین و ملاکهایی که خالقش در قرآن یا با کلام أولیاء خود فرموده* وارد آن می شود و خودش را فقط نسبت به *خدای خود* متعهد می بیند (نه با همسرش).
۲ـ در انجام این عمل مقدس، از *ظاهربینی، سطحی نگری، تجملات، تشریفات رفتارهای غیر مجاز* و تأئید و تکرار *رسوم و عادتهای گذشتگان* و ولخرجی و تبذیر و افراط و تفریط خودداری می کند.
۳ـ فرد آماده برای این ازدواج میکوشد تعالیم قرآنی و احکام مربوطه در رساله مراجع را بداند و با تلاش برای خودشناسی و خودباوری و فهم معنای زندگی و شناخت مهمترین اصول و مبانی آن و فهم اینکه در حال آزمایش الهی است و با توکل و استعانت از بارگاه الهی و امام زمان خود و *بدون کمترین توقع* و با *حداکثر نشاط* وارد این شراکت شود.
🍃واژه: #ازدواج_عاقلانه_مومنانه
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۳۶
#ادامه_قطرات_بارانی_۷۱۶
📌همراه با نظرات شما
از آنجا که هرساله حضرت حجت در حج حضور دارند این آیه خطاب میکند:
ای قوم حضرت محمد! (قوم اشاره به کسانی دارد که به کارهای بزرگ و مهم قیام میکنند)، شبهای قدر مانند شبهای میقات حضرت موسی در ده روز پایانی است. اگر همت کنید و دست خود را از دست نااهلان سامری و گاوپرست برداشته، در دست ولی امر خدا قرار دهید، یقینا موفق به دیدار و حضورحضرت در حج خواهید شد.
📌همراه با نظرات استاد
این نکته بسیار مهم و قابل تأملّی است که *در هر حجی* حتما *حجت خدا* ، *حضـــور* و برای برخی حتی *ظهـــور* دارند.
احتمالا *شب قـــــدر* ، زمانی است که *زمیــــن جامعه جهانی،* به نحوی *چرخیده* و در شرائطی قرار گرفته است که *حضور و تابش خورشـــید* در آن *ظهــــور* ندارد.
لذا شاید در *شبهای قـــدر* باید *بانــــوان عاقل و بااراده و مؤمنی که باید خورشــــید خانه باشند* ، هدفمندتر و *آسمانی تر* فعالیت کنند تا *بیـــت* خودشان را محل *پـــــرواز و مهاجـــرت أهل خانه* به سمت *آسمان* قرار دهند و افراد خانواده را برای *برگـــــرداندن خورشید آسمان* ، مشتاق و مأمور کنند و خانواده خود را از این همه ظاهربینی، خودکم بینی، خودبزرگ بینی، دنیاطلبی، ثروت اندوزی، قدرت طلبی، حُرمت شکنی، شهوترانی، سیگار، آدامس و انواع اعتیاد و این همه دروغ و ظلم و وقاحت و خیانت و حرص و طمع و تنبلی و انواع رذائلی که در *شب نبـــــود خورشید* از افراد غافل و جاهل و *سارق* سر می زند، بازدارند.
و قرآن در آیه ۱۰۰ سوره بانوان، چقدر زیبا و روشـــن، *پشت صحنه مأموریــــت بانـــوان در منزل* را بیان کرده و می فرماید: *وَ مَن يَخْرُجْ مِن بَيْـــــتِهِ مُهَاجِـــرًا إِلَى اللّهِ وَ رَسُولِــــــــــــهِ*
خدایا، یعنی تا *خورشیدهای در منزل* ، *حضور و ظهور آسمانی نداشته باشند* انگار *زمین دل های مردم* آمادگی چرخش به سوی *آن خورشید عالم تاب* را پیدا نمی کند.
یا زهرا.
🍃واژه: #حضور #ظهور #شب_قدر #بانوان_عاقل #نساء۱۰۰
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۳۷
💥سلام و صلوات و برکات الهی بر شما أعضاء محترم گروه؛
در این شبی که با *غفلت بانوان* و تحریک *حماله الحطبها* ، کوفیان زمین خورده و زمین گیر، *زمین قلبشان را از خورشید عالم تاب چرخاندند و به او پشت کردند* و تمام زمین و زمان را در *ظلمت شب* فرو بردند،
لطفا ابتدا و حتما دعای: اللهم کن لولیک الحجه ..... را *با دقت بخوانید* و ببینید *سلامتی و ظهـور* ایشان را باید برای *چــــه مقصــــودی* دائما بخواهیم؟
*پاسخش یک کلمه است.*
🍃واژه: #اللهم کن لولیک الحجه..
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۳۸
#ادامه_قطرات_بارانی_۷۳۷
سلام و صلوات و رحمت الهی بر شما.
بسیار سپاسگزارم از شما که دعا را *خواندید* و پاسخ درست را در خود دعا یافتید.
اللهم کن لولیک الفرج ...... *حتی تسکنه أرضک طـــــوعا*
تا زمین تو از *اطاعـــــت* پُر شود.
پس چه زیباست اگر قدر این شب قدر را بدانیم و با *شروع إطاعـت ابتدا از بدیهیات عقلی* به اندازه *یک نفر* دعای خودمان را به إجابت نزدیک کنیم.
🍃واژه: #اطاعت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۳۹
📌همراه با نظرات استاد
با سلام و احترام و تشکر فراوان از مباحثات و گفتگوهای شما أعضاء محترم.
البته بهتر است در این گفتگوها، « فقط نظر خودتان » را بفرمائید اما با « نظر طرف مقابل » هرگز درگیر نشوید.
باز هم از اینکه « إظهار نظر » می کنید (که به شدت به آن نیازمندیم » تا « نظراتمان پختگی » پیدا کند از شما ممنونم.
🍃واژه: #اظهار نظر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۴۰
دختر خانم عزیز و دانشجویی فرموده اند:
... مادرم در کودکی مرا تنها می گذاشت و فقط با دوستانش به خوشگذرانی می پرداخت و بعد طلاق گرفت و با یک مرد عوضی ازدواج کرد. بابام هم بسیار ساده لوح و نامادریم بسیار عوضی و حسود و بدجنس و روانی و غیر منطقی است.. عمه ها نیز بسیار حسودند و با دخالتهاشون باعث طلاق مادرم شدن و این نامادری را برای پدرم انتخاب کردن..
من تقریبا در تمام دروس مدرسه ضعیف و غرق خیالبافی و رؤیاپردازی بودم و با آن وضعیت ذهنی داغون، مشکلات خانوادگی هم اضافه شده بود. همش دعوا همش دعوا.. لذا اشتیاقم برای خودکشی زیاد بود..
نماز ک اصلا گاهی وقتا نمیخونم و اگرم میخونم اصلا نمیفهمم چی میگم تمرکز ندارم و رکعتا رو قاطی میکنم. با پسرا زیاد دوست بودم البته ن اینکه وارد رابطه های جنسی بشم ولی خب .... ناپدری من هم یک شب کنار من خوابید و مرا بغل کرد...
به این نورچشمی عزیز عرض شد:
دخترم؛ در آستانه مستقل شدن و آغاز زندگی اصلی خود، برای اینکه بتوانی هوشمندانه مشکلات پیرامونی خود را پشت سر گذاشته و زندگی مفید و شاد و موفقی داشته باشی، پیشنهاد می کنم:
۱ـ در اولین اقدام از درون لاک لاکپشتی خود بیرون بیا و از خیالبافی و اوهام به طور جدی پرهیز کن و دیگر نه در ذهن خود و نه در بیرون، دنبال جلب توجه دیگران نباش.
زیرا به اندازه کافی از منظر قرآن، *کرامت و ارزشمندی ذاتی* داری و هیچ نیازی نداری به اینکه دیگران شما را ارزشمند بدانند.
بکوش از *واقعیتها* نقاشی کنی و *توصیفی* إنشاء یا مقاله بنویسی تا از خیالبافی فاصله بگیری و واقعیتهای جامعه و زندگی برایت روشن شوند.
۲ـ در اقدام دوم باید به *خودشناسی* بپردازی و *حقیقت زندگی* را بفهمی و *عظمت، کرامت، قداست و ارزشمندی ذاتی* خودت را خودت کشف کنی تا بتوانی مثل *گرانبهاترین الماس جهان* از آن محافظت نمایی.
اگر خود شما، *نایاب و بی نظیر و گرانبها بودن الماس خودت را نفهمی* هیچ مدرک، عینک، کفش، شال، لباس گرانبها، ماشین شاسی بلند، کاخ، ثروت، قدرت و هیچ چیز دیگری نمی تواند به شما *احساس ارزشمندی پایدار* بدهد.
شاید داشتن هر کدام از موارد بالا، انسان را مثل بچه ها، *لحظاتی خوشحال* و با پُـز دادن آنها نسبت به دیگران *موقتا احساس برتری* کند، اما در خلوت و تنهاییش، مجبور است *افسردگی و پوچی* را تحمل نماید.
۳ـ به والدین خود، *نهایت احترام* را ابراز کن و آنها را محرم و محترم بشمار و اشتباهات آنها را بزرگوارانه ببخش و از صمیم قلب آنها را دوست بدار و *پدر و مادر* صدایشان بزن و در تحکیم روابط آنها بکوش و اصلا در کار آنها کمترین دخالتی نداشته باش بلکه از رفتار آنها، برای زندگی فردای خود، عبرت بگیر و تجربه ذخیره کن.
و لطفا حساسیت خودت را به گفتار و رفتار بستگانت هم کاهش بده و قلب پاکت را با گفتار و رفتار و اخلاق دیگران، درگیر و با داوری آنها، خودت را خسته و گرفتار و از آنها غیبت نکن اما چون جوان و پاک هستی، برای إصلاح و هدایت آنها بسیار دعا کن.
رعایت این موارد، إن شاء الله تعالی باعث خواهند شد عاقل و بالغ شدن و ادب شما بر اطرافیانت إثبات شود و نگاه شما واقعی تر و عاقلانه تر و آسمانی تر شود و تحلیل شما دیگر تحلیل یک دختربچه تحقیر و مچاله شده نباشد.
۴ـ لطفا در اینترنت، نامه چارلی چاپلین به دخترش ژاکلین را جستجو کن و ببین آن هنرمند بزرگ در آن فضای بسیار کثیف اروپا و آمریکا، چه نگاه زیبایی به کرامت یک دختر دارد و درباره *ناخن پای* یک دختر چه می گوید.
شاید اگر آن نامه را بخوانی مشتاق شوی نظر خالق خود را درباره مقام زن بدانی که هزار برابر از سخن چارلی چاپلین، معتبرتر و حقیقی تر و زیباتر و شیرین تر است.
اگر هر دختری این *کرامت، قداست و عظمت ذاتی و الماس نایاب* خود را خودش بفهمد، *حتی یک ذره* از اینهمه *لطافت، ظرافت، زیبایی و جذابیتهای بسیار فراوان* و *نجابت و حیاء ارزشمند* خود را که خداوند برای *مأموریتی خاص* و برای *دلربایی از همسری زمینگیر و آسمانی کردن نگاه و رفتار او* در اختیارش قرار داده و به او *امانت* سپرده، به *نامحرمان* عرضه نمی کند و آنها را هدر نمی دهد.
دخترم؛ مثل دیشبی *با تحریک یک دختر هرزه* که غافلانه و جاهلانه نقش حماله الحطب را بازی می کرد، کوفیان زمین خورده و زمین گیر، *زمین قلبشان را از خورشید عالم تاب* چرخاندند و به آن *خورشید محبت و عدالت* پشت کردند و *فرق او را شکافتند* و تمام زمین و زمان را در *ظلمت شب* فرو بردند،
دخترم؛ لطفا خودت را درست بشناس تا راه امثال آن دختر غافل و هرزه را دنبال نکنی تا بتوانی در ظهور آخرین حجت الهی سهیم باشی.
و برای موفقیت در زندگی و شادکامی پایدار لطفا تحت هیچ شرائطی دستت را شاز خدا و خالق خود جدا و از رحمت و محبت و عنایت الهی خودت را محروم نکن و لطفا همان نماز بی پیرایه خود را ترک نکن.
🍃واژه: #الماس #خورشید_عالم #خودشناسی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۴۱
📌همراه با نظرات استاد
برای اینکه « لحظات بسیار بسیار بسیار ارزشمند » من و شما و سایر أعضاء گروه تلف نشود، بهتر و مفیدتر اینست که « حول محور بحثی که در گروه مطرح شده » گفتگو کنیم تا ابعاد آن روشن شود.
محور مباحث این گروه، اول: بحث ازدواج، دوم: بحث کرامت و عظمت و قداست مقام زن، سوم: مباحث خانواده، چهارم: بحث خودشناسی که به فرمایش أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه « انفع المعارف » است. در این چهار زمینه همه ما ابهام و ضعف شناختی داریم و می توانیم به هم کمک کنیم تا ابعاد آنها برایمان روشن شود زیرا « ریشه » بیشترین مشکلات جوامع بشری همین موارد هستند.
🍃واژه: #انفع_المعارف
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۴۲
📌همراه با نظرات شما
اینکه شما بانوان جامعه را هربار سوق می دهید به جهاد همسر داری..!
اینکه یک خانم در این امر باید بتواند به خوبی وظیفه اش را ادا کند شکی نیست...
اما به لحاظ محدودیت انسانی چگونه میتواند همه ابعاد وجودی اش را پرورش دهد؟
و اینکه جهاد همسرداری چندان هم آسان نمی نماید!..
بنده بعنوان یک زن تلاش میکنم رضایت همسرم را داشته باشم و ایشان هم عنقریبی است که اعلان رضایت دارند به لطف الهی....اما حالا دیگر من خودم راضی به این حد نیستم و میبینم خیلی جا دارد تا بهتر بدرخشم و از برکات وجودیم بهره برسانم..که البته همه اینها لطف خداونداست...منظورم اینست که قدرت لازم را در خودم نمیدانم چگونه بیشتر کنم تا برکات بیشتری به همسر و خانواده و یا جامعه برسانم...
از طرفی هم گام به گام با آموزه ها پیش امدم هر چند کندی داشتم...اما اکنون از وضعیتم خسته شده ام و میبینم میتوان همسر و خانواده شادتر و پویاتری داشته باشم ولی یا بلد نیستم و یا قدرتش را در خودم نمبینم...
از طرفی توصیه های شما به بانوان ... هضم صحبتهایتان برهمگان آسان نیست...چرا که ظرفیت های بعضی بانوان به لحاظ مشکلات پر هست و موضع گرفته و یا اصلا باور ندارند و یا اصلا ناامیدند... و یا آنقدر در ذهنمان فرو کرده اند که نگاه به زندگی با همسر یا توقع در ان هست و یا در صورت نداشتن توقع و جبران دلسردی بدنبال دارد...
بارها دوستانی را دعوت به کلاسهایتان کرده ام و ناامید و ملول شده اند و در خود چنین توانایی را باور نمیکنند..
به نظر شما چه تدبیری لازم هست تا چنین باوری اول ایجاد شود که یک زن میتواند تا بعدا بتوانند به جهاد همسرداری بپردازند؟
📌همراه با نظرات استاد
طبیعی است که تا انسان « عظمت وجودی و توانایی فراوان درونی خودش » را به درستی نشناسد (مثل این دولت دروغگو و خائنی که تمام نگاهش به اربابان غربی است) ظرفیتهای فراوان درونی خودش را کشف نمی کند تا باورشان کند لذا از آنها بهره نمی برد و « چشم امیــــــدش » فقط به « دیگران و عوامل بیرونی و نذر و « أمن یجیب » و معجزات الهی » است.
این حقیقت مهمی است که « مخلوق » باید « دائما » خودش را در محضر « خالقش » ببیند و با « ذکر و نماز و دعا و مناجات و انواع عبادت »،« دائما » دستش را از « درون » به دست خالقش بسپارد تا همواره شارژ باشد و حتی بتواند شارژر هم باشد.
شما اگر باور کنید که « ریحانه » هستید باید بکوشید سرچشمه « روحیه و أنگیزه » و سرشار از شور و نشاط و (در این شب حزن أنگیز)( ضربت خوردن امام علی صلوات الله علیه)همواره با لبخند رضایت خود به اطرافیانتان درس « زندگی و سرزندگی » بدهید.
پس کلید این تحول در « خودشناسی » و « توجه به فطرت فاطرجوی » خویش است با خودشناسی انسان « نقش و مأموریت و تکالیفش » را به روشنی می فهمد و « هر جهادی » برای او با لطف الهی آسان خواهد بود.
لطفا یک آیه در قرآن بیابید که بفرماید: خدا را در دورن خودتان بیابید.
🍃واژه: #ریحانه #رضایت #خودشناسی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۴۳
سلام و صلوات الهی بر عزاداران داغدار علوی.
آنهایی که امشب هر مقدار از دعای جوشن کبیر را شنیدند و یا خواندند به این نکته و پیام مهم این دعا توجه کنند که هر انسانی باید خودش را در *محاصره صد آتش* ببیند و این آتشها را با خودش مرور کند. آتش: غفلت، جهل، جهالت، شرک، کفر، نفاق، فسق، فجور، فساد، حرص، طمع، بخل، کینه، دروغ، اسراف، تبذیر، فحشاء، مقایسه، ربا، زنا، حسادت، .... تا وقتی می گوید: *خلصنا من النار یا رب* لحن کلامش صادقانه و طبیعی باشد و از خداوند برای ترک آنها، استعانت بجوید.
🍃واژه: #جوشن_کبیر #آتش
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۴۴
#پرسش
خانمی برای حفظ خانواده اش تلاش میکنه و فکر میکنه درواقع داره فداکاری میکنه و برای رضای خدا و بچه اش در زندگی مونده
اما شوهرش معتقد به طلاق و جدایی است و فداکاری های زن را احمقانه میداند و دائما می گوید بچه خدا داره و نگران بچه نباش
آیا به صلاح هست ادامه دادن این زندگی؟
آیا زندگی که مرد از آن فراری باشد و دوست نداشته باشد قابل ادامه دادن هست؟با توجه به اینکه حق طلاق در اسلام با مرد هست.
خانم هم به شدت از اتفاقات بعد طلاق میترسه خصوصا آینده و زندگی فرزندشون
۶ سال از زندگی مشترکشان میگذرد
لطفا راهنمایی کنید چی کار کنند؟
#پاسخ
۱ـ لطفا به هزار و یک دلیل در امور زناشویی دیگران هرگز و *به هیچ عنوان دخالت نکنید.*
۲ـ *برای هر مادر عاقل و مؤمنی، نباید بچه مهمتر از شوهر باشد.*
۳ـ اینکه *بچه خدا داره و نباید نگران بچه بود،* جمله تقرییا درست و قرآنی است.
۴ـ متأسفانه آنقدر که بعضی از بانوان از حرف مردم می ترسند از *کار خلاف رضایت خدا* و از *مجازات الهی* نمی ترسند.
۵ـ هر بانویی در ابتدای ازدواجش در دفترخانه ازدواج، تعهد کتبی می دهد که فقط *همسر شوهرش* باشد اما متأسفانه با ورود بچه بسیاری از مادرهای تحصیلکرده، از تعهد عقلی و قانونی و شرعی خود غافل می شوند و شوهر را عملا طلاق داده و با *دلسوزیهای غیر مجاز و غیر مفید* و *محبتهای خاله خرسه* و با تبعیت از *خودخواهی و نفسانیت* خود ابتدا *کور دل می شوند و آینده را اصلا نمی بینند* و بعد با فراهم آوردن شرایط طلاق به فرزند و بعد به خود و بعد به شوهرشان و بعد به خانواده ها و به جامعه لطمه می زنند.
خداوند، آن *مشاورین و کارشناسان* امور خانواده در رسانه ها را که جاهلانه و یا مؤذیانه *مهمتر بودن بچه نسبت به شوهر* را به مادرها تلقین می کنند، هدایت کند و یا مادران مؤمن را از شر آنها، حفظ نماید.
🍃واژه: #مادر_مومن
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۴۵
#ادامه_قطرات_بارانی_۷۲۱
#پرسش
استاد در ادامه همین سوال بعضی مادران پس از تولد فرزند دچار افسردگی پس از زایمان میشوند خصوصا اگر از طرف اطرافیان درک نشوند خیلی سخت تر میشه شرایط
در این شرایط وظیفه مادر تازه چیست؟
#پاسخ
همانطور که برای *پیشگیری* از إبتلاء به برخی از بیماریها، *واکسن* لازم است،
همانطور که برای *جلوگیری* از برخی عوارض *بعد از زایمان* ، تغذیه خاص و داروها و ویتامین های خاصی تجویز می شود،
برای پیشگیری و مقابله با *مشکلات روحی و روانی و عاطفی* بعد از زایمان هم،
بانوان مؤمن باید *از مدتها قبل* ،
خودشان و نگاه قلبیشان را با *وضو گرفتن* با *انس با قرآن* با *انس با دعاها* با *ذاکر بودن* و خود را دائما *در محضر خدا دیدن* و با انس با شماره ملائکه: *۳۴، ۳۳، ۳۳* ...... به آسمان وصل کنند تا *ضعف جسمی* و *کم لطفی اطرافیان* هرگز نتواند بر آنها تأثیر منفی بگذارد و آنان را از انجام وظائف و ایفاء نقش خود بازدارد.
ضمنا بانوان مؤمن، *داشتن تغذیه مجاز و منظم و مفید و مقوی* برای بعد از زایمان و شیر دادن فرزندشان را بر خودشان *تکلـیف عقلی و واجب شرعی* می دانند و با هیچ بهانه ای نمی گذارند به بدنشان که *امانت الهی* است با کم خوراکی یا بدخوراکی، لطمه وارد شود.
مسلما هر قدر بدن این بانوان عزیز، قویتر و ضعفشان کمتر باشد، فشار عوامل محیطی بر آنها کمتر خواهد بود.
حضرت سید الساجدین و زین العابدین امام سجاد صلوات الله علیه (نقل به مضمون) می فرمایند: هیچ فردی نمی تواند از مادرش برای به دنیاآوردنش، تشکر کند.
*شأن و منزلت مادران مؤمن،* انقدر زیاد است که خداوند به رسول أکرم صلی الله علیه و آله فرمان داده است که دائما برای این زنان مؤمن، *از خداوند طلب آمرش نماید.*
🍃واژه: #بانوان_مومن
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۴۶
#پرسش
برادر عزیزی که در آستانه بازنشستگی قرار دارند فرموده اند:
منظور از عقل نظری و عقل عملی و عقل معاش چیست؟
و در قران آمده (( ان مع العسر یسرا )) دوبار هم تکرار شده.وقتی به گذشت سالهای عمر خودم نگاه میاندازم میبینم هر سالم سخت تر و بیقراریم بیشتر شده می شود لطفا بفرمایید پس یسر ما کی هست؟؟
#پاسخ
۱ـ مردها معمولا *عقل نظری* بهتری دارند مثلا ساعتها می توانند درباره *مضرات سیگار* سخنرانی کنند اما در پایان سخنرانی ممکن است خودشان سیگار هم بکشند.
اما بانوان معمولا *عقل عملی* بهتری دارند یعنی بدون اینکه بتوانند مانند مردان درباره مضرات سیگار به طور طولانی و مفصل سخنرانی کنند، *از آن نفرت دارند.*
منظور از *عقل معاش، محاسباتی* است که افراد در موقعیتهای مختلف بر اساس *منابع ظاهری و منافع مادی* در ذهن خود انجام می دهند و با دو دو تا می شود چهارتا برای خودشان، *سودهای بادآورده* فراهم می آورند و با اینکه کار آنها *مبتنی بر واقعیت* است و آنها را واقعا به درآمدهای هنگفت و موقعیتهای سیاسی خاصی می رساند اما هیچگاه انسان *با این محاسبات مـــادی و نفســانی، به حقیقت* راه پیدا نمی کند.
۲ـ *عسر و یسر* در تمــام لحظات زندگی *بـا هـم* اند و *معیت* دارند و از هم جدا نمیشوند.
وقتی *نگاه* انسان به گذشته، نگاهی مؤمنانه و منصفانه نیست و حوادث و مشکلاتی که برای بستگان و همکاران و هموطنان و همنوعان او رخ داده و رخ می دهد را *نمی بیند* و فقط مشکلات خود را مرور می کند طبیعی است که از امکانات و نعمتهای فراوانی که برخوردار است، لذت نمی برد و شکرگزاری نمی کند.
در طول این سالها، شما پدر و مادری بسیار فعال و سخت کوش و بسیار هنرمند و برادران و خواهران و همسر و تحصیلات دانشگاهی خوب و بدون رفتن به سربازی، شغل خوب و درآمد ثابت و سلامتی جسمی داشته اید.
ضمنا میدانید که برای برخی از همکاران و همسایگان و بستگانتان، حوادث مرگبار و تلخی رخ داده است و یا از کار بر کنار شده اند و یا فرزند و همسر و خانه و امکاناتشان را از دست داده اند و فراوانند افرادی که هیچکدام از این دارایی های که شما دارید را ندارند.
اگر انسان *با حال* نباشد و از *هر فرصتی، عاقلانه، مؤمنانه، هنرمندانه، خلاقانه و مبتکرانه* استفاده نکند همیشه از زندگی خود و از امکانات خود، شاکی و ناراضی خواهد بود.
مطلع هستم که پدر محترم شما علاوه بر شغل معلمی، با کمک مادر عزیزتان گاو و گوسفند و مرغ و بوقلمون و الاغ داشتند و*نوغان داری* هم می کردند و با کمترین امکانات، *تولیدکننده* بودند در حالی که تعمیرکار وسائل برقی و مشکل گشای مسائل روستای بزرگ شما و ضمنا *مشاور* خانواده ها بودند.
اما شما نورچشمی و برادر عزیز در طول این سالها غیر از وظائف کارمندی ثابت، آیا اختراعی، ابتکاری، نوآوری، کتابی، مقاله ای، تحقیق و پژوهشی و یا کار خاصی خارج از وظائف اداری انجام داده اید؟ و الآن بدون هیچ مسئولیتی و بدون هیچ دغدغه ای از *حقوق بازنشستگی خوب* برخوردار می شوید.
اما خبر دارم که بعضی از همکاران شما، کارهای بسیار بزرگ و ارزشمند و بسیار مفیدی (خصوصا در ایام جنگ) برای کشور انجام داده اند در حالی که برخی از مسئولین مانع کار آنها هم بوده اند.
متأسفانه بسیار از مردم، *یسر* را برای خودشان *راحتی* ترجمه می کنند و توقع دارند راحتی و رفاه و فراوانی، بدون هیچ زحمت و تلاشی از آسمان برایشان ببارد و مثلا قله ی دماوند برایشان سر تعظیم فرود آورد.
اگر خود را جای هزاران هزار افراد بیسواد، بیکار، بیمار، معلول و بی خانمان و بانوانی بگذاریم که چند فرزند را در نهایت بی پولی و بی همسری و در سختترین شرائط روستایی بدون هیچ خانه و سرمایه و حمایتی باید بزرگ کنند و اگر جای سیل زده ها و زلزله زده ها و افراد حاشیه نشین بگذاری که هر روز باید در زباله ها و با فلاکت رزقشان را جستجو کنند آنها که هیچ خانواده و شغل و قیافه و بدن سالمی ندارند یا مثل عزیزان یمنی و مسلمانان نیجریه و میانمار و سومالی که کمترین آرامش و أمنیتی ندارند .... از اینهمه نعمت و امکانات باید بسیار شکرگزارتر باشیم و خیلی فعال تر از افرادی که فقط برای *مــــزد* کار می کنند، برای مقابله با این همه دروغ و دست اندازی به بیت المال و حقوق مردم و اینهمه بی لیاقتی و خیانت و سوء مدیریت و برای إقتدار روزافزون کشور عزیزمان و برای قدردانی از تلاش و نشاط شهیدان والامقام و برای فراهم آوردن ظهور آخرین حجت الهی، باید مثل افسران آتش به اختیار، خیلی خیلی تلاش و مجاهدت کنیم.
🍃واژه: #عقل_نظری_عملی_معاشی #عسر و یسر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۴۷
#ادامه_قطرات_بارانی_۷۲۲
#پرسش
من قسمتی که در مورد سرگرمی یهودیان با یک بازی اکشن فرمودید و ربط آن با عجله و متحرک رو متوجه نشدم...لطف میکنید اگر این قسمت رو توضیح بفرمایید
#پاسخ
اینکه قرآن می فرماید:
*وَ كانَ الْإِنْسانُ عَجُولًا* و یا می فرماید: *خُلِقَ الْإِنْسانُ مِنْ عَجَلٍ*
احتمالا به این معناست که: اگر یک *برنامه سخنرانی* و یک مراسم یا یک *فیلم پر هیجان* به مردم عرضه شود، اکثریت یا غالب مردم، آن فیلم و مراسم پر تحرک و جذاب که *صحنه های آن با سرعت تغییر می کند* و عناصر آن دائما عوض می شوند را *ترجیح می دهند.*
یعنی: افراد *رشـــدنیافتــــه* مانند کودکان و نوجوانان، عاشق *سرعت* و *هیجان* و *تغییر* و *مسابقات پر تحرک* و *سبقت گرفتن از دیگران* هستند. (با دوچرخه، موتور، ماشین، اسب، شتر، هواپیما و حتی سبقت در خوردن، مشت زدن، به زمین زدن، گُل زدن و غیره.)
متأسفانه اکثر بازیهای در دسترس کودکان هم (مثل: مارپله، منچ، جورچین،..)، همین روحیه را تقویت می کنند و *بازی های کاملا فکری* و فعالیتهایی که *ارزشهای انسانی* آنها را فعال کنند، خیلی مورد توجه والدین و مراکز نگهداری کودکان و مدارس نیستند.
جالب اینکه غالب مردم جهان به خاطر همین خصوصیت مادی خود، *فضای بدون بازی و بی تحرک بهشت* برایشان خیلی جذاب نیست و دنیای *پر از لهو، لعب، لغو، تحرک و تغییر دنیا* برایشان مطلوب تر است. (و جالب تر اینکه، افرادی مثل داعشیها و انتحاریها و تکفیریها هم، فقط دنبال حوری و قلمان بهشت هستند!!!)(نه: رضوان من الله أکبر)
در حالیکه أنبیاء و أولیاء الهی صلوات الله علیهم، مردم را به *نــور و: اسلام، سلم، اطمینان، آرامش، سکینت، متانت، نجابت، رضایت و ثبات قلب و ثبات قدم* دعوت کرده و میکنند.
پس آنهایی که به *نور عقلانیت، معرفت، بصیرت، نبوت، امامت و ولایت، پشت میکنند* و خود را با *ظُلــم به خود در ظُلمــت قرار می دهند* مشتاق لهو و لعب و رفتارهای اکشن و پر هیجان *گوساله ای* میشوند: *ثُمَّ اتَّخَـــذْتُمُ الْعِجْـــلَ مِنْ بَعْـــــدِهِ وَ أَنْتُمْ ظالِمُونَ.
جالب اینکه *بیشترین مسابقات و فیلمها و نمایشهای پر تحرک و اغواکننده و گناه آلود و جذاب* ، در شب و در تاریکی انجام می شوند.
🍃واژه: #عجله
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۴۷
#ادامه_قطرات_بارانی_۷۲۲
#پرسش
من قسمتی که در مورد سرگرمی یهودیان با یک بازی اکشن فرمودید و ربط آن با عجله و متحرک رو متوجه نشدم...لطف میکنید اگر این قسمت رو توضیح بفرمایید
#پاسخ
اینکه قرآن می فرماید:
*وَ كانَ الْإِنْسانُ عَجُولًا* و یا می فرماید: *خُلِقَ الْإِنْسانُ مِنْ عَجَلٍ*
احتمالا به این معناست که: اگر یک *برنامه سخنرانی* و یک مراسم یا یک *فیلم پر هیجان* به مردم عرضه شود، اکثریت یا غالب مردم، آن فیلم و مراسم پر تحرک و جذاب که *صحنه های آن با سرعت تغییر می کند* و عناصر آن دائما عوض می شوند را *ترجیح می دهند.*
یعنی: افراد *رشـــدنیافتــــه* مانند کودکان و نوجوانان، عاشق *سرعت* و *هیجان* و *تغییر* و *مسابقات پر تحرک* و *سبقت گرفتن از دیگران* هستند. (با دوچرخه، موتور، ماشین، اسب، شتر، هواپیما و حتی سبقت در خوردن، مشت زدن، به زمین زدن، گُل زدن و غیره.)
متأسفانه اکثر بازیهای در دسترس کودکان هم (مثل: مارپله، منچ، جورچین،..)، همین روحیه را تقویت می کنند و *بازی های کاملا فکری* و فعالیتهایی که *ارزشهای انسانی* آنها را فعال کنند، خیلی مورد توجه والدین و مراکز نگهداری کودکان و مدارس نیستند.
جالب اینکه غالب مردم جهان به خاطر همین خصوصیت مادی خود، *فضای بدون بازی و بی تحرک بهشت* برایشان خیلی جذاب نیست و دنیای *پر از لهو، لعب، لغو، تحرک و تغییر دنیا* برایشان مطلوب تر است. (و جالب تر اینکه، افرادی مثل داعشیها و انتحاریها و تکفیریها هم، فقط دنبال حوری و قلمان بهشت هستند!!!)(نه: رضوان من الله أکبر)
در حالیکه أنبیاء و أولیاء الهی صلوات الله علیهم، مردم را به *نــور و: اسلام، سلم، اطمینان، آرامش، سکینت، متانت، نجابت، رضایت و ثبات قلب و ثبات قدم* دعوت کرده و میکنند.
پس آنهایی که به *نور عقلانیت، معرفت، بصیرت، نبوت، امامت و ولایت، پشت میکنند* و خود را با *ظُلــم به خود در ظُلمــت قرار می دهند* مشتاق لهو و لعب و رفتارهای اکشن و پر هیجان *گوساله ای* میشوند: *ثُمَّ اتَّخَـــذْتُمُ الْعِجْـــلَ مِنْ بَعْـــــدِهِ وَ أَنْتُمْ ظالِمُونَ.
جالب اینکه *بیشترین مسابقات و فیلمها و نمایشهای پر تحرک و اغواکننده و گناه آلود و جذاب* ، در شب و در تاریکی انجام می شوند.
🍃واژه: #عجله
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۴۸
💥با سلام و احترام به تمام اعضاء محترم گروه؛
ضمن استغفار از این همه « غفلت فراگیر » نسبت به « مسافر و رفتنی بودنمان »
و تشکر بسیار فراوان تر از این همه عواطف پاک و ابراز لطف شما سروران عزیز.
پرسش اول روز جمعه پنجم مهر ماه ۹۸:
با توجه به اینکه می دانیم « تمام کره زمین »(مانند خورشید)، ابتدا « مذاب و آتشین » بوده و « موقـــتا » سرد شده (؟؟؟)،
بفرمائید اگر « این دنیا »، « محبوب » انسان شود و او به « مال اندوزی » بپردازد و به « مال این دنیا، تعلق پیدا کند »، با توجه به « چیزی » که برای خودش « جمع کرده »،
« نام یا کنیه » چنین شخصی از « منظر قرآن » چیست؟
پرسش دوم روز جمعه پنجم مهر ماه ۹۸:
قرآن، « زنی » را که « شوهرش » را در این « دنیاطلبی » و « مال اندزوی »، (با انواع وسوسه و تحریک) همراهی می کند، چگونه توصیف کرده است؟
پرسش سوم روز جمعه پنجم مهر ماه ۹۸:
« کار چنین زنی » با « کدام عبارت زیارت عاشوراء »،« تطبیق » دارد؟
🍃واژه: #دنیا_طلبی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۴۹
#ادامه_قطرات_بارانی_۷۴۸
💥با سلام و احترام و عرض صبح بخیر به تمام أعضاء محترم گروه.
و با تشکر از پاسخهای درستی که چند نفر بیان کردند.
پاسخ پرسش اول: « ابو لهب » بود.
پاسخ پرسش دوم: « حماله الحطب » بود.
و پاسخ پرسش سوم: عبارت: وَ لَعَنَ اللَّهُ أُمَّةً قَتَلَتْكُمْ وَ لَعَنَ اللَّهُ الْمُمَهِّدِينَ لَهُمْ بِالتَّمْكِينِ مِنْ قِتَالِكُمْ (و خدا لعنت كند مردمى را كه شما را به قتل رساندند و خدا لعنت كند آن مردمى را كه با حمایت و اطاعت از امراء ظلم و جور ، زمینه ی قتل شما را فراهم كردند.) وَ لَعَنَ اللَّهُ أُمَّةً أَسْرَجَتْ وَ أَلْجَمَتْ وَ تَنَقَّبَتْ لِقِتَالِكَ (و خدا لعنت كند مردمى را كه اسبها را براى جنگ با حضرتت زين و لگام و نقاب زدند و براى جنگ با تو مهيا کردند.)
پرسش چهارم: زنی که « حَمَّالَةَ الْحَطَبِ » می شود و « في جيدِها حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ » را می پذیرد، چه خصوصیاتی دارد؟ خداوند از عبارت < حبل من مسد > می خواهد چه نکته مهمی را همه و خصوصا بانوان بفهمند؟
🍃واژه: #حبل_من_مسد
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۵۰
#ادامه_قطرات_بارانی_۷۲۵
#پرسش
ببخشید بند یک اصلا درست نیست که مادر در قبال همسر و فرزندانش هیچ مسئولیتی نداشته باشد و اینکه مگر ما همه احکاممون رو از ظاهر قرآن میگیریم درضمن اینکه قرآن بارها و بارها در قبال همسر فرموده و عاشروهن بالمعروف یا آیه ۳۴ سوره مبارکه نساء که وظایف همسری رو بیان میفرماید
#پاسخ
لطفا مطالب را درست ببینید و درست نقل کنید.
عرض شد که *مادر* با اینکه بیشترین *نقش* را در رشد و هدایت فرزند دارد اما *کمترین مسئولیتی* در قبال فرزندان ندارد. (حتی وظیفه شیردادن هم ندارد.)
پس اینکه نوشته اید: مادر ، در قبال *همسر* هیچ مسئولیتی ندارد، غلط است.
ضمنا *هیچ روایتی* هم در مورد *مسئولیت مادر در قبال فرزند* نداریم.
آیه ای را هم که نوشته بودید در مورد *احترام مردها به بانوان* است و ربطی به مطالب من نداشت.
تنها تکلیف هر بانوی عاقل و بالغ و مؤمنی، بعد از *مراقبت از خود برای خودسازی* فقط و فقط *جهاد همسرداری* است که با *هیچ کار دیگری* هم ارزش و قابل مقایسه نیست.
🍃واژه: #مسئولیت_مادر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۵۱
سلام استاد، طاعات قبول
اگه میشه یکم درمورد شب قدر صحبت کنید تا بتونیم بهتر این شب درک کنیم
#پاسخ
شب قدر ، شب *إحــیاء* است. یعنی همانطور که افراد به *إغماء* رفته را به اورژانس می آورند و به آنها *شوک* وارد می کنند تا به *زندگی* برگردند، در شب قدر و *إحیاء* هم افراد باید به نحو مناسبی از *خواب غفلت و جهالت و لجاجت* بیرون آورده شوند.
از مهمترین کارهای شب قدر (که شب نزول قرآن است) و شب *إحیــاء* ، باید *تراز و تنظیم* کردن زندگی خود با *قرآن صامت* و *قرآن ناطق* باشد.
اما متأسفانه در اکثر مجالس در سطح کشور، هیچ کلمه ای از قرآن، *تبیین* نمی شود و *کاربرد* هیچ آیه ای برای زندگی عاقلانه و اسلامی و انقلابی و هیچ استدلالی در *ضرورت ولایت پذیری و اطاعت از ولی منصوب خدا* ، اصلا مطرح نمی شود.
تقریبا در هیچ یک از مراسم إحیاء، *نقش آن دختر هرزه از تبار حماله الحطب* در شکافته شدن *فرق خورشید محبت و عدالت* ، هیچ سخنی گفته نمی شود. (همانطور که نقش حضرت زینب کبری سلام الله علیها و سایر بانوان در حماسه عاشوراء هم در مراسم محرم و صفر بیان نمی شود.)
فقط با روضه خوانی و *گذاردن قرآن روی سر* ، مردم می آموزند که بر غفلت و تخلفات خود *سرپوش* گذارند و با چند رفتار به ظاهر مذهبی و تکرار عبارتهایی که اصلا برایشان مفهوم و *مسئولیت* روشنی ندارد از خداوند *طلبکار* هم بشوند.
لذا این مراسم به خاطر سوء مدیریت آن، متأسفانه در *إصلاح نگاه و گفتار و رفتار* اکثر شرکت کنندگان و کاهش *تنشهای خانوادگی* تأثیر روشنی ندارد.
پس شاید اصلا *درست و مجاز* نباشد که بانوان، *بدون همسرشان* در این مراسم شرکت کنند و احتمالا زمینه *اعتراض و نفرت* آنها را فراهم آورند.
🍃واژه: #شب_قدر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۵۲
#ادامه_قطرات_بارانی_۷۳۵
#پرسش
سلام و رحمت الهی بر استاد گرانقدر
بنده تا حالا فکر می کردم در ازدواج باید به همسر متعهد بود،اینکه خود را نسبت به خدا متعهد بداند یعنی چه؟ لطفا در این مورد بیشتر توضیح می فرمائید.
#پاسخ
با سلام و احترام،
انسان عاقل و بالغ و مؤمن و مخلص، *فقط در برابر خالق* خود، خودش را *متعهد* می داند و فقط به *وظائفی* که خداوند برایش نسبت به والدین و همسر و فرزندان و بستگان و مردم جهان، معین فرموده، (بدون دخالت دادن خودخواهی و نفسانیت و تمایلات شخصی خودش)(اما با ابتکار و خلاقیت و هنرمندی و به شاستگی) عمل می کند.
بنابراین: ۱ـ از هیچ فردی، *هیچ توقعی* ندارد، ۲ـ *تشکر* نمی خواهد، ۳ـ برای انجام وظائفش، *منت* نمی گذارد، ۴ـ با تحمیل خودش، دیگران را مورد *آزار و أذیت* قرار نمی دهد. ۵ـ پس دنبال *علاقه* ها و تعلقات و دلبستگی ها و وابستگی های نفسانی خودش نیست.
🍃واژه: #انسان_عاقل #ازدواج
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۵۳
#پرسش
چه فرقی بین یک کنیز و یک زن آزاد وجود دارد هر دو مگر انسان نیستند
#پاسخ
افراد بشر در تمام کشورها و در طول تاریخ، به حسب شرائط مختلفشان، *عناوین خاصی* در زندگی پیدا می کنند که هر عنوانی، *حقوق و حدود* خاص خودش را دارد.
به همین خاطر، در تمام کشورها مراکزی هستند که با *وضع قوانین و مقررات* ، جایگاه و حقوق و حدود عناوین خاص را مشخص می کنند.
مثلا: هر فردی در *کودکی* حقوق خاصی دارد اما وقتی عنوان *پدر یا مادر* یا *قیم* یا *کارگر* یا *کارمند* یا *رئیس* یا *خدمتکار* یا *محرم* یا *نامحرم* یا *اسیر جنگی* یا *سارق* یا *زندانی* .... را إحراز کرد، *حقوق و حدود* او نیز تغییر می کند.
🍃واژه: #کنیز #آزاد
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۵۴
#پرسش
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه ی عزیزان به ویژه استاد گرامی
اینکه در ترکیب " لیلة القدر " از کلمه ی لیل به صورت مؤنث (لیلة) استفاده شده آیا حکمت خاصی نهفته است؟
#پاسخ
لیل، شب است و لیله هم شب است اما *لیل، مذکر* و *لیله، مؤنّث* است.
آن *مؤنّثِ کُــل* ، آن *نفسِ واحدة* پاکِ پذیرا.
آنکه قدرت *زایندگی* به وفور و قدرتِ *پرورش دهندگی* دارد.
همان وجودی که مهبط ملائکه و روح است.
همان وجود مطهره و مقدسی که *کُــلِّ أمــر،* در جانِ پاک او تجلی پیدا می کند و به وقوع می پیوندد و انسانهای کامل از وجود اوست که به عرصة ظهور می رسند.
لیل، *به تاریکی رفتن* است و پوشندگی دارد: وَ اللَّيْلِ إِذا يَغْشى ، وَ اللَّیلِ إِذا عَسْعَسَ (پشت کند)، إِذا يَسْرِ (سپری شود)، إِذا سَجى (آرام گیرد)،
اما *لیله* ، زمانِ *ملاقات الهی* است: وَ إِذْ *واعَدْنا مُوسى أَرْبَعينَ لَيْلَةً.*
و زمانِ *بارشِ نور و حیات و بالندگی* است.
لیل، زمانِ *سکون و به خواب رفتن* است.
اما لیله، زمان *بیداری و إحیاء شدن و إحیاء کردن* است.
لیل، *هر شبی* است. اما لیله، فقط *یک شب* است که از هزار ماه، *بهتر و روشن تر* است.
در هر لیل، انسان *با آرزوهای خود میخوابد.* اما در لیله، مؤمن منتظر، *مانند ملائکه،* باید خودش را *بر امـــامِ زمانش عرضه کند* و *تقدیر و تکلیفش* در تمام امور را باید از امام *بگیرد* و *خواستِ او* را بر *خواست خودش ترجیح دهد* و خودش را در تمام ابعاد زندگی، با امامش، *تراز و تنظیم* کند.
پس انسان در لیله القدر تا به *تسلیم و اطاعت* نرسد ، *هیچ نزول و سلام و صبحی* برایش رخ نمیدهد.
که اگر *تسلیمِ و اطاعت و تبعیت* محض نباشد، *هیچ خیر و برکتی* هم فرود نمی آید و آن لیله دیگر لیله نیست بلکه *یک لیل عادی و تاریک* است.
و لازمة این تسلیم محض بودن، *مراقبتِ دائمی و دقیق* از تمامِ: افکار و گفتار و رفتار و اخلاق و مواضعِ خویش است. اللَّهُمَّ؛ ارْزُقْنِي فِيهِ فَضْلَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ وَ صَيِّرْ أُمُورِي فِيهِ مِنَ الْعُسْرِ إِلَى الْيُسْرِ وَ اقْبَلْ مَعَاذِيرِي وَ حُطَّ عَنِّيَ الذَّنْبَ وَ الْوِزْرَ يَا رَءُوفا بِعِبَادِهِ الصَّالِحِينَ
خدايا؛ در اين (ماه) فضلِ شب قدر را روزیم فرما و امورم را از سختى به آسانى برگردان و معذرتهایم را بپذير و گناه و بار گران را از من بريز ، اى مهربان به بندگان شايسته.
🍃واژه: #لیله_القدر #لیل #لیله
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۵۵
#ادامه_قطرات_بارانی_۷۳۶
#پرسش
ببخشید استاد......آدامس چرا؟؟؟
این قدر بده که کنار سیگار و اعتیاده؟ یا....؟
#پاسخ
یکی از اولین تولیدات مستکبرین و از *واردات مهم* کشور، *آدامس* است.
آدامس، در *تضعیف اراده* و *جلوگیری از تفکر و تعقل* و برای *سرگرم و عصبی* کردن و شکستن *اُبهـت* انسان و *آسیب به دندانها* (و جدیدا برای عقیم کردن افراد)، از هر اعتیاد دیگری *بدتر* است.
بدخواهان و سودجویان، *گیاه دارویی و مفید سقز* را از سبد مصرفی خانواده ها خارج کردند و *آدامس* را که حداقل *یک کار احمقانه و بیهوده* است *با جوایز متنوع و جذاب* در قدیم و امروزه به بهانه *برطرف کننده بوی دهان یا خوشبو کننده دهان* به مردم تحمیل کرده اند تا مردم را به *جویـدن چیزی مضر یا بیهــــوده* (شبیه نشخوار کردن) که یک کار حیوانی است، *معتـــاد* کنند و از *تفکر و تعقل* باز دارند.
اگر به اشخاص *پول بدهید* و از آنها بخواهید *فقط یک ساعت* برای شما *دهانشان* را باز و بسته کنند به احتمال قوی، هیچ انسان حداقل محترمی، این پیشنهاد را نمی پذیرد.
لطفا بیاندیشید و ببینید با *ذهن* مردم چگونه *بازی* کرده اند که تعداد زیادی از مردم جهان، (خصوصا تحصیلکرده و شهری) نه تنها پول نمی گیرند بلکه *پول هم می پردازند* و در *بیشتر ساعت روزشان* و گاه از ابتدای صبح، در سرویس بهداشتی، در حمام، در کلاس درس، در محیط کار، در مهمانی ... بدتر از هر معتادی، آدامس می جوند!!! چرا؟
آدامس، مناسب سربازان وحشی و جنایتکار و پلیس عصبانی و متجاوز دولتهای استکباری و فوتبالیستهای عصبانی و محروم از آرامش غربی است. اما چرا بانوان ما آن را می جوند و چرا فرزندان خود را از کودکی به آن *معتاد* می کنند؟؟؟
🍃واژه: #آدامس
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۵۶
#ادامه_قطرات_بارانی_۷۳۸
#پرسش
استاد بزرگوارم بدیهیات عقلی یعنی چی؟
#پاسخ
بدیهیات عقلی، *مفاهیمی* هستند که *برای تمام مردم جهان* (بدون استثناء)، فهم آنها، *روشن و واضح و اثبات شده است* و هیچ نیازی به إثبات ندارند و تمام مردم جهان، *درستی و حقانیت* آنها را با قلب و فطرت و عقل خود، حتما و قطعا *می فهمند* و تمام روابط خود را بر اساس آنها برقرار می سازند.
یکی از مهمترین بدیهیات اینست که: *اجتماع نقیضین محال است*
یعنی:
محال است چیزی هم *باشد* هم *نباشد.*
محال است *خالق* هر چیزی، خودش *مخلوق* همان چیز باشد.
یعنی: محال است خود انسان، خودش را آفریده باشد.
محال است چیزی یکی باشد اما در همان لحظه سه تا باشد.
محال است *گیرنده* حرکت، همان *دهنده* حرکت باشد. (یعنی اگر رستم و یا صد نفر افراد قوی، در یک ماشین بنشینند، نمی توانند *از درون ماشین،* ماشین را به حرکت درآورند.)
🍃واژه: #بدیهیات_عقلی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۵۸
#پرسش
استاد بزرگوار
در صوت جلسه ای از مبحث خودشناسی، فرمودید که کلمه صاحب، وابسته بودن را در خودش داره و با مالک و یاور فرق داره، و صاحب خانه یعنی محتاج خانه..... میخواستم بدونم که معنی صاحب در عبارتهای ((یا * صاحبی * عند وحشتی)) و ((یا صاحب کل نجوی)) در دعای جوشن چی میشه. ممنون
#پاسخ
سلام و رحمت و برکات الهی بر شما و بر دقت شما.
*صاحب* ، یعنی *هم صحبت و هم نشین*
این کلمه برای *انسان* ، بیان کننده *احتیاج* و *تعلق و وابستگی* او به چیزی است. (مثل: اصحاب فیل، اصحاب کهف، صاحبخانه ...)
اما همین کلمه برای *خداوند* ، به معنی: *شدت اشتیاق و احاطه* خالق به انسان است.
زیرا فقط *خالق متعال* به خاطر *سمیع و صمد* بودنش می تواند هر لحظه *هم صحبت* و *بـــا* انسان و *شنونده هر نجوای* او باشد و حتی *خطورات ذهنی و قلبی* او را هم بداند: *هو معکم أینما کنتم*
در زیارت ثامن الأئمه حضرت امام رضا صلوات الله علیه عرض می کنیم: *یا جلیس الذاکرین*
در حدیثی (نقل به مضمون) خداوند می فرماید: اگر گنهکاران *اشتیاق* مرا به توبه و بازگشتشان می دانستند، قالب مادی خود را رها می کردند.
در حقیقت، چیزی در آفرینش جز خداوند نیست و تمام مخلوقات، جلوه و پرتو و آیت خود اویند لذا خداوند، *نزدیکترین* چیز به هر مخلوق است.
🍃واژه: #صاحب
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۵۹
#پرسش
چه بسیار روزهداری که بهرهای نیست او را از روزه به غیر از تشنگی و گرسنگی و چه بسیار عبادتکنندهای که نیست او را بهرهای از عبادت به غیر تعب.
ای خوشا خواب زیرکان که بهتر از بیداری و عبادت احمقان است و خوشا افطار کردن زیرکان که بهتر از روزه داشتنِ بیخردان است. (امام علی علیه السلام)
استاد من این احادیث را که میخوانم خیلی نگران خودم میشوم که نکند جزو این دسته باشم واقعا چطور بفهمم
#پاسخ
باید بکوشیم با این *امساک* ، از *خودخواهی و علائق نفسانی و محاسبات ذهنی* فاصله پیدا کنیم و به *تمسک* هر چه بیشتر و بهتر به *آنان که عروه الوثقی* هستند، برسیم.
🍃واژه: #امساک
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۶۰
#پرسش
یه بچه یک سال و چهار ماهه دارم میخواستم بپرسم چه کار کنم که به اهل بیت و قرآن علاقه مند بشه و چه کار نکنم که خدای نکرده زده بشه یا علاقه های نامناسب در او شکل نگیره (مثل تمایل به رقص و.. که اطرافیان بچه ها رو تشویق میکنند)؟
#پاسخ
فرزندان، معمولا *آینه گفتار و رفتار و مواضع والدین* خود هستند.
و از آنجا که *هیچ تکلیف خاصی* در قرآن و روایات برای والدین (خصوصا مادر) نسبت به فرزندان معین نشده است (البته توصیه های کلی مثل: جدا بودن محل خواب فرزندان، پنهان ماندن روابط زناشویی از آنها، بدن نمایی نکردن مادر در حضور آنها، سیادت هفت سال اول و لزوم خودداری از *تحقیر* و توهین و مقایسه نکردن و کتک نزدن فرزندان و احترام و تکریم دختران و اینکه قهر با فرزندان از یک یا سه روز بیشتر نشود، لزوم فراهم آوردن شرائط ادب در هفت سال دوم و وزارت و مشاوره در هفت سال سوم ... هست.) لذا به نظر می رسد هر قدر مادر و پدر به نحوة گفتار و رفتار و اخلاق و مواضع اقتصادی، اعتقادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، تفریحی و آراستگی ظاهر و باطن *خودشان* بیشتر دقت کنند و به یکدیگر بیشتر احترام بگذارند و *ادب و حیاء* را در تمام ابعاد زندگی و نسبت به افراد دو خانواده و همسایگان و غیره بیشتر رعایت کنند و خصوصا به *آن چهار دستور* قرآن درباره *والدین نسبی و سببی* خودشان توجه نمایند. إن شاء الله فرزندانشان هم از *عنایت و هدایت خاص الهی* برخوردار شده و معمولا عاقبت به خیر می شوند.
آن سه *حقی* هم که رسول أکرم صلی الله علیه و آله نسبت به فرزند فرمودند:(1ـ پدر برای فرزند آبرو و اعتبار و وجهه ایجاد کند، 2ـ آداب را به او بیاموزاند، 3ـ قرآن و احکام را به او بیاموزاند و او را در شرائط مناسبی قرار دهد،)، ظاهرا قبل از فرزند، وظائفی است که خود پدر باید آنها را رعایت کند و انجام دهد.
در سوره کهف و در داستان همراهی حضرت موسی علیه السلام با آن حضرت *سبز* صلوات الله علیه، پسری کشته شد و ارث دو فرزند، حفظ شد. آن حضرت فرمودند: در مورد اول، چون *والدین* آن پسر، *مؤمن* بودند و در مورد دوم ، چون *پدر بچه ها صالح* بود.
پس به فرمایش قرآن، فرزندتان را *فتنه و آزمایش الهی* خودتان ببینید و *فقط مراقب خودتان و والدین خود باشید* و با رفتار عاقلانه و مؤمنانه و مخلصانه و هنرمندانه خود، فرزندانتان را به *ملائکه الهی* بسپارید و هرگز نگران نباشید.
🍃واژه: #مواضع_والدین
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۷۶۲
💥نورچشمی عزیزی فرموده اند:
برای اینکه از عصبانیت و رفتارهای پدر نترسم باید چه کنم؟
به ایشان عرض شد:
بکوشید *ولایت الهی* ایشان بر خودتان را خوب بفهمید و در *خیرخواهی* ایشان نسبت به خودتان شک نکنید.
و بدانید که *هر فیض و رحمت الهی* به واسطه ایشان به شما می رسد، پس *حُرمت* ایشان را حفظ کنید و *ادب و حیاء* را نسبت به ایشان به خوبی رعایت کنید.
از *حاضرجوابی* و بحث با ایشان بپرهیزید و در اختلافات والدین با هم، هرگز دخالت یا جانبداری از هیچکدام آنها نکنید و برایشان بسیار دعا کنید و قصور و تقصیراتشان را هم به حساب شرائط نامناسب اقتصادی و سیاسی و اختلاف طبقاتی بگذارید که مسئولین نالایق و دروغگو و خائن و بیگانه پرست این دولت به مردم تحمیل می کنند و والدینتان را بزرگوارانه ببخشید.
آن چهار دستور قرآن نسبت به والدین را هم مؤمنانه رعایت کنید.
إن شاء الله تعالی خداوند میان شما *الفت* و همدلی ایجاد خواهد کرد.
لطفا هر کدام از شما *أعضاء محترم گروه* که فرصت دارد *وظائف فرزندان نسبت به والدین* را از قرآن استخراج و بدون توضیح طولانی با ذکر شماره اینجا ارائه کند. ممنون.
🍃واژه: #ولایت_الهی
@dr_ghofrani2