کانال اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی سبحانی مدّ ظله
تصویر مرحوم آیت الله آقا سید فاضل میلانی مشهد مقدس - بیت آیت الله العظمی میلانی
من اليمين:
١. السيد فاضل الميلاني.
٢. السيد علي الميلاني رحمه الله.
٣. السيد محمد باقر السيستاني.
٤. المرجع الديني الشيخ جعفر السبحاني التبريزي دام ظله.
@
.
▫️اخوّت اسلامى يا همدلى و مهربانى
مدتها است كه برخى جامعه شناسان بر اين فكرند كه ميان انسان ها نوعى وحدت و يگانگى بينديشند و در اين مورد طرح هايى دارند كه به طور اجمال منعكس مى شود:
1. داعيه برادرى در ميان تمام انسان ها كه سازمان ملل مدعى آن است.
2. تكيه بر موضوعاتى از قبيل: زبان، خاك و سرزمين، و خون.
طرح نخست، آرزويى بيش نيست، زيرا بايد عاملى را معرفى كند كه اسباب اختلاف را تا حدى در خود هضم كند، تا همه انسان ها روزى به صورت امت واحدى در آيند و همگى همدل و مهربان باشند. اگر جسارت نباشد اين طرح از قبيل «سنگ بزرگ علامت نزدن است» مى باشد.
طرح دوم در دائره كوچك وحدت آفرين است مثلاً همه، گويندگان يك زبان متحد مى شوند، اما ـ خود اين وحدت اختلاف آفرين است، زيرا نسبت به گويندگان ساير زبان ها كه شماره آنها كم نيست، از ديده بيگانه مى نگرند.
3. وحدت در پرتو ايمان و عقيده
آيين اسلام در اين مورد، بر عقيده تكيه مى كند و آن را عامل وحدت و يگانگى مى داند، زيرا تا يك وحدت فكرى و روحى و يگانگى در عقيده در ميان انسان ها نباشد وحدت پايدارى تحقق نمى پذيرد. ولذا مى فرمايد: (إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ)( ) يعنى جامعه با ايمان صميمى ترين رابطه و پيوند را دارند در اين صورت مى توانند برادر يكديگر شمرده شوند، ولى اگر گروه هاى دو دل، روزى براى يك سلسله مصالح دنيوى دست همديگر را بفشارند، طولى نمى كشد كه اختلاف فكرى و روحى و تضاد منافع دست ها را از هم جدا مى سازد.
جامعه اى كه محور فكرى و عقيدتى نداشته باشد و به صورت دسته هاى گوناگون، بر محور افكار مختلف و متضاد دور بزند و وحدت روحى و قدر مشترك فكرى در ميان آنها نباشد، تا آنجا كه وحدت و اتحاد، ضامن منافع مادى آنهاست، مى توانند به طور زندگى مسالمت آميزى داشته باشند و اگر روزى يكى از متحدان، خود را بى نياز از وحدت ببيند و منافع خود را در جدايى بينديشد، تمام پيوندهاى الفت كه جنبه دنيوى داشت، مبدل به اختلاف و نفاق مى گردد.
هرگز يك فرد مسلمان، كه به خداى يگانه و روز رستاخيز، به حكومت عدل و داد و لزوم پيروى از ملكات فاضله و سجاياى انسانى، ايمان دارد، با يك فرد ملحد كه به خدا و روز بازپسين اعتقاد ندارد و مسائل اخلاقى را بازيچه و افسانه مى پندارد، نمى تواند برادر باشد.
از آنجا كه ايمان در مهربانى و مواسات با يكديگر تأثير به سزايى دارد، پيامبر گرامى درباره اثر اخوت اسلامى مى فرمايد: «إنّما المؤمنون في تراحمهم وتعاطفهم بمنزلة الجسد الواحد إذا اشتكى منه عضو واحد تداعى له سائر الجسد بالحمّى والسَهَر»( )
«همانا مؤمنان، از نظر مهر و عاطفه به سان يك پيكرند; هر گاه عضوى از آن دچار دردى گردد، ساير اعضا با تب و بيدارى و ناراحتى مراتب هم دردى خود را با آن عضو اعلام مى دارند».
🆔@e_sobhani
ادامه دارد:🔻
سعدى شيرين زبان از اين حديث الهام گرفته هر چند دائره وحدت را وسيع تر قرار داده است. چنين مى گويد:
بنى آدم اعضاى يكديگرند * كه در آفرينش ز يك گوهرند
چو عضوى به درد آورد روزگار * دگر عضوها را نماند قرار
▫️نخستين گام پيامبر (صلى الله عليه وآله وسلم) در اين هدف
پيامبر (صلى الله عليه وآله وسلم) به دعوت انصار وارد مدينه شد ولى بيمارى دو دستگى اوس و خزرج را فرا گرفته بود. اين دو طائفه ساليان درازى در آتش نبرد مى سوختند، كارى كه پيامبر كرد اين بود كه دو گروه را با هم برادر و متحد ساخت. البته به اين اكتفا نكرد، و مسلمانانى كه از نقاط دور، از حبشه و نقاط ديگر وارد سرزمين مدينه مى شدند، و از نظر نژاد و زبان با ساكنان مدينه اختلاف داشتند، همه را تحت لواى وحدت اسلامى قرار داد. تاريخ مى گويد: روزى پيامبر اسلام در مسجد به پا خاست و رو به مسلمانان كرد و فرمود: «تآخوا في اللّه أخوين» اى مردم! برخيزيد دو تا دو تا با يكديگر برادر شويد. سپس مسلمانان برخاستند و هر كدام با فردى كه بيشتر مورد علاقه اش بود، برادر شد. و خود پيامبر (صلى الله عليه وآله وسلم) با امير مؤمنان(عليه السلام)اعلام برادرى نمود.( )
اين گونه برادرى كه در دائره خاصى صورت پذيرفت، نمونه اى از وحدت و همدلى حاكم بر جامعه اسلامى بود كه بر سر تمام افراد مسلمانان آن زمان سايه افكند و همه را برادر يكديگر قرار داد.
وحدت اسلامى; هدف تير نشانه دشمنان
از روزى كه غرب استعمارگر در صدد تسخير كشورهاى اسلامى درآمدند، وحدت اسلامى را نشانه گرفته و بر اختلاف و دو دستگى دامن مى زنند تا از اين طريق بتوانند بزرگترين قدرت جهانى را از بين ببرند و در هر كشورى به احياى نژاد آن كشور تكيه كردند تا از اين طريق وحدت اسلامى را بشكنند، حتّى در كشورهاى عربى همين الآن بر عربيت به جاى اسلاميت تكيه مى كنند.جاى تأسف است الآن كه قلم روى كاغذ در حال جريان است آتش جنگ و نبرد ويرانگر در برخى از كشورهاى اسلامى شعلهور است. مثلاً كشور سودان به وسيله دو گروه سودانى در آتش جنگ فرو رفته و ميليون ها نفر آواره گشته و هزاران نفر كشته شدند. تو گويى اخوت اسلامى در اين كشور پايان پذيرفته است.
ساليان درازى است كه صهيونيسم غاصب هر روز جوانى از جوانان فلسطينى را شهيد كرده و خانه آنان را ويران مى سازد اما كشورهاى اسلامى فقط نظاره گر اين جنايت هستند، حتّى اجازه نمى دهند كه مردم مسلمان مصر و اردن ديگر به كمك برادران خود برخيزند.
خدايا سران اسلامى را از اين خواب غفلت بيدار بفرما، خدايا دست دولتهاى استعمارگر را از كشورهاى اسلامى كوتاه بفرما، خدايا همگان را به تحقق بخشيدن به آنچه امام صادق (عليه السلام) در اين مورد مى فرمايد موفق بفرما آنجا كه مى فرمايد: «تواصَلُوا و تبارُوا و تراحَمُوا وكُونوا اخوةً بررة، كما أمركم اللّه عزوجل»( ): «با يكديگر نزديك شويد و نيكى كنيد و به همديگر رحم كنيد و همگان به صورت برادرانه نيكوكار در آييد آن چنان كه خداوند امر كرده است».
بر گرفته از کتاب در مکتب وحی_ آیت الله العظمی سبحانی
🆔@e_sobhani
اخلاق در مکتب وحی_اخوّت اسلامى يا همدلى و مهربانى _25.pdf
321.8K
اخوّت اسلامى يا همدلى و مهربانى
🆔@e_sobhani
پیام آیت الله العظمی سبحانی_ تقریب 1403_ تهران.rtf
70.5K
پیام آیت الله العظمی سبحانی بمناسبت سی هشتمین کنفرانس وحدت اسلامی
🆔@e_sobhani
معرفی برخی آثار موسسه امام صادق علیه السلام و تالیفات آیت الله العظمی سبحانی در ایتا
https://eitaa.com/tohid_pub
93.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◀️ سخنرانی حجت الاسلام قرائتی(بخش اول)
در جمع طلاب مدرسه علمیه امام جعفرصادق(ع) _ تحت اشراف حضرت آیت الله العظمی سبحانی
🔸شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳
@e_sobhani
25.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◀️ سخنرانی حجت الاسلام قرائتی(بخش دوم)
در جمع طلاب مدرسه علمیه امام جعفرصادق(ع) _ تحت اشراف حضرت آیت الله العظمی سبحانی
🔸شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳
@e_sobhani
هدایت شده از مرکز تخصصی علم کلام
آیین افتتاحیه سال تحصیلی ۱۴۰۴_۱۴۰۳ مرکز تخصصی علم کلام (موسسه امام صادق ع)
با سخنرانی ارزشمند حضرت آیت الله العظمی سبحانی دام ظله العالی
و استاد آیت الله ربانی گلپایگانی حفظه الله
و تلبس جمعی از دانش پژوهان موسسه به لباس شریف روحانیت
چهارشنبه. ۴ مهر۱۴۰۳. راس ساعت ۱۷.
سالن همایشهای موسسه امام صادق (ع)
@kalamcenter
🔸دیدار معاونت علمی رئیس جمهور آقای دکتر حسین افشین، با آیت الله العظمی سبحانی
3 مهر1403
@e_sobhani
بسم الله الرحمن الرحیم
تجاوز وحشیانه صهیونیستها به کمک حامیان آنها به سرزمینهای اسلامی لبنان و غزه و غیره و کشتن زنان و کودکان بیگناه، مایه شرمساری مدعیان حقوق بشر و جامعه بینالمللی است که در این واقعه دردناک از خود عکس العمل نشان نمیدهند.
از خداوند متعال خواهانیم که جبهه مقاومت نصرت عنایت فرموده و شرّ کافران را به خودشان بازگرداند بر مسلمانان در هر نقطهای لازم است به مساعدت آنان بشتابند
قم جعفر سبحانی
https://eitaa.com/e_sobhani
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻آیت الله العظمی سبحانی:
❇️ تنها با مکتب کلامی اهل بیت(ع) میتوان پاسخگوی شبهات دنیای غرب بود
◻️ مکتب کلامی اهل بیت(ع) تنها مکتبی است که دارای استقلال فکری است.
📸 تصاویر مراسم آغاز سال تحصیلی جدید مرکز تخصصی علم کلام موسسه امام صادق (ع)
@HawzahNews / حوزهنیوز