پیام آیت الله العظمی سبحانی به همایش اصحاب چاپ و نشر قرآن کریم
بسم الله الرحمن الرحيم
خداوند متعال را شاکریم که در چهلمین بهار پیروزی انقلاب اسلامی، در شهر مقدس قم و در جوار بارگاه نورانی حضرت فاطمه معصومه(س)، همایشی برگزار میگردد که خادمان قرآن کریم در عرصه چاپ و نشر این کتاب رحمت و هدایت، ثمره نزدیک به چهار دهه تلاش و کوشش مخلصانه خود را در حوزه صیانت از متن مقدس و انتشار قرآن کریم در جامعه به نمایش می گذارند تا با تبادل اندیشهها و نظرات ارزشمند خود، مسیر خدمت به قرآن را هموارتر ساخته، دفتری وزین از برکات انقلاب تدوین و به درگاه خداوند رحمان و امت اسلام عرضه نمایند.
آنچه در عرصه چاپ و نشر قرآن کریم حائز اهمیت است، لزوم دقت کارشناسانه و محققانه به منظور پیش بینی سیاستهای اجرایی واحد از سوی مراجع تصمیمگیر و قانونگذار و توجه به ضرورت وحدت نظر و دوری از تشتت و چندگانگی در این امر است.
تردیدی نیست که با توجه به توطئههای دشمنان اسلام ، باید به این موضوع به عنوان یک مسأله خطیر و مهم نگریست و همه نهاد های مؤثر باید برای انسجام این حوزه اعم از دستاندرکاران چاپ و نشر قرآن کریم از خوشنویسان، ناشران و چاپخانههای فعال در این عرصه حمایتبعمل آید.
از موارد مهم دیگری که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد کتابت قرآن کریم به نحوی است که عموم مردم بتوانند قرآن را به سادگی یاد گیرند و بخوانند. قطعاً استفاده از کتابتهایی که با فرهنگ نوشتاری ایرانی متفاوت باشد مردم را در انس و قرائت قرآن کریم به زحمت میاندازد.
از درگاه الهی برای همه خادمان قرآن و برگزارکنندگان و شرکت کنندگان این همایش و همه کسانی که در توسعه فرهنگ قرآنی و همچنین همه ناشران، خوشنویسان و متولیان چاپخانههای فعال در چاپ و نشر قرآن توفیق خدمات مؤثر و مفید به ساحت مقدس قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) را مسئلت میکنم و امیدوارم مؤید به تأییدات حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) باشید.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
قم – جعفر سبحانی
http://hawzahnews.com/detail/News/475038
@E_sobhani
⏺خیلی افراد برای مقام بسیاری فضائل خود را از دست داده اند که می توان از آن به فراعنه اشاره کرد که با وجود همه نعمتی که در اختیار داشتند باز هم ناسپاسی کردند.
حضرت آیتالله العظمی جعفر سبحانی صبح امروز در پایان درس خارج اصول خود در مسجد اعظم با اشاره به ویژگی صدیقین اظهار داشت: صدیقین کسانی هستند که مراحلی را در اخلاق عملی طی کرده اند.
- صدیقین دارای مراتبی هستند، افزود: از آخرین مرحله ای که این افراد طی می کنند حب جاه و حب مقام است.
- خیلی افراد برای مقام بسیاری فضائل خود را از دست داده اند که می توان از آن به فراعنه اشاره کرد که با وجود همه نعمت هایی که در اختیار داشتند باز هم ناسپاسی کردند.
- اگر انسان بتواند حب جاه و مقام خواهی را از خود کم کند و حقیقت خواه باشد بسیاری گناهان را مرتکب نمی شود.
- چه بسیار علمایی که به خاطر حب مقام و حب جاه لرزیده اند. %به گزارش خبرنگار شفقنا
@e_sobhani
کنگره بررسی اندیشه های آیت الله سبحانی در تبریز
به گزارش خبر سیما در این همایش علما ، روحانیان ، اندیشمندان و استادان حوزه و دانشگاه ابعاد مختلف اندیشه های این مرجع عظام تقلید را بررسی کردند.
http://tabriz.iribnews.ir/files/fa/news/1397/10/27/3071832_769.mp4
✔️ آیتالله سبحانی در دیدار دبیر جدید و برخی اعضای شورای انقلاب فرهنگی:🔻
🔸 نباید به اساتیدی که با اسلام مخالفت دارند، اجازه تدریس داده شود.
🔸 متاسفانه یکی از افرادی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور دارد، بیان کرده که هیچ الزامی در اسلامی بودن مفاهیم کتب دانشگاهی وجود ندارد.
🔸 برخی از محتواهایی که در کتب درسی دانشگاهها مشاهده میشود برخلاف موازین دینی بوده و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید برای رسیدگی به آن ورود کند.
🔸 شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به وضعیت دینی دانشگاه ها رسیدگی کند، چرا که پدیده ای وجود دارد که دانشجویان با پایبندی بالای دینی وارد دانشگاه میشوند اما در هنگام خروج از دانشگاه این پایبندی به حداقل میرسد و این امر موجبات گلایه برخی از پدر و مادرها را فراهم آورده است.
🔸 لازم است بررسی شود که تعداد بالای دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه ها به نفع کشور است و یا نیازی به این تعداد دانشجو نیست؛ چرا که تعداد بالای دانشجو مشکل آفرین است
مرجع تقلید شیعیان گفت: شاهد اسراف گسترده در ادارات هستیم، چرا مدیران دولتی خودروهای خارجی سوار میشوند، در حالی که باید آنها خودروهای داخلی سوار شوند تا از تولید داخل حمایت کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیتالله جعفر سبحانی شامگاه سه شنبه در دیدار اعضای هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحریمهای اقتصادی دشمن اظهار کرد: یکی از دلایل کاهش ارزش پول کشورمان تحریمها است، اما مسائل داخلی هم در این زمینه نقش زیادی دارد.
وی ادامه داد: باید به دنبال تقویت بخش تولید و استفاده از ظرفیتهای داخلی باشیم، در این راستا باید به تولیدکنندگان در کشور کمک شود، برای کمک به آنها باید جلوی ورود بی رویه کالاهای خارجی به کشور را بگیریم.
مرجع تقلید شیعیان افزود: خودکفایی کشورمان در زمینه تولید گندم کار ارزشمندی بود، ولی هنوز در بازار به صورت گسترده در بخش پوشاک شاهد محصولات خارجی هستیم و تا زمانی که این محصولات باشد، تولیدکنندگان داخلی توان رقابت با رقبای خارجی خود را ندارند.
آیتالله سبحانی با اشاره به تعداد زیاد شعبههای بانکی اظهار کرد: براساس آمار 11 هزار شعبه بانک اضافی در کشور داریم، هم اکنون بسیاری از استفتائات رسیده به دفاتر مراجع عظام تقلید مربوط به عملکرد بانکها در زمینه تسهیلات بانکی است، دیرکرد ربا محسوب میشود.
وی ادامه داد: در قانون اساسی برای جلوگیری از اسراف و تبذیر تاکید شد، اما با این وجود شاهد اسراف گسترده در ادارات هستیم، چرا مدیران دولتی خودروهای خارجی سوار میشوند، در حالی که باید آنها خودروهای داخلی سوار شوند تا از تولید داخل حمایت کنند.
مرجع تقلید شیعیان افزود: مجلس باید برای کاهش کارمندان دولت تلاش کند، چرا دولت باید چهار میلیون کارمند داشته باشد، باید کارها به مردم واگذار شود، تعداد کارمندان دولتی در کشورهای توسعه یافته بسیار کمتر از ایران است.
آیتالله سبحانی علما را دلسوز مردم و دولت دانست و تصریح کرد: باید نمایندگان مجلس علما را به جلسههای خود دعوت کنند تا آنها درد مردم را برای نمایندگان مجلس بگویند.
حضرت آیت الله العظمی سبحانی گفت: در میان مجموع کارهای انجام شده در کشور کار در بهزیستی عبادت است و اگر با نیت الهی همراه باشد در پیشگاه خداوند دارای اجری عظیم است .
مرجع تقلید شیعیان در دیدار دکتر وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی و جمعی از مسئولان این سازمان، کار و خدمت در بهزیستی را عبادت برشمرد و افزود: اگر این خدمت با نیت الهی همراه باشد در پیشگاه خداوند دارای اجری عظیم است.
او با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که می فرمایند: أَنَا وَ کَافِلُ الْیَتِیمِ کَهَاتَیْنِ فِی الْجَنَّهِ وَ أَشَارَ بِإِصْبَعَیْهِ السَّبَّابَهِ وَ الْوُسْطَی، یعنی پیامبر اکرم(ص) انگشت اشاره و میانی خود را نشان داد و فرمود من و سرپرست یتیم در بهشت مانند این دو انگشت هستیم. خاطر نشان کرد: رسول مکرم اسلام (ص) در این حدیث یتیم را کنایه از افراد بی کس و بی سرپرست برمی شمارند که شامل معلولین و تمام افرادی که شما تحت پوشش دارید می شود و کار شما مصداق بارز رسیدگی به این افراد است.
آیت الله سبحانی با اشاره به برخی از خدمات بهزیستی ، این سازمان را جز پاکترین سازمان ها برشمرد و گفت: در این سازمان باید کارها با روحیه انسانی و عاطفی همراه باشد ، بنده از نزدیک کارهای شما را دیده ام و مطلع هستم و اولین کسی هستم که در مورد بهزیستی در اسلام کتابی نوشته ام.
او با اشاره به برخی از مصادیق آسیبهای اجتماعی مانند طلاق و … راهکارهائی بیان کرد و خواستار رعایت بیش از پیش عفاف و حجاب و تحکیم بنیان خانواده شد و خاطرنشان ساخت: در اسلام حلالی مبغوض تر از طلاق نداریم و نزد خداوند بهترین بنا ازدواج است پس باید به این دو مبحث توجه خاص شود.
این مرجع تقلید با اشاره به ضرورت اطلاع رسانی خدمات و فعالیتهای بهزیستی از طریق رسانه ها خاطرنشان کرد: بنده حتما در دیداری که با ریاست صداوسیما دارم این ضرورت را متذکر خواهم شد.
لازم به ذکر است در ابتدای این دیدار دکتر قبادی دانا گزارش مبسوطی از خدمات بهزیستی در حوزه های توانبخشی ، اجتماعی و پیشگیری ارائه کردند و خواستار توصیه مراجع عظام تفلید به مبلغین جهت هدایت خیرین در راستای اهداف بهزیستی ، توجه عموم مردم به تحکیم بنیان خانواده ، هدایت نذورات و موقوفات به سمت اهداف بهزیستی ، توجه به مشاوره ژنتیک و… شدند .
رئیس و اعضای هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با برخی از مراجع و علما دیدار کردند
دشمن خارجی ما ظالم و غدّار بوده که پایبند به قولش نیست و سایر کشورها نیز پیرو آن هستند، اما در شرایطی که توانمان به دشمن نمیرسد، باید داخل را با افزایش تولیدات تقویت کند.
مشکلات ما زمانی حل میشود که امکانات داخلی را به کار بگیریم و برای تحقق این امر باید از تولیدکنندگان حمایت شود.
@e_sobhani
خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله سبحانی امروز در دیدار اعضای شورای طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی که در دفتر معظم له در قم برگزار شد، گفتند: اولین مرکزی که درقم راه اندازی شد، مؤسسه امام صادق(ع) بود و دارای پژوهش های زیادی است و لازم است پژوهش های این مرکز هم در کتابی جمع آوری و اطلاع رسانی شود.
آیت الله سبحانی با تجلیل از خدماتی که در زمان وزیر سابق بهداشت ارائه شد، عنوان کرد: کارهایی که آقای دکتر قاضی زاده هاشمی انجام دادهاند را دنبال کنید؛ اینکه برنامههای ایشان اقتصادی هست یا نه موضوع دیگری است؛ اما وزیر پیشین با نیتی صالح آمدند و ما موافق نبودیم که در وسط راه کار را رها کنند؛ حال که اینگونه مصلحت دیدند شما همانگونه کارها را ادامه دهید.
@e_sobhani
به گزارش ایسنا، آیت الله سبحانی صبح امروز در دیدار با وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی که در دفتر این مرجع برگزار شد، با تجلیل از خدماتی که در زمان وزیر سابق بهداشت ارائه شد، عنوان کرد: کارهایی که آقای دکتر قاضی زاده هاشمی انجام دادهاند را دنبال کنید؛ اینکه برنامههای ایشان اقتصادی هست یا نه موضوع دیگری است؛ اما وزیر پیشین با نیتی صالح آمدند و ما موافق نبودیم که در وسط راه کار را رها کنند؛ حال که اینگونه مصلحت دیدند شما همانگونه کارها را ادامه دهید.
وی با تاکید بر لزوم استمرار طرح ارتقا سلامت، افزود: دشمنان برای ایجاد تفرقه و اختلاف میان مسئولان از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند؛ فلذا این مهم است که مردم ببینند وزیر جدید طرحها و کارهای وزیر قبلی را پیگیری و دنبال میکند و دو زیر مکمل همدیگرند؛ این همکاریها موجب انسجام و نمایش همدلی میان مدیران و نشان دهنده وحدت مسئولان نظام اسلامی در امر خدمت رسانی به مردم است.
این مرجع تقلید با انتقاد از روند کند ساخت بیمارستان هزار تختخوابی (خاتم) و کمبود مراکز درمانی در قم اظهار کرد: سالهاست کلنگ ساخت این بیمارستان در شهرک پردیسان زده شده اما هیچ خبری از آن نمیشنویم؛ امیدواریم که احداث این بیمارستان چه زودتر به ثمر نشسته و نیازهای مردم را مرتفع سازد.
وی در خصوص خدمات رسانی بهداشتی در روستاها، تاکید کرد: در روستاها ارائهی خدمات با مشکلاتی همراه است اما باید با تلاش بیشتر و نظارت گستردهتر برای خدمت رسانی مناسب به روستاها تلاش کنیم.
آیت الله سبحانی با تاکید بر اهمیت موضوع بهداشت و درمان از نظر اسلام، بیان کرد: موضوع بهداشت و درمان از اهمیت بسیاری برخوردار است و شریعت و فقه اسلام با طب و طبیب رابطهی نزدیکی دارند؛ مثلاً اگر طبیب تشخیص دهد که روزه گرفتن برای شخصی ضرر دارد، مراجع حکم میدهند که فرد نباید روزه بگیرید.
وی با اشاره به اشتراکات میان طبابت و فقاهت، تصریح کرد: ما دو گروه هستیم که در یک مسیر حرکت میکنیم، موضوع را شما معین میکنید و حکم فقهی را علما و مراجع میگویند؛ یعنی فقیه در تمام مسائلی که نیاز به نظر طبیب باشد، اول نظر او را میپرسد و بعد حکم شرعی را میدهد که این نشان دهنده رابطه تنگانگ این دو گروه است.
این مرجع تقلید با انتقاد از کمبود پزشک در برخی مناطق کشور، خاطرنشان کرد: مثلاً در منطقه ارسباران آذربایجان که با کمبود پزشک روبروست؛ زنان باردار این منطقه برای رسیدن به پزشک باید به شهرهای اطراف سفر کنند که در این زمینه با مشکلاتی مواجه میشوند؛ البته کارهای زیادی در زمینه بهداشت و درمان در این منطقه انجام شده است اما باید توسعه یابد.
روضه بمناسبت شهادت حضرت صدیقه طاهره 20-11-97
@E_sobhani
روضه بمناسبت شهادت حضرت صدیقه طاهره 20-11-97
@E_sobhani
روضه بمناسبت شهادت حضرت صدیقه طاهره 20-11-97
@E_sobhani
روضه بمناسبت شهادت حضرت صدیقه طاهره 20-11-97
@E_sobhani
روضه بمناسبت شهادت حضرت صدیقه طاهره 20-11-97
@E_sobhani
روضه بمناسبت شهادت حضرت صدیقه طاهره 20-11-97
@E_sobhani
آیت الله العظمی جعفر سبحانی ظهر امروز در دیدار وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حادثه تروریستی در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: جمعی از رزمندگان در این حادثه در راه اسلام به شهادت رسیدند که این حادثه به بازماندگانشان تسلیت میگویم، باید هر چه زودتر عاملان این حادثه شناسایی و مجازات شوند.
مسکن یک امر مهم برای مردم است، اکنون استقلال طلبی در بین افراد زیاد شده و این مساله اهمیت تامین مسکن را بیشتر کرده است. زمانی که جوانان را تشویق به ازدواج میکنیم، آنها عذر نداشتن مسکن را میآورند.
تکمیل مسکنهای ناقص یک کار ضروری برای وزارت راه و شهرسازی است، همچنین تقویت نظارت بر احداث مسکن در کشور هم مهم است، متاسفانه گاهی در این زمینه کوتاهی صورت میگیرد.
آیتالله سبحانی با اشاره به لزوم تقویت راهها در استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: وضعیت راهها در منطقه ارسباران مناسب نیست و باید وزارت راه و شهرسازی در این زمینه کار عملی انجام بدهد.
E_sobhani