پیام تسلیت به مناسبت ارتحال آیت الله آقای حاج سید جواد علم الهدی - رحمة الله علیه🔸
حضور انور حجة الاسلام والمسلمين
آيت الله آقاى علم الهدى (دامت بركاته)
با اهداء سلام و عرض تسليت به مناسبت ماه محرم.
بدین وسیله درگذشت عالم بزرگوار آيت الله آقاى حاج سيد جواد علم الهدى، اخوى گرامى آن عزيز را از صميم دل تسليت مى گويم. به خاطر دارم از زمانى كه دو برادر يعنى آقايان آسيد محمدعلم الهدى و فقيد سعيد در قم تحصيل مى كردند، دو ستاره درخشان از تقوا و ادب و دانش بودند، و زندگى آنان براى ديگران الگو بود.
اينجانب اين ضايعه را به حضرتعالى و كليه بازماندگان تسليت مى گويم و براى آن مرحوم علوّ درجات را از خداوند متعال خواهانم.
با تقديم احترام
جعفر سبحانى
31/5/1399
🔸پیام تسلیت بمناسبت ارتحال عالم ربانی آیت الله تسخیری
(إِنّا لِلّهِ وَإِنّا إلَيْهِ راجِعُون)
عالم بزرگوار، محقق عاليقدر، زبان گوياى اسلام و تشيّع در نشست هاى علمى كه در داخل و خارج برگزار مى شد. مرحوم آيت الله حاج شيخ محمدعلى تسخيرى(رحمه الله) دار فانى را وداع گفت و غبار غم و اندوه بر چهره دوستان و علاقمندان نشاند.
فقيد سعيد دانش آموخته حوزه علميه نجف اشرف بود و از تلاميذ ارشد مرحوم شهيد صدر(رحمه الله)بشمار مى رفت، و در قلوب حوزويان و جوانان متدين عراق، مقام و موقعيتى داشت، و به همين جهت نظام بعثى او را زندانى كرد و مدتى در اين شكنجه گاه بسر مى برد تا روزى كه با توجه خاص حضرت امام خمينى(قدس سره) آزاد شد، لذا تصميم گرفت كه عراق را به عزم ايران ترك كند.
پس از اقامت در قم فعاليت هاى علمى و قلمى و سياسى خود را از سر گرفت و براى نشر افكار شيعى مدتى سرپرستى مجله «الهدى» را برعهده داشت و پس از انقلاب دايره خدمت را گسترش داد و با پذيرش مناصب مختلف و سفرهاى گوناگون خدمات ارزنده اى انجام داد.
از نظر علمى بالأخص علم شريف فقه و اصول در درجه بالايى بود و به درجه اجتهاد كه يكى از بركات الهى است نايل گشت و توانست در سايه فقاهت، آراء فقهاء شيعه را در ذيل كتاب «بداية المجتهد» ابن رشد قرطبى قرار دهد، و اين كتاب در سطح وسيعى در كشورهاى عربى منتشر شد، و از اين طريق به نشر فقه شيعه پرداخت.
عزيز از دست رفته آثار علمى ديگرى دارد كه در شرح حال وى مذكور است و در نگارش مقالات عربى و قلمرو شعر سازنده مقام عظمى داشت.
در رعايت اصول اخلاقى و فروتنى و تواضع بسيار ستودنى بود، هيچ گاه خدمت را با مقام مبادله نمى كرد. سرانجام درگذشت اين چنين عالم خدمتگزار، درگذشت يك فرد نيست:
از شمار دو چشم يك تن كم *** از شما خرد هزاران بيش
و به قول شاعر عرب زبان:
وما كان قيس هلكه هلك واحد *** ولكنّه بنيان قوم تهدم
فسلام الله عليه يوم ولد ويوم مات ويوم يبعث حيّاً.
با تقديم احترام
جعفر سبحانى
31/5/1399
نقد سها
«وَ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنٰا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ» . «و از هر چيز يك جفت آفريديم، شايد متذكّر شويد!». او (سها) مىنويسد: آيه فوق مىگويد هر چيزى در جهان به صورت زوج وجود دارد، آنگاه اين پرسش را مطرح مىكند. آيا فوتون زوج است، آيا زمين زوج است، آيا ماه زوج است. سپس سؤال ديگرى مطرح مىكند و مىگويد چه ربطى بين زوجيت و عبرت گرفتن وجود دارد.
پاسخ:ابن فارس مىگويد: معنى اصيل زوج، چيزى است كه در كنار جز ديگر قرار گيرد از اين لحاظ زن و شوهر را زوج مىنامند.
ابنمنظور مىگويد: زوج بر خلاف فرد است، سپس مىگويد: آسمان و زمين، زمستان و تابستان، شب و روز را زوج مىنامند زيرا در كنار يكديگر قرار مىگيرند، تا اين كه مىگويد هر دو چيزى كه كنار همديگر قرار گيرند، خواه هم شكل باشد. يا متضاد، زوجان ناميده مىشوند. با توجه به اين تفسير هر چيزى كه در كنار چيز ديگر قرار گيرد به آنها زوج مىنامند. دو چيز گاهى در عالم آفرينش، و گاهى در انديشه و يا زبان مردم زوج ناميده مىشوند. بنابر آنچه كه مورد نقض قرار گرفته به نام زمين مقابل آسمان است و هر موضوعى كه فكر كنند خالى از مشابه و ضد نيست، بنابراين هر چيزى زوج است خواه به صورت هم شكلى و خواه به صورت تقابل و تضاد. آيه علاوه بر اين دو تفسير، تفسير فلسفى دارد كه در جايگاه خود بيان شده است. ثالثاً: نويسنده، جمله «لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ» را چنين تفسير كرده است: شايد شما عبرت بگيريد آنگاه اعتراض مىكند چه ربطى بين زوجيت و عبرت گرفتن است. در حالى كه معنى فقره ياد شده «شايد متذكر بشويد» است و مقصود اين است، آنچه كه در جهان امكان است، همه زوج هستند، تنها موجود فرد كه زوج به معنى مماثل و به معنى متضاد ندارد، خدا است. اتفاقاً در روايات معصومان، آيه به نحو روشن تفسير شده است. امام هشتم عليه السلام مىفرمايد:
«بمضادّته بين الأشياء عُرف ان لا ضدّ له، بمقارنته بين الأُمور المقترنة عُرف ان لا قرين له». «تضاد در ميان موجودات دليل بر اين است كه براى خدا ضدى نيست وجود تشابه در اشياء، گواه بر اين است كه براى او مانندى نيست».
عنوان: قرآن آفتابی که غروب ندارد تالیف آیت الله سبحانی ص 158
🔸ترجمه و انتشار سه کتاب جدید به لغت سواحلی (Swahili).
🔹مع الشیخ الأزهر في محاضرات الرمضانیة
🔹الشیعة و وسائل الإعلام
🔹فتنة التکفیر
تالیف آیت الله العظمی سبحانی
منشورات العترة، تانزانیا، دارالسلام،
قبلاً نیز کتابهای متعدد آیت الله سبحانی، توسط این ناشر به زبان سواحلی منتشر شده است.
زبان سواحِلی (به انگلیسی: Swahili) عضوی از خانوادهٔ زبانهای بانتو است و در شرق و تا حدودی مرکزِ آفریقا بهکار میرود.
https://eitaa.com/e_sobhani
🔺شرحی گویا بر کتاب "الوسیط في اصول الفقه" جلد 2 منتشر شد.
کتاب الوسیط سالیانی است که در حوزه های علمیه تدریس میشود و برخی اظهار کردهاند بر این کتاب شرحی نوشته نشده است؛ سال گذشته جلد اول این کتاب (مباحث الفاظ) منتشر شد، و اکنون بحمد الله جلد دوم آن (مباحث عقلی) در اختیار علاقمندان و اساتیدی که تمایل به تدریس این کتاب دارند، قرار میگیرد.
مرکز پخش:
انتشارات توحید
02537745457
#اجلاسیه
#مدیریت_حوزه_علمیه_تهران
#آغازسال_تحصیلی
✳️ آیین آغاز سال تحصیلی جدید حوزه علمیه تهران به صورت مجازی و با سخنرانی حضرت آیت الله جعفر سبحانی برگزار خواهد شد.
🔸 مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزه علمیه تهران ، روز چهار شنبه19 شهریورماه به صورت مجازی و با سخنرانی مراجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سبحانی برگزار خواهد شد.
https://eitaa.com/e_sobhani
نماد توفیق - حجم پایین (1).pdf
17.1M
مجموعه مصاحبه ها و زندگینامه آیت الله العظمی سبحانی
https://eitaa.com/e_sobhani
اصلاحیه
آدرس کانالِ صحیح در پیام رسان ها:
دروس خارج حضرت آیت الله العظمی سبحانی در سال تحصیلی جدید (1400-99)
امروز (99/06/16) با حضور تعداد محدودی از فضلا و شاگردان معظم له، جلسه درس تشکیل شده است.
اصول: مباحث الفاظ ( مبحث اجزاء) صبح 8
فقه : کتاب الاجاره، (طبق مسائل عروة الوثقی) ساعت 5عصر
علاقمندان میتوانند به فایل های صوتی اصول دسترسی داشته باشند🔻
تذکر: درس فقه بعد متعاقباً آغاز و پخش خواهد شد
ایتا: https://eitaa.com/Sobhani_droos
تلگرام: https://t.me/Sobhani_Dars_1398_1399
-
🔸 مبانی فقاهت
دوره چهارم درس خارج اصول حضرت آیت الله العظمی سبحانی (دام ظله) که از رادیو معارف پخش شده است (ابتدای هر درس کارشناس برنامه خلاصه مطلب را بیان میکند).
این دوره از بحث حجج و امارات (قطع و ظن) آغاز شده است؛ در ادامه مباحث اصول عملیه تا آخر استصحاب خواهد.
دسترسی در تلگرام ممکن است ← https://t.me/mabani_feqahat
( متاسفانه فایلها در ایتا به مرور زمان، امکان دانلود نمیباشد https://eitaa.com/osool_sobhani)
تلگرام:⬅️ https://t.me/mabani_feqahat
-