دروس حضرت آیت الله العظمی سبحانی بصورت حضوری و با تعداد محدود از فضلا و شاگردان ایشان برگزار شده و امکان دسترسی آنلاین و از طریق کانال های مشخص شده در دسترس میباشد.
مدرسه فقاهت (صدای بهار)
ایتا: https://eitaa.com/Sobhani_droos
تلگرام: https://t.me/Sobhani_Dars_1398_1399
مجموعه مقالات اولین همایش بررسی اندیشه های علمی حضرت آیت الله العظمی سبحانی(دام ظله) چاپ شد.
مجموعه حاضر مشتمل بر مجموعه مقالاتی است که از میان 65 مقاله¬ی رسیده به دبیرخانه همایش و پس از ارزیابی و کسب امتیازات لازم برای چاپ انتخاب شدهاند.
مرکز مدیریت حوزه علمیه استان آذربایجانشرقی
مرکز مطالعات و پژوهشهای علم و دین دانشگاه صنعتی سهند تبریز، مرکز توسعه پژوهشهای بین رشته¬ای معارف اسلامی و علوم سلامت (دانشگاه علوم پزشکی تبریز)
دی ماه 1397
https://eitaa.com/e_sobhani
مجموعه مقالات اندیشه های علمی آیت الله سبحاني.pdf
11.29M
🔹مجموعه مقالات
مجموعه حاضر مشتمل بر مجموعه مقالاتی است که از میان 65 مقاله¬ی رسیده به دبیرخانه همایش و پس از ارزیابی و کسب امتیازات لازم برای چاپ انتخاب شدهاند.
828 صفحه
اولین همایش ملی بررسی اندیشههای علمی
آیتاللهالعظمی جعفر سبحانی (مدظله العالی)
مرکز مدیریت حوزه علمیه استان آذربایجانشرقی
مرکز مطالعات و پژوهشهای علم و دین دانشگاه صنعتی سهند تبریز
مرکز توسعه پژوهشهای بین رشته¬ای معارف اسلامی و علوم سلامت (دانشگاه علوم پزشکی تبریز)
دی ماه 1397
https://eitaa.com/e_sobhani
34.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 افتتاحیه حوزه علمیه تهران
آیت الله العظمی سبحانی سال تحصیلی 1399-1400ش.
15شهریور 1399
سخنرانی در آغاز سال تحصیلی
8:22 دقیقه
-
بسم الله الرحمن الرحیم
با استعانت از خداوند متعال و در ظل توجهات حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و با همت مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان آذربایجان غربی و پیگیری های نماینده محترم ولی فقیه در استان، مرکز تخصصی کلام واحد ارومیه، تحت اشراف حضرت آیت الله العظمی سبحانی دامت برکاته، راه اندازی شد.
25 نفر از طلاب واجد شرایط در رشته کلام تطبیقی بین المذاهب، در مقطع تحصیلی سطح سه مشغول به تحصیل خواهند شد.
این دوره در شش ترم تحصیلی، طی سه سال برگزار و تمامی مراحل این دوره در شهرستان ارومیه (حوزه علمیه امام خمینی قدس سره) برگزار خواهد شد.
https://eitaa.com/e_sobhani
هدایت شده از سبحانی
41.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سخنرانی آیت الله العظمی سبحانی بمناسبت افتتاح مرکز تخصصی کلام اسلامی در آذربایجان غربی حوزه علمیه اورومیه
افتتاحیه
https://eitaa.com/e_sobhani
بگزارش خبرنگار شفقنا، مرجع تقلید شیعیان در آئین افتتاح مرکز تخصصی کلام در ارومیه که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با قرائت آیه ۱۲۲ سوره توبه بیان داشتند: با عرض سلام و عرض ارادت به کلیه دوستانی که عرایض بنده به سمعشان می رسد، همگی می دانیم که اسلام، دین علم و دانش است؛ اولین آیه ای که بر پیغمبر اکرم نازل شده است، آیه خواندن است؛«اقرا باسم ربک الذی خلق». و این حاکی از آن است که علم، قرائت و نوشتن یکی از مسائل مهم اسلام است.
ایشان افزودند: ما واژه علم در قرآن با تمام مشتقاتی که دارد، حدود ۷۷۹ مرتبه در قرآن مجید آمده است و هیچ کتاب آسمانی نیست که این همه اهمیت به علم و دانش داده باشد. آقایان مراجعه بفرمائید، ماده علم در آیات مختلف در این حدّ آمده است. بعدا ملاحظه بفرمائید، کلمه «کتاب» و «قرائت» چندمرتبه در قرآن آمده است.همه اینها حاکی از آن است که از پایه های اساسی اسلام، خواندن و نوشتن و آموزش است.
آیت الله سبحانی بیان کردند: البته آموزش، رشته های مختلفی دارد؛ تفسیر قرآن مجید در درجه اول است که انسان آشنا با این کتاب آسمانی بشود، بعدا، سنت پیامبر اکرم(ص) است که برای همه ما از احترام خاصی برخوردار است و بعدا هم مسائل فقهی است که انسان، فقه را بیاموزد و تکلیف فرد و جامعه را روشن کند. و بحمدلله علمای شیعه بلکه همه علمای اسلام در این سه مساله، پیشگام بوده اند و همگان عنایت به تفسیر قرآن کریم و سنت پیغمبر اکرم و فقه داشته اند.
ایشان ادامه دادند: اما در عین حال، این سه علم، اساس و پایه ای دارد که در حقیقت بنیان این سه تاست و این سه تا بر آن سوار هستند و آن، مساله عقائد و کلام است.
مرجع تقلید شیعیان تصریح کردند: تا مسائل کلامی روشن نباشد، اثبات خدا، صفات خدا، افعال خدا، مسائل مربوط به معاد و مسائل دیگر تا روشن نباشد و به اصطلاح تا مسائل معرفتی را درست ندانیم، این سه علم، پایه صحیحی پیدا نمی کند؛ تفسیر قرآن، تفسیر سنت و علم شریف فقه براساس این است که عقاید را درست بدانیم و به دیگران هم تفهیم کنیم.
ایشان عنوان کردند: من شنیدم که بحمدلله الان می خواهند در شهرستان ارومیه، رشته تخصصی کلام را تاسیس کنند البته بسیار کار خوبی است و تصور خوب. ما هم از قم حاضریم هرچه از دستمان برآید، در این مورد کمک کنیم. البته این مسائل خیلی مهم است.
آیت الله سبحانی یادآور شدند: امروز وهابیت از یک طرف، نصاری از طرف دیگر بر اسلام و تشیع حمله ورند. نگاه کنید. در این شرایط که جهان می گوید من تمدن دارم، در کشوری که داعیه تمدن دارد، قرآن شریف را می سوزاند. قرآنی که همه محققین عالم، دانشمندان عالم چه مسلمان و چه غیرمسلمان، همه آن را تمجید می کنند، برای ایجاد بحران، قرآن را می سوزانند. تعقل را ببینید و جهالت را ببینید. در چنین شرایطی ما باید به مسائل کلامی اهمیت بدهیم.
ایشان افزودند: از این گذشته، مساله وهابیت، هرکجا آمده است، ایجاد اختلاف کرده. اگر در کشورهای سنی نشین رفته، ایجاد اختلاف کرده. در شیعه آمده، ایجاد اختلاف کرده. یک مسائلی را بدون تحقیق در میان مسلمانان، طرح می کنند و ایجاد اختلاف. درحالیکه ما امروز به وحدت بیش از همه چیز، باید اهمیت بدهیم. قرآن مجید می فرماید: «واعتصموا بحبل الله جمیعا». به حبل الله چنگ بزنید. نمی گوید به قرآن. نمی گوید به اسلام. نکته اش این است که می خواهد بگوید که جمعیت متفرق بسان کسی است که در میان چاه قرار گرفته است. اگر انسانی وارد چاه شود، می خواهند او را نجات دهند، چه می کنند؟ ریسمانی را می فرستند، او چنگ به این طناب می زند، می کشند بالا.
مرجع تقلید شیعیان گفتند: ما مسلمانان در این جهان، که الان دشمن از همه طرف، حمله ور است باید به حبل وحدت، چنگ بزنیم. مشترکاتمان را بگیریم و احترام بگذاریم. در مسائل اختلافی هم در مدارس از نظر علمی بحث کنیم، نه از نظر تعصّبی. امیدوارم انشاء الله این شاخه ای که به نام تخصص علم کلام تاسیس می شود، هرچه زودتر به بار بنشیند.
ایشان اظهار داشتند: در پایان یادآور می شوم برای اینکه این واحد به بار بنشیند از بزرگانی و اساتیدی بهره مند شوند. از آنهاست حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای مومنی که خود یکی از اساتید کلام حوزه علمیه قم و مرکز تخصصی قم هستند. از وجودشان به نحوی هم در ارومیه استفاده شود. دیگری هم حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای مرتضوی نیا. از وجود ایشان هم استفاده شود بالاخص جناب آقای قائمی نیا انشاء الله از وجود اینها بهره مند شوند و این واحد بفضل الهی و توجهات خدا انشاء الله منتج نتیجه باشد. در پایان سلام خودم را به اساتید و علمای محل و دوستان و علاقمندان به مسائل اسلامی عرض می کنم. والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته.
33.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#امام_سجاد
#حوزه_علمیه_قم
#آیت_الله_العظمی_سبحانی
🎬 | پیام تصویری
🔹دهمین همایش امام سجاد علیه السلام
اختتامیه با پیام آیت الله العظمی سبحانی
99/06/22
«بسم الله الرحمن الرحیم، الحمدلله رب العالمین، والصلوه والسلام علی خیر خلقه و آله الطاهرین؛ قُلْ لَا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّهَ فِی الْقُرْبَىٰ».
قبل از آنکه وارد سخن بشوم از همه دوستانی که این همایش را به وجود آورده اند و هرسال این همایش تکرار می شود، صمیمانه تشکر می کنم.
ائمه اهل بیت حقوق بزرگی دارند و هرچه زمان بگذرد، حقانیت آنها برای مردم و برای جهانیان روشن تر می شود؛ جناب بخاری و همچنین مسلم در دو صحیحه خود، حدیث اثنی عشره را نقل کرده اند که پیامبر گرامی فرمود: «این امت من عزیز است بوسیله دوازده امام، دوازده خلیفه». همگان برگردیم ببینیم آیا در میان امت اسلامی، این دوازده خلیفه ای که عزت اسلام به آنها منوط است، درواقع دوازده خلیفه که عزت اسلام به انها منوط باشد البته دیگران کوشش کرده اند که این ۱۲ نفر را بر چهار خلیفه اول بعدا هم بر خلفای اموی و عباسی منطبق کنند درحالیکه اینها توجه ندارند که عزت اسلام باید بوسیله این دوازده خلیفه احیا شود. آیا خلفای اموی واقعا مظهر عزت اسلام بوده اند؟ درواقع جریان عاشورا عزت اسلام بود؟ یا کشتن مردم مدینه عزت اسلام بود؟
در میان ائمه اهل بیت، امام سجاد علیهم السلام والصلوه برنامه خاصی داشت زیرا در زمانی زندگی می کرد که واقعا جامعه از لحاظ اخلاقی سقوط کرده است. کسانی که تاریخ آن زمان را ببینند کانه جامعه اسلامی، آن جامعه اسلامی نیست. در میان آنان، کارهای خلاف، کارهای غلط و غیرصحیح که انسان -نمی خواهم از آنها نام ببرم- رواج بیشتری در مکه و مدینه داشت.
این امام معصوم اولین وظیفه را این دید که به اصلاح جامعه بپردازد و لذا با این دعاهایی که دارد، و آن برنامه های دیگر، جامعه را به سوی صلاح رهبری کرد. ما از این مسئله غفلت نکنیم که همه وظیفه امام، وظیفه قیام مسلحانه است. نه، این هم در درجه اول است و لذا دعاهای حضرت که در جامعه منتشر می شد، یک نوع تاثیری در بالابردن اخلاق جامعه بود.
من عبارت هایی که مورخین در آن زمان می نویسند، به زبان نمی آورم. اولین قدم، اصلاح جامعه به وسیله بالابردن اخلاق بود. بعدا آقا امام سجاد، به اصطلاح جریان عاشورا را زنده نگاه داشت البته امام، هرموقع آب می بیند، گریه می کند، در مواقع مختلف نام می برد. اینها هرچند ممکن است ریشه عاطفی داشته باشد اما ریشه سیاسی هم دارد. می خواهد این جریان که در حقیقت در تاریخ بماند، درسی است برای امت تا روز قیامت، حضرت در احیای آن کوشش می کرد.
علاوه بر این، حضرت کادری را تربیت می کرد به عنوان علمای اخلاق که اینها بتوانند در جامعه کارهای اخلاقی انجام دهند اما نسبت به مسائل سیاسی هم توجه داشت؛ دعای مکارم الاخلاق را مطالعه بفرمائید، در آنجا این جریان ها مذکور است.
علاوه بر این، نسبت به بینوایان خیلی انسان وارسته ای بود که ناشناخته به آنها کمک می کرد. بقول آن راوی که گفت: بعد از درگذشت امام سجاد، ما فهمیدیم کسانی که به ایتام و بیچارگان کمک می کنند، آن هم ناشناخته، غیر از امام، کس دیگر نبوده است.
من سفارش می کنم، دو مسئله را: اولا کتاب صحیفه سجادیه یک کتاب درسی باشد. اگر همه ادعیه حضرت هم مناسب نباشد، دعاهای مخصوصش انتخاب شود در مدارس، در دانشگاه ها، در حوزه تدریس شود. ثانیا آن به اصطلاح رساله حقوقی که دارد، ۵۰ تا حق در آنجا بیان کرده است به اصطلاح اگر امروز مطرح شود، کانه آقا امام سجاد در چنین روز است که این اوضاع را می بیند، این ۵۰ تا حقوق را بیان کرده است.
عرضم تمام است. درپایان از همه آقایان تشکر می کنم. امیدوارم انشاء الله در احیای مراسم ائمه اهل بیت کوشا باشیم و نام اینها را زنده نگاه داریم و مکتب اینها هم زنده باشد.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
بمناسبت دهمین همایش #امام_سجاد علیه السلام، اختتامیه با پیام آیت الله العظمی #سبحانی
https://eitaa.com/e_sobhani
emam_sajad.mp3
2.04M
🔹گنجینه عظیم علمی
در کتاب مکارم الاخلاق #امام_سجاد (ع)
گزارش شفقنا، آیت الله العظمی سبحانی در آغاز درس خارج اصول امروز خود که با تعداد محدودی از طلاب و با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت امام سجاد(ع) بیان داشتند: السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین سلام الله علیهم اجمعین.
ایشان ادامه دادند: درباره سیدالساجدین (ع) دو نکته را عرض می کنم؛ اولا آقایان بخواهند موضع سیاسی حضرت را به دست آورند، دعای مکارم الاخلاق را مطالعه کنید. دعای مکارم الاخلاق دعایی است که مراتب سیاسی امام، نظریه امام در مسائل سیاسی را بیان می کند که چرا در چنین شرایطی و چگونه مبارزه می کرد. آن چنان نبود که دست از مبارزه برداشته باشد، راه مبارزه و کیفیت را بیان می کند. امروز انشاء الله این دعا را ببینید.
آیت الله سبحانی گفتند: صحیفه سجادیه کتاب ارزشمندی است که پنجاه و چند شرح بر این کتاب نوشته شده است. کتابی را پیدا کنید که پنجاه و چند شرح بر آن نوشته شده باشد البته قرآن، حسابش جداست.
تعبیر طنطاوی از صحیفه سجادیه
ایشان عنوان کردند: مرحوم آیت الله نجفی مرعشی می فرمود: «من در سال ۱۳۵۲ قمری ( ۱۳۱۲ شمسی) صحیفه سجادیه را مصر فرستادم به جناب طنطاوی که صاحب آن تفسیر کبیر است. در جواب برای من نوشت که چقدر ما اهل سنت، زیانکار بودیم. خاسر بودیم که تاکنون از چنین گنجینه اهل بیت آگاه نبودیم. یک گنجینه علمی است. معارف دارد. اخلاق دارد. سیاست دارد». و سلام الله یوم ولد و یوم استشهد و یوم یبعث حیا. والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته.
-
🌺دروس آیت الله العظمی سبحانی🌺
✅قابل توجه شاگردان درس خارج آیت الله العظمی #سبحانی جهت دریافت صوت های درس جدید معظم له به در شبکه ایتا لینک زیر مراجعه نمایید
@sobhani_droos
-📝
بسم الله الرحمن الرحیم
إنا لله وإنّا إلیه راجعون
خبر درگذشت عالم بزرگوار، دوست عالی مقام آیت الله آقای حاج شیخ ابوالفضل علمائی رضوان الله تعالی علیه را با کمال تأسف و تأثر دریافت نمودم.
فقید سعید سالیان درازی در حوزه علمیه تبریز سپس در حوزه علمیه قم، کرسی تدریس فقه و اصول داشت و با بیان شیرین حقایق را بیان می نمود. گذشته از مقامات علمی، متّقی و پرهیزگار و زاهد به تمام معنا بود.
اینجانب این ضایعه را به جامعه علمی بالاخص حوزه علمیه قم و علماء و سخنوران بالاخص شاگردان فقید سعید و بازماندگان ایشان تسلیت می گویم و برای آن مرحوم علو مقام مسئلت دارم. عاش سعیداً و مات سعیداً
قم-جعفر سبحانی