#تربیتی
#هویت
💫راهکار ایجاد و تقویت هویت فردی در نوجوان
✴️ مثبتگرایی
❇️از شروط مثبتاندیشی درباره نوجوانان، شناخت دقیق آنهاست.
زمانی که اطرافیان بتوانند تواناییها، علایق، آرمانها و نگرانیهای آنان را بشناسند، میتوان ادعا کرد که شناخت نسبی و قابل قبولی از آنها پیدا کردهاند و این امر محتاج نزدیک شدن به دنیای نوجوان، ارتباط متقابل و متکی بر اعتماد و نیز ایجاد صمیمیت است.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
❓پرسش از شما
سلام.طاعات قبول.
دختر من ۱۷ سالشه و تازه با یه پسری دوست شده که بیرون میره باهاش میگرده.
میگه دوستی ما فقط در حد صحبت کردنه.
من کاملا مواظب هستم.
لطفا راهنمایی بفرمایید چکار کنیم؟
✅ پاسخ از ما
سلام و ممنون از اعتماد شما.
این مدل دوستی در چارچوب تربیت دینی، ممنوع شمرده شده، چون پیامدهای بدی مانند وابستگی و احتمال آسیبدیدگی روانی بالایی دارد.
متاسفانه براساس فرهنگ وارداتی، برخی از نوجوانان دست از احساس ارزشمندی خودشان برمیدارند و سرمایههای معنوی و روانی خودشان را با به اشتراک گذاشتن رایگان آن با دیگران، نادیده میگیرند. با توجه به این توضیح:
1⃣ اگر قبول داشته باشید که چنین رابطهای نادرست است، نظرتان را صراحتا به دخترتان بگویید و از بخواهید که رابطه را تمام کند.
2⃣ مجوزهای شرعی و عرفی داشتن چنین رابطههایی را برای دخترتان تشریح کنید مثلا اگر واقعا زمینه ازدواج برای دو نفر وجود داشته و این مقدار بیرون رفتن های کنترل شده صرفا برای آشنایی پیش از ازدواج باشد، با رعایت اصول میتوان از آن دفاع کرد.
3⃣ از دخترتان بخواهید تا به ارزشمندی خود و جایگاه خانوادگیاش توجه بیشتری داشته باشد و راه هر نوع سوءاستفاده خصوصا عاطفی را برای دیگران ببندد.
4⃣ نیاز ایشان به یک رابطه خوب را از طریق بهبود فضای ارتباطی خانوادگی و ورود دوستان خوب از جنس خودش تدارک ببینید.
5⃣ برای دخترتان فرصتهای اختصاصی بیشتری داشته باشید و انرژی روانی ایشان را به سمت موفقیت و هدفهای پیشرو سوق بدهید.
6⃣ حس عزت نفس و ارزشمند دانستن خود را در ایشان تقویت کنید.
موفق باشید.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#هویت
♨️ پرورش تواناییهای فردی
✳️ شکوفایی تواناییها، نقش برجستهای در باور شخصی نوجوانان به خویشتن خود ایفا میکند و راکد ماندن آن، از باور به خویشتن میکاهد.
💪 بیشک نوجوانانی که در محیطهای علمی شاهد به ثمر نشستن ظرفیتها و خلاقیتهایشان هستند، احساس اعتماد به نفس بیشتری میکنند و همین امر بر شکلگیری و تقویت هویت فردی آنان تأثیر دارد؛ به این معنا که پیوندهای محکم و معناداری با آنچه که نشان لیاقت آنهاست مییابند و پایبندی به پیوندهای مذکور، شاخص هویت فردیشان محسوب میشود.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakjavi
#پرسش_پاسخ
❓پرسش از شما
⭕️ پسرم ۱۶ سال دارد و متأسفانه مبتلا به استمناء است. یک سالی است متوجه کارش شدم. چند وقت پیش به من گفت این عادت بد را از کلاس اول دبستان یکی از بچه های مدرسه به من یاد داده که در ذهنم انجام دهم. وقتی به بلوغ رسیدم این کار را ادامه دادم خودش خیلی دوست دارد که ترک کند ولی میگوید به من فشار میاد و نمیتوانم ترک کنم.
با توجه به اینکه متاسفانه سالهاست این عادت را دارد خواهش میکنم کمکش کنید.
ما خانواده مذهبی هستیم پسرم به مسائل دینی اش اهمیت میدهد.
با تشکر از شما
✅ پاسخ از ما
سلام و سپاس بابت اعتماد شما
لطفا به نکات زیر توجه کنید:
1⃣ مقدمه ترک عادت، داشتن روحیه خوب، احساس ارزشمندی و خودباوری است. سعی کنید از طریق رابطه خوب به پسرتان، عزت نفس بیشتری بدهید تا زمینه ترک عادت نادرست فراهم بشه.
2⃣ اجازه ندید ایشان به شما درباره میزان پیشرفت یا شکست خود در خودارضایی گزارش بده. این کار باعث میشه تا مدیریت ایشون نسبت به خودش ضعیفتر بشه و ضمنا با اعتراف به گناه و خطا، عزت نفس پایینتری پیدا کنه.
3⃣ از ظرفیت معنوی ایشون میتونید بهره بیشتری ببرید. به ایشون ارزش پاکی یک نوجوان و آثار والای اون رو توضیح بدید. از ایشون بخواهید با خداوند معامله کنه و به ازای گناهی که ترک می کنه، آرامش و موفقیت الان و زندگی شیرین سالهای بعد رو مطالبه کنه.
4⃣ اطلاعات فیزیولوژیکی شون رو افزایش بدید. بعد از مدتی مقاومت نسبت به خودارضایی، چرخه طبیعی این هورمون در بدن ایجاد و هورمون های جنسی مازاد بر نیاز بدن به صورت کاملا طبیعی در خواب دفع خواهد شد.
5⃣ انرژی جسمی و روانی ایشون رو در فعالیتهای ورزشی، کار و تفریحات سالم جهت بدید.
موفق باشید.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi