✴️تجربه نگاشت (۲)
2⃣برخی از انگیزه های نگارنده در نگارش این سطور
نگارندۀ سطور که از دورۀ نوجوانی با کتاب و مطالعه انس داشته و همچنان دارد، در خلال این مدت به کتابهایی برخورده که به یاد ماندنی شده است.
در فضای منفی، مانند ترجمه هایی که برای فهم محتوایشان باید متن اصلی را می خواندیم تا محتوا را بفهمیم، یا ترجمه هایی از قرآن که به سبک نگارش سده های گذشته پر از حرف «مر» بود: «مر او را گفت» و ... که مرحوم #استاد_علی_صفایی آنها را «ترجمه های مرمری» نامیده بود. در مورد کتابهای تألیفی اغلاق و پیچیدگی در نثر و محتوا و استدلال و منابع، چنان بود که گاهی ما را از مطالعه بیزار می کرد.
مرحوم #استاد_علی_اکبر_غفاری از کتاب یکی از معاصرانش در مورد #امیرالمؤمنین علیه السلام یاد می کرد که به ایشان سپرده بودند تا ویرایش کند (به قول خودش: «درست کند»). می گفت: نویسنده در آن کتاب نوشته بود (به این مضمون): «فکر می کنید حضرت امیر در 25 سال صدر اسلام بیکار بود؟ پس #نهج_البلاغه را چه زمانی نوشت؟». البته این جمله در ویرایش حذف شد، ولی مهم تصور یک نویسنده است که می پندارد حضرتش مانند نویسندگان عادی نهج البلاغه را نوشته است.
در کتاب دیگری که ترجمه از یک کتاب معتبر بود، روایتی در بارۀ #اصحاب_کهف آورده بود که ضمن آن می گوید: مردم زمان اصحاب کهف، گوشت خوک می خوردند. مترجم در ترجمه اش نوشته بود که آنها «#کالباس می خوردند». چرا چنین نوشته بود؟ چون در سالهای ترجمۀ آن کتاب، معروف آن بود که کالباسهای موجود در بازار، از گوشت خوک تهیه می شد.
دیگری کتابی بر ردّ یک گروه از منحرفان نوشته بود با عنوان «امشی به حشرات فلان فرقه». (اِمشی مایعی بود شبیه به پیف پاف فعلی که برای کشتن حشرات به کار می رفت).
دیگری کتاب دیگر نوشته بود بر ردّ یک فرقۀ منحرف با عنوان «دزد بگیر» و سپس کتابی با عنوان «بز بگیر در شرح دزد بگیر».
وقتی مخالفان را در عنوان کتاب، این گونه بنامیم، چگونه امید هدایت آنها را داشته باشیم؟
باری، این گونه نابسامانی ها در کتابهای دینی را می دیدیم، در کنار تذکراتی به این خطاها که از برخی اساتید می خواندیم یا می شنیدیم.
در برابر اینها دو گونه نوشتار در برابر ما بود:
یک گروه نوشتارهایی که شیرینی آنها سرپوشی بر سستی محتوا یا غرض ورزی آنها است، یا اینکه هدفی زشت در ورای آنها است.
در این زمینه اشاره می کنم به کلامی از #استاد_مطهری که در مقدمه مبسوط خود بر یکی از مجلدات کتاب #اصول_فلسفه می گوید: یکی از علل گرایش جوانان به فلسفه های غربی و گریختن آنها از متون دینی آن است که کتابهای مربوط به فلسفه های غربی آسان و روان و زودفهم نوشته شده، در حالی که کتابهای مربوط به متون دینی اسلامی را دشوارفهم و دیریاب نوشته اند.
کار در این زمینه به جایی کشید که آقای مطهری خود احساس وظیفه کرد که داستانهای اسلامی را بازنویسی کند و «#داستان_راستان» نام نهد.
یادداشتهای استاد مطهری که پس از شهادتش منتشر شد، نشان می دهد که در این زمینه طرحی مفصل در نظر داشته است. این #آسان_نویسی با مخالفت بعضی از اعلام روبرو شد که در مقدمۀ جلد دوم داستان راستان به این مخالفت ها (به قول مطهری: بیماریِ دشوار نویسی و غیر کاربردی نویسی) اشاره می کند.
اما همین ابتکار، گروهی دیگر را به نگارش کتابهای دیگر در این راستا برانگیخت.
کتابهایی مثل داستانهای ما (علی دوانی، سه جلد)، مرد وفا (سید رضا صدر)، داستان باستان (حسین نوری همدانی)، داستان دوستان (محمد محمدی اشتهاردی) در این شمار جای دارند. (این خود موضوع تحقیقی تواند بود که به اشاره ای بسنده شد).
همچنین این ضرورت احساس شد که باید برخی از ناگفته های حقوق خانواده را باید به زبان ساده بازگفت. لذا آقای مطهری در مجله زن روز آن وقت ( حدود سال 1346 شمسی با وجود فضای فاسد آن مجله) دست به قلم برد و یک سلسله مطالب با عنوان «#نظام_حقوق_زن_در_اسلام» نوشت، که نشر آنها در چنان مجله ای نیز نقدهایی علیه ایشان برانگیخته بود.
با ذکر خیر این کتابها وارد می شوم به گروه دوم.
گروه دوم، نوشته هایی که در آنها هم «سخن خوب گفتن» مورد نظر است و هم «خوب سخن گفتن».
شیرینی برخی از این نوشته ها پس از گذشت چند دهه هنوز در کام جان باقی مانده است.
در اینجا سه نمونه نثر روان کتابهای دینی مناسب برای سه سطح مخاطب یا مطابق با سه گروه محتوا یاد می شود که در نگارنده مؤثر واقع شده اند:
الف. نوشته های #استاد_محمد_رضا_حکیمی.
از سالهای 1355 به بعد با #حماسۀ_غدیر و #شیخ_آقابزرگ_تهرانی و #یادنامه_علامه_امینی مأنوس بودم، تا آنجا که بعضی از قطعات آنها را چند بار می خواندم. بیان روان و استوار او الگوی نثر دینی سالم و پیراسته و خوش خوان است.
چند تعبیر را که پس از گذشت سالها در ذهنم مانده یادآور می شوم:
در مورد علامه امینی و ارادۀ او به بازگشت از نجف به تبریز: « به دلیل عوامل ... از اندیشۀ بازگشت، باز گشت».
*این سلسله یادداشت ادامه دارد.
#تجربه_نگاشت
#عبدالحسین_طالعی
@elmi_shiraz
🔴شبهه|مذاهب
چرا اذان شیعه با اهلسنت تفاوت دارد؟ زمان پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) چگونه بوده است؟🤔
✅در ابتدا باید دانست اذان از سوی جبرئیل به حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) تعلیم داده شده است. اذانی که در عصر رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) برای نماز قرائت می شد به این صورت بوده است: «الله اکبر، الله اکبر، الله اکبر، الله اکبر، اشهد ان لا اله الا الله، اشهد ان لااله الا الله. اشهد ان محمداً رسول الله، اشهد ان محمداً رسول الله. حی علی الصلوه، حی علی الصلوه، حی علی الفلاح، حی علی الفلاح، حی علی خیرالعمل، حی علی خیرالعمل، الله اکبر، الله اکبر، لا اله الا الله، لا اله الا الله». «بلال در اذان صبح «حیّ عَلی خیرالعمل» می گفت».امّا وقتی عمر زمام خلافت را به دست گرفت، گفت: «دَعوا حیَّ عَلی خیرِالعَمل لِئلا یشتغل الناس عن الجهاد فکان أوّل من ترکها» «گفتن حیّ علی خیرالعمل را ترک کنید تا مردم به بهانه این که نماز بهترین عمل است، جهاد را ترک نکنند. او (عمر) نخستین فردی بود که این فصل از اذان را ترک کرد».
عمربن خطاب نسبت به سه چیز هشدار داد و گفت: «سه چیز در عهد رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) رسمیت داشت و من از آنها بازمی دارم، و انجام دهنده آن را مؤاخذه می نمایم: 1. متعه زنان، 2. متعه حج، 3. گفتن حَیّ عَلی خَیرِ العمل».
ازاینرو اهلسنت، به دلیل حذف «حی علی خیرالعمل» در اذان و اضافه کردن «الصلاة خیر من النوم» در اذان نماز صبح، مورد نقد قرار دارند.
و اما درباره شهادت بر ولایت امام علی(علیه السلام) در اذان شیعه، باید توجه داشت عبارتی از اذان کاسته نشده و بنابر نظر علمای شیعه نباید کسی این شهادت را به نیت اذان بگوید.
محقق قمی می نویسد: «اگر شهادت به ولایت به قصد استحباب باشد نه به قصد جزئیّت اشکالی ندارد، زیرا در اخبار مطلقه وارد است که هرگاه یادی از محمّد(صلی الله علیه و آله و سلم) نمودید، خدا را یاد کنید و هرگاه یادی از رسالت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) نمودید، «علیّ ولیّ الله» بگویید.
رهبر معظم انقلاب نیز معتقد است: «گفتن اشهد ان علیاً ولی الله به عنوان شعار تشیع خوب و مهم است و باید به قصد قربت مطلقه گفته شود، ولی جزو اذان و اقامه نیست».
ممکن است کسی بپرسد: اصلاً چرا این جمله مطرح شد؟ در جواب باید گفت: بنی امیه تمام تلاش خود را به کار بردند تا نام و آثار حضرت علی(علیه السلام) محو شود. شیعه برای زنده نگه داشتن نام علی و ولایت آن حضرت در طول تاریخ با همه تلاش، با ذکر جمله ی «اشهد ان علیاً ولی الله» و امثال آن، مانع موفقیت دشمن شده است.
فخر رازی در تفسیر سوره فاتحه، در مسأله فقهی جهر به «بسم الله» می گوید: «علی(علیه السلام) بسم الله الرحمن الرحیم را در نمازها بلند می گفت و بر بلند گفتن تأکید داشت. وقتی که حکومت و دولت به بنی امیه رسید، آنان از بلند گفتن «بسم الله الرحمن الرحیم» ممانعت کردند و در این ممانعت بسیار تأکید داشتند و علت اصلی ممانعت آنها این بود که آنان سعی داشتند آثار علی(علیه السلام) را از بین ببرند. بعد می گوید: دلایل عقلی موافق نظر ما است و عمل حضرت علی هم کمک ما است و هر کس علی را امام دین خود کند، در دین و جان خود به ریسمان ناگسستنی چنگ زده است».
البته برخی از متون حدیثی گواه بر این نکته است که گویا از دوران رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم)، برخی از اصحاب در اذان بر شهادت امیرمؤمنان(علیه السلام) اصرار داشتند.
شیخ عبدالله مراغی مصری نقل می کند: «سلمان فارسی در اذان و اقامه شهادت به ولایت علی(علیه السلام) را بعد از شهادت به رسالت در زمان حیات پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) می گفت».
شخصی بر رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) وارد شد و عرض کرد: «ای رسول خدا! چیزی شنیدم که تاکنون نشنیده بودم. پیامبر فرمود: چه شنیده ای؟ عرض کرد: سلمان در اذان بعد از شهادت به رسالت، شهادت به ولایت علی(علیه السلام) می دهد؟ حضرت فرمود: خیر شنیدی».
#شبهه
@elmi_shiraz
.:
مَثَلُ العَقلِ في القَلبِ كَمَثَلِ السِّراجِ في وَسَطِ البَيتِ
نخستين چيزىحكايتِ خرد در دل حكايتِ چراغ است در ميان خانه
#حدیث_روز
✳️ @elmi_shiraz
💠 پذیرش دانشجو در دانشکده علوم قرآنی شیراز
🏢 دانشکده علوم قرآنی شیراز از طریق کنکور سراسری در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته #علوم_قرآن_و_حدیث دانشجو میپذیرد.
آی دی ایتا و سروش:
🆔 @uniquran
❇️ #مزایا
• فضای معنوی و فرهنگی ویژه
• خوابگاه و وعده غذایی(نهار و شام)
•مجهزترین کتابخانه تخصصی علوم و معارف قرآن در جنوب کشور
•مرجع معتبر نهادهای انقلابی برای جذب نیروی انسانی مورد نیاز
•جذب ۷۰ درصد دانشجویان از ابتدا تا کانون در بازار کار
📝 مکان: شیراز، بلوار شهید مطهری(زرگری)~ دانشکده علوم قرآنی
📞 تلفن تماس:
۰۷۱-۳۶۲۷۲۷۲۰
۰۹۰۳۹۸۰۶۲۲۱
۰۹۰۳۷۱۹۰۸۰۳
⏰ ساعت تماس:
روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ الی ۱۳
◀️دانشکده علوم قرآنی شیراز
✳️ @elmi_shiraz
4_5958320357789139114.pdf
1.07M
چگونه يك مقاله علمي بنويسيم؟
#آموزش_مقاله
✳️ @elmi_shiraz
🔷معرفی نرم افزار🔷
✅ با این نرم افزار آنلاین، هر آیهای در قرآن را انتخاب کنید، #آیات_مرتبط با آن آیه را در تمام قرآن نشان میدهد.
📌این نرم افزار را یکی از فارغالتحصیلان دانشگاه #برکلی_آمریکا با NLP ساخته است.
http://quran.dhresearch.info/
👆👆👆
🚨🌐 برای محققین بسیار سودمند است.
#معرفی_نرم_افزار
✳️ @elmi_shiraz
✳معرفی کتاب
دمع السّجوم ترجمه کتاب نفس المهموم شیخ عباس قمی ...
کتاب شیخ عباس قمی در مقتل سید الشهدا (ع) می باشد که بر گرفته از حدیث امام صادق (ع) است که فرمود: «نفس المهموم لظلمنا تسبیح و همه لنا عبادة و کتمان سرنا جهاد فی سبیل الله»: نفس کسی که به خاطر مظلومیت ما اندوهگین شود تسبیح است، اندوه بر ما عبادت است و کتمان و پوشاندن راز ما جهاد در راه خداست. امام صادق (ع) سپس فرمود: واجب است که این حدیث با طلا نوشته شود. چون کتاب محدث قمی یادآور مصیبت های اهل بیت است، این نام را برای کتابش برگزیده است.
مؤلف در مقدمه اثرش می نویسد: این را از کتب معتبره فراهم کردم که بر آن اعتماد باید کرد و بدانها استناد باید جست؛ مانند ارشاد، ملهوف علی قتل الطفوف، تاریخ کامل، تذکره خواص الائمه، المناقب، روضة الواعظین، منیرالاءحزان و...
اصل کتاب «نفس المهموم» به زبان عربی است که آیة الله شعرانی، این اثر را به فارسی برگردانده و برخی از قصص و نکات و مطالب خواندنی را در ذیل آن آورده است.
«دمع السجوم» یا همان «نفس المهموم» مشتمل بر پنج باب است: باب اول مختصری از مناقب امام حسین(ع) و ثواب گریستن بر مصیبت حضرت، باب دوم در ذکر وقایع پس از بیعت مردم با یزید بن معاویه مانند نامه نوشتن مردم کوفه به امام حسین(ع)، شرح حال کمیل بن زیاد، شهادت دو فرزند مسلم بن عقیل، نزول حضرت سیدالشهدا(ع) به کربلا و چگونگی جنگ امام حسین(ع) با یزیدیان و سرانجام شهادت یاران و فرزندان امام(ع) و باب سوم در وقایع پس از شهادت امام حسین(ع) مثل ذکر وقایع عصر عاشورا، ورود اهل بیت(ع) به کوفه و شام می باشد و ...
#معرفی_کتاب
✳ @elmi_shiraz
🏴
سلام پرچم سیاه روی گنبد طلا
سلام صاحب عزا
سلام آه فاطمه
سلام اشک مرتضی
سلام روضه حسین
سلام پیروهن سیاه، رفیق آشنا
سلام ساقی حرم
سلام ای امیر با ادب
سلام با وفا
◾️فرارسیدن ماه محرم ایام سوگواری سرور آزادگان جهان امام حسین (ع) را تسلیت میگوییم🥀
✳️ @elmi_shiraz
تاریخبه افق کربلا
🏴روز اول محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری بر امام حسین(ع) و همراهانش چطور گذشت؟
▪️امام حسین(ع) همراه با کاروانش به منزلگاه قصر بنی مقاتل رسید و ...
۱ محرم ۱۴۴۳ هجری قمری
#محرم
✳️ @elmi_shiraz
❇️ ترفند ویندوز ❇️
🔷 راههای بهینه سازی سرعت ویندوز 🔷
#ترفند
✳️ @elmi_shiraz
تاریخ به افق کربلا
🏴روز دوم محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری بر امام حسین(ع) و همراهانشون چطور گذشت؟
▪️امام حسین(ع) وقتی همراه با کاروانش وارد سرزمین کربلا شد، نام این سرزمین را پرسید و با شنیدن نام کربلا فرمود: اللهم انی اعوذ بک منالکرب والبلاء.
📜در این روز امام حسین (ع) اولین خطبه خود برای سپاه حر را خواندند.
◾️۲ محرم ۱۴۴۳ هجری قمری
✳️ @elmi_shiraz
✴️تجربه نگاشت
3⃣مهجوریت #ویرایش با وجود اهمیت آن
🔸در مورد این مهم به دو نکته بسنده می کنم:
۱)هشدار دکتر پرویز ناتل خانلری:
«نزدِ من وطن آن نیست که شما میپندارید. این چهار خط فرضی که دورِ ایران کشیدهاند وطنِ مرا محدود نمیکند. هرجا که فرهنگ ایرانی هست وطن من است؛ زیرا در آنجاست که آشناییهایی هست. نمیگویم که فرهنگ همان #زبان است، اما زبان هم یکی از اجزاء #فرهنگ است، و جزء بزرگیست.
پس آنانکه به زبان فارسی تاختهاند به وطن من میتازند. چرا در دفاع درشت نباشم؟ خاصه که میبینم دستِ غرضِ دشمنان در این کار است.
یکی از جهانگردانِ اروپایی ششصد و پنجاه سال پیش از این نوشته بود که ایران چیزی ندارد جز زبانی که در سراسرِ آسیای میانه و غربی رایج است و به همین سبب اقوام آسیایی چشمِ مهر و دلبستگی به این سرزمین دارند. آری، این نیروی بزرگِ ملی بود و دشمن آن را به زیانِ خود دید و با آن در آویخت.
کشورهای فارسیزبان یا فارسیدان، یکیک، به اشارهای یا تحریکی، پیوند از فارسی بریدند. در بعضی از کشورها، بهبهانهٔ استقلال، لهجههای محلی رسمی شد و بهجای زبان ادبی و سرافرازِ فارسی نشست؛ یعنی هم خود زیان کردند و هم به ما آسیب رساندند.
در سرِ کشورهایی دیگر، که زبانشان با لغات فارسی و عربی آمیخته بود نیز داعیهٔ تهذیبِ زبان افکندند.
اما نمیدانم چرا در عمل، بیشتر در طردِ فارسی بهکار رفت»
📘زبانشناسی و زبان فارسی، تهران: توس، ۱۳۶۱، گفتارِ «دفاع از زبان فارسی»،ص۱۷۵-۱۷۶.
۲) لیلا حسینی در پایان نامه اش ص 64 اشاره می کند که از مجموع 97 عنوان کتاب مرتبط با کودکان و نوجوانان که میان سالهای 1375 تا 1394 منتشر شده، تنها 8 عنوان دارای ویراستار بوده اند، یعنی 8/92 در صد از این آثار،
یا #ویراستار ندارند یا نام ویراستار ذکر نشده است. خلاصه اینکه #ویرایش در این آثار جدی گرفته نشده است.
حسینی این یافته را مقایسه می کند با پایان نامه مهدی محمدی که همین موضوع (کتابهای کودکان و نوجوانان) را تا سال 1373 بررسی کرده است. آنگاه می نویسد: این موضوع (این نتیجه) در پژوهش محمدی نیز قابل مشاهده است که در آنجا نیز فقط سه در صد کتابها ویرایش شده اند. لذا بعد از گذشت بیست سال با همان اشکال مواجه هستیم.
📗منبع: لیلا حسینی. تحلیل محتوای کتابهای داستانی کودک و نوجوان در زمینۀ جنگ ایران و عراق منتشر شده بین سالهای 1375 تا 1394.
راهنما: مهدی محمدی. دانشگاه قم، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، 1396.
#تجربه_نگاشت
#عبدالحسین_طالعی
@elmi_shiraz
تاریخ به افق کربلا
🏴 روز سوم محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری بر امام حسین(ع) و همراهانشون چطور گذشت؟
▪️ از وقایعی که در روز سوم محرمالحرام ذکر شده اینه که امام قسمتی از زمین کربلا رو که بارگاه شریفشون در اون واقع هست از اهل نینوا و غاضریه به ۶۰ هزار درهم خریداری کرد و با آنها شرط کرد که مردم رو برای زیارت قبرش راهنمایی نموده و زوار او رو تا سه روز میهمانی کنند.
◾️٣ محرم ۱۴۴۳ هجری قمری
✳️ @elmi_shiraz
هدایت شده از بسیج دانشجویی دانشکده علوم قرآنی شیراز
mezmar39.pdf
6.19M
سلام نماز ادیان دیگر غیرازاسلام چگونه بوده است؟🤔
🔸با اندک مطالعه اى پیرامون تاریخ ادیان و مذاهب و همچنین آیات و روایات نقل شده از معصومین(علیهم السلام)، این مطلب کاملاً روشن مى گردد که قدیمىترین عبادت در تمامى ادیان پیش از اسلام نماز است. در مورد سابقه تاریخى نماز در روایتى از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است: «هِى آخِرُ وَصَایا الْأَنْبِیاءِ ع». الکافى، ج ۳، ص ۲۶۴.؛ ( نماز آخرین وصیت و سفارش پیامبران بوده است» و از این روایت به روشنى فهمیده مى شود که تمامى یکصدو بیست و چهار هزار پیامبر با نماز مانوس و سفارش کننده به آن بوده اند. برخى آیات و روایات که بیانگر نمازگزار بودن پیامبران صاحب شریعت و پیروان آنها است به شرح ذیل مىباشد:
🔰نماز حضرت آدم(علیه السلام):
از صُحُف حضرت ادریس(علیه السلام) نقل شده که در نخستین روز اقامت حضرت آدم و حواعلیهما السلام در زمین، خداوند نماز عصر و مغرب را که مجموعاً ۵۰ رکعت بود بر حضرت آدم(علیه السلام) واجب کرد.
🔰نماز حضرت نوح(علیه السلام):
کشتى نوح(علیه السلام) داراى پنجره ها و سوراخ هایى بود که از آن نور خورشید به داخل منعکس مى شد و از این طریق وقت نماز را تشخیص مى دادند.
🔰نماز حضرت ابراهیم(علیه السلام):
حضرت ابراهیم آن گاه که همسر و فرزند خود را در کنار کعبه نو بنیاد نهاد دست به دعا برداشت و به خداى متعال چنین گفت: خدایا من، خاندان خود را در سرزمینى غیر حاصل خیز و کنار خانه ات ترک نمودم تا نماز را به پا دارند پس دلهاى مردم را در هواى(گرو) آنان قرار ده. ابراهیم )۱۴(، آیه ۳۷..
🔰نماز حضرت موسى(علیه السلام):
وقتى حضرت موسى(علیه السلام) به کوه طور آمد و پیام رسالت را دریافت نمود خداوند به او فرمود: من خداى یکتا هستم. پس مرا عبادت کن و نماز را به پا دار. طه )۲۰(، آیه ۱۴..
🔰حضرت عیسى(علیه السلام):
ایشان در گهواره به امر خداوند این گونه سخن گفت: من بنده خدا هستم که کتاب آسمانى را بر من نازل کرد ومرا پیامبر قرار داد و هر جا که باشم مرا مایه برکت قرار داد و به نماز و زکات تا وقتى که جان در بدن دارم مرا توصیه نمود. مریم )۱۹(، آیه ۲۹..
🔸علاوه بر پیامبران اولوالعزم، در آیات و روایات متعددى از نماز پیامبرانى همچون شیث(علیه السلام)، ادریس(علیه السلام)، یونس(علیه السلام)، صالح(علیه السلام)، اسماعیل(علیه السلام)اسحاق(علیه السلام)، یعقوب(علیه السلام)، لوط(علیه السلام)، شعیب(علیه السلام)، داوود(علیه السلام)زکریا(علیه السلام)، ایوب(علیه السلام) و. .. سخن به میان آمده که همگى گویا وجود نماز در تمامى ادیان و شریعت هاى پیش از اسلام مى باشد. براى اطلاع بیشتر رجوع کنید به کتاب سیماى نماز، حسین انصاریان، فصل:
نماز در آئینه ى حیات انبیا و امت ها..
🔸اما در خصوص کیفیت و چگونگى اقامه نماز در ادیان مسیحى و یهودى و سایر ادیان آسمانى پیش از اسلام باید گفت: آنچه بر اساس تاریخ ادیان و آیات و روایات غیر قابل انکار مى باشد این است که نماز به عنوان عبادت در کلیه ادیان وجود داشته و دارد و متناسب با تکامل دین، روند تکاملى داشته است و این تکامل در دین مبین اسلام - همانند جنبه هاى دیگر آن معارف، مثل قوانین، و مقررات اجتماعى - متناسب با انسان رشد یافته عصر خاتمیت به اوج خود رسیده است. یکصد وده پرسش درباره نماز، مجتبى کلباسى، انتشارات ستاد اقامه نماز، نهم، ۱۳۸۸ش، ص ۱۱۴.. اما در خصوص این که جزئیات و خصوصیات این نمازها در هر شریعتى به چه شکل بوده براى ما کاملا روشن نیست و دستورالعمل هاى خاصى که هم اکنون به عنوان نماز در برخى ادیان موجود دنیا - همچون یهود- وجود دارد نیز مساله اى را ثابت نمى کند. چراکه با وجود تحریف در این ادیان، دستور العمل ها و احکام فعلى آنها بیانگر کیفیت نمازدوران انبیاء گذشته نمى تواند باشد.
#شبهه
@elmi_shiraz
تاریخ به افق کربلا
🏴 روز چهارم محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری بر امام حسین(ع) و همراهانشون چطور گذشت؟
▪️هنوز آفتاب روز چهارم محرم از منتهیالیه افق برنخاسته بود که کنانه بن عتیق به کاروان امام حسین (ع) ملحق شد. کنانه بن عتیق پیرمردی از شهدای کربلاست که در حمله نخست به شهادت رسید و از عابدان و قاریان آن شهر بود. کنانه یکی از اصحاب امام علی (ع) بود که در رکاب آن حضرت یک پای خود را از دست داده بود.
◾️۴ محرم ۱۴۴۳ هجری قمری
✳️ @elmi_shiraz
قال الرضا (ع): من كان يوم عاشورا يوم مصيبته و
حزنه و بكائه جعل الله عزوجل يوم القيامة يوم فرحه و سروره.
امام رضا (ع) فرمود: هر كس كه عاشورا، روز مصيبت و اندوه و گريه اش باشد،
خداوند روز قيامت را براى او روز شادى و سرور قرار ميدهد.
#حدیث_روز
✳️ @elmi_shiraz
تاریخ به افق کربلا
🏴 روز پنجم محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری بر امام حسین(ع) و همراهانشون چطور گذشت؟
▪️ ورود لشکریان ابن زیاد به کربلاء...
◾️۵ محرم ۱۴۴۳ هجری قمری
#محرم
✳️ @elmi_shiraz
4_5958320357789139102.pdf
209.8K
ابزارهای پژوهش در محیط وب
#آموزش_مقاله
✳️ @elmi_shiraz
تاریخ به افق کربلا
🏴 روز ششم محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری بر امام حسین(ع) و همراهانشون چطور گذشت؟
▪️ حصین بن تمیم با چهارهزار نفر، حجازبن ابجر عجلی با هزار نفر و یزیدبن حارث با ۸۰۰ نفر وارد کربلا شدند تا به سپاه عمر سعد بپیوندند و موافق بعضی از روایات، پیوسته لشکر آمد تا به تدریج تعداد سپاه عمربن سعد به ۳۰ هزار سوار نفر رسید.
▪️در این روز بود که ابن زیاد میان خود و اردوی عمربن سعد سوارانی تیزرو گماشت که پیوسته اخبار را گزارش میدادند.
◾️٦ محرم ۱۴۴۳ هجری قمری
#محرم
✳️ @elmi_shiraz
معرفی سایت
✳️ منابع مختلف پژوهش:
https://telegram.me/studiesofshia
🔹چهل منبع مهم دریافت مقالات انگلیسی:
1. ieeexplore.ieee.org
2. acm.org
3. link.springer.com
4. wiley.com
5. sciencedirect.com
6. acs.org
7. aiaa.org
8. aip.org
9. ajpe.org
10. aps.org
11. ascelibrary.org
12. asm.org
13. asme.org
14. bioone.org
15. birpublications.org
16. bmj.com
18. emeraldinsight.com
19. geoscienceworld.org
20. icevirtuallibrary.com
21. informahealthcare.com
22. informs.org
23. ingentaconnect.com
24. iop.org
25. jamanetwork.com
26. joponline.org
27. jstor.org
28. mitpressjournals.org
29. nature.com
30. nrcresearchpress.com
31. oxfordjournals.org
32. royalsocietypublishing.org
33. rsc.org
34. rubberchemtechnol.org
35. sagepub.com
36. scientific.net
37. spiedigitallibrary.org
38. springermaterials.com
39. tandfonline.com
40. theiet.org
🔹دانلود رایگان کتاب
www.ketabnak.com
www.98ia.comc
www.takbook.com
www.irpdf.com
www.parsbook.org
www.irebooks.com
www.farsibooks.ir
www.ketabesabz.com
www.readbook.ir
🔹سایت های مهم علمی،پژوهشی
www.digitallibraryplus.com
www.daneshyar.net
🔹بانک های اطلاعاتی
www.umi.com/pqdauto
www.search.ebscohost.com
www.sciencedirect.com
www.emeraldinsight.com
www.online.sagepub.com
www.springerlink.com
www.scopus.com
http://apps.isiknowledge.com
🔹پایان نامه های داخلی و خارجی
www.irandoc.ac.ir
www.umi.com/pgdauto
www.mhrn.net
www.theses.org
🔹مقالات فارسی
www.magiran.com
www.civilica.com
www.sid.ir
🔹کتابخانه ملی ایران، آمریکا و انگلیس
www.nlai.ir
www.loc.gov
#معرفی_سایت
✳️ @elmi_shiraz
تاریخ به افق کربلا
🏴 روز هفتم محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری بر امام حسین(ع) و همراهانشون چطور گذشت؟
▪️ امام حسین (ع) درباره سپاه دشمن چنين فرمود : بار خدایا! باران آسمان را از اینان دریغ کن، و بر ایشان تنگی و قحطی (همچون سالهای قحطی یوسف در مصر) پدید آور و آن غلام ثقفی (حجاج بن یوسف) را بر ایشان بگمار تا جام زهر به ایشان بچشاند.زیرا آنها به ما دروغ گفتند و ما را خوار ساختند و خداوند (به توسط آن غلام) انتقام من و اصحاب و اهل بیت و شیعیان مرا از اینان بگیرد.
◾️۷ محرم ۱۴۴۳ هجری قمری
#محرم
✳️ @elmi_shiraz
معرفی کتاب لهوف
کتاب لهوف نوشتهی سید ابن طاوس یکی از مقتلهای معتبر و درباره رخدادهایی که به حادثه کربلا منتهی شده، است. در لهوف همچنین دربارهی اصل جنگ و رخدادهای بعدی آن میخوانیم.
کتاب لهوف با ترجمهی سید ابوالحسن میرابوطالبی در اختیار دوستداران حسین (ع) قرار دارد.
دربارهی کتاب لهوف
کتاب لهوف که با نام اللُّهوف عَلی قَتَلی الطّفوف هم شناخته میشود، یکی از مورد اعتمادترین کتابهای مقتل در میان تمام آثار و مقاتل موجود است. از آنجایی که کتاب لهوف برای مسافرتها و هنگام زیارت نوشته شده است، بسیار مختصر است. به همین خاطر، سلسله اسناد روایات حذف شده و تنها آخرین راوی یا کتاب مرجعی که روایت از آن نقل شده آمدهاست.
کتاب لهوف در چند بخش تهیه و تنظیم شده است. مقدمهی لهوف شامل مطالبی در عظمت واقعه عاشورا و مقام حسین بن علی و ارزش گریه و عزاداری بر او و انگیزه نگارش کتاب است. مسلک اول: پیرامون مسائل قبل از شروع واقعه عاشورا است، مسلک اول از ولادت حسین تا وقایع روز عاشورا را شامل میشود. مسلک دوم: شامل وقایع روز عاشورا تا کشته شدن امام حسین است. مسلک سوم: شامل وقایع بعد از کشته شدن حسین است که از فرستادن سر کشته شدگان به کوفه شروع شده و اسارت خاندان حسین را بیان کرده و با مراجعت اسرا به مدینه به اتمام میرسد. پس از آن نیز حالات سجاد را در گریه بر پدرش بیان نمودهاست.
https://www.google.com/amp/s/amp.taaghche.com/book/5044/%25D9%2584%25D9%2587%25D9%2588%25D9%2581
#معرفی_کتاب
✳ @elmi_shiraz
تاریخ به افق کربلا
🏴روز هشتم محرم الحرام سال ۶۱ هجری قمری بر امام حسین(ع) و همراهانشون چطور گذشت؟
▪️در پایان روز هشتم، حضرت سکینه (ع) فرزند اباعبدالله الحسین (ع) میگوید مهتاب فضای خیمه امام را روشن کرده بود دیدم پدرم میان جمعیت ایستاده و خطاب به یاران و همراهان میفرماید: ای مردم! هر کدام از شما که میتواند بر تیزی شمشیر و ضربات نیزهها صبر کند، با ما قیام نماید وگرنه از میان ما برود و خود را نجات دهد.
سخنان امام به پایان نرسیده بود که یاران همگی صدا زدند سوگند به خدا چنین نخواهیم کرد، بلکه جان، مال، زن و فرزندان خود را فدای تو خواهیم کرد.
◾️٨ محرم ۱۴۴۳ هجری قمری
#محرم
✳️ @elmi_shiraz
▪️فرا رسیدن تاسوعای حسینی یادآور حماسه و رشادت، سلطان وفا و ادب حضرت قمر بنیهاشم بر همگان تسلیت باد.
✳️ @elmi_shiraz
چگونه باتری خراب لپتاپ را بهبود بخشیم ؟ 🤔
#ترفند
✳️ @elmi_shiraz
تاریخ به افق کربلا
🏴 روز نهم(تاسوعا) سال ۶۱ هجری قمری بر امام حسین(ع) و همراهانشون چه گذشت؟
🚩 شمر بن ذیالجوشن، با چهار هزار نفر، همراه با نامهای از ابن زیاد به عمر بن سعد مبنی بر جنگیدن با امام حسین (ع) و قتل ایشان، برای دومین بار وارد کربلا شد.
🚩 ابن سعد با دستوری که از ابن زیاد دریافت کرده بود، آماده جنگ با امام حسین (ع) شد و لشکر خویش را بانگ زد که: ای لشکرهای خدا سوار شوید و شما بهشت بشارت باد. پس جنود او سوار گشته و به اصحاب حضرت رو آوردند.
◾️۹ محرم ۱۴۴۳ هجری قمری
#محرم
✳️ @elmi_shiraz