📗 #معرفی_کتاب | توحید باوری و روانشناسی دین
نویسندگان:
آرش رجبی و سیده معصومه طباطبایی
🔸توحیدباوری از منظر منابع اسلامی، نقش برجسته در بهداشت روانی و معنوی انسان داشته و اساس خودسازی، جامعهسازی و بهداشت روانی فردی و اجتماعی را تشکیل میدهد. این کتاب، تلاش میکند بخش مهمی از پرسشها و دغدغههای جامعه امروز را پاسخ گفته و شبهات را از چهره دین بزداید.
فصول کتاب:
🔹فصل اول با عنوان «مفاهیم پژوهش» به بیان دین و توحید پرداخته و روانشناسی دین، بهداشت روانی و سیر تاریخی رابطه دین و روانشناسی را بررسی کرده است.
🔹فصل دوم با عنوان «مبانی و اصول نظریه پژوهش» به تبیین نظام واره جامع توحیدی (تبیین حقیقت توحید و مراتب آن: توحید ذاتی، توحید در خالقیت و… و روابط چهارگانه انسانی: رابطه انسان با خداوند، رابطه انسان با خویشتن، رابطه انسان با جامعه انسانی و رابطه انسان با نظام هستی) پرداخته و نظام واره بهداشت روانی و مبانی انسان شناختی بهداشت روانی (فطرت و طبیعت مشترک انسانی، اصل کرامت ذاتی انسان و توسعه زندگی از طبیعت تا ماورا طبیعت و زندگی پس از مرگ) به رشته تحریر درآمده است.
🔹فصل سوم به «کارکردهای توحید باوری در بهداشت روانی فردی» پرداخته است. این اثر توسط مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی و به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۱۷۶ صفحه تهیه و به چاپ رسیده است.
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
📗 #معرفی_کتاب | پاسخ به بزرگترین خداناباور در کتاب خدای داوکینز
🔹کتاب «خدای داوکینز» اثر الیستر ای. مک گراث با ترجمه میثم توکلی بینا است که در پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ۴۱۶ صفحه تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه روانه بازار نشر شد. داوکینز در طول سالهای اخیر که شهرت یافته است، بر چهار پایه علم ایستاد و نظریه تکامل را دستاویزی برای انکار خدا قرارداد؛ رویهای که کمتر میان دانشمندان تجربی سابقه داشت.
🔹مترجم در مقدمه این اثر آورده است: این کتاب ما را از بسیاری نوشتهها در نقد و بررسی آرای داوکینز بینیاز میکند. از سوی دیگر در بازار نشر ایران، کتاب فارسی علمی و مناسبی در باب نقد و بررسی آرای داوکینز نیافتیم و این اثر میتواند چنین شکافی را کمتر کند.
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
17.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
audio_2023-05-13_17-45-56.ogg
3.92M
🎙 #صوت
فلسفه فیزیک و ریاضیات چه کمکی میتوانند به ما بکنند؟ آیا دانستنِ این مطالب سخت و دشوار فایدهای هم دارد؟ ما انسانها برای این که چگونه زندگی کنیم، دو گزینه و انتخاب پیش رو داریم:
🔸گزینهٔ اول این است که مثل اغلب مردم، فقط به روزمرگیهایمان برسیم و دور فکر کردن که کار سختی است، خط بکشیم.
🔸گزینه دوم این است که اهل فکر و نقادی باشیم و به صورت پیگیر درصدد فرآوری، پالایش و تصحیح و ارتقای عیار باورهای موثر واقعیمان باشیم که حقیقتا کاری سخت و دشوار است. متأسفانه به دلیل سختبودنِ گزینهٔ دوم، عملاً غالب ما انسانها، گزینهٔ اول را انتخاب میکنیم.
🎧 در این صوت سعی شده به صورت فشرده به این پرسش، پاسخ بدهد که چرا ما باید فلسفهٔ علم را بلد باشیم و نحوهٔ فرآوری نظریههای علمی را بدانیم.
منبع: کانال فلسفه علم و فلسفه ریاضی به زبان ساده
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
7.8M
🎙#صوت | روخوانی تاریخچهٔ همکاری فیزیکدانهای بزرگ کوانتومی در ساخت بمب اتمی از کتاب آدام بکر توسط دکتر رضا ضیاء توحیدی
🔺فایدههای ساینس را بسیار به ما گفتهاند، ولی معمولا خطرات آن را کسی نمیگوید. کسی که در حوزهٔ فلسفهٔ علم تحقیق میکند، باید به علم و ساینس از همهٔ زاویهها بنگرد.
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
📱#معرفی_کانال_نقد_الحاد
علمگرایی افراطی، پشت پرده زیبایی علم تجربی
🔹در دوران دانش آموزی و سپس دانشجوییمان، فقط قسمتهای زیبا و تزیین شدهٔ علم و #ساینس را به ما گفتند و نتیجهاش این شد که بسیاری از ما آموزش دیدگان به مرز علمگرایی افراطی نزدیک شدهایم و چه بسا بعضیهامون توی این چاه هم افتاده باشیم.
🔹هدف من از نوشتن این مجموعهٔ بیست جلدی این است که زیباییهای علم و ساینس (که واقعا چشمگیر و محیرالعقول است) دیدگاه ما را غیرمعقول نسازد. علم و ساینس و خصوصا ریاضیات را به پیش میبریم اما آن را در حد و اندازهٔ خودش در سیستم باورهای خودمان جای میدهیم. به منظور دستیابی به یک بینش معقول، فقط یک راه داریم. علم را از همان سرچشمهاش بشناسیم و آشپزخانهای که در آن این محصولات زیبا فرآوری میگردد را ببینیم.
🔸علاقهمندانِ به فلسفه فیزیک و فلسفه ریاضیات را به این کانال دعوت بفرمایید👇
https://eitaa.com/philosophyofscienceforstudents
38.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #فیلم | اعتراف به وجود خدا، تنها گزینه باقیمانده برای دانشمندان
🔸سخنان جمعی از اختر فیزیکدانان جهان
در رد نظریهٔ لاورنس کراوس و استفان هاوکینگ در مورد جهانی از هیچ (عدم) بر خلاف تصور #آتئیستها، علم با دین در تضاد نیست و دانشمندان از مفهوم دینی استفاده میکنند زیرا تمام فرضیههای علمی در مورد ایجاد جهان به بنبست میرسد و باید یک نیروی ماورای ماده با علم خود جهان را بوجود آورده باشد.
🔸و همین نیروی فرامادی، جهان هستی را در این حالت نگه داشته است. همان نیروی فرامادی که در مفاهیم دینی به آن خدا میگویند اما لجاجت بعضی از افراد (آتئیستها و خداناباوران) باعث میشود به هر نظریهٔ عجیب و به دور از عقل رجوع کنند و چون به خودشان قول دادهاند که وجود خدا را هرگز نپذیرند پس در برابر واقعیت ایستادگی میکنند و آن سخنان دانشمندان که باب میلشان نیست را انکار میکنند.
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
#مغالطات_ملحدین | پر تکرارترین ادعاهای آتئیستها
۱.ماده، ازلی است و خود به خود به وجود آمده است.
۲.انرژی، همیشگی است؛ نه به وجود میآید و نه از بین میرود.
۳.همهٔ موجودات محصول فرگشت داروینی (انتخاب طبیعی و جهشهای تصادفی) هستند و از این رو خالقی وجود ندارد.
۴.اکثر دانشمندان علوم تجربی، فرگشت داروینی را قبول دارند.
۵.دانشمندان توانستهاند در آزمایشگاه، سلول بسازند و طبق آزمایش میلر، حیات به طور شانسی روی زمین ایجاد شده است.
۶.دین، عامل خشونت و تروریسم است.
۷.نه تنها بنیادگرایان افراطی، بلکه مومنان معتدل نیز خطرناک هستند.
۸.علوم تجربی، نیاز بشر را پاسخ میدهد، لذا نیازی به دین نیست.
۹.اکثر دانشمندان، آتئیست (خداناباور) هستند.
۱۰.نظمی در جهان وجود ندارد و وسعت عظیم جهان و وجود میلیاردها سیاره و ستاره نشان میدهد همهچیز شانسی است پس خدا وجود ندارد.
۱۱.داوکینز وجود مجموعه منظم مثل بویینگ ۷۴۷ را ناشی از تصادف میداند و مدعی است که این پیچیدگی نشانگر تکامل است و دلالت بر عدم وجود خدا دارد.
۱۲.خدا، یک فرضیه علمی است، لذا باید از روش ساینتیفیک اثبات گردد؛ ولی چون قابل اثبات حسی و تجربی نیست، پس وجود ندارد.
۱۳.جهان، نقطه آغاز زمانی ندارد؛ پس آغازگر ندارد. در نتیجه چیزی بیرون از جهان نیست که آنرا به وجود آورده باشد.
۱۴.اصل عدم قطعییت هایزنبرگ در فیزیک کوانتوم، نشان میدهد همه چیز ناشی از شانس و تصادف است و خدا وجود ندارد.
۱۵.کراوس و هاوکینگ مدعیاند اگر به دنیای زیراتمی بروید، ذراتی وجود دارند که خود به خود به وجود میآیند و از بین میروند.
۱۶.طبق نظریه چندجهانی (جهانهای موازی)، میلیاردها جهان به غیر از جهان ما وجود دارد و از این رو، جهان ما ناشی از شانس و تصادف است.
۱۷.کراوس و هاوکینگ در کتابهای خود یعنی "جهانی از هیچ" و" طرح بزرگ" ادعا کردهاند که جهان میتواند با توجه به قوانین کوانتومی از هیچ به وجود آید.
۱۸.دانشمندان نوروسائنس و عصب شناس، منشاء هوش و آگاهی انسان را در مغز پیدا کردهاند. از این رو، اموری متافیزیکی همچون روح و خدا وجود خارجی ندارد.
📩 فرهیختگان ارجمند میتوانند سایر ادعاهای مستند آتئیستها را از این طریق به اشتراک بگذارند.
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
84-05-23.mp3
10.8M
🎧 #صوت | نقش دین در زندگی انسان
حضرت علامه آیتالله مصباح یزدی (ره):
1️⃣ نقش دین در زندگی انسان چیست؟
2️⃣ ما چه اندازه به دین احتیاج داریم؟
3️⃣ دین چه مشكلی را از ما حل میكند؟
4️⃣ اگر كسی دین نداشته باشد چه میشود؟
5️⃣ آیا ممكن است چیزی جایگزین دین شود؟
6️⃣ آیا جایگاه دین در مسجد و در قلب انسان است؟
7️⃣ آیا دین فقط رابطه قلبی انسان با خداست و به دانشگاه، بازار، وزارتخانهها، روابط بینالملل، بازرگانی خارجی، تصمیمات بانک مركزی و شورای اقتصاد ربطی ندارد؟
و ...
👈 مطالعه متن کامل این جلسه
mesbahyazdi.ir/node/333
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
4_5904316920772956400_1_1.mp3
22.05M
🎧 #صوت | جلسه آشنایی با فلسفهٔ #هوش_مصنوعی
🎙 دکتر مهدی همازاده
📍قم، دانشگاه ادیان و مذاهب
📌 «انجمن علمی دانشجویی فلسفه دانشگاه ادیان و مذاهب» با همکاری «انجمن علمی فلسفه و حکمت اسلامی دانشگاه تهران» و «انجمن علمی فلسفه دانشگاه اصفهان»
🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
31.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا