مقاله📃
ادامه.....
گریز به متاورس
متاورس با ایده آرمانشهر (utopia) در هم تنیده است. از پنج سده پیش از بیشتر که نو آتلانتیک ها و اوتوپیا های مدرن نوشته شد تا دهه ۹۰ قرن بیستم انسان به سمت این رویا حرکت کرد. حوادث دو جنگ جهانی، جنگ سرد، بحران فرهنگی دهه ۶۰ تا ۸۰ و سرانجام فروپاشی بلوک شرق و انقلاب های مخملی و بحران خلیج فارس و جنوب آسیا بار گرانی بر ذهن انسان معاصر بود. ایده ترقی کماکان طرفدار داشت اما با زیست روزمره (everyday life) اخت شد. در اینجا بود که ناباورانه ایده ضد آرمانشهری شکل گرفت.
ایده ضد آرمانشهری تحقق وضعیت آرمانی زندگی در دنیای واقعی را نفی می کند. در نتیجه همه چیز در روزمره خلاصه می شود. دیگر بجای شهر، فرد در اولویت است یعنی توسعه فردی جایگزین مدینه فاضله است. توسعه فردی گویی مخدر رهایی از تناسخ جهان پست مدرن است.
اگر این حالت را مقدمه پیشگویی استیفن سون در نظر بگیریم، متاورس تالی بی بدیل این امر خواهد بود. همانطور که گفتیم او در رمان تصادف در برف روزمرگی و رنج های مداوم انسان بی آرمان را ترسیم کرد. حال انسان بریده از زمین در یک فضای پیش ساخته امکاناتی را دارد تا به فانتزی هایی که در جهان واقعیت از تحقق شان ناکام مانده دست یابد. یک عینک، حتی تراشه ای در مغز یا حتی مانند فیلم ماتریکس جای کابلی پشت گردن راه وارد شدن به این دنیای مجازی است. این دنیا در اصل تامه خود قرار است زندگی انسان در همه ابعاد آن باشد. دنیایی با آواتار، ارز، شبکه ارتباط مخصوص و البته به شدت شخصی سازی شده که فعالیت در آن مساوی با زندگی در واقعیت معمول است. متاورس با همه گیری انسانی آن امتداد زندگی روزمره و توسعه فردی است.
#شرط_امکان_متاورس (۷)
@enegasht_ir
4_5987884249775082913.mp3
9.2M
📢#بشنوید
🔸️صوت ارائه بحث برای کرسی و گفتوگوی علمی_ ترویجی در موضوع چیستی دین
(بخش سوم)
۱۴۰۱/۰۵/۰۶
🎙سخنران:
"👤سردبیر"
💠نشریه مطالعات دین و دانش های انسانی انگاشت💠
@enegasht_ir
هدایت شده از تمدننگار | شکوهیانراد
🔴 داریا دوگین، دختر الکساندر دوگین در اثر عملیات تروریستی انفجار خودرویش کشته شد/ وجود ردپای موساد در این عملیات ترور
🔶🔹 پینوشت
شواهد حاکی از آن است که بهظاهر، هدف ترور الکساندر دوگین بوده، یکی از مغزهای متفکر کرملین و معتمدان ولادیمیر پوتین.
اینکه چرا قرار بوده دوگین ترور شود، به دو دلیل اصلی باز میگردد:
1⃣ تفکر دوگین کاملاً مخالف نظم نوین جهانی است و یکی از بهترین پاسخها به کتاب #گریت_ریست کلاوس شواب را با تألیف کتاب «بیداری بزرگ در برابر بازتنظیم بزرگ» ارائه کرد.
2⃣ تفکر دوگین به پذیرش قدرتی بهنام جمهوری اسلامی ایران در جهان بسیار نزدیکتر است تا پذیرش مدلی از قدرت که جریان صهیونیسم دنبال مینماید.
✴️ لذا اتفاق فوق در عقبهی خود، جریانی که در کرملین گرایش بیشتری به سمت ایران دارد را هدف قرار داده است.
💠 اما یک نکتهی مهم❗️
بر اساس شواهد و اخبار، دست موساد در عملیات تروریستی مذکور دیده میشود.|
اگر چنین باشد، شاید بتوان این گزاره را مطرح نمود که از ابتدا، داریا دوگین هدف بوده، نه الکساندر دوگین. اما چرا؟
⬅️ طبق دکترین کثیف، پلیدانه و ضدانسانی داحیای رژیم صهیونیستی، راهبرد شکست دشمن در میدان، حذف خانوادهی وی است که خارج از میدان قرار دارد.
❎ حذف خود دوگین بهمعنای اعتراف دشمن به ناتوانی در برابر تفکر وی است که میتواند تفکرش را مؤثرتر و خودش را اسطوره کند.
✅ اما حذف دخترش، تضعیف روان وی و کاهش نقش دوگین در مشاورهها و تصمیمات کرملین است، خصوصا در ایام جنگ اوکراین❗️
✍️ مهندس شکوهیانراد
@SHRChannel
🌐 لینک:
https://eitaa.com/joinchat/2793996420C418ac5a508
مقاله📃
ادامه.....
دین و متاورس
شاید بتوان متاورس تعریف شده مارک زاکربرگ و دیگر کمپانی های سایبورگ را متاورس حداکثری نامید. متاورسی که انسان در آن بریده از زمین است. دیگر چالش اصلی اين نحو از واقعیت های افزوده، نسبت الهی انسان است. این نسبت در بروز خود در ایمان به احکام دینی مشخص است. بسیاری از مذاهب و فرق دارای شریعت های منسجم و یا حداقلی اند. از جمله این ها دو دین یهود و اسلام سیستماتیک ترین برنامه سیال کنش مومن را دارند. حال ورود به متاورس آنگلوساکسون ساخت پایبندی به این نظام عملی را چه تعیّنی می بخشد؟ با تمسک به تشریح ابعاد فنی متاورس [حداکثری] جایی برای خوش بینی به احیای عبادات و بسیاری از مناسک ابراهیمی چون حج نمی ماند. مثلا آیا در نکاح متاورسی تعریف آواتار ها مصداق تدلیس نمی باشد؟ اقامه نماز در متاورس حکم قبله و مقدمات واجب چون طهارت را زایل نمی کند؟ تعطیلی احکام علنی ترین تهدید متاورس حداکثری است.
دومین چالش متاورس را مبانی موعود شناختی ادیان باید دید. نقطه مشترک آرمان شهر-بهشت ادیان تحقق زمینی آن است. مثلا خداوند در قرآن می فرمايد: و کتبنا فی الزبور من بعد الذکر انّ الارض یرثها عبادی الصالحون. این آیه آرمان شهر انسانی را وابسته به واقعیت و مفهوم زمین (الأرض) می داند. بی تردید این معیار آخر الزمانی قرآن در نفی ایده ضد آرمانشهری و به تبع آن متاورس از نوع غربی آن است. بر پایه مبانی فرجام شناختی دین پشتیبانی از ایده متاورس حداقلی جایگزین موجهی است.
رکن دیگر خطر متاورس بعد اراده آزاد انسانی است. در کلام عدلیه با اثبات حسن و قبح عقلی اختیار مؤمن در برابر خداوند در عدم تزاحم عدل الهی اثبات می شود. اما این معیار در سیستم سایبرنتیک با کنترل جریان اطلاعات و فرمان پذیری دیجیتالی جایگاهی ندارد. در قرآن اراده به ارشاد انسان هیچ اکراهی در دین را روا نمی دارد. همینطور عدم اکراه در در کنار عدم تقلید کورکورانه از دین پدران قابل تفسیر است. بر اساس قرآن فرایند یکپارچه سازی همگانی تحت یک سیستم هوشمند که می تواند با کنترل جریان اطلاعات، چرخه آن و دستگاه محاسباتی انسان را کنترل کند مفهوم اختیار را زیر سوال می برد. تفصیل بعد تکنیکال سیستم های سایبرنتیکی نشان داد که کنترل جزء لاینفک این سیستم هاست. چیزی به اسم فضای باز و عدم جریان هوشمند اطلاعات وجود ندارد. هر دولتی در حفظ حاکمیت خود سعی در انجام نقش فعال در متاورس و در کل فضای هر گونه ای از سایبر را دارد. حتی وسوسه اعمال سلطه بر دیگران در امتداد مفهوم ابر قدرت هم دیگر امر عجیبی نیست. حال در متاورسی که حامی سند توسعه پایدار (۲۰۳۰)، و حکمرانی واحد جهانی است، ملیت ها و تشخص بومی هر کشور و آزادی افکار چه معنایی می تواند داشته باشد؟ بدیهی است که هر کس در رأس سیستم های اینترنت تحت وب تا شبکه های اجتماعی و متاورس باشد توانایی تحمیل اراده به ملت ها را دارد. دولت محلی دیگر نماد انسجام یک ملت نیست. ملت تنها افراد دهکده جهانی هستند و تحت اراده آن. وقتی معرفت و اراده در کنترل یک اتاق فرمان فراملیتی باشد دیگر شاخصه ای برای تحقق معیار های ایمان نمی ماند. ایمان به خداوند بدون معرفت تحقیقی و اراده آزاد بی معنی است.
#شرط_امکان_متاورس (۸)
@enegasht_ir
هدایت شده از نشستهای علومانسانیاسلامی
💠 #تاریخ_علم_فیزیک
📖 تاریخ شکلگیری مکانیککوانتوم
👤 رسول رکنیزاده، دکتری فیزیک نظری و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان
🕕 پنجشنبه ۳ شهریور ماه • ساعت ۱۶ بعدازظهر
💻 محل تشکیل جلسه:
https://vc.sharif.edu/ch/zharfa
@ENOEnsani
مقاله📃
ادامه.....
نتیجه
ثمره نگاه های تکنیکال تقلیل متاورس به جزئی از روند تکامل صنعت است. این تقلیل گرایی علیرغم حسن نیت مهندسان این حوزه به ناهنجاری های پیش بینی نشده زندگی و اختلال های حوزه زیست بوم می انجامد. اما نگاه نظری توام با تکنیک ترسیمی تمدنی از ماهیت این تکنولوژی انقلاب صنعتی چهارم می دهد. کلان سازی، گلوبالیسم، دولت_ملت، حکمرانی و خدمات عمومی، بورس و تبادلات مالی، کیش و تجربه های معنوی همه تحت تأثیر متاورس و البته اثر گذار بر آن خواهند بود. متاورس در هر حوزه تمدنی، تشخصی بر پایه مبانی الهیاتی، فلسفی، انسان شناختی و معرفت شناختی، اخلاقی_حقوقی همان جهان اجتماعی دارد. جهان اسلام علی الخصوص ایران بایستی پیش ورود مقلدانه این فناوری به داخل، پیشاپیش نقشه راهبردی مشخصی با ترسیم کامل تمام ابعاد نظری و تکنیکی متاورس داشته باشند. متاورس در ایران نباید به حذف واقعیت زندگی معمول کنترل جبرگرایانه شهروندان و تعطیلی عبادات و امور معنوی و شرعی داشته باشد. تلفن همراه، اینترنت و شبکه های مجازی ضربه های جبران ناپذیری را به خاطر عدم نگاه مسئولانه دولتمردان داشته اند. بی شک بخشی از گسست های اجتماعی امروز جامعه ما محصول تکنوکراتیسم دولت های پیشین بوده. از این رو بومی سازی متاورس، بیش از هر اقدامی باید دستور کار دولت برای بقای مفهوم ملت در حاکمیت جهانی پسا کرونا قرار گیرد.
#شرط_امکان_متاورس (۹)
@enegasht_ir
یادداشت📃
#طرحیبراینگاهبهحجابدررصدچالشهایامروز
یک شایعه، انتشار کلیپ، عکسی از یک زن، تخریب حکمی از شریعت و آشوب در شهر؛ این الگو آشناست. پوشش باز دستاویز قضاوت ها و چالش های عملی می شود. اما حجاب نه به عنوان امر سیاسی، که در ردیف مقوله ای فرهنگی اثر گذاری اجتماعی_ سیاسی می کند. حجاب نه در بابی از فقه که چون رکنی از جهان اجتماعی ما، مسئله ای حل نشده است. همین اهمال فرصت خلأ آکادمیک در مطالعه دین را بخاطر بحران از ما ستانده. این بار در گیر و دار سیل باید آب بندی را چاره کرد.
در تحلیل بحران #مهسا_امینی این دو گزاره پیش رو منشأ بحران را روشن می کنند: پیشینه گشت ارشاد و یکسان بودن حجاب با چادر. این دو عامل هر کدام مدعایی را در بر دارند. گشت ارشاد نماد برخورد پلیسی تند با مقوله ای فرهنگی_ اجتماعی است. دومی نیز نشان از عدم آموزش اجتماعی، تبیین حقوقی و اقناع عمومی در معرفت به امری الزامی و همینطور بر ساخت تنگ نگری های کاذب در ایمان دینی است. نتیجه هم می شود طرح تدبیر گرایش های سکولار در فردی کردن حکمی قانونی.
علی رغم گسستگی تحلیل های مشکوک از مبانی معرفتی و حوزه اجتماعی چاره را باید در خود پایبندی به حجاب جست:
۱. حجاب اکنون چون صدر اسلام حیثیت نمادی برای جهان اجتماعی ما دارد. چادر تشخصی به اسلام ایرانی داده. اسلام ایرانی در مذهب، فقه، زبان جغرافیایی و نژاد و سلوک سیاسی در عرصه جهانی از تمام جهان اسلام متمایز است. حال هر امری که الگوی پیشرفت در این تشخص را تکامل بخشد باید بدان پایبند بود.
۲. حجاب یک نماد اجتماعی است؛ پس هر نظریه دانشی و رفتار سیاسی باید به تحکیم آن ختم شود. آموزش و برخورد قانونی نیاز به اقناع در حوزه تبلیغات یا همان رسانه دارد. در بحران اجتماعی برگ برنده در دست کسی است با ربطی بین الاذهانی بدنه عمومی را با خود همراه سازد.
۳. تنش حجاب از حوزه امنیت قضایی ناجا به فرهنگی در وزارت ارشاد در پی اقدامات اقناع رسانه ای فروکاسته شود.
بدین ترتیب رعایت این موارد می تواند مجال تنفسی را برای کنترل امتداد های سیاسی حجاب[در وجوب عینی صیانت از ولایت و اصل نظام] داشته باشد.
👤سردبیر
@enegasht_ir
هدایت شده از پونز
❇️ اتفاقات روز دوم آشوبها #قم (چنین روزی را تا به حال ندیده بودیم)
🔰 میدان امینی بیات پنج خیابان اصلی و فرعی به سمتش باز میشود و با احتساب 16 متری زنگارگی باید آن را به شش خیابان افزایش بدهیم.
🔰 نیروهای امنیتی اولین هدفشان این بود که میدان امینی بیات را حفظ کنند و به همین خاطر آشوبگران تلاش کردند تا خیابانهای منتهی به میدان را ببندند که دو خیابان اصلی توحید و 20 متری مطهری مرکزیت جدی آشوبها را داشت سپس خیابان منتهی به نبوت به خصوص چهارراه 17 شهریور که درگیری به اوج خود رسیده بود.
🔰 #وحشی_گری و #بی_رحمی مهمترین ویژگی این جریان است. تمام گلدانها، تابلوی کوچهها و بانکها را تخریب کردند. برای خودشان تور ایست و بازرسی داشتند تا مثلا ماموری به درونشان نفوذ نکند.
🔰 نیروهای فوق العاده آموزش دیده تخریب که آسفالت کف خیابان را هم کنده بودند و البته لیدرهای تحریک کننده آنها زنان بودند، به خصوص زنانی با میانگین سنی 35 تا 40 سال که دختران 15 تا 20 ساله آنها را دوره کرده بودند.
🔰 ما برای مراقبت از مسجد طفلان به آن سمت رفتیم، چرا که آشوبگران از میدان به عقب رانده شدند و همین موضوع باعث شد تا چهارراه طفلان را ببندند که یک #روحانی در حال عبور از چهار راه بود و غافلگیر شده بود و متاسفانه چند چاقو به ایشان زدند. (احتمالا هنوز خونش بر روی کرکره سومین مغازه بعد از پارک کنار کیوسک راهنمایی و رانندگی باشد.)
🔰 با هر کسی که چهره حزب اللهی داشت، برخورد میکنند. نیروهای جدی برای مقابله با شورشها از ساعت ده شب رسیدند و تقریبا تا ساعت دوازده کار به پایان رسید. شب اول #سردار_موحد به طور کامل در میدان بود و دیشب نیز #سردار_کبیری حضور یافت، البته #خادم (مداح) نیز در میدان مشاهده شد.
🔰 دیشب بچههای انقلابی با یک اتفاقی به مراتب سنگین تر از روز اول #صدوق مواجه شدند و اساسا مردم از ترس شدت خشونت کنار رفتند و مقابله با این جماعت کار آسانی نبود.
🔰 #لیدر_جدی، نیروهای #سازمان_یافته و گوش به فرمان مهمترین ویژگی اتفاقات دیشب بود و نشان از این داشت که از مدتها قبل دورههای آشوب و اطلاعات دیده بودند.
📌 @ponezs