18.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جهش تولید، از مصادره بانکی تا خودکفایی ملی
فرصت سوزی دولت برای کسب 200 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی
شرطی شدن اقتصاد به بیرون از مرزها در کنار نبود عزم مسئولان برای انجام اصلاحات مالیاتی کشور را از 200 هزار میلیارد تومان درآمد جدید برای کمک به اقتصاد محروم کرد.
http://fna.ir/1axu7
گزارش کمیسیون اصل 90 در مورد محصولات تراریخته
درخصوص تهدید وابستگی به واردات ذرت و سویا،
✳ اولاً در صورت نیاز به واردات، باید واردات از نوع غیرتراریخته باشد و لازم است حجم واردات ذرت و سویا تراریخته به صورت پلکانی کاهش و تا پایان برنامه هفتم توسعه حذف گردد.
✳ ثانیاً کارگروه ویژه ای در وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و سازمان پدافند غیرعامل، موضوع خودکفایی در تولید دانه های روغنی و خوراک دام را مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز به قانون در زمینه مقابله با تهدیدات امنیت غذایی کشور پیشنهاد قانونی توسط وزارت جهاد کشاورزی ظرف 6 ماه آینده برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
✳ با توجه به ضرورت اصلاح الگوی مصرف در به حداقل رساندن نیاز کشور به دانه های روغنی و خوراک دام، وظایف قانونی زیر مغفول مانده است:
✳ اولاً با توجه به بالا بودن سرانه مصرف روغن در کشور به میزان دو برابر متوسط جهانی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید پاسخ دهد که چرا در خصوص آموزش های همگانی در جهت تشریح مضرات مصرف روغن خوراکی و اقدام موثر در جهت به حداقل رساندن مصرف روغن خوراکی در کشور، کوتاهی کرده است؟
✳ ثانیاً وزارت جهاد کشاورزی باید پاسخگو باشد که چرا با توجه به مشقت ها و تنگناهای واردات خوراک دام و دانه های روغنی، اقدام موثری برای کاهش ضایعات نهاده های دامی و ساماندهی زنجیره توزیع این نهاده ها انجام نداده است؟
http://fna.ir/1tl7e
آیا طرح جدید بانکداری به دنبال اجرای توصیههای صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی است؟
هرچند که پیشبرد طرح جدید بانکداری توسط برخی از افراد موجه در حال انجام است، لیکن مداقه در مفاد آن نشان میدهد که طرحی اخلالزا در کشور خواهد بود که مبتنی بر توصیههای نهادهای غربی و پیروان آن است.
mshrgh.ir/1217981
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️چرا بانک مرکزی علیه بانکهای خصوصی اقدام نمی کند؟
✳️ پرداخت 600. هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط بانکها در سال گذشته( به اندازه کل بودجه دولت)
✳️ یکی از بانک های خصوصی 80 درصد تسهیلاتش را به خودش داده است
✳️ 360 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شده به 450 فرد حقیقی و حقوقی
◀️ پاسخ به سوال؛ دلیل بی عملی بانک مرکزی: تعارض منافع، آنها که بانک مرکزی می روند یا قبلا بانک خصوصی بودند یا بعدا می روند بانک خصوصی، معلوم است چیزی علیه بانک خصوصی تصویب نمی کنند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تخلفات بانک الف پیش چشم بانک مرکزی
✳️ بشتابید کلاس اقتصاد ایران شروع شد
◀️ با داغ شدن تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری یک دوره کلاس فشرده اقتصاد ایران شروع شده است، غنیمت بدانید!
◀️ هر کدام از نامزدها آسیب شناسی خودش را دارد و بر اساس آن بزای اقتصاد ایران نسخه می پیچید
◀️ جالب اینکه وضعیت فعلی ما نتیجه نسخه پیچی یا حداقل بی عملی برخی مدغیان کنونی است.
✳️ برای اینکه دچار اشتباه نشویم باید سطح تجلیل نامزدها از مشکلات اقتصاد ایران را محک بزنیم و بر اساس آن راه حل هایشان را هم تجزیه و تحلیل کنیم، نگاهی هم به سابقه عملکردی شان داشته باشیم
منطق غلط حذف یارانه پنهان
⚡️بارها به این مطلب پرداختهام که ادعای یارانه پنهان در اقتصاد ایران، یک ادعای واهی است که ریشه در کاهش ارزش ریال دارد. ریالی که هر هزار تومانش برابر یک دلار بود، امروز هر ۲۳ هزارتومانش یک دلار است. متولی حفظ ارزش پول نیز دولت بوده است. یعنی عملکرد دولت باعث شده است ارزش پول داخل حساب من و شما یا ارزش درآمد ماهانه ما بدون اینکه خطایی اقتصادی مرتکب شده باشیم، چندین برابر کاهش یابد.
▫️در چنین شرایطی، کسانی پیدا میشوند که ادعا میکنند دولت بالغ بر ۱۴۰۰ هزار میلیارد سالانه یارانه پنهان به مردم میدهد. وقتی سوال میکنیم که این ارقام را از کجا میآورید، میگویند قیمت بنزین مثلا در فلان کشور لیتری یک دلار است که میشود ۲۳ هزار تومان. وقتی ما بنزین را ۳هزار تومان میفروشیم، یعنی روی هر لیتر ۲۱هزار تومان یارانه میدهیم. سپس انواع نقشهکشیها برای گران کردن بنزین و سایر حاملهای انرژی به نام عدالت و هدفمندسازی این یارانه آغاز میشود. در صورتی که منشاء این یارانه ادعایی، کاهش ارزش ریال است. اگر ارزش هر هزار تومان به همان یک دلار برگردد، دیگر این یارانه پنهان ادعایی معنی نخواهد داشت. بنابراین، دولت از یک طرف باعث و بانی کاهش ارزش پول مردم میشود و از طرف دیگر، منت پرداخت یارانه به مردم را بر سرشان میگذارد و برای هدفمندی این یارانه نقشه میکشد.
▪️امشب قیمت یک بسته شش عددی بطری آب نیملیتری را در والمارت چک کردم. ۱.۶۷ دلار بود. یعنی حدود ۳۸هزار تومان. با منطق بعض سیاسیون ما، شرکتهای آبمعدنی ایرانی که هر بطری آب نیملیتری را ۲۵۰۰ تومان میفروشند، در هر بسته ششتایی ۲۳ هزار تومان به مصرفکننده ایرانی یارانه میدهند! درباره سایر کالاها نیز همین معادله صادق است.
▫️قیمت حاملهای سوخت، یک قیمت کلیدی است و گران شدن آنها، گرانی همه کالاها در اقتصاد را در پی دارد. این مسئله بارها تجربه شده و برای ملت ما خاطره است!
▪️افزایش قیمت حاملهای انرژی، یعنی شروع دومینوی تورم، فشار به طبقات ضعیف و صاحبان درآمد ثابت و پولدارتر شدن دارندگان، سرمایهداران و ملاکان.
جبرايیلی
✳️ حفظ ارزش پول ملی را وعده بدهید نه افزایش یارانه را
◀️ بسیاری از نامزدهای ریاست جمهوری در دام وعده افزایش یارانهها گرفتار شدند.
✳️ معمولا محل تامین این یارانه اضافی را هم افزایش قیمت ها از جمله قیمت سوخت و مانند آن اعلام می کنند.
✳️ با این کار ما بجای 45 هزار تومان
مثلا 450هزار تومان به مردم یارانه می دهیم، ولی تورم ناشی از آن باعث می شود که چندین برابر از جیبشان پول برداریم.
✳️ در این حالت یارانه را ده برابر کردیم ولی با افزایش تورم 20 برابر از جیبشان در می آوردیم و فرد یارانه بگیر فقیرتر می شود
✳️ این همان اشتباهی است که در ده سال اخیر مرتکب شدیم.
◀️ ما اجازه دادیم نظام بانکی نقدینگی را حداقل 10 برابر کند ولی تولید دوبرابر هم نشد، خروجی آن شد کاهش ارزش پولی ملی و کاهش قدرت خرید یارانه 45 هزارتومانی حداقل به یک دهم و حتی کمتر( قبلا با 45 هزارتومان ده کیلو زردآلو می خریدی الان شده یک کیلو)
یارانه خوب و یارانه بد
✳️ آیا هر نوع یارانه دادنی خوب است؟
✳️ پاسخ به این سوال عمدتا وابسته به این است که محل تامین یارانه کجاست و آیا عوامل زمینه ساز نیاز به پرداخت یارانه را کنترل می کنیم یا خیر؟
✳️ اگر قیمت سوخت و سایر اقلام را زیاد کنیم و یارانه بدهیم، عملا یارانه ندادیم بلکه مالیات تورمی گرفتیم، چون با افزایش قیمت این اقلام زمینه افزایش سایر قیمت ها را فراهم کردیم. اگر افزایش قیمت ها بیش از یارانه پرداختی باشد که در تجربه دهه اخیر از هدفمندی یارانهها این گونه بوده، بعد از مدتی بیش از آنچه یارانه دادیم. در قالب افزایش قیمت از جیب مردم خارج می شود.
✳️ بله اگر از پول دارها مالیات بگیریم و به اقشار ضعیف یارانه بدهیم، این نوع یارانه خوب است. ولی این کار منوط به اصلاح نظام مالیاتی، بودجه ریزی و نظام بانکی است که نیازمند تلاش بسیار است.
✳️ اگر یارانه بدهیم ولی جلوی نظام بانکی در خلق پول و جلوی دولت در افزایش نرخ ارز را نگیریم، پرداخت یارانه دردی را دوا نمی کند. چون ما یارانه می دهیم ولی از آن طرف بانکها با خلق پول و ایجاد تورم، مبلغ بیشتری از جیب ما پول برمی دارند خیلی شیک و مجلسی. با افزایش نرخ ارز هم هزینه تولید بالا می رود و باز می شود تورم و دوباره جیب ما خالی می شود.
✳️ #ما_اقتصاددان_نیستیم! ؛ #انصراف_از_نوبل_اقتصاد_و_شیمی!
⁉️از استیگلر برنده جایزه نوبل اقتصاد پرسیدند چرا جایزه نوبل را فقط به فیزیک و شیمی و اقتصاد می دهند و به محققان سایر علوم انسانی نمی دهند؟
✳️ او پاسخ داد؛نگران نباشید آنها #نوبل_ادبیات را دارند!
✳️ منظور استیگلر این بود که غیر اقتصاددانان فقط شعر می بافند و فقط مستحق نوبل ادبیات می باشند
✳️ فلاسفه اقتصاد از این رویکرد متکبرانه با عنوان #امپریالیسم_اقتصادی یاد کردند، و نقد کردند که اقتصاددانان جریان غالب چشمشان را به یافته های علمی جامعه شناسان و روانشناسان و... بسته اند.
✳️ در مناظرات #انتخابات_1400 همین نگرش امپریالیستی بارها تکرار شد بدین مضمون که گویا فقط اقتصاددانها همه چیز فهمند و بقیه به بیان استیگلر شعر می سرایند.
✳️ اتفاقا ریشه بسیاری از مشکلات کنونی ما همین نگاه فن سالارنه برخی اقتصاد دانان وطنی حاکم بر امور اقتصادی کشور است که با اقتصاد سیاسی، اقتصاد اجتماعی و اقتصاد فرهنگی بیگانه اند.
✳️ امپریالیست های اقتصادی سعی کردند همانند متخصصان شیمی جایزه نوبل ریاضی زدگی و تشبیه خود به متخصصان علوم طبیعی را بگیرند، ولی جایزه نوبل اقتصادشان به جایزه نوبل شیمی هم تبدیل نشد. آنها حتی قادر به حفظ ارزش پول ملی هم نشدند.
✳️ اگر اقتصاد این دانشی است که حتی عاجز از حل مشکلات اقتصادی کشور است، شاید بهتر باشد که منکر تخصصمان بشویم و بگوییم:
#ما_اقتصاددان_نیستیم
#ما_نه_نوبل_اقتصاد_میخواهیم_نه_نوبل_شیمی
15.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بانک مرکزی و دادن 7 میلیارد دلار به کارتن خواب ها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️خصوصیسازی به مثابه ابزاری برای فروپاشی در لهستان، روسیه و آرژانتین
✳️ نگاهی به نقش جفری ساکس کسی که به ایران هم دعوت شد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عدم استقلال بانک مرکزی از ثروتمندتران
رشوه بی ام وی به مدیر ارشد بانک مرکزی برای افزایش نرخ ارز
حال مجلسی ها بدنبال استقلال بانک مرکزی از دولت اند ولی فکری برای استقلال بانک مرکزی از بانک های خصوصی و ثذوتمندان ندارند
مکتب نیاوران - دکتر اباذری.pdf
394.3K
مكتب اقتصادي نياوران زمينهساز بسياري از مشكلات اقتصاد ايران
دکتر اباذری
⬅ مکتب نیاوران نامی است که به گروهی منسجم از اقتصاددانان ایرانی معتقد به سیاستهای اقتصاد آزاد داده شده است که در دو دهة ابتدایی بعد از انقلاب با حضور در سازمان برنامه و بودجه، مسئولیت تنظیم برنامههای اول تا سوم توسعۀ کشور را بر عهده داشته و سیاستهای تعدیل ساختاری و خصوصیسازی را برای اقتصاد ایران تجویز کردهاند؛ سیاستهایی که منشا بسیاری از مسائل و تحولات اجتماعی دوران بعد از انقلاب بوده است.
✳ با آغاز به کار دولت یازدهم، آنان نیز به عرصۀ سیاستگذاری بازگشتهاند و در سیاستهای اقتصادی روزمرة دولت مداخله كردند
✳ برخي رويكردهاي مكتب اقتصادي نياوران
⬅ اموزش اقتصاد به نام مهندسي و به كام مهندسان
⬅ فراغت از تاريخ و جامعه در سوداي علم ناب
⬅ رشد بيسابقه نقدينگي در سال 1399
✳ نرخ رشد نقدينگي در سال 1399 به رقم بيسابقه 40.6٪ رسيد كه پس از انقلاب بيسابقه است
✳ عدم كنترل رشد نقدينگي توسط بانك مركزي به خصوص در سالهاي اخير باعث شده است كه ارزش پول ملي حداقل به يك سوم كاهش پيدا كند.
✳ در طول دوره دكتر همتي بر بانك مركزي نرخ دلار از حدود 8 هزار تومان به حدود 23 هزار تومان افزايش پيدا كرد؛ يعني نرخ ارز حدودا 3 برابر شد و در نتيجه ارزش پول ملي حداقل به حدود يك سوم كاهش پيدا كرد
http://fna.ir/1w62x
✳️ برنامه کاندیداهای انتخابات در بخش معیشت مردم (به ترتيب الفبا)
*سعید جلیلی: الف- اجرای طرح سبد غذایی مردم شامل 13 قلم کالا و با هدف تامین 2500 کیلو کالری مورد نیاز مردم، ب-اجرای طرح «وان» و ایجاد بازار انرژی از طریق توزیع سهمیه انرژی بین افراد.
*محسن رضایی: پرداخت یارانه 450 هزار تومانی به 40 میلیون نفر از مردم (5 دهک پایین جامعه) و افزایش جمعیت دریافت کننده یارانه به 60 میلیون نفر در سال های آتی
*سید ابراهیم رئیسی: الف- تامین نیازهای مردم با اطمینان و قیمت مناسب با استقرار کامل مدیریت زنجیره تامین کالاهای اساسی از آذرماه 1400، ب- کاهش وابستگی کشور به واردات کالاهای اساسی به یک سوم تا سال 1404، ج- توقف اثرپذیری معیشت مردم از نوسانات و رشد نرخ ارز از سال 1402، د- تامین کل نیاز ارزی کشور از طریق صادرات غیرنفتی از سال 1402.
*علیرضا زاکانی: الف- حذف ارز 4200 تومانی و توزیع مستقیم یارانه از طریق دادن بن کالا به افراد با حقوق زیر 5 میلیون تومان ، ب- توزیع سهمیه بنزین بین افراد به جای خودروها.
*سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی: الف-تک رقمی شدن نرخ تورم از سال 1402 و کاهش نرخ تورم به کمتر از 2 درصد تا سال 1404، ب- کاهش 30 درصدی تاثیرپذیری قیمتهای داخلی از نوسانات نرخ ارز تا سال 1404.
*محسن مهرعلیزاده: الف-کاهش نرخ تورم به یک رقمی درطول سه سال اول دولت و پایدار نمودن آن درطول دوره، ب-افزایش درآمد واقعی 30 درصد خانوارهای کشور مربوط به اقشار ضعیف جامعه (سه دهک پایین جامعه) به میزان 20 درصد در سال از محل منابع هدفمندسازی یارانه انرژی. 5برابر شدن یارانه نقدی 5 دهک پایین جامعه و حذف یارانه نقدی 3 دهک بالای جامعه
*عبدالناصر همتی: الف- پرداخت یارانه يك میلیون تومانی به 3 دهک پایین جامعه و حذف یارانه نقدی سایر دهک ها، ب-کاهش نرخ تورم به 8 تا 12 درصد در صورت برداشته شدن تحریم ها.
✳️ به جای استخدام نجات غریق، مردم را به داخل رودخانه هل ندهیم
✳️ در یک اقتصاد سالم باید کاری کنیم که نیاز به یارانه کم شود. عامل افزایش نیاز به یارانه اقدامات نادرست دولت و بانک مرکزی در اجازه دادن به 6 برابر شدن نقدینگی و 6 برابر شدن نرخ ارز در 8 سال اخیر است.
✳️ نقل شده فردی کنار رودخانه غریقی را دید به سرعت نجاتش داد. کمی جلوتر دید دو نفر در حال غرق شدن اند. یکی. را توانست نجات دهد. جلوتر دید 4 نفر در حال غرق شدن اند باز هم یکی را بیشتر نتوانست نجات دهد. کمی جلوتر دید فرد قلدری بالای پل روی رودخانه هرکه رد می شود را به رودخانه می اندازد
✳️ مشکل ما هم همین است که بانک مرکزی با بی عملی و بدعملی نرخ ارز را سه برابر کرده و ارزش پول ملی را یک سوم کرده است. بانک مرکزی جلوی بانکها در خلق نقدینگی را نگرفته و همه اینها شده تورم، برخی نامزدها به جای اینکه با علت تورم و نیاز به یارانه برخورد کند الان وعده یک میلیون یارانه می دهند. باید گفت شما مردم را به داخل رودخانه هل ندهبد نمی خواهد نجات غریق بیشتر استخدام کنید
✳️ نقش بانک مرکزی در ریزش بازار سهام
✳️ تابستان سال 1399 شاخص کل بورس حدود 2 میلیون واحد بود،
✳️ در پی سیاستگذاری پولی بانک مرکزی و چالش کسری بودجه، سود بینبانکی از زیر 10 درصد به 17 درصد افزایش پیدا کرد،
✳️ بهاعتقاد کارشناسان این تصمیم یکی از عوامل مؤثر ریزش بازار سرمایه بود
https://tn.ai/2518521
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد میگوید که اقدامات و سیاست گذاری بانک مرکزی درباره نرخ بهره بین بانکی و عدم همکاری عبدالناصر همتی بعنوان عضو شورای عالی بورس با اقداماتی که منجر به تقویت بازار سرمایه می شده، عامل سقوط سال گذشته بورس بوده است.
✳️ افشای نام اعضاي هیات نقدینگی که از سال 1397 مسئول کنترل و هدایت نقدینگی در بانک مرکزی بودند
✳️ نتیجه عملکرد ایشان افزایش بیش از 2 برابری نقدینگی از 1530 هزار میلیارد تومان در ابتدای 1397 به 3476 هزار میلیارد تومان در ابتدای 1400
◀️ گزارش مشرق نیوز را بخوانید 👇
mshrgh.ir/1231342
✳ كاهش قيمت گوشت به خاطر برهكشي
⬅ رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به کشتار برههای ماده به دلیل کمبود نهاده و علوفه، گفت: این کار نوعی نسل کشی است و در آینده ای نزدیک کشور را با مشکل مواجه می کند.
mehrnews.com/xVwtw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر سرمایهگذاری خارجی عامل رشد اقتصادی است، چرا مصر موفق نشده؟
1_1067601377.mp3
26.4M
🔰#حکمرانی_نفت و انرژی🛢 در #دولت_آینده
🎤 دکتر مهدی نعمتی (دکترای مدیریت قراردادهای بین المللی نفت و گاز و کارشناس حوزه اقتصاد انرژی)
✳️ رهیافی برای مردمی سازی صنعت نفت و فاصله گرفتن از خام فروشی
✳️ اقتصاد پس از انتخابات
✳️ با تمام شدن انتخابات تازه همه چیز آغاز می شود. مساله این است که پیروز انتخابات چگونه می خواهد بر انبوهی از مشکلات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور غلبه کند؟
✳️ کاش رییس جمهور منتخب حداقل در عرصه امور اقتصادی افراد عاقلی را برای چهار منصب مهم بگمارد: وزیر اقتصاد، رییس بانک مرکزی، رییس سازمان امور مالیاتی، و رییس سازمان برنامه و بودجه.
✳️ رییس جمهور منتخب باید کفش آهنین به پا کند و به دنبال حداقل چهار اصلاح ساختاری اقتصادی باشد: اصلاح ساختار شفافیت اطلاعاتی، اصلاح ساختار نظام بانکی، اصلاح ساختار نظام مالیاتی و حمایتی و اصلاح نظام بودجهریزی
✳️ رییس جمهور منتخب برای موفقیت باید نسخه های کارشناسانی که مسبب وضعیت موجود اند را کنار بگذارد و نسخههای شفابخش بدیل را بکارگیرد. وی باید از سیاست های تعدیل ساختاری، واردکردن شوک به نرخ ارز پرهیز کند. ✳️ متاسفانه نسخههای معیوب بر زبان خیلی از خودی ها هم افتاده مثل شعار انحرافی حذف یارانه پنهان، آزادسازی قیمتها و حاکمیت زدایی از دولت
ريزش نيروي كار.png
11.3K
بررسی وضعیت بازار کار سال ۹۹ بیانگر آن است که با ریزش ۷۴۳ هزار نفری نیروی کار بخش خدمات، ۱۷ هزار نفری بخش صنعت و ۲۵۰ هزار نفری بخش کشاورزی، حوزه خدمات رکوردار ریزش نیرو بوده است.
mehrnews.com/xVyM8
نقدینگی کشنده تر از داعش
دکتر حسین صمصامی
✳️ در شرایط موجود حجم و رشد نقدینگی و نحوه عمکرد آن، کمتر از تهدید حمله عراق و داعش در منطقه برای اقتصاد ایران نیست. گرچه تهدید حمله عراق و داعش بههمت دلاورمردان غیور کشور دفع شد، اما تهدید نقدینگی همچنان وجود دارد و شدت آن سال به سال بیشتر میشود.
✳️ گسترش فعالیتهای نامولد (سفتهبازی در بازار ارز و سکه، مسکن، خودرو و بازارهای دستدوم بورس) و ایجاد درآمدهای کلان برای اقشار خاص جامعه، شکاف طبقاتی را بهشدت گسترش داده و تهدید بسیار جدی برای کشور ایجاد کرده است.
✳️در طول تاریخ بعد از انقلاب تقریباً همواره رشد نقدینگی بیش از رشد اقتصادی بوده و این شکاف در سالهای اخیر بهشدت افزایش یافته است، بهعنوان نمونه در سال گذشته رشد نقدینگی 6.40 درصد و رشد اقتصادی در نهماهه 1ــ درصد (مرکز آمار ایران) بوده است.
✳️ از عوامل اصلی رشد نقدینگی بهترتیب، رشد شدید تسهیلاتدهی بانکها بهخصوص بانکهای خصوصی، سیاست ارزی نامناسب بانک مرکزی بهخصوص از سال 91 تاکنون و رسمیت دادن به بازار ارز آزاد مختلشده در تعیین نرخ ارز و تضعیف شدید ارزش پول ملی و ساختار نامناسب بودجه کشور را میتوان نام برد.
✳️ استفاده از ابزار مالیات و جذب سودهای کوتاهمدت و بالا در بخش غیرمولد و غیرجذاب کردن بخش غیرمولد موجب میشود؛ درآمدهای مالیاتی دولت افزایش یابد و وابستگی به نفت کمتر شود، نقدینگی بهسمت فعالیتهای مولد سرازیر شود و افزایش تولید رشد صادرات غیرنفتی و درآمدهای ارزی را بهدنبال دارد.
https://tn.ai/2525734