eitaa logo
ارتباط موثر
1.5هزار دنبال‌کننده
905 عکس
328 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ذهنیت‌ خرچنگی اگر چند خرچنگ را در محفظه‌ای کوچک مثلا یک سطل قرار دهید چه اتفاقی می‌افتد؟ خرچنگ‌ها می‌توانند از دیواره سطل بالا بروند و خود را نجات دهند؛ اما به‌جای این کار از گرسنگی می‌میرند! هر خرچنگی که بخواهد از جداره سطل بالا برود توسط هم‌نوعانش پایین کشیده می‌شود. 🔻نتیجه این عادت عجیب خرچنگ‌ها این است که گروه خرچنگ‌ها یکی یکی از گرسنگی می‌میرند. همه آن‌ها می‌توانند به آسانی نجات یابند؛ اما به حکم غریزه‌ای ناشناخته خودکشی دسته جمعی را انتخاب می‌کنند. 🔹در علوم انسانی عبارت مهمی برای هم‌کاری و هم‌دلی وجود دارد به نام عمل جمعی (Collective action). در این حالت همه اعضا دست به دست هم می‌دهند تا هدفی محقق شود، وضعیتی بهتر شود و نهایتا همه از آن منتفع شوند. 🔸در مقابل می‌توان اصطلاحی درست کرد به نام شکست جمعی (Collective demise)! وقتی همه با هم دست به یکی می‌کنند که کسی موفق نشود! از این طرز فکر با عنوان ذهنیت خرچنگی (Crab mentality) یاد می‌شود. ذهنیت خرچنگی به وفور در مجموعه‌ها، شرکت ها، سازمان‌ها و کسب و کارها دیده می‌شود. اعضای یک گروه کاری، هدف یکسانی را دنبال می‌کنند؛ اما به دلیل حسادت، کینه توزی، دشمنی، توطئه یا رقابتی احساسی در مسیر تلاش‌های یک یا چند نفر از اعضای گروه سنگ‌اندازی می‌کنند. 🔻در حالت حاد یعنی زمانی که این رویه به بخشی از فرهنگ سازمانی تبدیل شود همه تلاش‌های فردی، بی‌نتیجه می‌ماند و کل مجموعه شکست می‌خورد. پیش فرض تمام افرادی که از این عارضه فکری رنج می‌برند این است که "اگر من نمی‌توانم دیگران هم نباید بتوانند". 🔸ذهنیت خرچنگی به شدت مسری است چون کارمندان سالم هم به مرور مقابله به مثل خواهند کرد. بنابراین در سیستم مدیریتی مدرن و هوشمند تلاش می‌شود که ذهنیت خرچنگی به‌سرعت شناسایی و با آن مقابله شود تا سلامت مجموعه به خطر نیفتد. ذهنیت خرچنگی صرفا از روی حسادت کور نیست. ممکن است به علل متنوعی از هر نوع پیشرفتی برای دیگران احساس منفی یافته و مانع درست کنیم. پانوشت: نویسنده هنوز این وضعیت را در مورد خرچنگ‌ها به چشم خود ندیده است و نمی‌تواند درستی یا نادرستی آن را تایید کند اما یقینا این رفتار را در مورد آدم‌ها به‌وفور دیده است. در برخوردهای فردی و سازمانی باید مراقب این افراد باشیم. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
. | دعــوت | ارتباط مؤثر و اخلاق کنشگری اجتماعی روحانیت در میدان‌های اجتماعی ▫️ارتباط مؤثر و مهارت‌های کنشگری در میدان دانشگاه ارائه دهنده: حجت‌الاسلام علی سرلک ▫️ارتباط مؤثر در کنش اجتماعی روحانیت ارائه دهنده: حجت الاسلام دکتر مخدوم شیوه برگزاری: حضوری | قم، بلوار غدیر، کوچه ۱۰، ساختمان مفید، طبقه ۴ | زمان: پنج‌شنبه‌، ۲ اسفندماه، ساعت ۹ 🔻لینک ثبت نام: https://www.negahschool.ir/product/davat/ ✨آگـاهـے‌‌ بـــراے‌‌ سامـــانے‌‌ دیگــر✨ مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ ‌🆔 @sch_negah 🌐 http://www.negahschool.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💠 تواضع شناختی و ذهنی (۱) ❓ چه زمان به اشتباه خود اقرار می کنید؟ چه زمان حتی با وجود شواهد و مدارکی واضح اشتباه‌تان را انکار می‌کنید؟ چه موقع در برابر ایراد دیگران موضع تدافعی می گیرید؟ و یا به توجیه اشتباهات‌تان می پردازید؟ چه زمان به خود (ولو در ذهن) می‌گویید «من هرچیزی را که باید، درباره‌ی این موضوع می‌دانم»؛ یا «من هم به اندازه‌ی او می‌دانم. فکر می‌کند کیست که عقیده‌اش را به من تحمیل می‌کند؟» و در نتیجه حتی به دلیل طرف مقابل گوش نمی‌دهیم و فقط آماده واکنش و نوعی پاسخ به او هستیم... 🔷 اصولا چه معیاری برای پذیرش اشتباه داریم؟ آیا معیار مذکور در مورد افعال خودمان با افعال دیگران، تفاوت پیدا می کند؟ به عبارت دیگر سنجه‌ای که با آن اشتباه دیگران را تشخیص می دهیم، با سنجه تشخیص اشتباه خودمان متفاوت است؟ لطفا زود پاسخ مثبت ندهید، تامل کنید. در بسیاری از آموزه‌های دینی و اصول بنیادین اخلاقی به همین نکته توصیه شده‌ایم؛ اما معمولا وسوسه‌های ذهنی مانع از آن می شود و در عمل سنجه‌هایی فراخ‌تر و با انعطاف بیشتر برای خودمان و خودی‌های مان داریم. 🔶 گاهی نادانی مضاعف می شود و به تعبیر علم منطق، «جهل مرکب» پرده‌های چند لایه روی فهم می اندازد و قدرت شناختِ آدمی را فرو می‌کاهد. ⛔️ این عارضه هیچ علائم نمایان بالینی ندارد. پس گرفتار شدن ذهن مان در دام نادانی مضاعف، به سادگی قابل تشخیص نیست. بر عکس در هنگام گرفتاری، منکر نادانی می‌شویم...! ادامه دارد... کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
14.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 گذشت از برادر دینی 💠 دین هم به ما گفته است که اگر کسی دشمن شماست امّا دشمن دین شما نیست؛ شما با دشمن نجنگید، با دشمنی بجنگید. با برادر مسلمانش بجنگد، یا با دشمنی بجنگد؟! دستور دین این است که با او نجنگید، یک راه خوبی هم دارد؛ شما می توانید خودتان را به زحمت نیاندازید، او را هم به زحمت نیاندازید، هر دو به مقصد برسید، و آن از راه " گذشت " است. وقتی این برهان عقلی یا آن نصیحت عقل عملی در فضای فکری او ظهور کرد، می بینید همه این خیالهای انتقام گیری، کینه توزی، انتقام جویی رخت بر می بندد؛ یک فضای باز روشنی می بیند. 🔹چنین انسانی خلیفه خداست، منتها قلمرو خلافت او محدود است. یعنی حق را در دست دارد، یک؛ با این حق که فضای فکری را روشن کرده است، باطل ها از بین می روند، دو؛ این " مشروح الصدر " می شود، با یک سینه بازی دارد زندگی می کند؛ اینها نشانه خلافت حق است که ما اگر خواستیم بفهمیم خلیفه حق ایم یا نه، ببینیم آیا یک همچنین عصایی دست ما هست یا نه! برهان عصاست، عقل عملی عصاست، احسان عصاست، عدل عصاست که همه آن مارهای سحره شهوت و غضب را باطل می کند. 📌 سوره فصلت / آیه ۳۴ 📆 قم ؛ آذر ۱۳۷۷ کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
💠 تواضع شناختی و ذهنی (۱) ❓ چه زمان به اشتباه خود اقرار می کنید؟ چه زمان حتی با وجود شواهد و مدارکی
💠 تواضع شناختی و ذهنی(۲) 🔷 چرا متواضع باشیم؟ تواضع، از صفات نیک اخلاقی است که فردی بدون هیچ چشم‌داشتِ مادی و دنیایی، از تکبر و برتربینی خویش در برابر دیگر افراد خودداری و مزایا و محاسن خود را به رخ آنان نکشد. در آموزه‌های دین اسلام برای تواضع آثاری مانند سربلندی، جلب محبّت دیگران و ... ذکر شده است. مفهوم تواضع تواضع آن است که انسان، خود را از کسانى که در جاه و مقام از او پایین‌ترند، برتر نداند. همچنین به معناى شکسته نفسى و افتادگى آمده است که آدمى خود را از دیگران بالاتر نبیند. روزى پیامبر(ص) به یارانش فرمود: «چرا شیرینى عبادت را در شما نمی‌بینم!» پرسیدند: شیرینى عبادت چیست؟ فرمود: «فروتنى» تواضع از جمله کارآمدترین رفتارهای ارتباطی در اجتماع است. دامنه جلوه‌گری آن فراتر از یک شایستگی اخلاقی است، به نحوی که میزان تاثیر فرد را بیشتر می کند و زمینه‌ساز حسن معاشرت و پذیرش دیگران را فراهم می کند. 🔷 تواضع فکری و ذهنی ... دانستن، از ویژگی‌های مهم انسانی است، و افراد در تلاشی فطری سعی دارند بر دانائی خود بیافزایند. مسیر شایسته بیش‌دانائی، تحصیل و تلمذ (شاگردی) و مطالعه و پژوهش است؛ اما گاهی برخی افراد به جای مسیرهای شایسته تحصیل علم، به دانسته‌های پیشین و معمولا محدود خود، اکتفا کرده و در برابر دانسته‌های تازه مقاومت می کنند. کار این مقاومت می‌تواند به خودرائی و غرور علمی بیانجامد. از این رو با افرادی مواجه می شویم که دانسته‌های خود را نامحدود، قطعی و بدون نیاز به روزآمدی می‌دانند. و در نتیجه در حالی که شاید مهربان و متواضع در رفتار باشند، در اندیشه خود محصور در قالبی از تعصبات ذهنی خشن و خشکی به سر می برند که تعامل با دیگران را دچار چالش می کند. تواضع فکری نمونه‌ی کم‌نظیری از تواضع است، زیرا آدمی ممکن است از جهات بسیاری فروتن باشد ولی همچنان محدودیت‌های ذهنی‌اش را نپذیرد. 🔶 تواضع فکری یعنی تشخیص دادن این که ما همه چیز را نمی‌دانیم. به جای آن، باید بپذیریم که شاید در مورد این که چقدر می‌فهمیم تعصب داریم، و به دنبال منابعی برای رفع کمبودهای معرفتیِ خود باشیم. ادامه دارد... کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
15.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰🖥 موشن گرافی/ لبنان در آستانه‌ی روزی تاریخی قرار دارد 💡 | اطلاع‌رسانی اخبار و رویدادهای فضای مجازی، هنر و رسانه: 🆔 @eshragh_news