eitaa logo
ارتباط موثر
1.5هزار دنبال‌کننده
881 عکس
319 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
یک جمله ساده کوتاه از فیلم ملوان زبل (Popeye -1980) : « من اونقدر مرد نیستم که یک مادر باشم...» @ertebatmoaserdini .
خانم بنده زود عصبی می‌شود و خود را کنترل نمی‌کند و کلماتی زشت نثارم می‌کند. آیا می‌توانم با وی قهر کنم؟ پاسخ آیت الله العظمی مظاهری دام ظله @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از KHAMENEI.IR
⚡️وقت‌گذاری بیشتر از معمول برای خدمت به مردم، در قیامت سایه‌ای خواهد شد بر سر شما 🔻رهبرانقلاب: شما یک دلسوزی‌ای میکنید، وقت‌گذاری میکنید، بیشتر از وقت معمول در محل کار میمانید و خدمت میکنید. 🔹ممکن است هیچ کس هم نفهمد، اما خدا میداند. 🔹زیاد اتفاق می‌افتد افرادی که بدون اینکه کسی مطلع شود، بدون اینکه حتّی مافوق آنها یا زیردست آنها یا همکار آنها بداند، به یک کاری دلسوزانه رسیده‌اند. وقت کار اداری هم تمام شده، گفته نیم ساعت یا یک ساعت دیگر میمانم و این کار را تمام میکنم. هیچ کس هم ملتفت نشده، کسی هم از او تشکر نکرده. بدانید اینها پیش خدا باقی است. 🔹آن روزی که چشمها و دلها همه محتاج لطف و رحمت و مغفرت الهی‌اند، اینها برای شما مایه‌ی روشنی چشم و دل خواهد شد؛ اینها در آن روز سخت و هولناک قیامت، سایه‌ای خواهد شد بر سر شما. 🔹بنابراین اجر الهی خیلی بالاتر است؛ به این اجر توجه کنید. 🔺بدانید هر خدمتی که به مردم میکنید، این در نزد خدای متعال مضبوط و محفوظ است. وقتی با این روحیه کار کنید، از کار خسته نمیشوید. کار، دیگر ما را فرسوده نمیکند. ۸۹/۸/۵ چهارشنبه‌ها؛ مجموعه #اخلاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📚 جرعه‌ای از یک کتاب همه‌ی انسانها در دو دنیا زندگی می‌کنند: ۱) دنیای واقعی و حقیقی ۲) دنیای مطلوب و فردی 🔷 دنیای حقیقی یک واحد است. این دنیا همان دنیایی است که در آن یک اتفاق برای همه پیش می‌آید دنیایی است که همه‌ی ما در آن هستیم در این دنیا می‌بینیم، می‌بوییم، می‌شنویم و لمس می‌کنیم. 🔶 در مقابل دنیای کوچک شخصی (اما فوق العاده مهم) وجود دارد که هر کس اندکی بعد از تولد آن را در حافظه اش خلق می‌کند و در طول زندگی به خلق آن ادامه می‌دهد و گاهی دوباره آن را پالایش و خلق می‌کند. به آن دنیای مطلوب می‌گوییم. 🔷 یکی از مهم ترین تفاوت‌های بین این دو دنیا در این است که ما قادر به تغییر اکثر رویدادها در دنیای حقیقی نیستیمِ(مثل تغییر رفتار و خلق خوی دیگران با توصیه و دستور و ...)ِ اما می توانیم محتویات دنیای مطلوب و درونی خود را باز آفرینی و تغییر دهیم. 🔶تصاویر و محتویات دنیای مطلوب از سه بخش تشکیل شده است: ۱. آدم هایی که بیش از دیگران خواهان بودن با آنها هستیم. ۲. چیزهایی که بیش از چیزهای دیگر خواهان داشتن آنها یا تجربه کردن آنها هستیم. ۳. عقاید یا نظام های عقیدتی که بر بخش اعظم رفتار ما حاکم است. 🔷 ما وقتی احساس بسیار خوبی داریم که طوری رفتار کنیم و طوری با ما رفتار شود که شخص، چیز یا عقیده‌ای در دنیای واقعی با تصویر آن شخص چیز یا عقیده در دنیای مطلوب ما هماهنگ و همتا شود. 📌 انسان در طول زندگی بیشتر از هر چیزی با دنیای مطلوب خود در تماس است. ما اتفاقات موجود در دنیای واقعی را آنگونه که دوست داریم ادراک می‌کنیم دنیای مطلوب ما مدینه‌ی فاضله‌ی ماست. در این دنیا دانش و اشخاص و چیزهایی قرار دارند که برای ما بیشترین اهمیت را دارند. 📌در این دنیا معمولا بسیاری از تعریف‌های ما از اشخاص محیط و اشیاء کمال گرایانه و ایده آل است. 🔶 بیشتر خشونت‌ها و بدرفتاری‌ها زمانی شکل می‌گیرد که ما می‌خواهیم اشخاص پیرامون‌مان (مثلا فرزندمان و یا همسرمان) طبق قوانین موجود در دنیای مطلوب ما رفتار کنند. یعنی ما (چه زن و چه مرد) در دنیای مطلوب خود تعریف و تصویر همکار، شهروند، فرزند، زن و شوهر و ... ایده‌ال را ترسیم کرده‌ایم و وقتی شخص بر خلاف آن تعریف که ساخته و پرداخته‌ی ذهن خودمان است رفتار نمی‌کند دست به کنترل‌گری، سرزنش و خشونت می‌زنیم ⛔️به عبارت دیگر: ما دیگران را تنبیه می‌کنیم برای اینکه آنها طبق قوانین ما رفتار نکرده اند. برگزفته از کتاب تئوری انتخاب/ با تقریر دکتر علی صاحبی @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
📚 جرعه‌ای از یک کتاب همه‌ی انسانها در دو دنیا زندگی می‌کنند: ۱) دنیای واقعی و حقیقی ۲) دنیای مطلوب
📎یک نکته قابل تامل: معمولا این نوع برداشت و نیز تنبیه دیگران که در نوشته فوق هست، به واسطه پشتیبانی خاصی از وسوسه‌ها و خطاهای ذهنی حمایت می شود. به نحوی که ما به جای دنیای واقعی از یافته‌های دنیای مطلوب ذهنی خود استفاده می کنیم و در عین حال ذهن زیرکانه آن یافته‌ها را نه تنها واقعیت جلوه می دهد بلکه گاهی به آن رنگ ارزش‌های قوانین دینی و و عقلی و عرفی و طبیعی، می دهد و در نتیجه با اطمینان بیشتری به مسیر خود در دنیای مطلوب ذهنی ادامه می دهیم و گمان داریم به تکلیف اخلاقی، دینی، قانونی و یا انسانی خود عمل می‌کنیم و تازه ای بسا دیگران را نیز محکوم به کم‌توجهی و یا نقص عملکرد محکوم کنیم. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
با دوست باش، گر همه آفاق دشمنند کاو مرهم است اگر دگران نیش می زنند شعر: سعدی اول ذی‌حجه خجسته باد. @ertebatmoaserdini
✳️ تاثیر مهارت شوخ طبعی در ارتباط با دیگران(۱) امام باقر عليه السلام : إنَّ اللَّهَ عَزَّوجَلَّ يُحِبُّ المُداعِبَ فِي الجَماعةِ بِلا رَفَثٍ . خداوند عزّ وجلّ كسى را كه در ميان جمعى، بدون ناسزا گويى شوخى كند دوست دارد . كافى، ج۲/ص۶۶۳/ح۲ ❓شوخ طبعی انسان چگونه می‌تواند بر نفوذ و اثرگذاری در ارتباطات نقش داشته باشد؟ شوخ طبعی و طنز مهارتی مهم است. معمولا اکثر افراد از رسمیت بیش ‌از حد خوش‌شان نمی‌آید. جلسات کاملا رسمی، کلاس‌های درس خشک و جدی، مدیری که هرگز با کسی شوخی نمی‌کند، سرپرستی که تابه‌حال کسی خنده‌اش را ندیده است، همسری که اصلا شوخ‌طبع نیست و…، همگی یک ویژگی مشترک دارند؛ آن‌ها تکراری، خسته‌کننده و عذاب‌آور هستند. 🛄 تصور کنید که قرار هست به مسافرتی بروید که می‌توانید هم‌نشین خود را انتخاب کنید و دو گزینه دارید: نفر اول فردی است که در طول مسیر خشک و جدی در کنار شما می‌نشیند و تا آخر مسیر با همین رویه و کمترین گفتگوی صمیمانه ادامه می‌دهد. نفر دوم، از شروع مسیر با داستان‌ها و لطیفه‌های سرگرم‌کننده‌اش شما را می‌خنداند و سرگرم می‌سازد و و با حفظ احترام جمع، کاری می‌کند تا رنج سفر را حس نکنید. ⛔️ اگر پاسخ شما نفر اول است، این مهارت به درد شما نمی‌خورد، ✅ اما اگر معتقدید که شوخ ‌طبعی مهارتی مهم و اثرگذار و درعین‌حال مبهمی است، که باید حدود و اندازه درست آن را دانست، و آن را مهارتی لازم برای خود می‌دانید، و در عمل نفر دوم را برای خود و دیگران می‌پسندید؛ همراه باشید تا به مرور این مهارت بپردازیم. در آستانه اعیاد بزرگ اسلامی(عید قربان و عید غدیر) در چند بخش پیرامون این مهارت مطالبی ( از کاربرد شوخ ‌طبعی و طنزپردازی در ارتباط موثر ) ارائه می‌کنیم. با چنین مهارتی شما قادر خواهید بود تا فاصله خودبا مخاطب خود را کم کنید و به‌اصطلاح گارد طرف مقابل را زودتر بازکنید. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
✳️ تاثیر مهارت شوخ طبعی در ارتباط با دیگران(۱) امام باقر عليه السلام : إنَّ اللَّهَ عَزَّوجَلَّ يُ
✳️ تاثیر مهارت شوخ طبعی در ارتباط با دیگران(۲) طنز یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی هست که یک فرد نافذ و اثرگذار می‌بایست داشته باشد. سخنرانان حتی در مراسمات بسیار رسمی جهان، مثل نطق رهبران در سازمان ملل را در نظر بگیرید. که در عین رسمیت و جدی بودن، اگر به‌درستی از طنز و لطیفه پردازی استفاده ‌کنند، نسبت به سایرین از استقبال بیشتری برخوردار می‌شوند. اساتیدی که در عین رسمیت و جدی بودن، می‌دانند که در چه جاهایی باید شوخ‌طبع باشند و طراوت لبخند را در کلاس ایجاد کنند، نفوذ بسیار بیشتری در دل مخاطبین باز می‌کنند. درنهایت در جمع‌های دوستانه، دوستی باحال‌تر ، صمیمی و جذاب‌تر لقب می‌گیرد که بتواند به‌خوبی جمع را شاد کند و به اندازه شوخی کند. نکته بسیار مهم این است که خلق یک شوخی مؤثر معمولاً نیاز به مهارتی بالا دارد. برای اینکه بدانید مهارت شما درزمینه طنزپردازی و خلق یک شوخی مناسب و معطوف به هدف چقدر است، سؤالات و گزاره‌های زیر را در نظر بگیرید و به آن‌ها پاسخ بله یا خیر بدهید. تمریناتی که گفته‌شده است؛ ازجمله پاسخگویی به سؤالات را، جدی بگیرید و آن‌ها را انجام دهید. این بخش نقش بسیار پررنگی در جا انداختن مطلب در ذهن شما دارد. ❓سوالات: • آیا شما شوخ‌طبع هستید؟ آیا به خودتان هم گاهی اوقات می‌خندید؟ • آیا می‌دانید چند درصد از افراد می‌توانند خوب لطیفه بگویند؟ • آیا زمانی که در جمعی هستید، افراد میل دارند که بخندند؟ • آیا می‌دانید که چه چیزی منجر به خنده هر یک از دوستان‌تان می‌شود؟ • آیا در هفته گذشته، بیش از دو لطیفه تعریف کرده‌اید؟ اگر به اکثر موارد بالا پاسخ مثبت دادید، شما فردی شاد هستید که می‌توانید از طریق طنزپردازی، با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنید اما این خطر وجود دارد که دچار لودگی و زیاده‌روی در شوخی شوید و ابهت و منزلت خود را زایل کنید و آن را از بین ببرید. در مقابل اگر پاسخ شما به موارد مطرح‌شده، در اکثر سؤالات خیر است، به‌احتمال ‌زیاد از شوخی کردن فراری هستید وشاید شوخی را در هر سطحی موجب لودگی می‌دانید. این امکان هم هست که شوخی‌هایی که انجام می‌دهید با عدم درک از سوی شنوندگان و یا رنجش سایرین همراه باشد. @ertebatmoaserdini .