چمبره سیاست بر آموزش و پرورش
✍ خانواده ی بزرگ آموزش و پرورش به عنوان یکی از مهمترین ؛ موثرترین و متنفذترین دستگاههای دولتی است که از مرکز شهر تا دور ترین و دور افتاده ترین روستاهای سخت گذر امتداد یافته و تقریبا با همه ی مردم ارتباط دارد ؛ به همین دلیل همواره مورد توجه خاص سیاسیون قرار گرفته و شوربختانه این توجه ویژه در اغلب موارد با هدف بهره برداری سیاسی و سو استفاده به دخالت های بی حد و حصر در عزل و نصب ها در همه ی سطوح آمورش و پرورش منتج گردیده است که محصول آن انحراف بیش از حد مدیران از « شایسته سالاری » بوده و خسارت های سنگینی را به دنبال داشته است .
شایسته سالاری اگرچه همواره در شعارها نمود پر رنگ و لعابی داشته اما آنچه در عمل اتفاق افتاده در عمده ی موارد تزریق و تحمیل نیروهای ستادی و جناحی و حزبی و سفارشی و سخنرانان انتخاباتی و ... برای مدیریت های این دستگاه عریض و طویل بوده است که آورده ای نیز برای جامعه ی فرهنگیان و کلاس درس و دانش آموزان نداشته است.
شایسته سالاری اگرچه شعار چرب و شیرین و پر طرفداری ست اما این شعار از دایره ی واژگانی و کیفی به دایره ی کمی تبدیل نشده است و سلیقه های مختلف به سادگی هر چه تمامتر شایستگی را از منظر خود تفسیر به رای میکنند و بعد هم مصادیق آن را یافته و قبیله محور به سمت کرسی های مدیریتی سوق میدهند . در عمده ی موارد هم این مدیران فقط در حد پیشنهاد باقی نمی مانند چرا که برای نشستن این مدیران از طرف کانون های قدرت و جریان های مختلف سیاسی حداکثر فشار وارد میشود تا به زعم خود شایستگان را بر مسند قدرت بنشانند و این داستان با کم و زیاد شدن غلظت در ادوار مختلف تکرار شده است.
بخش زیادی از مشکلات امروز آموزش و پرورش که میتوان بطور مفصل و در قالب آمار و ارقام به آن ها پرداخت رهاورد تزریق بسیاری از شایسته پندارهاست که با مسئولیت و جایگاهشان سنخیت و تطابقی ندارند و این دومینوی ورود قبیله ای و حزبی در اتمسفر انتخاباتی شروع میشود و در نهایت سر از رسانه های حزبی و جهت دار وابسته نیز در آورده و به کل جامعه منتقل میشود.
به محض اینکه فضا انتخاباتی میشود صندلی های مدیریتی از صدر تا ذیل آموزش و پرورش لرزان و سست شده و دستخوش تغییرات میشوند و برخی آسانسوری بالا رفته یا آسانسوری تنزل پیدا میکنند و آیا از این رویه و مسیر برنامه ی بلند مدت بیرون می آید؟
رهبر فرزانه ی انقلاب نیز در دیدار سال گذشته با فرهنگیان در هفته ی بزرگداشت مقام معلم بی ثباتی در مدیریت آموزش و پرورش را یک نقیصه و آسیب برشمردند .
اگرچه آموزش و پرورش به لحاظ نیروی انسانی به قدری غنی است که بسیاری از مجموعه ها ی دیگر را نیز می تواند پوشش دهد اما سایه ی شوم سیاست و سیاست زدگی سالهاست بلای جان آموزش و پرورش شده است
آنچه در جدال میان چرخ دنده های پر قدرت سیاست در آموزش و پرورش خرد میشود « آموزش » و « پرورش » است که میوه ی آن سرمایه سوزی ؛ فرصت سوزی و آینده سوزی است.
راهکار حل معضلات کنونی بطور حتم معلم محوری است ؛ راه حل در دل آموزش و پرورش و در فکر و اندیشه معلم هایی ست که به ظرفیت ها و آسیب های آموزش و پرورش اشراف دارند و سالیان سال در کلاس های درس گرد و غبار گچ و ماژیک را خورده اند.
#معلم_شهروند
رفیق شفیق !
جناب آقای مهندس ابوطالب شفقت انتصاب شما را به عنوان والی لرستان تبریک عرض نموده و برای جنابعالی آرزوی توفیق داریم ؛ به لرستان خوش آمدید همچنین به حکم ادب به دکتر زیویار بابت تلاش های ایشان خدا قوت عرض میکنیم
زمانی که دکتر فرهاد زیویار راهی لرستان شد با وعده های نسبتا ویژه ی دولت و انتصاب والی بومی ؛ در دل مردمان صبور و در انتظار طلوع خدمت این دیار ؛ بارقه ی امید درخشید ؛ اما عملکرد دکتر زیویار و چیدمان مدیران و خروجی فعالیت های بازوهای دولت در لرستان متاسفانه نه ویژه بود و نه حتی عادی و قابل دفاع و نه آنگونه بود که باید . . .
مصوبات سفر ریاست جمهور بر روی کاغذ رنگارنگ بودن و در میدان عمل بی رنگ
تا جایی که سفر دور دوم ریاست جمهوری به استان فعلا در دالان زمان گم شده است
اما توقع از شما نیز بسیار زیاد است و در عین حال کارهای برزمین مانده نیز غیر قابل شمارش.
اگرچه قصد ندارم شما را پیش از اقدام در میدان عمل و پیاده نشدن برنامه های تان قضاوت کنم اما برادر بزرگوار
آیا سالی که نکوست از بهارش پیدا نیست ؟!
هنوز مهر انتصاب شما خشک نشده است که یکی از ضعیف ترین فرمانداران استان را ارتقا داده اید که کارنامه ای در خور عزل یا حداقل تنزل دارد نه بالا رفتن
برای من شهروند قابل هضم نیست که متر و ملاک وزارت کشور و آقای دکتر وحیدی برای این ارتقا دادن ها و اینگونه حمایت ها چیست ؟ آیا واقعا قحط الرجال است ؟ آیا انتصاب گزینه های ضعیف خسارت سنگین برای جریان انقلابی و ناامیدی مردم ندارد؟ ما چقدر خون دل بخوریم و سکوت کنیم ؟ اگر بناست افراد ضعیفی که عملکرد ناامید کننده ای داشته اند در دولت سید ابراهیم رئیسی هم بواسطه ی اینکه در پرتو عنایات وزارت خانه قرار دارند بجای اینکه عزل شوند ارتقا پیدا کنند از همین الان خروجی دو سال بعد استانداری قابل پیش بینی است
آیا شما از عملکرد فرماندار جوان و کم تجربه ی شهرستان محروم و #رزومه_ساز الیگودرز خبر داشتید و برایش حکم جدید زدید یا خیر ؟ باور بفرمایید استان لرستان دیگر کشش این آزمون و خطاها را ندارد.
#الیگودرز_شهروند
آزادی بیان !!!!
آخرین استوری که گذاشتم و واتس آپ حسابم رو برای همیشه بست
✍ دانشگاههای آمریکا این روزها برای حمایت از فلسطین و غزه به آتشفشان تبدیل شده اند
😊🇪🇭🇪🇭🇪🇭🇪🇭🇪🇭🇪🇭🇪🇭
#چرا_چنین ؟!
والی جدید لرستان پرسیده اند چرا وضعیت لرستان این چنین است؟ نگارنده ی این سطور در ادامه به برخی از مهمترین دلایل رسیدن لرستان به شرایط نامطلوب کنونی صرفا به عنوان یک شهروند پرداخته است :
🔺#کار_نمایشی : برخی از مدیران اگرچه از روز معارفه ژست ی گرفتند و گفتند که برایم بنر و پیام تبریک و ... نزنید و بیت المال و...ولی در عمل ریخت و پاش های فراوانی از بیت المال داشتند .یا مدیری با دوربین و خبرنگار خودش را به صحنه ی آتش سوزی رسانده و حتی کت ش رو از تن در آورده و شخصا شروع کرده به خاموش کردن آتش! یا فلان مدیر پروازی در تمام دوره ی مسئولیت ش بطور ثابت چهار روز در هفته در اتاق ش بسته بوده ولی هر هفته با کلی تبلیغات یکساعت از وقتش را برای دیدار مردمی اختصاص داده و از سقف و در و پنجره از این دیدار یکساعته عکس و خبر منتشر کرده که ببینید مدیر مردم دار!! چه ها کرد یا مسئولی که خود را به صحنه ی تصادف رساند و خودش گزارشگر و خبرنگار و مداح و آمبولانس شد و ...
🔺#باج_دادن و معامله با نمایندگان در انتصاب های سفارشی : در مجموعه ای نظیر بهداشت و درمان این موضوع بسیار پر رنگ است و برخی مدیران برای کاستن از فشار آقایان و حفظ صندلی خود به سادگی آب خوردن باج میدهند؛ این زخم کهنه باید درمان شود.
🔺#پاسخگو_نبودن و پاسخگو نشدن عمده ی مسئولان : بسیاری از مدیران بومی و غیر بومی مسئولیت میگیرند و رزومه ی غلیظی برای خود می سازند و بدون نیاز به پاسخگویی میروند!
🔺#آمار_غلط و حلقه ی متملقین : متاسفانه در موارد زیادی اطراف مدیران توسط بادمجان دور قاب چین های متملق دیوار بتنی ایجاد میشود که نبض درستی از جامعه دریافت نمی کنند.
🔺#مردم_گریزی و بین مردم نبودن و عدم سرکشی به حوزه ی کاری : در مواردی مردم ما سال تا سال فرماندار که هیچ! حتی بخشدار بخش خودشان رو نمی بینند !!! آیا توقع زیادی است که مردم مناطق به شدت محروم و دور افتاده ی استان سالی یکبار استاندار خودشان رو ببینند؟ آقای استاندار با خودروی معمولی و نه با بالگرد و خودروی کمک دار سری به بخش های ذلقی و زز و ماهرو بزنید.
🔺#انحراف_رسانه : در کنار همه ی خدمات رسانه ؛ جهت دار بودن و انحراف برخی از رسانه ها و تاثیر مخربی که در ایجاد شرایط کنونی داشته اند غیر قابل کتمان است؛ ضریب دادن به اخبار کم اهمیت ؛ قلم و چکش کنار گذاشتن های قبیله ای ؛ حذف بخشی از اخبار با نگاه حزبی ؛ انعکاس تصویر مخدوش از لرستان و ظرفیت هایش و ... در نهایت منجر به عدم توسعه در بخش گردشگری و بی رغبتی برای سرمایه گذاری در استان شده است ؛ راه برون رفت از وضعیت فعلی میدان داری هدف دار رسانه ها ست ؛ در اهمیت کار رسانه ای همین بس که در دنیای امروز یک کلیپ ده ثانیه ای میتواند به اندازه ی یک دهه استان را جلو برده یا عقبگرد ایجاد کند.
🔺#بی_ثباتی_مدیریت ها : تغییرات متعدد مدیران و عدم برنامه ریزی بلند مدت یکی از دلایل بسیار مهم در رسیدن به وضعیت جاری است.چگونه میتوان سند چشم انداز بلند مدت برای استان تصور کرد؟
🔺#اتلاف_وقت : برگزاری نشست های مکرر و عمدتا بی حاصل آن هم در ساعات اداری بین هشت تا ده و یازده صبح عملا خدمت رسانی به مردم را فلج کرده است.
🔺#مدیران_پروازی و غیر بومی : لرستانی که احتیاج به کار جهشی و جهادی دارد با مدیران که صبح شنبه می آیند و عصر دوشنبه میروند به جایی نخواهد رسید.
🔺#سیاست_زدگی : دستگاه های پر نفوذ و مهم نظیر آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی و شبکه ی بهداشت جولانگاه سیاسی بازی و دخالت ها و تزریق های سیاسیون شده اند و به همین دلیل این مجموعه ها متاسفانه در عمده ی موارد حال و روز وخیم ی دارند.
🔺#شایسته_سالاری :همچنان جنبه شعاری اش بر وجه عملیاتی اش می چربد
🔺#مردمی_سازی: در حوزه ی مردمی سازی و مشارکت دادن مردم و سپردن امور به مردم بسیار عقب هستیم و ضعیف عمل شده است.
🔺#جوان_گرایی : در موارد متعددی احزاب و گروه های پر نفوذ مدیران بازنشسته و فرسوده را به لطایف الحیل به عنوان جوان انقلابی قالب کرده اند.
🔺#نگاه_جزیره_ای : برخی لرستان را به عنوان یک کل واحد نمی بینند و این عدم وحدت از مجمع نمایندگان استان شروع میشود و تا مدیر مدرسه ای که انبار مدرسه و آزمایشگاه ش رو انباشته از صندلی های اضافی و تجهیزات و کتاب های بلا استفاده کرده و به مدارس دیگر نمیدهد؛ امتداد پیدا کرده است ؛ از آن قلم به دستی که هنوز در گیر این هستند که دریاچه ی گهر متعلق به دورود یا ازنا یا الیگودرز است شروع میشود و تا صدا و سیمای استان و خلاصه کردن استان در خرم آباد امتداد یافته است.اگر این نگاه های جزیره ای وجود نداشت امروز وضعیت استان پر آب لرستان تا این حد در حوزه ی آب بحرانی نمیشد و اجرای پروژه مصیبت بار قمرود و عدم اجرای سد معشوره رخ نمیداد.
پایان بخش نخست . . .
#الیگودرز_شهروند
شورای شهر الیگودرز آرام یا آشفته ؟
✍ بعد از گذشت سه سال از فعالیت شورای ششم و یکسال مانده به انتخابات هفتمین دوره ی شوراهای اسلامی شهر توقع میرفت مجموعه های محترم شورا و شهرداری خیلی زودتر و با ضرب آهنگ بیشتری نسبت به برگزاری نشست های پرسش و پاسخ در مورد وضعیت شورا و شهرداری و روشنگری در خصوص مسائل جاری و برنامه های شورا و شهرداری اقدام کرده و به سوالات و شبهات ایجاد شده با صراحت پاسخ دهند.
نگارنده حسب اطلاع میداند که مجموعه های مختلف پرسشگر و مطالبه گر در سال گذشته و بویژه در چندین ماه اخیر بارها و بارها از اعضای محترم شورای اسلامی شهر الیگودرز دعوت نموده اند که برای ایجاد شفافیت در مورد اقدامات و حواشی شورا و شهرداری نسبت به برگزاری نشست پرسش و پاسخ اقدام نمایند که علی رغم دادن وعده برگزاری نشست اما در عمل از برگزاری نشست ظاهراً طفره میروند و طبعا : رنگ رخساره خبر میدهد از سر درون . . .
اگرچه مجموعه ی اعضای شورای اسلامی شهر الیگودرز در ششمین دوره به همراه شهردار منتخب جوان و بومی ؛ مهندس علیمیرزا بسحاق اقدامات خوبی در سطح شهر انجام داده اند و در عمده ی موارد نیز تحت حمایت رسانه ای و فعالان مجازی و دغدغه مندان قرار گرفته اند اما بایستی به وجود شکاف در مجموعه ی شورا و شهرداری و دور شدن این مجموعه ها از توقعاتی که از آنها میرفت ؛ اذعان نمود
نظر شخصی نگارنده هم این است که اگرچه عناوینی توسط شهردار الیگودرز کسب شده و رسانه ای گردیده است ولی به نظر میرسد وجهه ی رسانه ای این عناوین بر وجهه ی میدانی آن ها بیشتر چربیده و عملکرد مهندس بسحاق مشابه دوره ی گذشته ایشان نبوده است و ظاهراً همراهی بدنه ی فعال مجموعه ی شهرداری با ایشان کمتر از دوره ی قبل گردیده که این موضوع دلایل متعددی دارد و بر اساس داده های نگارنده و صرفا یک برداشت شخصی است.
طی یکسال اخیر بارها و بارها زمزمه های استیضاح و کنار گذاشتن مهندس بسحاق از درون مجموعه ی دو قطبی شده ی شورای اسلامی شهر به گوش رسید ولی با تلاش برخی از اعضا تلاش شد فاصله ها کاهش و این موضوع به زمان دیگری موکول شود
برداشت شخصی نگارنده چنین است که تقابل میان دو قطبی ایجاد شده به مرور عمیق تر شده و فاصله ی میان موافقان و مخالفان حفظ شدن مهندس علی میرزا بسحاق بیشتر و بیشتر شده است که این شرایط به معنی باختن هر دو قطب این ماجرا خواهد بود چرا که هیچ نفعی برای مردم ندارد
پیشنهاد نگارنده این است که اگر اعضای شورای اسلامی شهر الیگودرز قصد دارند برای انتخابات دوره ی هفتم مجددا کاندیدا شوند بایستی امروز شفافیت را به شورای شهر الیگودرز بتابانند ؛ در مورد اینکه چه تصمیمی در مورد مهندس بسحاق نیز گرفته شود قطعا در دایره ی اختیار شورا ست اما خواسته ی حقیر این است که اگر به جمع بندی برای استیضاح رسیدید لطفا رای گیری علنی انجام دهید و آرا تک تک اعضا را با دلیل هر کدام به مردم اعلام کنید
و در نهایت در مورد اخبار ضد و نقیضی که در خصوص رفتن و جایگزین شدن یکی از اعضای شورای شهر الیگودرز به گوش میرسد با توجه به اینکه این زمزمه در مقطع دیگری نیز به گوش رسید و عضو محترم شورای اسلامی شهر الیگودرز تکذیب کرد و عنوان کرد که تا پایان خواهد ماند به نظر حقیر در شرایط کنونی شورا و در حالی که فقط یکسال تا زمان انتخابات هفتمین دوره ی شورای شهر باقی مانده است اگر این اتفاق رخ دهد سوالات زیادی را ایجاد و آسیب های فراوانی برای این عضو محترم شورای شهر به همراه خواهد داشت
#شهروند
معاونت اداره کل ارشاد یا عضو شورای شهر ؟
✍ اگرچه از برخی اهالی رسانه توقع میرفت همانطور که در مورد حواشی و زمزمه های صندلی های به مراتب کم اهمیت تر چندین و چند پی نوشت و پیام مردمی و کاریکاتور و استوری تدارک می بینند ؛ به موضوع مهم جابجایی حبیب جمشیدی با امید آذرشب هم بپردازند اما به نظر میرسد با توجه به اینکه ایشان از جنس اهالی رسانه بوده برخی تعارف ها و مصلحت اندیشی ها اجازه ی پرداختن به این موضوع را نداده است و شاید اگر این جابجایی در مورد عضو دیگری از شورای شهر رخ میداد امروز با موضع گیری های متفاوت تری مواجه میشدیم .
علی ایحال حاج حبیب جمشیدی ریاست اسبق و موفق اداره ارشاد الیگودرز بعد از کش و قوسی که در صندلی ارشاد برای ایشان ایجاد شد با توجه به کارنامه ی خوب و جایگاهی که در بین مردم و بویژه اهالی فرهنگ و هنر برایش ایجاد شده بود حسب تشخیصی که داد عزم ورود به شورای شهر الیگودرز را نمود که کاملا هم مورد استقبال قرار گرفت ؛ طبعا در همان زمان هم کارمند اداره ی ارشاد بوده و هم از قوانین اداری کاملا اطلاع داشته است ؛ جمشیدی با جلب اعتماد عمومی و کسب رای خوب وارد شورای شهر دوره ی ششم شد و تقریبا به مدت سه سال مسئولیت جدید را پذیرفت ؛ در مقطعی زمزمه ی استعفای حبیب جمشیدی برای کاندیداتوری مجلس به گوش رسید و داغ شد که جمشیدی موضع گیری رسانه ای کرد و این موضوع را رد کرد ؛ جلوتر آمدیم و خبرهایی از انتصاب ایشان به عنوان معاونت مدیر کل ارشاد به گوش رسید و در نهایت حبیب جمشیدی از شورای شهر دوره ی ششم الیگودرز در مقطعی حساس جدا شد.
نویسنده ی این سطور هم به عنوان کسی که بطور علنی به حاج حبیب جمشیدی برای ورود به شورای شهر الیگودرز رای داده است و از کاندیداتوری ایشان حمایت کرده است و هم به عنوان کسی که از سپردن مسئولیت به نیروهای توانمند الیگودرزی با هر سلیقه ی فکری حمایت کرده و حمایت میکند این چند سطر را مینویسد؛ بدون تردید حاج حبیب جمشیدی را شایسته ی نشستن بر صندلی های بالاتر از معاونت مدیر کل نیز میدانیم ؛ اما نکته ی مورد تاکید در این نوشتار صرفا احترام به #رای_مردم است که با کمال احترام به حاج حبیب جمشیدی باید گفت این موضوع در جابجایی اخیر مورد توجه قرار نگرفت و باری که مردم به دوش ایشان گذاشتند را ناتمام رها کرد؛ قطعا در موعدی که حاج حبیب جمشیدی عهده دار مسئولیت شورای شهر شده از محدودیت های قانونی آگاه بوده است و همزمان با عضویت در شورای شهر مسئولیت دیگری را پذیرفته که بعدها متوجه شده که بایستی به لحاظ محدودیت های قانونی یکی را انتخاب کند.
تغییر در چیدمان اعضای شورای شهر از منظر دیگر در سال پایانی با توجه به وضعیت ی که شورای شهر الیگودرز دارد هم در تعیین تکلیف شهردار بسیار موثر خواهد بود هم یکی دو ماه دیگر با ورود به فضای تبلیغاتی و ورود سیل ناجیان شهر الیگودرز و داغ شدن تسلیت گویی و فاتحه خوانی و گلزارها با فضای دیگری روبرو خواهیم شد
به نظر میرسد از نامزدهای آتی پارلمان شهری باید بپرسیم آیا تا پایان مسئولیت در شورای شهر باقی خواهید ماند ؟
#شهروند
استیضاح شهردار ؛ آری یا خیر ؟
#شورای_شهر_الیگودرز
✍ در مطلبی که یکشنبه مورخ ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با عنوان « شورای شهر الیگودرز آرام یا آشفته ؟ » نوشته شد هم به وجود زمزمه های استیضاح مهندس علیمیرزا بسحاق و هم به وجود زمزمه های استعفا و جابجایی یکی از اعضای شورای شهر اشاره شد که حاکی از تب و تاب درونی شورای شهر بود.
واقع قضیه هم این است که بحث استیضاح مهندس بسحاق شهردار جوان و بومی الیگودرز در یکساله ی اخیر چندین و چند بار بطور جدی مطرح شد و هر بار به دلایل مختلف به زمان دیگری موکول شد این موضوع در زمان حضور حبیب جمشیدی و پیش از انتخابات مجلس نیز پر حرارت پیگیری میشد.
اساسا موجودیت شورای اسلامی شهر در انتخاب شهردار و نظارت بر فعالیت شهردار متبلور میشود و استیضاح حق کاملا قانونی شورای شهر و اختیاری است که قانون گذار به اعضای شورای اسلامی شهر داده است.
فراموش نکنیم که شورای شهر دوره ی ششم خود اقدام به انتخاب و سپردن مسئولیت به علیمیرزا بسحاق نموده است و امروز نیز به دلایلی تصمیم گرفته در مورد مسائلی که وجود دارد استیضاح را انجام دهد پس تا اینجای موضوع هیچ اشکالی نمیتوان وارد کرد ؛ حق اعضای شورای شهر استیضاح است و وظیفه ی شهردار نیز پاسخگویی است
اگر بناست اعضای شورای شهر بر مبنای فضای رسانه ای تصمیمی بگیرند یا از تصمیم خود تحت فشار رسانه ای عقب نشینی کنند حتما اشکالی وجود دارد و بایستی برای افکار عمومی دلیل قانع کننده داشته باشند.
موضوع اصلی در این میان #شفافیت است شفافیتی که وعده ی تک تک اعضای شورای شهر بوده است
چه اتفاقی افتاده که اعضای شورای شهری که خود با رای قاطع مهندس بسحاق را انتخاب کرده اند امروز تصمیم به استیضاح او گرفته اند ؟ قضاوت در مورد این موضوع بدون شنیدن حرف و نظر دو سمت ماجرا ( شورا - شهردار ) جفا به حق و حقوق مردم و ناعادلانه است
اگر همه چیز شفاف باشد استیضاح هیچ اشکالی ندارد و بلکه منشأ روشنگری و خیر خواهد بود اگر به فرض اعضای شورای شهر سوال داشته باشند که مثلا فلان استخدامی ها چگونه صورت گرفته یا فلان جابجایی مالی چرا صورت گرفته یا ده ها سوال دیگر آیا واقعا اشکالی دارد که این مسائل روشن شود ؟ اگر رای تک تک اعضا علنی و شفاف باشد میتوان به اصل استیضاح اشکالی وارد کرد ؟ اما اگر استیضاح پشت درهای بسته و در سکوت خبری صورت گیرد طبیعتاً سوالات فراوانی ایجاد خواهد کرد
فعالیت مجموعه ی شورای شهر و شهرداری در دوره ی اخیر هم نقاط مثبت داشته و هم نقاط منفی که میتوان بعد از گذر از برهه ی جاری مفصل به آن ها پرداخت.
پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
#شهروند
⚫️ إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
🏴 رئیس جمهور و یاران شهیدش آسمانی شدند
🔹روح بلند رئیس جمهور مجاهد و خستگی ناپذیرمان شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی، هشتمین رئیس جمهور ایران و همراهان انقلابی ایشان به ملکوت اعلی پیوست.
#شهید_جمهور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تصاویری از لحظه پیدا شدن انگشتر #شهید_جمهور سید ابراهیم رئیسی
🔹این انگشتر را رهبر انقلاب به رئیس جمهور هدیه داده بودند
#خادم_الرضا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#محافظم
«وقتی خم شد و پایم را بوسید فهمیدم دیگر قرار نیست همدیگر را ببینیم...»
روایت پدر و مادر شهید سیدمهدی موسوی از #آخرین_دیدار این سردار شهید با پدر و مادرش
✍ سردار سرتیپ سید مهدی موسوی از جودوکاران سابق ؛ سر تیم حفاظت رئیس جمهور در بالگرد سانحه دیده ؛ از سادات روستای امامزاده #صالح_کوتاه است که سالها در #روستای_زمستانه از روستاهای #پشتکوه_موگویی_الیگودرز سکونت داشته اند
درجه ی سرتیپ دومی شهید سید مهدی موسوی سه ماه قبل توسط سردار سلامی اعطا شده بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ مکتب مردم سالاری
ای مرد، در میانه ی میدان چه می کنی؟
در لابلای جنگل و باران چه می کنی؟
میز ریاست تو چه کم داشت از رفاه
در ورزقان و در مه و بوران چه می کنی؟
دل کنده از اوامر و دستور و پایتخت
در نقطه های مرزی ایران چه می کنی؟
ای هفت روز هفته، به فکر ضعیف ها
همشانه ی فقیر و ضعیفان چه می کنی؟
تهران اگر که شهر و مقرّ ریاست است
پس در میان ایل و دهستان چه می کنی؟
✍ اخیرا عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی و نظریه پرداز اصلاح طلب در انتقاد به فراوانی سفرهای استانی #شهید_رئیسی نوشته بود :
متاسفانه باید برای چندمین بار تذکر داد که آقای رییسی لازم است بجای سفرهای بیهوده !!! در تهران باشند و به امور ستادی بپردازند . . .
لیست احتمالی و سی گزینه ی محتمل کاندیداتوری ریاست جمهوری :
🔵سعید جلیلی
🟠محمد جواد ظریف
🔵پرویز فتاح
🟠اسحاق جهانگیری
🔵سعید محمد
🟠سورنا ستاری
🔵علیرضا زاکانی
🟠سید حسن خمینی
🔵محمد باقر قالیباف
🟠علی لاریجانی
🔵محمد مخبر دزفولی
🟠مسعود پزشکیان
🔵محسن منصوری
🟠محمد جواد آذری جهرمی
🔵غلامعلی حداد عادل
🟠علی مطهری
🔵محسن رضایی
🟠علی اکبر صالحی
🔵مهرداد بذرپاش
🟠محسن هاشمی
🔵علی نیکزاد
🟠محمد رضا عارف
و گزینه های دیگر :
حسین دهقان
علی طیب نیا
محسن مهر علیزاده
حسن قاضی زاده هاشمی
امیر حسین قاضی زاده هاشمی
محمود احمدی نژاد
محمد باقر نوبخت
عبدالناصر همتی
حسن روحانی
مجید انصاری
آغاز به کار #مجلس_شورای_اسلامی
رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصِيرًا: پروردگارا مرا با صداقت وارد کن و با صداقت خارج ساز؛ و از سوی خود، حجتی یاری کننده برایم قرار ده (اسرا/۸۰).
✍ هفتم خرداد ماه ۱۴۰۳ منتخبان دوره ی دوازدهم مجلس شورای اسلامی با قرائت سوگندنامه رسما اولین روز خدمت خود را آغاز کردند ؛ فرصت خدمت به مردم در هر دوره ی نمایندگی مجلس ۱۴۶۰ روز می باشد که در چشم بر هم زدنی به پایان میرسد. با توجه به اتمام دوره ی یازدهم بابت تمام تلاش ها و خدمات دوره های دهم و یازدهم برای مردم شهرستان الیگودرز از #دکتر_محمد_خدابخشی تشکر کرده و خدا قوت عرض میکنیم .همچنین برای #دکتر_بهنام_گودرزی منتخب دوره ی دوازدهم آرزوی توفیق در مسئولیت سنگین نمایندگی مجلس را داریم ؛ ان شاالله نقاط قوت مجالس دهم و یازدهم در دوره ی اخیر تقویت شده و نقاط ضعف و چالش های گذشته مورد توجه قرار گرفته و مرتفع گردند.
در ادامه در چند نوشتار برخی توصیه های کلی و پیشنهاداتی به دکتر گودرزی منتخب مردم شهرستان الیگودرز ارائه میشود.
🔺از رفتار و گفتار و اقدامات اطرافیان و منسوبان خود بسیار مراقبت کنید که در منظر عمومی فقط رفتار و گفتار و اقدامات شخص شما دیده نمیشود ؛ سخن گفتن دیگران بجای نماینده ی مردم آسیب های فراوانی به همراه دارد.
🔺در کار رسانه ای افراط و تفریط نکنید : مردم صداقت و خدمت را حتی اگر در بوق رسانه ننشیند به خوبی درک میکنند . نه از مردم فاصله بگیرید نه آنچنان در طبل تبلیغات بکوبید که غیر واقعی و نمایشی جلوه کند.
🔺وقت و فرصتی که امروز در اختیار شماست باید صرف تامین منافع عموم مردم شود و حتما با چالش بزرگی از توقعات نا بجای شخصی مواجه خواهید بود که می توانند پاشنه آشیل هر نماینده ای باشند.
🔺 با مردم هر چقدر بیشتر شفاف باشید به همان میزان جایگاه خود را در میان مردم ارتقا خواهید داد.
🔺مواضع سنجیده ای که تا امروز گرفته اید حاکی از بهره مندی از خرد جمعی و عقلانیت می باشد که امیدواریم تا روز آخر نمایندگی شما استمرار داشته باشد.
🔺بازدید های سر زده میتواند گره گشای مشکلات مردم باشد لذا این ظرفیت کارگشا را هم در برنامه ی خود بگنجانید هم از مدیران شهرستان و استان مطالبه کنید .
🔺حضور میدانی در بخش های مختلف شهرستان و شنیدن نقطه نظرات و مشکلات مردم ولو اینکه مشکل آن ها در کوتاه مدت قابل حل نباشد حتما مفید و موثر و دلگرم کننده و مورد اقبال عمومی خواهد بود.
🔺اختلاف نظر و چالش های احتمالی با دیگر مسئولان کاملا طبیعی بوده و به هیچ وجه محل اشکال نیست اما کشیدن اختلافات به میان مردم و فضای رسانه ای قطعا اشکالات فراوانی دارد.
🔺ضمن پیگیری برنامه هایی که تدارک دیده اید؛ اتمام کارهای نیمه تمام را در اولویت قرار دهید.
🔺برادرانه به شما توصیه میکنیم هر کس از شما درخواست و توقع میز و صندلی دارد و پیگیر میز و صندلی است دورش خط قرمز بکشید ؛ اگر در این حیطه به یک نفر پاسخ مثبت دهید و کار یک نفر را پیگیری کنید چندین برابر در بطن جامعه انعکاس خواهد داشت و در بلند مدت در گرداب درخواست های نابجا قرار خواهید گرفت ؛ از همین ابتدای کار ؛ بار خود را سبک کنید ؛ نتیجه ی این کار شاید ریزش در اطراف شما به همراه داشته باشد ولی قطعا از بطن جامعه چندین برابر ریزش ها ؛ رویش خواهد داشت و حمایت عمومی را به همراه خواهد داشت.
پایان بخش نخست . .. هشتم خرداد ۱۴۰۳
#شهروند
🔵 سلام به رقابتی پر شور 🔴
✍ با اعلام نظر شورای نگهبان و شفاف شدن میدان انتخابات میتوان نکاتی را مطرح کرد :
🔺در بین تایید صلاحیت شده ها تقریبا تمام تفکرات و سلیقه های سیاسی از انقلابی و اصولگرا و اصلاح طلب و تکنوکرات و اعتدالی همگی کاندیدا دارند.
🔺در بین تایید صلاحیت شدگان نامزد #غیر_اجاره_ای جریان اصلاحات دیده میشود که شاید بهترین گزینه ی آنها و یکی از مقبول ترین و با نفوذ ترین چهره های سیاسی جریان اصلاحات می باشد و نوید انتخاباتی پرشور و رقابتی را داده و خروجی آن که #مشارکت_بالا خواهد بود قطعا به نفع کشور و مردم است
🔺اگرچه رسانه تلاش میکند قالیباف و زاکانی را به هر شکل ممکن در میدان نگه دارد اما رقابت نهایی بین « جلیلی » و « پزشکیان » خواهد بود.
🔺تلاش جریان اصلاحات با بهره گیری از تمام ظرفیت رسانه ای کشاندن انتخابات به دور دوم خواهد بود.
🔺تکلیف ائتلاف و اتحاد جریان اصلاحات از هم اینک مشخص شده و طبعا تمام بزرگان و چهره های متنفذ این جریان از خاتمی و عارف گرفته تا برخی چهره های رد صلاحیت شده نظیر علی لاریجانی و آخوندی و جهانگیری و همتی و سید حسن خمینی و حتی محمود احمدی نژاد !!! پیش بینی میشود حول محور پزشکیان ائتلاف و حمایت کنند و در مقابل جریان انقلابی اگر در ائتلاف و اتحاد تعلل و لغزشی کند هم به رسانه خواهد باخت و هم انتخابات دو مرحله ای خواهد شد.
🔺اما برجسته ترین نکته ی انتخابات پیش رو منش و عملکرد ۳ ساله شهید رئیسی در مقابل عملکرد ۸ ساله ی حسن روحانی است که آرا خاکستری را پیش از جهت دهی رسانه ای کاملا تحت تاثیر قرار داده است.
#شهروند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 هراس شاهین نجفی: حسینیه شدن کاخ سفید و اروپا را احساس میکنم!
وظیفه اصلی و خطیر ما در برابر گسترش روزافزون فرهنگ اسلامی در دنیا، اسلامهراسی است که راه نفس را برای امثال من و همجنسبازان بستهاند!
مستقل ؛ معتدل یا اصلاح طلب ؟
#دکتر_تقی_توکلی
✍ م. اله کرمی
در زمانه ای که سکوت کردن و نداشتن موضع شفاف سیاسی ساده ترین و بی هزینه ترین و بی دردسر ترین کار ممکن است باید از حاج تقی توکلی نماینده مردم شریف الیگودرز در مجلس نهم تشکر کرد که با موضع گیری روشن تکلیف خود و علاقمندان و #گروه_حامیانش را مشخص میکند و این شفافیت سیاسی در عصر حاضر هم شجاعت میخواهد و هم هزینه های خاص خودش را در پی دارد . در عین حال باید از ساکتین و خواص آرمیده در کنج عافیت در بزنگاه های سیاسی که عطای صراحت را به لقای سکوت و مصلحت اندیشی می بخشند نیز باید انتقاد کرد چرا که اگر خواص جامعه در بزنگاه ها سکوت نکنند انتخاب مردم دقیق تر و بهتر خواهد بود.
با هدف زدودن ابهام از متن خود بایستی #صریح عنوان کنم ضمن احترام فراوانی که همواره برای دکتر توکلی قائل بوده و هستم در ادواری که ایشان کاندیدای انتخابات مجلس بوده اند بر اساس گرایش کاملا متفاوت سیاسی ام ایشان انتخابم نبوده اند و نیز با صراحت عنوان میکنم که قرابت و انطباق فکری حقیر مطلقا با جریان انقلابی ست و نسبت به سایر گرایش های سیاسی ( اعم از اصولگرا و معتدل و اصلاح طلب و ...) کاملا منتقدم ولی بطور خاص حضور و فعالیت و سوابق جریان موسوم به اصلاحات را برای کشور از جهات مختلف بسیار مغتنم ؛ به نفع نظام و واکسینه کننده ی انقلاب میدانم و از این منظر تجربه های بسیار ذیقیمتی در اختیار لایه های مختلف جامعه گرفته است.
اما نگاهی به جهت گیری های سیاسی حاج تقی توکلی در چند دوره ی انتخابات اخیر اعم از انتخابات ریاست جمهوری یا انتخابات مجلس شورای اسلامی حداقل برای بنده ی جوان #دهه_شصتی که مواضع خواص دنیای سیاست را بطور دقیق نظاره و رصد میکنم حاوی چرخش هایی ست که هم از آرا ایشان کاسته و هم تاثیر و نفوذ کلام ایشان را تنزل داده است و البته معتقدم جریان اصلاحات در شهرستان الیگودرز خلا حضور مرحوم احمدی را کاملا احساس میکند.
در جهت گیری کلان و در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ دکتر توکلی ریاست ستاد مردمی حامیان دکتر روحانی را بر عهده داشت و در سخنرانی سال ۹۶ دکتر روحانی را دارای رویکرد اصلاح طلبی معرفی نموده و برجام را سند افتخار کشور معرفی کرده و عوامل ستادی شهرستان ها را نیز از چهره های کاملا شناخته شده ی اصلاحات معرفی نمود اما در انتخابات مجلس شورای اسلامی سال ۹۸ « اصلاح طلب » بودن را مطرح نکرد و با مشی سیاسی « مستقل » ورود پیدا کرد که در این دوره بدون ائتلاف با سایر گزینه های جریان اصلاحات و در نهایت با خرد شدن آرا و کاهش شدید سبد رای ؛ جریان اصلاحات در انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره ی یازدهم توفیقی حاصل نکرد.ضمن اینکه معدود افرادی از جریان اصولگرایی شهرستان با تصور مستقل بودن ؛ رسما از ایشان حمایت کردند و برخی از نامزدهای جوان اصولگرا رسما در ستاد ایشان حاضر شدند و هزینه این حمایت را همچنان می پردازند.
در انتخابات ریاست جمهوری دوره ی سیزدهم هم اتفاقات مشابهی تکرار شد و در انتخابات مجلس شورای اسلامی دکتر توکلی با جهت گیری مستقل از دکتر گودرزی حمایت کرد و در نهایت در انتخابات ریاست جمهوری دوره ۱۴ ام مجددا مشابه انتخابات های گذشته همنوا با جریان اصلاحات از دکتر پزشکیان به عنوان گزینه ی اصلی جریان اصلاحات حمایت کرد و مجددا خط بطلانی بر موضع گیری مستقل کشید ؛
آیا بناست با این مواضع در انتخابات دوره ی بعدی مجلس شورای اسلامی باز پرچم اصلاحات را زمین گذاشته و پرچم مستقل بودن و معتدل بودن برافراشته شود ؟
پنج شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
#شهروند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 عصبانیت شدید "کنث لوئیس"، وکیل منافقین از آزاد شدن #حمید_نوری:
💥واقعا متعجبیم و متأسفیم از این تصمیم؛ اصلا نمیفهمکیم که چه شد؟! واقعا شوکه کننده و خیلی عجیب است!
.........................
🔺️ سید عطاءالله مهاجرانی در واکنش به آزادی حمید نوری نوشت :
با بار بلورش به ایستگاه بازرسی رسید، مثلاً دروازه شهر مأمور با چوبدستی اش محکم بر بار کوبید و پرسید: چه داری!؟
مرد به تلخی گفت: یکی دیگر بزنی هیچ
🚩 نخستین ضربه در این ایام رأی دادگاه کانادا بود که بساط اپوزیسیون را بر هم زد و ضربه دوم آزادی حمید نوری و سلطان ضربه ها وعده صادق.
..................................
پیام آزادی #حمید_نوری چیست ؟
1⃣ ایران با اقتدار خواست خود را بر اروپا تحمیل میکند.
2⃣ اراده سیاسی بر احکام قضایی برتری دارد
3⃣ دولت های اروپایی خواست اپوزیسیون ایران را بی ارزش میدانند و به وقت ش آنها را دور می ریزند
4⃣ ایران شهروندان خود را در هیچ شرایطی رها نمیکند.
#شهید_جمهور
#خط_رئیسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ نظرات قابل تامل برخی از چهره های شاخص سیاسی و علمی درباره دکتر سعید جلیلی
#سعید_جمهور
#خط_رئیسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ بازگشت بداخلاقیهای حسن روحانی در قامت تیم پزشکیان!
🔺 مجری و رسانه و کارشناسان و مردم هم هیچ لااقل به دکتر پزشکیان احترام میذاشتی آقا مشاور فرهنگی !!!
نبض انتخابات ریاست جمهوری
✍ بعد از برگزاری دومین مناظره ی تلویزیونی و تنها یک هفته مانده به انتخابات چهاردهمین دوره ی ریاست جمهوری با نیم نگاهی به گذشته و استناد به نظرسنجی های معتبر رسمی میتوان انتخابات پیش رو را ارزیابی نمود
در حال حاضر تا اول تیرماه طبق نظر سنجی های رسمی صورت گرفته توسط ایسپا و متا و نظر سنجی صدا و سیما که همگی بطور رسمی منتشر شده اند مشارکت حدود ۵۰ درصد قطعی بوده و
🟠خروجی نظرسنجی های ایسپا ؛ شناخت ؛ متا ؛ دانشگاه تهران و صدا و سیما در مورد اقبال مردم به نامزدها تا اول تیر ماه بصورت زیر گزارش شده است
ایسپا : جلیلی ۲۶ درصد / پزشکیان ۲۰/ قالیباف ۱۹
شناخت : قالیباف ۳۴ درصد / جلیلی ۲۱ درصد/ پزشکیان ۲۱ درصد
متا : قالیباف ۲۵ درصد /جلیلی ۲۵ درصد / پزشکیان ۲۳ درصد
دانشگاه تهران : پزشکیان ۲۸ / قالیباف ۲۵ درصد / جلیلی ۲۵ درصد
صدا و سیما : جلیلی ۲۴ درصد / قالیباف ۱۹ درصد /پزشکیان ۱۹ درصد
و حدود ۲۰ درصد از مردم نیز در انتخاب خود هنوز مردد هستند
..................................................
مرور نتایج انتخابات سه دوره ی اخیر :
🔵نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲:
از 50 میلیون و 483 هزار و 192 نفر واجد شرایط رای دادن،
36 میلیون و 704 هزار و 156 نفر رای دادند که 35 میلیون و 458 هزار و 747 رای صحیح اخذ شد.
میزان مشارکت، 72.7 درصد .
روحانی: 18میلیون و 613 هزار و 329 رای
قالیباف: 6 میلیون و 77 هزار و 292 رای
جلیلی: 4 میلیون و 168 هزار و 946 رای
رضایی: 3میلیون و 884 هزار و 412 رای
ولایتی: 2میلیون و 268 هزار و 753 رای
غرضی: 446 هزار و 15 رای.
🔵نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶
مجموع کل آرا ماخوذه: 41,220,131 رای
میرسلیم: 478,215 رای
روحانی: 23,549,616 رای
رئیسی : 15,786,449 رای
هاشمی طبا: 215,450 رای
🔵نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰
تعداد واجدین شرایط رأی دادن، ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر.
مجموع آرای ماخوذه ۲۸ میلیون و ۹۳۳ هزار و چهار رای. میزان مشارکت، ۴۹٫۲ درصد
رئیسی: ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رای
رضایی: ۳ میلیون و ۴۱۲ هزار و ۷۱۲ رای
همتی: ۲ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۲۰۱ رای
قاضی زاده هاشمی: ۹۹۹ هژار و ۷۱۸ رای
آرای باطله: ۳ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۸۷۰ رای
..................................................
🔺 با توجه به اینکه در انتخابات چند ماه قبل مجلس دوازدهم تعداد واجدین شرایط رای دادن حدود ۶۱ میلیون نفر اعلام شد که با شرکت حدود ۲۵ میلیون نفر مشارکت ۴۱ درصدی رقم خورد
در انتخابات ریاست جمهوری نامزدی میتواند در مرحله ی اول پیروز شود که بیش از ۵۰ درصد آرا شرکت کنندگان را به خود اختصاص دهد.
یعنی اگر درصد مشارکت مردم ۵۰ درصد باشد ( ۳۰ میلیون شرکت کننده ) نامزدی پیروز خواهد بود که بیش از ۱۵ میلیون رای کسب کند و به همین ترتیب پنجاه درصد از رایی که منجر به پیروزی در مرحله ی اول خواهد شد :
مشارکت ۵۰ درصد »»»»۱۵ میلیون رای
مشارکت ۵۵ درصد »»»۱۷ میلیون رای
مشارکت ۶۰ درصد»»»۱۸ میلیون رای
مشارکت ۶۵ درصد»»»۱۹ میلیون رای
مشارکت ۷۰ درصد»»» ۲۱ میلیون رای
و اگر مشارکت به عدد بی نظیر در سال ۸۸ یعنی ۸۵ درصد برسد نامزدی پیروز خواهد بود که حداقل ۲۵ میلیون رای کسب نماید
که البته به نظر میرسد در این دوره مشارکت ۶۰ تا ۶۵ درصدی بیشتر محتمل است.
🔺در شرایط کنونی و با فرض باقی ماندن هر شش نامزد در صحنه ی انتخابات قطعا انتخابات دو مرحله ای خواهد بود فرضی که با توجه به تجربه ی انتخابات سال ۹۲ بسیار بعید به نظر میرسد و احتمالا پور محمدی به نفع پزشکیان و همینطور قالیباف و زاکانی به نفع جلیلی کنار خواهند رفت تا تکلیف انتخابات در همین مرحله ی اول مشخص شود.
جمعه یکم تیرماه ۱۴۰۳
#شهروند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نصب تصویر رهبرانقلاب در نیویورک
توسط جوانان غربی
بالای عکس نوشته:
«مقام معظم رهبری»
پائین ش نوشته:
«پسران و دختران آمریکایی متشکرم »