#اشراق_القرآن : کانال تخصصی آموزش قرآن با مدیریت موسسه لیله القدر نور در تهران/
🎼 آموزش مقامات 🎼 💎آموزش ابتدایی و ساده "مقام شناسی" توسط استاد شاه میوه 1⃣ _🎵 مقام بیات 1-زمزمه.
🎼🎵آموزش #لحن یا #مقامات
✅آموزش مقام #بیات✅
1 - معنای لغوی : عدهای ریشه واژهی بیات را ترکی میدانند و آن را به معنای غم یا غمگین ویا نام قبیلهای از قبایل ترکمن دانستهاند و عدهای اصل آن را از واژه «بیاد» میدانند. مانند: بیاد خداوند متعال.
2 - گستردگی و پیشینه : بیات از جمله مقامات گستردهی عربی است، که کاربرد زیادی نیز دارد. برخی آن را به یکی از طریقههای صوفیهی ایران و باباطاهر نسبت میدهند. گستردگی که این مقام دارد در سایر مقامات به چشم نمیخورد. و این خصیصه باعث شده است که غالباً در قبل و بعد و یا در خلال هر مقامی بتوان به مایه بیات منتقل شد. حسن آغاز و انجام تلاوت نیز با این مقام است. در موسیقی ایرانی بیات در ابعاد وسیعتر کاربرد داشته و از آهنگهای قدیمی ایران است. مقام بیات رکن اصلی قرائت به شمار میرود و همین ویژگی بارز است که آن را از سایر مقامات متمایز میگرداند. باتوجه به اینکه قاری در این مقام از پائینترین گام صوتی شروع میکند و به مرور به گامهای بالاتر وارد میشود. ضرورتاً زیرنغمههای متنوع و بیشتری در داخل این مقام مورد استفاده قرار میگیرد. به طوری که به سهولت نمیتوان تمامی گامها را پشت سر هم ارائه نمود و نیاز به نغمهها و گوشههای متنوعی است.
🔹🔹🔹
3 - کیفیت آهنگ : این مقام یکی از زیباترین مقامات از نظر لطافت، حزن معنوی و وسعت گوشهها و گستردگی است. به همین مناسبت آن را «امالنغمات و یا مادر نغمات» میگویند. برخی از گوشههای آن حالت حب، عشق و الفت دارد. این مقام آهنگی است بسیار نرم و دلنشین که از آن برای ایجاد آرامش اولیه و پذیرش آهنگهای بعدی استفاده میشود.
4 - موضوع آیات : این مقام علاوه بر شروع و فرود تلاوت، در «آیات دعا، حکایات، اندرزها» به کار برده میشود و همچنین «آیات توحید، اسماء و صفات الهی، نبوت، عقاید، اخلاق، معاد و مومنین» را در این مقام اجرا مینمایند.
5 - تاثیرات : الف) آرامش همراه با غم، ب) آگاه ساختن شنونده، ج) صحبت از احوالات گذشتگان را میتوان بعنوان تاثیرات این مقام برشمرد. همچنین این مقام در ذهن حالت وقار، عظمت، بزرگی، تسلط و سنگینی را ایجاد میکند.
6 - جایگاه اجرا : عموم قاریان تلاوت خود را با مقام بیات آغاز میکنند. زیرا تنها مقامی است که در سه سطح «بیات شروع»، «بیات توسط» و «بیات فرود» تلاوت میگردد. نحوهی شروع اساتید متفاوت است. به طور کلی میتوان به سه گروه اشاره نمود. گروه اول: مانند استاد شحاتانور، بیات را در شروع به کار گرفته سپس وارد مقامهای بعدی میشود و در میان تلاوت خود و یا در پایان آن به اجرای محدودههای بیات میپردازد و عموماً تلاوت خود را با آن به پایان میرساند. گروه دوم : همچون مصطفی اسماعیل، تمامی محدودهای آن را به صورت مبسوط اجرا، و عموماً از طریق زیرشاخههای فرود، تلاوت خود را به پایان میرسانند. گروه سوم : همچون عبدالباسط و عبدالعزیز حصان در هر موقعیتی از تلاوت که اراده کنند این مقام را به خوبی اجرا مینمایند.
7 - گوشهها و نغمههای فرعی : در مقام بیات نغمات فرعی بسیاری دیده میشود که در بین هرکدام از آنها به راحتی میتوان از مقام بیات به مقام دیگری منتقل شد، برای مثال از نغمهی «رمل» میتوان وارد «صبا» شد.. .👇👇
⭐️🌈 @eshragholqoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللّهُمَّ اَنتَ السَّلامُ وَ مِنکَ السلامُ
وَ لَکَ السَّلامُ واِلَیکَ یَعُودُ السَّلام
سُبحَانَ رَبِکَ رَبِّ العَِزَةِ عَمَّا یَصِفُون
وَسلام عَلی المُرسَلِین والحَمدُلِلّهِ
رَبِّ العَالَمِین
اَلسَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَاًنَبِیُّ وَ رَحمَةُ اللهِ وبَرَکَاتُه. ..
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ ءَِالِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم.. .
سلام علیکم/روزتان تابناک به انوارالهی
#ان_شاءالله. ..
💎🌈 @eshragholqoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊 #ویژه | آموزشے
◽️ آشنایی با
#مقام_بیات_معیر
🔸 با صدای سه تن از قراء مشهور جهان اسلام
💎بِسمِ اللهِ الرَّحمَنِ الَّّرحِیم💎
#عوامل_مٶثر_در_شکل_گیری_شخصیّت_اصوات_انسانی
🌈 #تأثیرپذیری_محیط
که از محیط اطراف و تبدیل اصوات و الفاظ با همان نشیب و فرازهای صوتی و صامت و مصوِتهایی که در محیط دریافت می کند فرا می گیرد.
و در این راستا:
#تربیت_پذیری_حنجره در دریافت اصوات یعنی #میزان تربیت پذیری صوت و دریافت اصوات نقش مأثری در ساختار اصوات انسانی می باشد.
✨وضعیت جغرافیایی و تأثیرات آب و هوا (معتدل/ خشک/ و مرتوب) تأثیر گذار است /که با حفظ سلامت /برای افرادی که در حوزه موسیقی آوازی فعالیّت دارند کاملاُ در شکل گیری و پرورش اصوات تأثیرات مثبت و یا منفی نقش به سزایی دارد.
✨وراثت=که خصوصیّاتی نظیر طنین؛ شدّت و ارتفاع صدا از طریق ژنها به فرزندان منتقل می شود؛
که به اثبات رسیده .. . و در موارد نادری که عوامل وراثتی در صوت بعضی اشخاص نقشی نداشته..
✨ #نژاد که به رغم وجود اختلافات در اصوات نوع انسان اعضای یک نژاد معمولاً دارای ویژه گیهای مشترک در اصوات مخصوص به خود هستند و در استعداد یابی در برخی مناطق استعدادهای صوتی بهترو متناسب تر دیده و شنیده می شود که تأثیر نژاد در حوزه موسیقی الحانِ مصری ها ایرانی ها؛ سوری ها متمایز از اصوات در شبه جزیره عربستان و حوزه خلیج فارس دریافت می شود.
✨ و#گوش که از اعضای شنیداری اصوات همه انسانها در دریافت صوتِ پیرامون خود که از قدرت گیرایی یکسان برخوردار نیستند.. به ویژه دریاف اصوات موسقیایی نیز استعدادهای نادری که توانی دریافت مجموعه ای از نت های مختلف در یک قطعه ے موسیقی وشناهت و درک بهتری و صوت مستعد تری دراین زمینه دارند. ..
ولازم به ذکر هست که در حوزه موسیقی انسانهای مستعد با بهره وری بیشتر و تربیت گوش و در نتیجه صوت می توانند خروجی های لحنی و صوتی خود را شناسایی و رفع نمایند و با تمرین و ممارست با توان بالاتری از پایین ترین تا بالاترین درجه اصوات خود و تحریر ها نقش آفرینی داشته باشند.
و با بهره گیری از قید زمان به استراحت ودریافت غذاهای مناسب و ساعات تمرینات مخصوصاً بامدادان؛ و مدت زمان و کنترل و حفظ سلامت حنجره می باشد /که مشاهده می شود افراد در ساعات اولیه از فرکانس صداهای قویتر و بم تر و زنگ دارتری برخورداند نسبت به پایان روز که هر چه نزدیک تر می شوند با اُفت صدا وتحلیل صوت روبه هستند. .
#سلامتی امانت الهی است.. #بیشتر مراقب خود و اهدافمان باشیم...
⭐️🌈 @eshragholqoran
1_144197590.mp3
346.7K
🎤صوتی👆🏻👆🏻👆🏻
❇️فرازی بسیار زیبا از استاد دکتر احمد احمد نعینع
📖آیه ۱۷ سوره مبارکه حجرات
🎼مقام : «رست»
⏲مدت زمان : ٠٠:۴۳
1_144200250.mp3
531.2K
🎤 صوتی 👆🏻👆🏻👆🏻
🎼 مقطعی از تلاوت قاری محبوب کشورمان ، استاد شهریار پرهیزگار در مقام رست
📖 سوره مبارکه یاسین ، آیات ۵۵ الی ۶۴
🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼
❇️ درس سوم ❇️
💠آشنایی با مقامات
🔴قسمت دوم
🎼 #مقام_رست
💠 معنای لغوی : رست یا راست به
معنی حقیقت و درستی به کار می رود.
رست کلمهای تازی است به معنای مستقیم . این مقام در مغرب به اسم «استهلال» شناخته میشود.
💠 گستردگی و پیشینه : این مقام در تمامی بلاد مسلمین کاربرد داشته و دارد عدهای معتقدند که این مقام از دیرباز ماهیت و حقیقت خود را حفظ کرده و تا به امروز پابرجا مانده است. در قرون وسطی این مقام به عنوان اوّلین و اصلیترین مقامات موسیقی بوده و امروزه اعراب آن را در جایگاه دوم بعد از بیات قرار دادهاند و لقب «أب النّغمات یا پدر نغمات» و در پارهای از موارد نام «مَلِکالنّغمات» را به خود گرفته است.
عدّهای از اساتید لحن، قدمت این مقام را به زمان حضرت آدم (ع) میدانند و میگویند. رست نالهٔ انسانی است که دست از همه چیز برای بهشت شسته است.
این مقام پس از بیات از جمله وسیعترین و گستردهترین مقامات است آن چنان که بسیاری از قراء زیربنای قرائت خود را به صورت مبسوط خوانی بر آن استوار نمودهاند. این مقام کلید ورود به سایر مقامات و الحان است.
نغمهٔ رست در موسیقی ایرانی نیز به عنوان یکی از دستگاههای هفتگانه و اصلی مطرح است.
💠 کیفیت آهنگ : این مقام از جمله مقامهای زیبا اصلی و با صلابت عرب است و براساس یکی از امثال عربی «إذَا طَالَ لَیْلُکَ فَالرّست» یعنی در شب به این مقام سفارش شده است.
همچنین حالت وقار، متانت و بیانگری در آن مشاهده میگردد و بسیار مناسب قرائات مجلسی است.
💠 تطبیق این مقام با مضامین آیات:
این نغمه از نظر لحنی حالتی ضربی داشته و تحکّم و تأکید و القاء امر را متصوّر میگرداند. به این خاطر غالب آیاتی که دارای تاکید، تحکّم، امر، تضرع، درخواست، ادعیه، توبه، انابه» است در آن تلاوت میگردد. این مقام حالتی شبیه به اشاره به نزدیک و ضمیر این دارد.
همچنین این مقام در آیات «توحید، اسماء و صفات الهی، نشانههای الهی، نبوت عامه، عقاید، احکام و عبادات، مورد استفاده قرار میگیرد.
💠 تأثیرات : از جمله تأثیرات این مقام برانگیخته شدن حس مردانگی و جسارت و حرکت به سوی کشف حقیقت در شنونده است. و زیرشاخههای آن نیز تأثیراتی نظیر آغاز بهار یا حقیقت روایت سرگذشت انسانهای حقیقتجو و ایجاد تصویری زیبا از حقیقت و درستی در ذهن شنونده ایجاد میکند.
💠 جایگاه إجراء : بصورت حرفه ای و کلاسیک، این مقام پس از مقام بیات، نهاوند، عجم و سهگاه ارائه میگردد ولی با گستردگی ای که دارد در هر موقعیتی از قرائت قابل اجراء میباشد.
💠 گوشهها و نغمههای فرعی : نغمات فرعی رست عبارتند از «سوزناک، نوروز، دلنشین، اصفهان، ماهور، سازگار، سوز، دارا، نیشابورک و پگاه»
💠 قاریان برتر در مقام رست: از اساتیدی که در این مقام شهرت بیشتری دارند میتوان به اساتیدی چون راغب مصطفی غلوش، مصطفی اسماعیل، محمد رفعت، حصّان، شعشاعی، صیّاد و متولّی عبدالعال اشاره کرد.
#آشنایی_بامقام_رست
4_507651510750937170.mp3
2.83M
🎤صوتی👆🏻👆🏻👆🏻
🕌اذان بسیار زیبای استاد محمد عبدالوهّاب طنطاوی
🎼این اذان در دستگاه « رست » اجراء شده است .
1_140512204.mp3
24.48M
🎤صوتی 👆🏻👆🏻👆🏻
📖 آموزش صوت و لحن قرآن کریم 📖
🔵استاد غلامرضا شاه میوه
📌جلسه ششم/حجاز
💎بِسم اللهِ الرَّحمَنِ الرَّحِیم💎
#عوامل_مٶثردرنیکویی_تحسین_صوت
1🌾تربیت صوت =یعنی میزان تربیت پذیری صوت و تأثیر و تمرین و ممارست در بهبود آن در انسان که یه جوهره صوت و نغمه پذیری ذاتی بستگی دارد و به گوش آدمی خوشایند و مطبوع است. (انعطاف پذیری صوت)
ودر کلّ تربیت صوت تنها در مواردی اصواتی مٶثر است که دارای جوهره ذاتی بوده و اثر نغمه پذیری در انسان داشته باشد🌾
🌾ممارست و تمارین بر اصوات و نغمات قاریان خوش الحان ...
2🌾تربیت گوش=که یک گوش سالم وتیز؛ نقش فوق العاده ؛ مهمّی در دریافت هر چه بهتر ودر نتیجه پیامهای حاصل از آن برای مغز ما دارد.
🌹🍃راههای کاهش اضطراب و افزایش کیفی زندگی
🌾تغذیه صحیح و با کیفیت نه پر کمیت
(فلینظر الانسان الی طعامه)
وپرهیز از نوشیدنیهای خیلی سرد و غذاهای چرب..
🌾داشتن زندگی ساده و بدون تجملات
🌾ورزش و قدم زدن در هوای آزاد
🌾مشغول کردن خود به کار خیر ونیک فعالیت (بهتر است سبک باشد)
🌾مثبت اندیشی؛ استراحت وخواب کافی
🌾رفتن به طبیعت و نظاره کردن مناظر زیبا. ..
🌾 تنفس عمیق هوای پاک وتازه
- پرهیز ازسیگار و اسانس های الرژیزا
نوشیدن آب گرم و عسل به هنگام خواب. ..
- خوردن دمکرده زعفران
- دمکرده اسطوخدوس سنبل الطیب، گل گاوزبان به مقدار مساوی
4_5909080808303363950.mp3
841.3K
#تلاوت_تیتراژ_سریال_یوسف ع
اِذ قَالَ یُوسُفُ. ... /مقام حجاز
@eshragholqoran
به نام خدا☝️☝️☝️
🌍 تیتراژ ابتدایی سریال یوسف پیامبر مزین به آیه 4 سوره یوسف با صدای استاد کریم منصوری شده و ایشان این فراز را در مقام اصلی #حجاز و یکی از فرعیات این مقام اجرا نموده اند که موضوع تحلیلی و بحث امشب ماست
برخلاف اینکه استاد منصوری از قدیم الایام به عنوان عبدالباسط ایران معروف شده اند اما نوع اجرای لحنی این فراز که پرده صوتی بالایی نیز دارد بیشتر به سبک قاریان قدیمی مصر مانند استاد عبدالفتاح شعشاعی و... نزدیکتر است تا شیخ عبدالباسط. مسلما رسیدن به محیر حجاز آن هم بدین شکل در سبک استاد عبدالباسط دیده نمی شود. همچنین می توان ادعا نمود با توجه به تک فراز بودن اثر، روی آن کار و دقت شده و طراحی صوتی لحنی مناسبی انجام شده است.
در ابتدای فراز محوریت نغمه بر عهده #درجه_چهارم مقام است (نوا) و از یک پرش صوتی نیز استفاده شده است.
✏️ مجددا این فراز را بشنوید سپس به تصویر هادی مقام و فایل های صوتی مربوطه دقت نمائید👇👇
#اشراق_القرآن : کانال تخصصی آموزش قرآن با مدیریت موسسه لیله القدر نور در تهران/
#تلاوت_تیتراژ_سریال_یوسف ع اِذ قَالَ یُوسُفُ. ... /مقام حجاز @eshragholqoran
🌍 تشریح ساختار لحنی فراز ابتدایی سریال یوسف پیامبر در یک قاب تصویر
1_134485341.mp3
254.1K
📢 #اذان
🗣 #استاد_شریف
🎶 مقام حجاز
1_125293229.mp3
6.25M
#شب جمعه شب بهارصلواه و شب زیارت اباعبدالله الحسین(ع)
🌴و قرائت دعای کمیل همراه ترجمه بسیار عالی...
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
🌴 @eshragholqoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣فراز ماندگار و بسیار زیبا
💠قاری: استاد مرحوم محمد رفعت
💠سوره: طارق
💠مدت فراز: ۵۱ثانیه
💠مقام اجرا شده : #مقام_صبا
📣این فراز ناب و معنوی را حتما استماع فرمائید.
🍃🌹🍃🌹