💎هندسه ی معماری اسلامی💎
#مسکن #دار #بیت #منزل
قسمت اول
💠از مجموعه ی معارف قرآن و احادیث درباره ی سکونت گاه، اصول معماری ذیل استخراج می شود:
⬛️وسعت
🏞باید "وسعت ساختمان" زیاد باشد.(سعه المنزل)(ضیق المنزل)
⬛️ارتفاع
🏞"ارتفاع" بیش از سه و نیم متر نباشد.(فوق ثمانیه ازرع)بلندتر از کعبه
🏞"مشرف" به خانه همسایه نباشد.
🏞بر ساختمان همسایه، "سایه" نیاندازد.
🏞ساختمان "پله خور" نباشد.
🏞سقف خانه بلندتر از هفت زراع نباشد.
⬛️نما و زیبایی
🏞"نمای بیرونی ساختمان"ساده باشد.
🏞"داخل ساختمان" شیک باشد.
⬛️مصالح
🏞"مصالح"ساختمان، طبیعی و از چوب، سنگ و خشت و.... و متناسب با اقلیم باشد.
🏞از "مصالح آهن" در ساختمان استفاده نشود.
⬛️جانمایی
🏞"حمام" داخل ساختمان نباشد.(اکناف الدار)(حمام، معماری مخصوص داشته و در محله ساخته می شود)
🏞"توالت" از محل اتاق ها دور باشد.
🏞"توالت" باید فرنگی نباشد.(آداب تخلی)
🏞آشپزخانه بیرون از محیط نشیمن باشد.
🏞آشپزخانه اوپن نباشد.
🏞"اتاق خواب"، جداگانه وجود داشته باشد.(آداب زناشویی)
🏞برای ورودی به اتاق، یک راهرو وجود داشته باشد.(به یکباره داخل و خارج سردی و گرمی نشدن)
🏞مسکن، اندرونی و بیرونی داشته باشد.(اخلاق حیا و احکام محرم، نامحرم)
🏞معماری درون گرا باشد(حیاط در وسط سازه های ساختمان، اتاق و دیگر مکان ها در اطراف واقع شود)
⬛️حیاط
🏞"وسعت حیاط" زیاد باشد.(ضیق الساحتها)
🏞محل نگهداری سگ نگهبان با فاصله از اتاق های نشیمن باشد.
⬛️منظر
🏞امکان دیده شدن آسمان، ماه و ستارگان وجود داشته باشد.(افلم ینظرو الی السماء)
🏞ساختمان سفید کاری شود(گچکاری)
🏞ساختمان محلی برای"آب نما"، "باغچه گل و گیاه " "جوی آب" و "حوض آب"یعنی (منظره ی طبیعی و محل بازی و نشاط کودکان و زندگی)داشته باشد.
🏞حیاط و خانه نور پردازی شود (فقرزدایی)
🏞خانه و حیاط تمیز باشد.
🏞استفاده از رنگ های سفید،آبی، سبز در خانه(آیات و روایات رنگ ها)
⬛️نور
🏞ساختمان متناسب با نور خورشید باشد. (نورگیر و پنجره)
⬛️هوا، حرارت و برودت
🏞جهت باد، جغرافیای ساختمان و احکام نجوم اسلامی لحاظ گردد.
🏞تهویه برودتی و حرارتی طبیعی(با تعبیه قطر دیوارها، درختان دور خانه،نوع مزاج مصالح ساختمان، بادگیرها، سرداب ها، شومینه ی چوب سوز و کود سوز، کرسی و تنور، تنظیم پنجره و درب)
⬛️صدا
🏞آلودگی صدا وجود نداشته باشد.
🏞حریم خصوصی اعضای خانواده حفظ شود.
💠💠💠💠💠
کانال علیرضا اسلامی فر
@eslamifar1343
✅راهکارهایی برای کاهش مصرف گاز در زمستان
۱- بستن درب اتاقهای بدون استفاده
۲- پوشیدن لباسهای بیشتر
۳- دوجداره کردن پنجرهها
۴- استفاده ازعایقهای ویژه پنجره
۵- پوشاندن کانالهای کولر
۶- متناسب بودن اندازه بخاری گازی با متراژ خانه
۷- عدم استفاده از شومینه
۸- نصب پردههای چیندار
۹- عایقبندی رادیاتورها
۱۰- تنظیم آبگرمکن در دمای مناسب
۱۱- انتخاب صحیح دودکش
۱۲- روشن نگذاشتن بیهوده اجاق گاز
با صرفه جویی در مصرف گاز، گرمابخش خانه دیگران باشیم.
#مصرف_بهینه_انرژی #درست_مصرف_کنیم
#دمای_رفاه_۱۸_۲۱
💡 با انتشار این پست در توسعه فرهنگ مصرف بهینه گاز طبیعی سهیم باشیم
💠💠💠💠💠
کانال علیرضا اسلامی فر
@eslamifar1343
🌹🕊🌴🥀🌴🕊🌹
گذری بر زندگی
#سرلشگر_شهید
#منصور_ستاری
#قسمت_اول
#شهيد_ستاري در سال ۱۳۲۷ در روستاي ولي آباد ورامين ديده به جهان گشود . پدرش ، مرحوم « حاج حسن » شاعري فاضل بود كه ديواني از او به نام «ماتمكده عشاق » به يادگار مانده است .
#منصور_ستاري دوران ابتدايي را در مدرسه ولي آباد ورامين و دوران متوسطه را در قريه « پوينك » باقر آباد به پايان رسانيد . وي در طول دوران تحصيل همواره يكي از شاگردان ممتاز كلاس به شمار ميرفت .
#شهيد بزرگوار پس از اخذ ديپلم متوسطه ، در سال ۱۳۴۶ وارد دانشكده افسري شد و پس از پايان دوره دانشكده به درجه ستوان دومي نايل آمد .
در سال ۱۳۵۰ جهت طي دوره علمي كنترل رادار به كشور آمريكا اعزام شد و پس از گذراندن دوره يكساله ، در سال ۱۳۵۱ به ايران بازگشت و به عنوان افسر كنترل شكاري نيروي هوايي مشغول به كار شد .
#شهيد_ستاري در سال ۱۳۵۴ در كنكور سراسري شركت كرد و در رشته برق و الكترونيك پذيرفته شد . تعدادي از واحدهاي دانشگاهي را گذرانده بود كه با پيروزي انقلاب اسلامي و شروع جنگ تحميلي ، تحصيل را كنار گذاشت و همدوش ديگر آحاد مردم به پاسداري از دستاوردهاي انقلاب پرداخت.
وي افسري مؤمن ، متعهد ، شجاع ، آگاه ، تيزهوش و كاردان بود . طرحها و ابتكارهاي زيادي در تجهيز سيستمهاي راداري ، پدافندي به اجرا گذاشت كه در طول جنگ تحميلي توان نيروي هوايي را در سرنگوني هواپيماهاي متجاوز دشمن دو چندان نمود .
#شهید_ستاري به علت فعاليتهاي بيش از حدي كه در اجراي طرحهاي جنگي از خود نشان داد ، درسال ۱۳۶۲ به سمت معاون عمليات فرماندهي پدافند نيروي هوايي منصوب شد .
طرحها و برنامههايي كه #شهيد_ستاري ارائه ميداد بسيار منطقي ، عملي ، كاربردي و مؤثر بود . از اين رو در سال ۱۳۶۴ به عنوان معاونت طرح و برنامه نيروي هوايي برگزيده شد و به علت لياقت و كارداني و شايستگي كه از خود نشان داد ، در بهمن ماه سال ۱۳۶۵ با درجه سرهنگي به سمت فرماندهي نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران منصوب شد و تا هنگام #شهادت عهده دار اين مسئوليت بود .
در عمليات خيبر وقتي در محاصره بمباران شيميايي او ماسك خود را تقديم به پيرمردي كه راننده لودر بود كرد را همه به ياد دارند. براثر اين اقدام وي تا زمان #شهادت از شامه بويايي بي بهره شده بود و تا پايان عمر اين موضوع را مخفي مي كرد.
اقدامات #شهيد_ستاري بر چهار ركن اصلي استوار بود :
۱ـ طرح و برنامه صحيح از ابتداي فرماندهي همراه با آينده نگري هرچه ژرف تر.
۲ـ سازماندهي نيروي انساني متعهد و كارا ، مستعد و مبتكر و بيش از همه خود اتكا و خودباور در پروژه هاي توسعه پيشرفت.
۳ـ تأمين وسايل و تجهيزات با بهره گيري حداكثر از منافع موجود داخلي و با تكيه بر اهداف خودكفايي كشور.
۴ـ اعمال مديريت پويا و متكي بر روابط انساني و ايجاد محيطي هرچه مناسب تر براي تشريك مساعي همگاني.
#شهيد_ستاري با برنامه اي منسجم كه در پيروزي نهايي بسيار مؤثر افتاد به كار پرداخت.
#ادامه_دارد ...
🌹🕊🌴🥀🌴🕊🌹
🌹🕊🌴🥀🌴🕊🌹
گذری بر زندگی
#سرلشگر_شهید
#منصور_ستاری
#قسمت_دوم
از اقدامات مهم و بنيادين اين #شهيد بزرگوار مي توان اجمالاً به مواردي چند اشاره نمود.
ـ تأسيس دانشكده پرواز (خلباني) اين آرزوي ديرينه هر ايراني وطن پرست و پرسنل نيروي هوايي بود. اولين سري دانشجويان خلباني در مهرماه سال ۱۳۶۷ وارد دانشكده پرواز شدند.
-تأسيس دانشگاه هوافضا با ۸ گرايش تحصيلي و مبتني بر برنامه هاي آموزشي ، مجموعه هاي كارشناسي و مصوبات وزارت فرهنگ و آموزش عالي.
ـ تأسيس دانشكده پرستاري و راه اندازي مركز تحقيقات و آموزش پزشكي (پاتولوژي) نيروي هوايي.
ـ توجه به آموزش كارا (حين خدمت) و آموزش پرسنل رده مياني.
ـ ايجاد هنرستان كارودانش ، فني و حرفه اي درمركز آموزشهاي هوايي و اجراي برنامه هاي آموزش و پرورش براي افرادي كه حداكثر با سن شانزده سال به استخدام نهاجا درآمده بودند تا بتوانند همانند دانش آموزان دبيرستان به تحصيل بپردازند و ديپلم رسمي كشور به آنها اعطاشود.
ـ ايجاد شبكه ديده باني به منظور تقويت سيستم پدافندي كشور ـ ايجاد شبكه ديده باني بصري ـ ايجاد موانع هوايي بر فراز دره ها، گذرگاهها و ارتفاعات و...
#شهيد_ستاري كه به واقع معماري آينده نگر براي سيستم پدافند هوايي كشور بود با راه اندازي تأسيسات و امكانات جديد تعمير و نگهداري و نيز اجراي پروژه هايي نظير پروژه اوج و نيز راه اندازي مركز پژوهش، تحقيقات و آموزش (پتا) توان نگهداري نيرو را تقويت و به چندين برابر قدرت قبلي ارتقاداد. اين مهم براي كشوري كه پايه هاي صنعتي اش تقريباً ضعيف بود كاري شگرف مي باشد. ايجاد مؤسسات فني و صنعتي پيشرفته براي آموزش پروازي مرحله مقدماتي دانشجويان خلباني با كمك مهندسين و متخصصين نهاجا با ساخت هواپيماي پرستو. اين هواپيما از نظر امكانات عملياتي تقريباً شبيه هواپيماي بونانزاي ساخت آمريكا مي باشد.
#ادامه_دارد ...
🌹🕊🌴🥀🌴🕊🌹
🌹🕊🌴🥀🌴🕊🌹
گذری بر زندگی
#سرلشگر_شهید
#منصور_ستاری
#قسمت_سوم
يكي از مهمترين فعاليتهاي #سرلشگر_شهيد_منصور_ستاري طي سالهاي ۶۶ الي پايان جنگ تحميلي اسكورت ناوگان تجاري كشتي هاي نفتكش ايران در خليج فارس و درياي عمان تا خروج آنها بود. انجام عمليات اسكورت باتوجه به حجم عمليات جنگي و مضافاً حجم عمليات عادي و روزانه نهاجا كاري بس عظيم بود.
نگهداري مجتمع پتروشيمي بندر امام، حفاظت از ميدان گازي كنگان و مواردي نظير اينها يادآور اقدامات و جانفشاني هاي عقابان تيزپرواز و پرسنل پدافندي نيروي هوايي تحت فرماندهي و مديريت اين بزرگوار هميشه به يادماندني است.
طراحي و ساخت خودروشمس ايجاد خطوط هوايي سها (سازمان هواپيمايي ارتش جمهوري اسلامي ايران) شركت در پروژه هاي دولتي در راستاي امور مهندسي و تأسيساتي، افزايش كارايي و استخراج از معادن تحت پوشش از قبيل نمك سمنان كه نيازمنديهاي صنايع نفتي و پتروشيمي كشور را مرتفع و پشتيباني مي نمايد، ازدياد بازده صنايع فلزي (ريخته گري ـ تراش و...) و دريافت سفارش به منظور رفع نيازمنديهاي دولتي، نظامي و خصوصي.
#شهيد_ستاري منطقي ترين راه را براي كاهش اثرات محدوديت اعتباري و روبرويي با شرايط پس از جنگ انتخاب نمود و آن خودكفايي هرچه بيشتر نيروي هوايي بود. بدينوسيله علاوه بر آنكه از خروج اعتبارات نيروي هوايي جلوگيري مي كرد توان توليدي و خدماتي را افزايش داده و درآمدهاي حاصل از اين قبيل فعاليت ها را همواره تحت كنترل و نظارت دقيق قرارداد كه به عنوان پشتوانه اي براي اجراي برنامه هاي سازندگي مورد بهره برداري قرار گرفت.
#شهيد_ستاري با كمك فرماندهان و پرسنل عزيز نيروي هوايي پروژه هاي بلندمدت را طراحي نمود كه يكي پس از ديگري جامه عمل مي پوشد. يكي از اين پروژه ها بعد از #شهادت ايشان هواپيماي جنگي آذرخش بود كه با حضور رهبر انقلاب در سال ۱۳۷۶ به پرواز در آمد.
به هر تقدير #سرلشگر_شهيد_منصور_ستاري با حمايت پرسنل از جان گذشته نيروي هوايي آنچه درتوان داشت در طبق اخلاص نهاده و به پيشگاه ملت ايران تقديم نمود و امروز به خيل #شهيداني پيوسته است كه همواره در فراق آنها مي سوخت. روح حماسي او از همان پهنه آسمان نيلگوني كه مأواي هميشگي او و يارانش بود به ملكوت اعلي عروج كرد تا دركنار امام و فرمانده خود آرام گيرد.
#روحش_شاد
#یادش_گرامی
#راهش_پر_رهرو
💠💠💠💠💠
کانال علیرضا اسلامی فر
@eslamifar1343