هدایت شده از ابوالفضل ساجدی
💢 بیانات آیتالله بهجت(ره) دربارۀ نهم ربیعالاول
▪️سب و لعن و شتم لازم نیست، استدلال بیاورید!
⭕️حضرت آیتالله بهجت(قدس):
🔸 علمایی که در زمان ما بودند، بلکه قدری هم جلوتر از زمان ما بودند، بععضی [از مردم] از اینها اِعانه میخواستند برای عیدالزهرا؛ بعضی [از علما] نمیدادند، بعضیها هم میدادند
🔸 بنده خیال میکنم اهل علم، اگر میخواهند اینجا [مجالس اهل بیت علیهم السلام] خدمتی بکنند به اهلبیت علیهمالسلام، برای اهل استدلال از اینها متعیّن است، که سعی بکنند دلیلی بر خلافت امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه ذکر بکنند؛ ساده، برهانی، یقینآور، بهطوریکه اگر این دلیل رابه دیوار بگویند و اذن داده شود به دیوار که بگو، تصدیق کند قول او را و بگوید حق به جانب توست.
🔻و من قاطع هستم به اینکه اهل استدلال و ایمان، اگر بخواهند اینطور ادله را پیدا کنند، پیدا میکنند،
نه سبّی، نه طعنی، نه شَتمی، هیچکدام لازم نیست.
بلکه این [استدلال کردن] مهمتر است و ممکن است خدا میداند چقدرها را داخل در حق کند. از این مطلب غافلند که بابا این مقدم است.
یکی از این دهتا [استدلالی] که در عمر خودش تهیه کرده است، خدا میداند چقدرها را مستبصر میکند.
🔸 چرا از این [استدلال کردن] غافلید، در [مقابل] اینکه مجلس تهیه کنید و از این کارها…؟! ما باید ملتفت باشیم، از برهان تعدی نکنیم و بدانیم که برهان، چیزهایی را دارد که اصلاً اینطور عملها ندارد. ولو فرض کنید که در همین عملیات هم آدم میتواند کارهایی را بکند که پیش آنها اشکالدار نباشد.
بیانات معظمله در درس خارج فقه، کتاب حج
کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار آیتالله العظمي بهجت
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
ماسک، صدفی بر گوهر لبانتان!
اگر کسی بداند، بدپوششی؛
باعث بالارفتن آستانهی رضایت جنسی،
و احساس ناکامی مردمان،
و احساس بیفایدگی همسران؛
و جنگ علیه والدین و خانواده،
و خیانت علیه زنان و دختران،
و وضعیت اسفباری برای پسران،
و به دنیاآمدن تعداد زیادی از فرزندانِ بدون پدر و گاه بدون پدر و مادر،
و نیز باعث فروپاشی جامعه میشود؛
بعد ببیند مسؤولان فرهنگی، روی تابلویی بنویسند؛
«حجاب، صدفی بر گوهر وجودتان!»،
گمان میکند که مسؤولان فرهنگی، یا از آسیبهای بدپوششی اطلاع ندارند، و یا مردم را مسخره میکنند، این تابلو، همانند آن است که پس از اعلامِ مرگ بیش از سیصدنفر از هموطنان، مسؤولان بهداشت روی تابلو بنویسند؛
«ماسک، صدفی بر گوهر لبانتان!»
بدپوششی، ظلم فراوانی به دنبال دارد، از اینرو؛
«حجاب، جامعه را از آسیبها و ظلمهای گوناگونی حفظ میکند!»
در حال حاضر، آگاهیبخشی و نهی از منکر مسؤولان فرهنگی کشور، از نهی از منکر خانمهایی که با بدپوششی خود، جامعه را آلوده میکنند، ضروریتر است، در عین حال که هر دو لازماند.
https://eitaa.com/farbehi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیةالله بهجت فرمودند: چون سبّ و طعن را کنار گذاشتیم، موجب شد، سهنفری که بر ولایت امیرمؤمنان ماندهبودند، تبدیل به 500 میلیون شود! اگر شیوهی سبّ و طعن را در پیش گرفته بودیم، همهی اینها را از دست میدادیم!
مرحوم علامهی عسکری میگفت: به اندازهای که با کتابهای من، از اهلسنت شیعه شدهاند، در طول تاریخ اسلام، با کتابهای هیچ عالمی به این اندازه، شیعه نشدهاند؛ علتش آن است که من از کتابهایم سبّ و طعن به خلفا را حذف کرده، و به جای آن استدلال آوردهام.
این واقعیت را نمیتوان انکار کرد که برای هدایت انسانها، زمینههای آنرا باید فراهم کرد و در مقابل، نباید زمینهی هدایت را با گفتار و رفتار، از بین برد.
https://eitaa.com/farbehi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیةالله بهجت در این درس، دربارهی نقش کفار در برهم زدن #وحدتمسلمین و ایجاد جنگ و کینه بین مسلمانان سخن میگوید، معلوم میشود از اینسخنان نیز گفتهاند.
من با مسجد و نماز آیةالله بهجت زیاد مراوده داشتهام، اما هیچوقت نمود اجتماعی در رفتارهایشان نمیدیدم، در عین حال همیشه این سؤال برایم مطرح بود که چرا بسیاری از شاگردان ایشان، از شخصیتهای انقلابی و اجتماعیاند!،
آیةالله مصباح یزدی در یکی از خاطراتشان گفتهاند؛ در برخی از مقاطع انقلاب، مهمترین کسی که مرا به حضور در حرکتهای انقلابی تشویق میکرد ایشان بود! ایشان قبل از انقلاب برای خانوادهی انقلابیهایی که از دست رژیم گریزان بودند، توشه و غذا میفرستاد.
یکی از جهات شخصیت آیةالله وحید هم، همین روحیهی اجتماعی و جهادی ایشان است که با برخی حرکتهایشان نمودار میشود.
اسلام، دینی اجتماعی و جهادی است و انتظار ما از مراجع تقلید نیز همین است؛ امیدوارم، ناصحان جامعه، چهرهی اجتماعی، جهادی و انقلابی مراجع تقلید را بیشتر نمایان کنند و اجازه ندهند، پنهان بماند.
رحمت خدا بر گذشتگان، و سایهی بازماندگان مستدام باد!
https://eitaa.com/farbehi
چقدر راحت میتوانستیم دست دیگران را بگیریم و چقدر راحت دست دیگران را از دامان اهلبیت کوتاه کردیم!
برای تبلیغ به یکی از دانشگاههای جنوب رفته بودم، یکی از دانشجویان، خیلی گرم سلام میکرد، من هم با احترام، لطف ایشان را پاسخ میگفتم، بعدا فهمیدم ایشان سنی مذهب بوده و الان خیلی رفتارهایش عوض شده؛ بهقول علامهی عسکری، مذهب خلفا را داشته بعدا به مذهب اهلبیت گرویده(ایشان بهجای اهلسنت، مذهبخلفا، میگفت)، اتاقش رفتم، روایات اهل بیت علیهمالسلام را برایم نقل میکرد، دربارهی سرگذشتش پرسیدم، گفت:
روزی یکی از دوستانم حدیثی از امام جعفر صادق علیهالسلام برایم فرستاد، دیدم عجب محتوای عالی و قشنگی دارد! از دوستم پرسیدم: باز هم از این احادیث داری؟! گفت: برنامهای روی موبایلم نصب کردهام که هر روز یک روایت را روی صفحه میگذارد، اگر میخواهی روی موبایلت نصب کنم!
گفتم: نصب کن!
او هم نصب کرد؛ از آن روز، هر روز، یک روایت از روایات امام صادق علیهالسلام روی صفحهی موبایلم میآمد و من آنرا میخواندم، الان کانالی تأسیس کردهام و کسانی که به گناه، عادت کردهاند را با روایات امام صادق، به سوی بندگی خدا باز میگردانم معمولا جواناند!، که همهی آنها پس از مدتی، به من اطلاع میدهند که گناه را ترک کردهاند!
گفتگو با آن دانشجو، تجربهی جدیدی جلوی چشمانم نهاد، احساس کردم چه راحت میتوان دست دیگران را گرفت، اما چه راحت دست دیگران را از دامان اهلبیت کوتاه کردهایم.
ما میتوانیم شاهد گرایش فوجفوج انسانهای آزاده، به مکتب اهلبیت باشیم؛ اما با عقلانیت اجتماعی. انشاءالله
https://eitaa.com/farbehi
مؤلفههای سازمان روحانیت
امام صادق علیهالسلام فرمودند:
«جایگاه شیعیان ما را، از مقدار روایاتی که از ما نقل میکنند بشناسید»؛ (روایت)
و فرمودند:
«از بین اصحاب ما، کسی که تفقه در دین نکند، خیر و فائدهای در او نیست»؛ (فقاهت)
و فرمودند:
«هر کدام از شما که روایات ما را نقل میکند و در حلال و حرام ما نظر کرده و احکام ما را میداند؛ شما به حکمکردنِ او راضی باشید، من او را بر شما حاکم قرار دادم»؛ (ولایت)
سپس امام صادق علیهالسلام برخی را به عنوان وکیل و نائب، برای شیعیان نصب میکردند و کمکم سازمان وکالت و نیابت را تشکیل دادند(جباری، سازمان وکالت، ص47) و بدین ترتیب، سازمانی گسترده، با محوریت «روایت، فقاهت، وکالت، ولایت» شکل گرفت که متولی و قیّمِ مسائل دینی شیعیان شدند؛ نام آنرا «سازمان روحانیت» نهادهاند.
پینوشت؛
اعْرِفُوا مَنَازِلَ شِيعَتِنَا عِنْدَنَا عَلَى قَدْرِ رِوَايَتِهِمْ عَنَّا وَ فَهْمِهِمْ مِنَّا(الغیبةللنعمانی)
لَا خَيْرَ فِيمَنْ لَا يَتَفَقَّهُ مِنْ أَصْحَابِنَا(کافیج1ص33)
مَنْ كَانَ مِنْكُمْ مِمَّنْ قَدْ رَوَى حَدِيثَنَا وَ نَظَرَ فِي حَلَالِنَا وَ حَرَامِنَا وَ عَرَفَ أَحْكَامَنَا فَلْيَرْضَوْا بِهِ حَكَماً فَإِنِّي قَدْ جَعَلْتُهُ عَلَيْكُمْ حَاكِما(کافیج1ص67)
https://eitaa.com/farbehi
نجات از زندگی بریدهی از بندگی
انسانی که زندگیاش را در چارچوب دستورات الهی قرار میدهد، تلاش میکند تا برای ابدیتش، نوعی تأمین، از سوی «مالکیومالدین» به دست آورد و البته خدا هم به چنین شخصی وعدهی نجات داده، اما کسی که زندگیاش در چارچوب بندگی نیست؛ و قائل به اینگونه زندگی هم نباشد، بر لبهی پرتگاه جهنم زندگی میکند، چون هیچنوع تأمینی، نسبت به حیات پس از مرگش ندارد.
پیامبر اسلام، بشریت را از زندگیِ بریدهی از بندگی، نجات داد؛ حضرت زهراسلامالله علیها فرمودند:
«و کنتم علی شفا حفرة من النار...فانقذکم الله بابیمحمد»
https://eitaa.com/farbehi
رسیدن جامعهی نبوی به حکومت اموی
اگر عالمان دینی، کارگزاران و مسؤلان را نهی نکنند و علیه ظالمان، تغییری ایجاد نکنند، جامعهی نبوی به حکومت اموی میرسد؛
و خدا چنین عالمانی را لعن کرده، و با همان ظالمان محشور میکند.
https://eitaa.com/farbehi
دعا برای آمریکا
هر کشوری که با روحیهی استکباری، آسایش دیگران را از بین میبرد از زبان امام سجاد علیهالسلام اینگونه برای او باید دعا کرد؛
«خدایا ظالمان را به خودشان مشغول کن، و میان آنها و سلاحشان جدایی افکن و دلهایشان را از ترس و دلهره لبریز، و دست و زبانشان را قطع، و آذوقههایشان را از دسترسشان دور، و راهها را برایشان گم کن، و بلائی بر سرشان آور که هیچکس طمع نکند همانند آنها رفتار کند...»(دعای 27 صحیفه)
ما دعا میکنیم بلائی بر سر کشورهای مستکبر بیاید که هیچکس طمع نکند همانند آنها گردنکشی کرده و امنیت و آسایش کشورهای دیگر را از بین ببرد؛ الهی آمین!
https://eitaa.com/farbehi
10.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نهایت خضوع
1) علامهی حسنزاده، کرامتی از مرحوم الهی و قاضی نقل میکند سپس میگوید:
«اولچیزی که اونجا؛ به امام صادق قسم!، به دلم خطور کرد، گفتم: اینها که آحاد رعیتاند، ایناند، پس امام صادق علیهالسلام چی بود؟!»
خضوعی که ایشان در مقابل اوصیاء الهی و کلمات ایشان دارد، ستودنی است.
3- با آقای ترابی شهرضائی در مسیری همراه بودم، ایشان میگفت: «ارادتی که حکمای ما به روایات اهلبیت دارند از فقهاء هم بیشتر است»، ایشان در ادامه گفت:
«فقهاء چون کارشان ارزشگذاری روایات است، به برخی روایات که میرسند میگویند: این ضعیفه! این مضطربه! این مجهول السنده! اینو بزن به دیوار! و...ولی وقتی حکمای ما به روایتی منسوب به اهلبیت میرسند خاضعانه در مقابل آن میگویند:
این سخن منسوب به عقل کل است!
این روایت از واسطهی فیض الهی نقل شده!
شاید این سخن را نَفَس رحمانی القاء فرموده!
این روایت به فیض مقدس نسبت داده شده!،
این کلام از سلسلهی محمدین است که لافرق بینک و بینها الا انهم عبادکاند!»
شنیدن این سخن از شخصی رجالی همانند ایشان خیلی برایم جالب بود.
همهی علمای ما، در مقابل روایات اهلبیت خاضعاند، اما خضوع حکماء نمود دیگری دارد.
3) در برخی حواشی اسفار اینچنین آمده که مسألهی اتحاد عاقل و معقول، برای ملاصدرا در حرم حضرت معصومه و با توسل به ایشان حل شده، این مسأله مهم است اما مهمتر از آن، تصریحات ایشان دربارهی «ضرورت اخذ معارف فلسفی از مشکات نبوت» است؛ من کلمات ایشان را در اینزمینه، سابقا منتشر کردهام.
منزل اصلی صدرائیها، حرماهلبیت و کتاب مُنزَل است.
https://eitaa.com/farbehi
عبارات ملاصدرا دربارهي ضرورت وحیانی بودن فلسفه و مباحث تعقلی؛
(1) هلاکباد فلسفهاي که قوانينش مطابق با کتاب و سنت نباشد«تبّا لفلسفة تكون قوانينها غير مطابقة للكتاب و السنة.» اسفار ج8/303(فصل دوم)
(2) فقط کساني که علمشان را از مشکات نبوت گرفتهاند عقولشان حيران نيست ساير عقلاء همگي عقولشان حيران است؛ «فانظر إلى هذه العقلاء كيف صارت عقولهم صرعى و بصائرهم حولى و عيونهم عمشاء و أما سادات هذه الطريقة و خزنة أسرار الوحدة و علماء علم الربوبية الذين يقتبسون أنوار المعرفة من مشكاة النبوة و إعلام الله و تعريفه و تنبيهه فهم يعلمون بالحق و به يهتدون و ليس لغيرهم نصيب مما رزقهم الله خاصة». مفاتيح الغيب، ص: 334، همچنین رسالهی متشابهات القرآن، دربارهی فخررازی و غزالی
(3) مسائل اختلافي، جز با اقتباس از مشکلات نبوت و باطن ولایت، قابل تحصیل نیستند؛ «فعلم أن هذه المسائل لا تحصل إلا باقتباس الأنوار من مشكاة النبوة و التماس فهم الأسرار من باطن الولاية» العرشية، ص: 287
(4) ملاصدرا در ابتداي رسالهي عرشيه ميگويد من در اين رساله مطالبي ميخواهم بگويم که در گنجينهي هيچيک از فلاسفهي مشهور نيست بعد دربارهي اينکه چرا در گنجينهي آنها چنين مطالبي نيست ميگويد: «إذ لم يأتوا البيوت من أبوابها فحرموا من شراب المعرفة بسرابها بل هذه قوابس مقتبسة من مشكاة النبوة و الولاية مستخرجة من ينابيع الكتاب و السنة من غير أن تكتسب من مناولة الباحثين أو مزاولة صحبة المعلمين» عرشیه ص218
(5) چگونه کسي ميتواند با عقلش و بدون استضاء به نور شرع هدايت يابد؟«كيف يهتدى الى الصواب من اقتفى محض العقل و اقتصر، و ما استضاء بنور الشرع و لا استبصر فليت شعرى كيف يفزع الى العقل حين يعتريه العى و الحصر، ا وَ لا يعلم ان حِظَى العقل قبل ان يهتدى بنور الشريعة قاصرة و ان مجاله ضيق مختصر،» شرح أصول الكافي، ج2، ص: 389
(6) فقدان دين، فقدان امنيت است «من فارق الدين و ان كان مع العقل كان بمنزلة انسان حى مقطوع الاطراف، فهو و ان كان باقيا لكنه ليس متهنىء الحيوة و لا رغيد العيش بل يكون مع الم و خوف و شدة و بؤس» شرح اصول کافی کتاب العقل و الجهل ذیل حدیث 30
(7) فقط کساني ميتوانند بين شرع و تحقيق جمعکنند که حکمتشان را از مشکات نبوت و ولايت گرفته باشند؛ «انه لم يتيسر بالتوفيق للجمع بين الشرع و التحقيق فريق سوى هذا الفريق لاقتباسهم انوار العلم و الحكمة من مشكوة النبوة و الولاية و اتّباعهم مناهج الائمة و اصحاب العصمة.» شرح أصول الكافي، ج2، ص:389 همچنين ميگويد: «و إنما يقول بمخالفتهما في المقصود من لا معرفة [له] لتطبيق الخطابات الشرعية على البراهين الحكميّة. و لا يقدر على ذلك إلا مؤيّد من عند اللّه، كامل في العلوم الحكميّة، مطّلع على الأسرار النبويّة. فإنه قد يكون الإنسان بارعا في الحكمة البحثيّة، و لا حظّ له من علم الكتاب و الشريعة، أو بالعكس».16) الاسفار الاربعة: ج 7 ص 326.
(8) ملاصدرا ميگويد: دربارهي مباحث نفس هر چه فلاسفه بحثکردهاند نتوانستهاند آنرا حل کنند زيرا علم به نفس را جز با اقتباس از مشکات نبوت و ائمهي معصومين عليهمالسلام نميتوان به دست آورد؛ «اذ لا يستفاد هذا العلم إلا بالاقتباس من مشكاة النبوة و التتبع لأنوار الوحي و الرسالة و مصابيح الكتاب و السنة الواردة في طريق أئمتنا أصحاب الهداية و العصمة عن جدهم خاتم الأنبياء عليه أفضل صلوات المصلين و على سائر الأنبياء و المرسلين» العرشية، ص: 235
(9) اشراف به علم معاد را فقط از طريق خبر و ايمان به غيب به دست بياور«و إياك أن تستشرف الاطلاع عليها من غير جهة الخبر و الايمان بالغيب...الطمع في ادراك أحوال الاخرة بعلم الاستدلال و صنعة الكلام عين الجحود و الإنكار لها، فمن أراد أن يعرف القيامة بفطانته المعروفة و عقله المشهور فقد جحدها و هو لا يشعر»تفسیر ملاصدرا ج5/150
https://eitaa.com/farbehi
قیمت گوشت و مرغ پایین آمد
یکی از رویههایی که در بازار، در حال اجراست، این است که قیمت اجناس را گاه تا دو یا چند برابر بالا میبرند، بعد مقداری آن را پایین میآورند تا این ذهنیت به وجود آید که؛
قیمت این جنس پایین آمد!
این شیوه که متأسفانه تبدیل به یک رویه شده، خسارت سنگینی به اعتماد ملی، نسبت به جامعهی دینی و حتی حاکمیت دینی میزند، تأسفبارتر اینکه در اینمیان، سودش را عدهای سوداگر میبرند و دشنامش را حاکمیت دینی و عالمان دینی میخورند.
اگر روحانیون، عالمان دینی و حوزههای علمیه، صریح و با فریادی رسا، این امر را تقبیح کرده و با آن مخالفت کنند، هم این شیوه از کارآئی میافتد، و هم سرمایهی اجتماعی متولیان دین، از بین نمیرود اما اگر سکوت کنند، گناه همهی ظلمهایی که واقع میشود، به عهدهی آنها هم هست و البته سرمایهی اجتماعی آنها نیز از بین خواهد رفت.
https://eitaa.com/farbehi