💠 امام صادق (عليه السلام) فرمودند:
*الْأَيَّامُ ثَلَاثَةٌ فَيَوْمٌ مَضَى لَا يُدْرَكُ وَ يَوْمٌ النَّاسُ فِيهِ فَيَنْبَغِي أَنْ يَغْتَنِمُوهُ وَ غَداً إِنَّمَا فِي أَيْدِيهِمْ أَمَلُه*
👌 ايّام زندگى، سه روز است:
1⃣ روزى كه گذشته است و برگشت ندارد.
2⃣ روز حاضر كه مردم در آن قرار دارند و در اختيار آنهاست كه بايد آن را مغتنم شمارند و از آن استفاده نمايند.
3⃣ فردايى كه نيامده و تنها آرزوى آن را در دست دارند.
📚 تحف العقول، صفحه ۳۲۴
🆔️@farhang_puya
⭕️ وظیفه نهادهای حکومتی در احیای #فریضه_حجاب
▪️ عفاف و حجاب بهعنوان دو مقولهای که در سالهای اخیر مورد بیتوجهی شدیدی قرار گرفتهاند، همواره دغدغه خاطر اندیشمندان دینی بوده و بزرگانی مانند شهید مطهری«ره» درباره آن مطالب مهمی ارائه کردهاند.
▪️ در زمینه احیای #فریضه_حجاب، نهادهای مختلفی موظف به ایفای نقش هستند که از جمله آنها صدا و سیما است. این نهاد در جایگاه یکی از اصلیترین رسانههای جمهوری اسلامی ایران وظیفه نهادینه کردن ملزومات اسلامی و در زمره آنها حجاب را بر عهده دارد.
🖊 محبوبه ابراهیمی
#شماره۸و۹
#جامعه
🆔@farhang_puya
🔘 رسانهها سحرآمیزترین واژههای عصر ارتباطات در قرن حاضر بهشمار میآیند و اصلیترین پیام واژههایی چون رسانه و تکنولوژیهای ارتباطی، مرگ فاصلهها و مسافتها است و بهعبارتی دیگر توانایی انجام کار همه وقت و همه جا را محقق کردهاند
🔘 این رسانهها به تمام خانهها، مدارس، کتابخانهها و مراکز تجاری و همه حریمهای خصوصی و عمومی راه یافته و محیط جدیدی را با حضور خود بهوجود آوردهاند. در این فضای جدید، اطلاعات به صورت فایلهای صوتی، تصویری و ... به راحتی قابل ثبت، ارسال و پخش است.
📝 رسول بابازاده
#شماره۸و۹
#فضای_مجازی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🚫 غبارهای مشمئزکننده اسلام 🖇 اینکه مردم برخی کشورهای اروپایی نسبت به اسلام دید خوبی ندارند، به دلیل
🖇 تلقی غلط از دین باعث پدید آمدن دو گروه میشود؛
▪️ دینداران نادان مثل داعشیها و دینگریزان سطحینگر مثل غربزدهها. تلقی غلط از دین ناشی از تحریفات دین در طول تاریخ است.
#معارف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⭕️ وظیفه نهادهای حکومتی در احیای #فریضه_حجاب ▪️ عفاف و حجاب بهعنوان دو مقولهای که در سالهای اخی
💢 اولین مسلمانی که تئوریزه کردن بیحجابی را کلید زد
▪️ روشنفکران ضرورتاً آدمهایی نیستند که بخواهند تیشه به ریشه دین بزنند؛ بلکه گاه میخواهند دین را با جهان جدید مطابق سازند واز این روست که نظرات خاصی را ابراز میکنند؛ نمونهاش قاسم امین مصری«۱۸۶۵-۱۹۰۸» است. شاید او نخستین مسلمانی باشد که حکم حجاب را نفی کرد.
▪️ مصری درسال ۱۸۹۹ کتاب کوچکی درباره«آزادی زن» نوشت و در آن انحطاط جامعه اسلامی را نه بهخاطر موقعیت جغرافیایی یا اقتضائات اسلام، بلکه به خاطر زوال فضیلتهای اجتماعی و قدرت معنوی در پرتو جهل به دانش بشری دانست و معتقد بود که حجاب و پوشش باید به حد مصرّح در شریعت برگردد که در نظر او فاقد تحریم عام و نامحدود بیحجابی است.
📝 محمدرضا فلاح
#شماره3
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🚫 غربگرایی؛ عوارض اصلاحطلبی روشنفکری ⚠️ فرنگیمآبی از عوارض زودرس اصلاحطلبی روشنفکری بود که با
🔘 پاسخ دندانشکن به وکیل مدافع اراذل و اوباش #اغتشاشات
📌 بهگفته جرالد، تاکنون در جریان تظاهرات مردم فرانسه ۹۰۳ نقطه پاریس به آتش کشیده شده و ۴۵۷ فرد نیز دستگیر شدهاند! اینها را اضافه کنید به تصاویر خونین دهها معترض که پخش شده...
با این وجود همچنان مزدوران فکری غرب بهدنبال زیربغل مارند و چیزی از علت اعتراض نمیگویند.
#فضای_مجازی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔳 همه معلّم میخواهند؛ حتّی شما! ▫️ مرحوم آقای آقا شیخ مرتضی زاهد در عصر مرجعیت آیتالله بروجردی
💠 شیخ دیگر تا آخر عمر روی زمین ننشست
🔹 فاضل اردکانی از کربلا به نجف آمده بود تا در تشییع جنازهای شرکت کند. قرار بود تشییع جنازه از منزل متوفی انجام گیرد و چون منزل خیلی کوچک بود، ایشان و شیخ انصاری و بسیاری از تشییع کنندگان در کوچه بیرونِ منزل منتظر آوردن جنازه میشوند.
🔹 فاضل اردکانی با وجود پیری و کهولت سن، نیمخیر نشسته بود، ولی شیخ انصاری روی زمین جلوس داشت. شیخ انصاری از اردکانی میپرسد: شما چرا روی زمین نمینشینید؟ فاضل میگوید:«این لباس از مال امام تهیه شده و اگر من روی زمین بنشینم، زودتر چرک و کثیف میشود و باید آن را شست. لباس هم که بیشتر شسته شود، زودتر پاره میشود. مال امام را هم تا یقین به رضایت آن حضرت (عج) نباشد، نمیشود تصرف کرد و من چنین یقینی ندارم! لذا نیمخیر نشستهام.»
🔹 بر سر این موضوع بحثی بین مرحوم شیخ انصاری و فاضل اردکانی پیش میآید، مدتی با هم بحث میکنند، در اثناء بحث میبینند که شیخ نیز نیمخیز نشست. معلوم شد که سخنان فاضل او را قانع کرده است. میگویند که شیخ دیگر تا آخر عمر روی زمین ننشست.
📚 سیره و خاطرات علما، آیت الله محمدعلی جاودان، صفحه ۴۰
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
💠 امیرالمومنین امام علی«علیه السلام»:
* بهره هر کدام شما از زمین، به اندازه طول و عرض قامت شماست.*
📚 نهجالبلاغه، خطبه۸۳
#حدیث
🆔@farhang_puya
⛔️ حوزه ها مواظب نفوذ افراد تبهکار باشند
🔺 امام خمینی(ره): «وصیت این جانب به حوزههای مقدسه علمیه آن است که کراراً عرض نمودهام که در این زمان که مخالفین اسلام و جمهوری اسلامی کمر به براندازی اسلام بستهاند و از هر راه ممکن برای این مقصد شیطانی کوشش مینمایند؛
🔘 یکی از راههای با اهمیت برای مقصد شوم آنان و خطرناک برای اسلام و حوزههای اسلامی، نفوذ دادن افراد منحرف و تبهکار در حوزههای علمیه است که خطر بزرگ کوتاه مدت آن بدنام نمودن حوزهها با اعمال ناشایسته و اخلاق و روش انحرافی است.
🔚 خطر بسیار عظیم آن در دراز مدت، به مقامات بالا رسیدن یک یا چند نفر شیاد که با آگاهی بر علوم اسلامی و جا زدن خود را در بین تودهها و قشرهای مردم پاکدل و علاقهمند نمودن آنان را به خویش و ضربه مهلک زدن به حوزه های اسلامی و اسلام عزیز و کشور در موقع مناسب میباشد.
#شماره۳۱
#حوزه_علمیه
🆔@farhang_puya
💢 اسلامی که شما دوست دارید، خدا دوست ندارد و این اسلام چیزی جز تلقی اومانیستی از دین نیست. اسلام اگر به شکوفایی امروز رسیده مرهون مجاهدت زعمای آن در اعصار مختلف است.
#معارف
🆔 @farhang_puya
💠 مالکیت ثقل لیبرالیزم است
🖇 افکار لیبرالیزم به این شکل است که انسان یک حقوق فردی آزادی دارد و باید به این آزادی فردی و حقوق انسانی احترام گذاشته شود. این آزادی خودش را در جوامع بهصورت آزادی افکار و آزادی بیان ارائه میکند.
🔸 افکار لیبرال برعکس افکار قرون پیشین که از افلاطون، ارسطو، ماکیاولی و هابز سرچشمه میگرفت، بهطور کامل متفاوت بود و یکی از پایههای مهم آن، مالکیت بود. در واقع مالکیت ثقل افکار لیبرالیزم بود و هست.
🖊 پروفسور حمید مولانا
#شماره۸_۹
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya