🔴سهم علامه طباطبایی در حیات فکری انقلاب
⭕️حضور ۳۰ سالهی علامه در حوزه علمیه قم، موجب رونق یافتن مباحث جدیدی شد. ایشان با تدریس معارف قرآنی و حکمتهای الهی و نیز تشریح سیر و سلوک حقیقی و واقعی به مشرب قرآن و عترت، متناسب با زمینهها و مقتضیات زمانه به بذرافشانی پرداخت و موفق شد شاگردانی تربیت کند که خود در مقام دانشورانی برجسته به تعلیم و تربیت مشتاقان معارف مشغول باشند.
⭕️از جمله این شاگردان، میتوان به شخصیتهایی چون: شهید مرتضی مطهری(ره)، شهید دکتر محمد حسین بهشتی(ره)، شهید قدوسی(ره)، شهید دکتر محمد مفتح(ره)، ناصر مکارم شیرازی، نوری همدانی، ابراهیم امینی، جوادی آملی، حسن زادهی آملی، مصباح یزدی، محمد رضا مهدوی کنی، جعفر سبحانی و... اشاره کرد؛ که نقش ارزنده آنان در پیروزی انقلاب و همراهی با حضرت امام (ره) در بعد از انقلاب، بر کسی پوشیده نیست.
📝هادی قطبی
#شماره_5
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
🕙دنیاطلب، فقیه جامع الشرایط نیست
◽️علمای اسلام اگر در مقام ولایت، دنیاطلبی کردند، اگر اخلاق آنها اخلاقی طاغوتی شد، اگر اینهایی که تا قبل از ولایت فقیه با مردم خاکی و متواضع بودند، حال برای مردم قیافه گرفتند... من اصلا می گویم اینها فقیه جامع الشرایط نیستند.
🎙شهید بهشتی
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
⏺علت های عدم اجرای بانکداری بدون ربا(۱)
1️⃣عدم الگوسازی مناسب
2️⃣عدم ساختار اجرایی مناسب
3️⃣عدم آموزش مناسب
4️⃣ عدم نظارت و کنترل مناسب
⬅️اگرچه قانون عملیات بانکداری بدون ربا از نظر شرعی مورد تأیید فقها است، اما در مقام الگوسازی، مشکل داشته و الگوهای مناسبی برای آن طراحی نشده است.
🎙گفتگو با حجت الاسلام سید عباس موسویان
#شماره_2
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
❓با نیکوکار و بدکار چگونه رفتار کنیم؟
🔻امام علی علیهالسلام:
وَ لاَ يَکُونَنَّ الْمُحْسِنُ وَالْمُسِيءُ عِنْدَکَ بِمَنْزِلَة سَوَاء، فَإِنَّ فِي ذَلِکَ تَزْهِيداً لاَِهْلِ الاِْحْسَانِ فِي الاِْحْسَانِ، وَتَدْرِيباً لاَِهْلِ الاِْسَاءَةِ عَلَى الاِْسَاءَةِ
🔹هرگز نبايد افراد نيکوکار و بدکار در نظرت يکسان باشند،
▫️زيرا اين کار سبب مىشود نيکوکاران به نيکىها بىرغبت شوند
▫️و بدکاران به اعمال بد تشويق گردند.
📜 نامه 53 امام علی علیهالسلام (به مالک اشتر)
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🕹اصلاح طلبی با طعم ضد نظام
🚨معنای تحول در دوران حاکمیت اندیشه موسوم به اصلاحطلبی بر کشور، به ساختار شکنی تأویل میشد و گاهی به شالوده شکنی و براندازی! در دوره قبل از اصلاح طلبی یعنی دوره موسوم به توسعه اقتصادی نیز بیشتر توجه به حفظ وضع موجود و تغییرات محدود با الگوهایی که در آن، تغییرات اساسی و مبتنی بر ارزشهای دینی معنی نداشت.
🎙گفتگو با دکتر ذوالقدر
#پیششماره_4
#سیاست
🆔 @farhang_puya
📃مبانی الحادی اندیشهی ماسونی
📄اندیشهی ماسونی، اعتقادی به خداوند ندارد و به وجود «معمار بزرگ کائنات» معتقد است. به دین نیز معتقد نیست و آن را زاییدهی نیازهای اجتماعی میداند، بقای ارواح و جهان آخرت را انکار میکند و اعتقاد به آن را قدیمی و کهنه میپندارد.
📄این اندیشه؛ آیات الهی را غلط تفسیر و تأویل میکند، معتقد به آفرینش انسان بنابر آنچه قرآن فرموده نیست، منکر تقدیر است و... همه اینها خود دلیلی واضح بر الحادی بودن این مسلک است.
📝هادی مازندرانی
#شماره_20
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
⚡️ارزش جوانی
🔥فرد پیر و بزرگسال بیشتر در معرض ثبات عیبها و ارزشهای منفی اخلاقی است، اما جوان کمتر، و به همین جهت، زودتر میتواند خودش را تغییر دهد. اینکه در روایات داریم که «علیک بالأحداث» (جوانان را دریاب).
🔥بزرگان و اساتید اخلاق به جوانها میگویند قدر جوانی خود را بدانید و تا جوان هستید خودتان را اصلاح کنید، برای همین است که در جوانی انسان زودتر می تواند در خودش تغییر ایجاد کند، اما وقتی حالتی ثبات پیدا کرد و ملکه شد تغییر آن مشکل است.
#شماره_39
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
📈توسعهی سیاسی و اقتصادی
📦میلتون فریدمن میگوید: «آزادیهای اقتصادی و سیاسی از یکدیگر تفکیک ناپذیرند و فردی که به سبب محدودیتهای ارزی نمیتواند به خارج از کشور برود، به علت کسب پروانۀ کار نمیتواند شغل دلخواه خود را دنبال کند، به علت سهمیههای موجود نمیتواند کالا وارد کند یا نمیتواند کالاهای خود را به قیمتی که دوست دارد بفروشد، بدون شک آزاد نیست.»
📦این سخن فریدمن به خوبی روشن میکند که چرا سرمایهداری به دنبال توسعهی سیاسی است و آن را مقدّم بر توسعۀ اقتصادی میداند و چگونه در تعارض خود بین آزادی و عدالت، جانب آزادی را میگیرد.
📝نعمتالله پناهی بروجردی
#پیششماره_3
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
❇️ داناترین مردم را بشناسیم
🔻امام علی علیه السلام:
أَعْقَلُ النَّاسِ أَنْظَرُهُمْ فِی الْعَوَاقِبِ
🔹خردمندترين مردم، عاقبتانديشترين آنهاست .
📚 غرر الحكم : 3367
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🚧سلفیه دایه دار «اسلام بلامذهب»
📣وهابیت پدیدهای است ناخواسته و نوخاسته که انحصار طلبانه مدّعی اسلام است و همه را جز خود، کافر میشمرد! فرقهای خودخوانده که با تن کردن جامهی انتساب به سلف صالح و با ادّعای وحدت در فضای بیمذهبی! با بنیان وحدت و انسجام مخالف است؛ بدعتی که پیروان از سلف، آن را به رسمیت نمیشناسند.
📣سلفیه - همان که بستر وهابیت است - ادعا میکند هیچ مذهبی وجود ندارد و باید به عصر سَلَف، یعنی دوران صحابه، تابعین و تابعین تابعین بازگشت و از همهی دستاوردهای مذاهب که حاصل قرنها تلاش و جستجوی عالمان فرَق بوده چشم پوشید و « اسلامِ بلامذهب» را اختیار کرد!
📝عباسعلی مشکانی سبزواری
#شماره_7
#فرهنگی
🆔 @farhang_puya
*️⃣چرا اندلس سقوط کرد؟
⬅️هرج و مرج داخلی و به تحلیل رفتن امنیت عمومی که تحریکات اربابان کلیسا در تشدید این عارضهی اجتماعی، مؤثر بود. این هرج و مرج به دلیل ترکیب نامتجانس قومی و ورود مهاجرین متعدد به این سرزمین و نیز اصطکاک منافع برخی قشرها با یکدیگر بود که برخی تحریکات آن را تقویت میکرد.
⬅️اختلافهای داخلی که به دلیل فاصله گرفتن مسلمانان از فرهنگ و فضیلتهای قرآنی، و پرداختن بیشتر به مسائل ملّی و منطقهای و قومیتی و جایگزینی برخی ملاکها به جای مکارم مذهبی، بروز یافت.
⏯گفت و گو با غلامرضا گلی زواره
#پیششماره_7
#تاریخی
🆔 @farhang_puya