نشریه فرهنگ پویا
⚔ فضای مجازی vs زندگی حقیقی (قسمت دوم) 🌀 فضای مجازی یک طیف است؛ میدانی وسیع برای ظهور و بروزهای صف
⚔ فضای مجازی vs زندگی حقیقی
(قسمت سوم)
🔰 تکنولوژی میان ما و غرب ایستاده است. گذشتهاش غرب مدرن است و حالا همچون امکانی فریبنده و پر زرق و برق رو درروی ماست. ما کیستیم؟ و غرب کیست؟ این سوال سادهای است که اغلب فراموش میشود؛ زیرا در وهله اول، مسئله این نیست که با تکنولوژی چه کنیم؟ فضای مجازی خوب است یا نه؟ با ابزارهای این فضا چه کنیم؟ و... بلکه قبل از آن باید دانسته باشیم که تکنولوژی و مشخصاً فضای مجازی از کجا میآید؟
🌐 فضای مجازی، اینستا، فیسبوک، تلگرام و دهها مدل دیگر دستاوردی نوین، از دل یک تحول تاریخیِ چند صدساله در غرب هستند؛ تحولی که از سدهٔ ۱۴ و ۱۵ میلادی زیرساختهای فکری و معرفتی، صنعتی و نظامی و علمی و پژوهشی را تحت یک وضعیت خاص تاریخی که آن را مدرنیته مینامیم، سامان داد.
🖊 الهام عباسی
#شماره_33
#هنر
#فضای_مجازی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚖️ پیشرفت آمیخته با عدالت است (قسمت اول) ‼️ پیشرفت اگر با عدالت همراه نباشد، پیشرفت مورد نظر اسلام
⚖ پیشرفت آمیخته با عدالت است
(قسمت آخر)
🔚 اینجور نباشد که اگر یک مرکزی، یک استانی، یک شهری، یک کورهدهی از مرکز دور است، در یک نقطه دور جغرافیایی کشور قرار گرفته است، دچار محرومیت باشد؛ اما آن جایی که نزدیک است، برخوردار باشد؛ این عدالت نیست.
✔️ هم فاصلههای طبقاتی باید برداشته شود، هم فاصلههای جغرافیایی باید برداشته شود، هم برابری در استفادهی از امکانات و فرصتها باید به وجود بیاید. همهی آحاد کشور، آن کسانی که استعداد دارند، آن کسانی که امکان دارند، بتوانند از امکانات عمومی کشور استفاده کنند. اینجور نباشد که نور چشمیها مقدم باشند و افراد متقلب و خدعهگر جلو بیفتند.
🌐 کاری کنیم که افراد گوناگون کشور، همه بتوانند در برابر امکانات کشور، از فرصت برابر استفاده کنند. البته اینها آرزوهای بزرگی است، لیکن دست یافتنی است؛ دست نیافتنی نیست. اگر تلاش کنیم و کار کنیم، میتوانیم به آن برسیم. سخت است، اما شدنی است.
📆 بیانات رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) ۸۸/۱/۱
#شماره_38|#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
⚠️ مواظب سرنوشتتان باشید!
🌐 انتخابات ریاستجمهوری از جدیترین، پرشورترین و پرجاذبهترین صحنههای مشارکت ملی است. انتخابات پرشور، نظام جمهوری اسلامی را جوانتر از آنچه هست خواهد کرد و روز نویی را برای مردم به ارمغان میآورد.
🚫 ملت اجازه نمیدهد رئیسجمهور آینده خلاف مصالح جامعه حرکت کند. رئیس جمهور منتخب مردم میتواند گرههای زندگی مردم را بگشاید. باید با برنامهریزی عدالتخواهانه و تلاش بیوقفه، فقر را از کشور برچید، فساد را ریشهکن کرده، شکاف فقیر و غنی را از بین برد و با تحقق عدالت اجتماعی و عمق بخشیدن به باورهای دینی و ملی، ایران را به الگویی توانا، مقتدر، پیشرفته و شایسته این ملت تبدیل ساخت.
📆 رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) ۸۴/۲/۱۱
#شماره_6|#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
▪️ مجاهد عالم
✍️ محمد جعفری:
🔹 عالمان اصیل دینی و احیاگران اندیشهی ناب الهی همواره در تلاش بودهاند که اندیشه و باور دینی را از گزند انحرافات و تحریفات مصون نگه دارند. امام صادق (علیهالسلام)، ویژگی بارز عالمان دین را حفظ حدود و ثغور اعتقادی جامعه میدانند که با مرزبانی عقیدتی خود، مانع از رخنه شبهات در افراد ضعیفالاعتقاد میشوند. حضرت علامه آیتالله مصباح را به حق میتوان از اسلامشناسان دغدغهمندی دانست که در طی نیم قرن اخیر در مبارزه با انحراف و التقاط در صف اول مجاهدت علمی بوده است.
#شماره_45
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
✅ همه انسانها عبد و مملوک خدا هستند
💢 بر اساس تفکر اسلامی، همه انسانها عبد و مملوک خدا هستند؛ آن هم نه ملک اعتباری و قراردادی که بر اساس جعل و اعتبار بهوجود آمده باشد بلکه ملک حقیقی؛ یعنی حقیقتا ما مالک هیچ جزء از وجود خودمان نیستیم و هستی ما تماما از اوست. از طرف دیگر، عقل هر انسانی درک میکند که تصرف در ملک دیگران بدون اجازه آنان مجاز نیست و کاری ناپسند و نارواست.
📝 محسن هنرجو
#شماره_45
#معارف
🆔 @farhang_puya
⛔️ خیانت در امانت نکنید!
(قسمت اول)
⚖️ حقمداری و عدالتمحوری افزون بر اینکه وظیفهای بر دوش حاکمان اسلامی است، عامل مؤثری جهت نفوذ و اثربخشی در دیگران و استحکام حکومت به شمار میآید، چنانکه امیرالمومنین (علیه السلام) میفرماید: «کسی که عادل باشد، حکمش نافذ است» و عمل به عدالت موجب پایداری حکومت میشود.
💯 رئیسجمهور متعهد میشود در زمان تصدی قدرت، به کسی ستم روا ندارد و شهد شیرین عدالت را به ملت بچشاند و با این عمل موجبات استحکام و نفوذ هر چه بیشتر نظام اسلامی را فراهم آورد.
💠 از نگاه اسلام، سمتها امانتی هستند که از سوی خداوند متعال و حاکم اسلامی به مدیران واگذار میشود تا به مردم خدمت کنند.
📇 سیده سهله/ سوده سادات تقوی
#شماره_6 | #انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
✅ سر پیروزی امام امت
💠 حضرت آیتالله جوادی آملی:
🔰 سر پیروزی امام امت این بود که هم آن حضرت وارث تام حضرت علی (ع) بود و هم مردم گرانقدر ایران اسلامی وارثان اصحاب حسینبنعلی (ع) بودند، که هیچ ناکث و مارق و قاسطی در بین حواریین حضرتش نبود. اگر سالار شهیدان حسینبنعلی (ع) اصحابی همانند مردم ما داشت، حتما حکومت نحس امویان و مروانیان بدست نیستی سپرده میشد، ولی با جمعیت کم ممکن نبود صحنه انقلاب را پر کند.
✳️ مردم فداکار ایران اسلامی تاکنون گفتند: «خدا»، و پایدار و مستقیم بودند و از این به بعد نیز ان شاالله وفادارتر خواهد بود و با روح مطهر امام خمینی (ره) پیمان میبندند که همچنان در صحنهی ثوره و میدان انقلاب باقی و برقرار باشند.
#شماره_42
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
☑️ آرمانخواهی در جامعه ایرانی
✍️ محمدحسین علیجانزاده
⚡️ از منظر تاریخی ملت ایران همواره در طول تاریخ بدنبال آرمانشهر و نظم مطلوب بوده و حتی پذیرش دین اسلام در میان ایرانیها و گسترش آن با تلاش علما، تجار و اندیشمندان به اقصی نقاط عالم با این درک و مفاهمهی فکری بوده است که همواره در مسیر آرمانی حرکت میکردهاند. قبول تفکرات ناب شیعی و آرمانخواهی جامعه مهدوی از مهمترین مسائل قابل تامل است.
#جامعه
#شماره_42
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⛔️ خیانت در امانت نکنید! (قسمت اول) ⚖️ حقمداری و عدالتمحوری افزون بر اینکه وظیفهای بر دوش حاکما
⛔️ خیانت در امانت نکنید!
(قسمت دوم)
✅ امانتداری شایسته
📜 علی (ع) ضمن نامهای به فرماندار خود «اشعثابن قیس» در آذربایجان مینویسد: «ان عَمَلَک لیسَ لَکَ بطعمة و لَکنّه فی عنقکام انة»؛ منصب حکمروایی و مدیریت، برای تو طعمه نیست؛ بلکه آن مسئولیت در گردن تو امانت است. بنابراین امکانات و قدرتی که در دست رئیسجمهور قرار میگیرد، امانت ارزشمندی است که مردم با رای خود در اختیار او قرار میدهند تا از آن در جهت رشد و بالندگی جامعه و نظام بهره گیرد.
🔅 او باید امانتداری شایسته باشد و من نیز باید با رای خویش آن را به امانتدار لایقی بسپارم تا به فرمان خدای متعال عمل کرده باشم که فرمود: «اِنالله یأمرکم اَن تُوُّ الام اٰنات الی اهله»؛ خداوند شما را فرمان میدهد که امانتها را به کسانی بسپارید که اهلیت داشته باشند.
🗄 سوده سادات تقوی؛ نهجالبلاغه، نامه ۵؛ نساء، ۵۸
#شماره_6 | #سیاست
🆔 @farhang_puya
💢 جهاد و مجاهد در نوک حمله دشمن
(بخش اول)
⭕️ دشمن به خوبی به این نکته مهم دست یافته است که برای تغییر جمهوری اسلامی و براندازی آن، باید بر روی ایدئولوژی نظام متمرکز شود. زیرا غربیها میدانند موفقیت الگویی مردمسالاری دینی در جمهومری اسلامی که مبنای مشروعیت را قوانین اسلامی در نظر گرفته است، چالشی جدی برای جهانبینی و معرفتشناسی غربی به حساب میآید.
♨️ دانیل پایپس (رئیس سابق انستیتو پژوهشهای سیاست خارجی آمریکا و عضو ارشد شورای امنیت ملی آمریکا) معتقد است: «امروزه مسلمانان به ایران نگاه میکنند و از آن الگوبرداری میکنند. اگر این تجربه موفق شود، جسارت مسلمانان کشورهای دیگر بیشتر خواهد شد و این برای ما قابل تحمل نیست.»
✍️ حجتالاسلام قاسم روانبخش
#انقلاب_اسلامی
#شماره_45
🆔 @farhang_puya
🔆 اسوةالمدیریة
(قسمت اول)
💢 اصول کشورداری و سیره سیاسی یک حاکم همواره در تیررس دیدگاه منتقدان و حتی مردم عادی قرار گرفته است. این اصول به کارآمدی آن نظام سیاسی کمک فراوانی میکند.
🌐 بیگمان اصول کشورداری حضرت امیرالمومنین (علیهالسلام) و نقش کمنظیر ایشان در ارائهی یک نظام حکومتی آرمانی و کارآمد غیرقابل انکار است و این چیزی نیست که حتی از نگاه غیر مسلمانانهی منصفی از قبیل «جرجی زیدان» مخفی مانده باشد.
🔰 شیوه و منش حکومتداری آن بزرگوار سیره سیاسی تحسینبرانگیز ایشان الگوی مناسبی برای همه آنانی شد که میخواهند در روش سیاسی خود، توفیق مدیریتی و حاکمیتی کسب کنند.
📝 علیاکبر عالمیان
#شماره_37
#سیاست
#حکومت_علوی
🆔 @farhang_puya
🔆 اصول مکتب تشیع
(قسمت اول)
💠 امامت یکی از اصول مکتب تشیع است. مکتب تشیع، برای انسان به عنوان خلیفهٔالله چنان ارزشی قائل است که هیچ کسی را دارای شأن حاکمیت بر او نمیداند مگر خداوند متعال به عنوان کمال مطلق و ائمه هدی (صلواتالله علیهم) در طول خداوند و نائب امام معصوم که مجتهد جامعالشرایط نام دارد.
❌ در اندیشه شیعی رعایت این اصل در کنار رعایت قوانین مطرح شده و در کتاب سنّت، یگانه راه نجات بشریت شناخته میشود. بنابراین اصل فوق ذکر در درون، نسلی انقلابی را میپروراند و آن اعتقاد به نامشروع بودن همه حکومتهای غیر معصوم و غیر مأذون (حکومتهای شکل گرفته به دست غیر مجتهد جامعالشرایط) در دوران غیبت است.
📝 سیدعبدالمجید پیشبین اشکوری
#شماره_37
#معارف
🆔 @farhang_puya
▪️ انتخابات پرشور نشانه بیداری ملت است
💠 حضرت امام خامنهای:
💥 در همهی دنیا، انتخابات پرشور، مظهر زنده بودن و حضور با اراده و عزم راسخ یک ملت در عرصههاست. هر جا انتخابات با شرکت گستردهی مردم باشد، این نشانهی این است که ملت در آن کشور بیدارند، هوشیارند و با نظام خود همراهند. میخواهند این را از دست ملت ایران بگیرند.
❌ همهی این صدها و هزارها و -اگر این رسانههای تازه پدید آمدهی اینترنتی را هم محاسبه کنیم، سر به میلیونها میزند- میلیونها رسانه راه انداختند، برای اینکه مردم را دلسرد کنند. گاهی گفتند مردم شرکت نمیکنند، گاهی گفتند تحریم میکنند، گاهی گفتند تقلب میشود، گاهی گفتند چه و چه؛ برای اینکه مردم پای صندوق رای نیایند، دلسرد بشوند.
📆 10 اسفند 1390
#امامین_انقلاب
#شماره_42
#انتخابات
🆔 @farhang_puya
✳️ کردار و رفتار نیکو
💢 امام صادق (ع): به هرکس که پیرو ما است و به گفتههای ما گوش فرا میدهد سلام مرا ابلاغ کن، و (بگو) من همه شما [شیعیان] را به تقوا، پرهیزکاری در دین، تلاش و کوشش در راه خدا، راستگویی و امانتداری، سجده طولانیو همسایهداری... سفارش میکنم؛ زیرا هرگاه کسی از شما به این سفارشات من عمل کند مردم میگویند: این «جعفری مذهب» و شیعه است.
🔺 من از این (اثر اجتماعی) و از اعمال شما شادمان میشوم و سایر مردم نیز میگویند: این است روش ادب و تربیت امام صادق (ع) : ولی اگر برخلاف این (روش صادقانه و مورد انتظار) بودید، من از عملکرد شما غمگین و شرمنده میگردم! و مردم نیز (با ناراحتی) خواهند گفت: این هماثر تربیتی امام صادق (ع)!! و این هم شیعه امام صادق (ع).
📝 هادی مازندرانی
#معارف
#سیره_ائمه
#شماره_42
🆔 @farhang_puya
⭕️ سینما را رها گذاشتیم
💠 امام خامنهای:
⚠️ ...به آن سازنده فیلم، به آن کارگردان و حتی به آن بازیگر، کاری انجام گرفته و منعکس نشده است؟! من به خودم نگاه میکنم، به حوزه علمیهمان نگاه میکنم و به دستگاههای مدیریت فرهنگیمان نگاه میکنم، میبینم نه، ما در این زمینه کمکاری داشتهایم.
🌀 بنابراین به قول معروف گفت: «نمیشود رفت سراغ کارگردان و یقه او را گرفت که شما چرا؟! خب، من یک مقدار وزارت ارشاد را، یک مقدار سازمان تبلیغات را، یک مقدار حوزه علمیه را، یک مقدار آن کسانی که صاحبان اندیشه دینی هستند، همین اندیشههای عرفانی، حکمت متعالیه و... اینها را مخاطب قرار میدهم و میگویم شما برای برخورداری کشور از این هنر فاخر - که در این جمع هست - چه کردهاید؟ «شما» چه کردهاید؟
🎙 بیانات معظمله در دیدار برخی کارگردانان سینما و تلویزیون ۱۳۸۵/۳/۲۳
#شماره_33
#هنر
#سینما
🆔 @farhang_puya
🌸 گوهری مثل علی است که میماند!
🔹 امیرالمؤمنینی که نزدیک به صد سال بر روی منبرها او را لعن و همه جای دنیای اسلام علیه او بدگویی کردند؛ آن یگانهای که هزاران حدیث جعلی علیه او و حرفهایش ساختند و به بازار افکار عرضه کردند، چنین بود که توانست بعد از گذشت این سالهای طولانی، خود را از زیر بار اوهام و خرافات بیرون آورد و قامت رسایش را در مقابل تاریخ نگه دارد.
🔸 گوهری مثل علی است که میماند. خار و خاشاک و زباله و گلولای، او را آلوده نمیکند و جوهرش را نمیکاهد. اگر قطعهای الماس را در گِل هم بیندازند، الماس است و بالاخره خود را نشان خواهد داد. هر فرد مسلمان باید این مشعل عظیم را بر بالای قلهی حیات ببیند و بهسمت آن حرکت کند.
✍ رهبر معظم انقلاب
📙 جاودانه تاریخ، ص ۳۶
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
🌸 نمونه درخشان حکومت اسلامی
💠 میلاد باسعادت و پر خیر و برکت مولیالموحدین امیرالمومنین حضرت علی (علیهالسلام) و روز پدر را خدمت تمام محبین و دوستداران آن حضرت تبریک عرض میکنیم.
#عکس_نگاشت
🆔 @farhang_puya
💠 حکومتی تاریخی
(قسمت اول)
🔰 پیش از هر سخنی برای ارزیابی کارآمدی یا ناکارآمدی یک حکومت باید سنجهای را در نظر بگیریم و ملاکها یا معیارهایی را بپذیریم و بر اساس آنها ارزیابی کنیم وگرنه بدون تعیین شاخصهای موثر در کارآمدی، ارزیابی کارآمدی به نتیجه مطلوب و روشنی نخواهد رسید.
🌐 از آنجا که ارزیابی صحیح کارآمدی یک حکومت، وابسته به در نظر گرفتن همهی شاخصهای موثر در آن است با یک ملاک نمیتوان به سراغ ارزیابی یک حکومت رفت. از این رو به نظر می رسد شاخصهای زیر را باید مورد توجه قرار داد:
۱- محیط جامعه، شرایط و اوضاع سیاسی و اجتماعی زمان در آغاز حکومت
۲- مشکلات و موانع داخلی یا خارجی
۳- طرحها و برنامههای اجرایی حکومت
۴- مدت دوام و طول عمر حکومت
۵- مقایسه آن حکومت با حکومت قبلی
۶- اهداف حکومت و...
📑 یادداشتی از حجتالاسلام مهدی پیشوایی
#شماره_37
#تاریخی
#حکومت_علوی
🆔 @farhang_puya
💢 هدف از پروژه اصلاحطلبی چه بود؟
▪️ پروژه اصلاحطلبی، «بازگشت به انقلاب» یا «تکمیل مسیر انقلاب» نبود، بلکه در حقیقت، منحرف ساختن نظام سیاسی و اجتماعی از مسیری بود که انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) ترسیم کرده بود.
▪️ تفکر و عملکرد اصلاحطلبان نه تنها در چارچوب اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی قرار نداشت، بلکه به واسطه آراء و عملکرد سکولاریستی اصلاحطلبان در دوره هشتساله حاکمیتشان، انقلاب اسلامی متحمل ضربهها و خدشههای دردناکی گردید.
📝 هادی مجیدی
#شماره_45
#سیاست
#اصلاح_طلب
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔆 اسوةالمدیریة (قسمت اول) 💢 اصول کشورداری و سیره سیاسی یک حاکم همواره در تیررس دیدگاه منتقدان و حتی
🔆 اسوةالمدیریة
(قسمت دوم)
💯 حضرت علی (علیهالسلام) غیر از اجرای سیرهٔ سیاسی و استراتژی حکومتیِ موفقیتآمیز خود، ابتکارات فراوانی را هم در عرصه حکومت و سیاست از خود بروز دادند. برای استانداران و سران سپاه و قضات و کارگزاران مالیات آییننامه و دستورالعمل نوشتند و جامعه اسلامی را از نظر شغل و وظیفه طبقهبندی نمودند و حدود و موقعیت هر طبقه را تعیین فرمودند. سیره سیاسی و شیوه حکومتداری ایشان، درخشانترین دوران حکومت اسلامی پس از رحلت پیامبر (صلیالله علیه و آله) است.
📇 علیاکبر عالمیان
#شماره_37
#سیاست
#حکومت_علوی
🆔 @farhang_puya
🔘 تمدنی با ریشه اسلام ناب
✍️ محسن مومنی:
🔸 در یک نگاه کلان میتوان حلقههای تمدن اسلامی را از بعثت رسول اکرم (ص) تا غدیر و از غدیر و عاشورا تا عصر غیبت در یک زنجیره دید. جریان اسلام ناب با تمام فراز و فرودهای خود در طول تاریخ در نهایت توانست در 22بهمن 1357 به رهبری امام خمینی (ره) گام مهمی در مسیر تمدنسازی بردارد و با برکناری نظامی طاغوت، فضایی از نور و امید را بر شیعه حاکم کند.
#شماره_45
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
☑️ جامعه اسلامی با پیروی از ثقلین
📝 سوره سادات تقوی:
🔹 نظام اسلامی، نظام دین و دیانت است که پایههای آن را اصول و معارف دینی تشکیل داده و با خون شهیدان شکل گرفته است. هر کس که در درون این نظام مسئولیتی میپذیرد، باید با این اعتقاد گام بردارد.
🔸 مایههای دین و معارف دینی را باید از سرچشمههای زلال آن -قرآن و سخنان پیشوایان معصوم (علیهمالسلام)- برداشت کرد. قرآن، وحی الهی و برنامه زندگی جامعه اسلامی است که باید تفسیر صحیح آن را از پیامبر و پیشوایان معصوم دریافت.
#معارف
#شماره_6
🆔 @farhang_puya
⛔️ علامه مصباحیزدی: تحریف خط امام (ره) به نام احیای آثار امام (ره) غصه دارد!!
✍️ هادی مجیدی:
💢 تاریخ زندگی مرحوم آیتالله مصباح (ره)، بیانگر حساسیت ایشان در برابر جریانهای انحرافی بوده است. هرگاه جریانی سعی در تحریف دین یا انقلاب اسلامی داشته است، ایشان چون رزمندهای دلیر به میدان آمده از مبانی اسلام و انقلاب دفاع کرده است.
♨️ مرحوم آیتالله مصباح در این زمینه فرمودند: والله برای بنده با این غصههایی که انسان در جامعه میخورد، مرگ بسیار شیرین است، اگر کافر علیه انسان کاری انجام میداد، غصه نداشت؛ تحریف دین و تحریف خط امام (ره) به نام احیای آثار امام (ره) غصه دارد. مرگ برای ما چه ضرری دارد؟ ما را از این غصهها نجات میدهد.
#شماره_45
#سیاست
#تحریف_امام
#نشر_حداکثری
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💠 حکومتی تاریخی (قسمت اول) 🔰 پیش از هر سخنی برای ارزیابی کارآمدی یا ناکارآمدی یک حکومت باید سنجهای
💠 حکومتی تاریخی
(قسمت دوم)
💯 ... حال به بررسی این موارد در حکومت علوی میپردازیم: علی (علیهالسلام) با یک انقلاب و حرکت عمومی و به دنبال کشته شدن خلیفه سوم به دست مردم انقلابی روی کار آمد و وارث وضع آشفته، فساد مالی و اداری گسترده چندین ساله بود که اصلاح آنها کار آسانی نبود
⚖️ زیرا اگر علی (ع) خلافت را قبول میکرد قطعاً درصدد احیای سیره و سنت نبوی به ویژه در امر حکومت برمیآمد و بدیهی بود که غارتگران بیتالمال و مفسدانی که در زمان خلیفه گذشته به غارت اموال عمومی پرداخته بودند، در مقابل آن میایستادند و موانع و مشکلاتی برای حکومت ایجاد میکردند. از جهت دیگر ذائقه عمومی تغییر یافته و سیرهی نبوی به فراموشی سپرده شده بود.
📑 یادداشتی از حجتالاسلام مهدی پیشوایی
#شماره_37
#تاریخی
#حکومت_علوی
🆔 @farhang_puya