💠 اميرالمؤمنين علی عليهالسلام:
➕ ثَلاثٌ يُوجِبنَ المَحَبَّةَ؛ حُسنُ الخُلقِ وَ حُسنُ الرِّفقِ وَ التَّواضُعُ.
*سه خصلت موجب دوستى است؛ خوشخويى، مهربانى و فروتنى.*
📙غررالحکم، حدیث ۴۶۸۴
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📌 پایههای استواری حکومت را گم نکنیم 🔘 حکومت و زمامداری، هنگامی زمینهساز تمدن راستین خواهد بود که
📌 منظور ما از اسلام چیست؟
🔹رهبر معظم انقلاب: ما از اسلام دفاع می کنیم. اما منظور ما از اسلام چیست? اسلامِ ما با اسلام متحجر از یک سو و اسلام لیبرال از سوی دیگر، در اصول و مبانی کاملا متفاوت است.
🔹 ما هم این را رد می کنیم و هم آن را. اسلام ما اسلامی است متکی به معنویت، عقلانیت و عدالت؛ این سه شاخص عمده در آن است. ما از معنویت به هیچ عنوان صرف نظر نمی کنیم. روح و اساس کار ما معنویت است.
#شماره۴۰
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⭕️ دوره اقتصاد تجربی و رياضی یک دوره ۲۰ ساله بيشتر دوام نياورد 🔘 شما تمام بحرانهای نظامی، اجتماعی
📌 تأثير جريانهای اجتماعی در آمریکا روی تحولات علمی
🔹 بنده یک دوره پنجاه ساله پس از جنگ جهانی دوم در محافل علمی آمريكا و اروپا حضور داشتهام. اين دوره دقيقاً هم زمان است با رويكرد رياضی و تجربی به علوم انسانی در دانشگاههای آمريكا.
🔸 در دهه ۱۹۵۰ وقتی كه وارد دانشگاههای آمريكا شدم، تحصيلاتم را با رشته اقتصاد شروع كردم. در دوره ليسانس گرايش به اين بود كه ما را از انديشه عقلی و تفكر اقتصادی دور كنند و ما را به تجربيات اقتصادی وادار كنند.
🔹 دانشگاههای آمريكا و اروپا بعد از جنگ دوم بينالمللی این تغييرات را طی كردند و با بررسی آن دوره میتوان دید که چگونه يك جريان اجتماعی روی تحولات علمی تأثير میگذارد.
🎤 گفتوگو با پروفسور حمید مولانا
#شماره۱۶
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 چرا خداوند ما را در کاروان محسنین قرار داده است؟
#در_محضر_استاد
#علامه_مصباح
#قسمت_پنجم
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 شما حق ندارید در هیچ یک از امور ما مسلمانان دخالت کنید! ▪️ کسی از مردم سامرا به دلیلی شخصی، نسبت
🔳 حالا حل شد!
▪️ در دیداری که مرحوم علّامه جعفری با مرحوم علّامه عسکری داشتند، اوّل سؤالی که علّامه عسکری بدون مکث از ایشان کردند این بود که شما چرا مثنوی را شرح کردی؟! منظورشان این بود که خب کارهای دیگری میکردی. حدیث شرح میکردی. ایشان گفت: من ۵۰۰۰ روایت شیعه را بین این شرحم قرار دادم. هر کس بخواهد این شرح را بخواند، این روایات را هم لاجرم میخواند. بعد از این بیان، علّامه عسکری فرمودند: حل شد.
📚 سیره و خاطرات علما، آیت الله محمدعلی جاودان، صفحه ۱۷۱
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💠 نه جناب نیلی! اقتصاد مثل فیزیک نیست که جهانبینی و نگرش نسبت به انسان و جهان در آن بیتاثیر باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 این فریادهای بهشتی مظلوم را که توسط لیبرالها تکفیر شد و توسط منافقین ترور، بارها باید شنید...
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
💠 امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
*روزگاری خواهد آمد که مردم به گناه افتخار و از پاکدامنی تعجب میکنند!*
📙 نهجالبلاغه، خطبه ۱۰۸
#حدیث
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📌 تأثير جريانهای اجتماعی در آمریکا روی تحولات علمی 🔹 بنده یک دوره پنجاه ساله پس از جنگ جهانی دوم د
💠 نگاه کمی به اقتصاد مختص دهه پنجاه میلادی است
▪️ از دهه ۱۹۵۰ تا دهه ۷۰ ديپلم دكترای پسنديده در دانشگاههای آمريكا، ديپلمی بود كه مسائل مربوط به علم اقتصاد را با شيوههای كمّی رياضی و با معادلات علم احتمال مطالعه میشد.
▪️ من به خوبی بهخاطر دارم كه با شروع دهه ۱۹۶۰ مخصوصاً در سالهای ۱۹۶۴ و ۱۹۶۵ ميلادی كه شروع اعتراضات و تظاهرات كارگران سياهپوست برای آزادیهای مدنی و تغييرات بنيادين در آمريكا است، تا يك دهه مقارن با جنگ ويتنام، تغييرات در علوم اجتماعی ادامه مییابد.
🎤 گفتوگو با پروفسور حمید مولانا
#شماره۱۶
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
🌐 انقطاع از هویت، محصول الگوهای غربی
🔸 اکنون ما نباید از الگوهای غربی استفاده کنیم. الگوهای غربی، ما را دچار قطع رابطه با هویت میکند. اگر الگوی اسلامی را پیدا نکنیم، بحرانهای بیشتری خواهیم داشت.
🔸 امروز ایران اسلامی در جهان مسؤولیت دارد. با توجه به نبوغ، نیت پاک و نظام منحصر به فردی که در ایران وجود دارد، دشمنان برای نابود کردن آن در تلاش هستند و در این باره هم هیچ ابا و تعارفی ندارند. ما باید این الگوها را زودتر پیدا کنیم.
🎤 گفتوگو با مرحوم نادر طالبزاده
#شماره۱۷
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
📌 امروز همان اندازه که مردم ایران تحت شدیدترین حملات جنگ احساسی قرار دارند، مسؤلین کشور نیز تحت آماج حملات شناختی قرار گرفتهاند؛ والّا نباید سازندگان چنین هجونامهای راست راست در خیابان راه میرفتند!!!
#هنر
🆔 @farhang_puya
❇️ دست برتر تمدن ایرانی در علوم مختلف
▫️ تمدن ایرانی یکی از قدیمیترین تمدنها است و ایرانیان بهلحاظ علوم تاریخ، موسیقی، ستاره شناسی، ادبیات، پندواندرز و شرح حال بزرگان، مهمترین بودند؛ اما آنچه سبب تحولی شگرف در این تمدن کهن شد، اسلام بود.
▫️ صحنه علم و فرهنگ، وسیعترین و پرشورترین میدان خدمات ایرانیان به اسلام است. اکثر آثار اسلامی در علوم دینی و در رشتههای دیگر به اندیشه و اراده دانشمندان مسلمان ایرانی خلق شد.
🖊 فائزه اسکندری
#شماره۴
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 جامعه اسلامی، جامعه به من چه و به تو چه نیست!
#جامعه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔳 حالا حل شد! ▪️ در دیداری که مرحوم علّامه جعفری با مرحوم علّامه عسکری داشتند، اوّل سؤالی که علّامه
⭕️ یک ساعت به خودت برس!
▫️ آیت الله سید حسین قاضی طباطبایی از خاندان عریق و ریشهدار «قاضی» تبریز، در محضر میرزای بزرگ تلمّذ کرده و به کمال اجتهاد رسیده بود. مردم شهر تبریز به حضور میرزا رسیده و از ایشان میخواهند که امر کند آقای قاضی برای تعلیم و تربیت مردم و امامت جماعت در مساجد آن شهر، به تبریز باز گردد. میرزا امر فرمود و آقای قاضی آماده بازگشت شد. ناگزیر بایستی در نجف و کربلا و سایر مشاهد ائمه اطهار مشرف میشد تا وداع گوید. در آخر سر هم به سامراء رفت تا به محضر امامین عسکریین رسیده و وداع کند.
▫️ بعد از وداع به خدمت استاد بزرگ خویش میرزای شیرازی رسید تا از ایشان اجازه خروج گرفته و خداحافظی کرده و به همراه مردم شهر تبریز به ایران بیاید. میرزا در این ملاقات به ایشان فرمود:«حالا که داری میروی، شب و روزی یک ساعت به خودت بپرداز!» آقا سید حسین قاضی به ایران آمد. چند سال بعد مردم تبریز به عتبات مشرف شدند و بعد به حضور میرزا میآیند تا مرجع تقلید خودشان را زیارت کنند. میرزا از آنها از احوالات آقای قاضی سؤال میکند. جواب میگویند:«آقا آن یک ساعت که شما فرموده بودید، تبدیل به بیست و چهار ساعت شده است. ایشان همواره در مراقبت و حضور و توجه به سر میبرد.»
📚 سیره و خاطرات علما، آیت الله محمدعلی جاودان، صفحه ۷۹
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
💠 امیرالمومنین علی عليه السلام:
*دوبهمزنی و سخنچينى را دروغ شمار، نادرست باشد يا درست.*
📚 غررالحكم، حدیث ۲۴۴۲
#حدیث
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 چگونه ماه رمضان موجب طهارت انسان از آلودگیها میشود؟
#در_محضر_استاد
#علامه_مصباح
#قسمت_هفتم
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 کار ویژه علی علیزاده و تیم همراهش، تغییر گفتمان نیروهای #انقلاب_اسلامی و تهی کردن بدنه جریان حزب اللهی از اندیشه ولایت و دورکردن آنها از مبانی اندیشهای مطهری و مصباح است.
🆔 @farhang_puya
✂️ انسانِ امروز خلأ معنویت را بیش از هر دورهای درک میکند
🔸شهید مطهری: با تبدیل جوامع به جوامعی فنآور و ماشینی و با تغییر رویکردهای بشر از ساحت قدسی انسان به ساحتی زمینی و مادی، میل بشریت به سمت اخلاق و معنویت روز به روز ییشتر و بیشتر شده است.
🔸 انسان امروز خلأ معنویت و دوری از منبع فیاض هستی را بیش از هر دورهای درک می کند و فطرت خود را تشنه آب حیاتبخش معنویت میبیند. لذا رفتن به سمت معنویت و امور فرامادی در میان انسانها بیش از پیش دیده میشود.
#شماره۴۰
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
🌐 انقلاب اسلامی باعث شد سایر ملتها نیز سرشان را بالا بیاورند
🔹 آن زمانی که این انقلاب عظیم پیش نیامده بود و این ملت این طور رها و آزاد و با نشاط و پرتوان وارد صحنه نشده بود، خیلی از کشورهایی که امروز فریاد اسلامخواهی بلند کرده، حرف از دشمنی با آمریکا میزنند و از دخالتهای آمریکا در کشورشان بیزار شدهاند، این طور نبودند. سرهایشان را پایین انداخته بودند و زندگی میکردند.
🖊 محمدعلی روزبهانی
#شماره۲۱
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
💢به #مناسبت سالگرد رحلت آیتالله بروجردی| کادرسازی آیتالله بروجردی؛ مؤثر در شکلگیری انقلاب اسلامی
▫️ تلاشهای آیتالله بروجردی با موفقیت چشمگیری همراه شد. او با پرورش نیروهایی ورزیده، نهضت اسلامی ملت ایران را پایهریزی کرد. این نهضت که ابتدا در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و بعدها در سال ۱۳۵۷ رشد و نمو یافت، بیش از هر چیز مدیون«کادرسازی» آیتالله بود.
▪️ اکثر نیروهایی که در خط مقدم جهاد با استبداد زمان ایستاده بودند، از شاگردان و پرورشیافتگان مکتب فقهی، اصولی، سیاسی و اجتماعی آیتالله بروجردی بودند.
✍️ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#شماره۲۶و۲۷
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⭕️ یک ساعت به خودت برس! ▫️ آیت الله سید حسین قاضی طباطبایی از خاندان عریق و ریشهدار «قاضی» تبریز،
♨️ چرا آیتالله خوانساری که اعلم بود، مرجعیت مطلق را به آقای بروجردی سپرد؟
➕ من بارها از مرحوم آیتالله میرزا عبدالکریم حقشناس شنیده بودم؛ بعد از اینکه مرحوم بروجردی به قم آمدند و ریاست حوزه و مرجعیت عالیه را برعهده گرفتند، بعضی از اطرافیان مرحوم آیتالله آقای حاج سیدمحمدتقی خوانساری، یکی از مراجع ثلاثه قبل از آقای بروجردی به ایشان عرض کرده بودند که شما از آقای بروجردی اعلم هستید.
➕ آیتالله حقشناس میفرمودند: «البته این سخن قابل تأمّل بود که چرا دنبال ایشان میروید؟ اما این مرد بزرگ در جواب فرموده بود که امروز پرچم به دست ایشان است و همهی ما باید پشت سر ایشان حرکت کنیم؛ امّا مَن خاف مقام ربّهِ و نَهیَ التفسَ عن الهوی فان الجنهی هی المأوی.»
📚 بخشی از کتاب «سیره و خاطرات علما»، نوشته آیت الله جاودان، صفحه ۹۷
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
💠 امام باقر علیه السّلام فرمودند:
*سه چيز نشانه رحمت خدا است؛ عبادت شبانه، افطار دادن به روزهدار، ديدار با برادران.*
إنَّ مِن رَوحِ اللّه ِ ثَلاثَةً: التَّهَجُّدَ بِاللَّيلِ و إفطارَ الصّائمِ و لِقاءَ الإخوانِ
📙الأمالى طوسى، صفحه ۱۷۲
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💢 انسان مسافر لقای خداوند و «مقام برتر» است؛ و نه «مکان بالاتر»
🔹 از منظر جهانبينی توحيدی، انسان مسافر لقای خداوند سبحان است. او در اين حرکت مراحلی را تا عالم طبيعت و اين دنيا سپری میکند و عوالمی را برای رسيدن به کمال پيش رو دارد. سفر مزبور سير به سوی «مقام برتر» و نه «مکان بالاتر» است.
🔸 مسافت و مسير اين حرکت در درون خود انسان است و مسيری از مسيرهای جهان هستی بيرون نهان او نيست. در اين مسير منازل و مراحلی وجود دارد که سالکان و پيشگامان تهذيب نفس از آن به «منازل سائران»، «مقامات عارفان» و يا «مراحل و منازل سير و سلوک» ياد میکنند.
🔹 همچنين برای اين حرکت موانعی نيز وجود دارد که رهپويان آن بايد ابتدا آنها را شناسايی سپس با راههای رفع اين موانع آشنا و آنها را از سر راه خود بردارند.
🎙 آیتالله جوادی آملی
#شماره۴۰
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆سلسله نشستهای دفتر ارتباطات فرهنگی و کانون طلوع، ویژهبرنامههای ماه مبارک رمضان
🗂 موضوع: کمالجویی و هنجارهای اجتماعی قسمت پنجم
👤 سخنران: حجتالاسلام دکترمحمدناصر سقای بیریا،
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینیره
🔶 لینک دانلو فایل تصویری برنامه👇
🎥 http://dpfqom.iki.ac.ir/sites/default/files/files/1402010723m.mp4
🔶 لینک آرشیو در آپارات👇
🎥 https://aparat.com/v/BRjQv
🔶 لینک فایل صوتی👇
🎧 http://dpfqom.iki.ac.ir/sites/default/files/files/1402010723s.mp3
🔶 گزارش این سخنرانی را در اینجا ملاحظه فرمایید👇
🌐 http://dpfqom.iki.ac.ir/node/1400
🔶 لینک این برنامه در ویسگون👇
🌐https://wisgoon.com/pin/48102363/
🆔 @difqom
💠 کانال و سایت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 http://dpfqom.iki.ac.ir/node/1401
🔰 https://iki.ac.ir
☎️ 02532113627
#فرهنگ_پویا
🆔 @farhang_puya
📌 دشمن در برهههایی به ضررش است علیه آقا حرف بزند، لذا کس دیگری مثل آیت الله مصباح را میزند
🔸 هدف مشترک دشمنان داخلی و خارجی اسلام یک چیز واحد است؛ آنها از گسترش اسلام ناب محمدی واهمه دارند، نه اسلام آمریکایی.
🔹 امروز در کشورهای خارجی، آخوندهایی که طرفدار این گونه از اسلام هستند، نه تنها آزادی دارند که حمایت هم میشوند، اما در مقابل با هر فکری و هر شخصیتی که در راه تبلیغ اسلام ناب محمدی قدم بردارد، مبارزه میکنند؛ منتها مبارزات دشمنان مختلف است.
🔸 گاهی آنها بهطور مستقیم نمیتوانند علیه ما حرف بزنند؛ بهعنوان مثال برخی در ایران در برههای به ضررشان است علیه حضرت آقا چیزی بگویند، ولی میتوانند علیه آیت الله مصباح و شاگردانشان سخن بگویند.
✍️ محمد ملکزاده
#شماره۲۱
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya