🎬 قربانیان خشونت «قسمت۱»
⚠️ بسیاری از غولهای اقتصادی و تولید کنندگان فیلمها و کارتونهای تلویزیونی برای جلب بینندگان از و در نتیجه سود بیشتر از خشونت بهره میگیرند. در اینگونه فیلمها انسانها حیوانات و روباتها گوناگون به شدت به جان هم میافتند و برای خلق صحنههای هیجانی و سرشار از خشونت از انواع ورزشهای رزمی، سلاحهای عجیب و ماشینهای جنگی پیشرفته استفاده میکنند تا چشمان مخاطب را بهت زده به سمت خود کشانند.
▪️کودکان نیز مانند دیگر مخاطبان تلویزیون مجبورند برای پر کردن اوقات فراغت خود ساعتی از شبانه روز را به تماشای این زد و خوردها و لذت بردن از قتلها و ویرانیهای حاصل از آن اختصاص دهند. در بررسی چگونگی و میزان تاثیر خشونتهای تلویزیونی بر کودکان توجه به سه نکته ضروری است: ۱. نداشتن استقلال فکری و شخصیتی کودکان ۲. نداشتن قدرت تشخیص واقعیت از خیال در کودکان ۳. قوت بالای ضمیر ناخودآگاه در سنین کودکی در ادامه به تفضیل این موضوع میپردازیم.
🖋قاسم اردکانی| #شماره8و9
#فرهنگ
🆔 @farhang_puay
نشریه فرهنگ پویا
🎬 قربانیان خشونت «قسمت۱» ⚠️ بسیاری از غولهای اقتصادی و تولید کنندگان فیلمها و کارتونهای تلویزیون
🎬 قربانیان خشونت «قسمت۲»
1⃣ نداشتن استقلال فکری و شخصیتی
➕ کودکان در سنینی به سر میبرند که به استقلال شخصیتی و فکری نرسیدند و هنوز در مرحله شکل گیری آن قرار دارند آنها رخدادهای اطرافشان را به دقت نگاه میکنند و از آنچه میشنوند و میبینند چیزهایی را برمیگزیند و بر اساس آن شخصیت، نگاه خود به مسائل و حتی اعتقاداتشان شکل میگیرد. این دسته از مخاطبان هنگامی روبروی تلویزیون مینشینند که زمینههای بسیار مستعد برای تاثیرپذیری از آنچه در تلویزیون نمایش داده میشود دارند.
2⃣ نداشتن قدرت تشخیص واقعیت از خیال
🔚 کودکان در تمییز و تشخیص مرز واقعیت و خیال ضعفی آشکار دارند و تقریباً تمام آنچه را در تلویزیون میبینند؛ واقعی میانگارند. آنها در تخیل هم احساس واقعی بودن میکنند و این در بازیهای کودکان مانند خاله بازی به روشنی دیده میشود. آنها در این بازی آنقدر به زندگی خیالی خود اهمیت میدهند که گاهی بزرگترها در زندگی واقعی خود اینگونه نیستند. بنابراین این مولفه نیز احتمال تاثیر پذیری کودکان را از برنامههای تلویزیونی افزایش میدهد.
🖋 قاسم اردکانی| #شماره_8و9
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
❌ ضربه اعتماد به آمریکا
💠 رهبر معظم انقلاب:
🔰 هر ملتی به آمریکا اعتماد کرد، ضربه خورد؛ حتی آن کسانیکه دوست آمریکا بودند. حالا در کشور ما دکتر مصدق به آمریکاییها اعتماد کرد؛ ... کتکش را [هم] خورد؛ حتی کسانیکه با آمریکا میانهشان هم خوب بود و به آمریکا اعتماد کردند، ضربهاش را خوردند!
🗓12 آبان 1392| #شماره_31
#تاریخی
#بیاعتمادی_به_آمریکا
🆔 @farhang_puya
❎ ضربه اعتماد به آمریکا "قسمتاول"
🔸 اشتباه مصدق این بود که برای مقابله با دو قدرت سنتی انگلیس و روسیه، به قدرت سوم یعنی آمریکا گرایش یافت. وی آنقدر خوشخیال و خوشبین بود که به "آیزنهاور" نامه نوشت و از او درخواست کمک کرد! وی در نامه خود چنین مینویسد:
🔹 ملت ایران امیدوار است که با کمک و مساعدت حکومت آمریکا موانع بهوجود آمده در کار فروش نفت ایران برطرف گردیده و چنانچه حکومت آمریکا قادر نیست چنین موانعی را مرتفع سازد، میتواند کمکهای اقتصادی را در اختیار ایران قرار دهد تا این کشور بتواند سایر منابع طبیعی دیگری نیز دارد که بهرهبرداری از آنها به حل مشکلات آن کمک مینماید، لکن تحقق این منظور بدون کمک اقتصادی خارجی مقدور نیست.
🔻 در خاتمه، توجه مساعد و مثبت آن جناب را به وضعیت خطرناک کنونی ایران جلب نموده و اطمینان دارم که جنابعالی نسبت به کلیه نکات این پیام توجه لازم مبذول خواهد داشت.(1)
📚 مهدی ابوطالبی : (1) www.farsnews/423262
#شماره_31
#تاریخی
#بیاعتمادی_به_آمریکا
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
❎ ضربه اعتماد به آمریکا "قسمتاول" 🔸 اشتباه مصدق این بود که برای مقابله با دو قدرت سنتی انگلیس و رو
❎ ضربه اعتماد به آمریکا "قسمتدوم"
⭕️ گرچه جواب دولت آمریکا به نامه مصدق منفی بود، وی گویا تا آخرین لحظات دولتش، همچنان به آمریکا امیدوار بود. اما مذاکره با آمریکا برای ایران سودی نداشت و این کشور در صدد براندازی نظامسیاسی منتخب مردم ایران و دولت مصدق برآمد. کشوری که مصدق به آن به چشم امید برای حل و فصل مشکلات داخلی مینگریست و از طریق آن بهدنبال حل مشکلات ناشی از عدم تامین بودجه و فروش نفت در بازارهای جهانی بود، از پرداخت وام به ایران در بسیاری از موارد طفره رفت.
💢 مصدق بارها از آمریکا درخواست کمک کرده بود و دفاع آمریکا از ایران در مقابل انگلیس و زیادهخواهیهای آن را انتظار داشت. گقته میشود که آمریکا کمکهایی البته ناچیز به مصدق کرد ولی نه آنگونه که مصدق بتواند مشکلات داخلی خود را حل کند. آمریکا در کنار مذاکره با ایران برای حل ماجرا و به قول خود حل و فصل مسالمتآمیز ماجرا، البته در فکر سرنگونی حکومت مصدق بود.
🔻 با پیگیری مصدق و بر اساس حکم دیوان بینالمللی لاهه، یک کنسرسیوم از غولهای نفتی برای استخراج و فروش نفت ایران تشکیل شد. این نتیجه اگرچه ظاهری خوش آب و رنگ داشت، ایران را در باتلاق وابستگی کامل به غرب انداخت و متن آن بهقدری ذلتبار بود که لایحه امتیاز نفت به کنسرسیوم با عنوان «قرارداد فروش نفت و گاز» به مردم و مجلس تحمیل شد.
📚 مهدی ابوطالبی| #شماره_31
#تاریخی
#بیاعتمادی_به_آمریکا
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🎬 قربانیان خشونت «قسمت۲» 1⃣ نداشتن استقلال فکری و شخصیتی ➕ کودکان در سنینی به سر میبرند که به است
🎬 قربانیان خشونت «قسمت۳»
3⃣ قوت بالای ضمیر ناخودآگاه کودک
📺 فیلمهای تلویزیونی بیشتر با ضمیر ناخودآگاه افراد سرکار دارند به عبارت دیگر هنگامی که فردی فیلمی را تماشا میکند زمین ناخودآگاه او به ضمیر خودآگاهش میگوید:«تمام نقشهها و اتفاقات واقعیت دارند و من الان با یک واقعیت روبرو هستنم و باید همه اینها را قبول کنی پس ساکت باش، بنشین و از فیلم لذت ببر.»
📽 شاهد این ماجر این است که اگر کسی با تماشای یک فیلم احساسی احساسات خویش را جریحهدار نمیدید؛زنان با تماشای فیلمهای هندی بع گریه نمیافتادند و بچهها از تماشای فیلم های ترسناک نمیترسیدند بلکه همه میگفتند:« اینها همگی ساختگی است و کارگردان به بازیگران گفته این کارها را انجام دهند این که روی بدنشان ریخته خون نیست و این گلولهها که شلیک میشود واقعی نیست.
🖋 قاسم اردکانی|#شماره_8و9
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
🎬 رسانه دو مرحلهای
📻 در اوایل قرن بیستم، ابتدا محققان رسانهها فرض را بر این میگذاشتند که مخاطب به سادگی تحت تاثیر قرار میگیرد. این تئوری الگوی تاثیر مستقیم نام داشت و بنایش بر این بود که تأثیر رسانهها ساده و مستقیم است و رابطه مستقیمی بین آنچه مردم میخوانند، میبیند و میشنود و دانش، طرز فکر و رفتار آنها وجود دارد.
📎 به تدریج این فکر رواج یافت که مخاطبان افراد مستقل و خودمختار هستند که به آسانی تحت کنترل قرار نمیگیرند. کاتز و لازارسفلد با رد تئوری تاثیر مستقیم به صورت نظریهای بدون پیچیدگی و دارای مبانی و غیر منطبق با واقعیتهای جامعه شناسی، الگوی دو مرحلهای خود را مطرح کردند و گفتند رسانهها به خودی خود در تاثیرگذاری و مخاطب چندان قوی نیستند و مردم بیشتر تحت تاثیر افراد خانواده، دوستان، همسایگان و همکاران خود قرار میگیرند.
🔚 این دو در نقش نفوذ و تأثیر شخصیت تاکید کردند و اعتقاد داشتند که یک گروه خاص از انسانها به نام رهبر فکری بر انسانهای دیگر تاثیر میگذارد و دیدگاه و رفتارهای این رهبران فکری است که بر مردم اطرافشان اثر میکند. البته اعتقادشان این بود که رهبران فکری، خودشان اطلاعات را از رسانهها میگیرند و بعد آن را به مردم منقل میکنند. به همین دلیل جریان اطلاعات را در دو مرحله تصویر کردند.
🖋مریم جبل عاملی
#شماره_8و9
#هنر
🆔 @farhang_puya
💢 غربزدگی و وابستگی فکری روشنفکران
❇️ به این زودیها ما نمیتوانیم قشرهای روشنفکر و این قشرهای آزادی طلب را از آن محتوایی که در مغزشان پنجاه سال، سی سال، بیست سال تزریق شده است و تهی کردند خودشان را از خودشان، خودشان از خودشان غافل شدند، به این زودی نمیشود اصلاحشان کرد. یک فرهنگ تازه میخواهد، یک فرهنگ متحول میخواهد اگر تا حالا از اول بچههای ما را بار بیاورد به یک فرهنگ انسانی، اسلامی، استقلالی.
🔆 یک فرهنگی که مال خودمان باشد که این بچه از اول بار بیاید به این طور که من خودم هستم که سرنوشتم را میتوانم دستم بگیرم. ...فرهنگ ما را طوری کردند که ما همه چیزمان الان عوض شده؛ غربی شده، وقتی هم حرف میزنیم حرفمان غربی است. ... ما یک وابستگی روحی پیدا کردیم. این وابستگی روحی، از همه چیزها برایما بدتر است... ما از سرنیزهها در مسلسلها و اینها فارغ شدیم، سرقلمها حالا بر ضد ماست.
📚 صحیفه امام ج ۸، ص۲۶
#شماره_16
#امامین_انقلاب
#غربزدگی
🆔 @farhang_puya
📿 اسلامی کردن دانشگاه در انقلاب فرهنگی
🎙در انقلاب فرهنگی، آنی که برای شما فایده دارد- یک وقت برای مملکت فایده دارد، یک وقت برای دانشجوها فایده دارد، یک وقت برای شما آقایان- آنی که برای شما فایده دارد، این است که انگیزهتان این باشد که این دانشگاه را ببرید طرف اسلام، الهیاش کنید هر درس میخواهند بخوانند مانع ندارد، درسهایی که [مفید] است، اسلام با همه [درسها]، الا بعضی از درسها استثنا کرده، با همه موافق است.
🔘 اما آنی که برای ما فایده دارد، این است که ما بخواهیم همین اسلامی بودن را الهیاش کنیم، بخواهیم الهی باشد این کار ما، برای خدا کار بکنیم، این برای خودتان فایده دارد، موفق شوید فایده دارد، موفقهم نشوید فایده دارد. و اگر این انگیزه شد، مثل من دنبال این هستید که کار خوب باشد، وقتی انگیزه الهی شد، دیگر نمیشود اینکه انسان انگیزهاش الهی باشد و دنبال این باشد که خودش یک راهی باز کند، حالا چی باشد، هرچی شد، شد.
📚 صحیفه امام ج۱۹ ص۴۴۵
#شماره_16
#امامین_انقلاب
#اصلاح_دانشگاه
🆔 @farhang_puya
💠 حجتالاسلام پناهیان:
🔻در مواجهه با تهدیدهای فضای مجازی دو اقدام اساسی لازم است:
⚠️ یکی آنکه تقوا را رعایت کنیم تا آلودگیها این فضا نفس ما را نگیرد؛ چون یکی از خصوصیات این فضا گسترش هرزگی است. و دیگر اینکه نظم و زمانبندی استفاده از این ابزار و حضور در فضای مجازی را نباید فراموش کنیم؛ زیرا یکی از خصوصیات این فضا هدررفتن و بینظمی در زمان است و بهدلیل آنکه هر لحظه در اختیار ماست، میتواند از سر کنجکاوی یه به هر دلیل دیگری نظم زندگی ما را بههم بزند.
📚 گردآوری: عبدالله پوراحمد| #شماره_29
#جامعه
#فضای_مجازی
🆔 @farhang_puya
✴️ مرگ سرخ به از زندگی سیاه
💢 تمام ایادی داخلی و خارجی قدرتها و ابرقدرتها خصوصاً آمریکای جنایتکار برای شکست ما از تمام امکاناتش استفاده خواهد نمود؛ ولی چاره چیست که کوه مصیبتها در مقابل حیثیت اسلامی-ایرانی ما چون کاهی است و مردم ما باید خود را آمادهی این درگیری حسینی تا پیروزی کامل بنمایند که مرگ سرخ به مراتب بهتر از زندگی سیاه است. و ما امروز به انتظار شهادت نشستهایم تا فردا فرزندانمان در مقابل کفر جهانی با سرافرازی بایستند و بار مسئولیت استقلال واقعی را در تمامی ابعادش به دوش کشند...
📢 به هوش باشید که از تفالههای رژیم طاغوتی و مکتبهای انحرافی آسیب نبینید که دشمنان اسلام در کمیناند و قلمهای زهرآگین از هر سو از غلافها کشیده شده تا جمهوریاسلامی را از صحنه به در کند و به جز جمهوریاسلامی به هر چه باشد گردن نهند. اینان همانها هستند که از اول از اسم جمهوریاسلامی وحشت داشتند و اکنون نیز وحشت دارند و با قلم و قدم هر چه بیشتر در هَدْم آن و دولت مردمی شما میکوشند.
📚 صحیفه امام (ره) ج۱۴، ص۴۰۶
#شماره_39
#امامین_انقلاب
#شناخت_دشمن
🆔 @farhang_puya
📋 به این سطرها دقت کنید! «قسمت۱»
🔆 تا باختر، همه بشریت را به قیام در برابر ستم فرا میخواند. تاثیر عظیم که همه فرقهها و نحلهها و مکاتب الهی و الحادی، هر یک به فراخور فهم و ظرفیت خود از آن بهره گرفتهاند. نگاهی کوتاه به کلمات قصار و گفتار بزرگان غیر مسلمان در جای گیتی، گواه تاثیر فوقالعاده عاشورا در آموزش روش مبارزه و رهایی از دستگاه ظلم و جور است.
✔️ اهمیت این نکته برای بریتانیای خبیس که در پی فتح کشورهای ثروتمند دنیا در هر نقطهای به بهانههای گوناگون مانند دارالتجارت، دارالتعلیم، دارالشفاء، دارالفنون و دارالقشون برپا کرد به خوبی آشکار شده بود. از همین رو هیچ عنصری همچون عاشورا و عزای حسینی نمیتوانست عامل تقویت روحیه مبارزه و شهادتطلبی در برابر زیاده خواهیهای استعماری آنان به شمار آید.
🔚 به این سطرها دقت کنید:«در بین مسلمانان پیروان مذهب تشیع که در سرزمین ایران سکونت دارند از حیث عقیده و ایمان استوارتر و طبعا خطرناکتر اند. برپاداشتن مراسم عزاداری حسین(ع) از سوی شیعه و اجتماعات بزرگ سوگواری در ماههای ویژه محرم و صفر و ایراد منظم خطابهها و سخنرانیهایی که در تقویت و استحکام مبانی ایمانی مسلمین تاثیر انکارناپذیری دارد؛ آنان را به رفتار نیک وا میدارد.»(خاطرات همفر جاسوس انگلیسی در ممالک اسلامی)
📝محسن فاطمی|#شماره_13
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya