🌐 تمدن جدید، دزد هویت است
⬅️ ما امروزه با بحران هویت روبرو هستیم که خاص جوانها نیست؛ بلکه خانواده، کودک، زن و مرد هم دچار آن هستند.
👤 کودک ما الان در جایگاه آموزشی رفتاری و تربیتی خودش قرار نمیگیرد یا ابزارهای در دست او، متعلق به او نیست و این به بحران هویت میانجامد.
👤 همین موضوع در مورد جوان هم وجود دارد. سن جوان سنی است که ما باید مدیریت نظم و آموزش مهارتها را برای او داشته باشیم و اگر او را در مجرای صحیح قرار دهیم، هدفمندی مورد نظر به وجود میآید. وقتی به این مرحله میرسد، ثمر میدهد.
✍🏼 معصومه ظهیری| #شماره_8_9
#جامعه
🆔 @farhang_puya
🎞 هالیوود، ابرسلاح یهود
📽 اگر کسی نداند که اساسا صهیونیستهای غالبا روسیتبار، هالیوود را در کالیفرنیا، در رقابت با سینمای نیمهمسیحی ادیسون که در شرق آمریکا فعال بود، به وجود آوردند، شاید حق داشته باشد که برخی تحلیلهای این نوشته را قبول نکند.
🎥 اما کسی که تاریخ هالیوود را با دقت و نه فقط کتابهای سفارشی خوانده باشد و بداند که شش شرکت اولیۀ موسس هالیوود یهودی صهیونیست هستند، قطعا این تحلیلها را بعضا ناکافی میداند.
✍🏼 محمد ابرقویی| #شماره_21
#هنر
#هالیوود
👈 علاقمندان به دریافت متن کامل مقاله، لطفا به آدرس زیر مراجعه کنند.
📄 http://puya.nashriyat.ir/node/109017
🆔 @farhang_puya
⬅️ قابل توجه وزارت امورخارجه
🌐 هر دولتی سیاست خارجی خود را در جهتی تنظیم میکند که در نهایت خواستهها و نیازهای امنیتی، استراتژیکی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامیاش در کوتاه مدت یا بلند مدت تأمین شود، که از آن، به عنوان هدف ملی یاد میشود.
🔵 از این رو دولتها برای تحقق اهداف ملی خود در سطح بینالملل نیازمند به اعمال زیراند:
📎 شناخت محیط بینالملل که مبتنی بر فهم وقایع جهانی است.
📎تعیین مقاصد کل کشور در صحنه بینالملل(اهداف ملی)
📎 تعیین مقاصد خاص کشور در موقعیتهای خاص(اهداف کوتاه مدت)
📎 تعیین میزان اولویت مقاصد
انتخاب و اجرای روشهایی که به احتمال زیاد کشور را به آن اهداف میرساند.
📎 تشخیص قابلیتها و توان کشور در تحقق اهداف در صحنه بینالملل(میزان قدرت ملی)
🖋 سیدعبدالمجید پیشبیناشکوری| #شماره_36
#سیاست
🆔 @farhang_puya
◽️جایگاه شهید دریا
🔻پیامبر صلياللهعليهوآله:
شَهیدُ البَحرِ یُغفَرُ لَهُ کُلُّ ذَنبٍ وَالدَّینُ والأمانَةُ
🔹همه گناهان شهید دریا آمرزیده میشود، حتّی بدهی و امانتش.
📚 جامعالصغیر، ج ۲، ص ۸۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🔵 عمل راه تبیین اسلام است
👈 برای تبیین صحیح این اسلام، امروز باید روحانیت یک قدم بزرگ بردارد - قدمی که مخصوص معارف و ذهنیات نیست - و در علم و عمل یک حرکت عظیم ایجاد کند. ما نباید فقط به دانش و علم خودمان بپردازیم؛ باید بیشتر از علم، به عمل خودمان هم بپردازیم.
💬 امام خامنهای 20\04\1370 | #شماره_26_27
#امامین_انقلاب
#طلبه
🆔 @farhang_puya
❓دموکراسی غربی؟
🔶 اگرچه [غربیها] در تبلیغات دموکراسی میگویند مردم حق رأی آزادانه دارند، ولی واقعا مردم آزادانه انتخاب نمیکنند؛ تبلیغات پر زرق و برق، در حقیقت راه انتخاب صحیح را بر مردم میبندد.
📡 در دنیای جدید، دموکراسی، یعنی خواست و قبول اکثریت مردم، ملاک و منشأ حکومت شمرده شود؛ اما کیست نداند که دهها وسیلۀ غیر شرافتمندانه به کار گرفته میشود تا خواست مردم به سویی که زمامداران و قدرتطلبان میخواهند، هدایت شود؟
🖋 سجاد کریمیانمجد| #پیششماره_2
#سیاست
🆔 @farhang_puya
💥 آخرین فشنگ کابوی!
🔰 ارکان استعماری غرب امروزه بسیار شکننده تر از آن است که پیش تر تصور میشد. غرب امروزه در وضعیت درماندگی و سردرگمی سیاسی به سر میبرد که برون رفت از آن به این سادگیها میسر نمیشود.
💢 هیمنۀ انقلاب اسلامی، چنان موجب سرکوبی غرب به ویژه آمریکا شد که مارک پالمر از مقامها و نظریهپردازان آمریکایی تصریح میکند:«جمهوری اسلامی به قدرتی شکستناپذیر تبدیل شده که با روشهای سخت نمیشود آن را از پای درآورد. تنها راه سرنگونی جمهوری اسلامی، فروپاشی از درون است».
🖋 دکتر سیداحمد رهنمایی| #شماره_32
#سیاست
#فروپاشی_از_درون
#فتنه
🆔 @farhang_puya
❇️ عفاف، منشأ فرهنگ و ادبیات است
🌹 همۀ زیبایی و شکوه تمدن و فرهنگ انسان را در یک کلمه میتوان خلاصه کرد و آن عشق است. استواری عشق به اسطورههای کم تر دستیافتنی است. زبان عاشقان، زبان شعر است که چون دل پرسوز، عاشق و درون سوز است.
🔆 این بلندای شکوهمند فرهنگ و ادب شرقی، عرفانی و ایرانی، دست مایۀ یک نسل سرافراز اصیل، خویشتندار و متمدن است که از منظر عفاف به یکدیگر مینگریستند.
🌸 زن در حشمت و جلال میزیسته است و مرد همواره در پی این حشمت و جلال میرفته است که به سادگی و آسانی، دست یافتنی نبوده است. کمتر بازیچۀ دست هوسران مردان بوده و بیشتر ارزش و اعتبار داشته است.
💢 زن بدون عفت و پوشش، این جمال مرموز و شاعرانه را نیز از کف میدهد و به زبالهدانی شهوت مردان بی اصول بدل میگردد؛ مردانی که نه شاعر، بلکه تبهکارند.
✍🏻 حمیده طرقی اردکانی| #شماره_18
#فرهنگ
🆔 @farhang_puay
💎 معاملهای زیبا با خدا
🔻امام على عليهالسلام:
مَن تَرَكَ لِلّهِ سُبحانَهُ شَيئا عَوَّضَهُ اللّه خَيرا مِمّا تَرَكَ
🌸 هر كس به خاطر خداى سبحان از چيزى بگذرد، خداوند بهتر از آن را به او عوض خواهد داد.
📚 تصنیف غررالحکم و دررالکلم، ص ۲۴۰، ح ۴۸۵۵
#حدیث
🆔 @farhang_puya
❓امروز وظیفۀ انقلابیون چیست؟
⬅️ افکار عمومی در نظام جمهوری اسلامی ایران اهمیت زیادی دارد. باید به گونهای عمل کرد که مردم همواره با شوق و علاقه در صحنهها حاضر شوند، اطلاعرسانی به مردم و جلب مشارکت عمومی یک وظیفه و نیاز جدی است.
🔙 باید مراقب نفوذ نامحرمان درمناصب حکومتی بود و آنها را از این مناصب دور کرد. باید مراقب توطئههای خارجی بود و خیلی باید و نبایدهای دیگر.
✍🏼 دکتر قدیری ابیانه| #پیششماره_3
#انقلاب_اسلامی
#نفوذ
#فتنه
🆔 @farhang_puya
🔍 ریشۀ بحرانهای اقتصادی
📈 اگر در غرب بپرسید که علوم اقتصادی از کجا شروع شد، غربیها میگویند مطالعه در مورد اقتصاد به صورت غیر علمی وجود داشته، ولی اقتصاد به عنوان یک علم از زمان آدام اسمیت شروع میشود.
📊 به اواسط قرن بیستم که میرسیم، در خود غرب علم اقتصاد وارد یک دورۀ استحاله میشود و میخواهد خودش را از اندیشۀ اقتصاد جدا کند و خودش را با علوم طبیعی و ریاضی، آن طور که در اروپا تعریف شده است تطبیق بدهد.
📉 نتیجه این میشود که با شروع نیمۀ دوم قرن بیستم، دانشگاهها اروپا که راجع به علم اقتصاد صحبت میکنند، یک علم خیلی نازک تر ولی عمیق تر در چارچوب علوم طبیعی و تجربی را مطرح میکنند و جبر وارد اقتصاد میشود.
📍بیهوده نیست که امروزه بحرانهای اقتصادی غرب را فراگرفته است و غرب علم اقتصاد را یک علم ناقص میداند.
💬 پروفسور حمید مولانا| #شماره_16
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
🔰 تلاش همگانی=پیشرفت
🛠 تلاش و کار بی وقفۀ همگانی، راه رسیدن به توانمندی اقتصادی، استقلال، ثبات سیاسی و امنیتی، اقتدار ملی و در یک کلام پیشرفت جامعه است.
💠 امام علی میفرماید:«تلاش پیشبرنده است(باعث پیشرفت است). در بینش دینی، کار و فعالیت اقتصادی دارای مطلوبیت ذاتی است و از خواستههای خداوند از بشر است.
🔶 در واقع کار در این نگرش صرفا برای مصرف و رفع نیازهای شخصی نیست، بلکه از وظایف انسانی و دینی شمرده میشود.
👈 امیر مؤمنان در اینباره میفرماید: «شما را سفارش میکنم به کار و درآمدزایی، چه در حال فقر و چه در حال بینیازی».
🖋 هادی مجیدی| #شماره_38
#اقتصاد
#نه_به_توسعه
#آری_به_پیشرفت
🆔 @farhang_puay
✊🏼 سیل معنوی، ویرانگر کاخها!
🌎 کانونهای اصلی قدرت و ثروت دنیا، معنویتجویی انسان امروز را به عنوان واقعیتی برابر خود میبیند. این حرکت ظرفیت تغییر هندسۀ دنیا را داشته و دارد.
🌐 سردمداران سیاست، اقتصاد و رسانۀ دنیا برنمیتابند که معناجویی معنویتخواهی زمانۀ ما به سوی حقیقت و اصالت حرکت کند.
❗️مجموعه تلاشهای هدفمند به منظور ایجاد انحراف در عطش معنویت را میتوان در نمونۀ «دین نوین جهانی» یا «معنویت نوین جهانی» مشاهده کرد.
محمد محمدینیا| #شماره_40
#فرهنگ
#دین_نوین_جهانی
🆔 @farhang_puya
👤 و جای تو کجاست مسلمان؟
💫 از نخستین لحظههای نهضت آسمانی حضرت روحالله، دیده میشوند اصحاب و حواریونی که پا در رکاب حضرتش بودند و گوش به فرمان، خریدار رنج و مرارت و سختی و تلخکامی تبعید و شکنجه و دشنام و تهمت و تهدید تا پای شهادت.
◾️از آن سو نیز کسانی بودند که در گوشه و کنار مذبذب و با دلی سرشار از اشک و تردید گامی به پیش و چند گام به پس، دورادور نظارهگر حادثهها ایستادند، تا شاید در فردای روشن پیروزی به اتهام عدم همراهی، از قبیلۀ «رانده از این جا و مانده از آنجا» به شمار نیایند.
📝 حسن طاهری| #شماره_17
#انقلاب_اسلامی
#فتنه
🆔 @farhang_puya
❗️معلولین را دریابیم
🔻 پیامبر اکرم صلياللهعليهوآله:
مَنْ أَعَانَ ضَعِيفاً فِي بَدَنِهِ عَلَى أَمْرِهِ أَعَانَهُ اللَّهُ عَلَى أَمْرِهِ وَ نَصَبَ لَهُ فِي الْقِيَامَةِ مَلَائِكَةً يُعِينُونَهُ عَلَى قَطْعِ تِلْكَ الْأَهْوَالِ ... وَ عَلَى عُبُورِ الصِّرَاطِ إِلَى الْجَنَّةِ سَالِماً آمِنا
❇️ كسیكه ناتوان و معلولی را در كارهايش ياری دهد، خداوند او را ياری كند و در روز قيامت بر او فرشتگانی میگمارد كه او را از خطرات منازل آخرت محافظت می نمايند... و او را در حالی که سالم و در امان از پل صراط عبور میکند، به بهشت میرسانند.
📚 بحارالانوار، ج ۱۰۱، ص ۳۰۵
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💠 لازمۀ معماری اسلامی
🔶 باید با تفکر توحیدی اسلامی تناسب داشته باشد؛ نه شکوه آن مهم است نه سادگیاش.
🔰 ممکن است انسان در عین داشتن حشمت سلیمانی، اسلامی باشد. ممکن است فقر ابوذر غفاری و قنبر را داشته باشد، ولی همچنان از آن روح الهی برخوردار باشد.
🔹 اینها عوارض است، اوضاع اجتماعی هم متفاوت میشود. مهم، تفکری است که معماری بر اساس آن شکل میگیرد.
🎤 دکتر مددپور| #پیششماره_7
#علوم_انسانی
#شهر_اسلامی
🆔 @farhang_puya
💢 دو مقطع تجدد در ایران 1️⃣
🔶 مقطع اول تاریخی مربوط به عصر صفوی است. عصری که بین آن و رنسانس در اروپا، پنجاه سال فاصله میباشد.
📌 عصر صفوی با دوری از مذهب سنی و وفاداری به مذهب شیعه، فضای جدیدی در جهت ترقی و توسعۀ سیاسی، اقتصادی، نظامی و اجتماعی به وجود آورد.
📍علت توجه به تجدد و نوسازی در عصر صفوی، به خاطر شرایط سیاسی و نظامی آن عصر بود؛ چراکه حاکمان صفوی با دولت عثمانی که به ابزار و سلاح پیشرفته نظامی مجهز بود، به اروپا که دارای تجهیزات نظامی پیشرفته بود توجه کردند.
🔙 این اولین مرحلۀ آشنایی ایرانیان با تجدد بود که به نوعی میشود گفت نگاه به غرب، نگاه ابزاری مادی - تکنولوژیک بود.
✍🏻 اسحاق عبادی| #شماره_10
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
💢 دو مقطع تجدد در ایران 2️⃣
🔷 مقطع تاریخی دوم آشنایی ایرانیان با تجدد هم، در پی جنگهای ایران با روسها و شکستهای پی در پی از آنها بود که به وجود آمد.
📌 در این مقطع، دولتمردان قاجار به فکر چارهجویی اساسی افتادند و راه حل را در تقویت بنیان نظامی دیدند.
📍در این مقطع بر خلاف مقطع اول، تقویت نظامی ایران بیشتر موضوعیت پیدا کرد و ایران عصر قاجار، تحولات زیادی را به خود دید.
✍🏼 اسحاق عبادی| #شماره_10
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
❓چرا تأیید صلاحیت کاندیدا به رأی متکی نیست؟
👈 اساسا در هنگام ثبت نام، بحث حق فردی و شخصی مطرح است و نه مردم. فردی که داوطلب میشود، شخص او وارد عرصۀ کاندیداتوری میشود و اصلا بحث رأی مردم در میان نیست.
🔻بعد از این که مشخص شد که این فرد، برای نامزد شدن صلاحیت دارد و این حق را بعد از طی مراحل احراز صلاحیتش، به دست آورد، آنجا است که خودش را در معرض گزینش مردم قرار میدهد.
🔰 ولی قبل از این مرحله، مردم در این ماجرا دخالتی ندارند و گاه از نامزد شدن فرد، مطلع نیستند.
⬅️ از این رو نباید مسئله صلاحیت یک فرد را به رأی مردم متکی کنیم.
🎤 دکتر غلامحسین الهام| #پیششماره_2
#سیاست
#مجلس_شورای_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🔶 فرزند باید مسئولیتپذیر شود
🔆 فرزندان باید مسئولیتپذیر شوند تا بتوانند مسئولیتهای خطیر آینده را به عهده بگیرند.
🔷 والدین باید با به کارگیری روشهای مناسبب تربیتی، فرزندانی مسئولیت پذیر بار بیاورند.
👈 اگر فرزندان، مسئولیتهای کوچکی را در کودکی بر عهده بگیرند، میتوانند در دوران نوجوانی و جوانی در قبال خود، خانواده، جامعه و خداوند متعال مسئولیتپذیر باشند.
✍🏼 عبدالله خاکپور| #شماره_29
#جامعه
🆔 @farhang_puya
⚠️ عاقبت هزینهنکردن در راه طاعت خدا
🔻 پیامبر اکرم صلياللهعليهوآله:
إیّاکَ أن تَمنَعَ فی طاعةِ اللهِ فَتُنفُقَ مُثلَیهِ فی مَعصیةِ اللهِ
➖ از خرجکردن در راه طاعت خدا دریغ مکن و گرنه دو برابرش را در راه معصیت او خرج خواهی کرد.
📚 تحفالعقول، ص ۴۰۸، بحارالانوار، ج ۷۵، ص ۳۲۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🎓 نظریههای ایجاد دانشگاه اسلامی 1️⃣
👈 صورتگرایی
🔰 برخی از صاحبنظران در زمینۀ اسلامی کردن دانشگاهها، بر رعایت ظواهر و شعائر در رفتار فردی و جمعی دانشگاهیان، فضای ظاهری دانشگاه و وضع ظاهر و پوشاک دانشجویان و اساتید و نوع روابط دانشجویان پسر و دختر تأکید دارند و به تعبیر دیگر به دنبال اسلامی کردن دانشگاه در حوزۀ رفتار دینی هستند.
✍🏼 فائزه اسکندری| #شماره_14
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🎓 نظریههای ایجاد دانشگاه اسلامی 1️⃣ 👈 صورتگرایی 🔰 برخی از صاحبنظران در زمینۀ اسلامی کردن دانشگا
🎓 نظریههای ایجاد دانشگاه اسلامی 2️⃣
👈 معناگرایی
💎 برخی از صاحبنظران نگاهی عمیق تر، دقیق تر و علمی تر به بحث دارند. دانشگاه اسلامی را نه در سطح ظواهر و ساختار بیرونی، که در معنا، باطن و لایههای زیرین جستجو میکنند.
💎 البته نه این که ساختار بیرونی برای آنها اهمیت ندارد، بلکه ظواهر را میوههای دانشگاه اسلامی میدانند و ریشه و مبنا را ارزشهای درونی الهی، انسانی، اسلامیسازی علوم اجتماعی - انسانی و حتی طبیعی میدانند.
✍🏼 فائزه اسکندری| #شماره_14
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
⚫️ چرا انقلاب را رها کردند؟
💠 آیۀ 38 توبه:«ای کسانی که ایمان آوردهاید! شما را چه شده که وقتی شما را گویند در راه خدا بیرون شوید و کوچ کنید، به زمین سنگینی میکنید؟ مگر از آخرت به دنیا راضی شدهاید؟ بدانید که بهره گرفتن از دنیا در قبال آخرت جز اندکی نیست.
🌏 آیه شریفه نمیفرماید که چرا دشمن را نمیبینید؟ بلکه میفرماید چرا دنیا را به جای آخرت برگزیدهاید؟! چرا به دنیا دلبستهاید؟!
🔥 در حقیقت، قرآن کریم علت اصلی از نفس افتادگی و اظهار پشیمانی را بیان و مؤمنان را از مرضی آگاه میکند که این افراد گرفتار آن شدهاند؛ مرضی که دنیا را بزرگ تر از آخرت جلوه میدهد و به بودن در آن رضایت دادهاند.
◼️ دنیاطلبیای که برخی از انقلابیون را از پا درآورده است، تا جایی که از انقلاب اظهار خستگی کرده و چشمانشان را میبندد، تنها به سبب سنگین شدن و چسبیدن آنان به دنیا است.
🖋 محمد قاسمپور| #شماره_33
#معارف
#فتنه
🆔 @farhang_puya
🔥 زن در جاهلیت مدرن 1️⃣
◼️ مظلومیت و محرومیت زن از حقوق انسانی منحصر به عصر جاهلیت گذشته نبود. بلکه در عصر علم و تکنولوژی نیز، بیش از مرد مورد ظلم و بی عدالتی قرار گرفت.
🔘 در فرهنگ اروپایی عملا مسئولیت مردان کاسته که به طور کلی مرتفع شده است و زن به عنوان نیروی کار ارزان مورد بهرهکشی قرار گرفته، وظیفۀ تأمین معیشت خود و گاهی فرزندان را نیز متکفل شده است.
🔙 این واقعیت تلخی است که با ورود زن به صحنۀ اجتماع، نه تنها حقوق او تأمین نشده، بلکه بسیاری از حقوق دیگرش نیز نادیده گرفته شده است.
🖋 مهین محمدپور| #پیششماره_1
#فرهنگ
#جاهلیت_مدرن
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔥 زن در جاهلیت مدرن 1️⃣ ◼️ مظلومیت و محرومیت زن از حقوق انسانی منحصر به عصر جاهلیت گذشته نبود. بلک
🔥 زن در جاهلیت مدرن 2️⃣
🔘 بدبختی و فلاکت بزرگتر زن بهره کشی جنسی از اوست ... در این سیستم علاوه بر آنکه زن نیروی کار ارزان برای مردان استثمارگر است، مرد هم بدون آنکه بار سنگین مسئولیت معیشت زن را برعهده گرفته، رسالت ادارۀ خانواده و همسر و فرزندان را بپذیرد، به طور رایگان که همانا بهرهکشی بی حد و حصر جنسی از زن بود، رسید.
🖋 مهین محمدپور| #پیششماره_1
#فرهنگ
#جاهلیت_مدرن
🆔 @farhang_puay
نشریه فرهنگ پویا
🔥 زن در جاهلیت مدرن 2️⃣ 🔘 بدبختی و فلاکت بزرگتر زن بهره کشی جنسی از اوست ... در این سیستم علاوه بر
🔥 زن در جاهلیت مدرن 3️⃣
⚫️ مصیبت بار تر، آنکه امروز زن به عنوان یک کالای تجارتی در اروپای متمدن و دیگر کشورها خرید و فروش میشود.
⬅️ اگر در گذشته استبداد حاکم بود و زن با صراحت استثمار میشد، امروز با شعار دموکراسی و آزادی و تساوی حقوق، زنان از هویت خویش دور مانده و به صورت کالای بیارزش درآمدهاند.
🖋 مهین محمدپور| #پیششماره_1
#فرهنگ
#جاهلیت مدرن
🆔 @farhang_puya