💠 اهمیت آگاهی مردم در نهضت امام (ره)
⛔️ برخلاف دیگران که میکوشیدند از مکاتب خارجی و شخصیتهای بینالمللی کمک بگیرند یا از قوه قهریه و کودتای نظامی استفاده کنند، تکیه امام (ره) بر این بود که مردم را باید آگاه کرد.
⭕️ چیزی که در نهضت مشروطیت کم داشتیم، آگاهی مردم بود. آنچه باعت شد روشنفکران غرب زده قدرت را از دست انقلابی های واقعی دیندار خارج کنند، این بود که با تبلیغات توانستند حرف های خودشان را به عموم مردم بیاور آنند ولی روحانیت نتوانست اینکار را بکند.
✳️ زیرا روحانیت نه رسانهای در دست داشت، نه افراد تحصیل کردهای که کاملا از جهات اجتماعی و سیاسی اسلام اطلاع داشته باشند. امام که شروع کرد اینها را خوب میدانست و بنا را بر این گذاشت که توده مردم را روشن کند.
🎙 علامه مصباحیزدی (ره)
#شماره_24
#فرهنگ
#تاریخ
🆔 @farhang_puya
❌ رواج بیعفتی در غرب
♨️ سرمایهداران و صاحبان کارخانهها با آغاز انقلاب صنعتی و اختراع ماشین بخار، برای تامین نیروی انسانی ارزان مورد نیاز به فکر جذب زنان بهسوی بازار کار افتادند.
⭕️ صاحبان سرمایه برای این منظور با به راه انداختن تبلیغات گسترده به نام '' آزادی زن '' آنان را اجیر و اسیر دنیای سرمایهداری جدید ساختند.
🔚 زنان اروپایی که تا آن زمان در کانون گرم خانواده مشغول تربیت فرزندان و نسل آینده کشور بودند در ابتدا حاضر نبودند وارد محیط خشن بازار کار و فعالیتهای سخت در کارخانهها شوند. اما وقتی در معرض تبیلغات گسترده دنیای سرمایهداری قرار گرفتند تن به کار کردن دادند.
✍ محمد ملکزاده
#شماره_18
#حجاب
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
❇️ علوم اسلامی در خدمت تمدن اسلامی
🔹 فقه کل دین نیست بلکه بخشهای دیگری از دینداری در جامعه هست که بهعهده حوزههای دیگر دین میباشد. به عبارت دیگر فقه، عهدهدار یک حوزه از دین است و یک حوزه دیگر از دین را متکلم و حوزه دیگر آن را فلسفه عهدهدار است.
🔸 مرادم از فلسفه، فلسفه اسلامی است. ما باید در حوزههای مختلف وارد شویم. اگر میخواهیم جامعه خود را اسلامی کنیم و یک نگاه تمدنی نسبت به دین داشته باشیم نباید فقط در مباحث فقهی متمرکز شویم بلکه باید به مباحث کلامی، فلسفی و... نیز نگاهی داشته باشیم.
✍ مهدی مشکی
#شماره_41
#تمدن
#علوم_اسلامی
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
🌙 لزوم عبادت و بندگی در ماه مبارک رمضان
💠 حضرت آیتالله بهجت (قدس سره):
⚡️خداوند انسان را طورى آفريده كه مىتواند از راه عبوديت و #بندگى_خالص، از مقام ملائكه گام فراتر نهد و مقامات انبيا و اوليا را كسب نمايد.
💥 ما بايد اهل #محاسبه باشيم، هر چند اهل توبه نباشيم و تدارک نكنيم، خود محاسبه مطلوب است. اگر بدانيم فلان روز حسينى و فلان روز يزيدى هستيم، بهتر از اين است كه اصلاً ندانيم يزيدى هستيم يا حسينى. سرانجام ممكن است روزى به خود بياييم و بخواهيم تدارک (جبران) كنيم.
✅ استجابت دعا شرطش #توبه است. اگر شرايط دعا جمع باشد، استجابت دعا حتمى خواهد بود. البته استجابت به اين معنا نيست كه تا دعا كرديم فوراً نتيجهاش را ببينيم…
🔰 البته توبهى هر چيز به حسب خود آن چيز است؛ اگر مال كسى را از بين برده باشيم، بايد اول آن را به صاحبش برگردانيم، سپس از آن #استغفار كنيم.
#معارف
#ماه_رمضان
🆔 @farhang_puya
🔆 فطرت و معنویت حقیقی
⚠️ انسان باید خود را عبد خدا بداند و به دنبال انجام وظیفهای باشد که او برای رسیدن به آرامش واقعی تعیین کرده است.
❇️ منظور ما از معنویت، معنویت دینی است که منطبق بر مبانی اعتقادی دینی باشد. البته این معنویت جاذبه خودش را دارد و منطبق بر فطرت کمالطلبی و خداجوی انسان است.
🔰 انسانی که از فطرت خود جدا نشده باشد قطعا بهسراغ اخلاق دینی میرود که او را به معنویت واقعی سوق دهد.
✍ حجتالاسلام علی مصباح
#شماره_40
#اخلاق
#معنویت
🆔 @farhang_puya
✳️ حقوق زنان در مسیر کسب تعالی
🔰 اسلام بت مردگرایی که در جاهلیتها همیشه مردان به وسیله زنان پرستیده میشدند را میشکند و در میدان مسائل سیاسی و اجتماعی، بیعت زن را یک امر لازم و یک مسئله زنده معرفی میکند.
💯 آنچه مسلم است و اختلاف نظری نیز میان علما در بررسی آیات و روایات وجود ندارد این است که زنان از جهت خلقت هم شأن مردان هستند و هر دو اینان شایستگی رسیدن به درجه خلافت الهی بر روی زمین دارند.
🔺 خداوند امانت خود را بر دوش مردان و زنان با هم قرار داد و در این راستا هم زنان و هم مردان با #بندگی و عبودیت او به #هدف_خلقت دست مییابند.
📝 آرزو نکوئیان - زینب صدیقی
#شماره_18
#حجاب
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
✳️ معنویت دینی
💢 در نگاه دینی رفتارهای انسان باید بهگونهای باشد که او را به هدف غایی (رشد و تکامل انسان تا رسیدن به کمال مطلق) برساند اما انسان سکولار معنویت را از معنا تهی و آن را به همین معانی ظاهری و مادی محصور کرده و معتقد است رفتار انسان برای رسیدن به اهداف مادی تعریف میشود.
↙️ درحالی که در معنویت دینی تمام حوادثی که رخ میدهد مظاهر معنویت الهی است. در نتیجه انسان باید در رفتارهای خود به معنای زندگی و هستی توجه داشته باشد که در آن خدا و جهان ابدی و آخرت وجود دارد.
🎙 حجتالاسلام علی مصباح
#شماره_40
#معنویت
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
⚡️ تاثیر ساختارهای اجتماعی بر اخلاق و معنویت
🔹 مسئله مهمی که در دینداری جامعه باید به آن توجه داشت ارتباط با خدا در همه زمینهها است. ما علاوه بر اینکه باید تکتک ساختارها را ملاحظه و تحقیق کنیم که چه ارتباطی با بدن و روح انسانی دارد یک کار سنگینتری باید در تمدن دینی انجام دهیم و آن این است که در تمدن دینی از ابتدا محور عالم را خدا بدانیم و براین اساس همهچیز را بنا کنیم.
🔸 در بحث هستیشناسی، معرفتشناسی و... این اعتقاد باید آرام آرام در تمام مسائل تسری پیدا کند تا به یک عینیت خارجی تبدیل شود. این کار در تمدنهای گذشته انجام میشد.
✍ مهدی مشکی
#شماره_41
#فرهنگ
#تمدن_نوین_اسلامی
🆔 @farhang_puya
▪️ رویکرد تهاجمی در مقابل شبیخون فرهنگی غرب
✍ محمدحسین ظریفیان یگانه:
❌ سوگمندانه باید لب به اعتراف گشود که ما مسلمانان عکسالعملگرا شدهایم. همواره منتظریم تا هجمههای سنگین ضدفرهنگی به اسلام وارد بشود و تیرهای شبهه را بر دل مخاطبان بنشاند، آنگاه در اقدامی تدافعی با حداقل توان به میدان آمده و با تجمع و راهپیمایی و صدور بیانیه یا در نهایت تولید فیلمی فاقد جذابیتهای بصری و محتوایی، عکسالعملی تدافعی نشان میدهیم.
💢 در این میان تکلیف نخبگان و روشناندیشان ايران اسلامی صد چندان است. ساماندهی اتاق فکر و تصمیمسازی تخصصی بهمنظور تدوین رویکرد تهاجمی در حوزه فرهنگ برای به چالش کشیدن فرهنگ و تمدن غربی تکلیفی است که بر دوش یکایک سیاستگذاران و فعالان فکری و فرهنگی سنگینی میکند.
#شماره_15
#فرهنگ
#تهاجم_فرهنگی
🆔 @farhang_puya
✅ آنهایی که اهل #محاسبه و دقت هستند، از #رزقهای_معنویِ ماه رمضان بهرهمند میشوند.
💠 آیتالله میرباقری:
🔹 در ماه رمضان، رزقهایی تقسیم میشود که همه دوستان و محبین اهلبیت (ع) حتماً از آن بهرهمند هستند، منتها آنهایی که اهل محاسبه و دقت هستند و هر روز داراییهای خودشان را حساب و کتاب میکنند، میفهمند که چه چیزی به آنها اضافه و یا از آنها کم شده است.
🔸 در حالیکه آنهایی که اهل محاسبه سود و زیان نیستند مثل کاسبی میباشند که ماهی یک بار هم دخلش را حساب نمیکند، نمیفهمند که سود کردهاند یا زیان دیدهاند.
#معارف
#ماه_رمضان
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💠 آیتالله مصباح (ره) ویژگیهای شخصیتی داشت که همین امر موجب شد تا کسانیکه از نزدیک او را میشناختن
💠 آیتالله مصباح (ره) ویژگیهای شخصیتی داشت که همین امر موجب شد تا کسانیکه از نزدیک او را میشناختند، ارادتی ویژه به ایشان داشته باشند:
✍ تنظیم: هادی قطبی
📚 نواندیشی و ابتکار علمی و قدرت نظریهپردزی و تولید علم، قدرت مدیریت و برنامهریزی و داشتن روحیهی کارگروهی و تشکیلاتی، زمانشناسی و نیازسنجی و توجه به اولویتها، جامعنگری، ارتباط عمیق و صادقانه با جوانان تشنهی حقو حقیقت.
☑️ صداقت و دلسوزی، مهربانی و با محبت بودن، تکلیفمداری، شجاعت در میدان مبارزه سیاسی و اجتماعی، حضور انقلابی و بههنگام در صحنه، ایثار و فداکاری، بصیرت، غیوری و ولایتمداری و مدافع حریم ولایت بودن، از جمله ویژگیهای شاخص این استاد فرزانه بود.
#شماره_45
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya