📚علوم انسانی اسلامی
👤 انسان یک موجود مستقل نیست. انسان کسی نیست که با عقل ناقص خودش بخواهد سعادت خودش را تشخیص دهد.
🗽 انسان موجودی رها نیست تا هرجور که خواست تصمیم بگیرد و زندگی کند. انسان یک موجود مادی نیست که رفاهش زندگی مادی و زندگی دنیا باشد.
🕌 اگر این مولفهها را شما بخواهید از مبانی علوم انسانی موجود بردارید باید آنها را با مولفههایی جایگزین کنید که مورد قبول اسلام است تا آن علوم انسانی اسلامی بشود.
🎙 حجتالاسلام مجتبی مصباح
#شماره_16
#علوم_انسانی
#معارف
🆔 @farhang_puya
❌ تخریب سازمانیافته توسط نظام سلطه و عقبههای داخلی آن!
🖌 حسن ابراهیمزاده:
💢 التزام قلبی و عملی علامه مصباحیزدی (رضوانالله علیه) به اصول اسلام و انقلاب تا بدانجا بود که با تاسی به کلام و نگاه امام و رهبری در عقد اخوت نبستن اسلام و انقلاب با هیچکس، با مشاهده کجفهمی و ولایتگریزی جریانی که با شعارهای اسلامگرایانه و عدالتخواهانه پا به عرصه نهاد، شجاعانه ایستاد و تبعات آن را به خاطر اسلام و انقلاب برای خود و مجموعهاش به جان خرید.
💯 جایگاه و وزانت اخلاقی، علمی و سیاسی آیتالله مصباح در نهادهای نظام و انقلاب اسلامی چه در گام اول و چه در آغاز گام دوم انقلاب تا بدانجا بود که پس از #تخریب_سازمانیافته توسط نظام سلطه و عقبههای داخلی آن، که به عدم راهیابی وی به مجلس خبرگان رهبری در سال ۱۳۹۶ انجامید، رهبر معظم انقلاب فقدان ایشان در مجلس خبرگان رهبری را #خسارتی_بزرگ نامید!
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
#شماره_45
🆔 @farhang_puya
🕋امیرالمومین (علیهالسلام) میفرمایند:
«أفضل حظ الرجل عقله ، إن ذل أعزه ، وإن سقط رفعه ، وإن ضل أرشده ، وإن تكلم سدده.»
برترین بهره آدمی عقل اوست؛ اگر در ذلت افتد، عزیزش میگرداند و اگر با شکست و وادادگی مواجه شود به پیشرفت میرساند واگر بیراه رود راه صواب را به او نشان دهد و اگر سخنی بگوید کلامش را استوار میسازد.
📝 غرر الحكم، حدیث 3354
#شماره_38
#حدیث
🆔 @farhang_puya
گاهی علی فاطمه را اینگونه خطاب میکرد: ایهمه آرزوی من...
🌺 سالروز ازدواج حضرت امیرالمومنین علی (عليهالسلام) و حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و روز ازدواج گرامی باد.
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
💠 علم اسلامی از دیدگاه علامه مصباحیزدی (رضوانالله علیه)
❇️ در اتصاف علم به اسلامی بودن، کمترین مناسبت کافی است. این مناسبتها ممکن است وجود مقاصد، مبانی یا منابع مشترک باشد و در نتیجه علم اسلامی اصطلاحات متعددی خواهد داشت.
🔺 اما منظور از علم اسلامی، علمی است که افزون بر داشتن مسائل مشترک با اصلاح مبانی، اهداف و منابع آن با آموزههای اسلام موافق باشند. اما اگر علمی در یکی از این مورد با اسلام موافق نباشد اسلامی نخواهد بود.
🔰 همچنین ممکن است بخشی از علم اسلامی و بخشی از آن غیر اسلامی باشد، اما اگر علمی با اسلام مسئله مشترکی نداشت از اسلامی و غیر اسلامی خارج خواهد بود؛ برای مثال: ریاضیات اسلامی و غیر اسلامی ندارد مگر آنکه کسی کاربردهای علم را نیز در ملاک اتصاف علم به اسلامی بودن معتبر بداند.
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
#شماره_45
🆔 @farhang_puya
🔰 خداوند به هرکس هرچه میدهد امتحان است!
💠 حضرت آیتالله جوادی آملی:
❎ خدای سبحان هرچه به هرکس میدهد امتحان است. اگر قدرت به کسی داد امتحان است، اگر قدرت به کسی نداد آزمون است.
✅ سلامت و بیماری امتحان است. منتها ما عادت کردیم بیماری را ابتلا میدانیم ولی سلامت را ابتلا نمیدانیم در حالی که برابر آیات قرآن کریم او که در بیمارستان بستری است، مبتلا به مرض است و او که بیمار نیست، مبتلا به سلامت است؛ مبتلا یعنی ممتحن.
💯 فرمود ما بعضی را سالم قرار میدهیم یعنی او مبتلا به سلامت است و در #کلاس_امتحان نشسته است! یا مالی به او میدهیم، قدرت و منزلتی به او میدهیم، هر چه را خدا به ما داد آزمون است و هر چه را به ما نداد بازهم آزمون است! تا یکی را به #شکر بیازماید و یکی را به #صبر بیازماید.
#معارف
#بلا
#شماره_43
🆔 @farhang_puya
⚡️ بلاهای حبی!
🖌 دکتر سیداحمد رهنمایی:
📌 بین خداوند و برخی از بندگان خاص او که از اولیا و دوستان بسیار نزدیک خداوند به شمار میروند رابطه ای که کاملاً صمیمی برقرار است. از این دوستان صمیمی خدا، رفتاری جز صبر، شکر و بندگی عاشقانه در برابر انواع بلاها مشاهده نمیشود.
✳️ حضرت ابراهیم خلیلالرحمن نمونهای بارز از این دوستان خداست که همه جا و در هر شرایطی خواست و پسند محبوبش خدا را برخواست و پسند خویش ترجیح داد.
🔰 به اذن الهی در دل آتش رفت، و نوجوان خود اسماعیل عزیزش را به قربانگاه برد تا آنجایی که پس از گذراندن موفقیتآمیز تمام #آزمونهای_سخت و سهمگین به درجه پرافتخار امامت نائل گردید و پیشوا و الگوی تمام عیار توحید برای همه موحدان شد.
#شماره_43
#معارف
#بلا
🆔 @farhang_puya
‼️ دشمنان انسانیت به وحشتی سخت افتادهاند!
🖌 سید عبدالمجید اشکوری:
✔️ آنچه که امروز با مطرح شدن بیماری کرونا در جامعه #ایران_اسلامی شاهد هستیم در کنار رنج و دردها، معضلات مدیریتی و مشکلات پیچیدهی اقتصادی، صحنههای بسیار زیبایی از تلاش، ایثارگری، توسّل و امیدواریهاست که بر اساس اعتقادات، ارزشها و احکام دینی شکل گرفتند.
🔚 به روحیاتی که متدینین انقلابی و نهادهای دینی؛ همچون روحانیت، هیئات و مکانهای مذهبی؛ همچون مساجد به صحنه اجتماع آورده است. در صورت گسترش اجتماعی و عمق یافتن میتواند در مورد مدیریت جامعه به سمت اهداف عالیه به طور یقین تاثیرات بیبدیل داشته باشد.
☑️ امری که دشمنان #اسلام_ناب و به تعبیر دیگر دشمنان انسانیت را به وحشتی سخت انداخته است و ایدئولوژی سکولار آنها را در توانایی اداره جامعه بشری و پاسخگویی به نیازهای آنان با چالشهای بسیار جدی مواجه ساخته است.
🔰 به گونهای که چارهی کار را در ایجاد شبهه، آن هم با مغالطات سخیف دیدهاند.
یریدون لیطفوا نور الله بافواههم و الله متم نوره و لو کره الکافرون. (الصف، ٨)
#شماره_43
#بلا
#کرونا
🆔 @farhang_puya
▪️ تفکر، اندیشه و تدبیر نیازمند انسان
💢 در اینکه نیروی عقل، تفکر و اندیشه برای تدبیرهای جزئی و محدود زندگی ضروری و مفید است بحثی نیست، انسان در زندگی همواره مواجه با مسائلی است از قبیل: انتخاب دوست، انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب همسر، انتخاب شغل، مسافرت، معاشرت، تفریح، فعالیتهای نیکوکارانه، مبارزه با کژیها و ناراستیها.
⭕️ بدون شک در همه اینها نیازمند به تفکر اندیشه و تدبیر است و هرچه بیشتر و بهتر بیندیشد موفقیت بیشتری کسب میکند و احیاناً نیازمند به استمداد از تفکر و تجربه دیگران میشود (اصل مشورت). در همه این موارد جزئی انسان طرح تهیه میکند و آن را به مرحله اجرا در می آورد.
✂️ برشی از یادداشت سید عبدالمجید اشکوری در نشریه فرهنگ پویا #شماره_43
#معارف
🆔 @farhang_puya
❓ کارکردهای اخلاقی و سیاسی دین چیست؟
1⃣ اولین کارکرد اخلاقی، راهنمایی دینی در خصوص حسن و قبح افعال است. آیتالله جوادی آملی معتقدند: «افعال انسان یکسان نیستند؛ زیرا برخی از آنها زشت و برخی زیبایند. عقل در شناخت زیبایی یا زشتی پارهای از کارها استقلال دارد و در بعضی از آنها نیازمند راهنماست.» از این رو دین کمک میکند که ما جهان اخلاقیتری داشته باشیم.
2⃣ دیگر کارکرد دین در این عرصه، آموختن اخلاق و سیاست است. حضرت آیتالله جوادی آملی معتقدند که «انسان در نظام زندگی و معیشت دنیای خود نیازمند علم اخلاق و سیاست است تا در پرتوی آن نفس خود را تهذیب و اخلاق را کامل و منزل و شهر را تدبیر و اداره کند و انبیا، بشر را به «#اخلاق_فاضله» راهنمایی و تدبیر منزل و تنظیم امور اجتماعی آگاه میکنند.»
🔰 از این رو انسان در پرتوی دین از زندگی اخلاقی و سیاسی برخوردار خواهد بود و نیازی به معلمان بشری نخواهد داشت!
📝 سید عبدالمجید اشکوری
#شماره_43
#معارف
🆔 @farhang_puya