پیامبر اکرم صلیالله علیه وآله وسلم:
لا يَكونَنَّ شَهرُ رَمَضانَ عِندَكُم كَغَيرِهِ مِنَ الشُّهورِ؛ فَإِنَّ لَهُ عِندَ اللّهِ حُرمَةً وفَضلاً عَلى سائِرِ الشُّهورِ، ولا يَكونَنَّ شَهرُ رَمَضانَ يَومُ صَومِكُم كَيَومِ فِطرِكُم.
ماه رمضان پيش شما مثل ماه هاى ديگر نباشد؛ چرا كه نزد خداوند، احترام و بر ساير ماه ها برترى دارد.
در ماه رمضان، روزِ روزه دارى شما مثل روزِ خوردنتان نباشد! (ادب و حرمت اين ماه را نگه داريد)
فضائل الأشهر الثلاثة ص ٩٥ ح ٧٨
امروز سه شنبه
۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۹
۰۴ رمضان ۱۴۴۱
۲۸ آوریل ۲۰۲۰
🌴🔸#قرآن سوره بقره آیه ۲۱۷:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
يَسْأَلُونَكَ عَنِ الشَّهْرِ الْحَرَامِ قِتَالٍ فِيهِ قُلْ قِتَالٌ فِيهِ كَبِيرٌ وَصَدٌّ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ وَكُفْرٌ بِهِ وَالْمَسْجِدِ الْحَرَامِ وَإِخْرَاجُ أَهْلِهِ مِنْهُ أَكْبَرُ عِنْدَ اللَّهِ وَالْفِتْنَةُ أَكْبَرُ مِنَ الْقَتْلِ وَلَا يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّى يَرُدُّوكُمْ عَنْ دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا وَمَنْ يَرْتَدِدْ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَيَمُتْ وَهُوَ كَافِرٌ فَأُولَئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
از تو در باره ماهى كه كارزار در آن حرام است مى پرسند بگو كارزار در آن گناهى بزرگ و باز داشتن از راه خدا و كفر ورزيدن به او و باز داشتن از مسجدالحرام [=حج] و بيرون راندن اهل آن از آنجا نزد خدا [گناهى] بزرگتر و فتنه [=شرك] از كشتار بزرگتر است و آنان پيوسته با شما مى جنگند تا اگر بتوانند شما را از دينتان برگردانند و كسانى از شما كه از دين خود برگردند و در حال كفر بميرند آنان كردارهايشان در دنيا و آخرت تباه مى شود و ايشان اهل آتشند و در آن ماندگار خواهند بود
💠#حدیث_روز
✳️ ارزش رفع نیاز مردم در نزد خداوند
🔺قال مولانا الامام علی بن الحسین علیهالسلام:
💎 «مَنْ أطْعَمَ مُۆْمِنا مِنْ جُوعٍ أطْعَمَهُ اللّهُ مِنْ ثِمارِ الْجَنَّةِ، وَ مَنْ سَقی مُۆْمِنا مِنْ ظَمَأ سَقاهُ اللّهُ مِنَ الرَّحیقِ الْمَخْتُومِ، وَ مَنْ كَسا مُۆْمِنا كَساهُ اللّهُ مِنَ الثّیابِ الْخُضْرِ»
🔻امام سجاد (ع) میفرماید:
💎 هركس مۆمن گرسنهای را طعام دهد خداوند او را از میوههای بهشت اطعام مینماید، و هر كه تشنهای را آب دهد خداوند از چشمه گوارای بهشتی سیرابش میگرداند، و هركس مومن برهنهای را لباس بپوشاند خداوند او را از لباس سبز بهشتی خواهد پوشاند.»🍃
📚مستدرك الوسائل: ج 7، ص 252، ح 8.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
شرج دعای روز چهارم.m4a
6.91M
#شرح_دعای_روزهای_ماه_رمضان
✅ دعای روز چهارم
🎤حجت الاسلام والمسلمین سید رسول زهراپور
💠 اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِکَ واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ وسِتْرِکَ یـا أبْصَرَ النّاظرین.
خدایا، در این ماه برای برپا داشتن امرت نیرومند ساز مرا و شیرینی ذکرت را به من بچشان و ادای شکرت را به من الهام فرما و به نگهداری و پرده پوشی خودت ای بیناترین بینایان.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
جزء چهارم.آقایی.mp3
4.21M
☑️تحدیر (تندخوانی) جزء چهار قرآن کریم
🔸 با صوت استاد: معتز آقایی
«قلب انسان مانند آینه صاف و روشن است، و بر اثر توجه فوق العاده به دنیا و کثرت معاصی کدر می شود؛ ولی اگر انسان لا اقل صوم را برای حق تعالی خالص و بی ریا انجام دهد (نمی گویم عبادات دیگر خالص نباشد، همه عبادات لازم است خالص و بی ریا انجام گیرد.) این عبادت را که اعراض از شهوات، اجتناب از لذات، و انقطاع از غیر خداست در این یک ماه بخوبی انجام دهد، شاید تفضل الهی شامل حال او شده آینه قلبش از سیاهی و کدورت زدوده گردد؛ و امید است که او را از عالم طبیعت و لذات دنیوی منحرف و منصرف سازد؛ و آن گاه که می خواهد وارد «شب قدر» شود، نورانیتهایی که در آن شب برای اولیا و مؤمنین حاصل می شود به دست آورد. و جزای چنین روزه ای خداست؛ چنانکه فرموده است: الصّوم لی و انا اجزی به. چیز دیگر نمی تواند پاداش چنین روزه ای باشد. جنات نعیم در مقابل روزه او بی ارزش بوده نمی تواند پاداش آن به حساب آید. ولی اگر بنا باشد که انسان به اسم روزه دهان را از مطعومات ببندد و به غیبت مردم باز کند و شب های ماه مبارک رمضان، که مجالس شب نشینی گرم و دایر بوده وقت و فرصت بیشتری است، با غیبت، تهمت و اهانت به مسلمانان به سحر انجامد، چیزی عاید او نمی شود و اثری بر آن مترتب نمی گردد.» (جهاد اکبر، ص 43 و 44)
فرمود: اِنَّ اللهَ جَعَلَ شَهرَ رَمَضانَ مِضماراً لِخَلقِهِ فَیَستَبِقونَ فِیهِ بِطاعَتِهِ اِلَى مَرضاتِه.(۱) خدای متعال ماه رمضان را میدان مسابقه قرار داده است بین مؤمنین که بهوسیلهی اطاعت خداوند، به رضای الهی نزدیک بشوند. هر سال در این مسابقه، بحمدالله ملّت ما امتیازهای بیشتری به دست میآورَد. وقتی مقایسه میکنیم هر سال را با سالهای قبل از آن، پیشرفت در معنویّت را، در کارهای نیک را، در اَعمال مقرِّب انسان به خدای متعال را، در میان مردم در هر سال بیشتر میبینیم. تلاوت قرآن، جزءخوانی قرآن در چند سالِ قبل از این در یک شهر شروع شد؛ امروز در بسیاری از شهرهای کشور در این ماه رمضان این سنّت بسیار مستحسن و زیبا تکرار شد. مجالس دعا، مجالس مناجات، حال و حضور مردم در این مجالس، هر سال بیشتر است. بنده امسال تحقیق کردم، کسب اطّلاع کردم؛ مجالس دعا و ذکر و مناجات و توسّل و موعظه، از هر سال گرمتر و گیراتر و پُرجمعیّتتر بوده است. این همان میدان مسابقه است.۱۳۹۷/۰۳/۲۵
قابل توجه اساتید، دانشجویان، کارکنان و خانواده های کارکنان
نظر به اولویت بندی برنامه های در پیش روی معاونت فرهنگی و دانشجویی و با هدف ارتقاء سطح علمی و معرفتی و آشنایی با اندیشههای دینی و سبک زندگی اسلامی، اولین مرحله طرح کتابخوانی با محوریت کتاب «آداب روزه داری، احوال روزه داران» ، (مجموعه بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ماه مبارک رمضان) برگزار میگردد.
🔸مزایا:
ـ بهرهمندی از معارف قرآن و عترت
ـ اعطای گواهینامه موفقیت در دوره مطالعاتی غیرحضوری
ـ اعطاء جوایز ارزنده به نفرات برتر
🔸محدوده آزمون متعاقبا اعلام خواهد شد.
🔺آزمون مسابقه در پایان ماه مبارک رمضان، به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد؛ سؤالات آزمون در کانال ها و گروههای مجازی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه در پیام رسان ایتا بارگذاری و پاسخ آن به صورت پیامکی دریافت میگردد.
♦️لازم به ذکر است تنها یک آزمون در پایان ماه مبارک برگزار خواهد شد و سوالات به صورت مرحله ای ارسال نمی گردد.
◾️نشانی کانال اطلاع رسانی معاونت بدین شرح است:
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
ضمناً فایل پی دی اف کتاب جهت بهره برداری تقدیم می شود.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
آداب روزه داری، احوال روزه داران. مقام معظم رهبری بخش 2 مربوط به مسابقه کتابخوانی، ویژه ماه مبارک رم
آداب روزه داری، احوال روزه داران-3.pdf
3M
آداب روزه داری، احوال روزه داران. مقام معظم رهبری
بخش 3
مربوط به مسابقه کتابخوانی، ویژه ماه مبارک رمضان.
معاونت فرهنگی و دانشجویی
📖 إنْ أَعْطَيْتَ لَمْ تَشُبْ عَطَاءَكَ بِمَنٍّ؛ «خدایا اگر تو عطایی کنی، آن را با منت گذاشتن آمیخته نمی سازی!»
🔸خدا چون به هیچ وجه به هیچ چیز در هیچ حالی نیاز ندارد، وقتی بخششی هم به کسی میکند نیازی ندارد به اینکه او را تحقیر کند. منت گذاشتن انگیزه نفسانی میخواهد و آن وقتی است که انسان احساس کمبود کند و به خیال خود برای ترمیم این کمبود خود وقتی احسانی به کسی میکند میگوید: منم که در حق تو احسان کردم و اگر من این کار را نکرده بودم تو چنین و چنان میشدی.
گفتن این سخنان برای پوشاندن حقارت ذاتی است. اگر موجودی هیچ نقصی در وجودش نباشد و کمبودی نداشته باشد، حقارت برای او معنایی ندارد و هیچ انگیزهای برای منت گذاشتن ندارد، بلکه میبخشد چون دوست دارد فیض از او ناشی شود و به خلایق برسد. این مطلب روشن است و بر اساس مبانی استدلالی هم خدا نیازی به منت گذاشتن ندارد.
۹۴/۴/۱