معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
شرج دعای روز چهارم.m4a
6.91M
#شرح_دعای_روزهای_ماه_رمضان
✅ دعای روز چهارم
🎤حجت الاسلام والمسلمین سید رسول زهراپور
💠 اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِکَ واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ وسِتْرِکَ یـا أبْصَرَ النّاظرین.
خدایا، در این ماه برای برپا داشتن امرت نیرومند ساز مرا و شیرینی ذکرت را به من بچشان و ادای شکرت را به من الهام فرما و به نگهداری و پرده پوشی خودت ای بیناترین بینایان.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
جزء چهارم.آقایی.mp3
4.21M
☑️تحدیر (تندخوانی) جزء چهار قرآن کریم
🔸 با صوت استاد: معتز آقایی
«قلب انسان مانند آینه صاف و روشن است، و بر اثر توجه فوق العاده به دنیا و کثرت معاصی کدر می شود؛ ولی اگر انسان لا اقل صوم را برای حق تعالی خالص و بی ریا انجام دهد (نمی گویم عبادات دیگر خالص نباشد، همه عبادات لازم است خالص و بی ریا انجام گیرد.) این عبادت را که اعراض از شهوات، اجتناب از لذات، و انقطاع از غیر خداست در این یک ماه بخوبی انجام دهد، شاید تفضل الهی شامل حال او شده آینه قلبش از سیاهی و کدورت زدوده گردد؛ و امید است که او را از عالم طبیعت و لذات دنیوی منحرف و منصرف سازد؛ و آن گاه که می خواهد وارد «شب قدر» شود، نورانیتهایی که در آن شب برای اولیا و مؤمنین حاصل می شود به دست آورد. و جزای چنین روزه ای خداست؛ چنانکه فرموده است: الصّوم لی و انا اجزی به. چیز دیگر نمی تواند پاداش چنین روزه ای باشد. جنات نعیم در مقابل روزه او بی ارزش بوده نمی تواند پاداش آن به حساب آید. ولی اگر بنا باشد که انسان به اسم روزه دهان را از مطعومات ببندد و به غیبت مردم باز کند و شب های ماه مبارک رمضان، که مجالس شب نشینی گرم و دایر بوده وقت و فرصت بیشتری است، با غیبت، تهمت و اهانت به مسلمانان به سحر انجامد، چیزی عاید او نمی شود و اثری بر آن مترتب نمی گردد.» (جهاد اکبر، ص 43 و 44)
فرمود: اِنَّ اللهَ جَعَلَ شَهرَ رَمَضانَ مِضماراً لِخَلقِهِ فَیَستَبِقونَ فِیهِ بِطاعَتِهِ اِلَى مَرضاتِه.(۱) خدای متعال ماه رمضان را میدان مسابقه قرار داده است بین مؤمنین که بهوسیلهی اطاعت خداوند، به رضای الهی نزدیک بشوند. هر سال در این مسابقه، بحمدالله ملّت ما امتیازهای بیشتری به دست میآورَد. وقتی مقایسه میکنیم هر سال را با سالهای قبل از آن، پیشرفت در معنویّت را، در کارهای نیک را، در اَعمال مقرِّب انسان به خدای متعال را، در میان مردم در هر سال بیشتر میبینیم. تلاوت قرآن، جزءخوانی قرآن در چند سالِ قبل از این در یک شهر شروع شد؛ امروز در بسیاری از شهرهای کشور در این ماه رمضان این سنّت بسیار مستحسن و زیبا تکرار شد. مجالس دعا، مجالس مناجات، حال و حضور مردم در این مجالس، هر سال بیشتر است. بنده امسال تحقیق کردم، کسب اطّلاع کردم؛ مجالس دعا و ذکر و مناجات و توسّل و موعظه، از هر سال گرمتر و گیراتر و پُرجمعیّتتر بوده است. این همان میدان مسابقه است.۱۳۹۷/۰۳/۲۵
قابل توجه اساتید، دانشجویان، کارکنان و خانواده های کارکنان
نظر به اولویت بندی برنامه های در پیش روی معاونت فرهنگی و دانشجویی و با هدف ارتقاء سطح علمی و معرفتی و آشنایی با اندیشههای دینی و سبک زندگی اسلامی، اولین مرحله طرح کتابخوانی با محوریت کتاب «آداب روزه داری، احوال روزه داران» ، (مجموعه بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ماه مبارک رمضان) برگزار میگردد.
🔸مزایا:
ـ بهرهمندی از معارف قرآن و عترت
ـ اعطای گواهینامه موفقیت در دوره مطالعاتی غیرحضوری
ـ اعطاء جوایز ارزنده به نفرات برتر
🔸محدوده آزمون متعاقبا اعلام خواهد شد.
🔺آزمون مسابقه در پایان ماه مبارک رمضان، به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد؛ سؤالات آزمون در کانال ها و گروههای مجازی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه در پیام رسان ایتا بارگذاری و پاسخ آن به صورت پیامکی دریافت میگردد.
♦️لازم به ذکر است تنها یک آزمون در پایان ماه مبارک برگزار خواهد شد و سوالات به صورت مرحله ای ارسال نمی گردد.
◾️نشانی کانال اطلاع رسانی معاونت بدین شرح است:
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
ضمناً فایل پی دی اف کتاب جهت بهره برداری تقدیم می شود.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
آداب روزه داری، احوال روزه داران. مقام معظم رهبری بخش 2 مربوط به مسابقه کتابخوانی، ویژه ماه مبارک رم
آداب روزه داری، احوال روزه داران-3.pdf
3M
آداب روزه داری، احوال روزه داران. مقام معظم رهبری
بخش 3
مربوط به مسابقه کتابخوانی، ویژه ماه مبارک رمضان.
معاونت فرهنگی و دانشجویی
📖 إنْ أَعْطَيْتَ لَمْ تَشُبْ عَطَاءَكَ بِمَنٍّ؛ «خدایا اگر تو عطایی کنی، آن را با منت گذاشتن آمیخته نمی سازی!»
🔸خدا چون به هیچ وجه به هیچ چیز در هیچ حالی نیاز ندارد، وقتی بخششی هم به کسی میکند نیازی ندارد به اینکه او را تحقیر کند. منت گذاشتن انگیزه نفسانی میخواهد و آن وقتی است که انسان احساس کمبود کند و به خیال خود برای ترمیم این کمبود خود وقتی احسانی به کسی میکند میگوید: منم که در حق تو احسان کردم و اگر من این کار را نکرده بودم تو چنین و چنان میشدی.
گفتن این سخنان برای پوشاندن حقارت ذاتی است. اگر موجودی هیچ نقصی در وجودش نباشد و کمبودی نداشته باشد، حقارت برای او معنایی ندارد و هیچ انگیزهای برای منت گذاشتن ندارد، بلکه میبخشد چون دوست دارد فیض از او ناشی شود و به خلایق برسد. این مطلب روشن است و بر اساس مبانی استدلالی هم خدا نیازی به منت گذاشتن ندارد.
۹۴/۴/۱
💥 گاهی انسان میبیند در شب اول، #ابوحمزه نخوانده؛ در شب دوم نخوانده؛ شب دهم هم نخوانده؛ شب بیستوپنجم هم نخوانده! پس کِی میخواهد از ماه رمضان بهرهمند شود؟!
«فضایل ماه رمضان بدون مراقبه، درک نمیشود. درک فضیلتهای این ماه، محاسبه و مراقبه میخواهد و اگر کسی میخواهد در ماه رمضان ۱۰ ختم قرآن داشته باشد، باید مراقبه کند.
من نمیگویم همهْ این کار را بکنند؛ ولی امام (ره) که یک کشور را اداره میکردند در ماه رمضان ملاقاتهایشان _ الا برای کارهای ضروری_ تعطیل بود. بیرون ماه رمضان گاهی روزی ۱۸ ساعت مسائل حکومتی را تدبیر میکردند ولی ماه رمضان تعطیل بود.
گاهی آدم میببیند سحر شد، هیچ کاری نکرده. در شب اول، #ابوحمزه نخوانده. در شب دوم هم نخوانده. شب دهم نخوانده!... شب بیست و پنجم هم نخوانده. خُب، پس کی میخواهد از ماه رمضان برخوردار شود؟!»
#استاد_میرباقری
🌱رابطۀ روزه با تقوا🌱
🌺علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین طباطبائی قدّس سرّه
🔹زمینه ساز بودن روزه برای حصول تقوا جای شک ندارد.
🔹زیرا هر کس بخواهد به عالَم طهارت و درجات کمال روحانی نائل شود، اوّلین قدم این است که از لذّت طلبی و پیروی کامل از تمایلات مادّی دست بردارد، و از آنچه او را از توجّه به پروردگار بازمی دارد، فاصله بگیرد.
🔹و این قوّۀ پرهیزگاری، با امساک و خودداری از تمایلات حاصل می شود، و آسان ترین و عمومی ترین راه برای عموم مردم این است که از تمایلات مباح روزمرّه مثل خوردن و آشامیدن خودداری کند تا برای خودداری از ارتکاب کارهای حرام تمرین کرده باشد،
🔹زیرا کسی که دعوت الهی را در مورد مشتهیات مباح اجابت نموده، بشنود و اطاعت کند، در محرّمات و معاصی شنواتر و مطیع تر خواهد بود.
📚«المیزان فی تفسیر القرآن» ج ۲ ص