منبرک فاطمی
بسته معرفتی روز یازدهم ماه مبارک 👇
بسته معرفتی روز دوازهم ماه مبارک 👇
منبرک فاطمی
🌸🍃🌸🍃 🌺بسم الله الرحمن الرحیم- ❇️شرح دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان 📌ای خدا در این روز مرا به زیو
درخواست عفاف وقناعت در شرح دعای روز دوازدهم
https://eitaa.com/fatemi222/2777
منبرک فاطمی
✋شرح اخلاقی آیات در 30 گام بر مبنای 30جزء قرآن ✍️در ده #جزء_دوم همراه با ۵۷ آیه قرآن هستیم ↩️گام
شرح هفت آیه از جزء دوازدهم
🔸بهترین قصه
https://eitaa.com/fatemi222/5547
🔸توهم تقوی
https://eitaa.com/fatemi222/5548
🔸از تمسخرنترس
https://eitaa.com/fatemi222/5549
🔸بمب قهرخدا
https://eitaa.com/fatemi222/5550
🔸توکل بر خدا
https://eitaa.com/fatemi222/5551
🔸دادن و گرفتن ها
https://eitaa.com/fatemi222/5552
🔸کیفیت عمل
https://eitaa.com/fatemi222/5553
سوء ظن در زندگی
https://eitaa.com/fatemi222/1290
علت توجیه گناهان
https://eitaa.com/fatemi222/12908
دوستی با شیطان
https://eitaa.com/fatemi222/12908
بسم الله الرحمن الرحیم
♦️جلسۀ دوازدهم: «اللَّهُ الوَاحِدُ القَهَّارُ»
♦️موضوع: تأثیرات روانی توحید
✅انگیزهسازی
آیۀ مورد بحث
🌹«يَٰصَٰحِبَيِ ٱلسِّجنِ ءَأَرۡبَابٞ مُّتَفَرِّقُونَ خَيرٌ أَمِ ٱللَّهُ ٱلوَٰحِدُ ٱلقَهَّارُ»
🌹 ای دو یار زندان! آیا معبودان متعدد و متفرق بهتر است یا خدای یگانۀ مقتدر؟ (سوره یوسف، آیه39)
✋حسبیالله و نعمالوکیل
🔻رشیدالدین نسفی در تفسیر« بيانالتنزيل» جریان در آتش انداختن حضرت ابراهیم علیه السلام را به این مضمون بیان کرده است: پس از مشورت نمرود با اطرافیان، تصمیم بر آتشزدن حضرت ابراهیم علیه السلام گرفتند. نمرود دستور جمعآورى هيزم را داد و در بيابان كوفه كنار نهر كوثا هيزم انباشته شد. آنقدر آتش بزرگ بود که از افكندن حضرت ابراهيم؟ع؟ در آن آتش ناتوان شدند؛ چون هر كس مىخواست اين كار را بكند، قهراً خود او هم طعمۀ آتش میشد. در این زمان، شيطان آمد و براى آنان منجنيق ساخت كه به وسيلۀ آن، ابراهيم را در آتش افكندند.
🔺وقتی ابراهيم توسط منجنیق پرتاب شد. همانطور كه در هوا به سمت آتش مىآمد، جبرئيل به ایشان گفت: اى ابراهيم! اگر حاجتى دارى بگو. گفت از تو (که مانند من مخلوقى) خير؛ «حَسبُنَا ٱللَّهُ وَنِعمَ ٱلوَكِيلُ»؛ خداوند مرا كافى است و چه مدافع خوبى است. ميكائيل آمد و گفت: باران و آب در اختيار من است؛ اگر ميل دارى اين آتش را خاموش كنم. ابراهيم گفت: نمیخواهم: «حَسبُنَا ٱللَّهُ وَنِعمَ ٱلوَكِيلُ»؛ خداوند مرا كافى است و چه مدافع خوبى است. فرشتۀ باد آمد و گفت: اگر میخواهى فرمان دهم تا باد آتش را پراكنده نمايد. گفت: نمیخواهم: «حَسبُنَا ٱللَّهُ وَنِعمَ ٱلوَكِيلُ»؛ خداوند مرا كافى است و چه مدافع خوبى است. جبرئيل گفت: پس تو خود از خداوند درخواست كن.
به نظر شما آنچه میتوان از این ماجرای تاریخی برداشت کرد و سرلوحۀ زندگی خود قرار داد، چیست؟
خباثت نمرود و طاغوتیان و لشکر ابلیس؟
توکل بسیار حضرت ابراهیم؟ع؟ به خداوند اعلی و کمک نگرفتن او از دیگران؟
عظمت و قدرت بیانتهای خداوند منّان؟
✍️قطعاً همۀ اینها را میتوان نتیجه گرفت، اما میشود از یک جهت دیگر به این ماجرای زیبا و پندآموز نگریست که کمتر به آن توجه کردهایم: حضرت ابراهیم؟ع؟ آن زمان که از منجنیق رها شده و بین زمین و آسمان لحظاتی بیشتر با مرگ فاصله ندارد، نترسیده است. ترس همۀ وجود او را فرا نگرفته؛ آرام است و طمأنینه دارد.
📚ویژه نامه ماه مبارک در لینک زیر
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
✋اقناع اندیشه
باید از حضرت ابراهیم علیه السلام بپرسیم چطور در آن شرایط سخت نترسیدی؟! چگونه آنقدر آرام بودی که کمک فرشتگان الهی را نپذیرفتی ؟!
👌خلاصۀ بحثهای گذشته
آنکس که قرآن را زندگی کند و در محضر قرآن درس توحید بگیرد، خالق، مؤسس، مدیر، مدبر و همهکارۀ این جهان باعظمت را اللّه جلّجلاله و عظم شأنه میداند و علاوه بر اینکه سررشتۀ زندگی را به خداوند سپرده، توحید برای او در همۀ مسائل فردی و اجتماعی اثرگذار است و به جایی میرسد که دیگران را در عبودیت خود در برابر خالق هستی شریک نمیکند. چنین کسی دعوت غیرخدا را نمیپذیرد. او فقط بلهقربانگو و مطیع محض پروردگار است. به غیرخدا و آنچه از جانب غیرخداوند است، چَشم نمیگوید و او را اطاعت نمیکند. در نگاه موحدانۀ او، اطاعت از غیرخدا معنا ندارد؛ چون با وجود نور الهی هر آنچه غیر اوست، خاموش است.
وقتی این نگاه توحیدی برای کسی حاصل شود، در سختترین شرایط ترسی به دلش راه نمیدهد؛ چون به «ٱللَّهُ ٱلۡوَٰحِدُ ٱلۡقَهَّارُ» ایمان دارد.
👈مسلماً خدای واحد بینیاز قدرتمند با تمام خصوصیات منحصربهفردی که دارد، برای انسان موحد، از اربابان متفرق عالم بهتر است؛ چون چنین توحیدی ریشۀ ترس را در او میخشکاند. کسی که موحد باشد و به قدرت پروردگارش معتقد باشد، ترس از جانب هر چیزی یا هرکسی بیاید، در وجود او از بین میرود.
♦️در سوره مبارکه انعام در مورد حضرت ابراهیم چنین میفرماید: «وَكَيفَ أَخَافُ مَآ أَشرَكتُمۡ وَلَا تَخَافُونَ أَنَّكُمۡ أَشرَۡتُم بِٱللَّهِ»
در این آیه، حضرت ابراهیم به جمعيت بتپرست و مشرک مىفرماید: چگونه ممكن است من از بتها بترسم و در برابر تهديدهاى شما وحشتى به خود راه دهم، با اينكه هيچ نشانهاى از عقل و شعور و قدرت در اين بتها نمىبينم، اما شما با اينكه به وجود خدا ايمان داريد و قدرت و علم او را مىدانيد و هيچ دستورى به شما درباره پرستش بتها نازل نكرده، با اين همه از خشم او نمىترسيد؛ من چگونه از خشم بتها بترسم؟!
همین ترس عامل بدبختی بسیاری از انسانهاست. چه چیز باعث شد که عمر سعد آن جنایت عظیم در کربلا را فرماندهی کند؟ ترس؛ ترس ازدستدادن دنیا.
♦️امروز چه چیز باعث میشود بعضی درحالیکه میدانند شایستگی فلان پست مدیریتی را ندارند، دودستی آن پست را بگیرند و رها نکنند و حتی دوباره در انتخابات برای آن پست یا پست دیگر کاندیدا شوند؟ ترس؛ ترس ازدستدادن قدرت.
چه چیز باعث میشود برخی با وجود اینکه اهل جبهه و جنگ و دفاع مقدس بودند و از همین مسیر به مالومَنالی رسیدند، به خون شهدا خیانت کنند و آرمانهای انقلابیشان را به فراموشی بسپارند؟ ترس؛ ترس ازدستدادن ثروت.
در جامعۀ جهانی، چه چیز باعث میشود سردمداران و پادشاهان کشورهای بهظاهر مسلمان که کم هم نیستند، جنایات و نسلکشی صهیونیستها را در غزه ببینند و کمترین واکنشی نشان ندهند، تا کشورهای غربی را از خود نرنجانند؟ ترس؛ ترس ازدستدادن ریاست.
♦️ترس سبب دیپلماسی ذلت در تعامل سیاستمداران جامعه هنگام تعامل با مستکبران میشود. مدتها دستگاه دیپلماسی ما منتظر بود تا امضای کِری اثر کند و تحریمها برداشته شود.
ترس از قدرت پوشالی کدخدا ما را از قدرت حقیقی خدا غافل کرد؛ درحالیکه خداوند در سوره مبارکه آلعمران میفرماید: «إِنَّمَا ذَٰلِكُمُ ٱلشَّيطَٰنُ يُخَوِّفُ أَوۡلِيَآءَهُۥ فَلَا تَخَافُوهُمۡ وَخَافُونِ إِن كُنتُم مُّؤۡمِنِينَ».
در حقيقت اين شيطان است كه دوستانش را [با شايعهپراكنى و گفتار وحشتزا، از رفتن به جهاد] مىترساند؛ پس اگر مؤمن هستيد، از آنان نترسيد و از من بترسيد.
نهفقط در مسائل تاریخی، سیاسی و اجتماعی، بلکه در مسائل شخصی زندگی نیز خیلی وقتها ما «ٱللَّهُ ٱلۡوَٰحِدُ ٱلۡقَهَّارُ» را فراموش کردیم و ترسیدیم.
📚ویژه نامه ماه مبارک
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
✋بعضی از ما وقتی آخر سال صاحبخانه جوابمان کرد، ترسیدیم.
وقتی صاحبخانه مقداری را که از توان مالیمان خارج بود، به کرایهخانه اضافه کرد، آرامش خود را از دست دادیم.
وقتی کار پیدا نکردیم یا صاحبکارمان عذر ما را برای ادامۀ کار در کارخانه، شرکت یا اداره خواست، ترس از بیکاری آرامش زندگیمان را به هم ریخت.
🔸وقتی دست نیاز برادر دینیمان به سمت ما دراز شد، از ترس اینکه شاید قرضش را ادا نکند و پولمان را برنگرداند، به او کمک نکردیم!
«ٱلشَّيطَٰنُ يَعِدُكُمُ ٱلفَقرَ»؛ شيطان، شما را [به هنگام انفاق مال باارزش] از تهیدستى و فقر مىترساند.
درحالیکه اگر قرآن را زندگی کنیم و «ٱللَّهُ ٱلوَٰحِدُ ٱلقَهَّارُ» را در نظر بگیریم، در سختترین شرایط زندگی، چه در بُعد فردی و چه در بُعد اجتماعی، آرام هستیم و ترسی نداریم.
🔸مقام معظم رهبری در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» میفرمایند:ازجمله تأثیرات توحید در روان یک موحد، این است که ریشۀ ترس را در او میخشکاند... کسی که اعتقاد به قدرت پروردگار داشت، ترس در او از بین میرود، و بنده وقتی نگاه میکنم، تأمّل میکنم، محاسبه میکنم، میبینم ترس است، بیم و هراس است که دنیا را و آخرت را از دارندگانش سلب میکند. ترسِ از فقر موجب میشود انسان انفاق نکند؛ ترسِ از مبتلاشدن و دچارشدن به ناراحتیها، موجب میشود که انسان تن به جنایتها، فاجعهها و ذلتها و خواریها بدهد.
✔️امام همۀ ما را آرام کردند
اولیای الهی اینگونهاند. آنها که قرآن را زندگی میکنند و مراتب توحید را در آیات کلاماللّه مجید طی میکنند، بروز عملی چنین توحیدی برایشان آرامش است. آنها از هیچکس و هیچ چیز ترسی ندارند. حتی در مواقع حساس باعث آرامش دیگران میشوند.
آیتاللّه توسلی دربارۀ امام خمینی؟ میگوید:
🔸بعد از شب فاجعۀ هفتم تیر، همۀ مسئولان در هراس بودند که انقلاب چه میشود؛ چون گروهی از بالاترین ردۀ مسئولان مملکتی در یک شب شربت شهادت نوشیدند که در میان آنها بزرگترین شخصیت قوۀ قضائیه، شهید مظلوم آیتاللّه دکتر بهشتی و سایر شخصیتهای بالای کشور بودند. صبح آن روز، مرحوم شهید رجایی و باهنر با جمعی از وزرا برای کسب تکلیف خدمت امام آمدند، ولی همه خودشان را باخته بودند. از خدمت امام که برگشتند، آقای رجایی گفت: امام با چند کلمه همۀ ما را آرام کردند. ایشان فرمودند: «حوادث در عالم زیاد است و با شهادت جمعی از بزرگان نباید مقصد را رها کرد». بعد از دیدار آنها با امام چنان آرامشی در آنها پیدا شد که با اطمینان خاطر از همانجا به محل کار خود بازگشتند.
🔸این آرامش که حتی به دیگران هم القا میشد، در وجود امام خمینی از انس با قرآن کریم حاصل شده بود. در کتاب «خلوتی با خویش» در احوال ایشان آمده است:
آن بزرگوار با اینکه به تفسیر قرآن آگاه بود و مراحلی از معنویت قرآن را طی نموده بود، ولی در هر فرصت مناسب که برایش پیش میآمد، قرآن تلاوت مینمود. انس امام با قرآن با رعایت آداب ظاهری و باطنی توأم بود. هرجا مینشست، آن را بالاتر از خویش میگذاشت و چیز دیگری بر روی قرآن قرار نمیداد و اجازه نمیداد این اثر شریف در جایی قرار بگیرد که پایش بدان سو کشیده شود. در حال قرائت قرآن بهگونهای بود که گویی در محضر و منظر حق نشسته است. در هنگام تلاوت آن، با وضو و نیز حالت توأم با ادب و سکون و وقار چهارزانو مینشست و به جایی تکیه نمیزد؛ همچون کسی که میخواهد نزد بزرگان بنشیند.
🔸ایشان مقید بودند هر روز قبل از نماز و در بین دونماز چند صفحه قرآن (حدود یک حزب یا بیشتر) بخوانند که حتی در روزهای بیماری و کسالت این برنامۀ امام قطع نگردید. معمولاً بعد از نماز صبح و قبل از نماز ظهر و عصر و نماز مغرب و عشاء یا در هر فرصت دیگر ایشان مقید به این مستحب الهی بودند و بارها که اطرافیان به خدمتشان میرسیدند، امام را مشغول خواندن قرآن میدیدند.
📚ویژه نامه ماه مبارک
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
✋پرورش احساس
♦️داستان حضرت موسی
🔻این آرامش قلبی در شرایط سخت در پناه توحید و اتکا به «ٱللَّهُ ٱلوَٰحِدُ ٱلقَهَّارُ» بارها در تاریخ زندگی بشر تکرار شده است. قوم بنیاسرائیل در جستوجوی سعادت و سلامت و دوری از ستمگران از سرزمین مصر خارج و به سمت بیتالمقدس رهسپار شدند. ترس از جان و بیم تعقیب بر شتاب حرکت بنیاسرائیل میافزود و نور ایمان مسیر آنها را روشن میساخت، تا اینکه سرزمین خشک مصر را پشت سر گذاشتند و ناگهان خود را در مقابل دریایی ژرف و عمیق یافتند که سد بزرگی بر سر راهشان بود؛ لذا وحشت و هراس وجود آنها را فراگرفت؛ زیرا بیم تعقیب سربازان فرعون را داشتند و از ادامۀ مسیر نیز ناامید بودند.
🔻بیم و اضطراب بر آنان سایه افکند و ترس وجودشان را فراگرفت و هر لحظه بیم آن میرفت که لشکریان فرعون فرارسند و بنیاسرائیل را مورد حمله و هجوم قرار دهند. شدت ناراحتی و هراس از رسیدن سربازان فرعون جان به لب بنیاسرائیل رسانده بود که ناگهان پیشاهنگان لشکر فرعون از دور پدیدار شدند. در این هنگامۀ سخت، فریاد و نالهای دردناک به همراه موجی از یأس و استمداد، فضا را پر کرد و صاحب این ناله و فریاد «یوشع» فرزند «نون» از قوم بنیاسرائیل بود که گفت: ای حکیم خدا! تدبیرت چیست؟ طوفان حوادث ما را تهدید میکند! دریا در پیش روی ما و دشمن پشت سر ماست. چارهای غیر از مرگ و مفرّی غیر از هلاکت نداریم.
🔺«فَلَمَّا تَرَٰءَا ٱلجَمعَانِ قَالَ أَصحَٰبُ مُوسَىٰٓ إِنَّا لَمُدۡرَكُونَ»؛ پس زمانی که دو گروه همدیگر را دیدند، یاران موسی گفتند: (ما به دام افتادیم) وآنان به ما دست خواهند یافت.
حضرت موسی در پاسخ آنها گفت: «قَالَ كَلَّآۖ إِنَّ مَعِيَ رَبِّي سَيَهۡدِينِ»؛ (موسی به آنان) گفت: چنین نیست؛ قطعاً پروردگارم با من است و مرا هدایت خواهد کرد.
و بعد از لحظاتی، خدا وحی کرد که عصایت را به دریا بزن که آن معجزۀ الهی رخ داد. موسی؟ع؟ در زمانی که همه ناامید و هراسانند، ترس به خود راه نمیدهد. او آرام است؛ چون موحد است.
📚ویژه نامه ماه مبارک
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
✋رفتارسازی
شاید وقتی حرف از آرامش در شرایط سخت، آنهم در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی به میان میآید، برخی میگویند: حاجآقا! با این وضع گرانی جامعه، مگر میشود سر راحت بر زمین گذاشت؟! مگر قسط و اجارۀ خانه و خرج میگذارد که آرام باشیم؟!
بزرگواران! نمیخواهم مسئولان را تبرئه کنم. ما هر جا مسئول را ببینیم، میگوییم این دولت هم دارد خوب کار میکند، اما تورم و بحث گرانی مانند غباری روی عملکرد خوب این دولت را گرفته است. بحث من الآن دولت نیست؛ بلکه در این جلسه میخواهم نگاهی توحیدی به بحث گرانی داشته باشم.
گرانی را می شود در لایه های مختلف به بحث و بررسی گذاشت:
یک لایه، عملکرد مسئولین و شیوه مدیریتی آنهاست؛
یک لایه، شیوه و عملکرد مردم است؛
یک لایه، شیوه ربوبیت خداوند در عالم هستی برای مخلوقات خود است.
شیخ کلینی در کتاب «کافی» خود از ابوحمزۀ ثمالی نقل میکند:
«ذُكِرَ عِنْدَ عَلِيِّ بْنِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا اَلسَّلاَمُ غَلاَءُ اَلسِّعْرِ فَقَالَ وَ مَا عَلَيَّ مِنْ غَلاَئِهِ إِنْ غَلاَ فَهُوَ عَلَيْهِ وَ إِنْ رَخُصَ فَهُوَ عَلَيْهِ» ؛ نزد امام سجاد علیه السلام صحبت از گرانی بازار شد. امام فرمودند: مرا به گرانی چه کار؟! اگر گرانی شود، روزی به دست خداست. اگر ارزانی شود، باز هم روزی به دست خداست.
بنابراین حدیث میتوانیم دریابیم که نباید جوّ جامعه بر انسان اثر گذارد و ایمان به توحید او را مورد لطمه قرار دهد و هرکه به سهم خود، از ایمان خویش و خانوادهاش پاسداری کند.
گرانی هست؟ بله هست، اما از دشمن نترس.
شرایط اقتصادی بر وفق مراد نیست؟ درست است، اما از دشمن نترس.
اگر واقعاً به خدای قهار ایمان داری، اگر میخواهی قرآن را زندگی کنی و توحید را بر اساس آیات قرآن برای خودت حاصل کنی، از گرانی نترس؛ آرام باش «ٱللَّهُ ٱلوَٰحِدُ ٱلۡقَهَّارُ» هست. او کنار من و شماست.
♦️مرحوم قطبالدین راوندی روایت کرده است: روزی از امام جعفر صادق ع سؤال کردند: روزگار خود را چگونه سپری میفرمایید؟ حضرت فرمودند:
«عمر خویش را بر چهار پایۀ اساسی سپری مینمایم: میدانم آنچه روزی برای من مقدر شده است، به من خواهد رسید و نصیب دیگری نمیگردد. میدانم دارای وظايف و مسئولیتهایی هستم، که غیر از خودم کسی توان انجام آنها را ندارد. میدانم مرا مرگ درمییابد و ناگهان بدون خبر قبلی مرا میرباید؛ پس باید هر لحظه آمادۀ مرگ باشم، و میدانم خدای متعال بر تمام امور و حالات من آگاه و شاهد است و باید مواظب اعمال و حرکات خود باشم».
🔻از این روایت امام صادق؟ع؟ میتوان درسهای بسیاری فراگرفت. اما همین نکته کافی است که ایشان اولین پایههای اساسی زندگیشان را اطمینان به رزاقیت پروردگار بیان میفرمایند. ما بهعنوان شیعیان امام صادق؟ع؟ باید پیرو ایشان باشیم و این نگاه توحیدی را در زندگی خود عملی کنیم.
انشاءاللّه مسئولان ذیربط هم برای حل مشکلات اقتصادی از هیچ تلاشی کوتاهی نکنند.
📚ویژه نامه ماه مبارک
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
منبرک فاطمی
بسم الله الرحمن الرحیم ♦️جلسۀ دوازدهم: «اللَّهُ الوَاحِدُ القَهَّارُ» ♦️موضوع: تأثیرات روانی توحید
✋بسته تفسیری یوسف ۳۹
تاثیرات روانی توحید
https://eitaa.com/fatemi222/12883
توحید و مسئله شجاعت
https://eitaa.com/fatemi222/12884
ترس های ما وآرامش امام
https://eitaa.com/fatemi222/12885
آرامش در جامعه امروز
https://eitaa.com/fatemi222/12886
✋بسته احکام دوازدهم (غسل)
کیفیت غسل
https://eitaa.com/ahkam31/1020
خجالت از غسل
https://eitaa.com/ahkam31/978
هفت عبادت حرام
https://eitaa.com/fatemi222/911
مانع بعداز غسل
https://eitaa.com/ahkam31/1196
تیمم بجای غسل
https://eitaa.com/ahkam31/1132
جنابت وخواب
https://eitaa.com/ahkam31/931
جنابت قبل اذان
https://eitaa.com/ahkam31/932
جنابت و قضای روزه
https://eitaa.com/ahkam31/933
ندانستن جنابت
https://eitaa.com/ahkam31/934
فراموشی غسل جنابت.
https://eitaa.com/ahkam31/935
✋روز دوازدهم
درخواست عفاف در دعای روز دوازدهم
https://eitaa.com/fatemi222/2777
شرح هفت آیه جزء دوازدهم
https://eitaa.com/fatemi222/12881
تفسیر مسطورایی( یوسف ۳۹)
https://eitaa.com/fatemi222/12888
بسته احکام غسل
https://eitaa.com/fatemi222/12889
✍️با ارسال به دوستان در ثواب مطالعه و تدبر شریک باشیم🙏