🌸🍃🌸🍃
#یک_لغت_قرآنی #غَوَی:
✍شیطان در اولین حرکت خود در دشمنی با انسان، او را وسوسه به گناه با خواطر خویش می سازد.
فَوَسْوَسَ إِلَيْهِ الشَّيْطَانُ قَالَ يَا آدَمُ هَلْ أَدُلُّكَ عَلَىٰ شَجَرَةِ الْخُلْدِ وَمُلْكٍ لَا يَبْلَىٰ (۱۲۰_طه)
وقتی وسوسه را زد انسان دو راه مقابل خود دارد: اگر از اولیای خدا باشد طواف شیطان در حول قلب خود را حس می کند و خواطر شیطان را تشخیص می دهد. (می دانیم خواطر اربعه، گاهی با تفکر در انسان خلط می شود و انسان وسوسه شیطان را با تفکر خود خطا می گیرد و وسوسه شیطان را تفکر خود می پندارد.)
اگر از اولیای الهی باشد خطر خواطر شیطان را حس می کند و به خدا پناه می برد و خداوند او را از گناه باز می دارد. اما اگر این فرد دچار دنیا و هوس باشد، وسوسه شیطان را عملی می سازد.
چنانچه در آیه فوق چون آدم دوست داشت جاودانه شود وسوسه شیطان را در مورد خود انجام داد و میوه ممنوعه را خورد. پس اغواء مرحله ای است که انسان به وسوسه شیطان عمل می کند و راه خود را از راه خدا جدا و گمراه می شود.
فَأَكَلَا مِنْهَا فَبَدَتْ لَهُمَا سَوْآتُهُمَا وَطَفِقَا يَخْصِفَانِ عَلَيْهِمَا مِنْ وَرَقِ الْجَنَّةِ ۚ وَعَصَىٰ آدَمُ رَبَّهُ فَغَوَىٰ (۱۲۱_طه)
انسان وقتی با اغواء در تسلط شیطان قرار گرفت، هدف اصابت اغواهای پیاپی شیطان قرار می گیرد. مثال، کسی را که شیطان وسوسه می کند کس دیگری را بکشد در زمان قتل دچار اغوای نخست می شود؛ شیطان اغوای دوم را می زند و بر او می گوید: برای گم کردن اثر قتل جنازه را تکه تکه کرده و در بیابان بگذارد. حال شیطان اغوای سوم را بعد از آن وارد می کند و زمانی که لو رفت به او می گوید: حال که گیر افتاده ای نترس انکار کن و دروغ بگو تا نجات پیدا کنی.
"قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ"
مراد از غَی در آیه مذکور همان گمراهی های پیاپی شیطان در اغوای انسان یا همان تولید ظلمت از ظلمت، و مراد از رشد تولید نور از نور است.
کسی که نماز شب می خواند نوری کسب می کند و با آن نور به خدا توکل اش زیاد می گردد، از آن توکل نور دیگری بر او وارد می شود و صاحب روزی می شود و در نتیجه رشد پیدا می کند که در قرآن سَبِیل الرُّشد و سَبِیل الغَّی مراد این است.
گاهی شیطان از طریق انسان، انسانی را اغواء و گمراه می کند. تصور کنید به کسی که نیازمند کمک نیست کمک مالی می کنید، به گمان این که انسان آبرومندی است در حالی که بعد از چند روز او را در حال گدایی از همه می بینید. مانند موسی نبی که وقتی به ندای کمک خواستن کسی لبیک گفت و سهواً کسی را به خاطر او کشت روز بعد همان مرد را در حال کمک خواهی از خود دید و گفت:
فَأَصْبَحَ فِي الْمَدِينَةِ خَائِفًا يَتَرَقَّبُ فَإِذَا الَّذِي اسْتَنْصَرَهُ بِالْأَمْسِ يَسْتَصْرِخُهُ ۚ قَالَ لَهُ مُوسَىٰ إِنَّكَ لَغَوِيٌّ مُبِينٌ (۱۸_قصص)
#دشمن_شناسی
https://eitaa.com/fatemi222/4711
D1738348T16688047(Web)-mc.mp3
23.35M
🔹 دشمن شناسی، بصیرت و آگاهی
یکی از خصوصیاتی که یک مومن باید داشته باشد این است که از فرصت های زندگی اش استفاده کند و از این فرصت های زودگذر بهره ببرد. بالاتر اینکه هنر یک مومن این است که تهدیدهای زندگی خود را تبدیل به فرصت کند. به تعبیر و زبان دینی، بلاها را تبدیل به نعمت بکند و این هنر مومن است.
🎙 #استاد_عالی
⏱ #سخنرانی_کامل
📺 #صوتی
https://eitaa.com/fatemi222/4711
✨﷽✨
#حسن_ظن_بهخلق
مرحوم حاج اسماعیل دولابی:
🔹 به خودت تلقین کن و تسکین بده و بگو هر چه زیبایی هر کس گفت، راست است. اگر به دروغ هم بگوید، باز هم راست است. خدا اجازه نداده است زشتیها را باور کنیم. اگر این کار را بکنی، خدا هم با تو همین کار را میکند.
🔹به برادران و خواهران مؤمنت ، #حسن_ظن داشته باش تا جایی که بدی از آنها نبینی و اگر چیزی دیدی که در ذهنت خطور به بدی کرد، حمل به صحّت کن تا جایی که گویی اصلاً چنین چیزی از او ندیدهای.
🔹اگر نتوانستی، لااقل به خودت بگو این یک بدی است و در برابر، چقدر خوبی دارد که من خبر ندارم. اگر چنین کردی، خدا هم با تو همینطور رفتار میکند.
💚قرآن فرمود: لا تَجَسَّسُوا؛ برای یافتن عیوب دیگران تجسّس نکنید. معصوم فرمود: به برادر ایمانیات حسن ظن داشته باش و خطورات (گمانها و فکرهای) بدت در مورد دیگری را تکذیب کن تا جایی که گویی هیچ نبوده است .
🔹برای یافتن زیباییها و خوبیها کنجکاو باشید. برای پیدا کردن زشتیها و گناهان تجسّس نکنید.
📚مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب
اَللّٰهُــمَّ صَلِّ عَلی ٰمُحَمَّدٍ وَّ آلِ محمد وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@fatemi222
🔹 امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلام
مَنِ اغتَرَّ بحالِهِ قَصَّرَ عنِ احتِيالِهِ.
هر كه مغرور وضعيت خود شود، در چاره انديشى براى كارهاى خويش كوتاهى كند.
🥀
📚 غررالحکم، حدیث ۸۶۷۸
🍃🌹🍃
@fatemi222
﷽ #حدیث
📌لزوم جهاد با نفس و محاسبه و حسابرسی
🔰امام علی علیه السلام:
جاهِدْ نَفْسَكَ وَ حَاسِبْهَا مُحَاسَبَةَ اَلشَّرِيكِ شَرِيكَهُ وَ طَالِبْهَا بِحُقُوقِ اَللَّهِ مُطَالَبَةَ اَلْخَصْمِ خَصْمَهُ فَإِنَّ أَسْعَدَ اَلنَّاسِ مَنِ اِنْتَدَبَ لِمُحَاسَبَةِ نَفْسِهِ.
🔰با نفْس خود جهاد كن و از او حساب كِش، همچنان كه شريك از شريكش حساب مى كِشد، و حقوق خداوند را از او مطالبه كن، همچنان كه طرف دعوا، حقوق خود را از ديگرى مطالبه مى كند، پس همانا نیکبخت ترین مردم کسى است که قبول کند محاسبۀ نفس خود را.
📗غرر الحكم، ح 4762
🍃🌹🍃
@fatemi222
✨﷽✨
✅ حرام شدن بهشت بر چند گروه
خداوند بهشت را بر چند طايفه حرام كرده است:
🔶1 - شراب خوار .
🔸2 - رباخوار .
🔶3 - غيبت كننده .
🔷🔹 عده اى كه دور هم مى نشينند، غيبت مؤمنى را مى كنند تمامشان لاشخور (خوردن گوشت برادر مسلمان) هستند ، و لاشخور را در بهشت راه نمى دهند. اگر مى خواهى جزء لاشخورها نباشى تا در مجلسى كه نشسته اى، اگر كسى اسم مؤمنى را برد، تا خواست عيبى برايش بگويد، زود برخيز و بگريز، تا مى توانى جلويش را بگير.
🔷🔹 اگر چنانچه جلوى غيبت را گرفتى، خداوند هزار باب شر به رويت مى بندد، اگر جلويش را نگرفتى و كمكش كردى، خدا هم تو را 70 برابر غيبت كننده عذاب مى كند...
📚 قصص الله يا داستان هايى از خدا
🍃🌹🍃
@fatemi222
فهرست زیارتگاه های عراق
https://eitaa.com/fatemi414/489
فاصله شهرهای عراق و مرز
https://eitaa.com/fatemi414/490
ویژه اربعین 👇
https://eitaa.com/fatemi414/277
✨#کلام_بزرگان
✍️ اثر حقیقی هر دعایی هنگامی ظاهر خواهد گشت که:
✓ انسان دعا کننده خود را با معارف آن دعا تطبیق داده
✓ و حیات و سبک زندگی خویش را جلوهگاه عملی آن دعا قرار دهد؛
🔖 خواننده اين دعا نیز باید در مسیر عهد با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و جانفدایی آن حضرت قرار گرفته و در مراقبت بر آن کوشا باشد، این مضمون بسیاری از احادیث است.
💫 همانطور که #امیرمؤمنان علی علیه السلام فرمود:
«دعا کننده بدون عمل همانند تیرانداز بدون زِه است».
📚 برگرفته از کتاب عهد عاشقی
🍃🌹🍃
@fatemi222
🕗همینک از طرف شماسلام
دام بگذارید بعدش دانه لازم میشود
جلد میگردد کبوتر، لانه لازم میشود
با یک سلام زائر آقا شوید✋
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🍃🌹🍃
@fatemi222
✨#کلام_بزرگان
#حضرت_آیتالله_بهجت قدسسره:
✍️ این از اسرار اهل بیت علیهمالسلام و اهل ایمان است که اگر [قرآن،] شریکِ [حضرت حجت عجلاللهتعالیفرجهالشریف است]، او را که نمیبینی، به شریک و عِدل او نگاه کن.
📖 اهلش استفادههایی از این [نگاه کردن] میبرند که وارد شده است: «النَّظَرُ في الْمُصْحَفِ عِبَادَةٌ: نگاه به قرآن عبادت است».
📚کتاب حضرت حجت(عج)، ص٣۵۵
مجموعه بیانات آیتالله بهجت قدسسره پیرامون حضرت ولیعصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف
🍃🌹🍃
@fatemi222
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 *یک نفر از سپاه فرعون غرق نمیشه!! میدونید چه کسی بود و چرا غرق نشد؟؟؟* چه نکتهی زیبایی!
✋راهنمای مباحث عفاف کانال
https://eitaa.com/fatemi222/3683