بسم الله الرحمن الرحیم -تسلیت ایام
✋#نه_فضیلت_حضرت_خدیجه(س)
🔳خداوند درمقام بیان نعمتهای خود به پیامبر اکرم (ص) می فرماید: وَوَجَدَکَ عَائِلًا فَأَغْنَىٰ:خداوند تو را فقیر یافت و بی نیاز نمود» (آیه 8 ضحی)
🔳در تفسیرهای شیعه و سنی و در روایات اهل بیت آمده استکه مراد از «بی نیاز ساختن پیامبر » مال و بخشش خدیجه بود که همه اموالش را در طبق اخلاص گذاشته و برای پیشرفت دین مبین اسلام در اختیار پیامبر قرار داد( سیمای زنان در قرآن ، ص23)
✍️برخی از فضایل حضرت خدیجه (س) را خدمت شما عرض می کنیم:
1️⃣👈 اولین زنی که ایمان آورد (نهج البلاغه فیض الاسلام، ص811)
2️⃣👈خدا بارها به حضرت خدیجه سلام رساند(کشف الغمه، ج 2، ص 124؛)
3️⃣👈بخاطر پاکدامنی در قبل از اسلام به طاهره و «سیده نسوان» [سرور زنان ] و ملیکه العرب مشهور بود(ریاحین الشریعه، ج2،ص207)
4️⃣👈مادر حضرت زهرا (س) و ام الائمه بود وتنها همسر پیامبربود که پیامبرهیچ زنی تا او زنده بود نگرفت.
5️⃣👈 از بهشت کفنی برای ایشان آوردند(منتهی الآمال، ج ۱، ص ۶۵۳)
6️⃣👈امام حسین(ع)درکربلا و امام سجاد در شام خود را با حضرت خدیجه (س) معرفی می کنند(بحار؛ج 44، ص 318-بحار،ج 45، ص 6)
7️⃣👈پیامبر(ص) یکی از 4 زن اصلی بهشتی را حضرت خدیجه(س) معرفی میکند(اسدالغابه، ج 5، ص 437)
8️⃣👈امام علی (ع) را نیز درکودکی ایشان در منزل پیامبر، پرورش داد.
9️⃣ 👈تمام فرزندان پیامبر (ع) جز ابراهیم از ایشان هستند.
https://eitaa.com/fatemi222/2731
🔴۴ وصیت حضرت خدیجه(س) هنگام رحلت
🔵دلداری پیامبر(ص) به فاطمه(س) در سوگ از دست دادن مادر
🔸زمانی که حضرت خدیجه(س) رحلت کرد، حضرت فاطمه(س) که #پنج سال بیشتر نداشت گِرد پدر میگشت، خود را به دامان ایشان میآویخت، بهانه مادر میگرفت و دل دردمند پدر را آتش میزد. پیامبر (ص) جز سکوت چیزی نداشت در این هنگام جبرئیل نازل شد.
🔹 دهمین روز از ماه مبارک رمضان، دهمین سال بعثت و سه سال پیش از هجرت #تاریخی پیامبر اکرم (ص) خدیجه کبری(س) نخستین بانوی مسلمان تاریخ، دعوت حق را لبیک گفت.
🔸در سال دهم بعثت حضرت خدیجه کبری(س) از شدت ضعف و ناراحتی در شعب ابیطالب، پیامبر را تنها میگذارد. حضرت خدیجه(س) در فاصله سی یا سی و پنج روز پس از رحلت عموی پیامبر، ابوطالب، از دنیا میرود و بدین ترتیب، هر دو یار رسول خدا، او را تنها میگذارند.
✔️وصیتهای خدیجه (س)
🔹حضرت خدیجه(س) در آخرین لحظات زندگی #وصایایی به شرح زیر به پیامبر اکرم نمود:
1ـ برای او دعای خیرکند.
2ـ او را به دست خود در خاک قرار دهد.
3ـ پیش از دفن در قبر او وارد شود.
4ـ عبایی را که به هنگام نزول وحی بردوش داشت، روی کفن او قرار دهد حضرت خدیجه که همه اموال منقول و غیرمنقولش را به حبیب خود بخشیده بود، در مقابل فقط یک عبا مطالبه نمود. حضرت خدیجه (س) در آن لحظات آخر در مورد حضرت زهرا (س) ابراز نگرانی کرد، اسماء بنت عمیس تعهد نمود که در شب زفاف او به جای خدیجه نقش مادری ایفا کند.
🔸خوف خدیجه (س) از مرگ
🔹حضرت خدیجه سلامالله علیها بیست و چهار سال با پیامبر اکرم(ص) زندگی کرد و سرانجام در بستر بیماری قرار گرفت. با اینکه حضرت خدیجه(س) نهایت فداکاری را برای اسلام نمود، و به طور مکرر از سوی #پیامبر صلی الله علیه و آله به او مژده ی بهشت داده شد، در عین حال خائف بود، و در آستانه ی مرگ، از ترس خدا هراسان بود، و خود را بنده ی کوچک و ناچیزی میدانست، و از درگاه خدا میخواست که در عالم قبر و برزخ خشنود شود، از پیامبر(ص) تقاضای دعا و طلب مغفرت نمودن داشت، و از آن حضرت میخواست که هنگام مرگ و خاک سپاری، او را مورد لطف خاص قرار دهد، در قبرش بخوابد، و با این کار، رحمت الهی را وارد قبر سازد و…. .
🔸در آن هنگام فاطمه سلامالله علیها حدود پنج سال داشت، گویا خدیجه(س) #شرم داشت از پیامبر(ص) تقاضای دیگر کند، فاطمه(س) را واسطه قرار داد، به او فرمود: «دختر جان! نزد پدر برو، و از او بخواه پیکرم را با یکی از روپوشهای خود کفن نموده و بپوشاند.»
فاطمه(س) واسطه شد و این تقاضای خدیجه(س) نیز روا شد. این تقاضای #خدیجه(س) از اینرو بود تا آن لباس موجب نورهایی از رحمت الهی شود و او را در عالم برزخ و روز قیامت خشنود سازد.
🔹حضرت رسول(ص) که بر بالین این بانوی بزرگوار حاضر بود، ضمن گفتوگوی با وی فرمود: خدا تو را با مریم دختر عمران و آسیه دختر مزاحم برابری داده است. وقتی روح حضرت خدیجه(س) به سوی جهان جاودان پر کشید پیامبر(ص) سخت گریست.
🔸چون در «حَجُون» قبری برای خدیجه کبری(س) کندند، پیامبر (ص) خود به راه افتاد؛ همچنان که اشک از چشمانش میبارید داخل قبر شد و خوابید، افزونتر از قبل گریست و او را دعا کرد. آنگاه برخاست و با دست #خویش همسرش را در قبر گذاشت. حضرت فاطمه سلام الله علیها ، یادگار امّالمؤمنین حضرت خدیجه(س) گِرد پدر میگشت،
🔹خود را به دامان ایشان میآویخت، بهانه مادر میگرفت و دل دردمند پدر را آتش میزد.
🔸پیامبر (ص) جز سکوت چیزی نداشت؛ جبرئیل نازل شد و گفت: ای پیامبر، به #فاطمه بگو خدا برای مادرت قصری از لؤلؤ ساخته که درونش آشکار است و در آنجا هیچ سختی و تلخی نیست. به این ترتیب فرشته الهی پایان رنجها و محنتهای حضرت خدیجه سلامالله علیها را اعلام کرد.
🔹وفات حضرت خدیجه(س) به فاصله اندکی از رحلت اندوهبار حضرت ابوطالب(ع) رخ داد، پیامبر اکرم (ص) آن سال را «عام الحزن» نام نهاد و در واقع یک سال اعلام عزای عمومی نمود.
🔸آرامگاه حضرت خدیجه(س) در قبرستانی در مکه است. رحلت خدیجه برای پیغمبر (ص) مصیبتی بزرگ بود؛ زیرا خدیجه یاور پیغمبر خدا (ص) بود و به احترام او بسیاری به حضرت محمد(ص) احترام میگذاشتند و از آزار ایشان خودداری میکردند.
✔️فرزندان حضرت خدیجه(س)
🔹ابن هشام می نویسد: «فرزندان خدیجه (س) از پیامبر (ص) عبارتند از: رقیه، زینب، ام کلثوم، #فاطمه، قاسم، طیب و طاهر. پیامبر (ص) از همسران متعدد خود، تنها از خدیجه (س) دارای فرزند بود، و یک فرزند نیز به نام ابراهیم از همسر دیگرش «ماریه ی قبطیه» داشت.
منبرک فاطمی
🔴۴ وصیت حضرت خدیجه(س) هنگام رحلت 🔵دلداری پیامبر(ص) به فاطمه(س) در سوگ از دست دادن مادر 🔸زمانی که ح
چهار وصیت حضرت خدیجه وخوف از 👆
Rafiei91-eheyat.com_.mp3
14.61M
🔖منبر کامل 🔖
#استاد_رفیعی
💠پنج ویژگی وجود نازنین #حضرت_خدیجه سلام الله علیها 💠
#ماه_مبارک_رمضان
▪️دهم ماه مبارک رمضان روز وفات حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها
@mediamenbar
#احکام_نماز_جمعه
🔸پرسش
نیت نماز جمعه طبق نظر رهبر معظم و اقای سیستانی را فرمائید
ـــــــــــــــــــــ
🔹پاسخ
شرکت در نماز جمعه واجب تخییری است. (یعنی مکلف در روز جمعه بین خواندن نماز جمعه و نماز ظهر مخیر است). خواندن نماز جمعه کفایت از نماز ظهر می کند و فردی که نماز جمعه خوانده است لازم نیست که نماز ظهر هم بخواهد.
اصل نیت حالتی ست قلبی که در انسان به وجود می آید به شکلی که انسان اراده تصمیم همان کار را میکند و نیت نماز جمعه نیز از این قاعده مستثنی نیست یعنی همین که انسان اراده انجام و خواندن این نماز را میکند صدق نیت میکند و لازم نیست که این نیت بر زبان جاری شود.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
☑️سؤال
خواندن دعا و قرآن و گفتن ذکر در زمانی ک خطیب جمعه در حال خواندن خطبه می باشد چه حکمی دارد؟ طبق فتوای رهبری
✅پاسخ
گوش دادن به خطبه های نماز جمعه واجب است و از حرف زدنى كه فايدۀ خطبه را فوت كند، اجتناب لازم است. و گفتن ذکر اشکال ندارد.
توضيح المسائل (محشى - امام خمينى)، ج1، ص: 860
❓پرسش
آیا کسی که در نماز جمعه نتوانست شرکت کند و در خانه بود، بهتر است نماز ظهر روز جمعه را حدوداً نیم ساعت بعد از وقت شرعی آن به جا آورد؟
📝پاسخ
نظر مراجع تقلید در اینباره مختلف است؛ عدهای تأخیر انداختن نماز را لازم نمیدانند. برخی آنرا بنابر احتیاط، مستحب شمرده و برخی میگویند، بنابر احتیاط واجب، تا پایان وقت نماز جمعه، نماز ظهر و عصر به صورت جماعت یا فرادا ترک شود.
🔹 ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
در فرض مذکور در ظهر روز جمعه صبر کردن و تأخیر انداختن نماز ظهر لازم نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): لازم نیست تأخیر بیندازد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): احتیاط آن است که تا پایان وقت نماز جمعه، نماز ظهر و عصر به صورت جماعت یا فرادی ترک شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی): احتیاط مذکور لازم نیست.
__________
🔃جهت فراگیری احکام، لطفا نشر دهید...
https://eitaa.com/fatemi5
﷽
#احکام_غسل
❓پرسش
با انجام دادن کدامیک از غسل ها، نیازی به وضو گرفتن برای نماز نیست؟
📝پاسخ
1. غسل جنابت: کسی که غسل جنابت کرده، نباید برای نماز وضو بگیرد.
2. دیگر غسل های واجب و مستحب:
- آیات عظام: امام، بهجت، خامنه ای، صافی و فاضل: با این غسل ها نمی شود نماز خواند و باید وضو هم گرفت.
- آیات عظام: تبریزی، زنجانی، سیستانی، نوری و وحید: غیر از غسل استحاضه متوسطه با دیگر غسل ها می شود بدون وضو نماز خواند.
- آیت الله مکارم: با هر غسلی می توان نماز خواند و وضو واجب نیست.
*نکته: منظور از غسل های مستحبی: غسل هایی که استحباب آن ثابت شده است مثل غسل جمعه. (رجوع به توضیح المسائل شود)
*توجه: وضو گرفتن بعد از غسل جنابت حرام است.
🔃جهت فراگیری احکام، لطفا نشر دهید...
https://eitaa.com/fatemi5
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
🌸 #شرح_دعاي روز دهم ماه مبارك رمضان
🌸
🌷اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلِینَ عَلَیْکَ، وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْفَائِزِینَ لَدَیْکَ، وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ إِلَیْکَ، بِإِحْسَانِکَ یَا غَایَةَ الطَّالِبِینَ.
💐خدایا مرا در این ماه از توکل کنندگان، و از رستگاران نزد خود، و از مقرّبان درگاهت قرار بده، به احسانت ای هدف جویندگان.
🔰درخواست توکل از خدا؛ خدایا من را در ماه رمضان از کسانی قرار ده که اهل توکل به تو هستند، چشمم به دست این و آن نباشد؛ چقدر خوب است که انسان توکل داشته باشد و اهل توکل باشد.
https://eitaa.com/fatemi222/2738
شرح در ادامه👇👇
🌸🍃🌸🍃
﷽
✍️توکل
⭕️معنای توکل
🍃توکل، اعتماد قلب در امور، بر خدا میباشد بطوریکه بندگان جمیع امور خویش را بر خداوند حواله دهند و از هر نیرو و قدرتی دیگر در امور خویش #تبری جویند و تنها به یک قدرت وابسته باشند و او خدا است و تنها او را اساس عمل و تاثیر بدانند و اگر برای انسانهای مومن در حوزهی عملیات روحی و جسمی، فردی و اجتماعی خویش چنین حالتی پیش آید اینان متوکلین به خدا بشمار میآیند.
📌درجه نخست: در این درجه فرد بهگونهای به خدا اعتماد دارد که به یک وکیل اعتماد میکند. ملا محمدمهدی نراقی این مرتبه را ضعیفترین درجه توکل دانسته است.
📌درجه دوم: در این درجه حال متوکل نسبت به خدا مانند حال #کودک نسبت به مادرش است که جز او را نمیشناسد و به غیر او پناه نمیبرد و جز او به کسی اعتماد نمیکند. تفاوت این مرحله از توکل با مرحله اول این است که اینجا متوکل فقط به کسی که بر او توکل کرده، توجه میکند و حتی به خودِ توکل نیز توجه ندارد. علمای اخلاق دستیابی به این مرتبه از توکل را مخصوص خواص میدانند.
📌درجه سوم: به گفته علمای اخلاق در این درجه، متوکل خود را مردهای در دستهای #مردهشوی میبیند که از خود اختیاری ندارد و تنها به اختیار او حرکت میکند. تفاوت این مرحله با مرحله دوم توکل در این است که در آن مرحله متوکل، دعا و تضرع را ترک نمیکند؛ اما در اینجا ممکن است متوکل به سبب اعتماد به عنایت پروردگار، دعا و تضرع به درگاه او را نیز ترک نماید.
🌱نراقی این درجه از توکل را بالاترین درجه آن شمرده و دستیابی به آن را بسیار نادر دانسته است. به باور وی توکل حضرت ابراهیم در ماجرای پرتاب او به سوی آتش از این نوع بوده است
⭕️آثار توکل
🔹در برخی از آیات قرآن و روایات آثاری برای توکل ذکر شده است. برای مثال در آیه ۳ سوره طلاق آمده است، کسی که بر خدا توکل میکند، خداوند او را کفایت خواهد کرد. در برخی از احادیث نیز با استناد به این آیه، چنین اثری برای توکل بیان شده است.در حدیثی از امام علی(ع) آمده است: هرکس به خدا توکل کند، سختیها برایش آسان میشود و اسباب برایش فراهم میگردد.
⭕️علمای اخلاق با استناد به آیه «وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزيزٌ حَكيمٌ؛هر شخصی که بر خدا توكل كند [بدون ترديد پيروز میشود] زيرا خدا تواناى شكستناپذير و حكيم است»،بر این باورند که انسان متوکل در برابر دیگران احساس ذلت نمیکند.همچنین بر پایه روایتی از امام رضا(ع) هر کس که میخواهد قویترین مردم باشد، باید به خداوند توکل کند.
https://eitaa.com/fatemi222/2739
«واجْعلنی فیهِ من الفائِزینَ لَدَیْکَ» ادامه داد: کسی که به واسطه اطاعت از خدا از رحمت او بهره مند شد، فائز است. خداوند در آیات 15 و 16 از سوره مبارکه انعام می فرماید: «قُلْ إِنِّي أَخَافُ إِنْ عَصَيْتُ رَبِّي عَذَابَ يَوْمٍ عَظِيمٍ*مَنْ يُصْرَفْ عَنْهُ يَوْمَئِذٍ فَقَدْ رَحِمَهُ وَذَلِكَ الْفَوْزُ الْمُبِينُ: بگو اگر به پروردگارم عصيان ورزم از عذاب روزى بزرگ مى ترسم آن روز كسى كه [عذاب] از او برگردانده شود قطعا [خدا] بر او رحمت آورده و اين است همان رستگارى آشكار». لذا کسی که بتواند رضایت خدا را جلب کند درهای سعادت به رویش گشوده می شود.
وی تاکید کرد: برای سعادت باید شهوت (اعم از مالی، فکری، قدرت جنسی، ثروت و ...» را کنترل کرد و اهل رزق حلال بود و ظلم نکرد و ... .
🌸🍃🌸🍃
﷽
⭕️*کامروایی و #رستگاری به چه معناست؟
🔗واجْعلنی فیهِ من #الفائِزینَ لَدَیْک
📌آیا پول، سلامت، امنیت و ... در این دنیا رستگاری است؟ که باید بگوییم: خیر. این #مسائل، خوب است؛ اما اگر داشته باشیم، به معنای رستگاری نیست.
📌راه های رسیدن به رستگاری، متعدد است. اگر از خدا می خواهیم که ما را #رستگار کند، باید عوامل آن را بدانیم و توفیق انجام آن را از خدا بخواهیم.
👌*چه کارهایی از منظر قرآن موجب فوز و رستگاری است؟
1️⃣👈 ایمان و جهاد در راه خدا به وسیله مال و جان و هجرت در راه خداست. خداوند در آیه 20 سوره توبه می فرماید: «الَّذينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا في سَبيلِ اللَّهِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَ أُولئِکَ هُمُ الْفائِزُونَ/ آنها که ایمان آورده و هجرت کردند و در راه خدا با مال ها و جان هایشان جهاد نمودند، پایه و منزلتشان در نزد خدا بزرگتر است و آنها همان کامیابانند».
2️⃣👈مقاومت و صبر در برابر گناهان و مشکلات و سختی ها از دیگر عوامل #استحقاق رستگاری است؛ خداوند در آیه 111 سوره مؤمنون آورده است: «إِنِّي جَزَيْتُهُمُ الْيَوْمَ بِما صَبَرُوا أَنَّهُمْ هُمُ الْفائِزُونَ/ حقّا که من امروز آنها را در مقابل صبرشان پاداش دادم که آنها همه کامیابند».
3️⃣👈اطاعت از خدا و رسول و ترس از خدا و تقوای الهی و ترک گناهان، عامل دیگر استحقاق #رستگاری است و خدای متعال در آیه 52 سوره نور فرموده است: «وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ يَخْشَ اللَّهَ وَ يَتَّقْهِ فَأُولئِکَ هُمُ الْفائِزُونَ/ و هر که خدا و رسولش را فرمان برد و از خداوند بترسد، و از او پروا کند چنین کسانی به حقیقت کامیاب اند».
4️⃣👈جهاد و عدم فرار از #جنگ است؛ خداوند در آیه 73 سوره نساء آورده است: «وَ لَئِنْ أَصابَکُمْ فَضْلٌ مِنَ اللَّهِ لَيَقُولَنَّ کَأَنْ لَمْ تَکُنْ بَيْنَکُمْ وَ بَيْنَهُ مَوَدَّةٌ يا لَيْتَني کُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظيماً/ و اگر غنیمتی از جانب خدا به شما برسد ، درست مثل اینکه هرگز میان شما و آنها دوستی و مودّتی نبوده ، می گویند: «ای کاش ما هم با آنها بودیم ، و به رستگاری ( و پیروزی ) بزرگی می رسیدیم!».
5️⃣👈سبقت و پیشگامی در اعمال خیر و تبعیت از خدا عامل دیگر #استحقاق رستگاری است؛ در آیه 100 سوره توبه آمده است: «وَ السَّابِقُونَ الْأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهاجِرينَ وَ الْأَنْصارِ وَ الَّذينَ اتَّبَعُوهُمْ بِإِحْسانٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ وَ أَعَدَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْري تَحْتَهَا الْأَنْهارُ خالِدينَ فيها أَبَداً ذلِکَ الْفَوْزُ الْعَظيمُ/ پیشگامان نخستین از #مهاجرین و انصار، و کسانی که به نیکی از آنها پیروی کردند، خداوند از آنها خشنود گشت ، و آنها ( نیز ) از او خشنود شدند و باغهایی از بهشت برای آنان فراهم ساخته ، که نهرها از زیر درختانش جاری است جاودانه در آن خواهند ماند و این است پیروزی بزرگ!».
6️⃣👈فروختن جان خود به خداوند متعال، عامل دیگر است؛ خداوند متعال در آیه 111 سوره توبه فرموده است: «إِنَّ اللَّهَ اشْتَري مِنَ الْمُؤْمِنينَ أَنْفُسَهُمْ وَ أَمْوالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ يُقاتِلُونَ في سَبيلِ اللَّهِ فَيَقْتُلُونَ وَ يُقْتَلُونَ وَعْداً عَلَيْهِ حَقًّا فِي التَّوْراةِ وَ الْإِنْجيلِ وَ الْقُرْآنِ وَ مَنْ أَوْفي بِعَهْدِهِ مِنَ اللَّهِ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَيْعِکُمُ الَّذي بايَعْتُمْ بِهِ وَ ذلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظيمُ/
🍃 خداوند از مؤمنان ، جانها و اموالشان را خریداری کرده ، که (در برابرش) بهشت برای آنان باشد (به این گونه که:) در راه خدا پیکار می کنند ، می کشند و کشته می شوند این وعده حقّی است بر او ، که در تورات و انجیل و قرآن ذکر فرموده و چه کسی از خدا به عهدش وفادارتر است؟! اکنون بشارت باد بر شما ، به داد و ستدی که با خدا کرده اید و این است آن پیروزی بزرگ!».
7️⃣👈 پرهیز از سیئات و دوری از بدی هاست؛ در آیه 9 سوره #غافر آمده است: «وَ قِهِمُ السَّيِّئاتِ وَ مَنْ تَقِ السَّيِّئاتِ يَوْمَئِذٍ فَقَدْ رَحِمْتَهُ وَ ذلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظيمُ/ و آنها را (در آخرت) از کیفر گناهان یا تجسم و تبلور عینی گناهان در آن عالم نگه دار ، و هر که را که در آن روز از کیفر گناهان نگه داری حقّا که او را مورد رحمت خود قرار داده ای ، و این همان کامیابی بزرگ است».
⭕️و اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ إِلَیْکَ؛ خدایا من را از مقربین در گاهت قرار بده؛
👈خدا نکند طوری زندگی کنیم که خدا به ما بگوید تو بنده من نیستی و ما را از #درگاه ربوبی خودش دور کند و بگوید برو ؛ گاهی پدر به فرزند نا صالح خود می گوید ؛ برو تو دیگر فرزند من نیستی خدا هم گاهی به بنده خودش که غرق در معاصی شده است می گوید : از درگاه من دور شو که دیگر تو بنده من نیستی ! خدا کند که خدا به ما بگوید، تو بنده من هستی.
⭕️توضیح بیشتر
https://fa.wikishia.net/view/%D8%AA%D9%82%D8%B1%D8%A8
⭕️بإِحْسَانِکَ یَا غَایَةَ الطَّالِبِین؛ به حق احسانت خواسته های من را اجابت کن؛
💐ای کسی که غایت طالبین تویی! انسان وقتی از همه جا نا امید می شود، آخر کار در خانه خدا می رود و آن وقت دعا مستجاب می شود
🌸🍃🌸🍃
🌺بسم الله الرحمن الرحیم-
❇️جلسه دهم ( سوره ابراهیم آیه ۱۸)
⭕️فرجام تلاش و پیشرفت بدون #ایمان
🔰مثَلُ الَّذينَ كَفَرُوا بِرَبِّهِمْ أَعْمالُهُمْ كَرَمادٍ اشْتَدَّتْ بِهِ الرِّيحُ في يَوْمٍ عاصِفٍ لا يَقْدِرُونَ مِمَّا كَسَبُوا عَلى شَيْءٍ ذلِكَ هُوَ الضَّلالُ الْبَعيدُ.
🔰كسانى كه به پروردگارشان كافر شدهاند، اعمالشان در مثل به #خاكسترى مىماند كه در روزى طوفانى تندبادى بر آن بوزد كه بر اندكى هم از آنچه فراهم آوردهاند دست نمىتوانند يافت. اين است آن گمراهىاى كه از حق فاصلهاى دور و دراز دارد.
✍️رفتارهای تبلیغی:
1. به سابقه 42 سال دشمنی آمریکا با ایران و بی ثمر بودن این دشمنی ها اشاره کنید.
2. به اوضاع آشفته کشور آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی (به ویژه اوضاع یک سال اخیر) اشاره کرده و نشانه های افول آمریکا را ذکر کنید.
🔹یکی از موفقیتهای ظاهری اهل باطل تلاش های فراوان آنهاست. پیشرفتهای علمی، شهرسازی، صنعت، تکنولوژی، اداری و... که قابل مشاهده است.
🔹اما قرآن به نکته بسیار مهمی اشاره میکند. عمل انسان مانند جسم انسان است، اگر جسم دارای روح باشد زنده است ولی اگر روح نداشته باشد، جنازه ای است که علاوه بر عدم فایده، مضر هم هست، عمل اگر دارای روح ایمان باشد ارزشمند است اما اگر روح ایمان در آن نباشد مفید نخواهد بود؛ بلکه دارای ضرر و فساد است.
🔹خداوند بدىهاى مؤمنان را در شرايطى به نيكىها وحسنات تبديل مىكند، «يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئاتِهِمْ حَسَناتٍ» ولى اعمال بد كفّار، حسناتشان را نابود مىكند، «كَرَمادٍ اشْتَدَّتْ بِهِ الرِّيحُ» و در آيات ديگر آمده است: «حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ» يعنى اعمالشان محو مىشود.
🔹قرآن در آيات زيادى مسألهى پوچ شدن و بىثمر بودن اعمال #كفّار را مطرح كرده است: از جمله مىفرمايد: «وَ قَدِمْنا إِلى ما عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْناهُ هَباءً مَنْثُوراً» ما اعمال آنها را مىآوريم و پوچ مىكنيم.
🔰بی ثمر بودن برنامه های دشمنان
📌در این آیه به دو نکته اشاره شده:
1. کفر به رب
🔺یعنی زیر پا گذاشتن قوانین تشریعی و تلاش بر اساس قوانین و معیارهای بشری و سلیقه ای.
تلاش کفار غالبا یا همیشه بر خلاف قوانین تشریعی است. مانند ثروت اندوزی بر اساس استثمار و استعمار و تلاش در سود آوری. بر خلاف اسلام که دنبال تعدیل ثروت است.
🔻تلاش برای آرامش انسان بر اساس اومانیسم و #انسان محوری حتی جواز به آلودگی به گناه.
تلاش برای رسیدن به صنعت حتی ساخت بمب اتم و نابودی مردم هیروشیما.
2. تلاش آنها مانند #خاکستری است که در روز طوفانی، تندبادی بوزد و همه را نابود کند که قابل استفاده نیست.
نتیجه تلاش در غرب و مکاتب غیر ایمانی از همگسیختگی غرب در نظام #خانواده، اخلاق، بحران معنویت، جنگ سعودی و سکوت جامعه بین الملل، عجز در مقابل کرونا در عرصه پزشکی و... است.
🔴چرا اعمال آنها تشبيه به خاكستر در برابر باد شده؟
1. خاكستر مانند خاك و غبار موجود مفيدى نيست، بلكه باقيمانده يك مشت آتش است لذا اعمال آنها ممكن است ظاهرى داشته باشد اما فقط همان ظاهر است و محتوايى ندارد. در يك ظرف كوچك خاك ممكن است گل زيبايى برويد اما در ميان خروارها خاكستر حتى علف هرزهاى نخواهد روئيد!
2. در ميان ذرات خاكستر هيچ نوع چسبندگى و پيوند وجود ندارد و حتى با كمك آب نيز نمىتوان آنها را به هم پيوند داد. لذا دشمنان بر خلاف مؤمنان كه اعمالشان #منسجم و به هم پيوسته است، این انسجام و توحيد در عمل را ندارند.
3. این تشبیه را با عبارت «فِي يَوْمٍ عاصِفٍ» تاكيد مىكند. یعنی #خاكستر آن چنان پراكنده مىشود كه هر ذرهاى از ذراتش در نقطه دور دستى خواهد افتاد به طورى كه با هيچ قدرتى نمىتوان آن را جمع كرد.
🔵چرا اعمال آنها بىمحتوا است؟
🔹چون آن چيزى كه به عمل، شكل و محتوا مىدهد، نيت و انگيزه و #هدف و برنامه آن است.
🔸اگر برنامه و انگيزه و هدف، سالم و ارزنده و قابل ملاحظه باشد خود عمل نيز چنين خواهد بود، ولى اگر برترين اعمال را با انگيزهاى پست انجام دهيم، آن عمل به كلى مسخ و بىمحتوا مىشود.
🔹مثلا برنامههايى تحت عنوان حقوق بشر در جهان غرب پيشنهاد مىشود، همين برنامه از ناحيه پيامبران نيز دنبال شده، اما محصول و محتوا و ثمره اين دو از زمين تا آسمان متفاوت است.
https://eitaa.com/fatemi5/2743
منبرک فاطمی
🔖منبر کامل 🔖 #استاد_رفیعی 💠پنج ویژگی وجود نازنین #حضرت_خدیجه سلام الله علیها 💠 #ماه_مبارک_رمضان
نج ویژگی وجود نازنین #حضرت_خدیجه سلام الله علیها👆
منبرک فاطمی
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼 🍃🌺🍂 🍂🍃 🌸 #شرح_دعاي روز دهم ماه مبارك رمضان 🌸 🌷اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُتَوَک
🌸 #شرح_دعاي روز دهم ماه مبارك رمضان
https://eitaa.com/fatemi5/2738
توکل،رستگاران،و...
👆👆
منبرک فاطمی
🌸🍃🌸🍃 ﷽ ✍️توکل ⭕️معنای توکل 🍃توکل، اعتماد قلب در امور، بر خدا میباشد بطوریکه بندگان جمیع امور
معنی توکل و آثار توکل در شرح دعای روز دهم👆
منبرک فاطمی
🌸🍃🌸🍃 ﷽ ⭕️*کامروایی و #رستگاری به چه معناست؟ 🔗واجْعلنی فیهِ من #الفائِزینَ لَدَیْک 📌آیا پول، سلامت
کامروایی و #رستگاری به چه معناست؟
🔗واجْعلنی فیهِ من #الفائِزینَ لَدَیْک👆
منبرک فاطمی
🌸🍃🌸🍃 🌺بسم الله الرحمن الرحیم- ❇️جلسه دهم ( سوره ابراهیم آیه ۱۸) ⭕️فرجام تلاش و پیشرفت بدون #ایما
جلسه دهم تفسیر ( سوره ابراهیم آیه ۱۸)
https://eitaa.com/fatemi5/2743
⭕️فرجام تلاش و پیشرفت بدون #ایمان👆
🌸🍃🌸🍃
﷽
⭕️بسته تبلیغی روز دهم ماه مبارک رمضان
1️⃣👈#احکام_نماز_جمعه #احکام_غسل
https://eitaa.com/fatemi5/2736
2️⃣👈#نه_فضیلت_حضرت_خدیجه(س)
https://eitaa.com/fatemi5/2731
3️⃣👈#شرح_دعاي روز دهم ماه مبارك رمضان (توکل،رستگاران،و...)
https://eitaa.com/fatemi5/2738
4️⃣👈 جلسه دهم تفسیر ( سوره ابراهیم آیه ۱۸)
👌 فرجام تلاش و پیشرفت بدون #ایمان
https://eitaa.com/fatemi5/2743
🔰اگر هنوز در جشنواره مهر واره شرکت نکردید لینک زیر را کلیک کنید👇
https://hamdel.bonyadehedayat.com/?do=/poll/#
لطفا رسانه باشید
#دو_خط_روضه
دم آخر به دخترش زهرا گفت من روم نمیشه به بابات بگم...
یه خواسته دارم به رسول الله برسان...
مال و ثروتی برای خریدن کفنم ندارم...
حضرت زهرا سلامالله پیام رو به پدرشون رسوندند...
رسول الله گریه کردند..
جبرئیل نازل شد و فرمود:
خداوند فرمودند :رسول الله! ۵ کفن بهشتی آماده کردهام که یکی از آنها برای همسرت خدیجه است
آن ۵ کفن یکی برای خانم خدیجه کبری(س)
یکی برای رسول الله(ص)
یکی برای حضرت زهرا(س)
یکی برای امام علی (ع)
امام حسن (ع)
..... حسینجان😭
https://eitaa.com/fatemi222/2761
#حضرت_خدیجه
#امالمومنین
عزای حضرت حوا عزای هاجر شد
عزای مریم عذرا عزای کوثر شد
بگو به کعبه لباس سیاه بر تن کن
بگو به مکه که چشم تو تا ابد تر شد
به جبرئیل بگو آیه آیه نوحه کند
که نوحه خوان مصیبت ، خود پیمبر شد
غبار غصه بر آئینه ی رسول نشست
و سر به جیب عزا ذوالفقار حیدر شد
دل نبی که شکست از غم ابوطالب
غمی رسید که این داغ دو برابر شد
چه روزها که زنان قریش طعنه زدند
به دختری که به در یتیم همسر شد
میان آنهمه تکذیب شهر ایمان داشت
زدند سنگ ، اگر بر رسول ، سنگر شد
شد اولین زن تاریخ که گل اسلام
به عطر اشهد توحید او معطر شد
تمام هستی خود داد تا به لطف خدا
به مادر همه ی اهل بیت مادر شد
نبود تا که ببیند عروسی زهرا
چقدر غربت بی مادری فزونتر شد
نبود تا که ببیند چه زود یاس بهشت
به رنگ سرخ شهادت رسید و پرپر شد
نبود تا که ببیند شهید دختر او
میان آتش دیوار و آتش در شد
نبود تا که ببیند ز ضربه های غلاف
کبود بازوی آن بضعه ی پبمبر شد
نبود تا که ببیند چو لاله غرق به خون
گلوی تشنه ی شبیر و لعل شبر شد
نبود تا که ببیند که بوسه گاه رسول
میان گودی خون بوسه گاه خنجر شد
نبود تا که ببیند ز تیر حرمله ها
چگونه غرق تبسم علی اصغر شد
کنار تربت او آفتاب میسوزد
کسی که بر سر اسلام سایه گستر شد
اگرچه دور، از آن تربتم ، ولی دل من
کنار قبر غریبانه اش کبوتر شد
🔰اقدامات برجسته حضرت #خدیجه (س) و فضیلت های ایشان
۱. هزینه ثروت در راه اسلام
🔻خدیجه (س) بعد از ازدواج با حضرت محمد (ص) همه ثروت خود را برای توسعه دین اسلام خرج کرد. پیامبر (ص) خودش در این زمینه میفرماید:
🔺«هیچ ثروتی به اندازه ثروت خدیجه علیهاالسلام برای من سودمند نبود.» آخرین اموال وی توسط امیرالمومنین (ع) در سفر هجرت به مدینه خرج شد. سخن دیگری نیز از پیامبر اکرم (ص) در تجلیل این فداکاری ایشان هست که: «ما قام ولا استقام دینی إلا بشیئین:
🔻مال خدیجة و سیف علی بن أبی طالب، پا برجا نشد و ایستادگی نکرد دین من مگر بر دو چیز: مال خدیجه و شمشیر علی بن ابی طالب.» امیرالمومنین (ع) در سفر هجرت به مدینه خرج شد. سخن دیگری نیز از پیامبر اکرم (ص) در تجلیل این فداکاری ایشان هست که: «ما قام ولا استقام دینی إلا بشیئین:
🔻مال خدیجة و سیف علی بن أبی طالب، پا برجا نشد و ایستادگی این سخن پیامبر (ص) یعنی فضیلت مال خدیجه در کنار شمشیر زدنها و جهادهای حضرت علی (ع) قرار دارد.
۲. اولین زنی که اسلام آورد
🔻او اولین زنی بود که اسلام آورد و نماز خواند و این برای پیامبر (ص) بسیار ارزشمند بود که در شرایطی که هیچ یار و یاوری نداشت.
۳. حمایت معنوی از پیامبر
🔺هر وقت حضرت محمد (ص) از تکذیب قریش و آزار و اذیتهای آنها غمگین و آزرده میشد، خدیجه (س) مایه تسکین و آرامش او میشد و غم را از وجودش میزدود.
🔻خود خدیجه (س) هم پس از ازدواج با پیامبر (ص) مورد آزار و اذیت بانوان قریش قرار گرفت، وضعیت ایشان پس از اسلام آوردن، حتی بدتر شد. طوری که برای وضع حمل او هیچ زنی برای کمک نیامد و خدا برای کمک به او چهار بانوی بهشتی را فرستاد.
۴. تجلیل و تکریم ایشان از طرف پیامبر
، او از جمله زنان کامل، عاقل، والا، پای بند به دیانت و عفیف و کریم و از اهل بهشت بود.
🔻پیامبر اکرم (ص) به کرارا او را مدح و ثنا میگفت و بر سایر امهات مومنین ترجیح میداد و از او بسیار تجلیل میکرد. به حدی که عایشه میگفت: بر هیچ یک از زنان پیامبر (ص) به اندازه خدیجه رشک نورزیدم و این بدان سبب بود که پیامبر (ص) بسیار او را یاد کرد.
🌸🍃🌸🍃
🌺بسم الله الرحمن الرحیم-
❇️جلسه یازدهم (آیه 19و20)
⭕️افول جوامع #غیر-توحیدی
🔰أ لَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَقِّ إِنْ يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ وَ يَأْتِ بِخَلْقٍ جَديدٍ
🔰آيا ندانستهاى كه خداوند آسمانها و زمين را به حق آفريده است (براى آن هدفى مقرر داشته است)؟ اگر بخواهد شما را از ميان مىبرد و آفريدگانى #جديد پديد مىآورد.
🔰و ما ذلِكَ عَلَى اللَّهِ بِعَزيزٍ
و اين كار بر خدا #دشوار نيست.
✍️رفتارهای تبلیغی:
1. درباره ویژگی ها، استعدادها و توانایی های #ایرانیان برای رسیدن به قله سخن بگویید.
2. نمونه بارز این آیه و آیات مشابه را بر نظام غرب، تطبیق بدهید.
📌نگاه دقیق به تاریخ و بررسی آن نشان میدهد، هر #جامعهای که مبنای آن توحیدی نباشد، روزی غروب خواهد کرد. حتی اگر قویترین نیرو و ابزارها را در اختیار داشته باشد.
📌یکی از قدرتهای حکومت فرعون، نهرهای مصر بود و #فرعون در همان غرق شد.
حکومت نمرود، بنی امیه، بنی عباس، پهلوی، داعش و... مصداق همین موارد است.
👈در آیات دیگر میخوانیم:
🔰أ لَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِعادٍ / إِرَمَ ذاتِ الْعِمادِ / الَّتي لَمْ يُخْلَقْ مِثْلُها فِي الْبِلادِ / وَ ثَمُودَ الَّذينَ جابُوا الصَّخْرَ بِالْوادِ / وَ فِرْعَوْنَ ذِي الْأَوْتادِ / الَّذينَ طَغَوْا فِي الْبِلادِ / فَأَكْثَرُوا فيهَا الْفَسادَ / فَصَبَّ عَلَيْهِمْ رَبُّكَ سَوْطَ عَذابٍ / إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصادِ.
🔰آيا ندانستهاى كه پروردگارت با قوم عاد چه كرد؟ با ارم، آن شهرى كه پايهها و ستونها (قصرها و بناهاى عالى) داشت، كه مانند آن در هيچيك از شهرها ساخته نشده بود. آيا ندانستهاى كه خدا با #قوم_ثمود چه كرد؟ همانان كه در آن درّه، صخرهها را مىبريدند و در كوهها خانه مىساختند. آيا ندانستهاى كه خدا با فرعون كه صاحب ميخها بود چه كرد؟ همان كسانى كه در شهرها سر به طغيان برداشتند. و در آنها تباهى بسيار به بار آوردند. پس پروردگارت تازيانه عذاب را بر آنها فرود آورد. قطعا پروردگار تو در كمين طغيانگران است و آنان را سزا خواهد داد.
👌در این آیات خداوند ملتهایی را نام می برد که دچار #پیشرفت و توسعه بودند؛ اما خداوند آنها را نابود کرد.
حتی اگر جامعهای لباس تظاهر به اسلام را بپوشد ولی درون مایه آن شرک باشد، مانند اسلام آندلس، باز هم محکوم به نابودی است.
📌درآیات دیگری نیز همین مطلب را بیان نموده است:
👈إنْ يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ أَيُّهَا النَّاسُ وَ يَأْتِ بِآخَرِينَ.
📌خداوند در این آیات صراحت دارد که چون جهان و آفرینش حق است و باطل نیست، اگر شما فساد کنید شما را میبریم و دیگران را می آوریم. دیگرانی که مومن باشند و مانند شما #فر نورزند.
👈همچنین در آیه زیر:
👌و إِن تَتَوَلَّوْا یَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَیْرَکُمْ ثُمَّ لَا یَکُونُوا أَمْثَالَکُم.
📌و هرگاه سرپیچی کنید خداوند گروه دیگری را بجای شما میآورد که مانند شما نخواهند بود.
هنگامی که رسول خدا (ص) این آیه را تلاوت کردند، حاضران عرض کردند: ای #رسول خدا! کسانی که اگر ما اعراض کردیم خدا آنان را جانشین ما میکند و آنان مانند ما نخواهند بود، کیانند؟ رسول خدا دست بر ران #سلمان فارسی زد و فرمود: این و طایفهاش هستند. (سپس اضافه نمود:) اگر دین خدا آویزه ستاره ثریا باشد، حتماً مردانی از فارس به آن خواهند رسید.
👈همچنین در آیه:
🔰یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ مَن یَرْتَدَّ مِنکُمْ عَن دِینِهِ فَسَوْفَ یَأْتِی اللّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّةٍ عَلَی الْکَافِرِینَ
🔰ای کسانی که ایمان آوردهاید هر کس از شما از آئین خود بازگردد (به خدا زیانی نمیرساند) خداوند در آینده جمعیتی را میآورد، که آنها را دوست دارد و آنها (نیز) او را دوست دارند، در برابر #مؤمنان_متواضع و در برابر کافران نیرومندند.
🌱شخصی درباره منظور این آیه از پيامبر (ص) پرسید، پيامبر (ص) دست بر شانه #سلمان زد و فرمود: «هذا وَ ذَوُوهُ» منظور آیه، این شخص و قوم او هستند. آنگاه فرمود: «لو کانَ الدّینُ بالثُریّا لتناوَلَه رجالٌ مِن أبناءِ فارس.»
https://eitaa.com/fatemi5/2765