فکرت
تولید نظریه با رویکرد اسلامی از نیازهای امروز محسوب میشود
🔸حجتالاسلام والمسلمین نجف لک زایی در آیین اختتامیه هفته پژوهش و هشتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی اظهار کرد:
در سوره مبارکه فصلت آمده است که مؤمنین در مسیر حق استقامت داشته و بدون هراس و حزن این راه را ادامه میدهند؛ سپس به پیامبر(ص) می فرماید که جنت را به آنان بشارت بدهد؛ در ادامه این آیه شریفه آمده است که ما اولیا و همراهان شما هستیم و در این دنیا به یاریتان میآییم.
🔗مطالعه گزارش در سایت ایسنا
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
پخش زنده نشست های دانش افزایی:
بررسی روان شناختی علل حضور نوجوانان در اغتشاشات
◀️ با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا مهکام
⏰ زمان: سه شنبه بیست و نهم آذر ماه 1401 ساعت 14
#لینک شرکت در جلسه:
http://livehowzeh.ir/tv
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
نشست علمی.mp3
45.6M
نشست علمی:
مواجهه فلسفی با قانون ناعادلانه
👤 ارائه دهنده: دکتر علی صابری
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیهالسلام
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
#اختصاصی
🔰 «قول احسن» چارچوبی برای اعتراض نخبگانی
🔸«قول حسن» الگوی حداقلی و نازل اعتراض نخبگانی است و الگوی عالی و مطلوب آن در چارچوب قول احسن قابل ترسیم است؛ یعنی اعتراضی مطلوب است که با در نظر گرفتن سه مؤلفه دعوت به خداوند، عمل صالح و تأکید بر هویت جمعی، مانع از ایجاد اختلاف و دشمنی در جامعۀ اسلامی بشود و با تحقق این سه مؤلفه، جنبههای آسیبزایی اعتراض دفع بشود.
🖋محسن ابراهیمی، دکتری فلسفه
🔗 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
نقشدیندرزندگی.m4a
12.32M
🔹نقش دین در زندگی
👤 ارائه دهنده: دکتر باقرپور کاشانی
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
❇️ کارگاه آموزشی روش تبدیل مشکل به مسئله
🎙 با حضور:
حجتالاسلام والمسلمین #عبدالحمید_واسطی عضو هیأت علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه
🔹 پنجشنبه ۱ دی ۱۴۰۱ - ساعت ۷:۳۰ صبح
#تبلیغ
🆔 @iictchannel
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
#اختصاصی
🔰 آغاز عرفیگروی در اسلام با نخبهنماهای سقیفه
🔸در حال حاضر نیز نگاه تک بعدی به انسان و جهان هستی، غفلت از مبدأ، بیفرجامی، انسان محوری، لذتگرایی و خوشباشی، پاشنه آشیل دنیای مدرن و خلأ تئوریک آن محسوب میشود؛ بنیادهای مادی، عرفیگرایی و ساختار سکولاریستی، بنیان نظریهپردازی در مکاتب فلسفی غرب را تشکیل میدهد.
🔸امروزه سکولاریسم با اتکا به «راسیونالیسم» هیچ مرجعی را به جز عقل محدود بشری برای داوری در باب ادعاهای اخلاقی و حقوقی به رسمیت نمیشناسد؛ بدین سبب عامل اصلى و مشترک سقوط انسانها، تک بعدی نگری، انسان محوری، رویکرد فروکاهشی به دین، اخلاق و ارزشهای انسانی و غفلت از ابعاد مختلف هویت انسانی است.
🖋مجتبی عباسی، نویسنده حوزوی
🔗 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
🔰 زبان فارسی و تمدن ایران
🎙دکتر حامد صلاحی
🔸شاعران و ادیبان بزرگی همچون حافظ، سعدی، مولوی، گنجوی و... در ایران بزرگ سرمایههایی برای ماندگاری تمدن ایرانی و اسلامی بودهاند.
🔗مشاهده گفتگو در آپارات | یوتیوب
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
🔻مرگ دولت - ملت از تبعات واگذاری حکمرانی به پلتفرمها
🔰 حجتالاسلام مهدی زاده، کارشناس فضای مجازی و پژوهشگر رسانه در نشست «اصول و راهبردشناسی حکمرانی سکویی» از سلسله نشستهای علمی پژوهشی «دین و حکمرانی اسلامی فضای مجازی» که به همت دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، گفت: از تبعات مهم واگذاری حکمرانی به پلتفرمها مرگ دولت - ملت است و نمیتواند مستقلاً بر توسعه مدیریت کند.
📄گزارش خبری این نشست علمی را در سایت رسمی دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی بخوانید
➡️ yun.ir/3ntjs3
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
فلسفه دین 1401.9.22 00_00_00-01_38_40.mp3
23.68M
◀️ نشست « رابطه علم و اخلاق از منظر الحاد جدید به روایت سم هریس »
❇️ حجت الاسلام دکتر مرتضی فقیهی فاضل
🔶 ارائه شده در گروه فلسفه دین مجمع عالی حکمت اسلامی / 22 آذر 1401
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
📚#کتاب_جدید
📙کتاب «امپراتوری توهّم» به قلم کریس هِجِز و ترجمه شیما عالی به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی و از سوی انتشارات سورۀ مهر منتشر شد.
🔻عرضه کتاب «امپراتوری توهم» در فروشگاههای انتشارات سورۀ مهر
https://sooremehr.ir/book/4863
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
#اقتضایی
♦️ اقلیت یا اکثریت در حافظه تاریخی
✍️ سیدمحمدمهدی شرف الدین
سردبیر مجله دیدهبان اندیشه
🔷 دو روز است که تمام کانالها، صفحات مجازی و حتی روزنامهها، در مورد موضوعی مشترک سخن میگویند؛ آن موضوع تصویب قانون منع ورود زنان و دختران به دانشگاه توسط طالبان است؛ همه تحلیلگران و صاحبان خرد به درستی و با دلسوزی نسبت به این مساله اعتراض کرده و سعی دارند تا صدای مظلومیت دختران و زنان افغانستانی را به گوش جهانیان برسانند. آنها همچنین به نداهای مشابه داخل کشور که هرازگاهی از تریبون نمازجمعه برخی از مولویان به گوش میرسد نیز همین واکنش را نشان میدهند.
🔶 اگر از کمی عقبتر به قضیه بنگریم، شاید این سوال پیش آید که چرا علیرغم وجود مسائل مختلف برای بحث در کشور خودمان، همگان محور یادداشتهای خود را روی این موضوع قرار دادند؛ پاسخ این سوال را باید در ناخودآگاه این افراد جستجو کرد؛ زمانی که انسان حقی را همچون حق حیات در تصور خود بدیهی تلقی کند، طبیعی است که نسبت به سلب آن برای دیگری، لب به اعتراض باز کند.
🔷 سوال دیگر اینجاست که چه عاملی باعث شده تا زنان و به طور کلی مردم ایران، تحصیل زنان در مدارس و دانشگاهها را همچون حق حیات، بدیهی تلقی کنند؟ برای پاسخ به این سوال نیز باید سری به ناخودآگاه تاریخ زد؛
🔶 به گزارش آمار (iscanews.ir/xbs99 )، در دوران رژیم پهلوی دختران محدودی موفق به کسب دیپلم میشدند و بعد از آن به خانهها برمیگشتند. فقط 6 درصد از دختران آن هم غالبا دختران مقامات درباری، موفق میشدند تا به دانشگاه راه پیدا کرده و تحصیلات تکمیلی کسب کنند. از همین رو، در این زمان خبری از اشتغال زنان و حضور آنها در بخش صنعت یا هیئت علمی دانشگاهها نبوده و جمعیت زنان جامعه نیز نسبت به این مساله اعتراض چندانی نداشتند چرا که حق تحصیل در دانشگاه را برای خود بدیهی تلقی نمیکردند.
🔷 جمهوری اسلامی با حذف نگاه ابزاری به زن، نه تنها راه ورود دختران و زنان به دانشگاهها را باز کرد، بلکه تحصیلات تکمیلی را به یکی از نیازهای مسلم و بدیهی آنان مبدل ساخت؛ به طوری که امروزه بیش از 60 درصد جمعیت دانشجوی کشور را زنان و دختران تشکیل میدهند. امروز برای دختر ایرانی، منع از تحصیل در دانشگاه و سطوح عالی، یک مساله عجیب و مُضحِک است؛ در حالی که کمتر از نیم قرن قبل، این مساله برای همگان طبیعی به نظر میرسید.
✅ دلسوزی و تلاش برای بازشدن راه تحصیل دختران در تمام نقاط جهان، امری پسندیده و مطلوب است؛ درست به همان اندازه که فراموشی حافظه تاریخیمان مذموم و خطرناک خواهد بود...!!
#تحصیل_زنان
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
فکرت
ولایت مطلقه فقیه چه نسبتی با دیکتاتوری دارد؟
🔸امروزه که کمی شهرِ ما به وسیله ذهنیتسازی «دشمن» و متأسفانه اثرپذیری و فریبخوری «برادر» کمی شلوغ شده است، برخی جنزدگان عرصه مجازی دانسته و ندانسته از دیکتاتوری در کشور صحبت میکنند و به زعم خویش به مقابله با دیکتاتوری حاکم در کشور در پوشش «ولایت مطلقه فقیه» رفتهاند و فریاد «مرگ بر دیکتاتور» سر میدهند. سالها از انقلاب اسلامی میگذرد اما گویا به شکل درست و صحیح اصلیترین مقوله سیاسی در این کشور برای بسیاری از مردم عوام جا نیفتاده است تا در شلوغیهای این چنینی تحت تأثیر قرار نگیرند.
📌بیان شبهه
🔸برخی بر این باورند که ولایت مطلقه فقیه، حاکمیت بی چون و چرای یک فقیه بر جامعه اسلامی است و این شیوه از حکومت، فرقی با حکومت دیکتاتوری که اداره جامعه، بیتوجه به خواست و نظر دیگران است ندارد و در نهایت نتیجه میگیرند که آن نیز به مانند این باطل و مردود است و نباید چنین شیوه حکومتی آن هم به نام اسلام و مردمسالاری دینی وجود داشته باشد.
🔗 مطالعه مطلب در خبرگزاری فارس
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
#اختصاصی
🔰 بررسی عقبه تربیت نخبگان
🔸بخش از این کنشگری به جنگ شناختی موجود باز میگردد که با ارزشمند تلقی شدن غیر انقلابیگری و مساوی شدن تحصیلات عالیه با ضدیت با ارزشهای دینی موجب شده است طیف نخبگان برآمده از اقشار متمول- که امروز اکثریت قبولشدگان دانشگاههای شاخص را به خود اختصاص دادهاند- به نقطه مقابل انقلابیگری عزیمت کنند و نخبگانی که در ساختار انقلابی شکل گرفتهاند اثرگذاری خود را از دست داده، در آیندهای نه چندان دور در اقلیت قرار گیرند.
🖋سیدمحمدجعفر رضوی، نویسنده و پژوهشگر
🔗 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
آیت الله کعبی در تشریح احکام محارب:
حقوق و قوانین کیفری، مبتنی بر تفسیرهای شخصی نیست
دیگر باید توجه داشت که طبق قوانین و مقررات، مجازات مخلان امنیت ملی هیچ گونه ابهامی را بر نمیتابد و باید دقیق، صریح و شفاف و تفسیری مضیق شود؛ همچنین در جرائم علیه امنیت، سخت گیری قانونی و مجازات سنگین از دیگر شاخصه هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد، کما این که در حقوق و قوانین کیفری نمی توان اجتهاد در برابر نص و تفسیرهای شخصی نمود.
فتنه اخیر نشان داد که گروههای تجزیه طلب، همسو با دشمنان خارجی و با استفاده از بستر خارجی اغتشاشات خشن و توأم با قساوت قلب و مخل امنیت ملی و عمومی و با ایجاد ارعاب و ترس راهاندازی کردند و افرادی سازمان یافته وارد این آشوبها شدند که برنامه ای از پیش تعیین شده داشتند؛ اما به لطف الهی و در سایه هوشیاری مردم و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی به هدفشان نرسیدند.
نظام اسلامی در اتفاقات اخیر صبر راهبردی پیشه کرد، اما متاسفانه عده ای از این صبوری و شکیبایی سوء استفاده کرده و مرتکب انواع مختلف جنایت ها، هتک حرمت ها، تعرض به مقدسات، اخافه الناس و تعرض به مقدسات و جان و مال مردم و امنیت عمومی جامعه شدند.
متن گزارش به زودی در سایت فکرت بارگذاری خواهد شد.
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
Eslami Sazi.mp3
29.24M
💯🔊 #بشنوید
🔸 صوت کرسی علمی- ترویجی روششناسی فارابی در اسلامیسازی فلسفه یونان
🔻در راستای اولین کنگره جهانی «فارابی و فرهنگ و تمدن اسلامی
🎙 با حضور:
#محسن_مهاجرنیا
#مهدی_عباس_زاده
#رضا_غلامی
#سیدکاظم_سیدباقری
⏰ سه شنبه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۱
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
May 11
#گفتگو
🔰نگاهی آسیبشناسانه به کنشگری نخبگان در نظام حکمرانی
حجت الاسلام دکتر علی ذوعلم؛ عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸چهرههای اندیشمند نظیر شهید مطهری، شهید بهشتی و... بسیار صادقانه و واقعی از گفتوگو و مباحثه میان نخبگان استقبال میکردند و خودشان نیز در این زمینه غالباً پیشقدم بودند؛ اما متأسفانه رسوبات فرهنگ پیش از انقلاب هنوز وجود دارد؛ بهخصوص منفیبافیها و جهتدهی رسانههای بیرونی یک مانع است.
🔸آنچه که امروزه در این زمینه رسانهها میتوانند انجام دهند، در واقع شکستن و ذوب کردنِ یخِ گفتوگوی واقعی و آزاداندیشانه و تفکرانه در چارچوب اخلاق و رعایت حقوق دیگران به گونهی منطقی است. چنین کاری باعث زمینهسازی میان نخبگان میگردد تا آنها بتوانند میان خود به گفتگو بپردازند.
💢متن کامل گفتوگو در سایت فکرت
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
4_5868368920678764082.mp3
42.92M
#صوت
🔰تاثیر رئالیسم معرفتی در منظومه علوم انسانی
🎙 حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
فکرت
آیت الله کعبی در تشریح احکام محارب: حقوق و قوانین کیفری، مبتنی بر تفسیرهای شخصی نیست دیگر باید توج
#گزارش
💠 مبانی فقهی و حقوقی مجازات محارب
♦️آیت الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری در نشستی با عنوان «پاسخ به پرسشها و شبهات در خصوص اجرای حکم محارب از منظر فقه و حقوق» که در خبرگزاری رسا برگزار شد، به مبانی و مسائل احکام محارب پرداخت.
👈مطالعه گزارش نشست در سایت فکرت
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net