چهار قمر از بزرگترین قمرهای سیاره #مشتری ، قمرهای گالیله ای نام دارند که در سال ۱۶۱۰ توسط ستاره شناس ایتالیایی، گالیلئو گالیله کشف شدند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
تا کنون، برای سیاره #مشتری حداقل ۶۹ قمر کشف شده است که در سامانه خورشیدی این سیاره بیشترین تعداد قمر را به خود اختصاص داده است.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
ماده تاریک نور را جذب می کند و مانع انتشار آن می شود؛ از اینرو به طور مستقیم و از طریق تلسکوپ قابل مشاهده نیست.
منجمان، مکان ماده تاریک را با استفاده از تاثیرات گرانشی آن بر ماده مرئی شناسایی می کنند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
وستا، دومین سیارک بزرگ کمربند سیارکی منظومه شمسی و درخشانترین آنها است، به علت سطح بسیار نورانی آن، تنها سیارک قابل مشاهده با چشم غیر مسلح است.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
#در_محضر_ادیبان
🌸ناز کن عیبی ندارد ، نازنین تر میشوی
🌼با غم این روزهای من عجین تر میشوی
🌸لحظه ی لبخند ، مانندِ ... شبیهِ مثلِ یک ...
🌼وایِ من ... اصلا" ولش کن، نقطه چین تر میشوی
🌸خنده وقتی رویِ لب هایِ تو جا خوش میکند
🌼باز هم از آنچه هستی دلنشین تر میشوی
🌸شیک میپوشی و زیباییِ فراوان میشود
🌼بین اول هایِ دنیا اولین تر میشوی
🌸گرچه من با نازِ چشمانِ تو ویران میشوم
🌼ناز کن ، عیبی ندارد ، نازنین تر میشوی
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
✨ذکر روز "پنجشنبه"✨
"۱۰۰مرتبه"🍃🌸لااِلهَ اِلَّااللهُ المَلکُ الحقُّ المُبین🌸🍃
🌸پنجشنبه تون مبارک🌸
✨ذکر روز پنجشنبه✨
🍃موجب رزق و روزی می شود🍃
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
(كميل بن زياد می گويد: امام دست مرا گرفت و به سوی قبرستان كوفه برد، آنگاه آه پردردی كشيد و فرمود):
💠ای كميل بن زياد! اين قلبها بسان ظرفهایی هستند، كه بهترين آنها فراگیر ترين آنهاست، پس آنچه را می گويم نگاهدار:
۱- اقسام مردم (مردم شناسی)
مردم سه دسته اند، دانشمند الهی و آموزنده ای بر راه رستگاری و پشه هایی که دست خوش باد و طوفان و هميشه سرگردانند، كه به دنبال هر سر و صدایی می روند، و با وزش هر بادی حركت می كنند، نه از روشنایی دانش نور گرفتند، و نه به پناهگاه استواری شتافتند.
۲- ارزشهای والای دانش
ای كميل: دانش بهتر از مال است، زيرا علم تو را نگهبان است، و مال را تو بايد نگهبان باشی، مال با بخشش كاستي پذيرد اما علم با بخشش فزونی گيرد، و مقام و شخصيتی كه با مال به دست آمده با نابودی مال، نابود می گردد. ای كميل بن زياد! شناخت علم راستين (علم الهی) آيينی است كه با آن پاداش داده می شود، و انسان در دوران زندگی با آن خدا را اطاعت می كند، و پس از مرگ، نام نيكو به يادگار گذارد، دانش فرمانروا، و مال فرمانبر است.
۳- ارزش دانشمندان
ای كميل! ثروت اندوزان بی تقوا مرده اند گرچه به ظاهر زنده اند، اما دانشمندان! تا دنيا برقرار است زنده اند، بدنهايشان گرچه در زمين پنهان اما ياد آنان در دلها هميشه زنده است.
۴- اقسام دانش پژوهان
بدان، كه در اينجا (اشاره به سينه مبارك كرد) دانش فراوانی انباشته است، ای كاش كسانی را می يافتم كه می توانستند آن را بياموزند، آری تيزهوشانی می يابم اما مورد اعتماد نمی باشند، دين را وسيله دنيا قرار داده، و با نعمتهای خدا بر بندگان، و با برهانهای الهی بر دوستان خدا فخر می فروشند. يا گروهی كه تسليم حاملان حق می باشند اما ژرف انديشی لازم را در شناخت حقيقت ندارند، كه با اول شبهه ای، شك و ترديد در دلشان ريشه می زند، پس نه آنها، و نه اينها، سزاوار آموختن دانشهای فراوان من نيستند. يا ديگری كه سخت در پی لذت بوده، و اختيار خود را به شهوت داده است، يا آن كه در ثروت اندوزی حرص می ورزد، هيچكدام از آنان نمی توانند از دين پاسداری كنند، و بيشتر به چهارپايان چرنده شباهت دارند، و چنين است كه دانش با مرگ دانشمندان می ميرد.
۵- ویژگی های رهبران الهی
آری ! خداوندا! زمين هيچگاه از حجت الهی خالی نيست، كه برای خدا با برهان روشن قيام كند، يا آشكار و شناخته شده، يا بيمناك و پنهان، تا حجت خدا باطل نشود، و نشانه هايش از ميان نرود، تعدادشان چقدر؟ و در كجا هستند؟ به خدا سوگند! كه تعدادشان اندك ولی نزد خدا بزرگ مقدارند، كه خدا به وسيله آنان حجتها و نشانه های خود را نگاه می دارد، تا به كساني كه همانندشان هستند بسپارد، و در دلهای آنان بكارد، آنان كه دانش، نور حقيقت بينی را بر قلبشان تابيده، و روح يقين را دريافته اند، كه آن چه را خوشگذران ها دشوار می شمردند، آسان گرفتند، و با آنچه كه ناآگاهان از آن هراس داشتند انس گرفتند در دنيا با بدنهایی زندگی می كنند، كه ارواحشان به جهان بالا پيوند خورده است،آنان جانشينان خدا در زمين، و دعوت كنندگان مردم به دين خدايند. آه، آه، چه سخت اشتياق ديدارشان را دارم؟ كميل! هرگاه خواستی بازگرد.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت147
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇