؛☀️🕊🌹﹏🍃
؛🕊🌹💦
؛🌹💦
؛︴
؛🍃
✨ بسْمِ الله الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ ✨
🕊 أَزْرَى بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ، وَ رَضِيَ بِالذُّلِّ مَنْ كَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ، وَ هَانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَيْهَا لِسَانَه.
💧امام(علیه السلام) فرمودند :
آنكه طمع را شعار خود سازد، خود را خوار ساخته و هر كه پريشانحالى خويش با ديگران در ميان نهد، تن به ذلت داده است و كسى كه زبانش بر او فرمان راند، بى ارج شود.
🌱 نهج البلاغه . ح2 .
🌴🌴🌴🌴🌴
🍁چهارشنبه 🍁
☀️ 20 تیر 1397 ش
🌙 26 شوال 1439 ه.ق
🎄 10 جولای 2018 م
✨ @gelayeri_babolkenari
🍃
︴
🌹💦
🕊🌹💦
☀️🕊🌹﹏🍃
🔗 سلسله بحثهای تاریخ ادیان، فرق و مذاهب
؛🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران
#بخش_سوم
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
6⃣ #درجه_بندی_ادیان
درجه بندی ادیان از چند زاویه قابل بررسی است.
۱- از حیث الهی بودن و عدم آن
۲- نسخ دین سابق
۳- تعداد پیروان
هر یک از ادیان اسلام و مسیحیت به سبب داشتن اکثریت، دعوت از سایر ادیان معروف ترند.
دین اسلام به لحاظ داشتن موقعیت جغرافیایی و ذخائر انرژی کشورهای اسلامی و مسیحیت به علت این که تصادفاً دین کشورهای پیشرفته غربی است.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
7⃣ #دین_بومی_و_غیر_بومی
✔️برخی از ادیان جهان بومی و برخی بومی هستند، هندوئیسم، جینیسم و سکیسم برای مردم هندوستان بومی هستند ولی بودیسم که در هندوستان تاسیس شد و از آن جا به چین و ژاپن و جنوب شرق آسیا رفته است برای مردم این سرزمین ها غیر بومی است. آئین زرتشت برای ایرانیان بومی است (و بخشی از آن همراه زرتشتیان به هندوستان رفته است).
#یهودیت همراه #بنی_اسرائیل در جهان جابه جا شده و اکنون بخشی از آن در فلسطین اشغالی استقرار یافته است که برای این کشور حالت غیر بومی دارد.
✔️ #مسیحیت برای هیچ ملتی حالت بومی نداشته است و از همان آغاز چند ملیتی بوده است. اسلام نیز برای مردم شبه جزیره بومی و برای سایر کشورها غیر بومی است .
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
8⃣ #همه_و_هیچ
هر چه که در دین ما هست، در ادیان دیگر هم هست و هیچ چیز از آنچه در دین ما هست در ادیان دیگر نیست: این عبارت متناقض نما (Paradoxical) می خواهد بگوید که به طور کامل همه ادیان دغدغه یکسانی دارند و اختلاف آنها در مصداق است.
♻️ #نتیجه_فصل_اول
بعد از روشن شدن مباحث کلی در قلمرو دین شناسی این مهم روشن شد که دین دارای ارکان و مقدمات و جزئیات می باشد که در متن جامعه تاثیر گذار است. از طرفی حاکمان بلاد مختلف نیز دارای جریانهای فکری و مذهبی بوده و می باشند به بیان دیگر آن که: در هر صورتی موضوع دین مطرح است حال بی دینی باشد یا دینداری؛ و از آنجایی که مردم جامعه پایه و رکن یک حکومت هستند و نیز دارای باورهای دینی مخصوص به خود می باشند، در هر دو صورت، از دینداری و عدم آن موضع گیری می کنند گاهی موضع گیری مثبت و حمایت و تقویت قدرت حاکمه که آن هم به دلیل هم سویی با اعتقاداتشان می باشد و نیز گاهی این موضع گیری به موضع گیری منفی بدل می شود و با حکومت به تقابل برمی خیزد که دلیل آن عدم همسویی و همگرایی اعتقادی با ملت و دولت است نتیجه این تقابل و منازعه تزلزل ارکان حکومتی و فروپاشیدن آن است.
↙️حال که مدار بحث روشن گردید در فصل بعد حکومتهایی که بر سرزمین ایران در طول قرون متمادی حکم می راندند را ذکر و نحوه شکل گیری آن را بیان نموده و چگونگی نقش دین را در ظهور و سقوط آن مورد بررسی قرار می دهیم.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🔗 سلسله بحثهای تاریخ ادیان، فرق و مذاهب
؛🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران
#فصل_دوم
«حکومتها، مذاهب»
#بخش_اول
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
#مقدمه_فصل_دوم
📌با توجه به نبود مدارک متقن و مستندات قطعی نمی توان در خصوص تاریخ دوره باستان کشورها به طور قطعی نظر داد و به نوشته های تاریخی تا قبل از دوره ساسانی نیز نمی توان اعتماد نمود زیرا از ضابطه و نیز حفظ امانت خبری نیست و غالباً اغراض سیاسی در آن دخیل می باشد اما امروزه با کشفیاتی که از دوره باستان به دست آمده است با پیشرفت علم، بشر توانست به حقایقی دست یابد و آن را با آنچه به ما رسیده تطبیق دهد و به صحت و سقم آن پی ببرد.
📌منابع تاریخی که به دست ما رسیده است عموماً از هرودوت که از آن به عنوان پدر علم تاریخ نام می برند و نیز گزنفون، گزتیاس (کتزیاس) می باشد که اجمالاً به زندگی آنها و ایراداتی که بر اقوال آنها وارد است می پردازیم.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
#هرودوت
او تاریخ نویسی است یونانی که با توجه به شکستهای متعدد یونان از ایران و کدورتی که وی از کشور ایران دارد قطعاً نمی تواند نسبت به تحولات آن با دیده صداقت بنگرد و سخن بگوید همچنان که اگر تاریخ هرودوت را مطالعه کنیم به این موضوع پی می بریم که نوشته های او بیشتر از تخیلاتش نشات گرفته است نه از تحولات ایران.
#کتزیاس (Cteasias)
🔰او را از کینید (Chide) مستعمره ی یونان در آسیای صغیر شمرده اند، وی از سال ۴۱۵-۳۹۸ پیش از میلاد مسیح معالج «پروشات» ملکه ایران، همسر داریوش دوم و پزشک اردشیر دوم هخامنشی بوده است او ۲۳ کتاب دارد که شش کتاب در تاریخ آشور و ماد، هفت کتاب آن پیرامون تاریخ ایران از کوروش بزرگ تا وفات خشایار شاه دارد و ده کتاب دیگر دنباله تاریخ ایران تا ۳۹۸ پیش از میلاد که مصادف با عزیمت وی از دربار ایران می باشد را به تحریر در آورده است. کتابهای او درباره ایران و هند مفقود گردیده و اجمالی از آنها در نوشته های فوتیوس (Photius) یکی از روحانیون تراز اول مسیحی آمده است.
🔰 حسن پیرنیا تاریخ نگار بزرگ ایرانی در خصوص آثار به جا مانده از او می گوید: دو نکته قابل ملاحظه درباره قسمتهای بر جا مانده از او جلب نظر می کند:
1⃣ عشق به «اسپارت» و سرداران او مانند «لئونیداس» و «کل آرخ»
2⃣ میل مفرط به این که در تاریخ خود حکایتهای افسانه آمیز و حزن آور بیاورد.
🔰در قرنهای بعدی وی را دروغگو و جاعل افسانه خواندند یعنی همان نسبتی که برخی به هرودوت داده اند ولی به هر حال با هرودوت در رقابت بوده است. به هر شکل نمی توان با شخصی که دارای چنین روحیاتی بوده اعتماد نمود.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
#تورات_از_دیدگاه_تاریخ
📍 #بنی_اسرائیل قبیله ای از خاندان حضرت یعقوب هستند که در بدو امر مانند قبائل چادر نشین زندگی می کردند، سپس فراعنه، آنان را به مصر برده با آنها چون اسیران مملوک رفتار می کردند تا این که خداوند به وسیله موسی (ع) آنان را از فرعون و رفتارش نجات بخشید، در زمان موسی و یوشع – علیهما السلام- مردم که با پیشوای خود زندگی می کردند، اداره امور را قضاتی مانند «ایهود» و «جدعون» و غیر آن دو به عهده گرفتند، پس از آن، دوران ملوک و پادشاهان در میانشان آغاز گردید.
📍نخستین پادشاهی که بر آنان حکم رانده « #شائول» است که در قرآن شریف وی را «طالوت» نامیده پس از طالوت سرپرستی آنان را به داود و سلیمان– علیهما السلام- رسید پس از حضرت #سلیمان مملکت تجزیه شد و قدرت یهود پراکنده گشت و به اصطلاح حکومت ملوک الطوایفی پدید آمد با این حال پادشاهانی چون «رحبعام»، «ابیام»، «یرلبام»، «یهوشافاط» و مانند آنان که تعدادشان به سی و اندی می رسید بر آنها حکومت می کردند.
📍بعد از تجریه، اندک قدرت #یهود سیر نزولی پیدا کرد تا سرانجام پادشاه بابل بر آنها مسلط شد و اورشلیم (بیت المقدس) را تصرف نمود این رویداد در حدود ۶۰۰ سال پیش از میلاد تحقق یافت که پادشاه بابل در آن هنگام بخت النصر (نبوکدنصر) بود یهودیان از طاعتش سر برتافتند، او نیز لشکریان خود را به دیار آنان رهسپار ساخت و پس از مدتی بیت المقدس را محاصره کرد و به تصرف در آورده و گنجینه های کشور و خزانه های هیکل و مسجد الاقصی را نیز به تاراج بردند. نزدیک به ده هزار نفر از ثروتمندان و توانگران و صنعتگران آنها را گرد آورده و به سوی بابل کوچاند در این هنگام در سرزمین یهودیان جز عده ای زبون کسی باقی نماند.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
📌 بخت النصر، «صدقیا» را که آخرین پادشاه بنی اسرائیل بود بر آنان گماشت و از او پیمان گرفت که از فرمانش سرپیچی نکند این وضعیت نزدیک به ۱۰ سال بدین منوال گذشت تا سرانجام «صدقیا» اندکی نیرومند گشت و به یکی از فراعنه مصر پشت گرم شد در نتیجه به نافرمانی بخت النصر پرداخت.
📌نافرمانی صدقیا و مردمش بخت النصر را به خشم در آورد از این رو سپاهیانش را به سرکوبی آنان فرستاد و شهرهایشان را به محاصره درآورد، یهودیان به قلعه های خود پناه بردند قریب به یکسال و نیم در محاصره بودند تا این که قحطی دوباره آنان را در بر گرفت بخت النصر نیز بر محاصره ی آنان پای فشرد تا سرانجام قلعه های آنان را در سال ۵۸۶ قبل از میلاد به تصرف خود در آورد، پس از گشودن دروازه های شهر به قتل یهودیان و تخریب شهرها و انهدام بیت المقدس فرمان داد. از این رو سپاهیانش تمام نشانه ها و علامتهای آنان را از بین بردند و هیکل (مسجد الاقصی) را به تلی خاک مبدل کردند در چنین بحرانی ناگواری «تورات» و تابوتی که جایگاه آن بود ناپدید گشت.
📌پنجاه سال یهودیان بر همین وضع در بابل به سر بردند در حالی که از کتاب آسمانی آنان خبری نبود و از مسجد و سرزمینشان جز پشته های خاک اثری بر جای نمانده بود. سرانجام کوروش – پادشاه ایران- بابل را فتح کرد و اسیران بنی اسرائیل را آزاد نمود و عزرای معروف را بر آنان حاکم نمود و به او فرمان داد تا کتاب تورات را نوشته و هیکل را تجدید بنا کند و آنان را به روش نخستین برگرداند «عزرا» در سال ۴۵۷ قبل از میلاد بنی اسرائیل را به بیت المقدس برد و پس از آن کتاب عهد عتیق را جمع آوری و تصحیح نمود (تورات کنونی) با توجه به آنچه ذکر شد به خوبی روشن گشت که سند تورات کنونی مقطوع است و تنها از یک فرد به حضرت موسی اتصال می یابد در حالی که هویت عزرا نیز چندان روشن نیست به هر شکل تورات نیز نمی تواند به عنوان سند قطعی مستند روایات و رخدادهای تاریخی باشد.
📌پس آنچه مسلم است تاریخ تحلیلی است نه تعلیلی، زیرا علت قطعی وجود ندارد تا معلول قطعی حاصل شود اما، می توان با شواهد و آنچه به دست آمده و از ظاهر امر، قضایای تاریخی را تحلیل نمود.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴