نسخه صبور شدن
امام کاظم علیه السلام :
بهتر است پسر را در دوران كودكی به كارهای مختلف و سخت، وادار نمائی تا در بزرگی حلیم و بردبار باشد.
یسْتَحَبُّ غَرامَةُ الْغُلامِ فی صِغَرِهِ لِیكُونَ حَلیما فی كِبَرِهِ.
وسائل الشّیعة: ج ۲۱، ص ۴۷۹، ح ۲۷۸۰۵.
🔴 خفقان شدید زمان امام کاظم (علیه السلام) و سرگردانی شیعیان در تشخیص امامِ بعد از امام صادق علیه السلام
هشام بن سالم میگوید: «من و ابوجعفر مؤمن الطاق بعد از وفات حضرت صادق(ع) در مدینه بودیم و اکثر مردم اتفاق نظر داشتند بر آنکه عبدالله افطح پسر آن حضرت، بعد از پدرش امام است.
من و ابوجعفر نیز بر او وارد شدیم و دیدیم مردم به سبب آن که روایت کرده اند امر امامت در فرزند بزرگ است، بر دور او جمع شده اند. ما داخل شدیم و از او مسئله ای پرسیدیم چنانکه از پدرش میپرسیدیم. پرسیدیم از او که زکات در چه مقدار واجب است؟ گفت: «در هر دویست درهم، پنج درهم واجب است.» گفتیم: «در صد درهم چقدر؟» گفت: «دو درهم و نیم.» گفتیم: «به خدا قسم که مرجئه چنین چیزی که تو میگوئی نمیگوید.» عبدالله دستهایش را به آسمان بلند کرد و گفت: «به خدا قسم که من نمیدانم مرجئه چه میگویند.»
پس ما حیران و سرگردان از نزد او بیرون آمدیم و در کوچه های مدینه میگشتیم و نمیدانستیم کجا و پیش چه کسی برویم، بسوی مرجئه برویم یا بسوی قدریه یا زیدیه یا معتزله یا خوارج؟
در این حال بودیم که من دیدم پیرمرد ناشناسی با دستش بسوی من اشاره کرد که «بیا».
من ترسیدم که او جاسوس خلیفه منصور دوانیقی باشد، چون آن ملعون در مدینه جاسوسانی قرار داده بود که آنها متوجه شوند، شیعیان امام جعفر صادق بر چه کسی اتفاق کرده اند تا او را به قتل برسانند، و من ترسیدم که او از ایشان باشد. به ابوجعفر گفتم: «تو دور شو، همانا من بر خودم و بر تو خائف هستم لکن این مرد مرا خواسته است نه تو را، پس دور شو که بیجهت خود را به کشتن ندهی.» پس ابوجعفر قدری دور شد و من همراه آن شیخ رفتم و گمان داشتم که از دست او خلاصی نخواهم شد. پس مرا تا درب خانه حضرت موسی بن جعفر علیه السلام برد و گذاشت و رفت. سپس خادمی از داخل خانه آمد و به من گفت: «داخل شو خدا تو را رحمت کند.»
پس داخل شدم و دیدم حضرت موسی بن جعفر است. آن حضرت بدون مقدمه فرمود: «بسوی من بیا نه بسوی مرجئه و نه قدریه و نه معتزله و نه خوارج، بسوی من، بسوی من.» گفتم: «فدایت شوم! پدرت از دنیا درگذشت؟» حضرت فرمود: «آری.» [برای اطمینان از این که او غایب نشده است این سوال پرسیده شده است] گفتم: «فدایت شوم، بعد از او چه کسی امام ما است؟» حضرت فرمود: «اگر خدا بخواهد تو را هدایت خواهد کرد.» گفتم: «فدایت شوم، عبدالله گمان میکند که او بعد از پدرتان، امام است.» حضرت فرمود: «عبدالله، میخواهد خدا عبادت نشود.» دوباره پرسیدم: «چه کسی بعد از پدر شما امام است؟ حضرت دوباره فرمود: «اگر خدا بخواهد تو را هدایت خواهد کرد.»
با خود گفتم: «سؤال را خوب مطرح نکردم.» [و امام بخاطر خفقان صریحا نمیخواد امامت خودش را اعلام کند] گفتم: «فدایت شوم آیا بر شما امامی هست؟» حضرت فرمود: «نه». پس هیبت و عظمت از آن حضرت مرا فرا گرفت مانند آن هیبت و عظمتی که از طرف امام صادق مرا فرا میگرفت. گفتم: «فدایت شوم، آیا سؤال کنم از شما آنچنان که از پدرتان سؤال میکردم؟» حضرت فرمود: «سؤال کن و جواب بشنو ولی فاش نکن که اگر فاش کنی، بیم کشته شدن است.» پس سؤالات از آن حضرت نمودم، پس یافتم که او دریائی است، گفتم: «فدایت شوم شیعه تو و شیعه پدرت در گمراهی و حیرت هستند، آیا آنها را آگاه کرده و بسوی امامت شما بخوانم؟» حضرت فرمود: «هر کدام را که آثار رشد و صلاح در او مشاهده میکنی مطلع کن و از ایشان عهد بگیر که کتمان نمایند و اگر فاش کنند پس سرشان بریده است.» و با دست مبارکش بر حلقش اشاره فرمود.
پس من بیرون آمدم و به مؤمن الطاق و مفضل بن عمر و ابوبصیر و سایر شیعیان اطلاع دادم. شیعیان امام کاظم(ع) میآمدند و به امامت آن حضرت یقین میکردند و رفتن نزد عبدالله را ترک کردند و فقط عده بسیار کمی نزد او میرفتند
منابع: الارشاد، شیخ مفید، ج2، ص213_215
کافی ج1، ص352
🔴 به حرمت چه کسانی عذاب نازل نمیشود
امام کاظم علیه السلام فرمود: خداوند فرشته ای دارد که هر روز و شب ندا میدهد: بندگان خدا دست از گناه بردارید که اگر چهارپایان در حال چرا و کودکان شیرخوار و پیران خمیده نبودند، هر آینه عذاب بر شما نازل میشد و در هم کوبیده میشدید.
عَنْ أَبِي الْحَسَنِ (ع) قَالَ: إِنَّ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِي كُلِّ يَوْمٍ وَ لَيْلَةٍ مُنَادِياً يُنَادِي مَهْلًا مَهْلًا عِبَادَ اللَّهِ عَنْ مَعَاصِي اللَّهِ فَلَوْ لَا بَهَائِمُ رُتَّعٌ وَ صِبْيَةٌ رُضَّعٌ وَ شُيُوخٌ رُكَّعٌ لَصُبَّ عَلَيْكُمُ الْعَذَابُ صَبّاً تُرَضُّونَ بِهِ رَضّاً.
(کلینی، کافی ج٢، ص٢٧۶)
📌 #اخلاق_اجتماعی عامل رحمت الهی
امام #کاظم علیه السلام فرمود:
اهل زمین مورد رحمت - و برکت الهی - هستند، مادامی که
◀️ترس از #گناه و معصیت داشته باشند،
◀️ادای امانت نمایند،
◀️و حق را دریابند و به آن عمل کنند.
📚شیخ طوسی، تهذیب الاحکام، ج۶، ص۳۵۰.
امام كاظم عليه السلام :
اى هشام! خردمند به كسى كه مى ترسد دروغ گويش خواند، سخنى (حديث و خبرى) نمى گويد
و از كسى كه بيم مضايقه اش را دارد، چيزى نمى خواهد
و به چيزى كه نمى تواند، وعده نمى دهد
و بدانچه از اميد بستن به آن سرزنش شود، اميد نمى بندد .[يعنى خردمند به آنچه فراتر از صلاحيت و سزامندى اوست اميد نمى بندند (به نقل از پاورقى الكافى).]
و به كارى كه بترسد در آن درماند، اقدام نمى كند.
يا هِشامُ ، إنّ العاقِلَ لا يُحَدِّثُ مَن يَخافُ تَكذيبَهُ ، و لا يَسألُ مَن يَخافُ مَنعَهُ ، و لا يَعِدُ ما لا يَقدِرُ علَيهِ ، و لا يَرجو ما يُعَنَّفُ برَجائهِ .[أي العاقل لا يرجو فوق ما يستحقّه . (كما في هامش المصدر).]، و لا يُقدِمُ على ما يَخافُ فَوتَهُ بِالعَجزِ عَنهُ .[أي لا يفعل فعلاً قبل أوانه مبادرا إليه . و في بعض النسخ «و لا يتقدّم» . (كما في هامش المصدر).] .
[الكافي : 1/20/12 .]
💠 خدمتگذاران مردم
🔸امام كاظم عليه السلام فرمودند:
خداوند در زمين بندگانى دارد كه براى رفع نيازهاى مردم مى كوشند؛ اينان در روز قیامت در امان هستند.
🔹 قَالَ أَبواَلْحَسَنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ: "إِنَّ لِلَّهِ عِبَاداً فِي اَلْأَرْضِ يَسْعَوْنَ فِي حَوَائِجِ اَلنَّاسِ هُمُ اَلْآمِنُونَ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ".
📚 الكافى، ج ۲،ص ۱۹۷
💠 استغفار ملّی
🟣 رهبر معظم انقلاب:
استغفار در میدانهای ملّی، در میدانهای بزرگ اجتماعی کارکرد دارد، تأثیر دارد و ما را به توفیقات بزرگ میرساند.۱۴۰۱/۰۱/۲۳
هدایت شده از سبک زندگی دینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آزمون منتظران در دوران غیبت
🔵 امام کاظم علیه السلام فرمودند:
🌹 فرزندم، (غیبت قائم) یک آزمون الهی است که به وسیلهی آن بندگانش را میآزماید.
🌕 يا بُنَيَّ إِنَّمَا هِيَ مِحْنَةٌ مِنَ اَللَّهِ اِمْتَحَنَ بِهَا خَلْقَهُ
هدایت شده از تاریخ تفکر تمدن
خواستند یوسف را بکشند. فقط یک نفر رأی به نکشتنش داد، حرف او اثر گذاشت؛ یوسف زنده ماند و عزیز مصر شد.
پس رأی دادن تأثیر دارد؛ حتی یک رأی
شاید همان یک رأی؛ رأی ما باشد✌️
پس به این فکر کنیم که رأی ما می تواند سرنوشت مملکت را کاملاً تغییر بدهد
هدایت شده از تاریخ تفکر تمدن
🔴 رأی دادن تقلیدی نیست مگر...
امام خمینی:
❇️ "مردم مختارند. فرض بکنید که اگر همه کسانى که در رأس [هستند] بروند پیشنهاد بکنند که فلان آدم را شما وکیل کنید. لکن شما به نظرتان درست نباشد، جایز نیست بر شما تبعیت کنید. باید خودتان تشخیص بدهید که آدم صحیحى است تا اینکه بتوانید رأى بدهید."
✅ "هیچ کس تحت تأثیر دیگری نیست. بله اگر چنانچه اشخاص مطمئنی باشند که آنها تشخیص بدهند، شهادت بدهند که فلان آدم جهات مختلفش همه خوب است، آن وقت مانعی ندارد که کسی به واسطه تشخیص آنها و اطمینان به اینکه این صحیح است رأی هم به آنها بدهد"
صحیفه امام، ج۱۸، ص ۲۸۴ و ۲۸۵
💠 سوال: اگر #اصلح را نشناسیم وظیفه چیست؟ از طرفی اگر تحقیق کنیم و به شخص اصلح نرسیم می توانیم در #انتخابات شرکت نکنیم؟
✅ جواب: در تشخیص فرد اصلح می توانید از کسانی که به لحاظ تعهد دینی و بصیرت انقلابی مورد اعتمادند، کمک بگیرید و در هر صورت #شرکت_در_انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک #وظیفه_شرعی است.
هدایت شده از تاریخ تفکر تمدن
احدی شرعاً نمیتواند به کسی کورکورانه و بدون تحقیق رأی بدهد. و اگر در صلاحیت شخص یا اشخاصی تمام افراد و گروهها نظر موافق داشتند ولی رأی دهنده تشخیصش بر خلاف همه آنها بود، تبعیت از آنها صحیح نیست، و نزد خداوند مسئولیت دارد.
[صحیفه امام خمینی ره ج۱۸ ص۳۳۷]
هدایت شده از تاریخ تفکر تمدن
️سیاستمداران بد توسط مردم خوبی که رای نمیدهند انتخاب میشوند
🚫وَ أَطيعُوا اللهَ وَ رَسُولَهُ وَ لا تَنازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ ريحُكُمْ وَ اصْبِرُوا إِنَّ اللهَ مَعَ الصَّابِرينَ [انفال، 46]
و از خدا و پيامبرش اطاعت نماييد و با يكديگر نزاع نكنيد، كه سست مىشويد و قدرت [و شوكت] شما از ميان مىرود! و صبر و استقامت كنيد كه خداوند با صابران است.
قال النبی :
ألمؤمن للمؤمن کالبنیان المرصوص یشد بعضه بعضا.
پیامبر اکرم :
مؤمن نسبت به مؤمن مانند بنای استواری است که اجزای آن، یکدیگر را استحکام می بخشند.
صحیح مسلم، جلد 4، ص 1999 نهج الفصاحه، حدیث 3103
اختلاف و تفرقه دلیل اصلی شکست
پیامبرخدا ( صلی الله علیه و آله و سلم) :
اختلاف نکنید، آنان که قبل از شما بودند اختلاف کردند و هلاک شدند.
لا تختلفوا، فإن من کان قبلکم اختلفوا فهلکوا.
کنز العمال، حدیث 894
امام علی ( علیه السلام) :
اختلاف، بنیاد «اندیشه درست» را درهم می ریزد.
ألخلاف یهدم الرأی.
نهج البلاغه حکمت .215
امام علی ( علیه السلام) :
... بخدا سوگند! گمان دارم اینان قدرت را از شما بگیرند، زیرا آنان بر باطل خویش، وحدت دارند و شما در حق خود پراکنده اید، آنان از رهبر خود در مسیر باطل اطاعت می کنند و شما از رهبر خود در راه حق فرمان نمی برید.
و إنی و الله لأظن أن هؤلاء القوم سید الون منکم باجتماعهم علی باطلهم و تفرقکم عن حقکم و بمعصیتکم إمامکم فی الحق و طاعتهم إمامهم فی الباطل.
نهج البلاغه، خطبه .25
امام علی ( علیه السلام) :
پس بنگرید، چگونه بودند «قوم بنی اسرائیل» زمانی که جمعیتها گرد آمده، و اندیشه ها با هم و دلها یکسان و دستها یاور هم و شمشیرها کمک یکدیگر و بینش ها ژرف و تصمیمات یکی بود، آیا در اطراف زمین «شهرها» ، بزرگ و بر همه جهانیان حاکم نبودند؟
.. فانظروا کیف کانوا حیث کانت الاملاء مجتمعة و الاهواء مؤتلفة و القلوب معتدلة و الایدی مترادفة، و السیوف متناصرة و البصائر نافذة و العزائم واحدة ألم یکونوا أربابا فی أقطار الأرضین و ملوکا علی رقاب العالمین.
نهج البلاغه، خطبه 192
امام علی ( علیه السلام):
پس بنگرید به آخر کارشان «قوم بنی اسرائیل» آن هنگام که بین آنها تفرقه افتاد، و مهربانی و الفتها بهم خورد و سخنها و دلها مختلف و گروه گروه شدند و بجان هم افتادند و پراکنده گشتند و با هم جنگیدند، پس خداوند، لباس عزت را از تن آنها برکند و فراوانی نعمتش را از آنها گرفت و آنچه باقی مانده، سرگذشت آنان است تا مایه عبرت، عبرت گیرندگان باشد شود.
.. فانظروا إلی ما صاروا الیه فی اخر أمورهم حین وقعت الفرقة و تشتت الألفة و اختلفت الکلمة و الأفئدة و تشعبوا مختلفین و تفرقوا متحاربین قد خلع الله عنهم لباس کرامته و سلبهم غضارة نعمته و بقی قصص أخبارهم فیکم عبرا للمعتبرین.
نهج البلاغه، خطبه .192
امام علی ( علیه السلام) :
شگفتا و عجبا! بخدا سوگند، وحدت اینان در راه باطل خود، و پراکندگی شما از راه حق، مایه دلمردگی و فزونی غم و اندوه است.
.. فیا عجبا! و الله یمیت القلب و یجلب الهم من اجتماع هؤلاء القوم علی باطلهم و تفرقکم عن حقکم.
نهج البلاغه، خطبه .27
امام علی ( علیه السلام) :
دست خدا بر سر جماعت است، از تفرقه بپرهیزید، زیرا شخص تکرو، شکار شیطان است همانگونه که گوسفند تکرو، طعمه گرگ است.
.. فإن ید الله علی الجماعة و ایاکم و الفرقة فإن الشاذ من الناس للشیطان، کما أن الشاذ من الغنم للذئب.
شرح نهج البلاغه، جلد 8، ص 112
امام علی ( علیه السلام) :
سینه اینان (خوارج) از دشمنی با حکومت من انباشته است و تا آن هنگام که بیم از هم پاشیدن جماعت (امت) نباشد، صبر می کنم، براستی اگر اینان بر این اندیشه سست ادامه دهند، نظام مسلمانان از هم خواهد گسست.
إن هؤلاء قد تمالؤوا علی سخطة إمارتی و سأصبر ما لم أخف علی جماعتکم فإنهم إن تمموا علی فیالة هذا الرأی إنقطع نظام المسلمین.
نهج البلاغه، خطبه .169
امام باقر ( علیه السلام) :
هان ای گروه مؤمنان، مأنوس و متحد باشید و به هم مهربانی کنید.
.. یا معشر المؤمنین تألفوا و تعاطفوا.
الکافی، جلد 2، ص ۳۴۵.
امام باقر ( علیه السلام) :
مؤمنان در نیکی و شفقت و مهربانی به یکدیگر مانند یک پیکرند که اگر به عضوی از آن آسیبی برسد تمام اعضاء در تب و بیخوابی گرفتار آیند.
ألمؤمنون فی تبارهم و تراحمهم و تعاطفهم کمثل الجسد، إذا اشتکی تداعی له سائره بالسهر و الحمی.
بحار الانوار، جلد 71، ص .234
امام زمان فرمودند:
اگر شیعیان ما -که خداوند آنها را در راه پیروی از خود موفّقشان دارد-، دلهایشان در وفا به پیمانى که با ما دارند، یکپارچه بود، از فیض ملاقات ما محروم نشده و سعادت دیدار با معرفتشان با ما زودتر فراهم میشد، این دیدار به تأخیر نمیافتد، مگر برای اخبار ناخوشآیندى که از آنان به ما میرسد...؛
لَوْ أَنَّ أَشْیاعَنا وَفَّقَهُمُ اللهُ لِطاعَتِهِ عَلَى اجْتِماع مِنَ الْقُلُوبِ فِى الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیْهِمْ لَما تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الُیمْنُ بِلِقائِنا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعادَةُ بِمُشاهَدَتِنا.
طبرسی، احمد بن علی، الاحتجاج علی أهل اللجاج، محقق، خرسان، محمد باقر، ج 2، ص 499، مشهد، نشر مرتضی، چاپ اول، 1403ق.
رقیب با تفرقه انداختن بین خودی ها، با تحریک قومیت ها و تحریک جنسیت ها سعی می کند ضعف قوای خودش را جبران کند.
مباهله، بزرگترین فضیلت قرآنی امیرالمؤمنین علیه السلام
✳️جنگی است، اما بدون شمشیر؛ سپاهی است، اما سربازانش پنج نفر؛ پیروزی ای برای "حیدر علیه السلام"، اما نه از جنس خیبر؛
این بار "فاطمه سلام اله علیها و فرزندانش" نیز به میدان آمده اند..
میان باطل و حق باز هم مجادله شد
گذاشت پا به میان عشق و ختم قائله شد
محمد آمد و اهل کساء را آورد
ورق ورق کتب کفر، برگ باطله شد
محمد آمد و با پنج پاسخ محکم
جواب گوی هزاران هزار مسئله شد
چه دید اسقف نجران درون انجیلش؟
که بین راه پشیمان از این معامله شد
خدا به خلق جهان حرف آخرش را زد
و حرف آخر او، آیۀمباهله شد
✳️ مباهله، نبرد پیروز سپاه بی سلاح است...
✳️ مباهله پیروزی دستهای الهی شکننده
صلیبهای طلایی است...
✳️ مباهله پیروزی فکر و فرهنگ حق بر شمشیر و جنگ است...
✳️ قرآن ناطق
در جنگ صفین مردم به سوی تکه های کاغذی رفتند در حالی که قرآن اصلی را فراموش کردن. ای قرآن ناطق
💢پیامهای واقعه مباهله:
1️⃣ اگر انسان ایمان به هدف داشته باشد، حاضر است خود و نزدیک ترین بستگانش را در معرض خطر قرار دهد. «من بعد ما جاءک من العلمِ»
2️⃣ آخرین برگ برنده و سلاح برنده مؤمن، دعاست.«فقل تعاوا ندع»
3️⃣ در مجالس دعا، کودکان را نیز با خود ببریم. «أَبناءنا»
4️⃣ استمداد از غیب، پس از بکارگیرى توانایىهاى عادّى است.«نبتهِل»
5️⃣ در دعا، حالات اهل دعا مهم است، نه تعداد آنها. گروه مباهله کننده پنج نفر بیشتر نبودند.«أَبْناءَنا»، «نِساءَنا»، «أَنْفُسَنا».
6️⃣ زن و مرد در صحنههاى مختلف دینى، در کنار همدیگر مطرحند.«نساءنا»
7️⃣ علىّ بن ابى طالب، جان رسول اللَّه است.«أَنفسنا»
8️⃣ اهل بیت پیامبر، مستجاب الدعوة هستند.«أَبناءنا»، «نساءنا»، «أَنفسنا»
9️⃣ فرزند دخترى، همچون فرزند پسرى، فرزند خود انسان است.«أَبنائنا»، بنا براین امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام فرزندان پیامبرند.
📚تفسیر نور، ج۲، ص۷۸.
#مباهله
✳️ وصی رسول الله
ما اثبات ولایت تو را ، تنها به جمله "من کنت مولا" محدود نمیکنیم
در روز غدیر نیز بار ها به صراحت ولایت تو را بر ما اعلام کردند
همینطور پیامبر ، در جا و مکان های دیگر ، جانشینی تو بعد از خودشان را به همه اعلام کرده بودند.
پیام مباهله این است که رابطه رهبر دینی با جانشینش باید وحدت روحی باشد؛ "انفسنا و انفسکم ".
💢 ✳️ #مباهله علاوه بر اثبات حقانیت رسول خدا، افضلیت امیرالمؤمنین، عظمت جایگاه حضرت زهرا و حسنین علیهمالسلام یک نکتهی دیگر نیز دارد:
🔸 مسیحی اگر حقبین باشد نور هدایت را در پنج تن میبیند اما ممکن است مسلمانِ!! بی ولایت بر در خانهی وحی لگد زند یا با تکبیر سر از بدن فرزند پیغمبر جدا کند.
#مباهله، بزرگترین فضیلت قرآنی امیرالمؤمنین.
# مباهله، معرفی امیرالمومنین در قرآن به عنوان نفس پیامبر
✳️مباهله، وقتی که از شکوه نبی، پشت شب شکست...
✳️ مباهله پیروزی فکر و فرهنگ حق بر شمشیر و جنگ است...
✳️جنگی است، اما بدون شمشیر؛ سپاهی است، اما سربازانش پنج نفر؛ پیروزی ای برای "حیدر"، اما نه از جنس خیبر؛
این بار "فاطمه سلام اله علیها و فرزندانش" نیز به میدان آمده اند...
✳️ مباهله، نبرد پیروز سپاه بی سلاح است...
✳️ مباهله پیروزی دستهای الهی شکننده صلیبهای طلایی است...
✳️ مظهرالعجائب
بی باکی تو در جنگ ها، زبان زد سپاه دو لشکر است
همه از شیوه جنگ تو حیرانند در حالی که دیگران از جنگ فرار میکنند.
✳️ مسیحی اگر حقبین باشد نور هدایت را در پنج تن میبیند اما ممکن است مسلمانِ!! بی ولایت بر در خانهی وحی لگد زند یا با تکبیر سر از بدن فرزند پیغمبر جدا کند.
🌺🌿🌺🌿🌺
این پنج نور، علت زیبای خلقتند
اسرار پنج حرفِ حروف «کرامت»ند
این خانواده اشرف اولاد آدمند
اینها طبیب درد طبیبان عالمند
این پنج تن خلاصهی احساس خالقند
اندازهی دل همهی خلق، عاشقند
خاکی شدند تا ره افلاک وا کنند
«آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند»
زیباترین سپاه به میدان رسیده بود
پای ابوتراب به نجران رسیده بود
آنان که لاف، پیش شه لافتی زدند
تا چشمشان به هیبتش افتاد، جا زدند
یک اخم مرتضی علی و ختم غائله
اینگونه شد خلاصهی روز مباهله
قاسم صرافان
🌺🌿🌺🌿🌺
نه فقط جسم علی روح محمد باشد
یکتنه لشکر انبوه محمد باشد
•┈┈••✾••┈┈•
آنان که لاف پیش شه لافتی زدند
تا چشمشان به هیبتش افتاد جا زدند
•┈┈••✾••┈┈•
پیام مباهله این است که رابطه رهبر دینی با جانشینش باید وحدت روحی باشد؛ "انفسنا و انفسکم ".
💢 ✳️ #مباهله علاوه بر اثبات حقانیت رسول خدا، افضلیت امیرالمؤمنین، عظمت جایگاه حضرت زهرا و حسنین علیهمالسلام یک نکتهی دیگر نیز دارد:
🔸 مسیحی اگر حقبین باشد نور هدایت را در پنج تن میبیند اما ممکن است مسلمانِ!! بی ولایت بر در خانهی وحی لگد زند یا با تکبیر سر از بدن فرزند پیغمبر جدا کند.
#سوال
مباهله به چه معناست ؟ آیا در زمان حاضر نیز میشود با مخالفان اسلام مباهله کرد ؟
#جواب
مباهله در لغت عرب به معنی درخواست عذاب بر مخالف در اعتقاد است و برای اولین بار پیامبر آماده شد تا با سران مسیحی منطقه نجران به مباهله برخیزد و حتی دست حسن و حسین را گرفت و با دختر و داماد خود در گوشه بیابان حاضر شد ، و منتظر آن گشت که سران مسیحی نجران از اسقف و کشیش برای مباهله حاضر شوند ولی آنان با مشاهده آیات صدق پیامبر عقب نشینی کردند و پرداخت جزیه را بر مباهله برگزیدند .
این معجزه یعنی مباهله برای اثبات صدق دعوی در قلمرو و عقائد باقی و پایدار است و هم اکنون نیز این دعوت باقی است و لازم است به سمع مخالفان اسلام برسد . آنان از هر فرقه و گروهی باشند اگر به خدا ایمان دارند ، در سرزمین دور از اجتماع آماده مباهله باشند و طرفین بر علیه یکدیگر از خدا عذاب بطلبد ، آنگاه ببینند عذاب خدا فرود می آید یا نه و اگر فرود می آید کدام یک از دو طرف را طعمه خود قرار میدهد ؟
امام صادق (ع) به یاران خود همین دستور را میداد که مخالفان را به مباهله دعوت کنند یکی از یاران آن حضرت به نام ابو مسروق به حضرتش گفت : من با مخالفان با آیه «وَاُولِی الأمْرِ مِنْکُمْ» نساء/59. بر فضیلت و پیشوائی شما استدلال میکنم آنان میگویند این آیه مربوط به فرماندهان سپاه است و وقتی با آیه «اِنَّما وَلِیُّکُم اللهُ وَرَسُولُهُ...» مائده/55. بر امامت علی(ع) احتجاج میکنم میگویند : این آیه مربوط به افراد با ایمان است نه شخص خاصی و هر موقع با آیه «اِلّا المَوَدَّةَ فِی القُرْبی» شوری/23. استدلال میکنم ، مخالفان میگویند : این آیه مربوط به تمام بستگان پیامبر است .
امام صادق (ع) در پاسخ سائل فرمود : در چنین صورت آنان را به مباهله دعوت کن آنگاه نحوه مباهله را بیان کرد و فرمود : چیزی نمیگذرد مگر اینکه آثار مباهله ( نزول عذاب) را مشاهده میکنی .
#کافےجلد2کتاب_دعا_باب_مباهله
سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی
پ.ن:
📌مباهله، عظمت و عزت اسلام بود.
طبق گزارشهای موجود، درپی گسترش دین #اسلام، گروهی از #مسیحیان نَجران به سرپرستی ابوحارثه، خدمت رسول الله(ص) رسیده و با آن حضرت درباره حضرت #عیسی(ع) مناظره کردند.
آنان حاضر به پذیرش منطق اسلام درباره حضرت عیسی(ع) که خلقتی همانند خلقت حضرت آدم(ع) داشته و این دو پیامبر بدون پدر خلق شده اند، نشدند؛ لذا تصمیم بر آن گردید تا به #مباهله و نفرینِ یکدیگر بپردازند و از خدا بخواهند، #دروغگو را رسوا کند. رئیس مسیحیان نجران گفت:
اگر محمد(ص) به همراه #اصحاب حضور پیدا کرد، با او مباهله میکنیم و اگر به همراه خانواده و #فرزندان آمد، برمیگردیم. پیامبر اعظم(ص) در روز موعود به همراه امیرمؤمنان #علی(ع)، حضرت #فاطمه(س)، امام #حسن(ع) و امام #حسین(ع)، حضور یافتند، اما مسیحیان با دیدن این خاندان برجسته و چهرههای پاک، یقین پیدا کردند که اگر مباهله کنند، عذاب الهی بر آنان نازل خواهد شد؛ لذا از مباهله منصرف و به پرداخت #جزیه راضی شدند.
📚شیخ مفید، مسار الشيعة في مختصر تواريخ الشريعة، ص42- 41.
📚مسلم نیشابوری، الصحیح، ج7، ص121؛
📚ابن اثير، أسد الغابة فى معرفة الصحابة، ج3، ص602.
📚«إِنَّ مَثَلَ عيسى عِنْدَ اللَّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ قالَ لَهُ كُنْ فَيَكُون.» آل عمران: 59.
📚شیخ مفید، الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد، ج1، ص168- 167
📚شیخ طوسی، مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد، ج2، ص759؛
📚ابوالفرج اصفهانی، الاغانی، ج12، ص267؛
📚حسکانی، شواهد التنزيل لقواعد التفضيل، ج1، ص163- 158.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 ۲۴ ذیحجّه «عید بزرگ مباهله» مبارك؛
🌸 بزرگترین فضیلت أمیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه در حَدیثِ امام رضا علیهالسلام🌷
🗓 مناسبتهای امروز ۲۴ ذیحجّه:
🌸 روز عيد بزرگ مباهله 👇
https://b2n.ir/t22907
🌸 روز نزول آیۀ تطهیر و صدور حدیث شریف کساء 👇
https://b2n.ir/s92851
🌸 روز بخشش انگشتر و نزول آیهٔ ولایت👇
https://b2n.ir/s23360
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔰 اعمال روز بزرگ عید مباهله 👇
۱- غسل
۲- روزه
۲- دو رکعت نماز مثل نماز عید غدیر
۳- خواندن دعای مباهله
۴- هفتاد بار استغفار
۵- صدقه دادن
۶- زیارت أمیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه
۷- زیارت جامعه کبیره
🔰 #مباهله، سند حقانیت اهل بیت
🔸 ۲۴ ذیالحجه سالروز #مباهله
🌺 مباهله، به تنهایی غدیری بود در مقیاس کوچک تر برای اثبات ولایت امیرالمومنین
و خداوند بارها غدیر را در زمانهای دیگر و به بهانه های مختلف تکرار میکند تا برای تمام بشریت اتمام حجت کرده باشد.
🔶 در شان نزول آیه ۶۱ سوره آلعمران گفتهاند این آیه و آیات قبل درباره هیات نجرانى نازل شده. هنگامی که آنها استدلالهای پیامبر را نپذیرفتند؛ حضرت ایشان را به مباهله دعوت کرد و آنها از حضرت مهلت خواستند و پس از مراجعه، به شخصیتهاى نجران، اسقف (روحانى بزرگشان) به آنها گفت: شما فردا به محمد نگاه کنید، اگر با فرزندان و خانوادهاش براى مباهله آمد، از مباهله با او بترسید، واگر با یارانش آمد با او مباهله کنید، زیرا چیزى در بساط ندارد...
🔸فردا که شد پیامبر آمد درحالى که دست امام علی را گرفته بود و حسن و حسین در پیش روى او راه میرفتند و فاطمه پشت سرش بود، مسیحیان نیز بیرون آمدند در حالى که اسقف آنها پیشاپیششان بود هنگامى که نگاه کرد، پیامبر با آن چند نفر آمدند، در باره آنها سؤال کرد به او گفتند: این پسر عمو وداماد او و محبوبترین خلق خدا نزد او است و این دو پسر، فرزندان دختر او از على هستند و آن بانوى جوان دخترش فاطمه است که عزیزترین مردم نزد او، و نزدیکترین افراد به قلب او است…
🔸و در روایتى آمده است اسقف مسیحیان به آنها گفت: من صورتهایى را میبینم که اگر از خداوند تقاضا کنند کوهها را از جا برکند چنین خواهد کرد هرگز با آنها مباهله نکنید که هلاک خواهید شد، و یک نصرانى تا روز قیامت بر صفحه زمین نخواهد ماند...
📚 تفسیر نمونه،ج۲
👓 درسی مهم راجع به #مباهله
💬 آیت الله مصباح یزدی
🔸 اتمام حجت امام کاظم با مباهله
موسی بن جعفر:
هارونالرشید دستور داد مرا از مدینه نزد او بیاورند. در مجلسی از من پرسید چرا شیعیان خود را منع نمیکنید از اینکه به شما «یابن رسول الله» بگویند و شما را فرزند پیامبر خطاب کنند؟ در حالیکه شما فرزندان علی هستید و فاطمه ظرف تولد شما بود و فرزند به پدر نسبت داده میشود نه مادر!!
حضرت در پاسخ او، آیۀ «وَ وَهَبْنا لَهُ إِسْحاقَ وَ يَعْقُوبَ كُلًّا هَدَيْنا وَ نُوحاً هَدَيْنا مِنْ قَبْلُ وَ مِنْ ذُرِّيَّتِهِ داوُدَ وَ سُلَيْمانَ ... وَ زَكَرِيَّا وَ يَحْيى وَ عِيسى» (انعام/84) را خواندند و فرمودند: پدر عیسی کیست؟ هارون گفت: او پدر ندارد و از کلام خدا و روحالقدس خلق شده است.
امام کاظم فرمودند: عیسی از طرف مریم از فرزندان انبیا به شمار آمده و ماهم از طرف فاطمه به فرزندان انبیا ملحق شدهایم . هارون گفت: أحسنت؛ و درخواست کرد که دلیل دیگری هم برایم بگو!
حضرت فرمودند: همۀ امت از نیک و بد متفقاند که وقتی پیامبر نجرانیان را به مباهله فراخواند در زیر عبا (که سایبان بین دو درخت بود) جز پیامبر و علی و فاطمه و حسن و حسین شخص دیگری نبود و خداوند در اینباره فرمود: «فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُم» (آل عمران/55) پس تأویل «ابنائنا» حسن و حسین و «نسائنا» فاطمه و «أنفسنا» علی بن أبيطالب (ع) است.
هارون با درماندگی از اینکه پاسخی ندارد گفت: أحسنت.
🔺 الإختصاص (مفید)، ص: 56
💐عید مباهله
🔭بگو:«بياييد ما فرزندان خود را دعوت كنيم، شما نيز فرزندان خود را؛ ما زنان خويش را دعوت نماييم، شما نيز زنان خود را؛ ما از نفوس خود [و كسى كه همچون جان ماست] دعوت كنيم، شما نيز از نفوس خود؛ آنگاه مباهله [و نفرين] كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قراردهيم»
💥فقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ.
💐🌿🌺🍀🌸🍃🌼🌿
رهبر انقلاب:
روز مباهله، روزی است که پیامبر مکرم اسلام، عزیزترین عناصر انسانی خود را به صحنه میآورد.
نکتهی مهم در باب مباهله این است: «و انفسنا و انفسکم» در آن هست؛ «و نسانا و نساکم»در آن هست؛ عزیزترین انسانها را پیغمبر اکرم انتخاب میکند و به صحنه میآورد برای محاجهای که در آن باید تمایز بین حق و باطل و شاخص روشنگر در معرض دید همه قرار بگیرد.
هیچ سابقه نداشته است که در راه تبلیغ دین و بیان حقیقت، پیغمبر دست عزیزان خود، فرزندان خود و دختر خود و امیرالمومنین را - که برادر و جانشین خود هست - بگیرد و بیاورد وسط میدان؛ استثنائی بودن روز مباهله به این شکل است.
یعنی نشان دهندهی این است که بیان حقیقت، ابلاغ حقیقت، چقدر مهم است؛ میآورد به میدان با این داعیه که میگوید بیائیم مباهله کنیم؛ هر کدام بر حق بودیم، بماند، هر کدام بر خلاف حق بودیم، ریشهکن بشود با عذاب الهی.
پ.ن: مباهله، ماجرای مقابلهی «نور» با «ظلمت»
و غلبهی «نورانیت و هدایت» بر «ظلمت و ضلالت» است.
روز مباهله، سندِ عظمت و حقانیتِ اهل بیت(علیهمالسلام) است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 انیمیشن زیبا از ماجرای #مباهله پيامبر اسلام با مسيحيان نجران
https://eitaa.com/mouodyavaran
🌀 آی اهل محرم، چرا فریاد شادی و هلهله سر نمیدهید؟!
🔻اگر غدیر عید ولایت است مباهله عید فضیلت است. چون بزرگترین فضیلت علی(ع) در روز مباهله و آنهم صریحاً در قرآن کریم بیان شده.
🔻امام رضا(ع) به مأمون فرمودند: بالاترین فضیلت علی(ع) آیۀ مباهله است. چون در این آیه علی(ع) نفس پیامبر(ص) اعلام شده است. باید غربت مباهله برطرف بشود، این خیلی مهمتر از بسیاری دیگر از ایام الله است.
🔻در جهان اسلام احدی نیست که منکر مباهله و این فضیلت باعظمت علی(ع) بشود. آیۀ صریح قرآن است و داستان مباهله را همه بیان کردهاند.
🔻عاشقان اهل بیت(ع) کجا هستند که بزرگترین جشن محبت را برگزار کنند، و سرور خود را در نزول آیۀ مباهله به اهل عالم نشان بدهند؟ قبول کنیم ما هنوز در مکتب محبت اهل بیت(ع) آنچنان که باید رشد نکردهایم.
🔻شادی از نزول آیۀ مباهله، موجب صعود دلها در عزای محرم است. باشکوهترین تجمع اهل بیت(ع)در طول تاریخ اسلام در مباهله است.
🔻باید داستان مباهله را به کودکان خود بیاموزیم. آی اهل محرم ببینید حسین(ع) در آغوش پیامبر(ص) است. چرا فریاد شادی و هلهله سر نمیدهید؟ تنها منتظرید اباعبدالله(ع) در گودی قتلگاه بیفتد تا فریاد عزا سر کنید؟ الان باید عالم را باخبر کنید تا علت گریهها و فریادهای عاشورای شما را بفهمند.
👤علیرضا پناهیان
#مباهله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مباهله
🎤 آیت الله #جوادی_آملی
......
❇️ علامه حسنزاده آملی احیاگر مباهله در عصر حاضر
یکی از علمایی که در سایه علم و عمل به توانمندی مباهله رسیده علامه حسنزاده آملی است. وی در مقابل کسانی که مدعی هستند نظم سورهها و یا برخی از آیات قرآن کریم به هم خورده و این قرآن فعلی، همان قرآن زمان پیامبر اکرم (ص) نیست و استدلالهای موجود را نمیپذیرند، ایستاده و آنها را دعوت به مباهله کرده است.
ایشان در یکی از کتب خود مینویسد: «در قرآن کریم به هیچ وجه و هیچ نحو تحریفی نشده است. این قرآن بین دفّتین که اول آن فاتحه (سوره حمد) و آخر آن (سوره) ناس است، همانی است که بر خاتم صلّی علیه وآله و سلم انزالاً و تنزیلاً وحی شده است، و ترتیب سور و آیات، همه به فرمان حق، سبحانه است و اگر کسی خلاف این حکم را مدعی است علاوه بر این که رسالهای در ردّ آن نوشتهام و براهین قاطعه آوردهام، با چنان کس به مباهله حاضرم.» (هزار و یک نکته، 102)
این علامه بزرگوار حقانیت کلمه به کلمه قرآن کریم و تفکر عدم تحریفپذیری آن را (حتی جا به جا نشدن آیهای را) با صراحت اعلام میکند و از مخالفان دعوت به مباهله مینماید. اما آیا از مخالفان و دشمنان قرآن کریم کسی هست که به این ندا پاسخ مثبت دهد؟! به هر حال، حقانیت اسلام، قرآن و تشیع همواره به طرق مختلف به اثبات رسیده است و این راهها تا قیامت برای طالبان و جویندگان حقیقیت گشوده است.