💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
🌱سوره بقره ــ آیه ۱۷۸
يَآ أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِصَاصُ فِي الْقَتْلَى ۖ الْحُرُّ بِالْحُرِّ وَالْعَبْدُ بِالْعَبْدِ وَالْأُنْثَىٰ بِالْأُنْثَىٰ ۚ فَمَنْ عُفِيَ لَهُ مِنْ أَخِيهِ شَيْءٌ فَاتِّبَاعٌ بِالْمَعْرُوفِ وَأَدَآءٌ إِلَيْهِ بِإِحْسَانٍ ۗ ذَٰلِكَ تَخْفِيفٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَرَحْمَةٌ ۗ فَمَنِ اعْتَدَىٰ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَلَهُ عَذَابٌ أَلِيمٌ
ای اهل ایمان! در مورد كشتهشدگان بر شما قصاص مقرّر شده: آزاد در برابر آزاد، برده در برابر برده، زن در برابر زن. پس كسی كه [مرتكب قتل شده چنانچه] از سوی برادر [دینی] اش [كه ولیِّ مقتول است] مورد چیزی از عفو قرار گرفت [كه به جای قصاص، خونبها پرداخت كند] پس پیروی از روش پسندیده [نسبت به وضع مادّی قاتل بر عهده عفو كننده است]، و پرداخت خونبها با نیكی و خوشرویی [بر عهده قاتل است]. این [حكم] تخفیف و رحمتی است از سوی پروردگارتان؛ پس هر كه بعد از عفو، تجاوز كند [و به قصاص قاتل برخیزد] برای او عذابی دردناك است.
💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
🌱شأن نزول آيه ١٧٨ :
عادت عرب جاهلى بر اين بود كه اگر كسى از قبيلۀ آنها كشته مىشد تصميم مىگرفتند تا آنجا كه قدرت دارند از قبيلۀ قاتل بكشند، و اين فكر تا آنجا پيش رفته بود كه حاضر بودند به خاطر كشته شدن يك فرد تمام طايفۀ قاتل را نابود كنند اين آيه نازل شد و حكم عادلانۀ قصاص را بيان كرد.
🌱 اين حكم اسلامى، در واقع حدّ وسطى بود ميان دو حكم مختلف كه آن زمان وجود داشت بعضى قصاص را لازم مىدانستند و بعضى تنها ديه را لازم مىشمردند، اسلام قصاص را در صورت عدم رضايت اولياى مقتول، و ديه را به هنگام رضايت طرفين قرار داد.
💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
🆔eitaa.com/ghadir_ch
💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
🌱تفسيرآیه ۱۷۸سوره البقره : قصاص مايۀ حيات شماست!
از اين آيه به بعد يك سلسله از احكام اسلامى مطرح مىشود:
🌱 نخست از مسألۀ حفظ احترام خونها آغاز مىكند، و خط بطلان بر آداب و سنن جاهلى مىكشد، مؤمنان را مخاطب قرار داده چنين مىگويد: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد حكم قصاص در مورد كشتگان بر شما نوشته شده است» (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِصاصُ فِي الْقَتْلى) . انتخاب واژۀ «قصاص» نشان مىدهد كه اولياء مقتول حق دارند نسبت به قاتل همان را انجام دهند كه او مرتكب شده. ولى به اين مقدار قناعت نكرده، در دنبالۀ آيه مسألۀ مساوات را با صراحت بيشتر مطرح مىكند و مىگويد: «آزاد در برابر آزاد، برده در برابر برده، و زن در برابر زن» (الْحُرُّ بِالْحُرِّ وَ الْعَبْدُ بِالْعَبْدِ وَ الْأُنْثى بِالْأُنْثى) .
🌱 البتّه اين مسأله دليل بر برترى خون مرد نسبت به زن نيست و توضيح آن خواهد آمد.
🌱 سپس براى اين كه روشن شود كه مسألۀ قصاص حقّى براى اولياى مقتول است و هرگز يك حكم الزامى نيست، و اگر مايل باشند مىتوانند قاتل را ببخشند و خونبها بگيرند، يا اصلاً خونبها هم نگيرند، اضافه مىكند: «اگر كسى از ناحيۀ برادر دينى خود مورد عفو قرار گيرد (و حكم قصاص با رضايت طرفين تبديل به خونبها گردد) بايد از روش پسنديدهاى پيروى كند (و براى پرداخت ديه طرف را در فشار نگذارد) و او هم در پرداختن ديه كوتاهى نكند» (فَمَنْ عُفِيَ لَهُ مِنْ أَخِيهِ شَيْءٌ فَاتِّباعٌ بِالْمَعْرُوفِ وَ أَداءٌ إِلَيْهِ بِإِحْسانٍ) .
🌱در پايان آيه براى تأكيد و توجّه دادن به اين امر كه تجاوز از حدّ از ناحيه هر كس بوده باشد مجازات شديد دارد مىگويد: «اين تخفيف و رحمتى است از ناحيه پروردگارتان، و كسى كه بعد از آن از حدّ خود تجاوز كند عذاب دردناكى در انتظار او است» (ذلِكَ تَخْفِيفٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَ رَحْمَةٌ فَمَنِ اعْتَدى بَعْدَ ذلِكَ فَلَهُ عَذابٌ أَلِيمٌ) .
🌱اين دستور عادلانه «قصاص» و «عفو» از يك سو، روش فاسد عصر جاهليّت را كه همچون دژخيمان عصر فضا، گاه در برابر يك نفر صدها نفر را به خاك و خون مىكشيدند محكوم مىكند.
🌱 از سوى ديگر راه عفو را به روى مردم نمىبندد،
🌱و از سوى سوّم مىگويد بعد از برنامه عفو و گرفتن خونبها هيچ يك از طرفين حقّ تعدّى ندارند، بر خلاف اقوام جاهلى كه اولياى مقتول گاهى بعد از عفو و حتّى گرفتن خونبها قاتل را مىكشتند!
🌱امّا جنايتكارانى كه به جنايت خود افتخار مىكنند و از آن ندامت و پشيمانى ندارند نه شايستۀ نام برادرند و نه مستحقّ عفو و گذشت!
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد اول
💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✅مواظب غیبت کردن و تکبر ورزیدن، باشیم...
✍ امام رضا(ع) از جدشان حضرت امام صادق (عليهماالسّلام) چنين نقل كردند: خداوند تبارك و تعالى گوشت و گوشت پرچرب را دشمن می دارد . يكى از اطرافيان حضرت پرسيد: يابن رسول اللَّه! ما گوشت دوست داريم و خانه هايمان از گوشت خالى نيست، پس چطور مى شود؟
حضرت فرمودند: اين طور كه فكر كرده اى نيست، منظور از گوشت، خانهاى است كه در آن خانه گوشت مردم با غيبت كردن خورده مى شود.و گوشت پرچرب، راه رفتن انسان جابر متكبّر است".
📚عیون أخبار الرضا علیه السلام ، ج۱
باب۲۸ ، ص ۴۹۱ ، ح۸۶
🆔eitaa.com/ghadir_ch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رهبر انقلاب:
ممکن است اختلافات، اختلافات عمیقی هم باشد، اختلافات بزرگی هم باشد، اما انسان دشمن را با غیردشمن نباید اشتباه کند؛ دشمن حساب دیگری دارد، غیردشمن حساب دیگری دارد. خط درگیری با دشمن را باید ترسیم کرد، مشخص کرد؛ این بصیرت میخواهد. بصیرتی که ما عرض میکنیم، این است.۱۳۹۱/۰۷/۲۴
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✍ کلام شهید بزرگوار مجید محمودی:
مادر پیری دارم، یڪ زن و دو بچه قد و نیم قد از دنیا چیزی ندارم جز یڪ پیام "قیامت یقه تان را میگیرم اگر #ولی_فقیه را تنها بگذارید"
🆔eitaa.com/ghadir_ch
#الگوی_تربیتی
🌺از ويژگيهاى برجسته امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) ، جامعيت ايشان در وحدت بخشيدن ميان دو حوزه علم و عمل است.
🌹آنهايى كه متفكر تربيتى هستند، همه مربى نيستند و آنهايى كه مربى اند، همه نظريه پرداز تربيتى نيستند.
👈درحالى كه امام به اين دو جنبه مهم و اساسى اتحاد بخشيد.
🌸او جامع علم و عمل بود در مقام يك انديشمند، آنچه را معتقد بود، بيان ميفرمود و آنچه را بدان عقيده نداشت ، هرگز در مقام ذكر آن برنمى آمد و آنچه از زبان ايشان صادر مى شد، همگان ، تجلى آن را در عمل و رفتار ايشان شاهد بودند.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌺شیوه های تربیتی امام حسن مجتبی(علیه السلام)🌺
✔️خوش رفتاری برتر از استدلال.
🍂اگر متربیان در اثر ناآگاهی و یا شیطنتهای کودکانه دچار لغزش و خطا بشوند و موجبات رنجش خاطر مربی را فراهم آورند، مربیان تربیتی نباید عنان صبر را از کف داده، سریعاً خشمگین و با نثار سخنان قهرآلود و ناروا به تنبیه و مقابله بپردازند؛ بلکه برعکس والدین و مربیان برتر با زبان خوش و چهره ای گشاده و دلی باز رفتار نامطلوب کودکان را اصلاح نمایند.
👈آمار کودکانی که به واسطه اخلاق زیبا و حلم مربی ، به خوبی ها و صفات پسندیده روی می آورند، بیشتر از کسانی است که با منطق و استدلال متحول شده اند.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️مواردی که یک سخنرانی رو تبدیل به فاجعه میکند.
♦️یکی از اشتباهاتی که اکثر سخنرانان مرتکب می شوند، مسئله یکنواخت صحبت کردن است که باعث می شودمخاطب دیگرصدا را نشنود و به فعالیت های دیگر بپردازد و در نهایت از مطالب بی بهره شود و بگوید کافی است دیگر، ۵ دقیقه هست که صحبت می کند.
🔹به این میگویند یک سخنرانی فاجعه بار.
♦️شروع و پایان سخنرانی بدون ایجاد وقفه برای ارتباط با مخاطب.
🔹جهت احساس ناتوانی در کنترل بحث و سخنرانی و حفظ مخاطب در روند سخنرانی که این موضوع نیز کمتر مورد توجه سخنرانان میباشد.
♦️خنثی صحبت کردن، به خاطر ترس از به چالش کشیده شدن که شخصیت ضعیفی را در ذهن مخاطب ایجاد می کند و در نتیجه مخاطب حاضر به ادامه شنوندگی نیست.
♦️حالت های ایستادن و زبان بدن که مفاهیمی چون: من عالم دهر هستم، من حرف میزنم و شماگوش میدهید، برام مهم نیست چطور به نظر میام، اینجا هستم تا ۱ ساعت از وقت برنامه رو پر کنم،اصلا حوصله ندارم و حالم خوب نیست ، حرفایی که میزنم خودم اعتقادی ندارم و …
🔹مواردی است که در ذهن مخاطب ایجاد می کند،لذاباید دقت لازم را دراین خصوص داشته باشیم.
🌹 "فـن بیان و سخنوری"🌹
🆔eitaa.com/ghadir_ch