﷽
🌸 سید الطائفتین علامه طهرانی قدس الله سره:
❖. امیر المومنین علیه السلام تشنه سلام و صلوات نيست. او حاضر است در بالای منابر او را لعن و سبّ کنند ولی از وظیفه خودش تخطّی نکند و وقتی شمشیر به فرقش می خورد بگوید: فُزتُ وَ رَبِّ الکَعبَهِ! یعنی نامه عمل پاکیزه و قبولی بدست من رسید. این براساس حق است.
📘. #ولایت فقیه در حکومت اسلام، ج۴ ص٢٢٨
@ghazi_ir
﷽
📌 . دهه سوّم، اَفضل ِ اوقات ماه رمضان
📚 سیدالطائفتین حضرت عَلّامـه آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی قدس الله سره در کتاب " روح مجرد، ص ۶٢٣ " آورده اند:
✍🏻عجيب اينجاست كه در تمام دعاهاى شبهاى دهه آخر شهر مبارك رمضان از شب بيست و يكم تا سى ام، اين دعا | ١ | در تمام آن أدعيه با عين همين عبارت تكرار شده است.
❖بدين معنى كه چون دهه سوّم افضل اوقات ماه رمضان است و مرد مؤمن صائم بواسطه تقرّب به خدا و دعا و مناجات و قرائت قرآن و غيرها روحش صفا پيدا كرده است، اينك قابل استفاضه از فيوضات غيبيّه الهيّه شده و لياقت اينگونه دعا را پيدا كرده است كه از خدايش بخواهد كه رفع جميع حجابها را از او بنمايد، و او را به مقام توحيد كامل برساند، و ذات أقدسش در قلب وى متجلّى گردد. و حقّاً اين فوز عظيمى است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
١. فقره ای از دعای شریف ابوحمزه ثمالی مراد مولف _قدس سره_می باشد که آن فقره این است:
اللَهُمَّ إنِّى أَسْأَلُكَ إيمَانًا تُبَاشِرُ بِهِ قَلْبِى، وَ يَقِينًا حَتَّى أَعْلَمَ أَنَّهُ لَنْ يُصِيبَنِى إلَّا مَا كَتَبْتَ لِى، وَ رَضِّنِى مِنَ الْعَيْشِ بِمَا قَسَمْتَ لِى؛ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
#سید_الطائفتین_علامه_طهرانی
@ghazi_ir
﷽
🔘. خصوصیات و نزولات دهۂ آخر ماه رمضان با دو دهه قبل فرق میكند. من يادم هست که كلّ شبهای دهه را مرحوم علامه طهرانی خیلی كم میخوابيدند، و يكى دو ساعت بيشتر نمیخوابيدند.
🔹خودشان به شاگردانشان هم توصيه میكردند كه دهۂ سوم را خيلى مهم بدانند و گويا اين دو دهه، مقدمه براى دهه سوم است.
📝. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚. #شرح_حكمت_متعاليه، ج 9، ص 201
#دهه_آخر_ماه_رمضان #علامه_طهرانی #تهجد #احیاء
@ghazi_ir
﷽
🌸 سید الطائفتین علامه طهرانی رضوان الله تعالی علیه:
هزار سال انسان برود عبادت کند ولی امیرالمؤمنین را نشناسد، خودش را عبادت کرده، خدا را عبادت نکرده؛ خودش و منویّات خودش و خواهش خودش و آرزوی خودش را عبادت کرده است، آن خدایی که خودش در دل خودش ساخته، او را عبادت کرده است. لذا میبینیم که آثار عبودیّت در آنها پیدا نمیشود، حرف هایشان جامد و خشک است، نماز میخواند امّا قلب جامد است، رحم و
مروّت نیست، انصاف نیست، عطوفت و رقّت قلب نیست، حمیّت نیست.
📗 سالک آگاه جلد 1 ص 162
@ghazi_ir
﷽
علامه طهرانی رضوان الله علیه:
قلوب اگر توأم باشد با نفاق و بخل و حرص و شرک و خودبینی و خودپرستی مقدرات انسان طبق همین قلب های آلوده و سیاه بنحوی مقدر خواهد شد!
و اگر وجهه قلب تغییر کرد...
و این خصوصیاتش مبدل به توحید و صفا و انفاق و ایثار و گذشت و عبودیت و حال ذُلّ و مسکنت نسبت به ساحت پروردگار شد مقدرات چیز دیگر خواهد شد!
📘 متن سخنرانی های علامه طهرانی قدس سره صفحه 23
@ghazi_ir
﷽
امام صادق علیه السلام
مقدرات در شب نوزدهم تعیین، در شب بیست و یکم تأیید و در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان امضا می شود.۱
💠 امشب (شب بيست و سوم) ازنقطه نظر مزيّت بر دو شب گذشته افضليّت دارد؛ چون بنابر ظنّ نزديك به يقين، شب قدر است! و شب قدر طبق نصّ قرآن: «از هزار ماه بهتر است» و شبى است كه ملائكه نازل مى شوند از عالم ملكوت به آسمان دنيا و مقدّرات سال را خدمت امام زمان عجّل الله فرجَهُ الشّريف عرضه مى دارند، و لذا در اين شب دعاىِ برای سلامتی وجود مقدّس حضرت امام زمان مستحب مؤكّد است، و خوب است مؤمنين دائماً اين دعا را بخوانند:
«اللهُمَّ كُن لِوليّكَ الحُجّة بنِ الحَسَن صَلَوَاتُكَ عَليهِ وَ عَلَى ءَابائِهِ فِى هَذِهِ السَّاعَة وَ فِى كُلِّ سَاعَة وَلِيًّا وَ حَافِظًا وَ قَائِدًا وَ نَاصِرًا و دَلِيلًا وَ عَينًا حَتَّى تُسْكِنَهُ أرضَكَ طَوْعًا وَ تُمَتِّعَهُ فِيهَا طَويلا.»
💠از راه توسل به امام زمان، انسان می تواند به درجات و مقامات رضا و تسلیم در ذات حق برسد، وگر نه تا آخر عمر حَیارَی و سرگردان می ماند.۳
ـــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــ
۱_الکافی،ج،۴،ص،۱۵۱
۲_متن سخنرانی های علامه طهرانی رضوان الله علیه
۳_معاد شناسی،ج۷،ص149
#شب_قدر #دعا #توسل #تسلیم #امام_زمان علیه السلام
#دو_غسل_در_شب_بیست_و_سوم
@ghazi_ir
﷽
📌 . تأکید بلیغ مرحوم قاضی به مرحوم قوچانی در بیداری تا طلوع شمس در شب قدر
📚 حضرت آیةاللہ سید محمدمحسن حسینے طهـرانے قدس اللہ سره درکتاب " نوروز در جاهلیت و اسلام، ص ١٨٨" مے فرمایند:
✍🏻مرحوم والد ـ رضوان اللَه علیه ـ میفرمودند:
❖مرحوم آیة اللَه شیخ عبّاس قوچانی، شاگرد سلوکی و وصیّ عارف باللَه سیّد علی قاضی ـ رضوان اللَه علیهما ـ نقل میکردند: «شب بیست و سوّم ماه مبارک رمضانی بود که ما خدمت مرحوم قاضی رسیدیم و ایشان تأکید بلیغ نمودند که تا صبح، یعنی طلوع خورشید بیدار بمانیم.»
❖مرحوم قوچانی میفرمودند: «برای اینکه در بین الطلوعین خوابم نبرد گفتم به صحن مطهّر أمیرالمؤمنین علیه السّلام بیایم و در آنجا گوشهای بنشینم تا خورشید طلوع کند.
❖به صحن مطهّر آمدم و همینطور در میان صحن قدم میزدم، ولی چون خسته بودم در گوشهای نشستم و به تفکّر و تأمّل پرداختم امّا غافل از اینکه خستگی ناشی از بیداری شب مرا به خواب فرو برد. یک مرتبه از خواب بیدار شدم و دیدم خورشید طلوع کرده است و پاسی از آن گذشته است. بسیار متأسّف شدم و بر این إهمال و کوتاهی، خود را سرزنش نمودم و به خانه مراجعت کردم. هنگامی که طبق معمول خدمت مرحوم قاضی رسیدم، تا چشم ایشان به من افتاد فرمودند: ”مگر نگفتم مواظب باشید که خوابتان نبرد! به واسطۀ این غفلت از فیض بزرگی محروم گشتید.“»
#سید_الطائفتین_علامه_طهرانی
@ghazi_ir
﷽
🔵. که رحم اگر نکند مدّعی، خدابکند
🔶در مكّه شخصى خدمت امام سجاد علیه السلام میرسد و عرض میکند: الآن ديدم كه حسن بصرى نشسته بود و عدّه اى به دور او بودند و میگفت: "تعجّب نيست از كسى كه به جهنّم میرود، تعجّب از كسى است كه در اين دنيا جورى عملش را انجام میدهد كه در آخرت مستحقّ بهشت است."
🔸امام سجّاد عليه السّلام میفرمایند:
من اين طور نمیگویم! من خلاف اين را میگویم! من میگویم:
«تعجّب نيست از كسى كه به بهشت میرود، تعجّب از كسى است كه با اين رحمتِ واسعه پروردگار، خودش را مستحقّ عذاب میکند. بايد از اين تعجّب كرد.»
🔸خلاصه خداوند سفره اش را پهن كرده؛ گر گدا كاهل بود، تقصير صاحبخانه چيست؟
📝. آیت اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس الله سرّه
🔊. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 14.
#توبه #رحمت #سلوک #امید #رجاء
@ghazi_ir
﷽
❖. قبر انسان افكارش است؛ اين قبرى كه ما را مى برند درآن مى گذارند، اين قبر ما نيست، اين قبرِ بدن ماست، بدن ما از خاك بوده و مى رود در خاك؛ نفس ما هر درجه اى از علوّ كه داشته باشد در همان مى ماند؛ اگر نفس ما آلوده باشد، ما را در روحانيّت نفس نمى برند؛ قبر ما همان افكار ماست، قبر ما همين خيالات ماست، قبر ما همين تو و منى هاست، از تو و منى بايد گذشت و تو و منی را فدای خدا کرد ، آن عالمی که خدا انسان را در آن جا می دهد ، مناسب با یک حقیتی است که انسان با آن حقیقت در هنگام مرگ مُنطوی است..
#علامه_طهرانی قدس سره
📚 آیین رستگاری ، ص ۳۶
@ghazi_ir
﷽
🔹. #سلوک_متقین
❖. حتی الامکان شب های ماه مبارک رمضان خصوصا دهه سوم را بهتر است که تا صبح بیدار باشند و به جایش بعد از ظهر و قبل از ظهر بخوابند چون خیلی نسبت به این تاکید شده است.
🎙. جلسه ٢١١ شرح حدیث عنوان بصری
#آیت_الله_طهرانی قدس سره
@ghazi_ir
﷽
❖. یهودیان خیال اسرائیل صغیر و سپس اسرائیل کبیر را با خود، با شمشیر امام ما : امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به گور خواهند برد و اگر نوبت حیات به ما برسد در رکاب آن حضرت و گرنه بطور مسلم فرزندان و ذراری ما با آن حضرت پس از سرنگونی این مردم متجاوز و متعدی و حرف حق نشنو بطرف انگلستان سالخوره حرکت می کنند و مالتوس گرایان متجاوز را به حق و حقوق اولیه بشریت را به خاک هلاک در می افکنند.
#علامه_طهرانی قدس سره
📚 رساله نکاحیه ، ص ۳۳۴
@ghazi_ir
﷽
🌸 آیه الله علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی قدس الله سره:
💎عید گرفتن نه به معنای ساز و دُهُل زدن است و نه به معنای شیرینی خوردن و رنگارنگ پوشیدن و تفریح و تفرج بهیمانه کردن؛ بلکه به معنای یک درجه از تزکیه و تطهیر بالاتر و یک صیقل بهتر به نفس دادن تا آماده برکات و نزول موائد آسمانی گردد.
#تهذیب_نفس #عید
📗 امام شناسی جلد 9 ص 202
@ghazi_ir
﷽
🔸وبلاگ کتابخانه سیر الی الله🔸
💠✨ مجموعه آثار سیدالطائفتین عالم بالله و بامرالله حضرت علامه آیت الله العظمی سید محمد حسین حسینی طهرانی قدس الله نفسه الزکیه
💠✨ مجموعه آثار آیه الله سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس الله سره
💠✨ مجموعه آثار آیه الله سید محمد صادق حسینی طهرانی مدظله العالی
💠✨ مجموعه آثار حجت الاسلام وکیلی
🔅 تمامی پی دی اف های کتب بصورت رایگان از طرف انتشارات عرضه شده است و هیچ مشکلی در رابطه استفاده و نشر آن وجود ندارد و تمامی افراد میتوانند استفاده کنند🔅
⬇️⬇️⬇
http://seireelallahbook.blog.ir
http://seireelallahbook.blog.ir
🌸🌸🌸
﷽
🍃ضیافت دائمی🍃
حضرت آیت الله حاج سیدمحمدصادق حسینی طهرانی مدّظلّه العالي
🌹 در عالم وجود هیچ میهمانداری مانند خداوند تبارک و تعالی نیست که انسان را در هر آن به ضیافت خود دعوت میکند و این ضیافت اختصاص به ماه رمضان ندارد؛
🌹 خودش فرموده: [فَفِرُّوا إِلَى الله]؛ فرار کنید به سوی من! فرار کنید به سوی خدا! خودتان را در دامن من بیاندازید! از غیر من ببُرید!
🌹 اگر انسان شیرینی و حلاوت ضیافت پروردگار را درک کند خدا را به هیچ چیز نمیفروشد.
@ghazi_ir
﷽
🔸 چرا کسی که خمر بنوشد تا چهل روز نماز او قبول نمی شود!
حسین بن خالد می گوید: خدمت امام رضا علیه السلام عرض کردم: برای ما این چنین از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روایت کرده اند که فرمود: کسی که خمر بنوشد تا چهل روز نماز او قبول پروردگار قرار نخواهد گرفت. حضرت فرموند: درست روایت کرده اند.
عرض کردم: چگونه نماز او به فاصله
چهل روز مردود است، نه کمتر و نه
بیشتر؟
حضرت فرمودند: زیرا خدای متعال خلقت انسان را در عدد چهل تقدیر فرموده است؛ ابتدا نطفه را در چهل روز قوام بخشید آنگاه آن را به علقه مبدل ساخت، سپس علقه را چهل روز پروراند، و پس از آن به مضغه تبدیل کرد. و این چنین است اگر کسی شرب خمر کند، این شراب در مثانه او به مدت چهل روز باقی خواهد ماند؛ چنانچه غذا و آب و جمیع مأکولات، به مدت چهل روز در مثانه انسان باقی می ماند، به مقدار همان عددی که اساس خلقت بر آن قرار گرفته است.
📚 علل الشرایع، ج2، ص345.
ترجمه روایت از مرحوم صدوق
@ghazi_ir
حضرت آیت الله قاضی(ره)
﷽ 🔸 چرا کسی که خمر بنوشد تا چهل روز نماز او قبول نمی شود! حسین بن خالد می گوید: خدمت امام رضا علیه
﷽
از این بیان حضرت استفاده می شود: کیفیت هضم و جذب مأکولات در بدن انسان و استفاده اعضا و جوارح از آنها و سپس مرحله دفع آنها، به مدت چهل روز طول می کشد؛ و از آنجا که کلیه ها وظیفه دفع مواد زائد بر میزان مصرف و هم چنین پس از مصرف را دارند، و این مواد به واسطه عمل کلیه ها در مثانه تجمع می نماید، لذا به مدت چهل روز می توان گفت که غذای مصرفی انسان در یک مکان واحد به تدریج جمع و دفع خواهند شد. و بر این اساس، نماز فردی که هنوز آثار و بقایای شراب در بدن او موجود می باشد،مورد پذیرش و قبول خداوند قرار نخواهد گرفت.
✒ حضرت آیه الله سید محمد محسن طهرانی قدس سره
📕 اربعین ص 35
@ghazi_ir
﷽
♦️یکی از موانع راه خدا♦️
آیةالله حاج سیّدمحمّدصادق حسینی طهرانی مدّظلّه
💠 اگر کسی خوابها و مکاشفاتش - اگر چه مکاشفه های خوبی هم باشد - سبب دلبستگی اش شده و او را از مسیر حقّ منحرف کند، بت و نِدّ او همین مکاشفات و خوابهای او خواهد بود.
📚 «جذبۀ عشق» ص ۷۴
@ghazi_ir
﷽
🌸 مرحوم علّامه والد (علامه طهرانی) قدّس سرّه الشّريف به دائم الوضوء بودن و انجام اغسال مستحبّه تأكيد مىفرموده و آن را جزء لوازم سلوك مي دانستند و درباره اغسال واجب نيز سفارش زيادى ميكردند كه هر چه زودتر انجام شود. مي فرمودند: حال حدث اكبر حال سنگينى است و سالك بايد حتّى المقدور هرچه زودتر با غسل خود را از آن پاك كند؛ خصوصاً خوابيدن با حال جنابت كه سنگينى و خستگى زيادى بر نفس وارد ميكند.
رعايت مستحبات غسل و وضوء را به ما سفارش فرموده و آداب آن را از كودكى به فرزندان تعليم مي دادند، ولى دقّت زيادى داشتند كه در اتيان وضوء و غسل افراد به وسواس و اسراف دچار نشوند.
ميفرمودند: بايد در كيفيّت وضوء و غسل نيز مانند همه چيز، به سنّت رسول خدا و ائمّه عليهمالسّلام مراجعه نمود؛
شيخ صدوق در من لايحضره الفقيه از حضرت رسول اكرم صلّى الله عليه وآله وسلّم روايت مىكند كه:
الوضوء مد و الغسل صاع و سيأتى أقوام بعدى يستقلون ذلك؛ فأولئك على خلاف سنتى و الثابت على سنتى معى فى حظيرة القدس. «1»
____________________________
📚 (1). من لايحضره الفقيه، ج 1، ص 34 و 35؛ و الجعفريّات، ص 16.
وضوء باید با يك مدّ آب و غسل با يك صاع انجام شود و در آينده اقوامى خواهند آمد كه اين مقدار آب را براى وضوء و غسل كم مىشمرند. اين افراد بر خلاف سنّت من عمل مىكنند و هر كسى كه بر سنّت من پايدار باشد با من در عالم قدس همنشين خواهد بود.» «1»
📕 نور مجرد، ج2، ص: 294
@ghazi_ir
﷽
#استاد_فروغی سلمه الله
🔶پروردگار عالم در مورد بلعم باعورا در قرآن مي فرمايد: "اگر مشيّت ما تعلق مي گرفت، بلعم باعورا را نيز به مقام تعالي مي رسانديم؛
◾️اما بالا نبرديم چون او خاک را بر عالم پاک مقدم داشت و از هوی و هوس خود در عوض عشق به خداوند متعال پیروی کرد.
☑️ هرکس در اين عالم به دنبال هوي و هوس رود، سقوط خواهد کرد. انسان بايد خود را از بند هوي وهوس رهايي بخشد تا مشمول مشيّت الهي شود و رفعت مقام یابد و بالا رود.
اگر خدا مي خواست، بلعم باعورا را نیز بالا مي برد؛ ولي جبری در عالم انسان وجود ندارد و او صاحب اختیار است، انتخاب زشت یا زیبا به دست خود اوست و خدا بدون دليل و اسباب در عالم کاري انجام نمي دهد.
🔶هرکاري سبب و اسبابي دارد که انسان بايد آنها را آماده کند. او بايد از نظر روحي آماده باشد تا خداوند او را به تعالي و مقام بالا برساند؛ چون بلعم باعورا آماده نبود و از آن اسبابي که به او داده شده بود، بهره درستي نبرد و به دنبال هواي نفس رفت، از او سلب درجه گرديد. دانایی او دارایی اش نشد و به همين دليل سقوط کرد.
@ghazi_ir
﷽
🔘آن چیزی که در واقع به درد انسان می خورد این است که یاد خدا باشد؛ و چون این اذکار لفظی موجب یاد کردن خدا می شد، قیمت دارد. هر ذکری می شود، هر ذکری باشد که موجب یاد کردن خدا باشد، قیمت دارد؛ و هر ذکری که خدا را به یاد انسان نیاورد، قیمت ندارد. آن کارِ کمی که انسان بکند و دوام داشته باشد، بهتر است از آن عبادتی که زیاد باشد اما دوام نداشته باشد. مثلا یک شب، هزار رکعت نماز بخواند و فردا شب هیچ نخواند، یا شب تا صبح عبادت کند اما نماز صبحش خواب بماند و قضا شود.
ـــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــ
📗 شرح فقراتی از دعای ابوحمزه برگرفته از صفحهٔ ۲۵۷تا۲۵۹
✍ حضرت علامه آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی
#ذکر #ورد #استقامت
@ghazi_ir
﷽
🌸 آیه الله سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس الله سره:
📌 مرحوم آیه الله شیخ محمد جواد انصاری همدانی در نامه ای که برای مرحوم والد رضوان الله علیهما نگاشته اند، راجع به مراقبت از استعداد و شرایطی که مُعّد حرکت سالک است می نویسند:
چیز هایی که ملالت آور است بعد از ترک هواهای ممنوعه شرعیه ( مانند امیال و آرزوهای نفسانی که حرمت آنها محرز است و شارع مردم را از آنها بر حذر داشته است) عبارت است از:
کثرت طعام ( زیاد غذا خوردن) و کثرت کلام ( زیاد صحبت کردن) و کثرت مجالست با اهل غفلت.
📚 مطلع انوار.ج2،ص335
@ghazi_ir
﷽
📌 . کیمیایی است که خداوند نصیب هر کسی نمی کند!
📚 حضرت آیةاللہ سید محمدمحسن حسینے طهـرانے قدس اللہ سره در سخنرانی " پرسش و پاسخ تهران ،جلسه ١۴" مے فرمایند:
❖..فرج باطنى و ظهور باطنى عبارت است از كشف مقام و ولايت امام عليه السلام براى انسان. چون اين ظهور ظاهرى عبارت است از ديدن امام عليه السلام خب به عنوان يك فردى كه امام است و چه است و اينها...
❖اما اين كه انسان آن حقيقت را ادراك كند و آن واقعيت امام زمان عليه السلام را بيابد و بداند كيست حضرت و چيست و چكار مى كند در چه موقعيتى است؟ آن كيميايى است كه خداوند نصيب هر كسى نمى كند خداوند ما را توفيق بدهد كه مشمول اين عنايت بشويم و اين كيميا و اين اكسير را خداوند به ما مرحمت كند.
❖اين منظورِ از رسيدن به ولايت امام زمان عليه السلام كه همان ظهور باطنى و فرج باطنى حضرت است كه عبارت است از رسيدن به حقيقت توحيد و معرفةالله. كسى كه امام زمان را بشناسد، خدا را شناخته است و ديگر كار او تمام است و به كمال رسيده است.
#آیت_الله_طهرانی
@ghazi_ir
﷽
🔷. مراقبه یعنی چه؟
🔺مراقبه یعنی مواظب باشیم فعل، گفتار، افکار و خطورات ذهنی، موجب از بین رفتن استعداد ما نشود و توفیق از ما سلب نگردد.
یعنی مثلا اگر قرار است در ساعت یازده و نیم یک رحمتی از ناحیه پروردگار برسد همین که یک سوء ظنی، فکر خلاف رضای حق و فکر گناهی که هنوز هم انجامش نداده ایم به ذهنمان می آوریم آن فیض و رحمت در ساعت یازده و نیم می پرد و به ما نمی رسد.🔻
🎙. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی.
🔊. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1438، جلسه 4.
#دین #توحید #جامعه
@ghazi_ir
﷽
🔶. حالا لقاء خدا را فهمیدی؟
🔹خداوند مرحوم آیةالله دستغیب را رحمت کند؛ بسیار مرد بزرگ، پارسا، زاهد و بیهوایی بود. ایشان از دوستان بسیار صمیمیِ مرحوم علامه طهرانی بود و بسیاربسیار ایشان را دوست داشت.
🔹در زمان شاه که ما از مکه به کربلا مشرّف شده بودیم، آقازادۀ مرحوم دستغیب به رحمت خدا رفته بود؛ که برخی میگفتند مرگ مشکوکی هم بوده است.
از طرفی ایشان به کربلا مشرّف بودند و مرحوم علامه طهرانی مطلع شدند؛ مرحوم آقای حدّاد رضوان الله علیه نیز فرمودند: «برای تسلیت به نزد ایشان برویم.» حرکت کردیم و به محلّ سکونت ایشان رفتیم. مجلس بسیار عجیبی بود!
🔹در بین صحبتها فرمودند:
«ما هر وقت از شیراز به همدان نزد مرحوم آقای انصاری همدانی رضوان الله علیه میآمدیم، بسیار حالوهوای خوش و بانشاطی داشتیم؛ اصلاً متوجه نبودیم که روی زمین هستیم یا روی هوا! خلاصه حالمان دست خودمان نبود.
در یکی از سفرهایی که خدمت مرحوم آقای انصاری رضوان الله علیه آمده بودیم، یک روز پیش از نماز ظهر ناگهان این فکر به ذهن من خطور کرد که: «لقاء خدا چیست؟! چرا برای ما که این همه نزد ایشان میآییم و میرویم، خبری از لقاء خدا نیست؟!»
🔹در همان موقع مرحوم آقای انصاری تکبیر گفتند و مشغول نماز شدند. وقتی ما هم به ایشان اقتدا نمودیم و شروع به نماز خواندن کردیم، چنان حال عجیبی برایمان پیدا شد که اصلاً بهطورکلی تمام حالاتی که پیش از آن داشتیم و خیال میکردیم خوش هستیم، تحتالشعاع قرار گرفت! چنان حال خوش و نشاط عجیبی بود که اصلاً نمیفهمیدیم در چه وضعیتی هستیم و چه موقع به رکوع و سجود میرویم! بلکه فقط به تبعیت از آقای انصاری به رکوع و سجده میرفتیم.
وقتی نماز ظهر تمام شد و آقای انصاری همدانی رضوان الله علیه تسبیحات را گفتند، رو به من فرمودند: "حالا لقاء خدا را در نماز فهمیدی؟!"»
🎙. حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔈. #شرح_دعاى_ابوحمزه_ثمالى 1435 جلسه 6، با ویرایش
#ولایت #اولیای_الهی #لقاءالله #لقاءخدا #استاد #دستگیری #حالات_معنوی
@ghazi_ir
﷽
🌸 آیه الله سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس سره:
نود درصد سلوک مراقبه است!
ده درصدش ذکر و ورد و نماز شب است. آنچه نفس را حرکت می دهد و از عالم حیوانیت و تعلقات خارج می کند و حقایق توحیدی را برای نفس منکشف می نماید مراقبه ای است که در روز انجام می دهد نه اوراد و اذکار!
📕 جلسات عنوان بصری، جلسه 209
@ghazi_ir
﷽
⭕️. باید کاملاً متوجه باشیم که بهطورکلی از هر چیزی که احساس میکنیم مورد نظر اولیاء خدا نیست و از طرف بزرگان نسبت به انجام ندادن آن و خودداریِ نفس از آن تأکید شده، اجتناب کنیم.
🔸بسیاری از افرادی که در زمان مرحوم علامه اصلاً بهطورکلی رفتند و جدا شدند، بهخاطر عدم مراقبت بر طرز صحبت کردن و بهخاطر دلشکستن بود؛ بهخاطر عدم رعایت موازین بود؛ بهخاطر اینطرف و آنطرف نشستنها و غیبتکردنها بود؛ بهخاطر پرداختن به امور دیگری بود که در شأن آنها نبود؛ تا آنکه شعلهای که افروخته شده بود، بهتدریج کم شد، کم شد، کم شد تا رسید به یک نقطه و بعد خاموش شد!
🔸این شعله یکدفعه خاموش نمیشود، بلکه کمکم این آتش و اِناره از بین میرود و شعله خاموش میگردد.
🎙. حضرت آیةالله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #جلسه_شب_سهشنبه، 6 صفر 1430
#مراقبه #سخن #زبان #همت #عقلانیت
@ghazi_ir