#معرفی_کتاب
📕 قلمرو رضایت
یکی از موضوعات مهم در دانش روانشناسی و زندگی عموم مردم، "رضایت از زندگی" است که در منابع اسلامی جایگاه ویژهای داشته و یکی از مهمترین مؤلفههای شادکامی به شمار می رود.
موضوع این کتاب گذشته از مباحث نظری، چالش مهم رضامندی است به اینکه رضامندی در چه قلمروی از مسائل زندگی جریان دارد.
اگر بخواهیم رضامندی را به صورت عینی در زندگی جریان دهیم، باید ابعاد زندگی را از منظر «رضامندی» بررسی شود و این پرسش مهم مطرح می شود که رضامندی در صحنه عینی زندگی چگونه تجلی مییابد؟ چه بُعدهایی را شامل میشود؟ و هر بُعد، شامل چه مؤلفههایی است؟
این اثر در نظر دارد آموزههای اسلامی درباره ابعاد عینی رضامندی در زندگی را در نظمی نو و بیانی جدید ارائه کند.
پژوهش حاضر در شش فصل سامان یافته است که به قرار ذیل می باشد:
فصل اول: مسئله این کتاب چیست؟
فصل دوم: ماهیت رضایتمندی
فصل سوم: تقدیر خوب
فصل چهارم: معیشت خوب
فصل پنجم: روابط خوب
فصل ششم: حکمرانی خوب
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
زیارت و سبک زندگی.mp3
44.09M
#بشنوید
#سبک_زندگی
📜 زیارت و سبک زندگی
02:47 | زیارت و زندگی
🔸 زیارت جزئی از سبک زندگی مؤمنانه
06:42 | زیارت رضوی
🔹 اهمیت زیارت امام رضا(ع)
▫️ زندگی و شهادت در غربت
▫️ امام رضا(ع) نقطه ضمانت شیعه دوازده امامی
17:17 | چرا زیارت؟
🔹 زیارت و تجدید حیات معنوی
▪️ زیارت و شارژ قدرت
▫️ زیارت و نقشه راه زندگی
27:07 | امام رضا(ع) و سنجه داشتهها
🔸 تمایل ذاتی انسان برای شناخت بهترینها
▫️ تناسب سنجهها با ماهیت پدیدهها
▫️ رابطه احساس تنعم با سنجه داشتهها
▪️ سنجههای کودکانه
▪️ سنجههای بالغانه
34:41 | روش رضوی برای سنجش داشتههای زندگی
▫️ سنجه داشتههای مادی
▫️ سنجه داشتههای معنوی
🔸 داشتههای معنوی چقدر میارزند؟
▪️ احساس محرومیت معلول سنجههای کودکانه
🗓 ۱۴۰۳/۰۳/۱۱
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 گفتار پسندیده
اهمیت زیارت امام رضا علیهالسلام .mp3
10.48M
#بشنوید
#قطعه_سخنرانی
زیارت رضوی
🔹 اهمیت زیارت امام رضا(ع)
▫️ زندگی و شهادت در غربت
▫️ امام رضا(ع) نقطه ضمانت شیعه دوازده امامی
گرامیداشت روز زیارتی امام رضا علیهالسلام
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 گفتار پسندیده
روش رضوی در سنجش داشتهها.mp3
7.23M
#بشنوید
#قطعه_سخنرانی
📜 روش رضوی برای سنجش داشتههای زندگی
▪️ سنجههای کودکانه
▪️ سنجههای بالغانه
▫️ سنجه داشتههای مادی
▫️ سنجه داشتههای معنوی
🔸 داشتههای معنوی چقدر میارزند؟
▪️ احساس محرومیت معلول سنجههای کودکانه
🗓 ۱۴۰۳/۰۳/۱۱
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 گفتار پسندیده
#بخوانید
#برشی_از_کتاب_حیا
چیستی حیا(7)
📃درک نظارت
مسأله حضور و نظارت از مهمترين و اساسى ترين مفاهيم حيا است. حيا فقط هنگامى برانگيخته مىشود كه عنصر نظارت وجود داشته باشد. البته صرف وجود نظارت به عنوان واقعيتى خارجى ، براى برانگيختن حيا كافى نيست . حيا هنگامى برانگيخته مى شود كه نظارت موجود از طرف شخص «درك» شود و حتّى ممكن است احساس وجود نظارت موجب برانگيخته شدن حيا شود بدون آنكه ناظرى وجود داشته باشد. پس «درك نظارت موجود» و يا دست كم «احساس وجود نظارت» شرط لازم براى حيا است نه صرف وجود ناظر . در حقیقت اگر «بدانيم» كسى ناظر است ، حيا نيز برانگيخته مىشود. امام صادقعليه السلام مىفرمايد: دانستم كه خداوند بر من مطلع است ، پس شرم كردم: وعلمت أنّ اللَّه عزوجل مطّلع علي فاستحييت.
در اين حديث شريف به خوبى روشن است كه « آگاهى » از اطلاع خداوند ، مقدم بر حيا است. صرف وجود نظارت كافى نيست بايد شخص از وجود آن نظارت آگاهى داشته باشد. بر همين اساس مىتوان نتيجه گرفت كه راه برانگيختن حيا در افراد ، توجه دادن آنان به نظارت است.
📃 تكريم ناظر
مسأله ديگر اينكه براى برانگيختگى حيا ، گذشته از لزوم «وجود ناظر» و گذشته از لزوم «درك نظارت» ، نكته سومى كه لازم است ، محترم بودن ناظر است. اگر ناظرى وجود داشته باشد ولى داراى ارزش و احترامى نزد فرد نباشد ، حتّى اگر علم به حضور وى داشته باشد ، از او حيا نمى كند. چون تكريم و احترام او را لازم نمى داند و بى حرمتى نسبت به او را روا مى دارد .
حرمت داشتن ناظر لازمه حياى از او است و هر چه درجه حرمت و احترام ناظر بالاتر برود ، ميزان حياى از وى نيز بيشتر مى شود و از اينرو مقدار حيايى كه شخص از يك فرد غريبه دارد ، با حيايى كه از پدر ، مادر ، معلم ، عالم دينى و يا اولياى الهى دارد ، متفاوت است.
از آن جا كه حرمت فرد ناظر نيز از عوامل اساسى در حياى از ناظر است ، در مواردى كه پيشوايان دينى صحبت از نظارت فرشتگان كرده و قصدشان بر اين بوده كه حياى مردم را نسبت به آنان برانگيزانند ، از آنان به «فرشتگان كرام» تعبير كرده اند و از مردم خواسته اند تا آنان را « تكريم » كنند. مسلّم است كسى كه كريم دانسته نشود ، شايسته تكريم نيز دانسته نمىشود و قطعاً از او شرم نيز نخواهد شد.
همچنين از امام على عليه السلام آمده كه هر كس از خودش حيا نكند ، براى خودش ارزش قايل نيست. اين نشان مى دهد انسان از كسى حيا مى كند كه براى او ارزش و احترام قايل باشد و اگر از او شرم نكرد ، معلوم مى شود كه ارزشى براى وى قايل نبوده و بى حرمتى نسبت به وى را جايز شمرده است. به همين جهت در پارهاى از روايات آمده كه هر كس بداند خداوند او را مى بيند و با اين حال در محضر او معصيت كند ، در حقيقت خداوند را خوارترينِ ناظرها دانسته است.
در اين دسته از روايات اولاً مسأله «درك نظارت» خدا آمده است و ثانياً تصريح شده كه نگهنداشتن حيا در برابر خداوند ، نشانه بى ارزش دانستن خداوند است .
📚منبع: فرهنگ حيا ، ص51(با تلخیص)
ادامه دارد...
👈 چیستی حیا(6)
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
#بخوانید
#برشی_از_کتاب_حیا
چیستی حیا(8)
📃ویژگی های حیاکننده
ركن ديگر حيا ، شخص حيا كننده است. براى اينكه حيا شكل بگيرد ، خود شخص نيز بايد ويژگى هايى داشته باشد. يكى اين كه شخص حيا كننده ، حضور ناظر و نظارت او را «درك» كند و ديگرى اينكه براى ناظر «احترام و ارزش» قايل باشد. اين امور پيش از اين مورد بررسى و اشاره قرار گرفتند.
شرط ديگر اين است كه شخص از زشتى كار اطلاع داشته باشد. كسى كه نداند فلان كار قبيح است ، دليلى هم ندارد كه از انجام آن شرم كند. اين قبيل افراد كار زشت را و حتّى زشت ترين و شرم آورترين كارها را ممكن است بسيار راحت انجام دهند به گونه اى كه شگفتى ديگران را برانگيزد. ولى جاى شگفتى نيست چون از ديدگاه وى آن كار قبحى ندارد. و بر عكس ممكن است كارى واقعاً قبيح نباشد اما شخص تصور كند كه قبيح است. همين تصور كافى است كه شرم وى را برانگيزد.
پس در مسأله قبيح بودن عمل ، ملاك واقعيت كار نيست بلكه تصور و ارزيابى فرد از آن در بروز حيا تعيين كننده است .
و اما نكته چهارم مسأله «كرامت نفس» يا «خود ارزشمندى» فرد حيا كننده است. حيا در كسى بروز مى كند كه كريم النفس باشد زيرا اولاً براى خود ارزش قايل است و هرگز حاضر نيست شخصيت خود را با كارهاى زشت و ناپسند آلوده سازد...
ثانیاً شخص كريم براى آبرو و حيثيت خويش نزد ديگران ارزش قايل است و به وجهه اجتماعى خود اهميت مى دهد و حاضر نيست تصوير ناخوشايندى از او در اذهان مردم به وجود آيد. اما شخص لئيم و پست ، براى آبروى خويش ارزش قايل نيست . به همين جهت نه از آنچه انجام مى دهد باكى دارد و نه به آنچه درباره اش مى گويند اهميت مى دهد.
در فرهنگ روايات ، از اين دسته افراد با تعبير «لا يبالي ما قال ولا ما قيل فيه» ياد شده و تصريح شده است كه: اللئيم لا يستحيي؛ فرومايه حيا نمى كند....
بنا بر اين يكى از ضرورت هاى برانگيخته شدن حيا ، كرامت نفس و احساس خود ارزشمندى فرد است. به همين جهت آن گاه كه مىخواهند حياى خداوند را يادآور شوند ، نخست به كريم بودن او اشاره میكنند و سپس به حياى او. امام باقر عليهالسلام مى فرمايد:
فإنّ اللَّه عزوجل كريم يستحيي و يحب أهل الحياء؛ خداوند عزيز و جليل، كريم است و حيا مىكند و اهل حيا را دوست مىدارد.
📘 فرهنگ حيا، ص ۵۹.(با تلخیص)
ادامه دارد...
👈 چیستی حیا(7)
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
📚#روانشناسی_آزادیبخش_اسلامی
🔹کتاب روانشناسی آزادیبخش اسلامی
اثر سارا هوکستبل مور؛ مددکار اجتماعی بالینی و محقق اتحادیه الهیات در برکلی کالیفرنیا است که اخیرا (ژوئن، 2024) توسط انتشارات راتلیج منتشر شده است.
🔸این کتاب راهنمای متفکرانه و راهگشا برای تفکر آزادیخواهانه و ضداستعماری است.
🔹کتاب برای طیف وسیعی از افراد کاربرد دارد، از افرادی که به دنبال رشد خود هستند، تا سازماندهندگان جامعه، و بهطور کلی تغییردهندگان.
🔸نویسنده، روانشناسی رهاییبخش را از منظر اسلامی بررسی کرده، و از خودقومنگاری برای چارچوب دادن به نظریه استفاده کرده و از این رو مباحث را کاربردیتر کرده است.
🔹این کتاب کمک قابل توجهی به درک بیشتر موضوعات مختلف از جمله ضد نژادپرستی، فمینیسم، آرمانشهری، توسعه جامعه، هنر و خلاقیت، و سایر موضوعات محوری در روانشناسی آزادیبخش اسلامی میکند.
🔺پیش از این نیز در پُستی دیگر تحت عنوان #روانشناسیِ_تخدیر_یا_رهایی_بخش؟ به اهمیت این حوزه پرداخته بودیم.
🌿🌺🍃🌸🌿
#مُحیی کانال دکتر حمید رفیعیهنر
🆔 eitaa.com/Mohyiee
14030318-sabke zendegi-ostad pasandideh_goudarzi.mp3
46.47M
#بشنوید
#سبک_زندگی
📜 ازدواج، خانواده و سبک زندگی
01:34 | شرایط ویژه امام جواد علیهالسلام
🔹 شاخصهای چهارگانه:
▫️ سن امامت
▫️ عمر امامت
▫️ سن شهادت
▫️ نوع شهادت
💠 ازدواج، خانواده و سبک زندگی
12:16 | سالروز ازدواج دو نور
🔻 انواع تهديدات خانواده
تهدید در اجزاء خانواده:
👈🏻 چالش سبک همسرداری
17:22 | چالش همسرگزینی
تهدید از ناحیه سبک همسرگزینی
▫️ معیارهای انتخاب همسر (مال، جمال، جاه یا ایمان؟)
▫️ شیوه تصمیم گیری (استبدادی، استقلالی یا مشارکتی)
▫️ تجربه پیشا ازدواج (همباشی)
36:47 | تهدید موجوديت خانواده
🔻 صدای انقراض خانواده
🔸 نبرد برای بقای خانواده
✅ ازدواج، سبک باهمبودن
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
#یادداشت
#خاطرهها
💠 ۱۰ سال پیش در چنین روزی!
🌙 دیدار با حضرت ماه!
📚 بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه آثار دارالحدیث
🏷 غرفه آثار علمی گروه روانشناسی اسلامی
🕌 حسینیه امام خمینی(ره)
🗓 ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
🔎 حضرت آقا نسبت به تحقیقات این بخش حساسیت خاص نشان دادند و به ویژه از نکتهای فنی درباره مطابقت فرهنگی تحقیقات و تمایزهای فرهنگی ما و غرب سؤال کردند که حکایت از دقت نظر و اشراف معظّم له داشت و برای بنده جالب بود.
🛑 حس کردم ایشان نگران بازی در زمین غرب هستند.
📋 از این رو بنده نیز توضیحاتی کوتاه پیرامون سبک پژوهش و رویکردمان «مبتنی بودن تحقیقات روانشناختی بر منابع اسلامی» و دستاوردهای آن ارائه نمودم که برای ایشان جالب بود.
🔰 به عنوان نمونه از پروژه زهد و تنظیم رغبت یاد کردم و عرض کردم که معتقدیم هم برای حل افسوس پس از فقدان و هم برای حلّ خوشگذرانیِ پس از رفاه، مؤثر است و لذا این مفهوم اسلامی برای روانشناسی مفهومپردازی شده و پروتکل آن نیز ساخته شده است.
🎙 ایشان در سخنرانی خود در جمع اساتید و پژوهشگران فرمودند:
من باید واقعا تشکر کنم؛ کارهای خیلی خوبی انجام شده، کارهای نویی انجام شده، مهم این است که ذهنها فعال شود برای شناختن نقاط خلأ. مجموعه شما در این باره آزمون خوبی داده، موارد خلأ را پیدا کرده و همت گماشته که خلأها را پر کند.
🏅 و این برای همه از جمله بنده، کلامی ماندگار و نگین افتخار به شمار میرود.
🌹 یاد و نام مرحوم آیت الله ریشهری رحمهالله گرامی و روحش شاد.
🌐 صفحات مجازی
#برشی_از_کتاب_قلمرورضلیت
به بهانه #انتخابات ریاست جمهوری
💠 انتخابات و «حکمرانی خوب»(1)
📃 رضایت سیاسی-اجتماعی
«خیرِ ادراک شده»، پایۀ نظری رضامندی اسلامی است؛ یعنی .... اگر فرد زندگی خود را خوب ارزیابی کند (زندگی خوب)، احساس رضامندی برانگیخته میشود...
اگر بخواهیم رضامندی را به صورت عینی در زندگی ببینیم، باید ابعاد زندگیِ خیر(خوب) و خیر بودن زندگی را بررسی کنیم. در زندگی، باید به چند امر توجّه کرد: «معیشت»، «روابط» و «سیاست».
مراد از معیشت، بُعد اقتصادی زندگی، مراد از روابط، ارتباط و تعامل با دیگران، و مراد از سیاست، نظام سیاسی - اجتماعیِ حاکم بر جامعه است. بنا بر این، زندگی خوب، ترکیبی خاص از روابط خوب، معیشت خوب و نظام خوب است.. ..
مراد از رضایت سیاسی، رضایت از نظام سیاسی حاکم بر جامعه است که اگر خوب باشد، موجب رضامندی میشود. .. مهمترین ویژگیهای حکمرانی خوب، در چند بخش قابل بررسی اند:
«نوع حکومت»
«قانون خوب»
«مجریان خوب»
«مردم خوب».
در یادداشتهای آینده به مهمترین عناصر رضایتمندی در هر کدام از این چهار مقوله خواهیم پرداخت؛ ان شاء الله
ادامه دارد....
📚 برشی از کتاب: قلمرو رضایت
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
#برشی_از_کتاب_قلمرورضایت
به بهانه #انتخابات ریاست جمهوری
💠 انتخابات و «حکمرانی خوب»(2)
1. حکمرانی دینی (دینی بودن حکومت)
حکومت خوب، آن است که مقدّس و آسمانی باشد و با دین گره بخورد. در اندیشۀ سیاسی اسلام، «همراهیِ دین و دولت» یک اصل اساسی شمرده شده و «تفکیک» این دو از یکدیگر مردود است.
این بدان جهت است که سلامت و صلاح مکتب، به وجود حکمرانی است و صلاح و سلامت دستگاه حکمرانی، به وجود دین، و هیچ کدام بدون دیگری، ره به جایی نمی برد.
▪️از دیدگاه پیامبر اکرم(ص)، دین، «امین» است و حکومت، «نگهبان». حکومت بدون «امانتدار»، به خیانت و نابودی میانجامد، و دینِ بدون «نگهبان»، از بین خواهد رفت.
▫️در برخی دیگر از روایات آمده است که دین، «پایه و اساس» است و حکومت، «نگهبان». هر آن چیزی که «پایه و اساس» نداشته باشد، ویران می شود و هر آنچه «نگهبان» نداشته باشد، از بین میرود.
🔸در برخی دیگر از روایات آمده که دین و زمامدارِ عادل، برادرانی هستند که صلاح هر یک به دیگری وابسته است. اسلام، «پایه» است و زمامدار عادل، «نگهبان». هر آنچه بیپایه باشد، ویران خواهد شد و هر آنچه بینگهبان باشد، از بین میرود.
❇️ از این بیان، روشن می شود که صلاح دنیای مردم، با دین و نظام دینی گره خورده است.
از این رو، نه تنها دینخواهی و دینمحوری، به زیانِ دنیای مردم نیست، بلکه تنها راه رسیدن به آن است و هر راه دیگری، محکوم به شکست است...
ادامه دارد.....
بخش اول 👈 کلیک کنید
📚 برشی از کتاب: قلمرو رضایت
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
#برشی_از_کتاب_قلمرورضایت
به بهانه #انتخابات ریاست جمهوری
💠 انتخابات و «حکمرانی خوب»(3)
2. قانون خوب
از دیدگاه اسلام، قانون، یکی از عوامل مهم در حکومت خوب به شمار میرود. نادیده گرفتن این اصل، موجب نارسایی در تنظیم حقوق مردم و تأمین آن از جانب حکومت و صاحبان قدرت خواهد شد و کوتاهی در این امر و غفلت از آن، خسارتهای فراوانی را در پی خواهد داشت که جبران آنها مستلزم پرداخت هزینههای سنگین معنوی و مادّی است و چه بسیارند زیانهایی که هرگز قابل جبران نیستند.... در نظام اسلامی به «قانون» و «منشأ قانون» و ویژگیهای آن، توجّه ویژهای شده است. منشأ قانون، «خداوند» است و قانون خدا، هم «ثابت» است و هم «مبنا»ی همۀ امور دیگر.
قانونی ارزش دارد که «مصلحت» بشر را در نظر بگیرد، نه «خواست» او را. چه بسا مصلحت و خواست بشر، رو در روی هم قرار میگیرند و در این جا اگر مبنای ما خواست بشر باشد، مصلحت او را به پای لذّت امروزش فدا کردهایم؛ امّا اگر مبنای قانون مصلحت بشر باشد، سرنوشت او به خطر نمیافتد، پس قانون باید بر اساس «مصلحت» تدوین شود، نه «لذّت و شهوت»، و تدوین بر اساس مصلحت، تنها از عهدۀ «تدوینگرِ مصلحتشناس» بر میآید و این شخص کسی جز خداوند متعال نیست...
قوانین الهی بر اساس مصالح و مفاسد واقعیِ بشر تنظیم میشوند، نه سلیقهها و احساسات زودگذر و مخرّب و این، یکی از نقاط تفاوت میان مدنیّت دینی و مدنیّت غربی است که بر خواست مردم (اومانیسم) استوار است.
ادامه دارد.....
👈بخش دوم
📚 برشی از کتاب: قلمرو رضایت
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
#یادداشت
📜 درس زندگی از امام باقر(ع)
💠 شیوه مواجهه با پنج مسئله زندگی
⚠️ خطر مواجهه بد
🔻 رهایی از دام مواجهه منفی
🔴 خویشتنداریهای پنجگانه
👈 تو اینگونه نباش!
۱ـ هنگامه ستم
اگر کسی به تو ظلم کرد تو ظلم نکن؛
«إِنْ ظُلِمْتَ فَلَا تَظْلِمْ»
۲ـ هنگامه خیانت
اگر به تو تو خیانت کردند، تو خیانت نکن؛
«وَ إِنْ خَانُوکَ فَلَا تَخُنْ»
۳ـ هنگامه تکذیب
اگر تو را تکذیب کردند تو خشمگین نشو؛
«وَ إِنْ کُذِّبْتَ فَلَا تَغْضَبْ»
۴ـ هنگامه ستایش
اگر تو را ستایش کردند، تو شاد نشو؛
«وَ إِنْ مُدِحْتَ فَلَا تَفْرَحْ»
۵ـ هنگامه نکوهش
اگر تو را نکوهش کردند، تو بیتابی نکن.
«وَ إِنْ ذُمِمْتَ فَلَا تَجْزَعْ»
📙 تحف العقول، ص ۲۸۴.
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | ویراستی | آپارات
زیارت امین الله.mp3
6.68M
#بشنوید
📜 زیارت امین الله
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
#یادداشت
💠 درس زندگی از امام باقر(ع)
▫️موقعیت: نکوهش اجتماعی
▫️اثر: هراس از دست دادن اعتبار اجتماعی
🔸شیوه مواجهه با نکوهش اجتماعی
۱. بیتاب نشو
(پرهیز از مواجهه هیجانی)
«وَ إِنْ ذُمِمْتَ فَلَا تَجْزَعْ»
۲. بیندیش؛
(مواجهه خردمندانه)
در آنچه گفتهاند، فکر کن؛ داستان از دو حال خارج نیست:
▫️الف) اگر حقیقت دارد، مصیبت سقوط از چشم خدا، بزرگتر از سقوط در نظر مردم است
▫️ب) و اگر حقیقت ندارد، ثوابی بدون تلاش کسب کردهای
وَ فَکِّرْ فِیمَا قِیلَ فِیکَ؛
فَإِنْ عَرَفْتَ مِنْ نَفْسِکَ مَا قِیلَ فِیکَ فَسُقُوطُکَ مِنْ عَیْنِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ عِنْدَ غَضَبِکَ مِنَ الْحَقِّ أَعْظَمُ عَلَیْکَ مُصِیبَةً مِمَّا خِفْتَ مِنْ سُقُوطِکَ مِنْ أَعْیُنِ النَّاسِ
وَ إِنْ کُنْتَ عَلَى خِلَافِ مَا قِیلَ فِیکَ فَثَوَابٌ اکْتَسَبْتَهُ مِنْ غَیْرِ أَنْ یَتْعَبَ بَدَنُکَ؛!
📙 تحف العقول، ص ۲۸۴.
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | ویراستی | آپارات
#برشی_از_کتاب_قلمرورضایت
به بهانه #انتخابات ریاست جمهوری
💠 انتخابات و حکمرانی(4)
پیشتر گذشت:
رضایت سیاسی-اجتماعی
1. ضرورت حکومت دینی
2- قانون خوب
و اینک:
3. مجریان خوب
سومین عامل مؤثّر در تأمین حکومت خوب، مجریان قانون اند. «عدالت و عصمت قانون»، برای بر قراری حکومت خوب، شرط «لازم» است؛ امّا «کافی» نیست.
برای حکومت خوب، به عوامل دیگری نیاز است که یکی از آنها «عصمت و عدالت مجریان» است. حتّی قانون خوب و عادلانه اگر به دست مدیران فاسد اجرا شود، به ابزاری در جهت تأمین خواستههای نامشروع آنان تبدیل خواهد شد. این افراد، یا قانون را «تفسیر به رأی» میکنند و یا مواردی از آن را «تعطیل» مینمایند و یا «بدعت» میگذارند و چیز جدیدی به آن میافزایند تا منافع خود و هممسلکانشان را تأمین کنند.
در تاریخ اسلام به راحتی میتوان کسانی را یافت که بر محور مصالح و حزب خود عمل میکردهاند، هر چند به اصطلاح، «حاکم اسلامی» نیز بوده اند؛ امّا در مقابل، کسانی نیز بوده و هستند که جز به رعایت قانون و ادای حقوق مردم نمیاندیشیده و نمی اندیشند.
این همه تفاوت در اهداف، رفتار، گفتار و آثار (با وجود وحدت قانون) به خوبی روشن میسازد که شخصیت مجریان، نقش تعیین کننده ای در اجرای قوانین دارد و از این جهت است که در نظام اسلامی، توجّه خاصّی به «رکن اجرایی» جامعه شده تا حقّ مردم تضییع نگردد.
در نظام اسلامی، رکن «اجرا» از دو بخش تشکیل میشود: «رأس اجرا» و «بدنۀ اجرایی»....
ادامه دارد...
📚 برشی از کتاب: قلمرو رضایت
👈 بخش سوم
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | ویراستی | آپارات
#برشی_از_کتاب_قلمرورضایت
به بهانه #انتخابات ریاست جمهوری
💠 انتخابات و حکمرانی(5)
پیشتر گذشت:
1- حکومت دینی
2- قانون خوب
3- مجریان خوب
و اینک ادامه بحث مجریان:
در نظام اسلامی، رکن «اجرا» از دو بخش تشکیل میشود: «رأس اجرا» و «بدنۀ اجرایی». در رأس اجرا شخص «امام معصوم» قرار دارد و در بدنۀ اجرا کارگزاران منصوب از طرف او.
یک. رأس اجرا
در نظام اسلامی، رأس اجرا معصوم است. «عدالت اجرایی»، رکن دوم برقراری عدالت اجتماعی است. قانون عادلانه، هنگامی قادر است عدالت اجتماعی را بر قرار سازد که انسانهایی عادل و وارسته اجرای آن را بر عهده داشته باشند...
مجری اوّل باید «معصوم» باشد تا مردم به حقوق خود دست یابند و از شرّ ظالمان، یا در امان باشند و یا بتوانند حقّ پایمال شدۀ خود را از آنان باز گیرند.
دو. بدنۀ اجرایى
هر چند در بارۀ مدیران پس از معصوم به عصمت قائل نیستیم، امّا انتخاب مسئولان درجۀ دوم به بعد بر اساس «ملاکها» صورت مىگیرد نه «سلیقۀ افراد و گروهها». به عبارت دیگر، در انتخاب مدیران، اصل «شایستهسالارى»، یکى از اصول خدشهناپذیر نظام اسلامى است.
پیامبر خدا(ص) تصریح میکند:
هر کس زمام کارى از کارهاى مسلمانان را به دست گیرد و کسى را جانبدارانه بر آنان امیر گردانَد، لعنت خدا بر او باد!
و خداوند، توبه و فِدیهاى از او نمىپذیرد تا آن که او را به دوزخ ببَرَد، و هر کس قُرُقگاه خدا را به کسى ببخشد، به قُرُقگاه خداوند، به ناحق، تجاوز کرده است. پس لعنت خدا بر او باد!
ادامه دارد...
📚 برشی از کتاب: قلمرو رضایت
👈 بخش چهارم
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | ویراستی | آپارات
12_4_Mahdi_Rasuli(Shabe_1_Moharam)_(www.rasekhoon.net).mp3
3.98M
#بشنوید
📜 روضه حضرت مسلم بن عقیل علیهالسلام
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
#برشی_از_کتاب_قلمرورضایت
به بهانه #انتخابات ریاست جمهوری
💠 انتخابات و حکمرانی(6)
پیشتر گذشت:
1- حکومت دینی
2- قانون خوب
3- مجریان خوب
و اینک ادامه بحث مجریان:
در نظام اسلامى، شایستگى به دو چیز است: «کاردانى و تخصّص» و «امانتدارى و تعهّد».
به تصریح امام علی(ع) در انتخاب مدیران، باید به دو چیز توجّه شود: «کفایت» و «امانت».
نه تخصّص بدون تعهّد، مفید است و نه تعهّد بدون تخصّص. تخصّص بدون تعهّد، به «فساد» میانجامد و تعهّد بدون تخصّص به «نابهسامانى».
در تحلیل کارگزاران حکومت امام على(ع)، به سه دسته برخورد مىکنیم:
گروهى از آنان، متعهّدان غیر متخصّص بودند که هر چند انسانهاى سلیم النفسى بودند، امّا به دلیل بىتدبیرى، توان ساماندهى جامعه را نداشتند.
گروه دیگر، متخصّصان غیر متعهّدى بودند که هر چند توان ساماندهى جامعه را داشتند، امّا به دلیل فساد اخلاقى، حقّ امانت را پاس نداشتند.
گروه سوم، کسانى بودند که تعهّد و تخصّص را در کنار هم داشتند. اینان، هم رسم امانتدارى را مىدانستند و هم شیوۀ حکومتدارى را، و دریغا که چه اندک بودند! از این دست افراد مىتوان به مالک اشتر اشاره کرد. ...
براى تحقّق این هدف، چند کار مهم باید انجام شود که عبارتاند از:
یک. «آزمودن پیش از انتصاب»؛
دو. «مراقبت حکومتى»؛
سه. «خودمراقبتى مدیران»؛
چهار. «برخورد شدید و متناسب با متخلّفان».
ادامه دارد...
📚 برشی از کتاب: قلمرو رضایت
👈 بخش پنجم
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | ویراستی | آپارات
#برشی_از_کتاب_قلمرورضایت
به بهانه انتخابات ریاست جمهوری
💠 انتخابات و حکمرانی(7)
پیشتر گذشت:
1- حکومت دینی
2- قانون خوب
3- مجریان خوب:
یک: رأس اجرا؛ دو: بدنه اجرایی
و اینک ادامه بحث مجریان:
سه. ویژگیهای حکمرانی خوب
حکومت، وظایفی دارد که اگر آنها را به خوبی انجام دهد، موجب ایجاد یک نظام سیاسی - اجتماعی خوب میشود. این جا مجال بحث مفصّل از آنها نیست و تنها به نمونههایی از آنچه در آیات و روایات آمده است، اشاره خواهیم کرد:
یک. دستور العمل پیامبر(ص) به امیر مؤمنان
پیامبر اکرم(ص) وقتی امیر مؤمنان(ع) را برای مأموریتی فرستادند، به وی نکاتی را گوشزد کردند که در پی میآید:
۱. «هیچ وظیفهاى و کارى را به فردا وا مگذار؛ زیرا در هر روز، کار و وظیفهاى هست».
از عوامل نارضایتی، تأخیر در کارها و از بین رفتن فرصتهاست. این دستور سبب میشود که امور مردم به موقع انجام شود و زمینۀ رضایتمندی را به وجود آورد.
۲. «براى مردم، نشست عمومى بگذار». ارتباط نزدیک با مردم، موجب احساس ارزشمندی در مردم میشود و محبّت و صمیمیّت با حاکمان را موجب میگردد و از این راه، احساس خوب رضایت به وجود میآید.
۳. «دونپایه را بر بلندپایه مقدّم بدار، و ناتوان را بر قدرتمند، و زنان را بر مردان».
۴. «با کسى که تو را در کارت سرگردان مىکند، مشورت مکن، و از قرآن، مشورت بخواه؛ چرا که قرآن، پیشواى توست».
ادامه دارد...
📚 برشی از کتاب: قلمرو رضایت
👈 بخش ششم
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | ویراستی | آپارات
فشار اقتصادی و سبکهای مقابله
فشار اقتصادی داستانی دیرینه دارد و قصه امروز نیست...
به عنوان نمونه، منصور دوانيقى (دومين خليفه عباسى) سیاست فشار اقتصادى را اتخاذ کرده بود.
او روزى در حضور جمعى از خواص درباريان درباره علت اتخاذ این سیاست گفت: عرب هاى باديه نشين در ضرب المثل خود، خوب گفته اند که: «سگ خود را گرسنه نگهدار تا به طمع نان دنبال تو بيايد!»
او این سیاست را برای کنترل مردم، انتخاب کرده بود.
چند نکته:
1️⃣ جلادان و سیاست بازان سیاه هماره برای کنترل مردم سیاست فشار اقتصادی را دنبال کردهاند؛ فرقی ندارد عهد قدیم باشد یا عهد جدید! سیاست سیاه قلدارن جهانی، امروز نیز همین امر را دنبال میکند.
2️⃣ در واکنش به این سیاست، دو مرام وجود دارد:
🔻 «مرام سگی» که تبعیت از ظالم به خاطر لقمهای نان و مشتی دلار است؛ و
🔹 «مرام آزادگی» که بر سر ارزشها «مقاومت» میکند و «شرافت» خویش را به پای شکم وشهوت ذبح نمیکند.
بیتردید آب و نان اهمیت دارد، اما کدامیک اولویت دارد؟ مسئله این است!
⭕️ و اکنون هنگامه انتخاب است؛
❓چه کسی چه مرامی را «انتخاب» میکند؟
👈 بیشتر بخوانید و بدانید
#انتخابات
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | ویراستی | آپارات
#برشی_از_کتاب_قلمرورضایت
به بهانه انتخابات ریاست جمهوری
💠 انتخابات و حکمرانی(8)
پیشتر گذشت:
1- حکومت دینی
2- قانون خوب
3- مجریان خوب
۴. مردم خوب
تدبیر خداوند متعال در باب کیفیت رابطۀ «مردم» و «زمامداران»، تدبیرى شگفت انگیز است.
در معارف دین، هم مردم و هم زمامداران، «امانتدار» شمرده شدهاند.
ظرافت در این است که حاکمیّت را «حقّ ائمّۀ نور» قرار داده است و برخوردارى از عدالت را «حقّ مردم»؛ امّا به حاکمیّت رسیدن ائمّۀ نور را تکویناً در دست مردم قرار داده و این یعنى «امانتدارى مردم»، و از سوى دیگر، اجراى کامل عدالت را به دست ائمّۀ نور سپرده و این یعنى «امانتدارى زمامداران».
خداوند متعال، حاکمیت ائمّۀ نور را در دست مردم قرار داده و اجراى عدالت مردم را در دستان ائمّۀ نور، و این از شگفتیهاست.
امام رضا(ع) در مراسم ولایتعهدى تنها به گفتن این جمله اکتفا فرمود:
إنَّ لَنا عَلَیکُم حَقّاً بِرَسولِ اللّهِ وَ لَکُم عَلَینا حَقّاً بِهِ فَإذا أدَّیتُم إلَینا ذٰلِک، وَجَبَ عَلَینا الحَقُّ لَکُم.
ما به خاطر پیامبر اکرم(ص) حقّى بر گردن شما داریم و شما نیز حقّى بر گردن ما دارید. هر گاه شما حقّ ما را دادید، ما نیز به وظیفۀ خود عمل خواهیم کرد.
پیامبر اکرم(ص) چه تشبیه زیبایی را بیان فرموده است:
مَثَلُ الإمامِ مَثَلُ الکَعبَةِ إذ تؤتى وَ لایَأتی.
امام همانند کعبه است که باید به سراغ او رفت.
البتّه این امر لوازمی دارد:
یک. حقّ انتخاب
ادامه دارد...
📚 برشی از کتاب: قلمرو رضایت
👈🏻 بخش هفتم
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | ویراستی | آپارات
#یادداشت
📃سببشناسی فشار اقتصادی
‼️جای ظالم و مظلوم عوض نشود
به این دو حکایت تاریخ اسلام توجه کنید:
▫️حکایت اول: امام باقر(ع) میفرماید که روزى، امير مؤمنان در مسجد نشسته بود و يارانش گِردش بودند. مردى از پيروان وى وارد شد و به وى گفت: من در آشکار و نهان تو را دوست دارم به وسيله دوستى با تو به خدا تقرّب مىجويم!
امير مؤمنان به وى فرمود: «راست گفتى. پس، جامهاى از فقر براى خويش بدوز؛ چرا كه شتاب فقر به سوى پيروان ما، بيشتر از شتاب سيل به سوى درّه است».
▫️حکایت دوم: سعد بن طَريف: نزد امام باقر(ع) بودم كه جَميل ازرَق، بر ايشان وارد شد و از بلاها و مصيبتهاى شيعه ياد كردند.
امام باقر(ع) فرمود: «عدّهاى نزد امام زين العابدين(ع) و عبد اللّٰه بن عبّاس آمدند و چيزهايى مانند سخنان شما گفتند. آن دو نزد حسين بن على عليه السلام آمدند و آن سخنان را نقل كردند.
ايشان فرمود: «به خدا سوگند، روى آوردن بلا و فقر و كشتار، به سوى دوستداران ما، از دويدن اسبان تيزرو و سيل، سريعتر است... اگر اين گونه در بلا نبوديد، شما را از خود نمىدانستيم.
چند نکته:
1️⃣ مراد از این فقر، فقر تحمیلی است، نه فقر طبیعی. و ریشه آن نیز حاکمیت طاغوت و حاکمان ظالمی است که حق امامت و امت را یکجا غصب کرده و آنان را به چنین بلاهایی مبتلا کردهاند.
2️⃣ اما نکته مهمتر، ریشه و سببشناسی این فقر است! دو الگوی تحلیل میتواند وجود داشته باشد:
الگوی خودتقصیری که در آن:
- شیعه بودن عامل این وضعیت سخت دانسته شود
- و شیعیان سرزنش شوند که چرا چنین مرامی در پیش گرفتهاند!!
- و گفته شود هماهنگ با جوّ زمانه شوید تا از فشار اقتصادی برهید.
اما الگوی دوم، الگوی دشمنتقصیری است که در آن:
- بر حقانیت تشیع پامیفشارد،
- خود را تحقیر نکرده و مقصر نمیداند؛
- بلکه ریشه این وضعیت سخت را ظلم ظالمان و خطای قدرتمندان زورگو میداند.
👈 الگوی اول همان چیزی است که ظالم میخواهد تا مردم را از گِرد حق دور سازد و به اهداف خود برسد.
👈 و اما الگوی دوم، نوعی مبارزه خاموش با دشمن و مقاومت سرد در برابر خواست اوست.
3️⃣ و اکنون ما نیز همان شرایط صدر اسلام را تجربه میکنیم؛ تحمل فشار اقتصادی به خاطر انتخاب الگوی اسلامی زندگی.
⁉️ سؤال این است که در سبب شناسی این وضعیت از کدام الگو استفاده میکنیم؟ دشمن را مقصر میدانیم یا خود را سرزنش میکنیم؟
فشار اقتصادی سخت و طاقتفرساست، تردیدی نیست. اما مسئله این است که نباید دچار اشتباه محاسباتی شد و در سببشناسی، جای ظالم و مظلوم عوض شود.
رهبر انقلاب در این باره میفرماید: دشمن روایت تحریفآمیز و دروغ خود را در افکار عمومی جاری، و با عوض کردن جای ظالم و مظلوم، اقدامات مستمر ظالمانه خود را توجیه میکند.
مراقب باشیم هیجان و غبار روزهای انتخاب، چراغ عقل را خاموش نکند.
تا کنون چنین بوده و در ادامه نیز چنین خواهد بود؛ ان شاء الله
#انتخابات
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | ویراستی | آپارات
هدایت شده از مُحیی: زندگیبخش
#مردم_عزیز_مراقب_سرتان_باشید!
⛔️ رفتارها و موضعگیرهایی که در برخی از تبلیغات انتخاباتی دیده میشود، به نظر چیزی #فراتر از مشورت و همراهی با یک نامزد محترم انتخاباتی است!
🚫 رفتار پرخاشگرانه توسط یک استاد سابق #دانشگاه در برنامه زنده انتخاباتی و تشویق و تایید آن در یک اجتماع تبلیغی دیگر آیا میتواند حکایت از یک استراتژی #برخورد_خشن توسط فرهیختگان برای فعالسازی گسلهای قطبی و قومی جامعه باشد؟
❗️#فتنهها از این مملکت عزیز به دور باد!
‼️ ناآرامیها و بی ثباتیها از زندگی مردم به دور باد!
🌿🌺🍃🌸🌿
#مُحیی کانال دکتر حمید رفیعیهنر
🆔 eitaa.com/Mohyiee