4_5830097704054687395.mp3
778.2K
🔸ترتیل صفحه ۲۵۵ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : نهاوند - رست
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
4_5830097704054687396.mp3
1.55M
🔸ترتیل صفحه 255 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام نهاوند - رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
قرآن ترجمه المیزان
سوره 13
سوره مبارکه الرعد
صفحه 255
وَيَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَسْتَ مُرْسَلًا ۚ قُلْ كَفَىٰ بِاللَّهِ شَهِيدًا بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ وَمَنْ عِنْدَهُ عِلْمُ الْكِتَابِ (43)
و آنان که کافر شدند ، مى گويند: <تو فرستاده نيستى>. بگو: <همانا کافى است که خداوند ميان من و شما گواه باشد و [نيز] کسى که دانش اين کتاب نزد اوست>. (43)
سوره 14
سوره مبارکه ابراهيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشنده مهربان
الر ۚ كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَىٰ صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ (1)
ا،ل،ر. [اين] کتابى است که آن را به سوى تو نازل کرديم تا مردم را به اذن پروردگارشان، از تاريکى ها به سوى نور بيرون آورى; به سوى راه [خداى] عزّتمندِ ستوده. (1)
اللَّهِ الَّذِي لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۗ وَوَيْلٌ لِلْكَافِرِينَ مِنْ عَذَابٍ شَدِيدٍ (2)
خدايى که آنچه در آسمان ها و آنچه در زمين است، از آنِ او است، و واى بر کافران از عذابى سخت! (2)
الَّذِينَ يَسْتَحِبُّونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا عَلَى الْآخِرَةِ وَيَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ وَيَبْغُونَهَا عِوَجًا ۚ أُولَٰئِكَ فِي ضَلَالٍ بَعِيدٍ (3)
همانان که زندگى دنيا را بر آخرت برمى گزينند و [مردم را] از راه خدا بازمى دارند و براى آن کجى مى خواهند. اينان در گمراهيى به دور [از حق و حقيقت]اند. (3)
وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا بِلِسَانِ قَوْمِهِ لِيُبَيِّنَ لَهُمْ ۖ فَيُضِلُّ اللَّهُ مَنْ يَشَاءُ وَيَهْدِي مَنْ يَشَاءُ ۚ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ (4)
و هيچ رسولى را نفرستاديم مگر به زبان قومش، تا [بتواند پيامش را] براى آنان بيان کند. پس خدا هر که را بخواهد گمراه مى کند و هر که را بخواهد راه مى نماياند; و او است عزّتمندِ حکيم. (4)
وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مُوسَىٰ بِآيَاتِنَا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ (5)
و همانا موسى را با نشانه ها [و معجزه ها]يمان فرستاديم که: قوم خود را از تاريکى به سوى نور بيرون بياور و با [گزارش]ايام الله (روزهاى قهر و مهر خدا) متذکر [و هشيار]شان کن. بى ترديد در اين [روزهاى خدا]نشانه هايى است [بيدار کننده]براى هر شکيباى سپاسگزار. (5)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۵۵🌷
بهترین قانون و برنامه و مجری:
در هر جامعه ای، برای رشد و سعادت انسان ها و ایجاد امنیّت و آرامش، قوانین و برنامه هایی تنظیم می شود. بی شک هر چه قانون گزار داناتر باشد، قانون او دقیق تر خواهد بود. البته روشن است که در هیچ جامعه ای، وجود قانون به تنهایی کافی نیست و برای عملی شدن آن باید افراد کارشناس و زبردستی که از قوانین اطلاع کافی دارند، آن ها را اجرا کنند و بر اجرای آن ها نیز به دقّت نظارت داشته باشند. خدای بزرگ برای رشد و تکامل بندگانش، بهترین و جامع ترین قانون را در قالب آخرین کتاب آسمانی نازل فرموده است. قرآن بدون شک کامل ترین برنامه ی زندگی بشر است که عمل به دستورهای آن، انسان را به قلّه ی سعادت و خوشبختی می رساند؛ ولی این قانون و برنامه ی کامل و بی همتا نیز مانند همه ی قوانین، به مجری شایسته نیاز دارد. به همین سبب، خداوند، بهترین بندگان خود را که با قرآن آشنایی کامل دارند، مسئول اجرای قانون زندگی انسان ها یعنی قرآن کریم قرار داده است. از این رو در این آیه می خوانیم:
«این کتابی است که بر تو نازل کرده ایم تا مردم را از تاریکی ها خارج کنی و به نور و روشنایی برسانی.»
آری، پیامبر گرامی اسلام، نخستین معلّم قرآن و مجری دستورهای آن است. آن حضرت نیز به دستور خدا، دوازده تن از بهترین بندگان او را رهبران بشریت معرّفی فرمود و بیان کرد که اجرای درست دستورهای قرآن، از عهده ی کسی جز آنان برنمی آید. در حدیث مشهور ثقلین که هم شیعیان هم و اهل سنّت نقل کرده اند، می خوانیم که پیامبر فرموده است:
«قرآن و اهلبیت هیچ گاه از هم جدا نمی شوند.»
بنابراین تا پایان دنیا که اجرای قانون قرآن لازم است، وجود مجری آگاه و معصوم برای آن نیز لازم است، و در دوران ما که مجری معصوم قرآن غایب است، لازم است برای فهم آیات قرآن که مقدمه ی اجرای دستور های آن است، به فقها و دانشمندان قرآن شناسی رجوع کنیم که با مکتب اهلبیت به خوبی آشنا هستند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊